Datums kiezen

Ontdek het beste van
Jerash

Onze aanbevelingen voor Jerash

Vanuit Amman: Jerash, Ajloun kasteel of Umm Qais privétour

1. Vanuit Amman: Jerash, Ajloun kasteel of Umm Qais privétour

Kies uit een privétour van Amman naar Jerash, Ajloun Castle en Umm Qais, een privétour van Amman naar Jerash, een privétour van Amman naar Jerash en Aljoun Castle, of een privétour van Amman naar Jerash en Umm Qais. Begin met ophalen bij je hotel in Amman en reis naar je volgende bestemming in een auto of busje met airconditioning. Kies een tour met de optie om de oude stad Jerash te bezoeken en verken de stad die een rijke en welvarende Griekse en Romeinse nederzetting was. Dwaal door de Colonnaded Street en ontdek een goed bewaard Romeins amfitheater, de Tempel van Artemis, het Forum, Oval Plaza en Hadrian's Arch. Kies een tour naar Ajloun en bezoek Ajloun Castle, een 12e-eeuws fort gebouwd door Saladin van de Ayyubid dynastie. Bekijk de Arabisch-Islamitische militaire architectuur, die de belangrijkste doorgangen naar het noordwesten van Jordanië bewaakte. Ontdek de torens, kamers, galerijen en trappen die deel uitmaken van de stad. Bewonder het prachtige landschap dat de heuvels omringt. Beklim de toren en geniet van het fantastische uitzicht op de Jordaanvallei en de Dode Zee. Kies voor een tour naar Umm Qais en bezoek een van de mooiste Grieks-Romeinse steden in de regio. Leer meer over de ruïnes van de Decapolis stad Gadara, nu bekend als Umm Qais. Geniet van het adembenemende uitzicht op Jordanië, Syrië, Israël en Palestina. Tot slot keer je terug naar Amman, waar je tour eindigt met een drop-off op een centrale locatie naar keuze.

Van Tel Aviv: Petra 2-daagse tour

2. Van Tel Aviv: Petra 2-daagse tour

Onze twee volle dagen beginnen in Tel Aviv, op weg naar de Jordaanse grens. We steken de grens tussen King Hussein en Allenby over en rijden de Jordaan binnen, ongeveer een uur rijdend door de woestijn van Judea. We gaan verder richting Madaba, een oude Jordaanse stad, en gaan naar het uitkijkpunt van de berg Nebo. Daarna gaan we lunchen. Vanaf hier gaan we naar een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra, waar u zult genieten van bedoeïenen gastvrijheid, inclusief een diner in Arabische stijl en een comfortabel bed voor de nacht. Voordat je gaat slapen, ga je onder de heldere woestijnlucht zitten en stargaze, terwijl je een kopje heerlijke bedoeïenenthee drinkt. Op de tweede dag gaan we Petra verkennen. Een van de zeven wereldwonderen en de meest gekoesterde attractie van Jordanië, Petra is een onvergetelijke plek. Het werd in het begin van de 1e eeuw uitgehouwen in de rode rotsen van de torenhoge kliffen als het graf van een Nabateese koning, en was eeuwenlang verborgen onder zand voordat het onlangs weer toegankelijk werd. We gaan door de Siq, een nauwe kloof, en maken een rondleiding door de Schatkamer en het Amfitheater met onze gids die de locaties en geschiedenis zal uitleggen terwijl je je verwondert over de schoonheid van elke structuur. Daarna heb je vrije tijd om individueel verder te gaan zoals je wilt: klim naar de koninklijke graven, loop de Romeinse Cardo af, wandel naar het klooster en verken de verschillende locaties. We ontmoeten elkaar voor de lunch in Wadi Musa voordat we via de Allenby-grensovergang terugkeren naar Jeruzalem. Deze volledig begeleide tour, inclusief volledig vervoer en uitgebreide informatie, kan verder worden verbeterd door onze reis-app voor smartphones en tablets te gebruiken. De app biedt u kaarten, informatie en foto's en kan gratis worden gedownload op onze site voordat u aan de reis begint, dus er is geen internetverbinding nodig. Je kunt de sites ook zelf verkennen, zonder de gids, als je dat liever doet. Voor meer informatie over de sites die we passeren, download je onze gratis reis-app op je smartphone.

Vanuit Tel Aviv: Petra en Wadi Rum 3-daagse tour

3. Vanuit Tel Aviv: Petra en Wadi Rum 3-daagse tour

Bekijk alles wat Jordanië te bieden heeft tijdens deze driedaagse tour vanuit Tel Aviv. Zie Petra, bezoek een bedoeïenenkamp en bewonder de heldere sterrenhemel van de woestijn. Dag 1Begin je rondreis in Tel Aviv en ga richting de Jordaanse grens. Ga Jordan binnen bij de grens met Allenby Bridge en rijd ongeveer een uur door de dorre woestijn voordat je geniet van een heerlijke lokale lunch. Ga verder door het adembenemende woestijnlandschap van Wadi Rum, vrijwel onaangetast door de mensheid. Reis door het maanachtige landschap in een 4×4-jeep en bewonder de rode zandduinen, torenhoge kliffen van verweerd steen en woestijndieren in het licht van een prachtige zonsondergang. Beëindig je eerste avond in een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra met een diner in Arabische stijl en een comfortabel bed. Voordat je gaat slapen, ga je onder de heldere woestijnhemel zitten en sterren kijken terwijl je een kopje heerlijke bedoeïenenthee drinkt. Dag 2De volgende ochtend vroeg, geniet je van een snel ontbijt voordat je naar Petra gaat. Verken deze wereldberoemde archeologische vindplaats 's ochtends met je gids voordat je een lunchpauze neemt in een lokaal restaurant. Verken 's middags op eigen gelegenheid de andere delen van Petra, inclusief het klooster, voordat je terugkeert naar het bedoeïenenkamp voor nog een heerlijk diner. Dag 3Geniet van het ontbijt op de camping en ga vervolgens naar Madaba, een oude Jordaanse stad. Loop naar het uitkijkpunt van Mount Nebo voor een panoramisch uitzicht. Ontspan tijdens de lunch en ga dan terug naar de grensovergang Allenby Bridge, waar u 's middags terugkeert in Tel Aviv.

Vanuit Amman: Privétour door Jerash, Kasteel Ajloun en Umm Qais

4. Vanuit Amman: Privétour door Jerash, Kasteel Ajloun en Umm Qais

Geniet van een fascinerende reis tijdens deze dagtrip van Amman naar Jerash. Ophaalservice bij drie opties waarmee je het Ajloun kasteel en de stad Umm Qais kunt bezoeken. Blijf onderweg verbonden met de inbegrepen Wi-Fi en blijf gehydrateerd met het gratis water. Word opgehaald bij je accommodatie in Amman en ontspan tijdens de schilderachtige rit naar Jerash, een wereldberoemde Romeinse stad die vaak wordt geroemd als een van de best bewaarde oude Romeinse steden. Duik in de geschiedenis en wandel door deze opmerkelijke archeologische . Upgrade je ervaring door de optie te kiezen om ook het Ajloun kasteel te bezoeken. Na je bezoek aan Jerash kun je Ajloun Castle bezoeken, een monumentaal fort dat door Saladin werd gebouwd om Jeruzalem te beschermen. Dit fort ligt te midden van weelderige bossen en getuigt van historische grootsheid. Krijg de volledige ervaring door de optie te kiezen die het Ajloun kasteel en de stad Umm Qais omvat. Na een bezoek aan het kasteel ga je naar Umm Qais voor een adembenemend panoramisch uitzicht dat je vier landen tegelijk laat zien, waaronder het betoverende Meer van Galilea. Bewonder de opmerkelijke ingenieurskunst van de Romeinen bij het creëren van Umm Qais tijdens een rondleiding op eigen gelegenheid voordat je terugkeert naar je accommodatie in Amman.

Vanuit Jeruzalem: Petra en Wadi Rum 3-daagse tour

5. Vanuit Jeruzalem: Petra en Wadi Rum 3-daagse tour

De tour begint in Jeruzalem, op weg naar de Jordaanse grens. Steek de grens over bij de Allenby Bridge en ga Jordanië binnen, rijd ongeveer een uur door de woestijn om vervolgens een lokale lunch te nuttigen. Ga virtueel verder naar het prachtige woestijnlandschap van Wadi Rum onaangetast door de mensheid. Reis door de uitgestrekte, schilderachtige woestijnvallei tijdens een 4×4 Jeep-tour, waarbij je de best mogelijke ervaring krijgt van dit maanachtige landschap, de rode zandduinen, torenhoge kliffen van verweerd steen en woestijndieren met de prachtige kleuren van de zonsondergang. > Van daaruit gaat u naar een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra, waar u zult genieten van bedoeïenengastvrijheid, inclusief een diner in Arabische stijl en een comfortabel bed voor de nacht. Voordat je gaat slapen, ga je onder de heldere woestijnlucht zitten en stargaze, terwijl je een kopje heerlijke bedoeïenenthee drinkt. De volgende ochtend vroeg opstaan, snel ontbijten voordat je in de bus stapt en naar Petra vertrekt. Deze dag van de reis staat volledig in het teken van Petra, een beroemde archeologische vindplaats in een prachtig landschap van rood zandsteen. Ontdek de site, een van de zeven wereldwonderen. Je hebt de hele ochtend om Petra te verkennen met een gids, voordat je een lunchpauze neemt in een lokaal restaurant. Daarna heb je in de middag de gelegenheid om de verschillende locaties, zoals het klooster, op eigen houtje te verkennen voordat je terugkeert naar het kamp voor het diner en nog een nacht in het bedoeïenenkamp. De derde dag van deze tour is een halve dag. Begin met het ontbijt op de camping en rijd van daaruit naar Madaba, een oude Jordaanse stad, en ga naar het uitkijkpunt van de berg Nebo. Lunch en ga dan terug naar de grensovergang Allenby Bridge en kom 's middags aan in Jeruzalem.

Vanuit Amman: Privéreis naar Jerash, Umm Qais en de grot van Jezus

6. Vanuit Amman: Privéreis naar Jerash, Umm Qais en de grot van Jezus

Verken enkele van de historische schatten van Jordanië tijdens deze privétour van een hele dag naar Jerash, Um Qais en Jesus' Cave vanuit Amman. Ontdek de ruïnes in Jerash, bekend als een van de best bewaarde Grieks-Romeinse steden in het Midden-Oosten. Jerash is een nederzetting uit de Bronstijd waar je de Tempel van Artemis, het Forum, het ovale plein en de Boog van Hadrianus kunt vinden. Leer meer over de stad en hoe deze opkwam als een Griekse federatie en bloeide door de islamitische en christelijke heerschappij tot haar ondergang na de kruistochten. Ga daarna richting Um Qais, een van de meest verbazingwekkende Grieks-Romeinse steden. Ontdek de ruïnes van de stad Gadara in Decapolis, die nu bekend staat als Um Qais. Deze plek is adembenemend vanwege de nevenschikking tussen de Romeinse ruïnes en het verlaten dorp uit het Ottomaanse tijdperk. Bekijk het buitengewone uitkijkpunt dat uitzicht biedt op drie landen: Jordanië, Syrië en Israël en de Palestijnse gebieden. Volgens de Bijbel verrichtte Jezus hier het wonder van het Gadarene varken. Ga later richting de grot van de profeet Jezus, vijf kilometer ten zuiden van Um Qais. De burgers daar geloven dat Jezus in deze grot verbleef tijdens zijn reizen naar Umm Qais om de mensen van het heidendom te bevrijden. Laat je terugbrengen naar je hotel in Amman om de tour af te sluiten.

Vanuit Amman: Dagtour Amman, Jerash en Dode Zee

7. Vanuit Amman: Dagtour Amman, Jerash en Dode Zee

Om 8 uur wordt u opgehaald bij uw hotel en begint uw rondreis door Amman. De geografie wordt vaak beschreven met verwijzing naar de acht cirkels die de ruggengraat van de stad vormen. First Circle bevindt zich nabij het centrum en de reeks strekt zich westwaarts uit tot Eighth Circle. Een goede tweede na Petra op de lijst met favoriete bestemmingen in Jordanië is de oude stad Jerash, die kan bogen op een ononderbroken keten van menselijke bewoning die meer dan 6500 jaar teruggaat. Jerash ligt op een vlakte omgeven door heuvelachtige bossen en vruchtbare bekkens. Veroverd door generaal Pompeius in 63 voor Christus, kwam het onder Romeinse heerschappij en was het een van de tien grote Romeinse steden van de Decapolis League. Het ligt 2 km ten zuiden van de hoofdresortstrook en wordt gerund door de gemeente Amman om betaalbare toegang tot de Dode Zee te bieden. Het terrein is mooi aangelegd en het strand is schoon, met parasols, zoetwaterdouches en een levendige lokale smaak, waardoor het een geweldige plek is om een gesprek aan te knopen met een Jordaanse familie. Er zijn ook een aantal zwembaden, een restaurant (JD 10 buffet), enkele drankstalletjes, basketbalvelden en een pretpark naast de deur. Aan het einde van de dag wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Privétour van een halve dag naar Jerash vanuit Amman

8. Privétour van een halve dag naar Jerash vanuit Amman

Begin uw privétour met een pick-up van uw centrale hotel in Amman en reis met een comfortabel voertuig met airconditioning naar Jerash met uw eigen Engelssprekende chauffeur die ook dienst doet als uw gids. Dwaal tussen de originele tempels, theaters, pleinen, paden en zuilengalerijen; allemaal ingesloten binnen de resterende stadsmuren. Binnen de stadsmuren zijn de overblijfselen gevonden van nederzettingen uit de bronstijd, de ijzertijd, de Hellenistische, Romeinse, Byzantijnse, Umayyad- en Abbasid-periode, wat wijst op menselijke bewoning op deze locatie gedurende meer dan 2500 jaar. Een lokale Engelssprekende gids wordt meegeleverd voor uw klassieke 2 uur durende bezoek aan deze Romeinse Decapolis-stad Jerash. Deze oude stad was een van de meest welvarende in het Romeinse rijk en was eeuwenlang bedekt met zand totdat de overblijfselen werden ontdekt in 1806 na Christus Ga door de oude stadspoort en loop rond de goed bewaarde ruïnes terwijl je gids je verhalen vertelt over de stad in zijn hoogtijdagen. Bekijk de bogen, theaters en elegante straat met zuilen. Maak foto's van het prachtige Oval Plaza, de tempels van Zeus en Artemis, evenals het intrigerende eivormige openbare plein omlijst door staande kolommen. Na deze geweldige wandeltocht keert u terug naar Amman, waar uw ervaring eindigt met een drop-off in uw hotel.

Asia Travel eSIM-abonnement voor 8 dagen met 6 GB hogesnelheidsgegevens

9. Asia Travel eSIM-abonnement voor 8 dagen met 6 GB hogesnelheidsgegevens

Dompel jezelf onder in de wonderen van Azië met ons ASIA eSIM-abonnement. Blijf verbonden, geïnformeerd en vermaakt terwijl je door 32 boeiende landen reist. Dit handige eSIM-pakket zorgt ervoor dat u de vrijheid heeft om op verkenning te gaan zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het wisselen van simkaart, contract of onverwachte roamingkosten. Verken Azië met 6 GB data gedurende 8 dagen Overzicht: ⏳ Geldigheid: 8 dagen 📶 Datalimiet: 6 GB 📡 Netwerk: AIS 🌎 Ondersteunde landen: Dit eSIM-abonnement biedt dekking in een groot aantal landen, waaronder Australië, Bangladesh, Bahrein, Brunei Darussalam, China, Georgië, Guam, Hong Kong, Indonesië, Israël, India, Jordanië, Japan, Cambodja, Korea, Koeweit, Kazachstan, Laos , Sri Lanka, Myanmar, Mongolië, Macau, Maleisië, Nepal, Oman, de Filippijnen, Pakistan, Qatar, Singapore, Thailand, Taiwan, Oezbekistan en Vietnam. Inbegrepen functies: 🌐 Dekking: AIS prepaid roaming eSIM met een Thailand (+66) telefoonnummer. 💻 Bellen of sms'en: Let op: bij dit pakket zijn geen belminuten of sms-kosten inbegrepen; het is specifiek ontworpen voor datagebruik. 🛠️ Activering: scan eenvoudig de QR-code om de eSIM te downloaden en te gebruiken zonder extra activerings- of registratiestappen. 📆 Geldigheid: de geldigheidsperiode van 8 dagen begint zodra u de eSIM naar uw telefoon downloadt. 📜 Geen contracten: dit is een eenmalig prepaidpakket zonder automatische verlengingen en zonder contracten. 🚀 Datasnelheden: Geniet van volledige datasnelheden zonder dagelijkse limieten of beperkingen. Mobiele hotspot-functionaliteit wordt ondersteund. 📶 Netwerkconnectiviteit: de eSIM maakt automatisch verbinding met een groot lokaal mobiel netwerk in in aanmerking komende landen, waarbij 4G LTE-snelheden op de meeste bestemmingen worden ondersteund. 📱 Apparaatcompatibiliteit: dit plan is compatibel met eSIM-ready telefoons en tablets die niet carrier-locked zijn. Gebruikers kunnen tijdens hun reizen door Azië genieten van naadloze connectiviteit en snelle gegevenstoegang zonder de noodzaak van lokale simkaarten of ingewikkelde registratieprocessen.

Van Amman: privérondleiding door Amman en Jerash

10. Van Amman: privérondleiding door Amman en Jerash

Begin uw 6-uur durende privétour met een pick-up van uw centraal gelegen hotel in Amman en reis met een comfortabel voertuig met airconditioning naar Jerash met uw eigen Engelssprekende chauffeur die ook dienst doet als uw gids. Geniet onderweg van het uitzicht op de passerende steden en groene landschappen, luister naar de geschiedenis van Jerash. Deze oude stad, grotendeels gesticht door Alexander de Grote in de 2e eeuw voor Christus, was een van de meest welvarende in het Romeinse rijk en was eeuwenlang bedekt met zand totdat de overblijfselen werden ontdekt in 1806 na Christus Ga door de oude stadspoort en loop rond de goed bewaarde ruïnes terwijl je gids je verhalen vertelt over de stad in zijn hoogtijdagen. Bekijk de bogen, theaters en elegante straat met zuilen. Maak foto's van het prachtige ovale plein, de tempels van Zeus en Artemis, terwijl we allemaal het intrigerende, eivormige openbare plein omlijst door staande kolommen. Na deze lange wandeling keert u terug naar de hoofdstad van Amman voor een panoramische rondleiding langs de hoogtepunten van de stad. Rijd door de stad en het centrum langs de levendige markten, kerken en moskeeën zoals de Koning Abdullah-moskee. Begin met het ontdekken van de Romeinse, Byzantijnse en islamitische ruïnes van de Citadel van Amman voor een uitkijkpunt. Kijk vol ontzag naar het Romeinse amfitheater, uitgehouwen in een heuvel in de 2e eeuw voor Christus en het belangrijkste overblijfsel van Amman's voorganger, de Romeinse witte stad Philadelphia. Vrije tijd in het centrum van Amman om souvenirs te kopen op de lokale goud- en specerijenmarkten. Ga langs het paleis van koning Hussein, waar de overleden, vereerde koning te ruste ligt. Je tour eindigt dan met een wandeling langs de wijken "Jabal Al-Webdeih" en "Jabal Amman", de Rainbow Street, Amman's kleurrijke kunst- en winkelhotspot. Duik in de chique wijken "Abdoun" en "Swefieh", waar luxe winkelcentra en chique privévilla's langs de straten lopen. Na het passeren van de moderne Amman rijdt u terug naar uw hotel.

Alle activiteiten

75 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Jerash

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Jerash?

Andere activiteiten in Jerash

Wil je alle activiteiten in Jerash bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jerash

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 200 beoordelingen

Geweldige reis, alles zo goed georganiseerd! Eten was erg goed, uitstekende service, in elk restaurant waar we aankwamen Onze gids Abdullah was altijd op de hoogte van alles om ervoor te zorgen dat we de beste plekken voor foto's hebben, het beste aankomen in de restaurants Het kamp was gewoon prachtig! De mensen zijn zo aardig, accommodaties zijn optionele koepel en privécabine die ik aanbeveel De inbegrepen zijn charmant maar eenvoudig zonder douches of badkamer Deze bevinden zich in een nabijgelegen gebied, zeer schoon, maar niet voor mij, mijn privécabine was geweldig! Petra-tour is gewoon geweldig! Onze gids laat ons paden zien met het beste uitzicht, legt alles uit met details Wadi rum, andere geweldige ervaring, hij betaalt de prijs voor kameelrijden slechts 15 dinars, ze blijven overal rijden totdat we aankomen bij een oase met een mooi restaurant Ik raad het echt aan deze tour was absoluut de beste van mijn vakanties

Dit was een briljante tour! Onze gids, Mahdi, was spectaculair. Enorme kennis, super interessant om naar te luisteren en geweldig om mee om te gaan. Maaltijden en accommodatie waren erg goed en mijn hele familie had een geweldige tijd. Petra was een ander niveau! Wauw! Mahdi maakte de ervaring nog verbazingwekkender met zijn info en planning!

Het was een goed georganiseerde reis en als groep waren er geen problemen aan de grens, je kreeg vooraf gedetailleerde informatie over hoe je je moest gedragen. Voor de terugreis heb je 10 Jordaanse dinar nodig, deze kun je gemakkelijk opnemen in Jordanië, je hebt vooraf geen dinar nodig.

Onze gids Ali was geweldig! We hadden zoveel plezier met hem en hij vond ons veel interessante dingen over Jordanië. Ik wou dat we de langere reis hadden gedaan, want de ervaring was echt fantastisch. Petra is prachtig!

Heel goed, de heenreis is wat lang omdat hij op verschillende plaatsen stopt om te winkelen. En het is een langere weg dan de terugweg. Uitstekend bedoeïenenkamp, de gids praat veel, ik denk een beetje te veel,