Kies data

Dingen om te doen Jeruzalem

Deze antieke stad pakt je in met zijn betoverende oude centrum, kalkstenen architectuur en vriendelijke katten.

Jeruzalem: De beste dingen die je niet wil missen

Jeruzalem: dagtrip naar Bethlehem en Jericho

1. Jeruzalem: dagtrip naar Bethlehem en Jericho

Nadat je bent opgehaald in Jeruzalem rijd je naar Bethlehem om je gids te ontmoeten, waarna je naar de oude stad van Bethlehem gaat. Breng een begeleid bezoek aan de Geboortekerk. Je vervolgt je tour met een bezoek aan de Kerk van de Grot van de Melk, waarna je naar de stad van de herders, Bayt Sahur, rijdt, waar je de Kapel van de Herders op het Veld bezoekt. Vervolgens ga je naar een olijfhoutfabriek, waar je ziet hoe ambachtslieden houten sculpturen maken.  Daarna reis je door de prachtige woestijn van Judea naar het laagste punt op aarde. Je maakt een fotostop aan het water, met uitzicht op de woestijn en de oudste, continue bewoonde stad ter wereld, Jericho. Je maakt een stop om te lunchen, waarna je naar de Berg van der Verzoeking passeert en Jericho binnenrijdt. Daar zie je enkele beroemde bezienswaardigheden, zoals de Boom van Zacheüs die in de Bijbel wordt genoemd.

Vanuit Tel Aviv: dagtour naar Jeruzalem en Bethlehem

2. Vanuit Tel Aviv: dagtour naar Jeruzalem en Bethlehem

Tijdens deze dagexcursie door het Heilige Land kun je van je hotel in Tel Aviv genieten in een comfortabele bus met airconditioning en langs de snelweg nr. 1 naar Jeruzalem reizen. Je wordt de hele dag door vergezeld door een deskundige, professionele gids. Je bewondert een panoramisch overzicht vanaf de berg Scopus, met uitzicht op de nieuwe stad van Jeruzalem en de Tempelberg Esplanade van de oude stad. Tijdens je reis door de Kidronvallei profiteer je van het uitzicht op de tuin van Gethsemane en de muren van de stad. Bij het bereiken van de Armeense wijk kom je via de plaatselijke bazaar het westelijke of Klaagmuur plein binnen. Je ziet de christelijke wijk en de staties van het kruis, ook bekend als de Via Dolorosa. Bezoek de kerk van het Heilig Graf, die wordt beschouwd als de plaats van de kruisiging van Jezus. Je loopt ook langs de 1700 jaar oude Byzantijnse Cardo, de hoofdstraat, en ziet de gerenoveerde Joodse wijk. Transfer naar Bethlehem (Palestijnse gids en voertuig). Bethlehem, wat Stad van het Brood betekent, was de geboorteplaats van Jezus volgens de christelijke traditie. Je rit naar Bethlehem neemt je mee via de Geboortecirkel. Bezoek de Geboortekerk en ook de grot waar Jezus werd geboren. Je ziet het Mangerplein, waar Jezus werd geplaatst na zijn geboorte. Voordat je de rondleiding eindigt, bezoek je St. Catharine - een rooms-katholieke kerk. Je geniet van een overzicht van de Shepherd's Fields op de terugweg naar Tel Aviv.

Jeruzalem: halve dagexcursie Bethlehem

3. Jeruzalem: halve dagexcursie Bethlehem

Na een ontmoeting in de kerk van David, begin je aan je ervaring van 4 tot 5 uur, afhankelijk van het seizoen. Je verkent enkele van de religieuze hoogtepunten van Bethlehem, waaronder de Geboortekerk, Catharinakathedraal en de Herdersvelden. Je begint met de kans om de 1500-jaar oude Geboortekerk te bezoeken waar Jezus werd geboren. Vanaf daar krijg je een prachtig uitzicht op de oude stad van Bethlehem, compleet met het Mangerplein. Je maakt dan een rit door de stad Bethlehem en Beit Sahour langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Een speciaal bezoek aan de Melkgrot is ook beschikbaar, evenals een uitstap naar het Herderveld waar de engelen voor het eerst de geboorte van Jezus Christus aankondigden.

Jeruzalem: dagtrip Bethlehem en Dode Zee

4. Jeruzalem: dagtrip Bethlehem en Dode Zee

Na de ophaalservice in Jeruzalem, rijd je naar Bethlehem om je gids te ontmoeten voordat je naar de oude stad van Bethlehem gaat. Je begint met een geleid bezoek aan de Geboortekerk, evenals de Grot van St. Jerome (een bezoek aan de geboorteplaats is niet altijd beschikbaar). Vanaf daar ga je door met het bezoeken van de Kapel Milk Grotto, waar wordt aangenomen dat de Heilige Familie toevlucht had gevonden tot het bloedbad van de onschuldigen voordat ze naar Egypte konden vluchten. Je rijdt dan naar de Stad van de Herder, Bayt Sahur. Eenmaal aangekomen, volg je een geleid bezoek aan de Kapel van het Herderveld, de kerk waar de engelen voor het eerst verschenen aan de herders om de geboorte van Jezus Christus aan te kondigen. Je krijgt dan de kans om een olijfhoutfabriek te bezoeken en de ambachtslieden te zien die de houten sculpturen maken, die als een belangrijk en oud ambacht in Bethlehem worden beschouwd. Vervolgens rijd je door de prachtige woestijn van Judea naar het laagste punt op aarde, waar je de kans krijgt om te pauzeren en foto's te maken op het zeeniveau in de woestijn met uitzicht op de oudste stad ter wereld, Jericho. Daarna neem je de tijd om te lunchen. voordat je doorgaat naar de Dode Zee om te genieten van de rest van de dag, drijvend in het rijke water of ontspannen op het strand.

Vanuit Jeruzalem: excursie Hebron en Westelijke Jordaanoever

5. Vanuit Jeruzalem: excursie Hebron en Westelijke Jordaanoever

Ga op excursie om Hebron, de grootste en meest betwiste stad op de Westelijke Jordaanoever te verkennen. Bekijk de bezienswaardigheden en ontmoet inwoners van beide zijden van de oude stad; zowel Israëli als Palestijnen die in het door Israël gecontroleerde deel 'H2' van Hebron wonen. Start met een rondleiding langs de Joodse nederzettingen in Hebron, te beginnen op de heuveltop Tel Rumeida, met een archeologische vindplaats uit de bronstijd, legerbasis en graf van de bijbelse Ruth en Jesse. Ga van daaruit naar het Beit Hadassah-museum, over het Joodse leven in Hebron tot aan de rellen van 1929, de 'Shavei Hevron Yeshiva' in Beit Romano en de Avraham Avinu-wijk en de gerestaureerde synagoge. Bezoek de Israëlisch/Joodse kant van de verdeelde tombe van de patriarchen, ook wel bekend als Maarat (de grot van) HaMachpela, met de symbolische graven van Abraham, Sarah, Jacob en Lea, waarvan wordt beweerd dat ze in de grot daaronder liggen. Steek, onder begeleiding van een Palestijnse gids, de Palestijnse kant over en begin aan de moslimkant van het Graf van de Patriarchen, ook wel bekend als de Ibrahimi (Abraham's) moskee. Ontdek daarin het verhoogde houten moskee minbar-platform uit het Mameluke-tijdperk en de graven van Abraham, Sarah, Isaac en Rebecca. Wandel daarna door de kleurrijke 'Casbah'-markt van de oude stad en nuttig een zelfbereide lunch met een Palestijnse familie. Klim op het dak van een familiehuis voor een hoog uitzicht en kom meer te weten over de moeilijke omstandigheden van Palestijnse inwoners en winkeliers die dichtbij de nederzettingen wonen. Begeef je in het drukke stadscentrum, ga door een controlepost en kom, ter afsluiting van de excursie, weer aan bij de afgesloten straat 'Shuhada'. Dit is een unieke excursie die je 2 uiteenlopende visies op de oude, zeer omstreden stad Hebron laat zien. Dit is de enige excursie met zowel een Israëlische als Palestijnse gids, die beiden een zijde van de verdeelde oude stad laten zien. De excursie is politiek geladen, maar blijft objectief, waardoor elke deelnemer zijn eigen mening kan vormen.

Jeruzalem/Tel Aviv: dagtour Masada, Ein Gedi en Dode Zee

6. Jeruzalem/Tel Aviv: dagtour Masada, Ein Gedi en Dode Zee

Nadat je bent opgehaald uit Tel Aviv of Jeruzalem, begeef je je naar Masada On. Dit gebied is een afgelegen klif in het hart van de woestijn, een hoog plateau met uitzicht op de Dode Zee en het ongetemde landschap van de woestijn van Judea. Terwijl je in dit gebied bent, leer je hoe er ooit een prachtig paleis stond. Je gaat dan op weg naar Ein Gedi, een prachtig natuurreservaat met verschillende natuurlijke wonderen. U zult David Waterfall tegenkomen, een waterval die het hele jaar door geopend is langs de loop van de David Stream, die toegankelijk is via een wandelpad. U zult ook Arugot Stream ontdekken, een wandelpad voor wandelaars dat langs de lengte van de beek loopt en het hele jaar door stroomt. Vervolgens verken je de En Gedi-bron, die oprijst uit de berghelling en overvloedige vegetatie ondersteunt. Tegen de lente ontdekt u ook de overblijfselen van een oude korenmolen. Vervolgens kom je de Dodim-grot tegen, een kleine en intieme grot aan het begin van de David-waterval, voordat je uiteindelijk de Chalcolithische tempel verkent. Na wat vrije tijd voor ontspanning in de Dode Zee, keert u terug naar uw vertrekpunt.

Jeruzalem: dagtour naar Masada & Dode Zee met ophaalservice

7. Jeruzalem: dagtour naar Masada & Dode Zee met ophaalservice

Geniet van een bustour van een hele dag vanuit Jeruzalem naar oude ruïnes in de heuvels van Judea en naar de oevers van de Dode Zee. Bezoek de archeologische site van Masada en een fort gebouwd door koning Herodes. Neem een duik bij het mineraalstrand van de Dode Zee en ontdek de grot waar de Dode Zee-rollen werden gevonden. Bezoek de ruïnes in Masada National Park die op een hoog plateau liggen. Bekijk het oude versterkte paleis van Masada, een toevluchtsoord voor ijveraars die het opnamen tegen de Romeinen, wat eindigde in de massale zelfmoord van de ijveraars in 73 n. Chr. Volg je gids en rijd met een kabelbaan tot 400 meter boven de zeespiegel naar het plateau waar de immense Masada-ruïnes precair rusten. Bekijk het buitengewone uitzicht op de Dode Zee en de woestijn van Judea. Verken het fort dat koning Herodes rond 37 v. Chr. in Masada bouwde. Wandel door de overblijfselen van de paleizen en bekijk de mozaïekvloeren en Romeinse baden. Ontdek de oudste synagoge van Israël en bewonder opmerkelijke aspecten zoals de 12 waterreservoirs die elk een capaciteit hadden van 140.000 kubieke voet. Rijd naar het laagste punt op aarde bij de Dode Zee Mineral Beach, gelegen in de Jordaanse riftvallei. Ervaar de hoge dichtheid van het zout in het water terwijl je met gemak op het oppervlak van het aquamarijne water drijft. Neem een modderbad en geniet van de therapeutische kwaliteiten van de natuurlijke modder van de Dode Zee voordat je naar de grot van Qumeran gaat, waar de Dode Zee-rollen werden gevonden. Keer aan het einde van je tour terug naar je accommodatie in Jeruzalem.

Jeruzalem: stadsrondrit van volle dag met een privégids

8. Jeruzalem: stadsrondrit van volle dag met een privégids

Maak kennis met de heilige stad Jeruzalem. Deze rondrit van een hele dag voert langs de grootste bezienswaardigheden van de stad, langs prachtige uitkijkpunten en historische parels. Ga als eerst naar de Scopusberg. Doe je ogen hier tegoed aan een weids stadspanorama. Ga vervolgens de oude stad binnen voor een bezoek aan de westmuur, de Tempelberg en de Rotskoepelmoskee. Begeef je later naar de Joodse en Armeense wijk en bewandel de onlangs gerestaureerde cardo, een weg aangelegd door de Romeinen. Je brengt een bezoek aan de kleurrijke bazaar en de Westmuur, waarna je de Verrijzeniskerk binnentreedt. Hier zou Jezus zijn begraven en weer opgestaan. Als je tocht op een zaterdag valt, kun je op de berg Zion de Zaal van het Laatste Avondmaal en de graftome van koning David bezoeken. Hiervandaan ga je verder naar de Nieuwe Stad, waar je wat tijd kunt besteden in het Yad Vashem Holocaustmuseum: een erg mooi gebouw, dat binnen echter een aangrijpend verhaal te vertellen heeft. Als je nog wat tijd overhebt, bezoek dan de herdenkingsruimte en de Hal van de Namen voordat je terugkeert naar je hotel.

Vanuit Jeruzalem: ontspannen dagje uit naar de Dode Zee

9. Vanuit Jeruzalem: ontspannen dagje uit naar de Dode Zee

Maak een uitje naar de Dode Zee om op het strand te luieren en in de mineraalrijke wateren te dobberen tijdens het beste deel van de dag. Je vertrekt vanuit Jeruzalem voor het heetste deel van de dag om een ontspannen middag op het strand van de Dode Zee door te brengen. De Dode Zee is, met zijn ligging tussen Jordanië en de Westoever, het laagst gelegen deel op aarde. De hoge zoutconcentratie zorgt voor een unieke ervaring als je zonder drijfhulp op het prachtige aquamarijngekleurde oppervlak dobbert. Smeer jezelf in met de mineraalrijke modder op een privéstrand aan de noordzijde van de zee voor de therapeutische eigenschappen van de natuurlijke modder van de Dode Zee. Afhankelijk van het seizoen ben je in de late namiddag of vroege avond weer terug in Jeruzalem.

Vanuit Jeruzalem: tour naar Masada, Ein Gedi en de Dode Zee

10. Vanuit Jeruzalem: tour naar Masada, Ein Gedi en de Dode Zee

Je begint de dagtocht met een rit door de woestijn van Judea naar de Dode Zee-regio. Je stopt aan de voet van de berg Masada, het oeroude fort gebouwd in de Romeinse tijd. Tegen betaling van een toeslag kun je met een kabelbaan naar de top van de Masada en de omgeving in je eigen tempo verkennen. Vervolgens ga je door naar Ein Gedi, een natuurreservaat en oase waar je een korte wandeling kunt maken. De volgende stop op de route is een privéstrand en spa aan de Dode Zee. Drijf op het geneeskrachtige water en dompel jezelf onder in de therapeutische modder.

Beschikbare activiteiten

  • Heilige plaatsen en meer
  • Schatten aan de Dode Zee
  • Dagtochten vanuit Jeruzalem
  • Hummus, eetmarkten en meer
  • Van Tel Aviv naar Jeruzalem
155 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 10

Veelgestelde vragen over Jeruzalem

Welke topattracties zijn een must-see in Jeruzalem?

De topattracties in Jeruzalem zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Jeruzalem?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Tel Aviv

Overzicht activiteiten in Jeruzalem

Wil je alle activiteiten in Jeruzalem ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jeruzalem

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 5.836 beoordelingen

Een zeer drukke ochtend betekende veel wandelen met enorme drukte, maar als je de bezienswaardigheden van Bethlehem wilde bezoeken, had je dat kunnen verwachten. En elk deel van de tour was geweldig. Zelfs de lunchstop bij een plaatselijke olijfboomhoutfabriek was interessant. Iedereen kreeg gratis koelkastmagneten en kruizen en een falafel kostte slechts $ 5. Dan naar de Dode Zee, en de kans om 's ochtends al drijvend na te denken over alles wat je hebt gezien. Een woord van waarschuwing: het kopen van eten en drinken is erg duur, hoewel het uitzicht tijdens het nuttigen van uw aankoop geweldig is.

Ontzettend tevreden over alles. De gids (en) waren erg goed en zeer betrokken tijdens de tour. Onze medereizigers hebben bijgedragen aan een onvergetelijke dag!

Een complete rondleiding, de gids was een super benaderbare persoon en wist de hele geschiedenis van de plaatsen waar we naartoe gingen heel goed uit te leggen.

Adequaat vervoer, zeer goed geïnformeerd, punctueel en vriendelijk. De verwachtingen van de gecontracteerde tour zijn volledig ingelost.

Gewoon geweldig en alles!!! Ik kan het van harte aanbevelen!