Johannesburg
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Johannesburg

Johannesburg: bekijk alle tours en activiteiten

Johannesburg: de beste activiteiten en bezienswaardigheden

Het imago van Johannesburg is sinds de afschaffing van apartheid rap aan het veranderen: de 'gevaarlijkste stad' wordt vriendelijke metropolis vol leuke stadse attracties om de schoonheid van het omliggende landschap mee aan te vullen. Hier een paar van de beste!

Walter Sisulu Botanical Gardens

Natuurlijke begroeiing, prachtig aangelegde tuinen en rotsige wandelpaden vormen dit park. Klim naar de top van de waterval om van het uitzicht te genieten en zwarte arends te spotten.

Pilanesberg National Park

Naast op safari gaan kun je in dit nationaal park kamperen! Dat is veiliger dan je misschien zou denken, zo tussen de grote wilde beesten...

Sterkfontein

In de de grotten van Sterkfontein is een grote hoeveelheid fossielen van onze aapachtige voorvaderen gevonden - ze worden ook wel de 'wieg van de mensheid' genoemd!

The Old Fort

Ontdek de verschrikkelijke omstandigheden in deze gevangenis waar Nelson Mandela, Gandhi en andere politieke leiders en dissidenten vastzaten.

De Wildt Cheetah & Wildlife Centre

In dit onderzoek- en observatiecentrum kun je cheetahs, wilde honden en andere dieren die je misschien op safari hebt gemist van dichtbij bekijken.

Apartheid Museum

Hoe voelde apartheid? Bij binnenkomst word je in een raciale categorie geplaatst zodat je het gewicht van de tentoonstelling voelt. Eén bezoek is misschien niet genoeg om alles te zien.

Johannesburg Zoo

Door de safarimogelijkheden vergeet men nog wel eens, deze prachtige dierentuin te bezoeken. Een aantal oude gebieden toont aan hoe ver de dierentuin is gekomen!

Plan je bezoek aan Johannesburg

Wanneer gaan?

Qua weer is er niet echt een optimale tijd: overdag is het het hele jaar door vrij warm, en de hoogte voorkomt intense hitte in de zomer. De Zuid-Afrikaanse winter valt tussen mei en augustus, en het gebrek aan blaadjes aan de bomen maakt het in die tijd bij een eventuele safari een stuk makkelijker om leeuwen te spotten!

Hoe veilig is het?

Johannesburg is niet zo gevaarlijk als je misschien denkt. De criminaliteit is flink gedaald en is vooral in bepaalde gebieden nog hoog. Probeer Yeoville, Berea, Hillbrow en Alexandra te vermijden. Neem als je kunt een taxi in plaats van het openbaar vervoer, de chaos aldaar maakt je kwetsbaarder voor berovingen.

Waar logeren?

Johannesburg is een stad van buitensteden, dus denk niet dat een hotel in het centrum je beste optie is. Overweeg een gasthuis in Melville, Sandton of Rosebank. Aan de andere kant is Soweto, de grootste township van de stad, ook één van de vriendelijkste en levendigste buurten. Hier zal de slaap vatten alleen wat moeilijker zijn!

Goed om te weten

 • Taal
  Engels en Afrikaans
 • Valuta
  Zuid-Afrikaanse rand
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +27
 • De beste periode voor een bezoek
  De temperatuur is het hele jaar door warm. Kom je voor een safari, ga dan tussen mei en augustus wanneer het gebrek aan begroeiing het makkelijker maakt de grote dieren te spotten!

Activiteiten in Johannesburg

De must-see bezienswaardigheden in Johannesburg

Steden in Zuid-Afrika

Sitemap Johannesburg

Wil je alle activiteiten in Johannesburg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Johannesburg

Dit moet je gedaan hebben als je slechts 1 dag naar een park kan gaan!

Geweldige trip, helaas is het ophalen vanuit Johannesburg niet zo soepel verlopen waardoor de driver als een gek naar het park reed om de tijd in te halen. De game drives in het park zelf waren geweldig en de tourguide vh park kon ons heel veel info geven over alles wat we zagen. Helaas hebben we slechts 2 vd big 5 gezien maar een olifant op 10m afstand meemaken is toch al heel wat.

Vanuit Johannesburg: Pilanesberg Game Reserve dagsafari Beoordeeld door Anoniem, 15-11-2018