Kies data

Dingen om te doen Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera: De beste dingen die je niet wil missen

Jerez de la Frontera: Hoe Andalusische paarden dansen

1. Jerez de la Frontera: Hoe Andalusische paarden dansen

Bewonder de hippische vaardigheden van de Spaanse paarden en ruiters tijdens het unieke "Como bailan los Caballos Andaluces''-ballet (Hoe Andalusische paarden dansen) in de Fundacion Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre (Stichting Koninklijke Andalusische Rijschool) in Jerez de la Frontera. Begeleid door typische Spaanse muziek en 18e-eeuwse kostuums, maakt de choreografie gebruik van bewegingen die gebaseerd zijn op de klassieke dressuur, Doma Vaquera (country-style rijden), en traditionele paardensportkunstjes. Elke show bestaat uit 6-8 verschillende door de school geplande choreografieën, op basis van het volgende repertoire: Doma Vaquera: Doma Vaquera is een Spaanse discipline van rijden, gebaseerd op de traditionele manier van vee drijven. De ruiter rijdt zijn paard met één hand door de arena, eerst dravend en later galopperend, verandert het ritme en voert pirouettes en arreones uit en gaat over in galop. Klassieke dressuur: Je ziet verschillende choreografieën, zoals 'The Colts', 'Airs on Horseback', 'Pas de Deux', 'Passage and Piaffer', 'Domino on Horseback', 'Airs Above the Ground' en 'Fantasy'. De paarden voeren geavanceerde oefeningen uit op klassieke muziek. Mennen: Zie de kracht van de paarden, terwijl ze de wagens trekken. Deze koetsen werden oorspronkelijk gebruikt als vervoer, maar worden nu gebruikt voor sport en optredens waar met behulp van klassiek paardetuig en gedreven door behendige koetsiers uitzonderlijke vaardigheden worden gedemonstreerd. Aan de hand: Bewonder de vaardigheid van een paard dat zijn ruiter zelfs gehoorzaamt als de ruiter niet in het zadel zit. Ze voeren klassieke Haute École dressuur- oefeningen uit, zoals levades, capriolen, courbettes, piaffe (tussen pilaren) en de Spaanse pas. Carrousel: Je ziet een groep paarden en ruiters, voor een passend slot van het optreden, in koor geavanceerde hippische oefeningen uitvoeren.

Jerez de la Frontera: Andalusische paardendans en musea

2. Jerez de la Frontera: Andalusische paardendans en musea

Bewonder de ruitervaardigheden van Spaanse paarden en ruiters tijdens een uniek ballet "How the Andalusian Horses Dance" in de Koninklijke Andalusische School voor Ruiterkunst in Jerez de la Frontera. Begeleid door typische Spaanse muziek en kostuums in 18e-eeuwse stijl, gebruikt de choreografie bewegingen gebaseerd op klassieke dressuur, Doma Vaquera en traditionele paardensportklusjes. De paarden voeren geavanceerde oefeningen uit op klassieke muziek. Elke show bestaat uit 6-8 verschillende choreografieën zoals 'The Colts', Airs on Horseback', Pas de Deux', Passage and Piaffer', 'Domino on Horseback', Airs Above the Ground' en 'Fantasy'. Zie hoe de paarden hun vermogen demonstreren om koetsen te trekken die oorspronkelijk voor transport werden gebruikt, maar nu worden gebruikt voor sport en tentoonstellingen, met behulp van klassieke harnassen en bestuurd door koetsiers die behendig hun vaardigheden demonstreren. Zie klassieke "Haute École" dressuuroefeningen, zoals levades, caprioles, courbettes, piaffe (tussen pilaren) en de Spaanse stap. Kijk hoe de groep paarden en ruiters samen geavanceerde paardensportoefeningen uitvoeren, wat een passend einde vormt aan de voorstelling. De toegang tot het terrein is via het bezoekersontvangstcentrum, waar u een digitale bioscoop vindt waar u tot 11:00 uur een spectaculaire audiovisuele presentatie kunt zien van de geschiedenis van de paardensportkunst in Andalusië. Dit gebied leidt naar de tuinen, die een grote verscheidenheid aan exotische planten bevatten. Het paleis zelf rijst majestueus boven de tuinen uit en is een prachtig voorbeeld van 19e-eeuwse architectuur. In de kelder vindt u het Museum voor Ruiterkunst, dat bestaat uit 11 kamers waar u de oorsprong en geschiedenis van de ruiterkunst en het paard in Andalusië ontdekt. Bewonder de Saddlery, de plek waar de harnassen worden gemaakt en gerepareerd. Het koetsenmuseum markeert het einde van je reis waar je harnassen en ruiterkostuums zult zien.

Toegang Koninklijke School voor Ruiterkunst Andalusië

3. Toegang Koninklijke School voor Ruiterkunst Andalusië

Met jouw toegangsticket tot de Koninklijke school voor ruiterkunst van Andalusië begint jouw bezoek bij de bezoekersreceptie, waar je ook kunt genieten van een audio-visuele presentatie over de geschiedenis van de ruiterkunst van Andalusië (beschikbaar tot 11:00 uur). Via de receptie ga je naar de tuinen met verschillende exotische planten. Let ook op de grote fontein in het midden van de tuin, die je uitnodigt om de school verder te bekijken. Voorbij de fontein zie je het indrukwekkende paleis. Het is een prachtig voorbeeld van de 19e eeuwse architectuur, ontworpen door Charles Garnier. Op de begane grond vind je de statelijke kamers, gedecoreerd zoals ze vroeger waren. In de kelder vind je het museum van de Ruiterkunst, met 11 kamers die gewijd zijn aan de geschiedenis van de ruiterkunst en paarden van Andalusië. Na afloop zie je waar de zadels gemaakt en gerepareerd worden. Dit handwerk wordt uitgevoerd in de zadelmakerij door de meester en zijn volgelingen. Bekijk de training die plaatsvindt in de buiten sportringen en bekijk ook de binnenplek, een gebouw dat ontworpen werd in de authentieke stijl van Andalusië. Met een capaciteit voor 1600 mensen is dit de ideale plek om de dagelijkse training van paarden en paardrijders te bekijken. In de stallen, een achthoekig complex, zie je de meest voorbeeldige paarden van de school. In het centrum van de stallen is de zadelkamer waar de zadels voor de dagelijkse training en voor de shows bewaard worden. Een bezoek aan het vervoersmuseum markeert het einde van jouw bezoek. Bewonder de collectie aan voertuigen, paarden, zadels en ruiterkostuums.

Jerez: live flamencoshow met optioneel diner

4. Jerez: live flamencoshow met optioneel diner

Geniet van een authentieke flamencoshow in Jerez, gelegen in de regio die bekend staat als de geboorteplaats van de flamenco. De show vindt plaats in Tablao Flamenco Puro Arte, een bodega uit 1739. Je krijgt de kans om flamenco van verschillende stijlen te bekijken, zoals martinetes, soleá en bulerías. De show duurt ongeveer een uur en tien minuten. Het wordt geleverd door een groep van vier artiesten en is speciaal ontworpen voor diegenen die op zoek zijn naar een flamencoshow van hoge kwaliteit. Je hebt de mogelijkheid om je ervaring te upgraden met een dineroptie. Er zijn twee verschillende menu-opties met enkele van de beste regionale specialiteiten. Kiest u voor de show met drankje, dan kunt u tapasgerechten van de kaart kopen. U kunt ook genieten van lokale wijnen uit de regio.

Jerez: rondleiding historisch centrum met gids

5. Jerez: rondleiding historisch centrum met gids

Volg een rondleiding door Jerez de la Frontera, de belangrijkste stad in de provincie Cadiz, thuisbasis van Spanje's legendarische sherryproductie, en bekend om zijn historische en artistieke erfgoed. Tref je gids op Plaza del Arenal en verken de buurt San Miguel, met zijn prachtige gotische kerk en kenmerkende architectuur. Ontdek een rijke mix van islamitische en christelijke monumenten rondom het Alcázar en bewonder de gotische, barokke en neoklassieke gevels van de kathedraal. Kom meer te weten over de mysterieuze Tartessianen, waarvan wordt aangenomen dat ze de eerste bewoners van het gebied zijn. Reis door de tijd van de Feniciërs, Romeinen, Visigoten en Moren en kom meer te weten over hoe deze beschavingen een diepe, culturele invloed op Jerez hebben gehad. Je bewondert de sierlijke pleinen en paleizen, waaronder de locatie van het oude stadhuis, en bezoek San Dionisio-kerk, de enige mudejar-kerk in de stad.

Vanuit Sevilla: dagtocht Cadiz en Jerez de la Frontera

6. Vanuit Sevilla: dagtocht Cadiz en Jerez de la Frontera

Leer meer over de geschiedenis van Cádiz en Jerez tijdens deze excursie met gids vanuit Sevilla. Geniet van lokale tapas, ontspan op het strand en verken de charmante straatjes van het historische centrum van Cádiz. Begin in de baai van Cádiz en bekijk de prachtige kust, de Costa de la Luz.Stop eerst in Jerez de la Frontera, waar je de kans krijgt om een traditionele bodega te bezoeken en de beroemde wijnen uit Zuid-Spanje te proeven. Reis vervolgens naar Cadiz, een stad met heerlijke stranden en smakelijke tapas, waarvan de inwoners overal beroemd zijn om hun vrolijke houding. Bezoek het centrum en de prachtige kathedraal, en ontdek stukje bij beetje de oudste stad van Europa met meer dan 3 millennia geschiedenis. Geniet daarna van de middag op een van de stranden of wandel door de smalle straatjes van de Barrio de la Viña of El Pópulo, de meest charmante en traditionele buurten van de stad.

Jerez: Yeguada de la Cartuja kartuizer paardenervaring

7. Jerez: Yeguada de la Cartuja kartuizer paardenervaring

Ga naar de historische staat Fuente del Suero in Andalusië om 's werelds best bekende verzameling Cartujano-(kartuizer)paarden te bekijken. Sinds de oudheid hebben deze indrukwekkende beesten een belangrijke rol in de Spaanse cultuur gespeeld en de Yeguada de la Cartuja hengstenboerderij naast het klooster van La Cartuja is de perfecte locatie om hen te fokken dankzij het klimaat en vruchtbare land. De regio werd beroemd toen het Kartuizerklooster het onbetwiste centrum voor het fokken van Jerezano-paarden werd in de 15e eeuw. De traditie duurt tot de dag van vandaag ononderbroken en de hengstenboerderij heeft meer dan 200 van de raspaarden. Je zult een begeleide rondleiding van de boerderij krijgen om te leren over de toewijding aan het behouden en verbeteren van het kartuizerras. Zie wilde hengsten, ruinen en merries, een dressuurvoorstelling, de nieuwe veulentjes en meer Zie met eigen ogen de elegantie en de kracht van het prestigieuze ras en ontdek waarom ze de nationale trots van Spanje zijn.

Jerez: Traditional Tapas Tour

8. Jerez: Traditional Tapas Tour

Verrijk je zintuigen met deze gastronomische en culturele tour in de beroemde restaurants van Jerez. Geniet en geniet van de beste tapas van de lokale keuken waar traditie en innovatie samenkomen. Ontdek het historische en culturele erfgoed van Jerez de la Frontera met zijn rijke keuken. Volg je gids door deze prachtige stad om meer te weten te komen over de typische gebieden. Sta versteld van de karakteristieke bars en gerenommeerde restaurants die Jerez te bieden heeft.

Sevilla: Jerez en Cadiz wijnproeverij & paardenshow dagtrip

9. Sevilla: Jerez en Cadiz wijnproeverij & paardenshow dagtrip

Geniet van een gecombineerde 10-uur durende tour door Jerez de la Frontera en Cadiz, en ervaar wereldberoemde wijnen en een van de meest spectaculaire paardensportshows ter wereld. Je gids laat je kennismaken met de wereld van wijn in een van de beste wijnkelders in Jerez, wereldberoemd om zijn sherryproductie. Leer het proces dat nodig is om de beroemde wijnen te maken, van de grond tot het zonlicht, en de diepgewortelde productietechnieken. Proef verschillende soorten sherry in een typische bodega. Ga verder naar de Royal Andalucían School of Equestrian Art Foundation om de show "How the Andalucían Horses Dance" te bekijken, die wordt beschouwd als een van de beste paardensportballalten, met een choreografie gebaseerd op traditionele en cowboymethoden om wilde paarden te temmen. Rijd langs de Costa de la Luz naar Cadiz, waar een lokale gids je rondleidt door het stadscentrum om de neoklassieke 17e-eeuwse kathedraal te zien. Je hebt dan wat vrije tijd om te lunchen en de oudste stad van Europa op eigen houtje te verkennen.

Jerez de la Frontera: flamencoshow en tapas

10. Jerez de la Frontera: flamencoshow en tapas

Ervaar een typische flamencovoorstelling met topartiesten uit Jerez en de flamencowereld. Wees getuige van de kracht, ziel en improvisatie van deze pure Andalusische kunst en kies uit verschillende menu-opties waarmee u ook regionale specialiteiten kunt proeven. Wees getuige van de meest traditionele en magnifieke flamencostijlen en geniet van de magische sfeer van flamencogitaar, zang en dans. Het is een ervaring Menu opties Flamenco Ticket: Een sherrywijn (fino, oloroso of cream) of water + flamencoshow Menu Bailaora a le carte: Een flamencoshow ticket met een le carta diner. Prijs van het diner niet inbegrepen in het ticket. Menu Degustacion: Een glaasje fino + oloroso + roomwijn + een assortiment worstjes + flamencoshow. Aankomst 1 uur voor de voorstelling.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Transfers
28 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Topbezienswaardigheden in Jerez de la Frontera

Veelgestelde vragen over Jerez de la Frontera

Welke topattracties zijn een must-see in Jerez de la Frontera?

De topattracties in Jerez de la Frontera zijn:

Overzicht activiteiten in Jerez de la Frontera

Wil je alle activiteiten in Jerez de la Frontera ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jerez de la Frontera

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 4.326 beoordelingen

Onze trip begon in Cadiz. Aangekomen op het station moesten we een stukje lopen om bij het juiste adres te komen. Eenmaal bij de ticketbox aangekomen konden we meteen naar het juiste loket omdat we online kaarten hadden. Na een korte toelichting van een medewerker konden we vrij door de tuin lopen, konden we een korte filmvoorstelling bezoeken en gingen we op tijd naar binnen om de show te kunnen bekijken die absoluut de moeite waard was. Dressuur van een ruiter te paard ,in groepjes van 2, paarden met en zonder ruiter. Paardendressuur met een open koets getrokken door 2, 4 of 6 paarden. Het kon niet op. We hebben volop genoten van het mooie spektakel.Absoluut de moeite waard. Ook de bijbehorende villa is een bezoekje waard.

De prestaties van paarden en ruiters waren de hele show uitstekend. Waar je ook zit, je hebt een geweldig zicht op het programma en omdat ze beide kanten van de arena uitvoeren, mis je niets. Je bent ook heel dicht bij de actie en aangezien de show anderhalf uur van grote waarde is.

We had a nice experience with Martha the guide who showed us the old town of Jerez and told a lot of the history of the town

Interessant en duidelijk. Echt de moeite waard. Ook als je niet van paarden houdt.

Mooie show van het Spaanse paard in al zijn facetten