Belevingen in
Jatiluwih

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Jatiluwih: De beste dingen die je niet wil missen

Bali: privé-dagexcursie naar UNESCO-Werelderfgoedlocaties

1. Bali: privé-dagexcursie naar UNESCO-Werelderfgoedlocaties

Deze privé-excursie neemt je een hele dag mee naar de beroemdste UNESCO-Werelderfgoedlocaties van Bali, inclusief de iconische tempel van Pura Ulun Danu Beratan aan de oevers van het Bratanmeer. Je wordt opgehaald bij je hotel of accommodatie en reist af naar de tuin en tempel Taman Ayun, in 2012 uitgeroepen tot een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Je vindt er de beroemde meru-torens, imposante heiligdommen die lijken op pagodes. Je gaat verder naar Lake Beratan en komt aan bij de Pura Ulun Danu Beratan, een prachtige tempel gebouwd in het midden van het water als een plaats om de watergodin van de welvaart, Dewi Danu, te aanbidden. Ga vervolgens naar een van de meest populaire restaurants in de omgeving, gelegen aan de kant van de berg Batukaru, met uitzicht op het rijstterras Jatiluwih. Ontspan in de koele klimaat van de hooglanden van Bali Subak, aangewezen als UNESCO Werelderfgoed in 2012 om zijn traditionele subak irrigatie systeem. Je sluit de excursie af bij Handara-poort. Hier heb je een adembenemend uitzicht op het weelderig groene landschap van Bedugul Caldera en de traditionele Balinese poort.

...
Bali: begeleide zonsondergangervaring Tanah Lot-tempel

2. Bali: begeleide zonsondergangervaring Tanah Lot-tempel

De ervaring begint met ophaalservice van geselecteerde Bali-locaties en gaat naar de prachtige  Tanah Lot-tempel, ongeveer  20  km  ten noorden van  Densapar. Bewonder bij aankomst de imposante rotsformatie waar de tempel op zit, die in de loop der jaren is gevormd door de beukende golven eronder. Tanah Lot is één van de 7 oceaantempels op Bali en is al eeuwen een centrum van mythologie. Deze hindoetempel, die is gewijd aan de goden van de zee en dateert uit de 16e eeuw, heeft veel betekenis voor de lokale bewoners, maar is nu net zo goed geliefd bij bezoekers van het eiland. Breng wat tijd door met het verkennen van de tempel, evenals de indrukwekkende omgeving, en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van  Tanah Lot en de religieuze overtuigingen eromheen. Er is ook tijd om rond te dwalen door de vele lokale marktkramen rondom de tempel, met handgemaakte snuisterijen, Balinese instrumenten, textiel en meer. Na een beetje winkelen ga je terug naar de tempel, die een ongelooflijk uitzicht op de zonsondergang biedt dankzij de  zuidwestelijke  locatie. Vind de perfecte plek om te ontspannen en te bewonderen dat de lucht van kleur verandert tegen de achtergrond van de oceaan, met  Tanah Lot trots op de voorgrond. Zodra de zon is ondergegaan, stap je terug in de bus voor de terugreis naar je accommodatie.

...
Bali: Soul Retreat en Aura Cleansing Experience

3. Bali: Soul Retreat en Aura Cleansing Experience

Breng jezelf tot bewustzijn op een eenvoudig mooie combinatie van een stille natuurlijke wandeling, een ochtendjungle-meditatie en een aura-reinigende ervaring op Bali. Verrijk je leven en verbeter je gezondheid in dit unieke toevluchtsoord, en ga van overvloed naar balans van de ochtend tot de middag in een verzorgings- en verzorgingsomgeving. Na het ophalen van uw accommodatie begint u de ochtend met een stille wandeling in de weelderige jungle van Bukit Penulisan. Wees aardig voor jezelf en verwelkom de ochtendzon door in een cirkel te zitten om te mediteren en de geest en het lichaam te ontspannen, stress te verwijderen en een innerlijke balans te vinden. Train de geest om een verhoogd bewustzijn te bereiken om het lichaam te helen, de ziel te verrijken en spiritueel bewustzijn te vinden. Vervolg de reis met een ritueel in de jungle, waar wierrook de energie van de buitenwereld opruimt en ongewenste invloeden en negatieve emoties verwijdert. Het zuivert en is verbonden met genezing, reiniging en een verbeterde gemoedstoestand. Transformeer je persoonlijke energie en begin te werken met je aura om te genezen en je leven te verbeteren. Beide zijn essentieel in je spirituele groei, en in het werken met de aura, combineer je meditatie en gebed tot in essentie meditatieve gebeden. Voltooi de dag met een heilig badritueel dat bekend staat als Melukat bij een van de heilige lentetempels van Bali. Reinig je aura en genees jezelf geestelijk voordat je je verlichte retraite afsluit met een drop-off terug in je hotel.

...
Banyumala: watervaltocht, Bedugul en Beratanmeer

4. Banyumala: watervaltocht, Bedugul en Beratanmeer

Je verkent het platteland van Bali tijdens een reis over het eiland en reist door de centrale bergen naar de Banyumalawaterval en profiteert van het gemak van een privégids en-auto. Bewonder het landschap van de moestuinen van de lage landen tot de alpenmossen en klimplanten op grotere hoogten voordat je naar Handara Gate in Bali gaat. Zet je tocht dan voort naar het uitzicht op de twee meren vanaf Want Giri, voordat je naar de Bali Handara Gate gaat.  Je bezoekt Candi Kuning op de fruit- en bloemenmarkt voordat je je weg baant naar de Banyumalawaterval om een wandeling te maken door het tropische regenwoud. Krijg een adembenemend uitzicht op de vallende wateren en verkoelende zwembaden. Je bezoekt het aantrekkelijke bergdorp Bedugul, 850 meter boven de zeespiegel. Ervaar de serene sfeer van het meer van Beratan voordat je naar de rijstterrassen van Jatiluwih gaat

...
Ubud en Tanah Lot met gids Kleine groepstour in het Duits

5. Ubud en Tanah Lot met gids Kleine groepstour in het Duits

Ontdek het huis van meer dan 500 longtail-makaken met een bezoek aan het heilige apenbos van Ubud. Bewonder hoe ze vrij rondlopen in hun natuurlijke omgeving en maak een rit naar de rijstterrassen van Tegallalang. Neem wat tijd voor de lunch in een aanbevolen restaurant in Ubud, waar u kunt genieten van authentieke saté, speenvarken, gegrilde vis en lokale groenten. Doorgaan in de namiddag met een bezoek aan de koninklijke tempels en het tuincomplex van Pura Taman Ayun, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed in 2011. Sluit de dag af aan de Tanah Lot-tempel en kijk naar de zonsondergang over de Indische Oceaan.

...
Bali: fotoshoot met privé vakantiefotograaf

6. Bali: fotoshoot met privé vakantiefotograaf

Jouw lokale begeleider organiseert locaties voor jouw fotoshoots gebaseerd op jouw unieke behoeften, of het nu met je familie onderweg bent, een romantische trip maakt, of een levendige reis met vrienden.  Zodra de gegevens zijn verwerkt ontvang je een bevestiging van alle details die je nodig hebt, zodat je je fotograaf eenvoudig op locatie in Bali kunt ontmoeten, en deze eenvoudig zijn/haar werk als fotograaf kan doen om jouw reis op een moderne en openhartige manier te fotograferen. De fotografen zijn zorgvuldig gekozen, zeer ervaren lokale experts die hun kennis van hun stad delen als een oude bekende. Wanneer jouw fototour is afgerond, ontvang je binnen 5 werkdagen een link naar je eigen persoonlijke online galerie (beveiligd met een wachtwoord) , met daarin jouw professioneel bewerkte foto's, allemaal gratis te downloaden. Maak aandenkens  die een leven lang meegaan  en kijk terug op jouw reis met goede herinneringen nadat deze zijn vastgelegd tijdens deze activiteit.

...
Bali: excursie UNESCO-Werelderfgoed in kleine groep

7. Bali: excursie UNESCO-Werelderfgoed in kleine groep

Eerst word je opgehaald bij je hotel. Daarna begint je excursie met een bezoek aan de 18e-eeuwse Koninklijke Watertempel Pura Taman Ayan, volgens UNESCO het grootste en meest indrukwekkende bouwwerk in zijn soort op het eiland. Daarna ga je naar de watertempel Pura Ulun Danu Bratan aan de rand van het Bratanmeer. Als je voor het kratermeer staat, heb je een adembenemend en schitterend uitzicht. Dit meer wordt beschouwd als de oerbron van elke andere bron en rivier op Bali. Je luncht in een lokaal restaurant. Daarna ga je naar de rijstterrassen van Jatiluwih, een van Bali's oudste en beste voorbeelden van een rijstvelden in terrasvorm. Je ziet hoe de lokale gemeenschappen hier nog steeds aan duurzame landbouw doen en ervaart de weerbaarheid en levendigheid van de Balinese cultuur. Daarna kun je genieten van een vurige zonsondergang bij de bijzondere Tanah Lot-tempel, wat in een lokale taal 'land in de zee' betekent. Voor dit 16e-eeuwse bouwwerk aan de rand van het water kun je de atmosfeer opsnuiven van deze tempel waar mensen al eeuwen zeegoden aanbidden.

...
Jatiluwih (Unesco-gebied) 2-uur durende e-bike fietstocht

8. Jatiluwih (Unesco-gebied) 2-uur durende e-bike fietstocht

Deze e-bike-tocht van 2 uur begint bij de Batukaru-tempel en voert je langs prachtige landschappen naar Jatiluwih, waar je naar het centrum van de camping rijdt. Onder leiding van een ervaren lokale fietsgids geniet je van deskundig commentaar over dit door Unesco beschermde gebied. De weg van Batukaru naar Jatiluwih heeft een prachtig landschap, maar is heel anders dan het centrale Jatiluwih-gebied. Je fietst met de eenvoudig te gebruiken e-bike langs dichte jungle, reusachtige bamboebossen, lokale dorpen, rijstterrassen en uitgestrekte valleien. Jatiluwih zelf bestaat uit meer dan 300 hectare weelderige tropische vegetatie en levendig groene rijstterrassen. Na je ochtendfietstocht geniet je van een smakelijke authentieke Indonesische lunch in een nabijgelegen restaurant, of je kiest voor de middagtour, dan volgt een uitgebreide Balinese afternoon tea op je excursie.

...
Bali: driedaagse eilandtour

9. Bali: driedaagse eilandtour

De tour begint bij de Tanah Lot-tempel, een van de belangrijkste en iconische zeestempels op het eiland. Tanah Lot vertaalt naar "land in de zee" en zit op de top van een rots in de zee en het is alleen toegankelijk tijdens eb. Vanaf hier bezoekt u de rijstvelden Jatiluwih, een plaats van adembenemende schoonheid en zeer iconisch voor Het eiland, de rijstvelden van Jatiluwih verspreid over 300 hectare, en ze zijn gelegen op een hoogte van 850 meter boven de zeespiegel aan de voet van de zuidelijke helling van de berg Batukaru .In 2012 werd Jatiluwih erkend als een UNESCO-werelderfgoed Vervolgens rijd je naar Lake Beratan om de betoverende watertempel Pura Ulun Danu Beratan te zien. Deze tempel is een van de belangrijkste tempels voor de Balinezen en alle ceremonies en rituelen die hier plaatsvinden zijn gewijd aan de godin van water en vruchtbaarheid, Dewi Danu. De volgende stop zal zijn op de lokale fruitmarkt en een aardbeienplantage waar je kunt genieten van alle soorten fruit, vers van de plantageboerderijen in deze hooglanden van Bali, vandaar rijd je rechtstreeks naar de kloof ous waterval van Munduk, omgeven door weelderige tropische jungle en koffieplantages. De eindbestemming van deze prachtige dag is het observatiedek en biedt een prachtig uitzicht op de twee bergmeren Buyan en Tamblingan. Vervolgens neemt uw gids u mee naar het hotel waar u de nacht zult doorbrengen. De tweede dag van deze driedaagse reis begint 's morgens met een reis naar de boeddhistische tempel van Brahmavihara-Arama, de grootste actieve boeddhistische tempel in Bali. De tempel bevindt zich op een heuvel omringd door ongerepte natuur en pittoreske wijngaarden. Vanaf hier gaat u naar het observatieplatform van Batur waar de wind koel is en het uitzicht op de berg Batur en zijn kratermeer verbluffend mooi is. Je kunt van deze maaltijd genieten in een van de restaurants of een bezoek brengen aan de thermale warmwaterbronnen aan de voet van Batur in de Caldera van een oude vulkaan. Vervolgens ga je naar de moeder van alle tempels op dit mystieke eiland van Goden en demonen, de Besakih-tempel. Het Besakih-tempelcomplex heeft twee uitbarstingen van de berg Agung overleefd, gelegen aan de voet van deze gigantische vulkaan en Besakih wordt beschouwd als de belangrijkste tempel op het eiland Bali. Vervolgens bezoekt u het waterpaleis Tirta Gangga, gebouwd in 1946 door koning Anak Agung Anglurah Ketut. Dit prachtige waterpaleis heeft uitgestrekte tuinen met vijvers en fonteinen waar u prachtige foto's kunt maken. Natuurlijk kun je het Karangasem-regentschap van Bali niet bezoeken zonder het beroemde witte zandstrand te zien waar je kunt zwemmen, zonnen en smullen van een aantal vers gegrilde vis in een van de strandcafés. Het perfecte einde van nog een prachtige dag op een paradijselijk eiland. Rust lekker uit in je hotel aan het strand want morgen ben je toe aan een nieuwe mooie dag. In de ochtend op de derde dag bezoekt u de Tegenungan-waterval, een van de meest pittoreske watervallen van Bali. Je kunt je opfrissen in het koele water en jezelf opladen voor de hele dag die voor je ligt. Vanaf de waterval rijd je richting het culturele stadje Ubud, waar je kunt rondslenteren in het beroemde Sacred Monkey Forest en de apen kunt voeren. Vervolg de reis, wandel over het ongelooflijk pittoreske kunstenaarspad. Vervolgens bezoekt u de olifantengrot Goa Gajah en een koffie- en cacaoplantage waar u een scala aan lokale thee en koffie kunt proeven. Je zult ook leren en zien hoe de duurste koffie ter wereld, koffie Luwak, wordt geproduceerd en ook de kans krijgt om het te proberen. Vanaf hier bezoekt u de tempel van Batuan en de reis van vandaag met een bezoek aan de beroemde ambachtelijke dorpen rond Ubud: Celuk, Mas en Tohpati, de thuisbasis van batikkunstenaars, houtbewerkers, zilversmeden en schilders, die hun handel, vaardigheden en tradities doorgeven generatie na generatie van vader op zoon.

...
Ubud: privé sightseeingtransfer naar locaties op Bali

10. Ubud: privé sightseeingtransfer naar locaties op Bali

Kies uit 5 verschillende transferopties en bekijk Ubud en de omliggende gebieden in je eigen tempo. Met deze privétransfer kunt u uw bestemming selecteren uit 5 locaties en genieten van een op maat gemaakte tour van een halve dag langs de belangrijkste toeristische bestemmingen van Bali. Afhankelijk van uw groepsgrootte, reist u in een 5- of 12-persoons busje met airconditioning. De route kan worden aangepast op basis van wat u wilt zien en waar u wilt bezoeken. Beschikbare bestemming: 1. Transfer tussen Ubud en Zuid-Bali. Dit is de beste optie om de beste dingen te doen in Kuta, Seminyak, Canggu, Uluwatu, Nusa Dua en Dreamland Beach. 2. Transfer tussen Ubud en het noorden van Bali. Dit is de beste optie om Tirta Empul, Tegalalang Scenic Rice Terrace, Bali Coffee Tasting, Bali Jungle Swing, Mt. Batur, Ubud Monkey Forest, Kehen-tempel. 3. Transfer tussen Ubud en Oost-Bali. Dit is de beste optie om de Besakih-tempel/Moedertempel van Bali, de Cepung-waterval, Taman Ujung, Candidasa, Sidemen en Goa Lawah te verkennen. 4. Transfer tussen Ubud en West Bali. Dit is de beste optie om de UNESCO-site Jatiluwih, Taman Ayun, Handara Gate, Wanagiri Twin Hill, Banyumala Waterfall en Munduk Waterfall te verkennen. 5. Transfer tussen Ubud en Ngurah Rai International Airport. Dit is de beste optie om de Goa Gajah-tempel, de Tegenungan-waterval, Celuk Silver Smith en Denpasar, Sanur te verkennen.

...

Sitemap Jatiluwih

Wil je alle activiteiten in Jatiluwih ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jatiluwih

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 609 beoordelingen

Onze chauffeur Madir (ik denk dat je het zo spellen) was erg aardig voor ons. Goede beheersing van het Engels en goede navigatie aangezien hij 20 jaar ervaring heeft als chauffeur. De ophaaltijd was 15.00 uur, maar hij wachtte stipt om 2.30 uur in de lobby van mijn hotel voordat ik naar beneden ging. Zeer vriendelijke en beleefde man, en de zonsondergang was prachtig. Het verkeer was slecht, maar dat is heel gebruikelijk op Bali, dus reizigers moeten er rekening mee houden.

Wat een geweldige dag. Nyoman, onze gids en chauffeur, kwamen ons op tijd ophalen. Zijn Engels is erg goed en hij heeft overdag veel geweldige foto's van ons gemaakt. Na Legian en Ubud waren we op zoek naar wat natuur. De waterval was geweldig en de rijstvelden zelfs nog beter. Het was helemaal niet druk en we hebben genoten van de hele reis. Ik kan deze reis echt aanbevelen en hoop dat je Nyoman als je gids krijgt!

Wat een bijzondere dag met een leuke gids.(wij hadden Bello) Veel gezien en er werd veel uitgelegd door de gids. De gids nam de tijd om mooie foto,s te maken van ons. Mooie tempels en een schitterende rit naar de rijstvelden!.. Super ervaring....topdag gehad!

De reis was geweldig, zeer professionele gids / chauffeur met uitgebreide kennis van de geschiedenis van het land en de eilandcultuur. Het was een geweldige dag en naast een professionele en uitstekende gids / chauffeur was mijn kennis veel verbeterd.

Mooie sites en Tanah Lot overgeslagen op onze aanvraag. Buiten het massatoerisme bergen en rijstvelden gezien