Belevingen in
Jeruzalem

Deze antieke stad pakt je in met zijn betoverende oude centrum, kalkstenen architectuur en vriendelijke katten.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Jeruzalem: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Tel Aviv: daguitstap Jeruzalem, Dode Zee en Bethlehem

1. Vanuit Tel Aviv: daguitstap Jeruzalem, Dode Zee en Bethlehem

Vertrek om 06:30 vanuit Tel Aviv naar vier hoogtepunten van Israël. Je begint de rondleiding in de Gouden Stad. Bezoek het oude gedeelte van Jeruzalem, waaronder de Via Dolorosa en de Heilig Grafkerk, loop over lokale markten, de Byzantijnse Cardo en de Klaagmuur.  Daarna neem je deel aan een  rondleiding door Bethlehem en de Geboortekerk zien in de stad waar Jezus werd geboren. Als je niet geïnteresseerd bent in Bethlehem, heb je wat vrije tijd in Jeruzalem. s Middags rijd je richting het oosten door de woestijn van Judea. Hier kom je langs de herberg van de barmhartige Samaritaan en stop je bij de doopplaats Qasr al Yehud. Daarna rijd je naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde, en kun je zwemmen en drijven in het therapeutische water.Om 16:30 uur verlaat je de Dode Zee en ga je weer naar Tel Aviv. Hier kom je ongeveer rond 19:00 uur aan.

...
Jeruzalem: rondleiding oude en nieuwe stad vanuit Tel Aviv

2. Jeruzalem: rondleiding oude en nieuwe stad vanuit Tel Aviv

Tijdens deze dag verken je de heiligste steden, spiritueel heiligdom voor de 3 grote religies van de westerse wereld; Jodendom, christendom en islam. De oude stad is al ruim 4 millennia oud en zit zo vol met bijzondere plekken dat ze bezoekers trekt, ongeacht hun spirituele overtuigingen. Je vertrekt met een uitgebreid overzicht van de stad, nadat je door de wijken van de oude stad bent gelopen. Daarna ga je verder naar het aangrijpende Holocaust Museum voor het laatste deel van de dag. Je begint bij de Olijfberg om te genieten van panoramisch uitzicht over de stoffige stad aan de voet van de berg. Ga vervolgens de oude stad in en bezichtig de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Klaagmuur, de Tempelberg en de Rotskoepel. Je loopt door de Joodse en Armeense wijken en de onlangs gerestaureerde Romeinse weg van The Cardo, zichtbaar in de Joodse wijk. Bezoek de bazaar om bij de Westmuur te komen en ga over de Via Dolorosa verder naar de Heilig Grafkerk, die ook bekend staat als de Verrijzeniskerk en gezien wordt als de plaats waar Jezus begraven is en opgestaan. Wandel de berg Zion op. Op zaterdag bezoek je de hal van het Laatste Avondmaal en het Graf van David. Vervolgens ga je met de auto naar de nieuwe stad en breng je wat tijd door in het Yad Vashem Holocaust Museum. Dit uitgestrekte complex bestaat uit verschillende gedeeltes, maar het is het museum dat sinds de opening in 2005 duizenden bezoekers trekt. Het mooie gebouw staat in schril contrast met het verschrikkelijke verhaal dat binnen wordt verteld. Je zult ook de Herdenkingshal en de Hal van Namen willen zien voor je terugreis naar Tel Aviv.

...
Jeruzalem: dagtrip Bethlehem en Dode Zee

3. Jeruzalem: dagtrip Bethlehem en Dode Zee

Na de ophaalservice in Jeruzalem, rijd je naar Bethlehem om je gids te ontmoeten voordat je naar de oude stad van Bethlehem gaat. Je begint met een geleid bezoek aan de Geboortekerk, evenals de Grot van St. Jerome (een bezoek aan de geboorteplaats is niet altijd beschikbaar). Vanaf daar ga je door met het bezoeken van de Kapel Milk Grotto, waar wordt aangenomen dat de Heilige Familie toevlucht had gevonden tot het bloedbad van de onschuldigen voordat ze naar Egypte konden vluchten. Je rijdt dan naar de Stad van de Herder, Bayt Sahur. Eenmaal aangekomen, volg je een geleid bezoek aan de Kapel van het Herderveld, de kerk waar de engelen voor het eerst verschenen aan de herders om de geboorte van Jezus Christus aan te kondigen. Je krijgt dan de kans om een olijfhoutfabriek te bezoeken en de ambachtslieden te zien die de houten sculpturen maken, die als een belangrijk en oud ambacht in Bethlehem worden beschouwd. Vervolgens rijd je door de prachtige woestijn van Judea naar het laagste punt op aarde, waar je de kans krijgt om te pauzeren en foto's te maken op het zeeniveau in de woestijn met uitzicht op de oudste stad ter wereld, Jericho. Daarna neem je de tijd om te lunchen. voordat je doorgaat naar de Dode Zee om te genieten van de rest van de dag, drijvend in het rijke water of ontspannen op het strand.

...
Vanuit Jeruzalem: 3-daagse tour naar Petra & Wadi Rum

4. Vanuit Jeruzalem: 3-daagse tour naar Petra & Wadi Rum

Dag 1: Je rijdt door de vruchtbare Jordaanvallei naar de grensovergang Sheikh Hussein in het noorden. Je eerste stop is Jerash, een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Reis door de tijd terwijl je door de gewelfde straten achter de indrukwekkende boog van Hadrianus loopt en ontdek de Grieks-Romeinse architectuur met 4000 jaar mediterrane geschiedenis. Na de lunch in een lokaal restaurant ga je naar de citadel om meer te weten te komen over Amman's culturele belang en bewogen verleden, met paleizen, een museum en de Tempel van Hercules, met een panoramisch uitzicht over de stad. Rijd naar een Bedoeïenenkamp bij Petra, geniet van een traditioneel diner en geniet van de authentieke Bedoeïnengastvrijheid onder de heldere hemel en luister naar lokale muziek, voordat je uitrust in het comfortabele bed van je tent. Dag 2: Na het ontbijt, volgt een dag vol ontdekkingen in Petra, dat ongeveer 2000 jaar geleden in het rode steen werd uitgehouwen door de Nabateeërs. Hoor over de complexe geschiedenis van Petra, gevolgd door lunch in een lokaal restaurant. In de middag onderzoek je de sites zelf en bewonder je de Hellenistische architectuur, voordat je teruggaat voor het diner. Dag 3: Je laatste dag begint met een spannende rit door het prachtige en vrijwel ongerepte woestijnlandschap van Wadi Rum. Een 4x4-jeep neemt je mee naar prachtige bezienswaardigheden en uitzichtpunten, langs torenhoge kliffen van verweerde stenen en woestijndieren. Na de lunch in een lokaal restaurant ga je naar de Allenby Bridge-grensovergang en kom je tegen de late avond terug in Jeruzalem.

...
Vanuit Jeruzalem: daguitstap naar Petra

5. Vanuit Jeruzalem: daguitstap naar Petra

Je wordt om 03:00 uur opgehaald bij het David Citadel Hotel in Jeruzalem. Dan rijd je in een comfortabel voertuig door de woestijn toen je de grens bij Arava bereikt. Met hulp van de assistenten steek je de grens over. De procedure kan maximaal een uur duren.  Om 08:30 uur ga je van de grens naar Petra met een nieuw voertuig met airconditioning. Deze rit duurt ongeveer 2-3 uur.  Via een schilderachtige route langs de bergen kom je aan bij Petra, een van de nieuwe zeven wereldwonderen.   Om ongeveer 11:30 uur begint je rondleiding door Petra bij de ingang met een groep van maximaal 25 mensen. Verken de hoogtepunten van de indrukwekkende plek met je gids. Daarna begint je reis naar Akaba om 16:30 uur. Onderweg pauzeer je een aantal keer bij bepaalde uitkijkpunten om het prachtige landschap van Wadi Rum te bekijken. Om 19:30 uur ga je met assistentie van je gids terug naar Israëlisch grondgebied. Rond middernacht kom je weer aan op het ophaalpunt in Jeruzalem.

...
Vanuit Jeruzalem: Nazareth, de stad & het Meer van Tiberias

6. Vanuit Jeruzalem: Nazareth, de stad & het Meer van Tiberias

Verken een aantal van de belangrijkste heilige plekken in Israël tijdens deze dagvullende excursie per bus vanuit Jeruzalem. De uitstap van 12 uur begint 's ochtends vroeg in de stad en brengt je langs de schilderachtige kust via Tel Aviv en de Vlakte van Jizreël naar Nazareth. Bezoek na aankomst in Nazareth de Sint-Josefkerk en de Basiliek van de Aankondiging. De Basiliek van de Aankondiging is de grootste Rooms-Katholieke kerk in het Midden-Oosten en wordt traditioneel beschouwd als de plaats van de aankondiging van de geboorte van Jezus aan de maagd Maria. De architect Giovanni Muzio bouwde de opvallende nieuwe basiliek in de jaren 60 van de twintigste eeuw. Vervolg je tocht via Kfar Kana om de Berg van de Zaligsprekingen en de Broodvermenigvuldigingskerk in Tabgha te bekijken. Maak gebruik van de pauze om het Meer van Tiberias vanaf de noordwestelijke oever te bekijken en ga daarna door naar de nabijgelegen ruïne van de oude synagoge van Kafarnaüm. Bezoek Tiberias, dat aan de westelijke oever van het Meer van Tiberias ligt en dat samen met Jeruzalem, Hebron en Safed tot de 4 heilige steden van het jodendom behoort. Rijd naar de rivier de Jordaan bij Jardenit, waar deelnemers er voor kunnen kiezen om gedoopt te worden. Rijd via een schilderachtige route terug naar Jeruzalem, waarbij je onderweg uitzicht krijgt op de Taborberg, waar de transfiguratie plaatsvond.

...
Vanuit Tel Aviv: dagtour naar Jeruzalem en Bethlehem

7. Vanuit Tel Aviv: dagtour naar Jeruzalem en Bethlehem

Tijdens deze dagexcursie door het Heilige Land kun je van je hotel in Tel Aviv genieten in een comfortabele bus met airconditioning en langs de snelweg nr. 1 naar Jeruzalem reizen. Je wordt de hele dag door vergezeld door een deskundige, professionele gids. Je bewondert een panoramisch overzicht vanaf de berg Scopus, met uitzicht op de nieuwe stad van Jeruzalem en de Tempelberg Esplanade van de oude stad. Tijdens je reis door de Kidronvallei profiteer je van het uitzicht op de tuin van Gethsemane en de muren van de stad. Bij het bereiken van de Armeense wijk kom je via de plaatselijke bazaar het westelijke of Klaagmuur plein binnen. Je ziet de christelijke wijk en de staties van het kruis, ook bekend als de Via Dolorosa. Bezoek de kerk van het Heilig Graf, die wordt beschouwd als de plaats van de kruisiging van Jezus. Je loopt ook langs de 1700 jaar oude Byzantijnse Cardo, de hoofdstraat, en ziet de gerenoveerde Joodse wijk. Transfer naar Bethlehem (Palestijnse gids en voertuig). Bethlehem, wat Stad van het Brood betekent, was de geboorteplaats van Jezus volgens de christelijke traditie. Je rit naar Bethlehem neemt je mee via de Geboortecirkel. Bezoek de Geboortekerk en ook de grot waar Jezus werd geboren. Je ziet het Mangerplein, waar Jezus werd geplaatst na zijn geboorte. Voordat je de rondleiding eindigt, bezoek je St. Catharine - een rooms-katholieke kerk. Je geniet van een overzicht van de Shepherd's Fields op de terugweg naar Tel Aviv.

...
Nazareth, Sea of Galilee en Capernaum Small Group Tour

8. Nazareth, Sea of Galilee en Capernaum Small Group Tour

Profiteer van de pick-up in uw hotel in Jeruzalem of Tel Aviv en rijd dan noordwaarts langs de kust van de Middellandse Zee. Vaar landinwaarts naar de legendarische vallei van Armageddon en vervolg richting Nazareth om de berg van neerslag te zien. Bezoek de kerk waar Gabriël aan Maria verscheen en vertelde haar dat ze spoedig een kind zou krijgen. Ga naar het meer van Galilea en passeer de plaats waar Jezus water in wijn veranderde. Bezoek vervolgens Capernaum aan de voet van de berg de zaligheid om het huis van Petrus te zien en de kerk van de vermenigvuldiging te bezoeken. Reis langs de waterkant van het meer om te ontdekken waar Jezus op het water liep. Krijg een prachtig uitzicht op de Golan-hoogvlakte als u de oude stad Tiberius passeert, genoemd naar de Romeinse keizer. Bereik de zuidelijke regio van Kinneret om stiekem rond te kijken naar de plek waar Jezus werd gedoopt. Krijg de kans om deel te nemen aan een doopceremonie op dezelfde plek, voordat je terugkeert via de berg Tabor, waar de Transfiguratie plaatsvond.

...
Jeruzalem: aan jouw wensen aangepaste tour met lokale gids

9. Jeruzalem: aan jouw wensen aangepaste tour met lokale gids

Je verkent Jeruzalem met een vriendelijke lokale bewoner die gepassioneerd is over de stad en die graag alle informatie deelt die je zal helpen het meeste uit je reis te halen. Je komt meer te weten over Jeruzalem door de ogen van een Lokafyer tijdens een privérondleiding van 2 tot 6 uur. Je ontmoet je gids bij je accommodatie en begint aan de rondleiding om bekend te raken met de buurt. Je komt meer te weten over de beste plekken om te eten en boodschappen te doen, de gemakkelijkste manieren om de omgeving te verkennen en de belangrijkste dingen om te zien en te doen. Tijdens de wandeltocht is het mogelijk om met het openbaar vervoer of een taxi te reizen. Laat de touraanbieder weten of je een privéauto aan de rondleiding toe wilt voegen.

...
Petra, Jerash en Amman: tweedaagse excursie vanuit Jeruzalem

10. Petra, Jerash en Amman: tweedaagse excursie vanuit Jeruzalem

Deze 2-daagse Jordaanse excursie vertrekt vanuit Jeruzalem en omvat bezoeken aan de ongelooflijke steden Jerash en Amman, evenals Petra. Authentieke maaltijden, een overnachting met lokale bedoeïenen en een volledige dag in Petra maken allemaal deel uit van het arrangement. Je verlaat Jeruzalem in de ochtend op een rit langs de Israëlische kant van de Jordaanvallei terwijl je profiteert van het uitzicht op de prachtige landschappen. Steek vervolgens de grens over bij de Sheikh Hussein-brug in het noorden. Je hebt een spectaculair uitzicht op het noorden van Jordanië voordat je aankomt bij de oude stad Jerash, een ongelooflijk goed bewaard gebleven Romeinse stad met zuilenpaadjes, baden, theaters, tempels en een renbaan. Zie een opvallende mix van oosterse en westerse architecturale tradities. Je volgende halte is de hoofdstad van Jordanië, Amman. Bezoek zowel het moderne centrum van de stad, nu het economische, politieke en culturele centrum van Jordanië, en ook de oude citadel boven de stad. Bij de citadel zie je de tempel van Hercules en historische paleizen en heb je een prachtig uitzicht op de moderne stad. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant en probeer een zoete kanafeh als dessert. Na de lunch ga je verder naar het zuiden, naar de woestijn, waar je de nacht doorbrengt in een bedoeïenenkamp. De bedoeïenen, nomadische bewoners van de woestijn, hebben duizenden jaren in de regio gewoond. Ervaar Bedouin gastvrijheid terwijl zij hun smakelijke maaltijden en comfortabele tenten delen met de groep. De tweede dag is gewijd aan Petra. Je zult versteld staan ​​van Petra, één van de zeven nieuwe wereldwonderen, poëtisch beschreven als een rose-rode stad. De eeuwenoude Nabateese bevolking heeft duizenden eeuwen geleden in de rode rotsen van de woestijnrotsen gehouwen. Petra was eeuwenlang verborgen onder zand voordat ze onlangs weer toegankelijk werd gemaakt. Je gids neemt je mee naar de iconische schatkamer, het amfitheater, de koninklijke tombes, het klooster en nog veel meer, voordat je terugkeert naar Jeruzalem via de Allenbyoversteek. Dit is een volledig rondleiding met vervoer naar alle sites en een uitgebreide informatieve reis-app voor smartphones en tablets die aanvullende informatie biedt over elk van de sites die je bezoekt. Het bevat ook nuttige informatie over grensovergangen. De app, met kaarten, informatie en afbeeldingen, kan worden gedownload voordat je vertrekt en vereist geen internetverbinding. Je kunt de Abraham Tours-app gratis downloaden van de website van de operator.

...

Plan je bezoek

 • Hoeveel dagen breng ik in Jeruzalem door?

  Je zou jaren, misschien wel een heel leven, aan deze stad kunnen wijden. Toch kom je met 5 dagen ook al een heel eind met het bezoeken van de vele bezienswaardigheden. Met nog een dag of twee zou je bijvoorbeeld een dagtrip kunnen maken naar de Dode Zee en/of Massada.

 • Hoe vervoer ik me?

  Je eigen twee benen brengen je van plek naar plek in het Oude Centrum van Jeruzalem. Verder zijn er ook bussen (Egged) en is er een kleine spoorweg, waarvan een deel langs de Jaffa weg in West-Jeruzalem loopt en stopt aan de poort van Damascus. Vergeet niet dat het openbaar vervoer niet tijdens de Sjabbat rijdt (vrijdagen voor zonsondergang), al rijden er wel Arabische bussen net buiten de poort van Damascus.

 • Waar slaap ik in Jeruzalem?

  Je vindt allerlei soorten accomodaties in het Oude Centrum maar ook in het westen van Jeruzalem, bijvoorbeeld in de buurt van het Zionplein en het winkelcentrum Ben-Yehadu. Dit bruisende gebied kent vele restaurants, bars, cafés en winkels.

Goed om te weten

 • Taal
  Hebreeuws
 • Valuta
  Shekel (₪)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +972
 • De beste periode voor een bezoek
  De late lente en vroege herfst zijn de beste tijden om Jeruzalem te bezoeken, dan zijn temperaturen aangenaam en zijn er minder toeristen. Bekijk wel goed de kalender voordat je komt, tijdens Joodse feestdagen kan de stad heel druk zijn!

Sitemap Jeruzalem

Wil je alle activiteiten in Jeruzalem ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jeruzalem

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 5.703 beoordelingen

Dit was een uitstekende tour, goed getimed en verbeterd door een bekwame en ervaren lokale (Elijah Tours) gids en de speciale kerkgids. Onze gids was altijd enthousiast om uit te leggen, met behulp van zijn kennis evenals zijn lokale wortels en gevoel voor humor. Onze tour was nooit saai, en ook zeer vullend met de smakelijke lekkernijen die door onze gids werden meegebracht.

De gids nam ons niet mee naar de rij om de kribbe te bekijken toen we naar de geboortekerk gingen, maar tegelijkertijd zouden we geen twee uur verspillen aan het opstellen en konden we meer verschillende landschappen zien. Natuurlijk hangt het van je doel af.

Ik hou van de gids !!! Dan is vol van kennis, we hadden een geweldige en leerervaring met hem, ik kan 100/0 aanbevelen

Prima trip! Op tijd opgehaald, alles duidelijk uitgelegd.

Norbert is beste reisleider dat ik ooit gehad heb, top.