Jeruzalem
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Jeruzalem

Bekijk alle tours en activiteiten in Jeruzalem

De 10 attracties in Jeruzalem

Een bezoek aan Jeruzalem - door de eeuwen heen hét centrum van religies - betovert de zintuigen en ziel. Een wandeling door het oude centrum, met al haar overweldigende geuren en breed scala aan talen, brengt je van het ene heiligdom naar het andere.

Heilige Grafkerk

Deze kerk bezit de laatste 5 beelden van de kruistocht van Jezus, waarvan nummer 14 zijn graf is en bekend staat als het Heilige Graf. 2.000 jaar geleden was deze locatie een open plaats achter de stadsmuren.

De Grote Synagoge

Dit bouwwerk uit 1982 moet lijken op de originele Heilige Tempel, die tot aan zijn vernieling in 70nC op de Tempelberg stond. Hier zie je ook duizenden ''mezoeza's''.

De Olijfberg

De bergrug ten oosten van Jeruzalem kent een aantal bedevaartsplekken, waaronder kerken, de Grotto en Tuinen van Gethsemane. Het is ook de grootste begraafplaats van de stad, met meer dan 150.000 graven.

Gethsemane

Er wordt beweert dat deze tuin, van de Kerk van Alle Naties, de plek was waar Jezus door de Romeinen gearresteerd werd. Hier vind je ook een aantal van 's werelds oudste olijfbomen.

Westelijke Muur

Deze westelijke muur van de Joodse tempel, gebouwd door Herodes de Grot in 20nC op de meest heilige plek uit de Joodse religie, diende als ondersteuning voor de buitensectie van de Tempelberg, waarop ooit ook de Tweede Tempel stond.

Tempelberg

Voor moslims bekend als Haram al-Sharif, of Edele Heiligdom, is dit de derde heiligste plek uit de Islam. Het is ook de locatie van de Eerste Tempel die koning Salomo bouwde.

Rotskoepel

Dit heiligdom voor Moslims en Joden, toont een waanzinnige gouden-koepel die preikt over de rotsen waar Mohammed opsteeg naar Allah en waar Abraham de dood van zijn zoon Isaak beraamde.

Al-Aqsa Moskee

Deze moskee die 20 jaar na de Rotskoepel gebouwd werd - waarvan de naam ''Verste Moskee'' betekent - symboliseert Mohammed's ''Isra'' of nachtreis; de reis van Mekka naar Jeruzalem en terug.

Foto: Chris Yunker@flickr (CC BY-SA 2.0)

Israel Museum

Dit nationale museum huist niet alleen de Dode Zee-rollen, maar ook een verzameling schone kunsten én een model van de stad gedurende het tijdperk van de Tweede Tempel.

Jeruzalem Biblical Zoo

Het originele plan voor de dierentuin was om alle dieren te verzamelen die in de bijbel genoemd worden. De nieuwe dierentuin, die opende in 1993, heeft een geheel eigen Ark van Noach met informatie over de dieren uit die tijd.

Jeruzalem: Plan uw bezoek

Hoeveel dagen breng ik in Jeruzalem door?

Je zou jaren, misschien wel een heel leven, aan deze stad kunnen wijden. Toch kom je met 5 dagen ook al een heel eind met het bezoeken van de vele bezienswaardigheden. Met nog een dag of twee zou je bijvoorbeeld een dagtrip kunnen maken naar de Dode Zee en/of Massada.

Hoe vervoer ik me?

Je eigen twee benen brengen je van plek naar plek in het Oude Centrum van Jeruzalem. Verder zijn er ook bussen (Egged) en is er een kleine spoorweg, waarvan een deel langs de Jaffa weg in West-Jeruzalem loopt en stopt aan de poort van Damascus. Vergeet niet dat het openbaar vervoer niet tijdens de Sjabbat rijdt (vrijdagen voor zonsondergang), al rijden er wel Arabische bussen net buiten de poort van Damascus.

Waar slaap ik in Jeruzalem?

Je vindt allerlei soorten accomodaties in het Oude Centrum maar ook in het westen van Jeruzalem, bijvoorbeeld in de buurt van het Zionplein en het winkelcentrum Ben-Yehadu. Dit bruisende gebied kent vele restaurants, bars, cafés en winkels.

Tips & informatie

 • Taal
  Hebreeuws
 • Valuta
  Shekel (₪)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +972
 • De beste periode voor een bezoek
  De late lente en vroege herfst zijn de beste tijden om Jeruzalem te bezoeken, dan zijn temperaturen aangenaam en zijn er minder toeristen. Bekijk wel goed de kalender voordat je komt, tijdens Joodse feestdagen kan de stad heel druk zijn!

Activiteiten in Jeruzalem

De must-see bezienswaardigheden in Jeruzalem

Sitemap Jeruzalem

Wil je alle activiteiten in Jeruzalem ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jeruzalem

Fantastisch tourleider die met trots zijn land laat zien

De Joodse tourleider, liet van uit een Christelijk perspectief de geschiedenis van zijn land zien. Vol trots over alle hedendaagse technologische ontwikkelingen in Israel en opbouwend kritisch over de vele problemen in zijn land. Een aanrader om het Jehud Israel te bekijken!!!!


Jeruzalem
4.2
Gebaseerd op 260 beoordelingen van GetYourGuide-klanten