Kies data

Jezuïetencollege van Funchal

Jezuïetencollege van Funchal: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Funchal: wandeltocht oude stad

1. Funchal: wandeltocht oude stad

Ontmoet je gids bij het Jezuïetencollege van Funchal, Madeira University om deze 2 uur durende wandeltocht door Funchal te beginnen. Leer hoe de geschiedenis van Madeira en Funchal het stadscentrum vormden terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt. Reis langs de 19e eeuwse weg tussen het gemeentelijk theater en de kathedraal, waar voor het eerst suikerriet in Madeira in de 15e eeuw werd geplant. Verken het middeleeuwse hart van de stad die uit de Gouden Eeuw van Suiker dateert en ontdek de prachtige religieuze monumenten uit de 17e eeuw. Bezoek de ruïnes op oude Piloryplein en zie andere overblijfselen van overstromingen en het gebied dat in 1584 door het Grote Vuur van Funchal werd beschadigd. Deze tour helpt studenten van de Universiteit van Madeira te ondersteunen die financiële problemen hebben.  

Funchal: wijn- en suikerwandeltocht

2. Funchal: wijn- en suikerwandeltocht

Sluit je aan bij een voormalige student van de Universiteit van Madeira, of een vrijwilliger van het Erasmus Madeiran Heritage-programma van de universiteit, en krijg fascinerende uitleg over de culturele geschiedenis van het eiland en het belang ervan voor de historische handelsroutes van de Atlantische en Indische Oceaan. Lees meer over enkele van de beroemde bezoekers van Madeira en wat ze hebben bijgedragen aan het eiland. Verken de wijnindustrie en de impact ervan op de wereldgeschiedenis en bezoek karakteristieke gebouwen, zoals de 15e-eeuwse kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van de Assumptie. Ga naar het Old Customs House, gebouwd op het hoogtepunt van het belang van Madeira voor de suikerindustrie, en ontdek een van de oudste toeristencentra.

Funchal: rondleiding door de levende cultuur

3. Funchal: rondleiding door de levende cultuur

Ontdek de stad Funchal op het eiland Madeira tijdens een geënsceneerde tour uitgevoerd door jonge lokale acteurs. Kijk in het jezuïetencollege in Funchal hoe een jezuïetenpriester ons de school van zijn leerlingen laat zien. Volg de geur van de honingcake van suikerriet en ontmoet een van de nonnen van het Santa Clara-klooster die het dessert van Madeira heeft uitgevonden. De snoepjes hebben suiker nodig en de grootste producent was João Esmeraldo, een goede vriend van Columbus. Kom meer te weten over kapers zoals Bertrand de Montluc, die beroemd werden door schatten uit de suikerhandel. Om Funchal te verdedigen, versterkte meester Mateus Fernandes de stadsmuren, van het douanekantoor tot het fort van São Lourenço. Madeira-wijn wordt over de hele wereld verscheept vanuit kelders aan de westkant van Funchal. Luister terwijl twee wijnmakers genieten van een moment van rust in de prachtige Stadstuin. Madeira is een paradijs voor natuurliefhebbers en het klimaat helpt bij het genezen van longziekten en trekt toeristen aan. Keer na de rondleiding terug naar het jezuïetencollege, dat - verrassing - zal zijn veranderd in een militaire school en vervolgens in een universiteit.

  • Rondleidingen
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Jezuïetencollege van Funchal

Wil je alle activiteiten in Jezuïetencollege van Funchal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jezuïetencollege van Funchal

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 877 beoordelingen

Was best goed. Hangt natuurlijk van de gids af. We hadden een jonge vrouw die daar haar jaar in het buitenland deed en een opleiding tot stadsgids volgde. Als niet-local deed ze het goed. We leerden over de geschiedenis van Madeira en Funchal en zagen dingen die je misschien niet zelf zou hebben ontdekt. De 1,5 uur waren het waard. Ik zou het iedereen aanraden. Misschien van de gids wat meer enthousiasme voor deze geweldige stad. Het ontbrak op de een of andere manier een beetje van het hart. Maar technisch heel goed.

Ik raad deze historische wandeling rond Funchal ten zeerste aan. Onze gids Marta was zeer goed voorbereid en vertelde ons op een zeer interessante manier over de geschiedenis van de stad. We hebben veel interessante feiten over Madeira zelf geleerd.

Wordt gerund door studenten die helaas geen vragen kunnen beantwoorden buiten het script. Maar het is geweldig om de eerste informatie en indrukken te krijgen en de opbrengst komt ten goede aan de studenten :) bedankt voor de leuke rondleiding!

Een betere en persoonlijkere rondleiding kun je niet krijgen. Je moet echt lid worden als je Funchal echt wilt leren kennen.

Aangename wandeling in de oude stad met een deskundige gids,