Dingen om te doen Jasper

Deze avontuurlijke stad met zijn meren en gletsjers biedt vanuit elke hoek een adembenemend uitzicht.

Jasper: De beste dingen die je niet wil missen

Alberta: dagtrip Jasper National Park met boottocht

1. Alberta: dagtrip Jasper National Park met boottocht

Geniet van een schilderachtige sightseeingtour van 5,5 uur in een minibus door nationaal park Jasper en zie het schitterende landschap van Maligne Valley. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Jasper en ga je comfortabel per tourbus met 21 zitplaatsen, naar de vallei. Je eerste bestemming is Maligne Canyon. Hier stap je even uit om je benen te strekken tijdens een lichte wandeling van 30 minuten. Wandel langs de bovenste randen van het ravijn en zie het diepste deel, dat wel 50 meter diep is en een donderende waterval heeft. Ga weer aan boord van de bus en rijd onderweg naar Medicine Lake door een prachtig landschap. Hier wordt 10 minuten gepauzeerd zodat je foto's kan maken, en je gids legt uit waarom dit meer lokaal bekend staat als 'the disappearing lake' (het verdwijnende meer). Ga verder naar Maligne Lake en maak een boottocht van 90 minuten naar Spirit Island. Houd gedurende de hele dag je ogen open voor de beroemde wilde dieren van Canada, zoals een ruime hoeveelheid elanden, een enkele zwarte beer en misschien zelfs een grizzlybeer!

Vanuit Banff: Athabasca-gletsjer Columbia Icefield Parkway

2. Vanuit Banff: Athabasca-gletsjer Columbia Icefield Parkway

Je wordt opgehaald bij je hotel in Banff in een moderne minibus door je vriendelijke gids. Vertrekkend vanuit Banff, verwelkomt je vriendelijke gids je met een overzicht van waar je naartoe gaat terwijl je achterover leunt en geniet van de rit langs de Icefields Parkway, één van 's werelds mooiste schilderachtige ritten. Omdat je niet hoeft te rijden of op de weg te letten, kun je je tijdens deze dag concentreren op het zicht van bergen die boven je uittorenen terwijl je je ogen openhoudt voor dieren in het wild aan de randen van het bos. Het hoogtepunt van de dag is het Glacier Adventure, dat zich ongeveer halverwege langs de Icefields Parkway bevindt, vlakbij de grens van Jasper National Park. Je stopt bij het Columbia Icefield Glacier Discovery Center en gaat aan boord van een bus die je naar het speciaal ontworpen Ice Explorer-voertuig met 56 passagiers brengt. Rij vervolgens de Athabasca-gletsjer op die duizenden jaren oud is. Nadat je onderweg over de gletsjer hebt geleerd, heb je 20 minuten vrije tijd op de gletsjer om het uitzicht te bewonderen, dit oude ijsvlak aan te raken en zelfs puur, koud water te drinken rechtstreeks van de gletsjer. Vanaf hier ga je naar de nabijgelegen Glacier Skywalk met glazen vloer en volg je de 1-kilometer lange loopbrug die leidt naar een platform waar glas het enige is dat je scheidt van een val van 280 meter. Terwijl je over een looppad van klif gaat, zie je de gigantische gletsjers boven je en bewonder je het uitzicht op de spectaculaire Sunwapta-vallei die zich eronder verspreidt. Na het Glacier Adventure-onderdeel van de uitstap (in totaal ongeveer 3 uur), is er een mooie halte (als het weer het toelaat) om te genieten van je stevige lunchpakket met sandwich, sap, fruit, chips en brownies. Bezoek iconische monumenten langs Icefields Parkway zoals Bow Lake, de bovenloop van de machtige Bow River voordat je terugkeert naar Banff.

Jasper Nationaal Park Winter Wildlife Discovery Tour

3. Jasper Nationaal Park Winter Wildlife Discovery Tour

Begroet uw lokale gids bij uw accommodatie, stap aan boord van uw comfortabele sightseeing-voertuig en begin aan een prachtige winterreis door een van de meest adembenemende berglandschappen in West-Canada. Uw deskundige gidsen zijn getraind om alle iconische wezens van het Park op te zoeken. Groot of klein, elanden, herten, schapen, geiten, coyotes, wolven en elanden zijn slechts een voorbeeld van de wilde bergfauna van Jasper. Leer alles over de manier waarop deze dieren bijdragen aan de rijke diversiteit van het Nationaal Park en hoe ze de bergwinters overleven. Goed bekend met de geschiedenis, geologie en ecologie van het gebied, beantwoorden uw gidsen graag alle vragen. Met gegarandeerde kleine groepsgroottes, zal geen enkele vraag of verzoek onbeantwoord blijven. Houd je camera bij de hand terwijl je door de Athabasca-vallei reist. Maak stops op verschillende locaties om de verbluffende wintervakanties te documenteren. Spaar jezelf de stress van het rijden op de winterwegen en doe mee met een vriendelijke lokale gids over deze informatieve en ontspannen ochtendtour.

Jasper: Canyon Run Family wildwaterraften

4. Jasper: Canyon Run Family wildwaterraften

Begin de tour met een busrit van 30 minuten naar de rivier aan de voet van de Athabasca-watervallen. Maak je klaar met alle benodigde uitrusting en trek je wetsuit aan. Uw zeer ervaren, gecertificeerde gids geeft een overzicht van alle rafting- en veiligheidsprocedures voordat u aan boord van het zelflozende vlot voor 6 passagiers springt. Terwijl je aan boord gaat, hoor je het donderen van de Athabasca-watervallen achter je. Je vlot zal deel uitmaken van een turbulente beweging van wildwater die je stroomafwaarts meevoert terwijl je gids vakkundig door de rivier navigeert, omringd door de hoge rotswanden van de Athabasca Canyon. In het eerste deel van de rit van 12 km moet je door consistente delen van opwindende klasse II-stroomversnellingen gaan voordat de rivier zachter wordt en je de kans krijgt om te ontspannen. Geniet van een spectaculair uitzicht op de Canadese Rockies en spot misschien zelfs wat lokale dieren in het wild aan de kustlijn van deze ongerepte omgeving. Alle technische uitrusting wordt geleverd inclusief paddles, wetsuits, neopreen booties en paddle-jacks. Je moet een zwempak of een t-shirt en een korte broek onder je vrijetijdskleding dragen en voorbereid zijn om nat te worden. Breng droge kleding mee, een handdoek en op koelere dagen, wollen sokken om in de slofjes te dragen en een warme jas om daarna aan te trekken. Je bent ook welkom om snacks en water mee te nemen om van te genieten in de bus van en naar de rivier. Deze reizen vereisen geen eerdere ervaring en zijn geschikt voor personen van 5 jaar en ouder die op zoek zijn naar een inleidend wildwateravontuur.

Jasper: Wildlife and Waterfalls Tour met Lakeshore Hike

5. Jasper: Wildlife and Waterfalls Tour met Lakeshore Hike

Reis met een comfortabele minibus op deze 5,5 uur durende excursie naar de Maligne-vallei, het meest spectaculaire landschap van de Canadese Rockies. Onderweg zal uw naturalistische gids commentaar geven op de geschiedenis en natuurlijke wonderen van het gebied. Stop bij 2 van de bruggen om te kijken naar de watervallen en de aanhoudende erosie van oude kalksteen te zien. Bij het wereldberoemde Maligne-meer gaat u op een interpretatieve natuurwandeling van 3 tot 4 kilometer. Bewonder de prachtige vergezichten over het meer voordat u de eenvoudige lus naar het beboste gebied volgt. Na de wandeling heb je een beetje vrije tijd om te ontspannen in de Maligne Lake Day Lodge voordat je terugkeert naar Jasper.

Jasper: privéhelikoptertour met sneeuwschoenwandelen op bergtop

6. Jasper: privéhelikoptertour met sneeuwschoenwandelen op bergtop

Geniet van panoramische luchtfoto's van de ruige toppen van Jasper National Park tijdens een privéhelikoptervlucht vanuit Jasper. Ervaar een landing op een bergtop met een gemakkelijke, informele tocht met sneeuwschoenen en een optionele berggids. Ontmoet je piloot op Jasper Hinton Airport voor een korte veiligheidsbriefing, inclusief een versnellingscontrole en een training voor vliegtuigbewustzijn. Spring dan in je privé Long Ranger-helikopter en ga de lucht in. Vlieg boven de toppen van de Canadese Rocky Mountains en door Jasper National Park voordat je landt op een afgelegen bergtop tussen de ongelooflijke oprijzende bergen. Stap uit en geniet van maximaal een uur om de omgeving op je sneeuwschoenen te verkennen. Wees getuige van dierensporen, ongerepte sneeuw en een overvloed aan frisse berglucht. De route is niet uitdagend en volgt een noklijn waarbij de helikopterlandingszone te allen tijde zichtbaar is, dus het is onmogelijk om te verdwalen. Na je sneeuwschoenwandeling spring je terug in de helikopter voor je terugvlucht. Geniet van een laatste glimp van de Rockies voordat je terugkeert naar de luchthaven met veel foto's en herinneringen.

Jasper National Park: wilde dieren spotten avond of ochtend

7. Jasper National Park: wilde dieren spotten avond of ochtend

Maak gebruik van ophaalservice bij je hotel of pension in Jasper en reis dan per comfortabele minibus de vallei in. Kijk door de grote ramen voor prachtige uitzichten op de bergen en de omliggende wildernis. Je rijdt over verharde wegen en zoekt naar de vele diersoorten die er in Jasper National Park te vinden zijn. De gids selecteert de route op basis van seizoensgebonden verplaatsingen van de wilde dieren; dit geeft je de beste kans om dieren in hun natuurlijke leefomgeving te vinden. Je komt fantastische wezens tegen op het moment van de dag waarop ze het meest actief zijn. Neem prachtige foto's vanuit de minibus of tijdens sporadische korte wandelingen, afhankelijk van het oordeel van je gids. Je krijgt waardevolle inzichten in de uitdagingen van het beheer en de bescherming van wilde dieren in het nationaal park. Stel je gids alle vragen die je hebt en sta versteld wanneer de dieren voor je ogen tot leven worden gebracht. 

Jasper: Rocky Mountains-helikoptertour

8. Jasper: Rocky Mountains-helikoptertour

Ontmoet je lokale piloot en privéhelikopter op Jasper Hinton Airport. Bespreek vanaf hier uw favoriete tourroute, rekening houdend met de huidige weersomstandigheden, toegewezen tijd en uw comfortniveau. Alle passagiers krijgen een grondige veiligheidsbriefing en voldoende tijd voor foto's met de helikopter. Passagiers gaan dan aan boord van het vliegtuig en stijgen op om te genieten van een spectaculair landschap. Elke passagier krijgt een headset om met zijn piloot te communiceren - stel vragen en leer een beetje over het gebied. Je piloten wonen en spelen hier en kunnen niet wachten om enkele favoriete plekken met je te delen. Tour van 20 minuten- Ga snel de bergen in in onze Long Ranger-helikopter die plaats biedt aan maximaal 6 personen. Een snelle rit langs een bergrug en zweef boven prachtige lokale meren. Perfect voor mensen die niet zeker zijn van hoogtes of bewegingsziekte. Tour van 30 minuten - U kunt kiezen tussen een vlucht langs Folding Mountain-ruggen en vervolgens naar de Alpentoppen richting Miette Hotsprings. Reis noordwaarts over het Brule-meer naar de Solomon-piek die ons vanaf het vliegveld beschimpt. Of kies ervoor om in de hoofdvallei te vliegen en Jasper Lake en de stad in je op te nemen vanuit een ongelooflijke hoek met de Rocky Mountains overal om je heen. Rondleiding van 60 minuten - Onze helikopter reist vrij snel en kan binnen een uur veel verborgen juweeltjes en geheime plekken bereiken. Je route bespreek je best met je lokale piloot! Het maakt niet uit wat de route is - geweldige landschappen en tal van ongelooflijke fotomomenten zijn gegarandeerd! 2 uur durende rondleiding- Een rondleiding op maat speciaal voor jou en je groep. Inclusief een externe landing. Veel ongerepte meren of zelfs bergtoppen om op te landen voor een ongelooflijk volledige ervaring.

Jasper: transfer naar Banff/Lake Louise met Columbia Icefields

9. Jasper: transfer naar Banff/Lake Louise met Columbia Icefields

Je reis door twee van Canada's meest gerenommeerde nationale parken: Jasper National Park en Banff National Park, begint op het moment dat je vriendelijke chauffeur/gids je ontmoet in je hotel of goedgekeurde accommodatie. Als u het pittoreske bergstadje Jasper verlaat, reist u over de Columbia Icefields Parkway, echt een van de mooiste wegen ter wereld. Geniet van het prachtige landschap en maak verschillende stops langs de route om de adembenemende schoonheid van de regio te waarderen. Onderweg zijn hoogtepunten de Athabasca Falls, de Columbia Icefields, de Weeping wall, Petyo Lake, Bow Lake, Crowfoot Glacier, Saskatchewan Crossing en Lake Louise. Je neemt tijdens deze reis ook deel aan een heerlijke picknicklunch op een schilderachtig uitkijkpunt. Bij de Columbia Icefields neem je deel aan een gletsjeravontuur naar de Athabasca-gletsjer en ervaar je de Glacier Skywalk voor vergezichten over de Sunwapta-vallei. Deze interpretatieve tour is ontworpen om de interactie tussen gids en passagier optimaal te bieden. Kleine voertuigen en groepsgroottes zijn gegarandeerd om uw reis in deze prachtige omgeving onvergetelijk te maken. Houd uw camera bij de hand, want deze afgelegen regio van de wereld biedt u uitstekende mogelijkheden om wilde dieren te spotten.

Jasper: Maligne Valley Wildlife Watching & Boat Tour

10. Jasper: Maligne Valley Wildlife Watching & Boat Tour

Ervaar magische bergen, alpenweiden en spannende rivieren op deze 5,5 uur durende tour naar de Maligne vallei van Jasper. Een deel van het Jasper National Park, de vallei is de thuisbasis van prachtige meren en uitstekende wandelpaden. Naar aanleiding van een pick-up van uw Jasper hotel, zal je op een korte wandeling voorbij de enorme 100-voet muren van Maligne Canyon. Dan, neem een mooie rit naar Maligne Lake en het "verdwijnen" Medicine Lake. Kijk uit voor elanden en elanden als je rijdt. Maligne Lake is de tweede grootste gletsjer gevoed meer in de wereld. Het riool in de Maligne rivier en gaat verder naar beneden naar Medicine Lake. U brengt een bezoek aan wat misschien wel de meest uitgebreide karst systeem - of ondergrondse rivier systeem - in Canada. Een ondergronds netwerk van grotten blijft grotendeels buiten het bereik van de bezoekers, waardoor het een mysterie voor toekomstige exploratie. Uw professionele gids zal uitbreiden op deze ondoorgrondelijke plaats tijdens een meeslepende verhaal. Tijdens het zomerseizoen kunt u deelnemen aan een inclusieve boottocht naar Spirit Island, het enige middel om het afgelegen eiland, voor de serene uitzicht op het prachtige berglandschap. Gedurende de rest van het jaar kunt u genieten van een begeleide wandeling langs de Mary Schaffer Loop. Afhankelijk van de tijd van het jaar, kunt u genieten van wilde dieren bezichtigingen in de omgeving van Maligne Canyon, waaronder elanden, schapen, kariboes en beren. Spring terug op de bus voor de terugreis en hotel drop-off in Jasper, in het hart van de grootste Rocky Mountain National Park van Canada.

Sitemap Jasper

Wil je alle activiteiten in Jasper ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jasper

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.392 beoordelingen

Wat een geweldige ervaring! Veel dieren gezien die we zelf nooit gezien zouden hebben en veel extra uitleg gekregen. Toen we op het einde nog steeds geen beer gezien hadden bleef hij zoeken. De uitstap heeft uiteindelijk 30 min lager geduurd maar we hadden een beer gezien. Zeer aangename chauffeur.

Geweldige tour met een ervaren gids die veel interessante feiten over het land, de mensen, de natuur vertelde kleine reisgroep Boottocht was fantastisch naar Spirit Island Bedankt Mark!

Indien je een auto ter beschikking hebt, kun je beter zelf naar het lake maligne rijden, en daar een ticket kopen voor de boottocht.

Een fantastische excursie en alles prima geregeld.

Geweldig veel dieren gezien waaronder een Grizzly.