Dingen om te doen Jatiluwih

Jatiluwih: De beste dingen die je niet wil missen

Bali: excursie UNESCO-Werelderfgoed in kleine groep

1. Bali: excursie UNESCO-Werelderfgoed in kleine groep

Eerst word je opgehaald bij je hotel. Daarna begint je excursie met een bezoek aan de 18e-eeuwse Koninklijke Watertempel Pura Taman Ayan, volgens UNESCO het grootste en meest indrukwekkende bouwwerk in zijn soort op het eiland. Daarna ga je naar de watertempel Pura Ulun Danu Bratan aan de rand van het Bratanmeer. Als je voor het kratermeer staat, heb je een adembenemend en schitterend uitzicht. Dit meer wordt beschouwd als de oerbron van elke andere bron en rivier op Bali. Je luncht in een lokaal restaurant. Daarna ga je naar de rijstterrassen van Jatiluwih, een van Bali's oudste en beste voorbeelden van een rijstvelden in terrasvorm. Je ziet hoe de lokale gemeenschappen hier nog steeds aan duurzame landbouw doen en ervaart de weerbaarheid en levendigheid van de Balinese cultuur. Daarna kun je genieten van een vurige zonsondergang bij de bijzondere Tanah Lot-tempel, wat in een lokale taal 'land in de zee' betekent. Voor dit 16e-eeuwse bouwwerk aan de rand van het water kun je de atmosfeer opsnuiven van deze tempel waar mensen al eeuwen zeegoden aanbidden.

Bali: begeleide zonsondergangervaring Tanah Lot-tempel

2. Bali: begeleide zonsondergangervaring Tanah Lot-tempel

De ervaring begint met ophaalservice van geselecteerde Bali-locaties en gaat naar de prachtige  Tanah Lot-tempel, ongeveer  20  km  ten noorden van  Densapar. Bewonder bij aankomst de imposante rotsformatie waar de tempel op zit, die in de loop der jaren is gevormd door de beukende golven eronder. Tanah Lot is één van de 7 oceaantempels op Bali en is al eeuwen een centrum van mythologie. Deze hindoetempel, die is gewijd aan de goden van de zee en dateert uit de 16e eeuw, heeft veel betekenis voor de lokale bewoners, maar is nu net zo goed geliefd bij bezoekers van het eiland. Breng wat tijd door met het verkennen van de tempel, evenals de indrukwekkende omgeving, en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van  Tanah Lot en de religieuze overtuigingen eromheen. Er is ook tijd om rond te dwalen door de vele lokale marktkramen rondom de tempel, met handgemaakte snuisterijen, Balinese instrumenten, textiel en meer. Na een beetje winkelen ga je terug naar de tempel, die een ongelooflijk uitzicht op de zonsondergang biedt dankzij de  zuidwestelijke  locatie. Vind de perfecte plek om te ontspannen en te bewonderen dat de lucht van kleur verandert tegen de achtergrond van de oceaan, met  Tanah Lot trots op de voorgrond. Zodra de zon is ondergegaan, stap je terug in de bus voor de terugreis naar je accommodatie.

Ubud en Tanah Lot met gids Kleine groepstour in het Duits

3. Ubud en Tanah Lot met gids Kleine groepstour in het Duits

Ontdek het huis van meer dan 500 longtail-makaken met een bezoek aan het heilige apenbos van Ubud. Bewonder hoe ze vrij rondlopen in hun natuurlijke omgeving en maak een rit naar de rijstterrassen van Tegallalang. Neem wat tijd voor de lunch in een aanbevolen restaurant in Ubud, waar u kunt genieten van authentieke saté, speenvarken, gegrilde vis en lokale groenten. Doorgaan in de namiddag met een bezoek aan de koninklijke tempels en het tuincomplex van Pura Taman Ayun, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed in 2011. Sluit de dag af aan de Tanah Lot-tempel en kijk naar de zonsondergang over de Indische Oceaan.

Banyumala: watervaltocht, Bedugul en Beratanmeer

4. Banyumala: watervaltocht, Bedugul en Beratanmeer

Je verkent het platteland van Bali tijdens een reis over het eiland en reist door de centrale bergen naar de Banyumalawaterval en profiteert van het gemak van een privégids en-auto. Bewonder het landschap van de moestuinen van de lage landen tot de alpenmossen en klimplanten op grotere hoogten voordat je naar Handara Gate in Bali gaat. Zet je tocht dan voort naar het uitzicht op de twee meren vanaf Want Giri, voordat je naar de Bali Handara Gate gaat.  Je bezoekt Candi Kuning op de fruit- en bloemenmarkt voordat je je weg baant naar de Banyumalawaterval om een wandeling te maken door het tropische regenwoud. Krijg een adembenemend uitzicht op de vallende wateren en verkoelende zwembaden. Je bezoekt het aantrekkelijke bergdorp Bedugul, 850 meter boven de zeespiegel. Ervaar de serene sfeer van het meer van Beratan voordat je naar de rijstterrassen van Jatiluwih gaat

UNESCO-gebied Jatiluwih: fietstocht van 2 uur per e-bike

5. UNESCO-gebied Jatiluwih: fietstocht van 2 uur per e-bike

Deze e-bike-tocht van 2 uur begint bij de Batukaru-tempel en voert je langs prachtige landschappen naar Jatiluwih, waar je naar het centrum van de camping rijdt. Onder leiding van een ervaren lokale fietsgids geniet je van deskundig commentaar over dit door Unesco beschermde gebied. De weg van Batukaru naar Jatiluwih heeft een prachtig landschap, maar is heel anders dan het centrale Jatiluwih-gebied. Je fietst met de eenvoudig te gebruiken e-bike langs dichte jungle, reusachtige bamboebossen, lokale dorpen, rijstterrassen en uitgestrekte valleien. Jatiluwih zelf bestaat uit meer dan 300 hectare weelderige tropische vegetatie en levendig groene rijstterrassen. Na je ochtendfietstocht geniet je van een smakelijke authentieke Indonesische lunch in een nabijgelegen restaurant, of je kiest voor de middagtour, dan volgt een uitgebreide Balinese afternoon tea op je excursie.

Bali: Soul Retreat en Aura Cleansing Experience

6. Bali: Soul Retreat en Aura Cleansing Experience

Breng jezelf tot bewustzijn op een eenvoudig mooie combinatie van een stille natuurlijke wandeling, een ochtendjungle-meditatie en een aura-reinigende ervaring op Bali. Verrijk je leven en verbeter je gezondheid in dit unieke toevluchtsoord, en ga van overvloed naar balans van de ochtend tot de middag in een verzorgings- en verzorgingsomgeving. Na het ophalen van uw accommodatie begint u de ochtend met een stille wandeling in de weelderige jungle van Bukit Penulisan. Wees aardig voor jezelf en verwelkom de ochtendzon door in een cirkel te zitten om te mediteren en de geest en het lichaam te ontspannen, stress te verwijderen en een innerlijke balans te vinden. Train de geest om een verhoogd bewustzijn te bereiken om het lichaam te helen, de ziel te verrijken en spiritueel bewustzijn te vinden. Vervolg de reis met een ritueel in de jungle, waar wierrook de energie van de buitenwereld opruimt en ongewenste invloeden en negatieve emoties verwijdert. Het zuivert en is verbonden met genezing, reiniging en een verbeterde gemoedstoestand. Transformeer je persoonlijke energie en begin te werken met je aura om te genezen en je leven te verbeteren. Beide zijn essentieel in je spirituele groei, en in het werken met de aura, combineer je meditatie en gebed tot in essentie meditatieve gebeden. Voltooi de dag met een heilig badritueel dat bekend staat als Melukat bij een van de heilige lentetempels van Bali. Reinig je aura en genees jezelf geestelijk voordat je je verlichte retraite afsluit met een drop-off terug in je hotel.

Bali: fietstocht van 1 uur langs de Jatiluwih-rijstvelden

7. Bali: fietstocht van 1 uur langs de Jatiluwih-rijstvelden

Ontdek de rijstvelden van Jatiluwih, een UNESCO Werelderfgoed, op een elektrische fiets en bewonder de pracht van de weelderige vegetatie van Bali en de dichte jungle vanuit een nieuw perspectief. De rijstvelden van Jatiluwih, die door meer dan 300 hectaren prachtige natuur, vruchtbare rijstvelden en tropische vegetatie worden omgeven, bestrijken de omgeving rond het gelijknamige bergdorp in het westen van Bali en zijn beroemd vanwege het traditionele subak-irrigatiesysteem. Verlaat de drukte en maak een fietstocht met een gids die je met veel plezier alles vertelt over deze  bijzondere plek, die zijn thuis is. De gids blijft de hele fietstocht bij je en beantwoordt al je vragen. Ga daarna ergens anders naartoe of blijf in deze omgeving en geniet van het authentieke landschap, de rust en de stilte.

Bali: privé-dagexcursie naar UNESCO-Werelderfgoedlocaties

8. Bali: privé-dagexcursie naar UNESCO-Werelderfgoedlocaties

Deze privé-excursie neemt je een hele dag mee naar de beroemdste UNESCO-Werelderfgoedlocaties van Bali, inclusief de iconische tempel van Pura Ulun Danu Beratan aan de oevers van het Bratanmeer. Je wordt opgehaald bij je hotel of accommodatie en reist af naar de tuin en tempel Taman Ayun, in 2012 uitgeroepen tot een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Je vindt er de beroemde meru-torens, imposante heiligdommen die lijken op pagodes. Je gaat verder naar Lake Beratan en komt aan bij de Pura Ulun Danu Beratan, een prachtige tempel gebouwd in het midden van het water als een plaats om de watergodin van de welvaart, Dewi Danu, te aanbidden. Ga vervolgens naar een van de meest populaire restaurants in de omgeving, gelegen aan de kant van de berg Batukaru, met uitzicht op het rijstterras Jatiluwih. Ontspan in de koele klimaat van de hooglanden van Bali Subak, aangewezen als UNESCO Werelderfgoed in 2012 om zijn traditionele subak irrigatie systeem. Je sluit de excursie af bij Handara-poort. Hier heb je een adembenemend uitzicht op het weelderig groene landschap van Bedugul Caldera en de traditionele Balinese poort.

Bali: driedaagse eilandtour

9. Bali: driedaagse eilandtour

De tour begint bij de Tanah Lot-tempel, een van de belangrijkste en iconische zeestempels op het eiland. Tanah Lot vertaalt naar "land in de zee" en zit op de top van een rots in de zee en het is alleen toegankelijk tijdens eb. Vanaf hier bezoekt u de rijstvelden Jatiluwih, een plaats van adembenemende schoonheid en zeer iconisch voor Het eiland, de rijstvelden van Jatiluwih verspreid over 300 hectare, en ze zijn gelegen op een hoogte van 850 meter boven de zeespiegel aan de voet van de zuidelijke helling van de berg Batukaru .In 2012 werd Jatiluwih erkend als een UNESCO-werelderfgoed Vervolgens rijd je naar Lake Beratan om de betoverende watertempel Pura Ulun Danu Beratan te zien. Deze tempel is een van de belangrijkste tempels voor de Balinezen en alle ceremonies en rituelen die hier plaatsvinden zijn gewijd aan de godin van water en vruchtbaarheid, Dewi Danu. De volgende stop zal zijn op de lokale fruitmarkt en een aardbeienplantage waar je kunt genieten van alle soorten fruit, vers van de plantageboerderijen in deze hooglanden van Bali, vandaar rijd je rechtstreeks naar de kloof ous waterval van Munduk, omgeven door weelderige tropische jungle en koffieplantages. De eindbestemming van deze prachtige dag is het observatiedek en biedt een prachtig uitzicht op de twee bergmeren Buyan en Tamblingan. Vervolgens neemt uw gids u mee naar het hotel waar u de nacht zult doorbrengen. De tweede dag van deze driedaagse reis begint 's morgens met een reis naar de boeddhistische tempel van Brahmavihara-Arama, de grootste actieve boeddhistische tempel in Bali. De tempel bevindt zich op een heuvel omringd door ongerepte natuur en pittoreske wijngaarden. Vanaf hier gaat u naar het observatieplatform van Batur waar de wind koel is en het uitzicht op de berg Batur en zijn kratermeer verbluffend mooi is. Je kunt van deze maaltijd genieten in een van de restaurants of een bezoek brengen aan de thermale warmwaterbronnen aan de voet van Batur in de Caldera van een oude vulkaan. Vervolgens ga je naar de moeder van alle tempels op dit mystieke eiland van Goden en demonen, de Besakih-tempel. Het Besakih-tempelcomplex heeft twee uitbarstingen van de berg Agung overleefd, gelegen aan de voet van deze gigantische vulkaan en Besakih wordt beschouwd als de belangrijkste tempel op het eiland Bali. Vervolgens bezoekt u het waterpaleis Tirta Gangga, gebouwd in 1946 door koning Anak Agung Anglurah Ketut. Dit prachtige waterpaleis heeft uitgestrekte tuinen met vijvers en fonteinen waar u prachtige foto's kunt maken. Natuurlijk kun je het Karangasem-regentschap van Bali niet bezoeken zonder het beroemde witte zandstrand te zien waar je kunt zwemmen, zonnen en smullen van een aantal vers gegrilde vis in een van de strandcafés. Het perfecte einde van nog een prachtige dag op een paradijselijk eiland. Rust lekker uit in je hotel aan het strand want morgen ben je toe aan een nieuwe mooie dag. In de ochtend op de derde dag bezoekt u de Tegenungan-waterval, een van de meest pittoreske watervallen van Bali. Je kunt je opfrissen in het koele water en jezelf opladen voor de hele dag die voor je ligt. Vanaf de waterval rijd je richting het culturele stadje Ubud, waar je kunt rondslenteren in het beroemde Sacred Monkey Forest en de apen kunt voeren. Vervolg de reis, wandel over het ongelooflijk pittoreske kunstenaarspad. Vervolgens bezoekt u de olifantengrot Goa Gajah en een koffie- en cacaoplantage waar u een scala aan lokale thee en koffie kunt proeven. Je zult ook leren en zien hoe de duurste koffie ter wereld, koffie Luwak, wordt geproduceerd en ook de kans krijgt om het te proberen. Vanaf hier bezoekt u de tempel van Batuan en de reis van vandaag met een bezoek aan de beroemde ambachtelijke dorpen rond Ubud: Celuk, Mas en Tohpati, de thuisbasis van batikkunstenaars, houtbewerkers, zilversmeden en schilders, die hun handel, vaardigheden en tradities doorgeven generatie na generatie van vader op zoon.

Bali: zelfrijdende autoverhuur

10. Bali: zelfrijdende autoverhuur

Huur een privéauto en ervaar alles wat het eiland Bali te bieden heeft in je eigen tempo. De telefoniste levert de auto af bij uw accommodatie. Het wordt een 4-zits of 7-zits auto met automatische transmissie, dus het is een ideale optie voor koppels of gezinnen die samen reizen. Bali is een groot eiland waar veel te zien is, maar met beperkte openbaar vervoersmogelijkheden voor bezoekers. Het huren van een auto opent een wereld aan mogelijkheden voor uw vakantie. Bekijk de kunstscene in Ubud of surf op de best verborgen stranden van Uluwatu. Bezoek de UNESCO-site van Jatiluwih en bekijk de beroemde rijstterrassen. Eet en drink op de nieuwste hotspots van het eiland. Rijd met de auto overal op het eiland om het meeste uit uw tijd daar te halen.

Sitemap Jatiluwih

Wil je alle activiteiten in Jatiluwih ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jatiluwih

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 757 beoordelingen

Ikzelf en mijn ouders werden vergezeld door de heer Wayan Pustika naar Tanah Lot. Ondanks de vertraging in onze vlucht en de drukte op de luchthaven, was hij buitengewoon geduldig en vriendelijk genoeg om een uur te wachten en bood hij zelfs aan om ons voor ons gemak op te halen van het vliegveld. We hadden vandaag een gedenkwaardige reis en hadden de gelegenheid om getuige te zijn van de prachtige zonsondergang bij Tanah Lot, 13 verschillende koffie- en theesmaken te proeven en te genieten van authentieke en heerlijke bananenfry. Beveel deze reis, aangeboden door TripGuru, zeker aan en ben de heer Pustika zeer dankbaar voor zijn geweldige service!

Nice to see the Tanah Lot Temple. Enjoyed the ride and visit. Had the expectation to see more of Tanah Lot, but unfortunately, it’s not allowed to see the inside of the temple(s) as a tourist. The sunset was a cloud set but even tho nice.

Interessante tocht langs mooie tempels en de hoog in de bergen gelegen rijstvelden. Sunset bij Tanah Lot is een prachtige ervaring (maar let op het getij - met laagwater is het beste

Professionele fotograaf met veel ervaring en een goed oog voor mooie foto's!

Erg leuk. Het was bewolkt maar dan nog schitterend.