Johannesburg

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Johannesburg: de beste attracties

Topbezienswaardigheden in Johannesburg

Johannesburg: de beste activiteiten en bezienswaardigheden

Het imago van Johannesburg is sinds de afschaffing van apartheid rap aan het veranderen: de 'gevaarlijkste stad' wordt vriendelijke metropolis vol leuke stadse attracties om de schoonheid van het omliggende landschap mee aan te vullen. Hier een paar van de beste!

 • 1. Walter Sisulu Botanical Gardens

  Natuurlijke begroeiing, prachtig aangelegde tuinen en rotsige wandelpaden vormen dit park. Klim naar de top van de waterval om van het uitzicht te genieten en zwarte arends te spotten.

 • 2. Pilanesberg National Park

  Naast op safari gaan kun je in dit nationaal park kamperen! Dat is veiliger dan je misschien zou denken, zo tussen de grote wilde beesten...

 • 3. Sterkfontein

  In de de grotten van Sterkfontein is een grote hoeveelheid fossielen van onze aapachtige voorvaderen gevonden - ze worden ook wel de 'wieg van de mensheid' genoemd!

 • 4. The Old Fort

  Ontdek de verschrikkelijke omstandigheden in deze gevangenis waar Nelson Mandela, Gandhi en andere politieke leiders en dissidenten vastzaten.

 • 5. De Wildt Cheetah & Wildlife Centre

  In dit onderzoek- en observatiecentrum kun je cheetahs, wilde honden en andere dieren die je misschien op safari hebt gemist van dichtbij bekijken.

 • 6. Apartheid Museum

  Hoe voelde apartheid? Bij binnenkomst word je in een raciale categorie geplaatst zodat je het gewicht van de tentoonstelling voelt. Eén bezoek is misschien niet genoeg om alles te zien.

 • 7. Johannesburg Zoo

  Door de safarimogelijkheden vergeet men nog wel eens, deze prachtige dierentuin te bezoeken. Een aantal oude gebieden toont aan hoe ver de dierentuin is gekomen!

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Qua weer is er niet echt een optimale tijd: overdag is het het hele jaar door vrij warm, en de hoogte voorkomt intense hitte in de zomer. De Zuid-Afrikaanse winter valt tussen mei en augustus, en het gebrek aan blaadjes aan de bomen maakt het in die tijd bij een eventuele safari een stuk makkelijker om leeuwen te spotten!

 • Hoe veilig is het?

  Johannesburg is niet zo gevaarlijk als je misschien denkt. De criminaliteit is flink gedaald en is vooral in bepaalde gebieden nog hoog. Probeer Yeoville, Berea, Hillbrow en Alexandra te vermijden. Neem als je kunt een taxi in plaats van het openbaar vervoer, de chaos aldaar maakt je kwetsbaarder voor berovingen.

 • Waar logeren?

  Johannesburg is een stad van buitensteden, dus denk niet dat een hotel in het centrum je beste optie is. Overweeg een gasthuis in Melville, Sandton of Rosebank. Aan de andere kant is Soweto, de grootste township van de stad, ook één van de vriendelijkste en levendigste buurten. Hier zal de slaap vatten alleen wat moeilijker zijn!

Goed om te weten

 • Taal
  Engels en Afrikaans
 • Valuta
  Zuid-Afrikaanse rand
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +27
 • De beste periode voor een bezoek
  De temperatuur is het hele jaar door warm. Kom je voor een safari, ga dan tussen mei en augustus wanneer het gebrek aan begroeiing het makkelijker maakt de grote dieren te spotten!

Alla saker att se i Johannesburg

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Johannesburg? Klicka här för en fullständig lista.

Wat anderen zeggen over Johannesburg

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.399 beoordelingen

Voor een echt beeld van Soweto is dit een echte aanrader. Houd er wel rekening mee dat je op wat oudere fietsen fietst Qua prijs-kwaliteit verhouding loopt het wat uit de pas. Besef hierbij dan dat dit een belangrijke inkomstenbron voor de bewoners van Soweto is.

Goede excursie om Johannesburg te ontdekken, onze gids Vincent wist veel te vertellen. Een bezoek aan het apartheidsmuseum is echt een aanrader en laat je niet koud. Maar wat een verschillen en indrukken op een dag, kan het iedereen aanraden

Indrukwekkend, veel historie over apartheid. Sloppenwijk was ook goed om te zien voor het besef wat er gaande is nog

Het was een leuke ervaring, soweto viel tegen, guide was goed maar hadden meer van soweto verwacht.

op de afgesproken tijd, goede chauffeur, gids die veel weet en veel zag. meer gezien dan verwacht.