Kies data

Dingen om te doen Japan

Japan: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Tokio: sightseeing-dagtour naar de berg Fuji

1. Vanuit Tokio: sightseeing-dagtour naar de berg Fuji

Ervaar de beroemdste bezienswaardigheden rond de berg Fuji. Kom meer te weten over de Japanse geschiedenis en cultuur terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de berg Fuji. Vertrek vanuit Tokio met de bus en kom aan in het Kawaguchiko Oishi Park waar je prachtige foto's kunt maken met het Kawaguchi-meer en de berg Fuji op de achtergrond. Ga verder naar het Arakura Sengen Park, gelegen halverwege de berg Arakura in Fujiyoshida in de prefectuur Yamanashi. Geniet van het panoramische uitzicht over de stad met de berg Fuji op de achtergrond en bewonder de kersenbloesems. Vervolgens ga je naa Oshino Hakkai, een van de beroemdste plekken in het Fujisan-gebied, en bekijk de 8 verschillende meren die zich daar bevinden. Proef het water van de berg Fuji. Verken de Gotemba Premium Outlet met voldoende tijd om te winkelen in Gotemba City met een prachtig uitzicht op de berg Fuji voordat je weer wordt afgezet in Shinjuku Subaru.

Tokio: Go-Kart Tour en fotoshoot

2. Tokio: Go-Kart Tour en fotoshoot

※Voor deze activiteit is een internationaal rijbewijs vereist. Geniet van een dagje uit in de stad en voel de bries van de stad vanaf een op maat gemaakte skelter. Deze tour neemt je mee door het centrum van Tokyo, namelijk de Shinjuku en Shibuya gebieden, en laat je Japan op een unieke manier beleven. Voordat je aan de tour begint, heb je de mogelijkheid om je te verkleden in een kostuum van je favoriete personage. Zoom vervolgens uit naar het Shinjuku-gebied. Rijd naar het Tokyo Metropolitan Government Building en ga dan naar het iconische Shinjuku Love Sign. Rit door het beroemde uitgaansgebied in de buurt van station Shinjuku en vervolgens naar het winkelgebied van Harajuku. Ga daarna naar een van de meest iconische plekken in Tokio, Shibuya Crossing. Keer terug naar het ontmoetingspunt na Shibuya Crossing. Je gids zal de weg wijzen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je belangrijke bezienswaardigheden mist. Ze zullen tijdens de ervaring ook veel leuke foto's van en voor je maken. Bij terugkeer naar het ontmoetingspunt zal uw gids u alle gemaakte foto's per e-mail sturen of e-mailen.

Dagtocht naar Hakone en Fuji: boottocht, gondel en vulkaan

3. Dagtocht naar Hakone en Fuji: boottocht, gondel en vulkaan

Vertrek vanuit Shinjuku in Tokio naar het schilderachtige landschap van Hakone, vlak bij de berg Fuji. Stap aan boord van een fraai versierd piratenschip om te midden van het groen op het Ashinokomeer te genieten van het adembenemende uitzicht op de berg Fuji. Nadat je de berg vanaf het water hebt bekeken, neem je de Hakone-gondel naar de top van de Hakoneberg om Mount Fuji vanaf de top van een andere berg te bewonderen.  De Ohwakudani ('groot kokend dal') is een andere beroemde vulkaan, die 4.000 jaar geleden tot uitbarsting kwam, waarbij brandende witte zwavel ontsnapte. Probeer de lokale specialiteit, het zwartgekookte ei 'Kuro Tamago', en ontdek of er iets waar is van de legende dat dit ei je leven met zeven jaar verlengt. Kies in de middag voor een bezoek van ongeveer 2 uur aan de Gotemba Premium Outlet. Gotemba Premium Outlet is een van de grootste outlets van Japan, en je kunt de berg Fuji vanuit het winkelcentrum zien. De andere optie is om de beroemde warmwaterbron te ervaren, vanaf waar je ook van het uitzicht op de berg Fuji kunt genieten. Warmwaterbronnen zijn een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur en zijn daarom ook erg geliefd onder toeristen die meer willen weten over de lokale tradities. Rond 18:00 uur vertrek je weer richting Shinjuku. 

Fuji en Kawaguchimeer: 1-daagse sightseeing-bustocht

4. Fuji en Kawaguchimeer: 1-daagse sightseeing-bustocht

Ontdek het landschap en de historische bezienswaardigheden rond het Kawaguchimeer tijdens een tour met gids vanuit Tokio. Bewonder het uitzicht op de berg Fuji terwijl je de traditionele huizen, prachtige pagodes en de kleurrijke bloemen en planten van Oishi Park ziet. Stap in de pendelbus of voeg je bij de excursie op het vertrekpunt in Shinjuku en ga op weg naar de omgeving van de berg Fuji. Op heldere dagen kun je Fuji tijdens de busrit al van verre zien. De eerste halte is bij één van de meest markante plekken in Japan: Arakurayama Sengen Park. Bewonder het fotogenieke uitzicht op de vijf symbolische pagodes met de berg Fuji op de achtergrond. Vervolgens rijd je vanaf de berg Arakurayama door naar het Kawaguchiko Craft Park, naast het Kawaguchimeer. Als je wilt, kun je hier de tijd nemen om te lunchen of langs het meer te wandelen met de berg Fuji weerspiegeld in het wateroppervlak. Daarna vertrek je richting het park Oishi, met seizoensgebonden natuur en veel verschillende soorten bloemen. Ten slotte stop je bij Saiko Iyashi no Sato Nenba, gelegen aan de oevers van het Saikomeer. Maak een wandeling door het dorp en bewonder de huizen met rieten daken, die je een kijkje in het leven in het oude Japan bieden. De dagtocht eindigt om 18:15 uur, wanneer je wordt afgezet in Shinjuku.

Kyoto: Top Hoogtepunten Volledige dagtrip

5. Kyoto: Top Hoogtepunten Volledige dagtrip

Bezoek enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Kyoto tijdens deze op cultuur gerichte dagtrip. Stap aan boord van een bus met airconditioning en verken de oude hoofdstad van Japan om de schitterende Torii-poorten van de Fushimi Inari-schrijn, de Kiyomizu-Dera-tempel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en het gouden paviljoen van Kinkaku-Ji te zien. Begin je tour met het ontdekken van enkele van de oude historische bezienswaardigheden van Kyoto, die dateren uit de 6e eeuw. Laat je afzetten bij de Fushimi Inari-schrijn, een Shinto-schrijn die beroemd is om zijn duizenden vermiljoenen torii-poorten. Breng tijd door met wandelen over de paden voordat je naar een restaurant gaat voor de lunch om een standaard of luxe traditioneel tofu-menu met Japanse thee te proeven. Na de lunch gaat u naar Kiyomizu-Dera, een van de meest iconische tempels in Japan. Breng ruim de tijd om door de tempel te slenteren. Loop over het indrukwekkende houten podium, dat uit de heuvel steekt en is gebouwd zonder het gebruik van een enkele spijker. Maak later een laatste stop bij Kinkaku-Ji, ook wel bekend als het Gouden Paviljoen omdat het bedekt is met bladgoud. Dwaal door de tuinen rondom de tempel en bewonder de originele Japanse ontwerpen die bewaard zijn gebleven sinds de tijd van Ashikaga. In de late namiddag wordt u afgezet bij het station van Kyoto, waar uw tour eindigt.

Kyoto: Theeceremonie Ju-An in de Jotokuji-tempel

6. Kyoto: Theeceremonie Ju-An in de Jotokuji-tempel

Begin je theeceremonie door de hoofdingang van de Jotoku-ji-tempel binnen te gaan. Je passeert de ingang van de Grote Theesalon aan de linkerkant met een winkel ernaast. Je gids wacht op je bij de nabijgelegen rode banken. Al wandelend door de tempel kun je de architectuur bewonderen en even stilstaan bij de zuiveringsfontein. Als het weer het toelaat kun je op de rode banken zitten en er even pauzeren. Als het regent, kun je buiten onder de gevel van de winkel of in de Grote Theesalon wachten. Als je klaar bent met het bekijken van de tempel of als je zittend op de rode banken de sfeer hebt opgenomen, ga je de Grote Theesalon binnen, waar je instructeur op je wacht.  Begin je rondleiding door de tempel met een traditioneel reinigingsritueel, voor Westerse bezoekers een unieke en inzichtelijke ervaring. Daarna doe je je schoenen uit bij de ingang van de Grote Theesalon, ga je met de groep naar binnen en neem je plaats. Hier kun je de allerbeste matcha-thee proberen. Je wordt bij elke stap begeleid door de ceremoniemeester, die alles laat zien en uitleg geeft. Tijdens de ceremonie leer je de kunst van het theedrinken en kom je meer te weten over het belang van de ceremonie.

Naha, Okinawa: Halve dag walvissen spotten op de Kerama-eilanden

7. Naha, Okinawa: Halve dag walvissen spotten op de Kerama-eilanden

Begin aan een onvergetelijke boottocht om walvissen te spotten langs de blauwe wateren van Okinawa. Profiteer van vervoer heen en terug vanuit Naha en ga samen met een ervaren bemanning op zoek naar bultruggen. Begin je zee-avontuur met ophalen bij je hotel of aangewezen ophaalpunt en ga naar de haven van Naha om aan boord van de boot te gaan, waar je achterover kunt leunen en ontspannen op de ruime dekken. Zie de bultruggen die elk jaar in de buurt van Naha komen om te broeden en hun kalveren groot te brengen. Leer meer over deze verbazingwekkende wezens tijdens de tour, die tot 15 m lang kan worden en 30 ton kan wegen als volwassene. Wees getuige van de dynamische bewegingen van de vriendelijke zeereuzen die in en uit de zee bewegen. Laat ze je vermaken met hun staartklappen en speelse sprongen uit het water. Tijdens de reis kunt u ook dolfijnen spotten. Observeer de walvissen gedurende 1 uur voordat je terugvaart naar Naha om terug te worden gereden naar je hotel of afzetpunt.

Nara: privétour met privégids

8. Nara: privétour met privégids

Ontdek Nara tijdens een volledig aanpasbare tour. Nara ligt dicht bij Kyoto en Osaka, en de rijke verzameling traditionele locaties maakt het een ideale bestemming voor een dagtocht vanuit een van de grotere buren. Begin uw dag door uw gids te ontmoeten in uw hotel of op de gekozen locatie en kies vervolgens sites die u wilt bezoeken, afhankelijk van uw interesses. Voorbeeld van een reisplan van 6 uur: Ontmoet je gids op het aangewezen ontmoetingspunt dat je hebt gekozen en laat de tour beginnen. Bezoek eerst de Kofuku-Ji-tempel, een historische site die is geregistreerd als UNESCO-werelderfgoed. Ontdek hier verschillende aangewezen nationale schatten, waaronder het meesterwerk van de boeddhistische beeldhouwkunst, het standbeeld van Ashura. Ga vervolgens naar de Todai-Ji-tempel, een werelderfgoedlocatie die de beroemdste bezienswaardigheid van Nara is. Bewonder het standbeeld van Kongo Rikishi bij de Nandaimon-poort en het grootste Grote Boeddhabeeld van Japan. Wandel door Nara Park dat beroemd is om zijn wilde hertensoorten. Geniet van de groene natuurlijke omgeving van Nara terwijl u deelneemt aan de populaire activiteit van het voeren van de herten in het park. Ontdek vervolgens de Kasuga Taisha-tempel, een andere werelderfgoedlocatie met een indrukwekkend rood hoofdaltaar. Verken de Kasuga-Taisha National Treasure Hall die waardevolle werken van boeddhistische kunst bevat.

Kyoto: privétour met lokale gelicentieerde gids

9. Kyoto: privétour met lokale gelicentieerde gids

Ontdek de historische locaties, favoriete lokale plekken en verborgen juweeltjes van Kyoto tijdens een privéwandeling met een gids met een nationale vergunning. Kies uit een tour van 6 of 4 uur, waarvan het reisschema kan worden aangepast aan uw interesses. Bekijk zowel de moderne als traditionele kanten van deze dynamische en oude stad, evenals enkele van de beste bezienswaardigheden, restaurants en winkels. Bezoek plaatsen zoals de Fushimi Inari-schrijn, beroemd om de Torii Gate Corridor. Verken de filmlocatie voor de film "Memoirs of a Geisha", met een kleurrijk karmozijnrood landschap met een mysterieuze sfeer. Loop door de gangen van het heiligdom die werden opgericht als een symbolische doorlopende poort van de huidige wereld naar de wereld van de doden die door de goden wordt bewoond. Ga naar de Kinkaku-ji-tempel (tempel van het gouden paviljoen), die zijn naam dankt aan de gouden kleur van zijn reliekschrijn. Bewonder de eenvoudige maar gedurfde structuur met een prachtig uitzicht op de bergen op de achtergrond. Betreed de oude Kiyomizu-dera-tempel voor een panoramisch uitzicht over de stad vanaf de grote veranda. Loop vanaf het pad van de tempel naar Gion, om veel Kyoto-achtige winkels te vinden vol met unieke souvenirs. Pak een hapje of geniet van een heerlijk diner in een van de vele goede restaurants in de wijk Gion. Je gids geeft je eetaanbevelingen die je smaakpapillen zeker zullen verrassen.

Tokio: privétour van een hele dag met gids met nationale licentie

10. Tokio: privétour van een hele dag met gids met nationale licentie

Verken het beste van Tokio tijdens deze 1-daagse, volledig aanpasbare en privétour. Selecteer uit de onderstaande lijst welke must-see locaties u wilt bezoeken en uw deskundige, gelicentieerde gids zal een reisschema voor u aanpassen op basis van uw voorkeuren. De meest populaire, must-see attracties die beschikbaar zijn tijdens deze tour: Asakusa, Imperial Palace, Shinjuku Gyoen National Garden, Tsukiji Fish Market, Meiji Jingu Shrine, Akihabara, Hama Rikyu Gardens, Harajuku, Takeshita Street, Nezu en Shinjuku Golden Gai. Op de dag van de tour zal je gids je ontmoeten in je hotel om je dagtour te beginnen. Met het openbaar vervoer of te voet om je te verplaatsen, waarom zou je je dag niet beginnen met een bezoek aan Asakusa om de beroemde Senso-Ji-tempel te zien. Je volgende stop zou kunnen zijn om een wandeling te maken door de Outer Garden (Gaien) van het keizerlijk paleis, gevolgd door een lunch in het trendy 'Kawaii' Harajuku. Breng dan misschien je middag door in het Meiji Jingu-heiligdombos, tussen de drukke wijken Shibuya en Shinjuku.

Beschikbare activiteiten

 • Toegangstickets
 • Rondleidingen
 • Transfers
 • Privétours
 • Andere belevenissen
 • Workshops en cursussen
 • Dagtochten
 • Wateractiviteiten
 • Avonturen
 • Citycards
 • Meerdaagse tours
533 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 34

Overzicht activiteiten in Japan

Wil je alle activiteiten in Japan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Japan

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 9.841 beoordelingen

Er was een gevoel van onderdompeling en ik had het gevoel alsof ik in een ruimte was geglipt die anders was dan de werkelijkheid. Ik kwam hier met mijn dochter van in de twintig en mijn moeder van in de vijftig. Er zijn plaatsen waar je tot aan je knieën blootsvoets in het warme water kunt gaan, maar ze lenen je gratis korte broeken, en als je eenmaal door het watergebied bent, maken ze handdoeken voor je klaar, dus het was zeer comfortabel. Ik dacht dat het kaartje een beetje duur was, maar het was het waard. Ik raad deze faciliteit ten zeerste aan.

Tickets werden bij ons hotel afgeleverd toen we incheckten met instructies over onze ophaaltijd (zowel van het hotel als in het themapark). We hebben zowel DisneyLand als DisneySea en we waren onder de indruk van de algehele communicatie. We moesten vroeg vertrekken vanuit DisneySea en konden een eerdere pick-up niet coördineren en namen ons eigen vervoer terug, maar dat was helemaal geen probleem.

Zeer handige manier om met transfer naar Disney Sea te komen, vooral als het een regenachtige dag is. Tickets worden bij het hotel afgeleverd, dus u hoeft alleen maar naar het resort te gaan. Wordt ook geleverd met Disney-souvenirs. Over het algemeen blij met de zeer responsieve landexploitant. Blij dat ik deze optie boek.

Ik deed de theeceremonie en het was echt een heerlijke ervaring! De geïnstrueerde was supervriendelijk en zeer ervaren in de theeceremonie, dus het was interessant om er meer over te leren van haar!

Great for skipping queues and also saving some extra money! I would recommend the night view