Johannesburg
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Johannesburg

Johannesburg: bekijk alle tours en activiteiten

Johannesburg: de beste activiteiten en bezienswaardigheden

Het imago van Johannesburg is sinds de afschaffing van apartheid rap aan het veranderen: de 'gevaarlijkste stad' wordt vriendelijke metropolis vol leuke stadse attracties om de schoonheid van het omliggende landschap mee aan te vullen. Hier een paar van de beste!

Walter Sisulu Botanical Gardens

Natuurlijke begroeiing, prachtig aangelegde tuinen en rotsige wandelpaden vormen dit park. Klim naar de top van de waterval om van het uitzicht te genieten en zwarte arends te spotten.

Pilanesberg National Park

Naast op safari gaan kun je in dit nationaal park kamperen! Dat is veiliger dan je misschien zou denken, zo tussen de grote wilde beesten...

Sterkfontein

In de de grotten van Sterkfontein is een grote hoeveelheid fossielen van onze aapachtige voorvaderen gevonden - ze worden ook wel de 'wieg van de mensheid' genoemd!

The Old Fort

Ontdek de verschrikkelijke omstandigheden in deze gevangenis waar Nelson Mandela, Gandhi en andere politieke leiders en dissidenten vastzaten.

De Wildt Cheetah & Wildlife Centre

In dit onderzoek- en observatiecentrum kun je cheetahs, wilde honden en andere dieren die je misschien op safari hebt gemist van dichtbij bekijken.

Apartheid Museum

Hoe voelde apartheid? Bij binnenkomst word je in een raciale categorie geplaatst zodat je het gewicht van de tentoonstelling voelt. Eén bezoek is misschien niet genoeg om alles te zien.

Johannesburg Zoo

Door de safarimogelijkheden vergeet men nog wel eens, deze prachtige dierentuin te bezoeken. Een aantal oude gebieden toont aan hoe ver de dierentuin is gekomen!

Plan je bezoek aan Johannesburg

Wanneer gaan?

Qua weer is er niet echt een optimale tijd: overdag is het het hele jaar door vrij warm, en de hoogte voorkomt intense hitte in de zomer. De Zuid-Afrikaanse winter valt tussen mei en augustus, en het gebrek aan blaadjes aan de bomen maakt het in die tijd bij een eventuele safari een stuk makkelijker om leeuwen te spotten!

Hoe veilig is het?

Johannesburg is niet zo gevaarlijk als je misschien denkt. De criminaliteit is flink gedaald en is vooral in bepaalde gebieden nog hoog. Probeer Yeoville, Berea, Hillbrow en Alexandra te vermijden. Neem als je kunt een taxi in plaats van het openbaar vervoer, de chaos aldaar maakt je kwetsbaarder voor berovingen.

Waar logeren?

Johannesburg is een stad van buitensteden, dus denk niet dat een hotel in het centrum je beste optie is. Overweeg een gasthuis in Melville, Sandton of Rosebank. Aan de andere kant is Soweto, de grootste township van de stad, ook één van de vriendelijkste en levendigste buurten. Hier zal de slaap vatten alleen wat moeilijker zijn!

Goed om te weten

 • Taal
  Engels en Afrikaans
 • Valuta
  Zuid-Afrikaanse rand
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +27
 • De beste periode voor een bezoek
  De temperatuur is het hele jaar door warm. Kom je voor een safari, ga dan tussen mei en augustus wanneer het gebrek aan begroeiing het makkelijker maakt de grote dieren te spotten!

Activiteiten in Johannesburg

De must-see bezienswaardigheden in Johannesburg

Steden in Zuid-Afrika

Sitemap Johannesburg

Wil je alle activiteiten in Johannesburg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Johannesburg

Day1 we arrived at 5pm to start with our sunsetsafari. Saw a lot of wild animals and got a lot of info about them thanks to our ranger, Shaw. Day2 was at Kruger Park, we weren't that lucky with our guide (more busy eating along the way instead of looking for animals). A lot less animals than I had expected, but every day is different I was told, so unlucky I guess. Day3 started early morning with a bushwalk, very interesting and a good way to wake up. The stay at the treehouse was a bit disappointing. It was just a hut on some poles, not a treehouse as expected. Nevertheless it was very nice to sleep in the wild, hear all the noises of the wild animals. Overall I would do it again now I know what to expect.

Veel informatie gehad deze dag. Uitzichtpunt over de stad bezocht. Dij het apartheidsmuseum had je 2 uur zelf te besteden. Misschien was een rondleiding daar fijn geweest, want het is een heel groot museum en nu moest je steeds de tijd in de gaten houden. Aan het eind van de dag gingen we nog een township in, jongen uit die wijk leidde ons rond. Als ik dat duidelijker vooraf had geweten had ik wat spullen voor de kinderen meegebracht.

Dit moet je gedaan hebben als je slechts 1 dag naar een park kan gaan!

Geweldige trip, helaas is het ophalen vanuit Johannesburg niet zo soepel verlopen waardoor de driver als een gek naar het park reed om de tijd in te halen. De game drives in het park zelf waren geweldig en de tourguide vh park kon ons heel veel info geven over alles wat we zagen. Helaas hebben we slechts 2 vd big 5 gezien maar een olifant op 10m afstand meemaken is toch al heel wat.

Vanuit Johannesburg: Pilanesberg Game Reserve dagsafari Beoordeeld door Anoniem, 15-11-2018

It was our first day in Jburg and James was our tourguide. It was everything we expected and even more. He knows everything about Johannesburg & Soweto and told us the best stories. We LOVED this tour and had many laughs. Dinner at Soweto was a buffet, but really good food. Perfect first day, 100% recommended! Thanks James!

Johannesburg en Soweto Night Tour Beoordeeld door Eva, 05-01-2020

Voor een echt beeld van Soweto is dit een echte aanrader. Houd er wel rekening mee dat je op wat oudere fietsen fietst Qua prijs-kwaliteit verhouding loopt het wat uit de pas. Besef hierbij dan dat dit een belangrijke inkomstenbron voor de bewoners van Soweto is.

Soweto: fietstocht met een lokale gids Beoordeeld door Anoniem, 02-02-2020