Belevingen in
Johannesburg

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Johannesburg: De beste dingen die je niet wil missen

Johannesburg: hop on, hop off-bustour van 1 of 2 dagen

1. Johannesburg: hop on, hop off-bustour van 1 of 2 dagen

Ontdek de top 20 attracties in Johannesburg met een ticket van 1 of 2 dagen voor de hop on, hop off-sightseeingbus. Neem de tijd om deze opwindende stad, die ookwel bekend staat als het New York van Afrika, te verkennen. Je komt aan boord meer te weten over de geschiedenis van Johannesburg via het vooraf opgenomen audiocommentaar in 15 talen. Je rijdt met de dubbeldekker door de historische wijken van de stad en langs fascinerende attracties, waarvan er vele gerelateerd zijn aan de strijd tegen apartheid. Zie het grootste kunstmatig aangelegde bos van de wereld en kom te weten waarom Johannesburg nooit had moeten worden gebouwd waar het nu ligt. Je kunt in- en uitstappen wanneer je wilt. Twee van de beroemdste vrijheidsstrijders uit de 20e eeuw begonnen hun juridische carrière en vervolgens hun politieke loopbaan in Johannesburg: Mahatma Gandhi met de Passive Resistance (Satyagraha)-beweging en Nelson Mandela met de Defiance Campaign. Je volgt enkele van hun voetstappen tussen Chancellor House en Gandhi Square in het centrum van de stad. Begin de tour bij Rosebank en reis door de groene buitenwijken van de stad naar Constitution Hill. Hier kun je overstappen op de downtown-route om de authentieke binnenstad van Johannesburg te bezoeken. Alle haltes zijn op veilige locaties en bemand om er zeker van te zijn dat je bezoek aan de stad zo plezierig mogelijk is.  Hop on, hop off-haltes: Groene route:  1. Rosebank  2. Zoo Lake 3. Johannesburg Zoo 4. Military Museum  5. Constitution Hill Rode stadsroute: 1. Constitution Hill 2. Mijnwerkersdistrict 3. Carlton Center met observatieplatform 'Roof of Africa' 4. Transportmuseum James Hall  5.  Gold Reef City Casino Hotel (sluit je hier aan bij de extra Soweto-uitstap) 6. Apartheidsmuseum  7. New Town 8. Origins Center van Wits University 9. Neighborhoods Market (alleen op zaterdag) Ophaaltijden van de gratis hotelshuttle: Sandton: The Holiday Inn: 08:45 en 10:15 uur The Maslow: 08:53 en 10:23 uur The Sandton Hilton: 08:57 en 10:27 uur The Radison Blue Gautrain: 09:04 en 10:33 uur Sandton Convention Center: 09:09 en 10:38 uur Da Vinci Hotel: 09:12 en 10:41 uur

...
Johannesburg en Soweto: tour van halve dag

2. Johannesburg en Soweto: tour van halve dag

Vertrek vanuit je hotel, op weg naar het zuidwestelijke township van Johannesburg. Neem een route door de zuidelijke buitenwijken van Johannesburg en zie de gestroomlijnde auto's en brede snelwegen. Vervolgens ontdek je de binnenstad van Johannesburg, met haar hoge gebouwen, hoofdzakelijk gebouwd tijdens de apartheid, waarna je naar Soweto rijdt. Zie het prachtige landschap verdwijnen wanneer je Soweto binnenrijdt. Je passeert twee iconische bouwwerken die gebruikt werden om energie op te wekken in Soweto, maar tegenwoordig gebruikt worden voor bungeejumping. Rij door Soweto op weg naar het beroemde Hector Pieterson Museum, met zijn donkere geschiedenis over de jeugdopstand in 1976. Vanaf hier rijd je door het township om bezienswaardigheden te bekijken. Ten slotte bezoek je het Mandela House Museum aan Vilakazi Street. In het museum leer je over de vader van de natie, Nelson Rholihlahla Mandela, die een wereldicoon werd. Vervolgens stap je weer in om terug naar het hotel te rijden. Onderweg passier je het FNB-stadion, ook wel bekend als Soccer City of The Calabash, waar de openings- en finalewedstrijden van het Wereldkampioenschap 2010 werden gespeeld.  

...
Johannesburg: tour van een halve dag naar Soweto

3. Johannesburg: tour van een halve dag naar Soweto

Nadat je bent opgehaald bij je hotel of verblijfplaats in Johannesburg, geeft je gids je een korte inleiding, voordat je naar Soweto (South Western Township) vertrekt. Op weg naar Soweto kom je langs het National Football Stadium, waar de openings- en sluitingsceremonie van het WK 2010 plaatsvond. Vervolgens kom je aan bij Diepkloof, waar je langs verkopers loopt die zo ongeveer alles te koop aanbieden. In Orlando West bezoek je Vilazaki Street, waar je langs het voormalige huis van Nelson Mandela en het huidige huis van aartsbisschop Desmond Tutu rijdt. Je hebt ook de mogelijkheid om te lezen over de Soweto-opstand die plaatsvond op 16 juni 1976. Op die tragische dag stierf een onschuldig jongetje genaamd Hector Pieterson, waarop het begin van de bevrijding van Zuid-Afrika volgde. Tijdens deze tour door Soweto passeer je het Mandela Huis, wat je de mogelijkheid biedt om foto's te maken van de woning van de vader van Afrika. Je kunt ook het muziek bezoeken (hiervoor geldt een toeslag die contant, bij aankomst dient te worden betaald). Je zet je tour voort met een rit naar een van de sloppenwijken, waar je de kans krijgt om in contact te komen met de lokale bevolking. Je zult uiteindelijk de goede, de slechte en de lelijke aspecten van Soweto zien. Vervolgens rijdt je langs de Soweto Campus van Johannesburg University en beëindig je de tour met een blik op het grootste ziekenhuis ter wereld: het Chris Hani Baragwanath Hospital.

...
Wieg van de mensheid: openbare tour van een halve dag

4. Wieg van de mensheid: openbare tour van een halve dag

Ontdek de Wieg van de mensheid tijdens een tour van een halve dag vanuit  Johannesburg. Ontdek de fascinerende wereld van oude stenen en botten. Geniet van heerlijk eten met een goede wijn in een idyllische omgeving op slechts 90 minuten rijden van het centrum van Johannesburg. Verken 's werelds rijkste plaats voor mensachtigen. Een verbazingwekkende 40% van alle fossielen van menselijke voorouders werden hier gevonden. Dit is ook een gebied met een diversiteit aan vogels, dieren en planten, waarvan sommige zeldzaam of bedreigd zijn. Ontdek de karstgrotten van Sterkfontein, waar in 1947 het 2,3 miljoen jaar oude fossiel "Mrs Ples" werd ontdekt. Bezoek het bezoekerscentrum Maropeng en bewonder de tentoonstelling van fossielen en gereedschappen die miljoenen jaren oud zijn. Keer terug naar Johannesburg en ervaar Sandton, een beroemd deel van de provincie Hauteng en een belangrijke bedrijfslocatie. Sandton staat bekend als een welvarend en invloedrijk gebied waar veel van de beste ondernemers en mannen van Johannesburg werken, wonen en zich vermaken. 

...
Pilanesberg: safari met open dak

5. Pilanesberg: safari met open dak

Ga op een dagsafari in Pilanesberg National Park. Deze safari-dagtocht in een Jeep met open dak geeft je de mogelijkheid om niet alleen de beroemde inwoners van de Afrikaanse savanne te zien, maar ook bijzondere close-up foto's te maken. Het park heeft een oppervlakte van 55.000 hectare. In het park leven meer dan 7.000 dieren in een vrije leefomgeving. Pilanesberg is ook de thuisbasis van de Big 5 (olifant, neushoorn, luipaard, buffel en leeuw). Andere dieren die je kunt vinden zijn zebra's, giraffen, cheeta's, hyena's, nijlpaarden, krokodillen, jakhalzen, wilde katten, antilopen en ook nog meer dan 300 soorten vogels. De lijst is eindeloos. Pilanesberg biedt meer dan 200 kilometer aan safariwegen en de excursies worden begeleid door ervaren gidsen die altijd tot je beschikking staan, niet alleen om al je vragen te beantwoorden, maar natuurlijk ook om je een ongelooflijke safari-ervaring te bezorgen.

...
Vanuit Johannesburg: een halve dag Lion & Safari Park

6. Vanuit Johannesburg: een halve dag Lion & Safari Park

Aan het begin van je halfdaagse uitje haalt je gids je op bij je accommodatie  in Johannesburg of Pretoria . Samen gaan jullie naar het Lion Park, een natuurlijke habitat even buiten Johannesburg.  Bij aankomst in het park maak je een 1 uur durende safari. Dit is jouw kans om deze intrigerende dieren van dichtbij bekijken. Daarna bezoek je Cub World, waar je de schattige babyleeuwtjes kunt bewonderen. Een professionele fotograaf maakt foto's als aandenken, die je na afloop kunt kopen. Je wordt aan het einde van je uitstap weer afgezet voor de deur van je accommodatie in Johannesburg of Pretoria. 

...
Soweto: fietstocht met een lokale gids

7. Soweto: fietstocht met een lokale gids

Tijdens deze korte tour ervaar je het dagelijkse leven in een township. Ontmoet je lokale gids en start de fietstour. Bezoek de beroemdste bezienswaardigheden  zoals het huis van Nelson Mandela, het huis van aartsbisschop Desmond Tutu, Vilakazi, het Orlando Stadium en het Hector Peterson Memorial. Kom meer te weten over de ongeregeldheden die plaatsvonden op de noodlottige dag van 16 juni in 1976, toen Hector Peterson tijdens de studentenprotesten werd doodgeschoten door de politie. Op deze milieuvriendelijke tour werk je een beetje aan je conditie. Je gaat over de beroemdste straat van het Afrikaanse continent fietsen: Vilakazi Street. Maak kennis met de lokale bevolking en krijg een inkijkje in de beroemdste township in Zuid-Afrika. Onderweg krijg je de gelegenheid om lokale ondernemingen te ondersteunen. Je kunt kleingeld of spulletjes meenemen om te doneren. 

...
Zuid-Afrika: eSIM met onbeperkt mobiel data-abonnement

8. Zuid-Afrika: eSIM met onbeperkt mobiel data-abonnement

Ontvang een supersnel datapakket om in contact te blijven met je vrienden en familie terwijl je door Zuid-Afrika reist. Stuur een selfie via WhatsApp, post je beste foto's op Instagram of Facebook en vind onderweg attracties en restaurants in de buurt. Dit is geen fysieke simkaart. Scan eenvoudig de QR-code die u in uw e-mailinbox ontvangt om de eSIM te activeren, schakel 'data' en 'dataroaming' in uw telefooninstellingen in en u heeft toegang tot onbeperkte data zodra u in Zuid-Afrika landt.

...
Johannesburg: wandeltocht door Hillbrow

9. Johannesburg: wandeltocht door Hillbrow

Kruip in de huid van deze fascinerende wijk met een deskundige gids die in het gebied is opgegroeid. Luister naar verhalen uit de geschiedenis van het gebied en leer over de persoonlijke ervaringen van je gids. Dompel je onder in een diverse buurt vol cultuur en geschiedenis. Ontdek hoe een woonwijk een van de meest kosmopolitische plekken in Zuid-Afrika werd. Hoor hoe het gebied een magneet was voor mensen van over de hele wereld in de goudkoorts en de daaropvolgende migratiegolven van over het hele continent. Luister naar boeiende verhalen van je gids en ga vervolgens de straat op om de lokale bevolking te ontmoeten. Bezoek bezienswaardigheden zoals het Windybrow Art Center, de iconische Ponte Tower en Telkom Tower, terwijl je deze diverse en fascinerende wijk uit de eerste hand ervaart.

...
Johannesburg: Soweto Tour met lunch

10. Johannesburg: Soweto Tour met lunch

Nadat je opgehaald bent bij je hotel of verblijf in Johannesburg of Pretoria, luister je naar een korte pre-departure tour briefing van je gids voordat je vertrekt naar Soweto (South Western Township). Op weg naar Soweto passeer je het National Football Stadium, waar de openingsceremonie en de slotceremonie van het WK 2010 plaatsvonden. Betreed het Diepkloof-gebied, waar je een wandeling langs verkopers kunt maken die zo ongeveer alles verkopen. Ga vervolgens op weg naar de wijk Orlando West en bezoek Vilakazi Street. Rijd voorbij het voormalige huis van Nelson Mandela en langs het huis van aartsbisschop Desmond Tutu. Maak van de gelegenheid gebruik om te lezen over de Soweto-opstand op 16 juni 1976. Op die tragische dag gaf een onschuldig jongetje genaamd Hector Pieterson zijn leven op en zette het de bevrijding van Zuid-Afrika in gang. Ga vervolgens langs het Mandela-huis, waardoor u de gelegenheid krijgt om foto's te maken van de residentie van de vader van Afrika. Bezoeken in het museum zijn optioneel tegen een meerprijs per persoon die bij aankomst moet worden betaald. Vervolg de Soweto-tour door naar een van de sloppenwijken te rijden, waar je contact kunt maken met een aantal van de lokale bevolking. Inmiddels zul je gezien hebben dat de goede, de slechte en de lelijke kanten van Soweto extreme armoede en rijkdom omvatten. Rijd voorbij de Soweto Campus van de universiteit van Johannesburg en sluit de tour af met een blik op het grootste ziekenhuis ter wereld: het Chris Hani Baragwanath-ziekenhuis.

...

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Qua weer is er niet echt een optimale tijd: overdag is het het hele jaar door vrij warm, en de hoogte voorkomt intense hitte in de zomer. De Zuid-Afrikaanse winter valt tussen mei en augustus, en het gebrek aan blaadjes aan de bomen maakt het in die tijd bij een eventuele safari een stuk makkelijker om leeuwen te spotten!

 • Hoe veilig is het?

  Johannesburg is niet zo gevaarlijk als je misschien denkt. De criminaliteit is flink gedaald en is vooral in bepaalde gebieden nog hoog. Probeer Yeoville, Berea, Hillbrow en Alexandra te vermijden. Neem als je kunt een taxi in plaats van het openbaar vervoer, de chaos aldaar maakt je kwetsbaarder voor berovingen.

 • Waar logeren?

  Johannesburg is een stad van buitensteden, dus denk niet dat een hotel in het centrum je beste optie is. Overweeg een gasthuis in Melville, Sandton of Rosebank. Aan de andere kant is Soweto, de grootste township van de stad, ook één van de vriendelijkste en levendigste buurten. Hier zal de slaap vatten alleen wat moeilijker zijn!

Goed om te weten

 • Taal
  Engels en Afrikaans
 • Valuta
  Zuid-Afrikaanse rand
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +27
 • De beste periode voor een bezoek
  De temperatuur is het hele jaar door warm. Kom je voor een safari, ga dan tussen mei en augustus wanneer het gebrek aan begroeiing het makkelijker maakt de grote dieren te spotten!

Sitemap Johannesburg

Wil je alle activiteiten in Johannesburg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Johannesburg

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.423 beoordelingen

was erg goed, zag zoveel, 2 uur niet genoeg tijd in het apartheidsmuseum dat je zoveel informatie moet overslaan, lunch is een beetje een toeristisch en kost 205 Rand voor het eten, dat is veel geld voor Soweto maar was goed .. zag veel andere dingen, soms konden we niet stoppen als niet veilig, onze gids Christian was geweldig nieuw wat veel info en was ook erg grappig .. ik had een geweldige tijd

Lerato was ongelooflijk behulpzaam en deskundig. Hij gaf me een echt inzicht in de geschiedenis van Soweto en het huidige leven. De rit zelf was niet zo gruwelijk als ik had gevreesd. Er waren een paar heuvels, maar voor het grootste deel was het een geweldige manier om de omgeving te zien.

Het was een leuke ervaring, soweto viel tegen, guide was goed maar hadden meer van soweto verwacht.

op de afgesproken tijd, goede chauffeur, gids die veel weet en veel zag. meer gezien dan verwacht.

Uitstekende rit, ze zijn punctueel en volgen het script precies zoals gehuurd.