Kies data

Dingen om te doen Jerevan

Jerevan: De beste dingen die je niet wil missen

Van Yerevan: dagtrip Khorvirap, Noravank en Areni Winery

1. Van Yerevan: dagtrip Khorvirap, Noravank en Areni Winery

Het Khor Virap-klooster ligt op ongeveer een uur rijden van de hoofdstad Yerevan en biedt een geweldig uitzicht op het bepalende symbool van Armenië - de majestueuze Ararat. Khor Virap vertaalt als diepe kerker, en het werd gebouwd op de plaats van de voormalige koninklijke gevangenis, gelegen op de historische plek van Artashat. Het klooster is ook een van de meest heilige plekken voor Armeniërs over de hele wereld. Deze tour brengt je ook naar de Areni-grot (vogelgrot). In 2008 ontdekten archeologen verschillende van 's werelds oudste artefacten, waaronder een leren schoen en een wijnmakerij. De site, met uitzicht op de rivier de Arpa in de buurt van de stad Areni, zou dateren uit de vroege bronstijd. Het bevat bewijs van uitgebreide begrafenisrituelen en landbouwpraktijken. Een andere plek die je niet mag missen is Noravank. Het is een van de juweeltjes van middeleeuwse Armeense architectuur, hoog genesteld tussen de prachtige steenrode kliffen aan het einde van de Gnishik-kloof. Daarna krijgt u de kans om de beroemde Areni-wijn van Armenië te proeven en zelfs te kopen, gemaakt van de oudste druivensoort ter wereld. De wijn is verkrijgbaar in verschillende wijnhuizen in het stadje Areni zelf. Je proeft ook de meest bekende gerechten uit de traditionele Armeense keuken.

Van Yerevan: Garni Temple & Geghard Tour met Lavash Baking

2. Van Yerevan: Garni Temple & Geghard Tour met Lavash Baking

De tour begint vanuit de hoofdstad van Armenië, Yerevan, voordat je naar de eerste stop van de dag, de Garni-tempel, reist. De tempel, die in 77 na Christus werd gebouwd, is de enige overgebleven heidense tempel uit het post-Sovjettijdperk. De tempel staat sierlijk op een hoog plateau met uitzicht op de Azat rivierkloof en heeft rondom een prachtig uitzicht. Bewonder bij de tempel het Grieks-Romeinse badhuis op het terrein met een mozaïek gemaakt van 30.000 stukken natuursteen, evenals de ruïnes van het koninklijk paleis dat dateert uit de 3e eeuw na Christus. Bezoek vervolgens het Geghard-kloostercomplex dat de lans symboliseert waarmee de Romeinse centurio Jezus na de kruisiging doorstak. De lans werd naar Armenië gebracht en vele eeuwen bewaard in het Geghard-klooster, en de site staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek niet ver van de tempel van Garni een gezellig lokaal restaurant met een prachtig uitzicht op de tempel en het omliggende landschap. Ontspan hier na de rondleiding en neem deel aan een masterclass bakken en proeven van verse Lavash, een traditioneel Armeens platbrood. Na een lunch is je laatste stop voordat je terugkeert naar Yerevan de kloof van "Symphony of stones". Deze rotsen beginnen vanaf het begin van de kloof en tot aan het hoogste punt. Het monument bestaat uit enorme paradoxaal symmetrische zeshoekige en vijfhoekige basaltkolommen van bijna 100 meter hoog. Leer hoe de kloof zijn naam dankt aan zijn verbazingwekkende gelijkenis met het kerkorgel. Bewonder de vele rotsen in de kloof van de Azat-rivier, die is opgenomen in de UNESCO-erfgoedlijst.

Van Yerevan: Lake Sevan, Dilijan, Tsaghkadzor Tour & lunch

3. Van Yerevan: Lake Sevan, Dilijan, Tsaghkadzor Tour & lunch

Ontdek Tsaghkadzor, Lake Sevan, Dilijan en meer op een multi-stop begeleide reis vanuit Yerevan. Probeer traditionele gerechten in Sevan en bewonder de architectuur van het Haghartsin-kloostercomplex. Begin uw reis met een bezoek aan een van de beroemdste bezienswaardigheden van het land: het meer van Sevan. Slechts een uur rijden van de hoofdstad Yerevan, ligt Sevan op een hoogte van 1900 m boven de zeespiegel en omgeven door een uitgestrekte bergketen. Bereid je dan voor om omringd te worden door ongelooflijke natuur terwijl je naar het noorden van Armenië gaat. Bezoek de stad Dilijan voordat je een stop maakt bij het klooster van Haghartsin, dat dateert uit de 10e eeuw. Haghartsin is een van die plekken in Armenië die aanvoelt als een filmset. De refter van Haghartsin is een van de grootste voorbeelden van Armeense kerkarchitectuur. Het was een absolute innovatie op het moment dat het werd gebouwd.

Armenië: privétour naar het Khor Virap-klooster

4. Armenië: privétour naar het Khor Virap-klooster

Hoewel er verschillende historische monumenten in Armenië zijn, is de oudste en meest bekende de bijbelse berg Ararat. Deze tour belooft een spectaculair uitzicht op de berg vanaf de dichtstbijzijnde plek. Het Khor Virap-klooster ligt op ongeveer een uur rijden van de hoofdstad van Yerevan en biedt een geweldig uitzicht op het bepalende symbool van Armenië - de majestueuze Ararat. Khor Virap vertaalt zich als "diepe kerker", en het werd gebouwd op de plaats van de voormalige koninklijke gevangenis, gelegen op de historische plek van Artashat. Gregorius de Verlichter, de eerste Armeense katholiek, zat 13 jaar vast in deze gevangenis. Het klooster is daarom een van de meest heilige plekken voor Armeniërs over de hele wereld. Ontdek zelf de schoonheid en geschiedenis tijdens deze tour.

Van Jerevan: privétransfer enkele reis naar Tbilisi

5. Van Jerevan: privétransfer enkele reis naar Tbilisi

Zorg ervoor dat uw reizen probleemloos verlopen met deze handige privétransfer in één richting van uw hotel of adres in Jerevan naar Tbilisi. Geniet van uw eigen persoonlijke chauffeur en rijd comfortabel in een hoogwaardig voertuig met airconditioning. Laat je op je reisdag ophalen door je chauffeur in Jerevan en leun dan achterover en ontspan terwijl je naar je bestemming in Tbilisi wordt gebracht. Geniet tijdens je rit van het uitzicht vanuit de auto terwijl je door Lake Sevan, Dilijan en meer rijdt.

Yerevan: Private Garni, Geghard, Lake Sevan en Dilijan Tour

6. Yerevan: Private Garni, Geghard, Lake Sevan en Dilijan Tour

Deze fantastische tour laat je kennismaken met de exotische heidense geschiedenis van Armenië, voordat je de latere ontwikkeling en verspreiding van het christendom door het hele land laat zien. Je eerste stop is de Garni-tempel (77 na Christus), de enige nog bestaande heidense tempel in het hele post-Sovjetgebied. Het kloostercomplex van Geghard is een andere historische plek die deel uitmaakt van deze dagelijkse rondleiding. Ongeveer vertaald in het Engels als "Klooster van de Heilige Lans", verwijst het naar de lans waarmee Longinus Jezus doorboorde terwijl hij nog aan het kruis hing. Het complex is een weergave van het 13e-eeuwse Armenië, dat wordt beschouwd als de Gouden Eeuw van de architectuur van het land. Op weg naar de tempel zal er ook een korte stop zijn bij de Charents-boog, waar je de kans krijgt om te genieten van een van de beste momenten van je reis naar Armenië: een schilderachtig uitzicht op de bijbelse berg Ararat. Vanaf hier gaat uw tour verder naar het prachtige meer van Sevan. Sevan, op slechts een uur rijden van de hoofdstad Yerevan, ligt op een hoogte van 1900 meter boven de zeespiegel en wordt omringd door een uitgestrekte bergketen. Uw rondvaart over het meer begint met het beklimmen van een trap naar het schiereiland Sevan, een aangename ochtendtraining die zichzelf zal compenseren met een onvergetelijk panoramisch uitzicht op het meer vanaf de top. Je bezoekt ook het klooster van Sevanavank, dat in de 9e eeuw door prinses Mariam werd gebouwd ter ere van het leven van haar overleden echtgenoot. De tour brengt je vervolgens naar het noorden van Armenië, waar je omringd wordt door prachtige natuur. Als u door de stad Dilijan reist, maakt u een stop bij het klooster van Gosh-Goshavank. De eindbestemming van deze reis is het klooster van Haghartsin, dat dateert uit de 10e-14e eeuw.

Van Tbilisi: het beste van Armenië in 2 dagen

7. Van Tbilisi: het beste van Armenië in 2 dagen

Dag 1: Nadat je 's ochtends bent opgehaald bij je hotel, bereik je snel de grens met Armenië en rond 11:00 uur. Je stapt de historische regio Lori binnen, die beroemd is om zijn rotsachtige landschappen en mysterieuze kloosters. Hier bezoekt u het UNESCO-werelderfgoed Haghpat. Een paar uur vanaf daar arriveert u bij het schilderachtige meer van Sevan, een van de kenmerkende locaties van Armenië. Hier kunt u een middeleeuws klooster zien en zelfs genieten van een traditionele lunch aan het meer. In de late namiddag bereikt u Yerevan, de moderne hoofdstad. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden die u hier niet mag missen, zijn de Moeder van Armenië, Victory Park en Cascade. Dag 2 Je tweede dag begint met een rit van 1 uur om de Garni-tempel en het klooster van Geghard te zien, een echt juweel van religieuze architectuur in Armenië. Na een aantal klassieke bezienswaardigheden, wordt u uitgenodigd voor een rondleiding door de wereldberoemde cognacfabriek, waar u meer te weten komt over de geschiedenis van de drank en brandewijnen proeft van verschillende delen van het verouderingsproces. Na een interessante dag van verkenning, bereik je Tbilisi rond 21:00 uur.

Dagtocht naar Khor Virap, Areni Winery en Noravank-klooster

8. Dagtocht naar Khor Virap, Areni Winery en Noravank-klooster

De tour begint om 09:30 uur met een ophaalpunt van je hotel. De dagroute omvat bezoeken aan het Khor Virap-klooster, de Areni-wijnmakerij en het Noravank-klooster diep in de Noravank-kloof. Als je eenmaal bij Khor Virap bent aangekomen, stop je om het spectaculaire uitzicht op de berg Ararat, het nationale symbool van Armenië, te bewonderen en te fotograferen. Je gaat dan verder naar de wijnmakerij in het dorp van de Areni, waar je heerlijke Armeense wijn kunt proberen en een paar flessen mee kunt nemen. Vanwege de charmante middeleeuwse architectuur en het prachtige landschap is het Noravank-complex een must als je in Armenië bent.  

Dagtrip naar Garni, Gegard en Sevanmeer vanuit Yerevan

9. Dagtrip naar Garni, Gegard en Sevanmeer vanuit Yerevan

Begin je dag vroeg om 9.30 uur. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Yerevan, maak je je eerste stop bij de Arc of Ararat, vertraag je en geniet je van het fantastische uitzicht op de berg Ararat. Ga verder naar de Garni Pagan-tempel en leer meer over de enige heidense tempel in Armenië. Verken de heidense tempel, een bekend symbool van het voorchristelijke Armenië dat werd omgebouwd tot een koninklijk zomerhuis. Ga voor je volgende stop naar het unieke door UNESCO beschermde Geghard-kloostercomplex, dat dateert uit de 13e eeuw. Je tour gaat verder naar Sevan Lake en Sevanavank. Stop hier en geniet van uw lunch bij Sevan Lake Iishkhan, een soort lokale forel, voordat u terugkeert naar Yerevan.

Yerevan: musea, rondleidingen, activiteiten en stadskaart met korting

10. Yerevan: musea, rondleidingen, activiteiten en stadskaart met korting

Pak een Yerevan Card en profiteer van speciale kortingen, voordelen en privileges in alle instellingen van de stad. Met de Yerevan Card kun je gratis musea en attracties bezoeken en stadsrondleidingen maken. Download de mobiele app en haal het meeste uit uw tijd hier. Gebruik de metro of neem gratis een taxi. Ontvang een jaar lang korting bij de beste restaurants, winkels, hotels en meer dan 150+ partnerorganisaties na aankoop van een Yerevan Card. Kies tussen een 1-daagse, 2-daagse, 3-daagse of Unlimited pas. De Yerevan Card maakt uw tijd in Yerevan gemakkelijk en plezierig.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Citycards
  • Avonturen
  • Andere belevenissen
  • Transfers
  • Wateractiviteiten
112 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Veelgestelde vragen over Jerevan

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Jerevan?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Sevanmeer

Overzicht activiteiten in Jerevan

Wil je alle activiteiten in Jerevan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.