Datums kiezen

Ontdek het beste van
Jemaa el-Fna square

Jemaa el-Fna square: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Marrakech : Privé transfer van of naar de luchthaven van RAK

1. Marrakech : Privé transfer van of naar de luchthaven van RAK

Ten eerste ga je op de dag van aankomst, na het uitstappen van je vlucht, naar het aangewezen trefpunt voor luchthaventransfers. Dit trefpunt is meestal een aangewezen gebied in de luchthaventerminal waar de vertegenwoordigers of chauffeurs van het vervoersbedrijf je opwachten met een Pancard met je naam erop. Op het trefpunt word je begroet door een vertegenwoordiger of chauffeur met een bordje met je naam of het logo van het vervoersbedrijf. Zij zullen je helpen met je bagage en je begeleiden naar het voertuig dat is toegewezen voor je transfer. Zodra je in het voertuig zit, begint de chauffeur met de transfer van de luchthaven van Marrakech naar je hotel of vice versa. De duur van de reis hangt af van de afstand tussen het vliegveld en je hotel en van de verkeersomstandigheden op dat moment. Tijdens de transfer zal de chauffeur prioriteit geven aan jouw veiligheid en comfort. Hij zal alle verkeersregels volgen en zorgen voor een vlotte rit. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, neem dan gerust contact op met de chauffeur. Bij aankomst in je hotel in Marrakech of op het vliegveld zal de chauffeur je helpen met het uitladen van je bagage en je bij vertrek afzetten bij de ingang van het hotel of op het vliegveld. Hij zorgt ervoor dat je veilig op je bestemming bent aangekomen voordat hij afscheid van je neemt.

Marrakech:Tour door de Souks met thee en traditionele gids

2. Marrakech:Tour door de Souks met thee en traditionele gids

Marrakech is een levendige en bruisende stad die bekend staat om zijn levendige markten, bekend als souks, waar je een breed scala aan goederen kunt vinden, waaronder traditionele ambachten, kleding, kruiden en nog veel meer. Als je van plan bent om te gaan winkelen in Marrakech, zijn hier een paar populaire plekken die je misschien wel wilt verkennen: 1. Jemaa el-Fnaa: Dit bruisende plein is het hart van Marrakech en een geweldig startpunt voor je shoppingtour. Overdag vind je hier talloze kraampjes die allerlei artikelen verkopen en 's avonds verandert het plein in een levendige avondmarkt. 2. Souk Semmarine: Deze markt ligt vlakbij Jemaa el-Fnaa en is een van de grootste en populairste in Marrakech. Je vindt er een breed scala aan goederen, waaronder kleding, lederwaren, traditionele Marokkaanse slippers (babouches), kruiden en nog veel meer. 3. Souk El Attarine: Deze markt is gespecialiseerd in specerijen en parfums. Hier vind je een kleurrijk aanbod van aromatische specerijen, kruiden, essentiële oliën en traditionele parfums. Het is een geweldige plek om de geuren en smaken van Marokko te ontdekken. 4. Souk des Teinturiers: Deze markt staat bekend om zijn textiel en stoffen. Je vindt er een ruime keuze aan kleurrijk Marokkaans textiel, waaronder tapijten, dekens, sjaals en kleding. Het is een geweldige plek om te winkelen voor unieke stoffen van hoge kwaliteit. 5. Rahba Kedima: Rahba Kedima, ook bekend als het Kruidenplein, is een levendige markt waar je een assortiment kruiden, gedroogd fruit, noten, traditionele geneesmiddelen en cosmetica kunt vinden. Het is een feest voor de zintuigen en een geweldige plek om de Marokkaanse smaken te ervaren. 6. Ensemble Artisanal: Als je op zoek bent naar een meer verzorgde en georganiseerde winkelervaring, Ensemble Artisanal is een door de overheid gerunde coöperatie die het werk van lokale ambachtslieden laat zien. Je vindt er een breed scala aan traditionele ambachten, waaronder keramiek, houtwerk, metaalbewerking en nog veel meer. Vergeet niet om af te dingen als je gaat winkelen op de markten van Marrakech, want afdingen is een gangbare praktijk. Wees ook voorbereid om door de drukke straten te navigeren en oefen goede onderhandelingsvaardigheden om de beste deals te krijgen. Veel plezier met winkelen in Marrakech!

Marrakech Ontsluierd: Historisch Monument & Levendige Medina Tour

3. Marrakech Ontsluierd: Historisch Monument & Levendige Medina Tour

Vertrek op een boeiende verkenningstocht van een halve dag door Marrakech, waar een harmonieuze mix van geschiedenis, cultuur en een bruisend stadsleven op je wacht. Geniet van een zorgvuldig samengestelde rondleiding met gids, ontworpen om een verrijkende ervaring van deze betoverende stad te bieden. Begin je reis bij de indrukwekkende Koutoubia Moskee, een architectonisch meesterwerk dat symbool staat voor Marrakech. Bewonder de torenhoge minaret en wandel door de serene tuinen. Verken de ingewikkelde architectuur en de prachtige tuinen van het 19e-eeuwse Bahia Paleis. Vervolg je avontuur naar het Jemaa el-Fna plein, het levendige hart van Marrakech. Zie hoe het plein tot leven komt met straatartiesten, handelaren en marktkooplui naarmate de dag vordert. Dompel jezelf onder in de dynamische sfeer, probeer misschien wat heerlijk straatvoedsel en observeer het bruisende lokale leven. Navigeer door de betoverende Medina, aangewezen als Unesco-werelderfgoedlocatie, waar de doolhofachtige straten een schat aan Marokkaanse cultuur en vakmanschap vormen. Laat je zintuigen prikkelen in de souks, waar je kunt afdingen op specerijen, textiel, sieraden en nog veel meer. Aan het eind van je tour heb je de hoogtepunten van Marrakech ervaren, van de architectonische hoogstandjes en levendige markten tot het culturele erfgoed en de rustige oases.

Agadir/Taghazout: Marrakech Reis met gediplomeerde gids

4. Agadir/Taghazout: Marrakech Reis met gediplomeerde gids

Ontdek de stad Marrakech in een volledige dagtocht vanuit Agadir en bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten van de stad. Verken de tuinen van de Koutoubia-moskee en wandel over het beroemde plein Jemaa El Fna, probeer je koopvaardijvaardigheden uit op de plaatselijke soukmarkt en bekijk de ommuurde medina van Marrakech... De reis naar Marrakech begint vrij vroeg in de ochtend, gevolgd door een rit van 3 uur over de snelweg, met minimaal één stop om naar het toilet te gaan, even de benen te strekken of een kop koffie te drinken. Eenmaal aangekomen in Marrakech begin je met een wandeling met onze gids om de bezienswaardigheden van de stad te verkennen of je kunt de rondleiding overslaan en je eigen route volgen. Na de stadstour door Marrakech heb je vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken en een goede plek te vinden om het lokale eten te proeven in de dakrestaurants die uitkijken op het plein van Jemaa el fna. Na de vrije tijd ontmoet je je gids en chauffeur op het afgesproken ontmoetingspunt en begint de terugreis naar je hotel in Agadir. Marrakech dagtrip vanuit Agadir is zeker een must om toe te voegen aan je lijstje tijdens je bezoek aan Agadir.

Vanuit Agadir of Taghazout: Marrakech Dagtocht met gids

5. Vanuit Agadir of Taghazout: Marrakech Dagtocht met gids

Ervaar de betoverende stad Marrakech tijdens een boeiende excursie van een hele dag vanuit Agadir of Taghazout. Tijdens deze meeslepende reis ontdek je de iconische attracties en historische bezienswaardigheden van de stad. Je avontuur begint 's ochtends vroeg met een 3,5 uur durende schilderachtige rit langs de snelweg, met af en toe een rustpauze voor comfort, stretching en verfrissingen. Als je in Marrakech aankomt, begin je aan een begeleide wandeling om de verborgen juweeltjes van de stad te ontdekken, of als je dat liever doet, kun je op eigen houtje op ontdekkingstocht gaan. Ontdek de schilderachtige tuinen van de Koutoubia Moskee en dwaal over het bruisende Jemaa El Fna plein, waar je je onderhandelingsvaardigheden kunt testen op de levendige soukmarkt. Verken de oude ommuurde medina van Marrakech en geniet van de rijke geschiedenis die je omringt. Na de stadstour heb je vrije tijd om je onder te dompelen in de levendige cultuur en keuken van Marrakech. Mis de kans niet om te genieten van lokale delicatessen in dakrestaurants met uitzicht op het bruisende Jemaa El Fna plein. Later herenig je je met je gids en chauffeur op het afgesproken ontmoetingspunt voor de terugreis naar je hotel of hostel in Taghazout. Een dagexcursie naar Marrakech vanuit Agadir is een absolute must om je bezoek aan Taghazout te verrijken.

Agadir & Taghazout: Dagtocht Marrakech met gediplomeerde gids

6. Agadir & Taghazout: Dagtocht Marrakech met gediplomeerde gids

Vertrek vroeg in de ochtend vanuit Agadir of Taghazout via de snelweg Agadir naar Marrakech. Na een rit van 3 uur met enkele rustpauzes onderweg terwijl je het hooggebergte doorkruist, kom je aan in Marrakech. Eenmaal aangekomen in Marrakech ontmoet je je lokale gids en begin je aan een wandeling door de Medina (de oude stad van Marrakech). Begin met een stop buiten de historische muren van de Koutoubia Moskee en een wandeling over het plein Jamaa El Fana. Je hebt de mogelijkheid om een kaartje te kopen voor het Bahia Paleis. Als je het Bahia paleis en het Badii paleis wilt bezoeken, sla dan de groep over of verlaat de groep en vertel je gids om een ontmoetingspunt met hem af te spreken voor de lunch (niet bij de prijs inbegrepen). Aan het einde van je lokale tour heb je vrije tijd om door de straten van de souks (lokale markt) te lopen, af te dingen met de winkelverkopers en een goede plek te vinden om van wat lokaal straatvoedsel te genieten. Na de lunch ontmoet je je chauffeur en begin je aan de rit terug naar je hotel in Agadir met een verwachte aankomsttijd van ongeveer 21:00 tot 21:30 uur.

Activiteit Marrakech Rondleidingen in Marrakech

7. Activiteit Marrakech Rondleidingen in Marrakech

Het verkennen van de souks van Marrakech is een onvergetelijke ervaring en deze tour zorgt ervoor dat je het meeste uit je tijd haalt. Volg je gids door het doolhof van marktkraampjes, handwerkateliers en ambachtelijke wijken, waar je meer te weten kunt komen over kruidengeneesmiddelen, een demonstratie tapijtweven kunt bijwonen, kunt zien waar de leerhuiden worden geverfd en kunt afdingen op souvenirs. Ontdek de bloemrijke paleizen en ontelbare monumenten van Marrakech tijdens een rondleiding van 3 uur en ontdek de geschiedenis van de okerkleurige stad van het Koninkrijk Marokko. Bewonder een van de grootste moskeeën in de westerse moslimwereld, bezoek de tuinen van het Bahia Paleis, verken de oude medina van Marrakech en zijn verbazingwekkende souks en ontdek de manier van leven van de Marrakchi via de dynamische en enorme Jemaa El Fana. Nadat je om 09:00 uur bezit hebt genomen van je huis, begint de ontdekking van een van de oudste keizerlijke steden van Marokko met de Koutoubia, de grootste en mooiste moskee in de westerse moslimwereld. De meesterlijke architectuur is prachtig geproportioneerd, heeft een zijde van 12,80 m en een hoogte van 69 m en doet denken aan de Giralda van Sevilla. Daarna ga je naar de Kasbah om de beroemde Saadische graftombes te bezoeken die in 1120 werden ontworpen door de Saadische sultan Ahmad al-Mansour. Bewonder de kleurrijke tegels, het Arabische schrift en het ingewikkelde houtsnijwerk van dit unieke islamitische mausoleum. Besteed vervolgens een uur aan een bezoek aan het Bahia Paleis (Paleis van het wonderbaarlijke), een van de belangrijkste monumenten van het historisch erfgoed van het koninkrijk en ontdek 8 hectare van een meesterwerk van Marokkaanse architectuur gebouwd door de Marokkaanse architect El Mekki Moussa, kamerheer van sultan Hassan I, voor zijn geliefde Bahia (het wonderbaarlijke Arabisch) in 1866. Dit architectonische juweel, dat bedoeld was als het mooiste voorbeeld van islamitische wereldarchitectuur, weerspiegelt bijna alle geheimen van de Spaans-Moorse kunst door middel van prachtig stucwerk, islamitische mozaïeken en gesneden cederhouten daken, omringd door Moorse tuinen met sinaasappel- en cipressenbomen en geurende jasmijnplanten. Aan het einde van deze unieke ervaring betreed je de labyrinten van de smalle straatjes van de Medina om dichter bij de levensstijl van de Marrakchi te komen via verschillende souks, aromatische kruidenierswinkels, theesalons, ambachtelijke werkplaatsen, enz. Jemaa El Fna plein, waar vruchtensapverkopers, slangenbezweerders, dansende apen, goochelaars, acrobaten en vele andere acteurs samenkomen om een prachtige show te creëren die de buitengewone Marokkaanse levensstijl weerspiegelt.

Mrarrakech Ballonvaart Zonsopgang Tour met Ontbijt

8. Mrarrakech Ballonvaart Zonsopgang Tour met Ontbijt

Verken Marokko vanuit het unieke uitkijkpunt van een heteluchtballon. Maak een opwindende reis boven de Palmentuin van Marrakech en de betoverende omgeving, waarbij je een panoramisch uitzicht vanuit vogelperspectief op het gebied krijgt. Sluit je avontuur af met een heerlijk kopje verse muntthee en een bezoek aan een Berbertent. Op slechts een uur van het iconische Jemaa El Fna-plein kun je de lucht in met een heteluchtballon, zwevend over het adembenemende platteland en getuige van het fascinerende contrast tussen de stedelijke en landelijke landschappen van Marokko. Begin je dag met een vroege ophaalservice vanaf je hotel in Marrakech en geniet van een ontspannen rit van 45 minuten naar het opstijgterrein van de ballon. Hier krijg je een uitgebreide veiligheidsbriefing voor de vlucht en ben je getuige van het lanceringsteam dat de ballon klaarmaakt voor vertrek. Eenmaal in de lucht leg je, afhankelijk van de windsnelheid, een afstand af van 15 tot 25 kilometer over een plaatselijk dorp en de schilderachtige omgeving. De vlucht duurt een uur en eindigt met een zachte afdaling terug naar de grond. Ga naar een plaatselijk dorp voor een verfrissend kopje muntthee en geniet van zelfgebakken brood in de warme gastvrijheid van een plaatselijk Berbergezin. Na dit heerlijke intermezzo keer je terug naar Marrakech.

15 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Jemaa el-Fna square

Wil je alle activiteiten in Jemaa el-Fna square bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.