Kies data

Dingen om te doen Jasper

Deze avontuurlijke stad met zijn meren en gletsjers biedt vanuit elke hoek een adembenemend uitzicht.

Jasper: De beste dingen die je niet wil missen

Alberta: dagtrip Jasper National Park met boottocht

1. Alberta: dagtrip Jasper National Park met boottocht

Geniet van een schilderachtige sightseeingtour van 5,5 uur in een minibus door nationaal park Jasper en zie het schitterende landschap van Maligne Valley. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Jasper en ga je comfortabel per tourbus met 21 zitplaatsen, naar de vallei. Je eerste bestemming is Maligne Canyon. Hier stap je even uit om je benen te strekken tijdens een lichte wandeling van 30 minuten. Wandel langs de bovenste randen van het ravijn en zie het diepste deel, dat wel 50 meter diep is en een donderende waterval heeft. Ga weer aan boord van de bus en rijd onderweg naar Medicine Lake door een prachtig landschap. Hier wordt 10 minuten gepauzeerd zodat je foto's kan maken, en je gids legt uit waarom dit meer lokaal bekend staat als 'the disappearing lake' (het verdwijnende meer). Ga verder naar Maligne Lake en maak een boottocht van 90 minuten naar Spirit Island. Houd gedurende de hele dag je ogen open voor de beroemde wilde dieren van Canada, zoals een ruime hoeveelheid elanden, een enkele zwarte beer en misschien zelfs een grizzlybeer!

Jasper: ijswandeling Maligne Canyon

2. Jasper: ijswandeling Maligne Canyon

Ontdek een van de indrukwekkendste natuurlijke wonderen in Jasper. Maak kennis met je vriendelijke en goed opgeleide gids en reis naar de bodem van de Maligne Canyon - de diepste toegankelijke kloof in Jasper National Park. Verken bevroren watervallen, ijsgrotten en ongelooflijke ijsformaties die de kracht van de natuur laten zien. Leer over Maligne Valley, Karst-topografie en het mysterie van het ‘verdwijnende’ Medicine Lake.  Maak foto's bij de prachtige geologische verschijnselen en de enorme bevroren watervallen. De ijswandeling door Maligne Canyon is een geweldige optie voor iedereen die niet kan skiën of snowboarden. Als je wel op de pistes te vinden bent, kun je de ochtend daar doorbrengen en 's middags naar de canyon gaan. 

Columbia Icefield gletsjeravontuur: Ice Explorer en Skywalk

3. Columbia Icefield gletsjeravontuur: Ice Explorer en Skywalk

Begin je unieke avontuur in het Columbia Icefield Discovery Center. Ontmoet je gids, die je naar de Athabasca-gletsjer brengt. Stap op de geplande tijd aan boord van je Ice Explorer, een enorm voertuig dat speciaal is ontworpen voor gletsjerreizen, en ervaar een spannende rit. Luister tijdens je rit naar de verhalen en feiten van je gids over de Columbia-ijsveld en de gletsjers om je heen. Eenmaal op de gletsjer en stap je uit het voertuig om op het extreem dikke, 25.000 jaar oude ijs te lopen en koud, zuiver water van de gletsjer zelf te drinken. Dit is een ervaring om nooit te vergeten. Maak vervolgens een korte rit met je gids naar de Columbia Icefield Skywalk. Loop over een platform waar alleen glas je scheidt van een val van 279 meter. Je bewondert het spectaculaire uitzicht op de bergen en gletsjers om je heen en de Sunwapta-rivier met zijn watervallen en kristalhelder gletsjerwater eronder.

Jasper National Park Winter Wildlife Discovery Tour

4. Jasper National Park Winter Wildlife Discovery Tour

Begroet uw lokale gids bij uw accommodatie, stap aan boord van uw comfortabele sightseeing-voertuig en begin aan een prachtige winterreis door enkele van de meest adembenemende berglandschappen in West-Canada. Je deskundige gidsen zijn getraind om alle meest iconische wezens van het park op te sporen. Groot of klein, elanden, herten, schapen, geiten, coyotes, wolven en elanden zijn slechts een greep uit de wilde bergfauna van Jasper. Leer alles over de manier waarop deze dieren bijdragen aan de rijke diversiteit van het Nationaal Park en hoe ze de bergwinters overleven. Uw gidsen zijn goed thuis in de geschiedenis, geologie en ecologie van het gebied en beantwoorden graag alle vragen. Met gegarandeerde kleine groepsgroottes zal geen vraag of verzoek onbeantwoord blijven. Houd uw camera bij de hand terwijl u door de Athabasca-vallei reist. Stop op verschillende locaties om de verbluffende winterse vergezichten vast te leggen. Bespaar uzelf de stress van het rijden op winterwegen en sluit u aan bij een vriendelijke lokale gids tijdens deze informatieve en ontspannende ochtendtour.

Jasper National Park: wilde dieren spotten avond of ochtend

5. Jasper National Park: wilde dieren spotten avond of ochtend

Maak gebruik van ophaalservice bij je hotel of pension in Jasper en reis dan per comfortabele minibus de vallei in. Kijk door de grote ramen voor prachtige uitzichten op de bergen en de omliggende wildernis. Je rijdt over verharde wegen en zoekt naar de vele diersoorten die er in Jasper National Park te vinden zijn. De gids selecteert de route op basis van seizoensgebonden verplaatsingen van de wilde dieren; dit geeft je de beste kans om dieren in hun natuurlijke leefomgeving te vinden. Je komt fantastische wezens tegen op het moment van de dag waarop ze het meest actief zijn. Neem prachtige foto's vanuit de minibus of tijdens sporadische korte wandelingen, afhankelijk van het oordeel van je gids. Je krijgt waardevolle inzichten in de uitdagingen van het beheer en de bescherming van wilde dieren in het nationaal park. Stel je gids alle vragen die je hebt en sta versteld wanneer de dieren voor je ogen tot leven worden gebracht. 

Vanuit Banff: Athabasca-gletsjer Columbia Icefield Parkway

6. Vanuit Banff: Athabasca-gletsjer Columbia Icefield Parkway

Je wordt opgehaald bij je hotel in Banff in een moderne minibus door je vriendelijke gids. Vertrekkend vanuit Banff, verwelkomt je vriendelijke gids je met een overzicht van waar je naartoe gaat terwijl je achterover leunt en geniet van de rit langs de Icefields Parkway, één van 's werelds mooiste schilderachtige ritten. Omdat je niet hoeft te rijden of op de weg te letten, kun je je tijdens deze dag concentreren op het zicht van bergen die boven je uittorenen terwijl je je ogen openhoudt voor dieren in het wild aan de randen van het bos. Het hoogtepunt van de dag is het Glacier Adventure, dat zich ongeveer halverwege langs de Icefields Parkway bevindt, vlakbij de grens van Jasper National Park. Je stopt bij het Columbia Icefield Glacier Discovery Center en gaat aan boord van een bus die je naar het speciaal ontworpen Ice Explorer-voertuig met 56 passagiers brengt. Rij vervolgens de Athabasca-gletsjer op die duizenden jaren oud is. Nadat je onderweg over de gletsjer hebt geleerd, heb je 20 minuten vrije tijd op de gletsjer om het uitzicht te bewonderen, dit oude ijsvlak aan te raken en zelfs puur, koud water te drinken rechtstreeks van de gletsjer. Vanaf hier ga je naar de nabijgelegen Glacier Skywalk met glazen vloer en volg je de 1-kilometer lange loopbrug die leidt naar een platform waar glas het enige is dat je scheidt van een val van 280 meter. Terwijl je over een looppad van klif gaat, zie je de gigantische gletsjers boven je en bewonder je het uitzicht op de spectaculaire Sunwapta-vallei die zich eronder verspreidt. Na het Glacier Adventure-onderdeel van de uitstap (in totaal ongeveer 3 uur), is er een mooie halte (als het weer het toelaat) om te genieten van je stevige lunchpakket met sandwich, sap, fruit, chips en brownies. Bezoek iconische monumenten langs Icefields Parkway zoals Bow Lake, de bovenloop van de machtige Bow River voordat je terugkeert naar Banff.

Athabasca-watervallen: wildwaterrafting-avontuur klasse 2

7. Athabasca-watervallen: wildwaterrafting-avontuur klasse 2

De Athabasca Falls-reis is waarschijnlijk onze mooiste. Na een busrit van 30 minuten van de stad worden de gasten aangekleed in onze wetsuit-uitrusting. Na een veiligheidsgesprek is er een overbrenging van 5 minuten naar de rivier. Deze riviertocht begint met een knaller. Eenmaal in de hoofdstroom is de eerste reeks stroomversnellingen slechts een paar seconden verwijderd. Zodra deze stroomversnellingen iedereen in het vlot hebben doorweekt, bevinden de spanten zich in een kloof. Gedurende de volgende 30 minuten zijn er geen paden of wegen naast de rivier, het is alleen de rivier en jij. De kloof eindigt met nog een reeks stroomversnellingen en een spectaculair uitzicht op de vallei van de Athabasca-rivier. Eenmaal terug op de snelweg is het nog zo'n 20 minuten naar de take-out. Er zijn meer secties met stroomversnellingen, maar ook een vlak gedeelte om van te genieten en meer te weten te komen over de natuurlijke omgeving. Alle tochten zijn in vlotten voor 8 personen met een erkende riviergids.

Jasper: Foodie-tour door het centrum

8. Jasper: Foodie-tour door het centrum

Dagelijks om 14.30 uur bijeen op het gazon van het Visitor Information Centre, de 3 uur durende wandeling neemt je mee door de stad Jasper. Leer meer over de geschiedenis terwijl je tussen vier lokale restaurants reist en onderweg bezienswaardigheden bezoekt. In elk restaurant proberen gasten een topgerecht en een perfect gepaarde drank om de echte smaak van Jasper's foodscene te ervaren. Terwijl gasten tussen elke heerlijke stop varen, zullen ze niet alleen genieten van voortreffelijk eten, maar ook van enkele van Jasper's lekkerste verhalen door het overzicht te krijgen van de verbijsterende geschiedenis van dit spectaculaire bergstadje. Het doel is dat elke gast vol naar buiten gaat, zowel in lichaam als geest.

Jasper: tour Columbia Icefield Skywalk

9. Jasper: tour Columbia Icefield Skywalk

Ontvang een toegangsbewijs voor de Columbia Icefield Skywalk, een wandelpad langs de kliffen op 279 meter boven de vallei. Tijdens deze fantastische ervaring treed je een indrukwekkend landschap binnen, met boven je enorme gletsjers en onder je de Sunwapta-vallei. Reis zelf naar het Columbia Icefield Discovery Center in Jasper. Hier stap je in een shuttle die je naar de skywalk brengt. Bij aankomst op het observatieplatform kun je een audiogids uitzoeken – je avontuur kan beginnen. Zet een eerste stap op de glazen vloer van de Columbia Icefield Skywalk en begin aan een wandeling van 1 kilometer lang, met om je heen niets dan prachtige vergezichten. Vergaap je aan kristalheldere watervallen, bewonder de bergen en gletsjers boven je, en kijk of je wilde dieren kunt spotten die hier in de Canadese Rockies leven.

Jasper: Maligne Valley Wildlife Watch & boottocht

10. Jasper: Maligne Valley Wildlife Watch & boottocht

Ervaar magische bergen, alpenweiden en spannende rivieren tijdens deze 5,5 uur durende tour naar de Maligne-vallei vanuit Jasper. De vallei maakt deel uit van het Jasper National Park en herbergt prachtige meren en uitstekende wandelpaden. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Jasper, maak je een korte wandeling langs de steile 30 meter hoge muren van Maligne Canyon. Maak vervolgens een mooie rit naar Maligne Lake en het "verdwijnende" Medicine Lake. Pas op voor elanden en elanden terwijl u rijdt. Maligne Lake is het op één na grootste door gletsjers gevoede meer ter wereld. Het mondt uit in de Maligne-rivier en gaat verder naar Medicine Lake. Je bezoekt wat misschien wel het meest uitgebreide karstsysteem is - of ondergronds riviersysteem - in Canada. Een ondergronds netwerk van grotten blijft grotendeels buiten het bereik van bezoekers, waardoor het een mysterie blijft voor toekomstig onderzoek. Je professionele gids gaat dieper in op deze ondoorgrondelijke plek tijdens een meeslepend verhaal. Tijdens het zomerseizoen kunt u deelnemen aan een inclusieve boottocht naar Spirit Island, de enige manier om het geïsoleerde eiland te bereiken, voor een sereen uitzicht op het adembenemende berglandschap. De rest van het jaar kun je genieten van een begeleide wandeling langs de Mary Schaffer Loop. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunt u genieten van wilde dieren in het gebied rond Maligne Canyon, waaronder elanden, schapen, kariboes en beren. Spring terug in de bus voor uw terugreis en hotelaflevering in Jasper, in het hart van Canada's grootste nationale park Rocky Mountain.

Beschikbare activiteiten

41 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Andere activiteiten in Jasper

Wil je alle activiteiten in Jasper ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jasper

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.551 beoordelingen

Jake, onze gids, deed zijn uiterste best om ons interessante dingen te vertellen over Jasper's dieren in het wild. We hadden geen geluk met de beren, maar we zagen wel elanden, herten, marmotten, een adelaar... We hebben er echt van genoten

Een zeer ervaren ranger en fotograaf kende bijna elk hoekje en dier van het park. Hij had interessante verhalen te vertellen en we zagen beren, een elandkoe en veel herten plus kudde. Rondom was het een geweldige ervaring.

Via onze gids Jake hebben we onvergetelijke momenten kunnen beleven met het observeren van een zwarte beer. We zagen ook elanden en een coyote. Bedankt Jake dat je zoveel moeite hebt gedaan om de dieren te vinden.

Indien je een auto ter beschikking hebt, kun je beter zelf naar het lake maligne rijden, en daar een ticket kopen voor de boottocht.

geweldig. doen zou ik zeggen .zo vaak kom je niet meer op een gletcher