Kies data

Jardins do Palácio de Cristal

Jardins do Palácio de Cristal: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Van Lissabon: dagtocht naar Porto, Nazaré en Coimbra

1. Van Lissabon: dagtocht naar Porto, Nazaré en Coimbra

Verken drie Portugese steden op één dag tijdens deze rondleiding vanuit Lissabon. Leer meer over de cultuur en geschiedenis van Porto, Nazaré en Coimbra. Ontdek enkele van hun belangrijkste locaties en bezienswaardigheden, zoals de Dom Luis-brug in Porto en de universiteit van Coimbra. Vertrek vroeg en ga naar Nazaré. Begin met een rondleiding door wat misschien wel het beroemdste vissersdorp van Portugal is. Nazaré heeft een unieke historische sfeer en is een plek waar tradities blijven gedijen. Bezoek het Forte de So Miguel. Deze site is beroemd geworden vanwege de gigantische golven die elke winter de kust raken en het een bestemming maken voor surfers van over de hele wereld. Loop door O Sitio en bewonder religieuze gebouwen die pelgrims van over de hele wereld aantrekken. Wandel naar de top en bekijk de middeleeuwse vestingwerken, 17e-eeuwse kerken en moderne heiligdommen. Dwaal door de binnenplaatsen en pleinen omringd door sierlijke bouwwerken, basilieken en standbeelden. Ga verder naar Porto en verken de door UNESCO beschermde oude binnenstad aan de pittoreske rivier de Douro. Loop door de Jardins do Palácio de Cristal, Igreja Carmen, Estação São Bento, Igreja São Francisco en Ponte Don Luis tijdens een rondleiding. Geniet van wat vrije tijd om te lunchen voordat je een wijnmakerij bezoekt. De derde halte is de beroemde stad Coimbra. Bezoek een van de oudste universiteiten ter wereld (en de oudste in Portugal). De universiteit van Coimbra, gesticht in 1290, is een van de belangrijkste locaties in de stad. Na het bezoek aan Coimbra keert u terug naar het centrum van Lissabon. Uw gids kan u dingen aanbevelen die u tijdens de rest van uw verblijf kunt doen.

Porto: privé halve dag als lokale ervaring

2. Porto: privé halve dag als lokale ervaring

Uw ervaring begint wanneer uw chauffeur u ophaalt in een modern en comfortabel voertuig met een capaciteit voor 4 personen. Vanaf daar begint je tour van maximaal 5 uur door het Boavista-gebied met een stop in Foz om te genieten van een prachtig uitzicht op de zee en de rivier. Terwijl je daar bent, kun je ervoor kiezen om je eerste pauze op een terras door te brengen. Bepaal je eigen tempo met een bezoek aan het Ribeira-gebied, waar je een prachtige portwijnkelder kunt bezoeken. Daarna gaat je tour verder naar het klooster van Serra do Pilar, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over het historische deel van de stad. Later passeert u de prachtige Avenida dos Aliados en steekt u onderweg het beroemde Torre dos Clérigos-gebied over. Je bent de hele dag vrij om te pauzeren waar je maar wilt, maar je gidsen stellen een verplichte pauze voor in de prachtige tuinen van het Crystal Palace. Na je geweldige halve dag uit, brengt je chauffeur je terug naar je hotel.

Porto: elektrische fietstocht door de binnenstad

3. Porto: elektrische fietstocht door de binnenstad

Voel je als een local en verken Porto's hoogtepunten, de verschillende buurten en verborgen plekjes tijdens een rondleiding op een elektrische fiets. Rijd in klasse en comfort op een elektrische fiets die perfect is voor het ontdekken van heuvelachtigere delen van de stad, zoals Clérigos en de tuinen van Palácio de Cristal. Zie en voel Porto anders terwijl je langs iconische straten zoals Aliados Avenue vaart naar gebieden zoals Ribeira, Duoro en Gaia. Bezoek onderweg vele beroemde bezienswaardigheden, zoals het station São Bento, met zijn adembenemende blauwe interieur, en ontdek architectuurwonderen zoals de Luis I-brug en de kathedraal van Porto.

Porto: privétour met een tuktuk van een hele dag

4. Porto: privétour met een tuktuk van een hele dag

Haal het meeste uit uw tijd in Porto door het op 3 wielen te verkennen. Deze dagtour combineert paardrijden met wat wandelen om je naar enkele van de mooiste locaties in en rond deze Portugese stad te brengen. De dag begint met een bezoek aan de Sé do Porto, een kathedraal die dateert uit de middeleeuwse oorsprong van de stad. Bewonder de kathedraal van buitenaf voordat je je waagt in de omliggende wijk Sé - de oudste van de stad - die trouw blijft aan de tradities en gebruiken van Porto. Ga verder naar het treinstation van São Bento, een van de mooiste van Europa, om de ongeveer 20.000 met de hand beschilderde tegels aan de binnenkant te bewonderen. Ga vervolgens langs het commerciële Bolhão-gebied, de thuisbasis van een traditionele markt met lokale producten, allerlei soorten winkels en de drukste straat van de stad, Rua de Santa Catarina. Hier wijst de gids op Café Majestic - het meest luxueuze café in Porto. Fotografeer het karakteristieke Liberdade-plein, de Avenida dos Aliados en de Karmo- en Karmelietenkerken. Steek vervolgens de Praça dos Leões over om een korte stop te maken bij boekhandel Lello. Deze winkel, gebouwd in 1906, is een must-see en wordt beschouwd als een van de mooiste boekhandels ter wereld. Bereik nieuwe hoogten bij de Torre dos Clérigos, een 18e-eeuwse toren met 360 graden uitzicht over het stadscentrum en de omgeving. Verken de groene Cordoaria-tuin voordat u pauzeert voor een typisch Portugese lunch. Ga na de pauze naar de Palácio de Cristal-tuinen, een botanische tuin met een uniek uitzicht op de rivier de Douro. Verken de smalle steegjes van de iconische wijken Miragaia en Vitória voordat je doorgaat naar de Praça do Infante, de thuisbasis van het Palácio da Bolsa, de São Francisco-kerk en de oude Ferreira Borges-markt. Fotografeer de gebouwen in de wijk Ribeira voordat je de Dom Luis I-brug oversteekt om te genieten van een glas portwijn met uitzicht op het Serra do Pilar-klooster. Vervolg uw weg langs de Douro naar de Atlantische oceaan om surfers en vissers te zien genieten van de golven bij het Parque da Cidade.

Porto: Stadsontdekkingsspel

5. Porto: Stadsontdekkingsspel

Geniet van een interactieve stadsontdekkingservaring die je door Porto voert terwijl je een spoor van raadsels volgt. Gebruik de app op je mobiele telefoon om door de stad te navigeren, van raadsel tot raadsel te komen en onderweg meer te weten te komen over de geschiedenis van de plaatsen die je bezoekt. Begin bij de hoofdingang van Jardins do Palácio de Cristal, uitgestrekte negentiende-eeuwse landschapstuinen die rijp zijn voor verkenning en boordevol plezier. Los in totaal 13 raadsels op die je van de ene naar de andere locatie brengen. Elk raadsel is opgebouwd uit (cryptische) aanwijzingen en een vraag. Neem zoveel kansen om het raadsel te beantwoorden als je wilt, maar als je vastzit, kun je om een hint vragen of een raadsel overslaan. Ontdek plekken in Porto die de meeste inwoners niet eens kennen, evenals de populairste bezienswaardigheden van de stad vanuit een andere hoek. Ontgrendel lokale aanbevelingen en leuke weetjes en leer meer over de geschiedenis van de stad. Ontmoet prachtige uitzichten, verborgen paden, unieke beelden en kunst. Verken in je eigen tempo terwijl je profiteert van een gestructureerde tourervaring.

Sitemap Jardins do Palácio de Cristal

Wil je alle activiteiten in Jardins do Palácio de Cristal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.