Datums kiezen

Ontdek het beste van
Jardín de Cactus

Jardín de Cactus

Jardín de Cactus: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Lanzarote: César Manrique Stichting en Teguise Markt

1. Lanzarote: César Manrique Stichting en Teguise Markt

Ga de eclectische Fundación César Manrique binnen om schilderijen van Spaanse kunstenaars te bekijken in het oude atelier en het huis van Manrique. Ontdek de stad Teguise op eigen tempo. Je wordt opgehaald bij je accommodatie en reist aan boord van een bus met airconditioning. Wandel door de magische Fundación Manrique met een gids van een lokale expert. Bewonder de formatie waarin natuur, kunst en architectuur op dezelfde plek samenkomen. Bewonder het ongewone leven van de kunstenaar, ingebed in een van de langste lavastromen van het eiland. Bekijk de natuurlijke lavaschilderingen en hun merkwaardige vormen, die de inspiratie vormden voor de wereldberoemde creaties van Manrique. Ga daarna rechtstreeks naar Teguise, de oude hoofdstad van Lanzarote. Geniet van je vrije tijd om de pittoreske straatjes te verkennen en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe te bekijken. Ga op zondag naar de markt om lokaal eten, handwerk en verzamelingen te kopen. Bezoek het beroemde Famara strand. Aan het einde van de excursie keer je terug naar je hotel.

Lanzarote: César Manrique dagvullende tour

2. Lanzarote: César Manrique dagvullende tour

Bijna niemand heeft Lanzarote zo beïnvloed als de kunstenaar César Manrique. Hij was schilder, architect, beeldhouwer, ontwerper en milieuactivist. Zijn visie was een symbiose van architectuur en natuur. Begin de rondreis in zijn voetsporen met een bezoek aan Monumento al Campesino, een monument gewijd aan de hardwerkende plattelandsbevolking. Bekijk het traditionele vakmanschap van de Canarische Eilanden in het kleine museum en bewonder het indrukwekkende restaurant in de uitlopers van een lavaveld. Ga verder naar de Vallei van de Duizend Palmen naar de Mirador del Rio. Geniet van een van de meest spectaculaire panoramische uitzichten van Lanzarote en een van de meest representatieve architectonische creaties van César Manrique die kunst en natuur verenigt. Bezoek de nabijgelegen grot Jameos del Agua, die deel uitmaakt van een 7 kilometer lange lavatunnel die ongeveer 8000 jaar geleden is ontstaan door de uitbarsting van Monte Corona. Ontdek Jameos del Agua, waarvan een deel artistiek is ontworpen door César Manrique. Hier vind je een restaurant, een concertzaal en een klein meer met directe toegang tot de zee waar kleine, witblinde krabben leven. Aan het einde van de tour rijd je naar de cactustuin "Jardin de Cactus". Hier vind je meer dan 1100 verschillende plantensoorten van over de hele wereld, verspreid over 5000 vierkante meter. Op de terugweg bezoek je de Fundación César Manrique in het voormalige woonhuis van de kunstenaar. Bekijk enkele van zijn kunstwerken en ontdek hoe de kunstenaar werkte. Een groot deel van het complex is genesteld in de uitlopers van de langste lavastroom van de Canarische Eilanden, met ongewone structuren die door het hele huis lopen.

Lanzarote Kust-2-Coast Tour

3. Lanzarote Kust-2-Coast Tour

Bewonder twee emblematische plaatsen van kunst en natuur bedacht door de kunstenaar César Manrique tijdens deze dagexcursie op Lanzarote naar het LagOmar Museum en de Cactustuin. Neem een veerboot naar La Graciosa en verwen uzelf met een hartige paella en vrije tijd om het eiland te ontdekken. Begin je tour 's ochtends met ophalen in de buurt van je accommodatie op Lanzarote. Spring op de bus met airconditioning en reis naar LagOmar, waar je meertalige gids je meeneemt naar het huis van de beroemde Hollywood-acteur Omar Sharif, zijn "lagune", tunnels en grotten uitgehouwen in de bergen. Geniet van deze door Arabische Nachten geïnspireerde droom gelegen in het dorp Oasis de Nazaret. Volgens de legende verloor de acteur het huis in een kaartspel en keerde hij nooit meer terug naar Lanzarote. Ga naar de Cactustuin, een prachtig voorbeeld van een architectonische ingreep die perfect in het landschap is geïntegreerd. Cesar Manrique creëerde dit gedurfde artistieke complex waar je meer dan 450 verschillende cactussoorten van over de hele wereld en een traditionele windmolen kunt vinden. Stap aan boord van een veerboot naar het eiland La Graciosa. Bewonder het adembenemende uitzicht op de noordkust van Lanzarote op het open bovendek. Zodra je op het eiland aankomt, verken je het kleine vissersdorpje, de eigenaardige kerk en "het kleinste museum ter wereld" voordat je geniet van paella en drankjes aan boord van een aangemeerde veerboot. Ervaar de charme van het lokale leven of doe mee aan activiteiten zoals wandelen, fietsen, zwemmen op ongerepte stranden of maak een jeeptour rond het eiland in je vrije tijd na de lunch. Neem de veerboot terug naar Lanzarote en ga aan het einde van je tour terug naar je hotel.

In de voetsporen van César Manrique: Vier kunstcentra

4. In de voetsporen van César Manrique: Vier kunstcentra

César, een multidisciplinair kunstenaar, schilder, beeldhouwer, conservator van monumenten en toeristenresorts, ontwerper van landschappen en tuinen, en erkende ecoloog, gebruikte vulkanische incidenten om de wereld te veranderen. Hij slaagde erin om kunst, stedenbouw en toerisme in één concept te verenigen. Aan zijn filosofie, die stedelijke interventies verweeft met duurzaamheid en respect voor de natuurlijke waarden van het gebied, wordt wereldwijd gerefereerd. Hoe anders zou het eiland zijn zonder het Monument voor de Boer, Los Jameos del Agua, Mirador del Río, de Cactustuin of de Grot van de Groenen! Het zou een groot stuk schoonheid en persoonlijkheid inleveren. Lanzarote kun je eigenlijk niet bezoeken zonder deze kunstwerken en -centra te zien en ze leren te interpreteren. Met deze tour ontdek je het noorden van Lanzarote en heb je een panoramisch uitzicht over Haría, Riscos de Famara en Volcán de la Corona.Vervolgens bezoek je de kunstcentra van César Manrique, zoals het Monument voor de Boer, de Cactustuin, Mirador del Río en Fundación César Manrique. Kies of je Jameos del Agua of Cueva de los Verdes wilt bezoeken, twee prachtige kunstcentra.

Noord-Lanzarote: het werk van César Manrique

5. Noord-Lanzarote: het werk van César Manrique

Waan je in een andere tijd door de geplaveide straten en historische pleinen van Teguise, de hoofdstad van Teguise. Geniet van een geweldig uitzicht op El Valle de las Mil Palmeras (de vallei van de duizend palmbomen) op weg naar Los Valles richting Haría. Bezoek dan de Cueva de los Verdes, een uniek mooie grot met een onbeschrijflijk interieur gevormd door vulkaanuitbarstingen. Nadat je Arrieta en Mala bent gepasseerd, stop je bij het aloëmuseum waar je meer te weten komt over de voordelen van aloë. Ga verder naar Guatiza om een kijkje te nemen bij de stekelige perenplantages waar de natuurlijke kleurstof, cochenille, wordt geproduceerd. Verken de oude steengroeve waar de beroemde kunstenaar César Manrique natuur en kunst perfect samenvoegde. Volg de weg naar de César Manrique Foundation, gevestigd in het oude huis van de magnifieke kunstenaar uit Lanzarote. Hier hebben we de gelegenheid om het werk van Manrique te aanschouwen, evenals verschillende schilderijen en sculpturen van verschillende avant-gardekunstenaars.

Lanzarote: César Manrique & Teguise Markt vanaf cruisehaven

6. Lanzarote: César Manrique & Teguise Markt vanaf cruisehaven

Stap binnen bij de eclectische César Manrique Foundation om schilderijen van Spaanse kunstenaars te bekijken in het oude atelier en huis van Manrique. Ontdek het dorp Teguise op je eigen tempo tijdens deze excursie. De excursie vertrekt vanuit de haven van Arrecife naar Tahiche. Daar vind je het huismuseum van Cesar Manrique, een liefdevolle en respectvolle beschermer van de natuur. Je zult versteld staan van zijn fascinerende idee om een huis te bouwen in een lavatong. Tot slot bezoek je de markt van Teguise waar je wat vrije tijd hebt. Terugkeer naar het cruiseschip om 14:00 uur.

Andere activiteiten in Jardín de Cactus

Wil je alle activiteiten in Jardín de Cactus bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jardín de Cactus

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 304 beoordelingen

Zeer goede excursie die een aanvulling was op de excursie die ons naar het zuiden van het eiland bracht (Timanfaya, el Golfo, la Géria en Jameos del Agua). De twee zijn complementair aan het ontdekken van het eiland. De gids was uitstekend, hij legde ons alles goed uit. Het was echt heel interessant.

Geweldige ervaring, goed georganiseerd en een vriendelijke en deskundige gids. Een fotostop was niet nodig en er hadden 15 minuten meer gereserveerd kunnen worden voor de Stichting Cæsar Manrique, en eventueel ook wat tijd om Haria te zien. Groetjes, Birgitte

Het was een hele leuke en informatieve rondleiding. Bijzonder praktisch was dat we niet in de rij hoefden te staan voor kaartjes, maar er zo langs konden lopen. Er was altijd voldoende tijd om de betreffende attracties te bezoeken.

Wij hebben genoten en totaal geen spijt van. Zeer gezellig vrouwelijk gids en een ervaren chauffeur die ons over de smalle wegen reed. Imponerende bezoeken aan de 5 locaties en met name aan de lavatunnel Jamaison dal aqua.

Goed gepland met voldoende tijd op elke plek, geweldige gids en een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding!