Jökulsárlón

Jökulsárlón: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Kristalijs grottentocht vanaf de Jökulsárlón-gletsjerlagune

1. Kristalijs grottentocht vanaf de Jökulsárlón-gletsjerlagune

Ervaar de majestueuze schoonheid van een natuurlijke ijsgrot op een rondleiding door de Vatnajökull-gletsjer. Ontmoet je gecertificeerde gletsjergids bij de Jökulsárlón gletsjerlagune en volg dan een mooie rit van 20-30 minuten naar de ijsgrot.  Je maakt je klaar om een magische wereld van blauw ijs te zien als je de ijsgrot betreedt. De zorgt ervoor dat je veilig bent als je eenmaal in de grot bent. Je ontvangt alle noodzakelijke gletsjeruitrusting, voor je veiligheid. Werp je ogen op de hemelse tinten blauw ijs zodra je in de grot bent. Maak prachtige foto's van het ijs terwijl je ongeveer 40 minuten besteedt aan het verkennen van dit wonder van Moeder Natuur. Je ontdekt alles wat de ijsgrot te bieden heeft voordat je terugkeert naar de Jökulsarlón-gletsjerlagune.

Zuid-IJsland: Vatnajökull gletsjerblauwe ijsgrottentour

2. Zuid-IJsland: Vatnajökull gletsjerblauwe ijsgrottentour

Verzamel in het Café bij het gletsjermeer Jökulsárlón, ongeveer 40 minuten ten oosten van Skaftafell. Je begint daar aan een unieke winteractiviteit waarbij je een buitengewoon natuurfenomeen gaat zien. Betreed enkele ijsgrotten die zich vormen nadat het water in de zomer onder de Vatnajökull-gletsjer stroomt. Profiteer van een keuze uit 3 vertrektijden gedurende de dag. Elke herfst zoeken de lokale gidsen naar nieuwe ijsgrotten, want de locaties kunnen ieder jaar veranderen. De structuur en conditie kunnen ook van jaar tot jaar variëren, maar wees er gerust op dat je gids zal beslissen welke de beste grot is om te bezoeken, afhankelijk van de veiligheid en de weersomstandigheden. Je rijdt ongeveer 20 tot 30 minuten naar de ijsgrot die door je gids is uitgezocht, en dan loop je in 5 tot 15 minuten naar de ingang van de grot. Geniet bij aankomst 1 tot 1,5 uur van het wonderbaarlijke blauwe ijs in de grot en de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Vanuit Jökulsárlón: super-jeepervaring kristalblauwe ijsgrot

3. Vanuit Jökulsárlón: super-jeepervaring kristalblauwe ijsgrot

Stap in een Super Jeep om getuige te zijn van één van 's werelds zeldzaamste natuurlijke fenomenen: een blauwe ijsgrot. Ervaar deze fantastische winterervaring in Nationaal Park Vatnajökull in Zuid-IJsland, vertrekkend vanuit Jökulsárlón, de gletsjerlagune.  De activiteit begint bij de beroemde Jökulsárlón - gletsjerlagune. Daar stap je in een Super Jeep die je naar de gletsjer brengt. Vanaf daar wandel je één van de verbazingwekkende blauwe ijsgrotten binnen. In een oude gletsjer staan en getuige zijn van het blauwe ijs overal om je heen is echt een unieke ervaring. Dit verbluffende fenomeen is onmisbaar voor iedereen die IJsland in de winter bezoekt en één van de beroemdste ervaringen van IJsland.

Nationaal park Skaftafell: gletsjerwandeling

4. Nationaal park Skaftafell: gletsjerwandeling

Ontdek hoe het voelt om over samengedrukt ijs te lopen tijdens een geweldige trektocht over de gletsjer van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Geniet van een adembenemend uitzicht op de met ijs bedekte toppen van Nationaal park Skaftafell in de epische wildernis van IJsland. Ontmoet je gids bij het trefpunt om de stijgijzers, ijsbijlen, harnassen en helmen op te halen. Vervolgens rijd je met de bus naar het vertrekpunt van de wandeling waar je de stijgijzers en stalen frames aantrekt die aan je wandelschoenen vastzitten, en het geweldige avontuur kan beginnen. Breng ongeveer 60 tot 90 minuten door op het ijs om de spleten en diepe scheuren aan de oppervlakte te zien. Je komt meer te weten over de verticale schachten, gletsjermolens genoemd, die gevormd worden als smeltwater tot in de kloven en barsten loopt. Je kijkt binnen in kleine ijstunnels en bewondert het prachtige blauwe hart van het ijs in de winter. Kom meer te weten over de geschiedenis van de gletsjer dankzij de informatie van de Engelssprekende gids.

Vanuit Reykjavik: dagtrip Jökulsárlón-gletsjerlagune

5. Vanuit Reykjavik: dagtrip Jökulsárlón-gletsjerlagune

Verken de spectaculaire landschappen van het zuiden van IJsland tijdens een sightseeingtour van een hele dag per bus. Je reist af naar de tong van de Jökulsárlón-gletsjerlagune, waar je lokale gids je alles vertelt over de geschiedenis en vorming.van deze grootste gletsjer van Europa. Na het ophalen bij je hotel in Reykjavik rij je langs de zuidkust naar de indrukwekkende gletsjerlagune. Je krijgt meer dan genoeg tijd om de drijvende ijsbergen te aanschouwen en van het schitterende landschap te genieten. Vergeet niet om in het seizoen je ticket voor de boottocht op de Jökulsárlón te reserveren, om de gletsjerlagune van heel dichtbij te kunnen ervaren. Als je van tevoren boekt is je plek gegarandeerd. De Jökulsárlón-gletsjerlagune is de grootste en diepste gletsjerlagune van IJsland. Het ligt aan Breiðamerkurjökull, een gletsjertong van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Je wordt teruggebracht naar Reykjavik en pauzeert onderweg bij de beeldschone waterval Seljalandsfoss. Ook bezoek je het zwarte strand Diamond Beach, en bij het zuidelijkste dorp van IJsland, Vík í Mýrdal, pauzeer je voor het avondeten.

Zuidkust IJsland: 2-daagse tour Blauwe IJsgrot & Jokulsarlon

6. Zuidkust IJsland: 2-daagse tour Blauwe IJsgrot & Jokulsarlon

Je avontuur begint in Reykjavik. Hier word je opgepikt en in een comfortabel minibusje naar het zuiden gereden. Je eerste bestemming is de machtige Seljalandsfosswaterval. Als je een regenjas meeneemt, kun je een korte wandeling maken achter de waterval langs. Je reis gaat verder naar een andere waterval, de Skógafoss. Verscholen in een kleine kloof, stort de rivier de Skógá vanaf een 60 meter hoge klif de diepte in, om daarna door het grillige landschap naar de Atlantische Oceaan te meanderen. Je volgende bestemming is een blauwe grot van ijs. Maak een wandeling door dit bijzondere natuurfenomeen. Na je bezoek aan de ijsgrot maak je een wandeling over een uitstroomgletsjer, een uitloper van een van de grootste gletsjers van het land. Maak kennis met je zeer deskundige gletsjergidsen die je begeleiden tijdens je 1,5 uur durende hike over het ijs. Tijdens de spectaculaire wandeling kom je meteen meer te weten over dit adembenemende en steeds zeldzamer wordende natuurfenomeen. 's Avonds word je naar een hotel in het zuidoosten gebracht. Na het avondeten tref je je gids die je meer informatie geeft over het Noorderlicht. Als de lucht helder is en de weersvoorspelling goed, weet je gids een goede plek om de beroemde Aurora Borealis te spotten. Na afloop bezoek je een zwart zandstrand, bevolkt door veel IJslandse vogelsoorten en andere wilde dieren. Moe en voldaan keer je naar je accommodatie terug voor de overnachting. Dag twee begint met een tocht naar Jökulsárlón, een 200 meter diepe gletsjerlagune die wordt gevoed door de Breiðamerkurjökull, een uitstroomgletsjer van de grootste gletsjer van Europa. Hier zul je ijsbergen zien die zich van de gletsjerlagune losmaken en de Atlantische Oceaan opdrijven, waar ze al snel terug de kust op worden gesmeten door de wind en het getij. Dit zwarte zandstrand is bezaaid met kleinere ijsrotsen in alle vormen en maten. In het daglicht glinsteren ze als diamanten. Het ijs zelf komt in een mooi contrasterend spectrum van wit- en blauwtinten. Aan het eind van de dag word je teruggebracht naar Reykjavik.

Skaftafell: begeleide gletsjerwandeling van een dag

7. Skaftafell: begeleide gletsjerwandeling van een dag

Geniet van een ijskoud avontuur in de wildernis van Skaftafell en wandel over een prachtige valleigletsjer van Vatnajökull onder begeleiding van een deskundige gids. Krijg een korte veiligheidsbriefing en verzamel alle benodigde uitrusting op het trefpunt. Bewonder vervolgens het indrukwekkende landschap tijdens de korte wandeling naar de ijskap. Trek je stijgijzers aan voor veiligheid op het ijs. Bekijk verschillende formaties, zoals diepe spleten en ijssculpturen en geniet van een panoramisch uitzicht over nationaal park Skaftafell. Leer hoe gletsjers worden gevormd en hoe hun toekomst wordt bedreigd als gevolg van de opwarming van de aarde. Maak kennis met meer gevorderde stadia van gletsjerwandelen voordat je terugkeert naar het trefpunt.

Van Reykjavik: 2-daagse zuidkusttour met blauwe ijsgrot

8. Van Reykjavik: 2-daagse zuidkusttour met blauwe ijsgrot

Verken het geothermische landschap van de zuidkust van IJsland tijdens een 2-daagse tour vanuit Reykjavik en bezoek de mooiste watervallen, ijsgrotten en zwarte lavastranden. Dag 1: Zuidkust - watervallen - Reynisfjara Vertrek uit Reykjavík en rijd langs route 1 naar de Seljalandsfoss-waterval onder de Eyjafjallajokull-vulkaan. Bezoek vervolgens de Skógafoss-waterval van 60 meter hoog en bekijk de watervallen van de Skógá-rivier. Ontdek de geheime watervallen van Kvernufoss en Írafoss en rijd naar het zwarte zandstrand van Reynisfjara onderaan de Reynisfjall-berg. Ga door naar Seljaland en verblijf in een herberg in de buurt van de Seljalandsfoss-waterval. Als de omstandigheden gunstig zijn, kun je zelfs het noorderlicht aan de nachtelijke hemel zien. Dag 2: Jökulsárlón-gletsjermeer - blauwe ijsgrot Rij door het dorp Vik aan de zuidpunt van IJsland en ga op weg naar Skaftafell. Geniet van het indrukwekkende uitzicht op de wildernis. Zie de ijsbergen van het Jökulsárlón-gletsjermeer die vanaf de Breiðamerkurjökull-gletsjer in de zee stromen.   Rijd met de Super Jeep naar een van de ijsgrotten die zich in de winter vormen. Maak gebruik van ongeveer 1 uur vrije tijd en verken de magische blauwe grotten zelf. Keer terug naar Jökulsárlón en neem vanaf daar de bus terug naar Reykjavik. Maak een korte tussenstop in Vik, voordat je terugkeert naar Reykjavik voor wat lekkers onderweg. 

Van Reykjavik: Glacier Lagoon Tour met kleine groepen

9. Van Reykjavik: Glacier Lagoon Tour met kleine groepen

Tour langs de zuidkust van IJsland en zie natuurlijke wonderen, waaronder Jökulsárlón en de Seljalandsfoss-waterval. Leer meer over het gebied vanuit je gids terwijl je schilderachtige dorpjes en zwarte zandstranden bezoekt. Begin met een bezoek aan de 60 meter hoge Seljalandsfoss-waterval, een must-see attractie voor uitstapjes langs de kust. Stop dan bij het meest zuidelijke dorp van IJsland, Vík í Mýrdal, voordat je naar het oosten rijdt. Zie hoe het landschap verandert van weelderige landerijen in donkere vlaktes en zwarte woestijnen. Als de omstandigheden het toelaten, breng dan een bezoek aan de prachtige rivierkloof van Fjadrargljufur. Kom ten slotte aan bij Jökulsárlón en laat je verrassen door de etherische sfeer en glinsterende ijsbergen. Houd nieuwsgierige zeehonden en duikbombardementen in de gaten. Loop tussen de ijsbergen door op het "Diamond"-strand, bekend om zijn zwarte zand in de buurt van de gletsjerlagune. Op de terugweg stop je om een oude turfkerk te zien en merk je de opvallende gelijkenis met 'hobbitgaten' op. Lees hier meer over en over de regio in je gids.

Vatnajökull Glacier Natural Ice Cave 2,5 tot 3 uur durende tour

10. Vatnajökull Glacier Natural Ice Cave 2,5 tot 3 uur durende tour

Ga op eigen gelegenheid naar de Jökulsárlón-gletsjerlagune om een natuurlijke ijsgrot te ervaren vanuit de luxe van een enorme op maat gemaakte superjeep. Rijd ongeveer 30-40 minuten naar de voet van de gletsjeruitgang bij Breiðamerkurjökull, waar de gletsjer zich elk jaar terugtrekt om van elk seizoen een unieke ervaring te maken. Pak alle benodigde veiligheidsuitrusting op om de grot veilig te verkennen met behulp van helmen en stijgijzers. Ga vervolgens de grot binnen met een gids die de belangrijkste kenmerken van het buitengewone fenomeen zal uitleggen. Bezoek een gletsjerspleet na de ijsgrot, als het weer het toelaat.

  • Meerdaagse tours
  • Avonturen
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
24 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Jökulsárlón

Wil je alle activiteiten in Jökulsárlón ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jökulsárlón

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 4.029 beoordelingen

Het was echt een mooie wandeling. Onze gids Suse kon ons veel vertellen over de gletsjer en we hadden genoeg tijd op het ijs om alles te ontdekken. We vonden de wandeling niet erg inspannend, maar absoluut goed te doen, en we hadden altijd aandacht voor de hele groep. Suse was echt geweldig, je kunt zien dat ze er erg enthousiast over is. Er is maar één punt aftrek voor het feit dat we nog een stukje met onze eigen auto's naar de gletsjer moesten rijden. Voor de prijs hadden we een georganiseerde shuttle verwacht, maar uiteindelijk was het geen probleem.

Unieke en opvallende ervaring, Tom onze gids was echt schattig, zeer attent, hij heeft ons veel geleerd over de ijsgrotten, de gletsjer en het leven in IJsland in het algemeen. Na een superjeeprit en een wandeling van ongeveer een half uur door het ontzagwekkende landschap kwamen we aan bij de grot. Er zijn verschillende blauwe ijsholten, we hebben er ongeveer een uur doorgebracht. Er waren verschillende groepen maar ruimte en tijd voor iedereen. We raden deze excursie ten zeerste aan.

Tom was echt een coole gids, erg geduldig ondanks de vele loafers in onze groep en erg vermakelijk. Geen vraag was hem te dom, ook al werd die meerdere keren gesteld. Ook de meegesleepte tieners hadden hun lol. De tour zelf was geweldig. Alle mannen vonden de truck en de schommelrit geweldig ;) Zo'n grot moet je gezien hebben. Maar niets voor mensen met claustrofobie. Eén doorgang in de grot was slechts middelhoog en moest worden gehurkt.

We raden deze activiteit aan! Het was geweldig en onze gids gaf ons tijdens de reis uitleg en zette IJslandse muziek in de bus om ons kennis te laten maken met de cultuur. De landschappen zijn ongelooflijk en de boot in de gletsjer is een onvergetelijke ervaring. Warme kleding aanbevolen. Bedankt aan onze gids wiens voornaam we ons helaas niet herinneren.

Goeie gids die wist waar die moest stoppen om ons zoveel mogelijk info en mooie uitzichten te geven. Lange dag maar 100% waard.