De populairste activiteiten van Jordanië

Amman: 2-daagse tour Petra, Wadi Rum en Dode Zee

1. Amman: 2-daagse tour Petra, Wadi Rum en Dode Zee

Verken een aantal van de spectaculairste locaties van Jordanië tijdens een tweedaagse privétour vanuit Amman.  Dag 1: Amman - Petra Je vertrekt vanuit Amman en reist in zuidelijke richting naar Petra. Petra werd gesticht door de Nabateeërs en wordt beschouwd als een van de wereldwonderen. De stad ligt op 225 kilometer van Amman en werd meer dan 2000 jaar geleden in steen gebeiteld. Petra domineerde de handelsroutes van het oude Arabië. Bij aankomst loop je over het smalle pad van de Siq naar de hoofdingang van de stad. Aan het einde van de Siq zie je de Schatkist (al-Khazneh), waarvan werd verondersteld dat het ontelbare schatten herbergde. Ga verder naar het klooster en het Offeraltaar. Vervolgens word je in de middag naar Wadi Rum gebracht. Breng de nacht door in een bedoeïenenkamp en geniet van een diner en een aantal avondlijke activiteiten. Dag 2: Wadi Rum - Dode Zee Na het ontbijt rijd je naar Wadi Rum per 4WD-jeep. Bij Wadi Rum ('Vallei van de Maan') is de legendarische film 'Lawrence of Arabia' opgenomen. Bewonder de unieke vorm van de berg die boven het roze-rode woestijnzand uitrijst. Zie torenhoge bruin-, rood- en goudgekleurde kliffen.  Je kunt kiezen uit twee verschillende tentstijlen: een Deluxe-tent met een eigen badkamer en airconditioning/verwarming of een Classic-tent met een gedeelde badkamer en zonder airconditioning. Vervolgens word je naar de Dode Zee gebracht, die beroemd is vanwege het bijbelse verhaal van Sodom en Gomorra. De Dode Zee ligt op 400 meter onder de zeespiegel en is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Jordanië. Bewonder het kalme water, glinsterend in de brandende zon. De Dode Zee is legendarisch vanwege de hoge zout- en mineraalconcentratie en het zwemmen in het water wordt gezien als een unieke, therapeutische ervaring. Na wat vrije tijd om te zwemmen keer je weer terug naar je hotel in Amman.

Vanuit Amman: privétour Jerash, Ajloun Castle of Umm Qais

2. Vanuit Amman: privétour Jerash, Ajloun Castle of Umm Qais

Kies uit een tour van een privétour van Amman naar Jerash, Ajloun Castle en Umm Qais, een privétour van Amman naar Jerash, een privétour van Amman naar Jerash en Aljoun Castle, of een privétour van Amman naar Jerash en Umm Qais. Begin met het ophalen van je hotel in Amman en reis naar je volgende bestemming in een auto of busje met airconditioning. Kies een tour met de optie om de oude stad Jerash te bezoeken en verken de stad die een rijke en welvarende Griekse en Romeinse nederzetting was. Dwaal door de Colonnaded Street en ontdek een goed bewaard gebleven Romeins amfitheater, de Tempel van Artemis, het Forum, Oval Plaza en Hadrian's Arch. Selecteer een tour naar Ajloun en bezoek Ajloun Castle, een 12e-eeuws fort gebouwd door Saladin uit de Ayyubid-dynastie. Bekijk de Arabisch-islamitische militaire architectuur, die de belangrijkste doorgangen naar het noordwesten van Jordanië bewaakte. Ontdek de torens, kamers, galerijen en trappen die deel uitmaken van de stad. Bewonder het prachtige landschap dat de heuvels omringt. Beklim de toren en geniet van het fantastische uitzicht op de Jordaanvallei en de Dode Zee. Kies voor een tour naar Umm Qais en bezoek een van de mooiste Grieks-Romeinse steden in de regio. Kom meer te weten over de ruïnes van de stad Gadara in Decapolis, nu bekend als Umm Qais. Geniet van het adembenemende uitzicht op Jordanië, Syrië, Israël en Palestina.  Kom ten slotte opnieuw samen met uw chauffeur en keer terug naar Amman, waar uw tour eindigt met een drop-off op een centrale locatie naar keuze.

Eilat, Jeruzalem, Tel Aviv: 3-daagse tour Petra & Wadi Rum

3. Eilat, Jeruzalem, Tel Aviv: 3-daagse tour Petra & Wadi Rum

Dag 1: Begin je tour vanuit Jeruzalem, Tel Aviv of Eilat, afhankelijk van de gekozen optie. Steek de grens over naar Jordanië en reis naar de havenstad Aqaba. Geniet van wat tijd om te ontspannen in de stad, voordat je verder gaat naar Wadi Rum. Arriveer in het bedoeïenencamp in Wadi Rum en neem je nieuwe omgeving en het schilderachtige uitzicht in je op. Eenmaal gesetteld op de camping ga je 's middags op jeepsafari als de zon onder begint te gaan en de lucht koeler wordt. Geniet van een overnachting in het camp waar je je voor het diner tegoed doet aan een authentieke Jordaanse maaltijd. Dag 2: Als de zon 's ochtends opkomt, geniet je van het ontbijt en het uitzicht voordat je naar Petra reist. Neem bij aankomst een rondleiding rond deze iconische plek en krijg een dieper inzicht in de geschiedenis van de oude Nabateese stad. Bekijk de belangrijkste bouwwerken van de site, waaronder de beroemde schatkamer, de Khazneh. Overnachting in een hotel in Petra. Dag 3:  Vertrek in de ochtend uit Wadi Rum en verken Petra in jouw eigen tempo. Bezoek sites van de vorige dag opnieuw of ontdek nieuwe. Wandel naar het klooster en verken enkele minder bezochte gedeeltes van het complex. Na de laatste dag sightseeing reis je terug naar de grens en keer je terug naar jouw oorspronkelijke beginpunt.

Amman of Swemeh: Dagtrip naar Petra en Wadi Rum met hotelovername

4. Amman of Swemeh: Dagtrip naar Petra en Wadi Rum met hotelovername

Begin met het ophalen van je accommodatie in Amman en begin aan de 225 kilometer lange reis naar de oude stad Petra. Maak bij aankomst een wandeling door Al-Siq, een smal en diep pad dat fungeert als de hoofdingang van Petra. Bewonder binnen de Al-Khazneh, waar elegante overblijfselen uit de oudheid te vinden zijn die diep in de rotsen zijn uitgehouwen. Bekijk het klooster, het offeraltaar, de gevelstraat, de koninklijke graven en meer. Nadat je alle bezienswaardigheden hebt bekeken, vervolg je de tocht naar Wadi Rum, ook wel bekend als de Vallei van de Maan. Ga vervolgens naar Wadi Rum, de filmlocatie van blockbuster-films zoals Lawrence of Arabia en The Martian. Laat je meevoeren in dit buitenaardse landschap. Begin aan een avontuurlijke 4x4-safaritocht door de woestijn en bezoek verschillende locaties, waaronder de Nabatean-tempel. Stop later bij een pittoreske bedoeïen voor een verfrissend kopje Arabische thee of koffie en de mogelijkheid om je te mengen met de lokale bevolking. Kijk ten slotte naar een adembenemende zonsondergang over de zijdezachte woestijnvlaktes voordat je aan de terugreis naar Amman begint.

Van Aqaba: Petra 1-daagse tour

5. Van Aqaba: Petra 1-daagse tour

Ontdek de site die UNESCO omschreef als "een van de meest waardevolle culturele eigendommen van het culturele erfgoed van de mens." Petra, een van de 7 nieuwe wereldwonderen, werd gebouwd in de 3e eeuw voor Christus. Het omvat een reeks massieve tempels, graven en structuren uitgehouwen in de rode woestijnbergen. Er zijn geen andere locaties op aarde die te vergelijken zijn met de onmetelijkheid, het oude vakmanschap en de pure schoonheid van de ruïnes van Petra. Begin je tour met het ophalen van je hotel in Aqaba, waarna je rechtstreeks naar de site wordt gereden. Nadat je door de uitgestrekte rotsformaties bent gewandeld die een baldakijn vormen boven de woestijnhemel, krijg je je eerste glimp van de oude stad. Bezoek de monolithische schatkamer, rouwzalen, grotten, graven, tempels - en meer adembenemende bezienswaardigheden van deze unieke locatie. Nadat je bezoek is afgelopen en je stopt bij de cadeauwinkel, stop je voor de lunch in een restaurant dat gespecialiseerd is in lokale delicatessen. Je keert rond 19.00 uur terug naar je hotel, perfect op tijd om de bezienswaardigheden tijdens het diner te verteren.

Vanuit Jeruzalem: daguitstap naar Petra

6. Vanuit Jeruzalem: daguitstap naar Petra

Begin je tour met ophalen bij het David Citadel Hotel in Jeruzalem. Rijd vervolgens door de woestijn in een comfortabel voertuig tot je de Arava-grens bereikt. Met assistenten de grens over, een procedure die tot een uur kan duren. Om 8.30 uur transfer van de grens naar Petra in een nieuw voertuig met airconditioning. Deze rit duurt ongeveer 2-3 uur. Geniet van de schilderachtige route langs de berghelling voordat je aankomt bij de historische plek van Petra, bekend als een van de New7Wonders of the World. Om ongeveer 11.30 uur begint je rondleiding door Petra bij de ingang van de site met een maximale groepsgrootte van 25 personen. Verken de hoogtepunten van deze indrukwekkende site met je gids. Begin vervolgens om 16.30 uur aan je reis naar Aqaba. Maak onderweg een paar stops bij bepaalde observatiepunten om de prachtige landschappen die Wadi Rum te bieden heeft te waarderen. Keer om 19.30 uur terug naar het Israëlische grondgebied met de hulp van je gids en kom om middernacht terug op de ophaallocatie in Jeruzalem.

Vanuit Tel Aviv: begeleide dagtrip Petra met vervoer

7. Vanuit Tel Aviv: begeleide dagtrip Petra met vervoer

Ontmoet je gids bij het centrale ophaalpunt in Tel Aviv. Begin uw reis om 02.00 uur in zuidelijke richting door Jeruzalem, zodat u vroeg genoeg in Petra kunt aankomen om te genieten van een volledige dag sightseeing. Reis naar de Arava-grens. Bij de grens zal uw gids u helpen Jordanië binnen te komen. Rijd van de grens naar Petra in een comfortabel voertuig met airconditioning. Geniet van de rit over de uitgestrekte snelweg die bekend staat als de 'woestijnweg'. Reis over een schilderachtige bergroute langs de berghelling. Aankomst in Petra om ongeveer 11.30 uur en begin aan een rondleiding door dit UNESCO-werelderfgoed en een van de 7 wereldwonderen. Verken de zandstenen stad die in de 3e eeuw door de Nabateeërs werd gebouwd. Ontdek de paleizen, tempels, graven, opslagruimten en stallen die allemaal in de zachte stenen kliffen zijn uitgehouwen. Bewonder de pijlers van de Schatkamer in Griekse stijl, een meesterwerk van metselwerk. Loop door de graven die bekend staan als de Straat van de Gevels. Bezoek het theater met 7.000 zitplaatsen. Reis terug richting Aqaba om 16:30 uur. Stop onderweg bij observatiepunten en geniet van het prachtige landschap van Wadi Rum. Om 19.30 uur terug naar Israël.

Van Tel Aviv: Petra 2-daagse tour

8. Van Tel Aviv: Petra 2-daagse tour

Onze twee volle dagen beginnen in Tel Aviv, op weg naar de Jordaanse grens. We steken de grens tussen King Hussein en Allenby over en rijden de Jordaan binnen, ongeveer een uur rijdend door de woestijn van Judea. We gaan verder richting Madaba, een oude Jordaanse stad, en gaan naar het uitkijkpunt van de berg Nebo. Daarna gaan we lunchen. Vanaf hier gaan we naar een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra, waar u zult genieten van bedoeïenen gastvrijheid, inclusief een diner in Arabische stijl en een comfortabel bed voor de nacht. Voordat je gaat slapen, ga je onder de heldere woestijnlucht zitten en stargaze, terwijl je een kopje heerlijke bedoeïenenthee drinkt. Op de tweede dag gaan we Petra verkennen. Een van de zeven wereldwonderen en de meest gekoesterde attractie van Jordanië, Petra is een onvergetelijke plek. Het werd in het begin van de 1e eeuw uitgehouwen in de rode rotsen van de torenhoge kliffen als het graf van een Nabateese koning, en was eeuwenlang verborgen onder zand voordat het onlangs weer toegankelijk werd. We gaan door de Siq, een nauwe kloof, en maken een rondleiding door de Schatkamer en het Amfitheater met onze gids die de locaties en geschiedenis zal uitleggen terwijl je je verwondert over de schoonheid van elke structuur. Daarna heb je vrije tijd om individueel verder te gaan zoals je wilt: klim naar de koninklijke graven, loop de Romeinse Cardo af, wandel naar het klooster en verken de verschillende locaties. We ontmoeten elkaar voor de lunch in Wadi Musa voordat we via de Allenby-grensovergang terugkeren naar Jeruzalem. Deze volledig begeleide tour, inclusief volledig vervoer en uitgebreide informatie, kan verder worden verbeterd door onze reis-app voor smartphones en tablets te gebruiken. De app biedt u kaarten, informatie en foto's en kan gratis worden gedownload op onze site voordat u aan de reis begint, dus er is geen internetverbinding nodig. Je kunt de sites ook zelf verkennen, zonder de gids, als je dat liever doet. Voor meer informatie over de sites die we passeren, download je onze gratis reis-app op je smartphone.

Van Amman: Petra, Wadi Rum en Dode Zee 3-daagse tour

9. Van Amman: Petra, Wadi Rum en Dode Zee 3-daagse tour

Ontdek de hoogtepunten van Jordanië tijdens een 3-daagse trip met een chauffeur-gids uit Amman. Bewonder de monumenten van de uit rotsen gehouwen stad Petra, wees getuige van de zonsondergang boven de Dode Zee en ervaar het bedoeïenenleven in een kamp in Wadi Rum. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Amman, bezoek je de berg Nebo en de stadskerken van Madaba en reis je vervolgens over de woestijnsnelweg richting Petra. Stop bij het Dana-reservaat en bewonder het prachtige landschap. Ga verder naar Shobak Castle, bezoek Little Petra en bewonder de uitgehouwen rotsgraven. Laat je afzetten bij je 3-sterrenhotel in Wadi Mousa voor je overnachting. Breng de dag door in Petra en bewonder deze goed bewaarde archeologische stad. Neem de tijd om dit architectonische hoogstandje te verkennen voordat je naar Wadi Rum gaat, waar je de nacht zult doorbrengen in een bedoeïenenkamp. Verken de vallei op een jeepsafari en bewonder de adembenemende landschappen. Vertrek vervolgens naar een strand aan de Dode Zee, door de Great Rift Valley naar Aqaba City. Geniet van het dobberen in de Dode Zee en keer 's avonds terug naar Amman.

Amman: Privétour naar Madaba, de berg Nebo en de doopplaats

10. Amman: Privétour naar Madaba, de berg Nebo en de doopplaats

Begin met een ophaalservice bij je hotel in Amman en stap in een klimaatgestuurd voertuig met een Engelssprekende privéchauffeur en wifi. Geniet van het uitzicht op de woestijnlandschappen van Jordanië terwijl je naar het zuiden reist naar Madaba. Bekijk bezienswaardigheden en bijzondere informatie over de reis. Ontdek bij aankomst in Madaba de oude mozaïekstad met een geschiedenis die teruggaat tot de 2e eeuw. Zie de 6e-eeuwse mozaïekkaart van Jordanië en het Heilige Land in de Grieks-orthodoxe kerk van St. George; gemarkeerd met punten die verband houden met historische verhalen die in de bijbel worden genoemd. Beklim vervolgens de berg Nebo, een heilige berg in Jordanië die op ongeveer 817 meter boven zeeniveau staat. Mount Nebo is doordrenkt van religieuze betekenis als een belangrijk joods-christelijk bedevaartsoord. Het is waar Mozes het Beloofde Land voor het eerst vanaf de top zag en waar de profeet Mozes zou zijn gestorven. Bezoek de basiliek op de top van de berg, gebouwd door Egyptische monniken in de 4e eeuw. Binnen zie je een verzameling goed bewaard gebleven Byzantijnse mozaïeken, die afbeeldingen van dieren in het wild en de jacht illustreren. Geniet vanaf de top ook van een panoramisch uitzicht op het Heilige Land en de Jordaanvallei. Ga vervolgens naar de doopplaats van Jezus Christus; gelegen aan de Jordaanzijde van de rivier de Jordaan. Het stond in bijbelse tijden bekend als Betanië voorbij de Jordaan en wordt beschouwd als een van de drie heiligste plaatsen van het christendom. Krijg de kans om te bidden of verken gewoon dit belangrijke bedevaartsoord dat vele profeten zouden hebben bezocht. De doopplaats, bekend als 'Maghtas' in het Arabisch, is een van de belangrijkste recente ontdekkingen in de bijbelse archeologie en werd pas in 1996 ontdekt. Nadat je deze heilige bezienswaardigheden hebt ervaren en hebt genoten van het fantastische uitzicht, kom je opnieuw samen met je chauffeur voor de terugreis, eindigend met een hotelaflevering in Amman.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Jordanië

Alle activiteiten

441 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Jordanië

Andere activiteiten in Jordanië

Wil je alle activiteiten in Jordanië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jordanië

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.841 beoordelingen

Onze reis was fantastisch en onze chauffeur / gids, Ahmad, was tegen het einde als familie. Hij vertelde ons vanaf het begin dat we onze reis konden aanpassen als we iets wilden veranderen en we hadden wel wat ideeën, maar uiteindelijk was hij echt de professional die wist hoeveel we eigenlijk op een dag konden doen (qua tijd en energietechnisch). :) Hij was erg bezorgd om ons welzijn en zorgde ervoor dat we het meeste uit onze reis konden halen. Het hotel in Petra was erg leuk en het kamp in Wadi Rum was geweldig! Het eten en de gastvrijheid in het kamp was top. Het dinerbuffet was zeer uitgebreid en het ontbijt omvatte op bestelling gemaakte omeletten. We verbleven in de gewone tent zonder airconditioning en met een gedeelde badkamer, wat prima was. De badkamer was erg schoon en het was geen probleem om te delen met de andere kampeerders. Het bedrijf heeft zelfs de tour kosteloos opnieuw gepland toen ik per ongeluk de verkeerde datum boekte en het pas de dag ervoor besefte. Ik zou de

De dagen in Jordanië vlogen voorbij en onze geweldige gids Ali maakte de tour onvergetelijk. Hij bracht zijn kennis op een prettige manier over en dat was te merken aan zijn 20 jaar ervaring. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik bij hem en de chauffeur in goede handen was. Het kamp ligt op een fantastische locatie en de zonsondergangen en de sterrenhemel waren een droom. De tenten en bedden waren comfortabel en geschikt voor het doel, de sanitaire voorzieningen waren schoon. Ik was erg blij dat het nog laagseizoen was, dus Petra en het kamp waren niet zo druk als verwacht. Wensen: Maak op de eerste dag een stop in de hoofdstad, je rijdt er immers zo dichtbij langs (eventueel een uitkijkpunt, kasteel weglaten). Bij het opnieuw binnenkomen van Israël om een bus te vinden met een briefje van Abraham Tour en een buschauffeur die door Abraham Tours werd geïnformeerd hoeveel mensen hij moest nemen. Dit kleine stukje net na de grens was echt slecht georganiseerd.

Uitstekende hulp aan de grens. In Jordanië tijdens de tour van 24 september was de gids ongelooflijk, op alle sferen. Ik zou altijd voor deze gids kiezen. Maaltijd ook zij geweldig. Een negatief punt is dat de bus die tijdens de reis wordt gebruikt, niet alleen erg vies is, maar ook erg krap tussen de stoelen zit, aangezien een lang persoon behoorlijk ongemakkelijk is en de gebruikstijd hiervan behoorlijk lang is.

Zeer vlotte en stipte reis van Amman naar Petra met een privéauto. Bestuurder Mohammad is erg aardig en behulpzaam en heeft een ontspannende gids. Hij liet ons vrij om de terugkomsttijd te kiezen.

Wat een fantastische ervaring, alles was helemaal naar wens. Vriendelijke mensen en met name onze chauffeur Majd. Zeer professioneel en weet veel te vertellen.