Vanuit Jeruzalem: excursie Hebron en Westelijke Jordaanoever

Vanuit Jeruzalem: excursie Hebron en Westelijke Jordaanoever

Vanaf $98 per persoon

Maak een onvergetelijke uitstap naar de oude stad Hebron, ten zuiden van Jeruzalem in de zuidelijke Westelijke Jordaanoever. Deze stad is de begraafplaats van bijbelse patriarchen en matriarchen en 1 van de 4 heilige steden voor zowel Joden als Moslims.

Over deze activiteit

Eenvoudig annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 1 dag
Begintijd 08:00
Directe bevestiging
Tourgids
Engels

Belevenis

Highlights
 • Verken zowel de Palestijnse als de Israëlische zijde van Hebron, 1 van de 4 heilige steden voor zowel Joden als Moslims
 • Bezoek de verdeelde Graf van de Patriarchen
 • Begrijp twee zeer verschillende verhalen van deze oude en zeer omstreden stad
Volledige beschrijving
Ga op excursie om Hebron, de grootste en meest betwiste stad op de Westelijke Jordaanoever te verkennen. Bekijk de bezienswaardigheden en ontmoet inwoners van beide zijden van de oude stad; zowel Israëli als Palestijnen die in het door Israël gecontroleerde deel 'H2' van Hebron wonen. Start met een rondleiding langs de Joodse nederzettingen in Hebron, te beginnen op de heuveltop Tel Rumeida, met een archeologische vindplaats uit de bronstijd, legerbasis en graf van de bijbelse Ruth en Jesse. Ga van daaruit naar het Beit Hadassah-museum, over het Joodse leven in Hebron tot aan de rellen van 1929, de 'Shavei Hevron Yeshiva' in Beit Romano en de Avraham Avinu-wijk en de gerestaureerde synagoge. Bezoek de Israëlisch/Joodse kant van de verdeelde tombe van de patriarchen, ook wel bekend als Maarat (de grot van) HaMachpela, met de symbolische graven van Abraham, Sarah, Jacob en Lea, waarvan wordt beweerd dat ze in de grot daaronder liggen. Steek, onder begeleiding van een Palestijnse gids, de Palestijnse kant over en begin aan de moslimkant van het Graf van de Patriarchen, ook wel bekend als de Ibrahimi (Abraham's) moskee. Ontdek daarin het verhoogde houten moskee minbar-platform uit het Mameluke-tijdperk en de graven van Abraham, Sarah, Isaac en Rebecca. Wandel daarna door de kleurrijke 'Casbah'-markt van de oude stad en nuttig een zelfbereide lunch met een Palestijnse familie. Klim op het dak van een familiehuis voor een hoog uitzicht en kom meer te weten over de moeilijke omstandigheden van Palestijnse inwoners en winkeliers die dichtbij de nederzettingen wonen. Begeef je in het drukke stadscentrum, ga door een controlepost en kom, ter afsluiting van de excursie, weer aan bij de afgesloten straat 'Shuhada'. Dit is een unieke excursie die je 2 uiteenlopende visies op de oude, zeer omstreden stad Hebron laat zien. Dit is de enige excursie met zowel een Israëlische als Palestijnse gids, die beiden een zijde van de verdeelde oude stad laten zien. De excursie is politiek geladen, maar blijft objectief, waardoor elke deelnemer zijn eigen mening kan vormen.
Inbegrepen
 • Gidsen
 • Vervoerskosten 
 • Lunch

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Het trefpunt is het Abraham Hostel, op Davidka-plein, Jeruzalem

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Paspoort

Niet toegestaan

 • Korte broeken
 • Mouwloze shirts

Goed om te weten

 • Neem mee: paspoort, hoed, water, bescheiden kleding
 • Let op: je moet je paspoortnummer invoeren. Nadat je op de knop Nu boeken hebt geklikt, verschijnt een boekingsformulier. Nadat je alle benodigde informatie hebt ingevuld, voer je je paspoortnummer in in het veld opmerkingen voor de lokale operator.
 • Deze excursie is niet beschikbaar voor Israëlische paspoorthouders
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,6 / 5

gebaseerd op 21 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  5.0/5
 • prijs / kwaliteit
  3,9/5
 • dienstverlening
  4.3/5
 • organisatie
  4,1/5
Sorteren op

Het was een zeer interessante, leerzame maar ook emotionele tour. Beide gidsen rapporteerden over hun kant van hun leven, hun ervaringen en gevoelens, uiteraard met empathie voor hun land maar zonder de andere kant te demoniseren. Er werden feiten gerapporteerd, veel vragen beantwoord en er was voldoende ruimte om je eigen foto te vormen. Dank aan onze twee gidsen die uitstekend werk hebben geleverd

Verder lezen

25 oktober 2019

Dit was een fantastische dag - vol met educatie en tot nadenken stemmende discussie. Het is een lange dag (elf uur van vertrek tot terugkeer), maar vol met inhoud. Er is een goede hoeveelheid wandelen. Terugkijkend op de dag denk ik dat deze tour uitstekend helpt bij het begrijpen van een zeer historische en zeer complexe stad.

21 oktober 2019

Het was een lange dag.

Beide gidsen zijn gepassioneerd genoeg, maar het is vereist om de tijd effectief te verstoren. Het team moest opschieten omdat ik tijd had. Ik geef 3 ~ 4 sterren op deze reis.

26 juli 2019

Georganiseerd door

Product ID: 23582