Belevingen in
Jerash

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Jerash: De beste dingen die je niet wil missen

Van Amman: Jerash, Ajloun Castle & Umm Qais privétour

1. Van Amman: Jerash, Ajloun Castle & Umm Qais privétour

Begin met het ophalen van je hotel in Amman en reis naar de oude stad Jerash. Verken de stad die een rijke, welvarende Griekse en Romeinse nederzetting was, voor het eerst gesticht door Alexander de Grote rond 331 voor Christus. Wandel door de Collonaded Street en ontdek goed bewaarde voorbeelden van Romeinse architectuur, waaronder het amfitheater, openbare pleinen, tempels en pleinen. Bekijk de tempel van Artemis, het Forum, het ovale plein en de boog van Hadrianus. Ga vervolgens naar Ajloun en bezoek het kasteel van Ajloun, een 12e-eeuws fort gebouwd tijdens het bewind van de Ayyubid-dynastie onder het bevel van Saladin. Gebouwd als een defensieve buitenpost om de 3 grote passages in Noordwest-Jordanië te bewaken, is deze heuveltopstructuur een opvallend voorbeeld van middeleeuwse Arabisch-islamitische militaire architectuur. Ontdek de verschillende torens, kamers, galerijen en trappen die deel uitmaken van de stad, evenals het prachtige landschap dat de heuvels omringt. Beklim de toren en geniet van het fantastische uitzicht op de Jordaanvallei en de Dode Zee. Rijd richting Umm Qais, een van de mooiste Grieks-Romeinse steden in de regio. Leer meer over de ruïnes van de stad Gadara in Decapolis, nu bekend als Umm Qais. Geniet van het adembenemende uitzicht op Jordanië, Syrië, Israël en Palestina. Kom ten slotte terug met je chauffeur en keer terug naar Amman, waar je tour eindigt met een drop-off op een centrale locatie naar keuze.

...
Vanuit Jeruzalem: 3-daagse tour naar Petra & Wadi Rum

2. Vanuit Jeruzalem: 3-daagse tour naar Petra & Wadi Rum

Dag 1: Je rijdt door de vruchtbare Jordaanvallei naar de grensovergang Sheikh Hussein in het noorden. Je eerste stop is Jerash, een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Reis door de tijd terwijl je door de gewelfde straten achter de indrukwekkende boog van Hadrianus loopt en ontdek de Grieks-Romeinse architectuur met 4000 jaar mediterrane geschiedenis. Na de lunch in een lokaal restaurant ga je naar de citadel om meer te weten te komen over Amman's culturele belang en bewogen verleden, met paleizen, een museum en de Tempel van Hercules, met een panoramisch uitzicht over de stad. Rijd naar een Bedoeïenenkamp bij Petra, geniet van een traditioneel diner en geniet van de authentieke Bedoeïnengastvrijheid onder de heldere hemel en luister naar lokale muziek, voordat je uitrust in het comfortabele bed van je tent. Dag 2: Na het ontbijt, volgt een dag vol ontdekkingen in Petra, dat ongeveer 2000 jaar geleden in het rode steen werd uitgehouwen door de Nabateeërs. Hoor over de complexe geschiedenis van Petra, gevolgd door lunch in een lokaal restaurant. In de middag onderzoek je de sites zelf en bewonder je de Hellenistische architectuur, voordat je teruggaat voor het diner. Dag 3: Je laatste dag begint met een spannende rit door het prachtige en vrijwel ongerepte woestijnlandschap van Wadi Rum. Een 4x4-jeep neemt je mee naar prachtige bezienswaardigheden en uitzichtpunten, langs torenhoge kliffen van verweerde stenen en woestijndieren. Na de lunch in een lokaal restaurant ga je naar de Allenby Bridge-grensovergang en kom je tegen de late avond terug in Jeruzalem.

...
Vanuit Tel Aviv: 3 dagen trip met gids Petra en Wadi Rum

3. Vanuit Tel Aviv: 3 dagen trip met gids Petra en Wadi Rum

Je drie avontuurlijke dagen beginnen in de vroege ochtend in Abraham Hostel Tel Aviv. Rij door de vruchtbare Jordaanvallei naar de grensovergang Sheikh Hussein in het noorden. Je eerste halte is Jerash, één van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Reis door de tijd terwijl je door de gewelfde straten achter de indrukwekkende boog van Hadrianus loopt en ontdek de prachtige mix van Grieks-Romeinse architectuur met 4000 jaar mediterrane geschiedenis. Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de hoofdstad. De heuveltop Citadel is de perfecte plek om meer te wete te komen over Amman's culturele belang en bewogen verleden, met paleizen, een museum en de Tempel van Hercules,  met een panoramisch uitzicht over de stad. Als de avond valt, rijd je naar een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra. Geniet van een traditioneel diner, ervaar de authentieke Bedoeïenengastvrijheid onder de heldere hemel en luister naar lokale muziek, voordat je uitrust in het comfortabele bed van je tent. Na het ontbijt verken je voor een hele dag Petra. Het indrukwekkende hoogtepunt van deze reis is het wereldwonder dat ongeveer 2000 jaar geleden in de rode steen werd uitgehouwen door de Nabateeërs, toen het een belangrijk kruispunt was van oude beschavingen. Laat je gids de complexe geschiedenis van Petra uitleggen, gevolgd door lunch in een lokaal restaurant. In de middag verken je de sites zelf, elk is een prachtig voorbeeld van perfect symmetrische Hellenistische architectuur, voordat je terugkeert voor het diner en nog een nacht in het Bedoeïenenkamp doorbrengt. De laatste dag begint met een spannende rit door het prachtige en vrijwel ongerepte woestijnlandschap van Wadi Rum. Een 4x4 jeep neemt je mee naar prachtige bezienswaardigheden en uitzichtpunten, langs torenhoge kliffen van verweerde stenen en woestijndieren. Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de Allenby Bridge-grensovergang en kom je tegen de late avond terug in Tel Aviv.

...
Vanuit Tel Aviv: 2-daagse trip naar Petra, Jerash en Amman

4. Vanuit Tel Aviv: 2-daagse trip naar Petra, Jerash en Amman

Vroeg in de morgen word je met de bus opgehaald bij Abraham Hostel in Tel Aviv. Je rijdt door Jerusalem en gaat dan richting het noorden. Geniet van het adembenemende uitzicht op het vruchtbare land langs de Israëlische kant van de Jordaanoever. Nadat je de bij Sjeik Hoessein-brug de grens bent gepasseerd zie je het landschap langzaam veranderen in het woestijnlandschap van het noorden van Jordanië. Eerst bezoek je Jerash. Deze stad staat erom bekend een van best bewaarde Romeinse steden ter wereld te zijn. De indrukwekkende triomfboog van Hadrianus markeert de entree van straten met zuilengalerijen, theaters, tempels en een renbaan. Wanneer je door de stad loopt voelt het alsof je een reis door de tijd maakt. Ondertussen vertelt je gids spannende verhalen over het glorieuze verleden van de stad en hoe het ooit door de beroemde Alexander de Grote is bestuurd. Vervolg je weg naar de hoofdstad Amman, waar je bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis en de nationale moskee King Hussein passeert en een algemeen overzicht van de stad krijgt. Voordat je uit Amman vertrekt, proef je een heerlijk lokaal zoetigheid, genaamd Knafeh. Maar eerst krijg je een warm welkom in een originele bedoeïenenkamp, een diner bij een kampvuur en kun je heerlijk slapen in een comfortabele tent. De nomadische Bedoeïenen wonen al duizenden jaren in de woestijn en staan bekend om hun geweldige gastvrijheid. De volgende dag vertrek je na het ontbijt richting de UNESCO-Werelderfgoedstad Petra. Carved into the red rocks by the Nabateans some 2,000 years ago, it hasn’t lost any of its magic. Je gids leidt je door de Siq en fungeert als een toegangsgang naar de oude stad die uiteindelijk opent voor de iconische schatkamer. Vanaf hier ga je verder richting de Koninklijke Tombe, het 3000-zitplaatsen tellende amfitheater, het klooster en nog veel meer, elk een prachtig voorbeeld van perfect symmetrische Hellenistische architectuur. Geniet van een smakelijke lunch in een lokaal restaurant, zodat je tevreden terugkeert naar Tel Aviv via de Allenby grensovergang.

...
Petra, Jerash en Amman: tweedaagse excursie vanuit Jeruzalem

5. Petra, Jerash en Amman: tweedaagse excursie vanuit Jeruzalem

Deze 2-daagse Jordaanse excursie vertrekt vanuit Jeruzalem en omvat bezoeken aan de ongelooflijke steden Jerash en Amman, evenals Petra. Authentieke maaltijden, een overnachting met lokale bedoeïenen en een volledige dag in Petra maken allemaal deel uit van het arrangement. Je verlaat Jeruzalem in de ochtend op een rit langs de Israëlische kant van de Jordaanvallei terwijl je profiteert van het uitzicht op de prachtige landschappen. Steek vervolgens de grens over bij de Sheikh Hussein-brug in het noorden. Je hebt een spectaculair uitzicht op het noorden van Jordanië voordat je aankomt bij de oude stad Jerash, een ongelooflijk goed bewaard gebleven Romeinse stad met zuilenpaadjes, baden, theaters, tempels en een renbaan. Zie een opvallende mix van oosterse en westerse architecturale tradities. Je volgende halte is de hoofdstad van Jordanië, Amman. Bezoek zowel het moderne centrum van de stad, nu het economische, politieke en culturele centrum van Jordanië, en ook de oude citadel boven de stad. Bij de citadel zie je de tempel van Hercules en historische paleizen en heb je een prachtig uitzicht op de moderne stad. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant en probeer een zoete kanafeh als dessert. Na de lunch ga je verder naar het zuiden, naar de woestijn, waar je de nacht doorbrengt in een bedoeïenenkamp. De bedoeïenen, nomadische bewoners van de woestijn, hebben duizenden jaren in de regio gewoond. Ervaar Bedouin gastvrijheid terwijl zij hun smakelijke maaltijden en comfortabele tenten delen met de groep. De tweede dag is gewijd aan Petra. Je zult versteld staan ​​van Petra, één van de zeven nieuwe wereldwonderen, poëtisch beschreven als een rose-rode stad. De eeuwenoude Nabateese bevolking heeft duizenden eeuwen geleden in de rode rotsen van de woestijnrotsen gehouwen. Petra was eeuwenlang verborgen onder zand voordat ze onlangs weer toegankelijk werd gemaakt. Je gids neemt je mee naar de iconische schatkamer, het amfitheater, de koninklijke tombes, het klooster en nog veel meer, voordat je terugkeert naar Jeruzalem via de Allenbyoversteek. Dit is een volledig rondleiding met vervoer naar alle sites en een uitgebreide informatieve reis-app voor smartphones en tablets die aanvullende informatie biedt over elk van de sites die je bezoekt. Het bevat ook nuttige informatie over grensovergangen. De app, met kaarten, informatie en afbeeldingen, kan worden gedownload voordat je vertrekt en vereist geen internetverbinding. Je kunt de Abraham Tours-app gratis downloaden van de website van de operator.

...
Van Amman: Jerash, Umm Qais en Jesus 'Cave Private Trip

6. Van Amman: Jerash, Umm Qais en Jesus 'Cave Private Trip

Verken enkele historische schatten van Jordanië tijdens deze privétour van een hele dag naar Jerash, Um Qais en Jesus 'Cave vanuit Amman. Ontdek de ruïnes in Jerash, bekend als een van de best bewaarde Grieks-Romeinse steden in het Midden-Oosten. Jerash is een nederzetting uit de bronstijd waar u de tempel van Artemis, het Forum, het ovale plein en de boog van Hadrianus kunt vinden. Leer meer over de stad en hoe het groeide als een Griekse federatie en bloeide door de moslim- en christelijke heerschappij tot haar ondergang na de kruistochten. Ga daarna naar Um Qais, een van de meest verbazingwekkende Grieks-Romeinse steden. Ontdek de ruïnes van de stad Gadara in Decapolis, die nu bekend staat als Um Qais. Deze plek is prachtig vanwege de juxtapositie tussen de Romeinse ruïnes en het verlaten dorp uit het Ottomaanse tijdperk. Bekijk het buitengewone uitkijkpunt met uitzicht op drie landen: Jordanië, Syrië en de Israëlische en Palestijnse gebieden. Volgens de Bijbel heeft Jezus hier het wonder van het Gadarene-varken verricht. Ga later naar de grot van de profeet Jezus, drie mijl ten zuiden van Um Qais. De burgers daar geloven dat Jezus in deze grot verbleef tijdens zijn reizen naar Umm Qais om zijn mensen van het heidendom te bevrijden. Laat je terugbrengen naar je hotel in Amman om de tour af te sluiten.

...
Van Amman: dagtour Amman, Jerash en Dode Zee

7. Van Amman: dagtour Amman, Jerash en Dode Zee

Bij 08:00, wordt u opgehaald van uw hotel en begin uw bezoek aan Amman. De geografie wordt vaak beschreven onder verwijzing naar de acht cirkels die de ruggengraat van de stad vormen. Eerste Circle is gelegen nabij het centrum, en de reeks strekt zich uit naar het westen door de Achtste Circle. Een goede tweede naar Petra op de lijst van favoriete bestemmingen in Jordanië is de oude stad van Jerash, die een ononderbroken keten van menselijke bewoning dateert uit meer dan 6500 jaar heeft. Jerash ligt op een vlakte, omringd door heuvelachtige beboste gebieden en vruchtbare bekkens. Veroverd door generaal Pompeius in 63 voor Christus, kwam het onder Romeinse heerschappij en was een van de tien grote Romeinse steden van de Decapolis League. De 2 km ten zuiden van de belangrijkste resort strip, wordt gerund door Amman gemeente betaalbare toegang tot de Dode Zee te geven. De gronden zijn mooi aangelegd en het strand is schoon, met parasols, zoetwater douches en een levendige lokale smaak, waardoor het een geweldige plek om te staken een gesprek met een Jordaanse familie. Er zijn ook een aantal zwembaden, een restaurant (JD 10 buffet), enkele drankjes kraampjes, basketbalvelden en een pretpark naast de deur. Aan het eind van de dag, wordt u terug naar uw hotel genomen.

...
Jerash en Umm Qais Private Tour van Amman

8. Jerash en Umm Qais Private Tour van Amman

In de ochtend opgehaald bij je accommodatie in Amman. Een goede tweede naar Petra op de lijst van favoriete bestemmingen in Jordanië is de oude stad van Jerash, die een ononderbroken keten van menselijke bewoning dateert uit meer dan 6500 jaar heeft. Jerash ligt op een vlakte, omringd door heuvelachtige beboste gebieden en vruchtbare bekkens. Veroverd door generaal Pompeius in 63 voor Christus, kwam het onder Romeinse heerschappij en was een van de tien grote Romeinse steden van de Decapolis League. Dan rijden we noordwaarts naar de grote plaats van Gadara "Umm Qais", waar het wonder van de zwijnen is opgetreden. Geniet van een prachtig uitzicht op het Meer van Galilea, de berg Tabor en Golan Heights. Daarna zul je terug naar je hotel in Amman waar u wordt afgezet bij rond 05:00 worden genomen.

...
Van Eilat: privérondleiding van 2 dagen naar Jerash en Petra

9. Van Eilat: privérondleiding van 2 dagen naar Jerash en Petra

Dag 1: Begin de tour met ophalen vanaf uw hotel in Eilat om 8 uur 's ochtends. Steek de grens over naar Jordanië en reis noordwaarts richting Jerash. Wanneer je aankomt, verken je de goed bewaard gebleven Romeinse ruïnes van deze oude stad tijdens een tour van 2 uur. Bekijk enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de ruïnes, waaronder 2 theaters, de hippodroom en het ovale forum. Ga vervolgens naar Petra voor het diner en een overnachting in een driesterrenhotel. Dag 2: Na het ontbijt in het hotel begint u aan uw reis naar de "Red Rose City" van Petra. Maak bij aankomst een paardrijtocht door de Siq (kloof) met aan alle kanten levendige rode zandsteen. Ontdek de wonderen van deze beroemde archeologische vindplaats, waaronder de schatkamer, het theater en vele andere bezienswaardigheden tijdens een privérondleiding van 4 uur. Leer meer over de geschiedenis van de Nabateese beschaving   die het gebied al in de 4e eeuw voor Christus bewoonden. Na de rondleiding lunch je in een lokaal restaurant en reis je vervolgens naar de grensovergang bij Arava. Steek terug naar Israël en sluit de tour af met drop-off in Eilat.

...

Sitemap Jerash

Wil je alle activiteiten in Jerash ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jerash

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 155 beoordelingen

Bedankt Abraham Tours voor onze driedaagse trip naar Jordanië. We hebben genoten van de ervaring en zeker overtrof Petra onze verwachtingen. Wat een geweldige plek! Foto's doen het geen recht. Wadi Rum is gewoon spectaculair en we zitten nu met herinneringen die voor altijd zullen worden gekoesterd. Onze gids, Abdullah was vriendelijk en zeer goed geïnformeerd. Eten was geweldig en coach zeer comfortabel. Bedoeïenenkamp normen zijn basic en als je geen frequente camper bent, kun je misschien worstelen met basisvoorzieningen. Er waren geen kachels in tenten en tijdens het winterseizoen zou dit een standaard in elke tent moeten zijn. Geen warm water in de ochtend ... Geen haken of planken om je spullen op te zetten tijdens het douchen resulteerde in het nat worden van persoonlijke spullen. Desalniettemin is Jordan een geweldig land en ik zou het ten zeerste aanbevelen om deze tour te nemen, maar betaal voor een hotelupgrade als je het erg vindt op de standaard campingstandaard.

fantastische perfect begeleide reis

Met gids Ali prachtige hoogtepunten beleefd, zijn vriendelijke gastvrije deskundige begeleiding was een boeiende verademing die de tocht tot een grote en grootse aanrader maakt Veel dank....GEWELDIG

Uitstekende excursie, het beste van Jordan is bekend

Uitstekende excursie als optie als je niet naar Jordanië reist. De beste plekken zijn bekend. De busrit is een beetje lang, maar het is het waard. Het bedoeïenenkamp is in uitstekende staat !!!!

Erg leuk .... goed georganiseerd! Uitstekende grensovergang Uitstekende tenten ... comfortabel en warm

Deze kleine uitstap naar Jordanië was, naast mijn bezoek aan Jeruzalem, zeer succesvol