Ontdek het beste van
Jordanië

Onze aanbevelingen voor Jordanië

Amman: 2-daagse tour Petra, Wadi Rum en Dode Zee

Amman: 2-daagse tour Petra, Wadi Rum en Dode Zee

Verken een aantal van de spectaculairste locaties van Jordanië tijdens een tweedaagse privétour vanuit Amman.  Dag 1: Amman - Petra Je vertrekt vanuit Amman en reist in zuidelijke richting naar Petra. Petra werd gesticht door de Nabateeërs en wordt beschouwd als een van de wereldwonderen. De stad ligt op 225 kilometer van Amman en werd meer dan 2000 jaar geleden in steen gebeiteld. Petra domineerde de handelsroutes van het oude Arabië. Bij aankomst loop je over het smalle pad van de Siq naar de hoofdingang van de stad. Aan het einde van de Siq zie je de Schatkist (al-Khazneh), waarvan werd verondersteld dat het ontelbare schatten herbergde. Ga verder naar het klooster en het Offeraltaar. Vervolgens word je in de middag naar Wadi Rum gebracht. Breng de nacht door in een bedoeïenenkamp en geniet van een diner en een aantal avondlijke activiteiten. Dag 2: Wadi Rum - Dode Zee Na het ontbijt rijd je naar Wadi Rum per 4WD-jeep. Bij Wadi Rum ('Vallei van de Maan') is de legendarische film 'Lawrence of Arabia' opgenomen. Bewonder de unieke vorm van de berg die boven het roze-rode woestijnzand uitrijst. Zie torenhoge bruin-, rood- en goudgekleurde kliffen.  Je kunt kiezen uit twee verschillende tentstijlen: een Deluxe-tent met een eigen badkamer en airconditioning/verwarming of een Classic-tent met een gedeelde badkamer en zonder airconditioning. Vervolgens word je naar de Dode Zee gebracht, die beroemd is vanwege het bijbelse verhaal van Sodom en Gomorra. De Dode Zee ligt op 400 meter onder de zeespiegel en is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Jordanië. Bewonder het kalme water, glinsterend in de brandende zon. De Dode Zee is legendarisch vanwege de hoge zout- en mineraalconcentratie en het zwemmen in het water wordt gezien als een unieke, therapeutische ervaring. Na wat vrije tijd om te zwemmen keer je weer terug naar je hotel in Amman.

Vanuit Amman: Privétour naar Petra & Wadi Rum

Vanuit Amman: Privétour naar Petra & Wadi Rum

Ervaar de ongelofelijke bezienswaardigheden van Jordanië in één dagtour vol actie vanuit Amman. Dit avontuur geeft reizigers die in Amman verblijven de mogelijkheid om twee van 's werelds meest ontzagwekkende bestemmingen te verkennen. Begin je reis bij het kroonjuweel van Jordanië, de legendarische "verloren stad" Petra. Als een van de zeven wereldwonderen onthult Petra een duizenden jaren oude Nabateese stad, perfect bewaard gebleven onder lagen zand tot de herontdekking 200 jaar geleden. Dwaal door de ingewikkelde rotsarchitectuur van Petra, bewonder de iconische Schatkamer en dompel je onder in de rijke geschiedenis die uit elke oude steen spreekt. Ga verder naar de betoverende landschappen van Wadi Rum. Bereid je voor om betoverd te worden door het majestueuze woestijnlandschap met zijn torenhoge zandstenen kliffen, dramatische rotsformaties en uitgestrekte gouden duinen. Ervaar de tijdloze schoonheid van dit UNESCO Werelderfgoed als je je diep in het hart van Wadi Rum waagt en je onderdompelt in de buitenaardse rust en bedoeïenencultuur. Sluit deze onvergetelijke reis af met een comfortabele transfer terug naar je hotel in Amman.

Vanuit Amman: Jerash, Ajloun kasteel of Umm Qais privétour

Vanuit Amman: Jerash, Ajloun kasteel of Umm Qais privétour

Kies uit een privétour van Amman naar Jerash, Ajloun Castle en Umm Qais, een privétour van Amman naar Jerash, een privétour van Amman naar Jerash en Aljoun Castle, of een privétour van Amman naar Jerash en Umm Qais. Begin met ophalen bij je hotel in Amman en reis naar je volgende bestemming in een auto of busje met airconditioning. Kies een tour met de optie om de oude stad Jerash te bezoeken en verken de stad die een rijke en welvarende Griekse en Romeinse nederzetting was. Dwaal door de Colonnaded Street en ontdek een goed bewaard Romeins amfitheater, de Tempel van Artemis, het Forum, Oval Plaza en Hadrian's Arch. Kies een tour naar Ajloun en bezoek Ajloun Castle, een 12e-eeuws fort gebouwd door Saladin van de Ayyubid dynastie. Bekijk de Arabisch-Islamitische militaire architectuur, die de belangrijkste doorgangen naar het noordwesten van Jordanië bewaakte. Ontdek de torens, kamers, galerijen en trappen die deel uitmaken van de stad. Bewonder het prachtige landschap dat de heuvels omringt. Beklim de toren en geniet van het fantastische uitzicht op de Jordaanvallei en de Dode Zee. Kies voor een tour naar Umm Qais en bezoek een van de mooiste Grieks-Romeinse steden in de regio. Leer meer over de ruïnes van de Decapolis stad Gadara, nu bekend als Umm Qais. Geniet van het adembenemende uitzicht op Jordanië, Syrië, Israël en Palestina. Tot slot keer je terug naar Amman, waar je tour eindigt met een drop-off op een centrale locatie naar keuze.

Van Wadi Rum: 8 uur durende jeeptour met maaltijd en overnachting

Van Wadi Rum: 8 uur durende jeeptour met maaltijd en overnachting

We beginnen onze avontuurlijke, spannende en opwindende jeepsafari tour door de rode woestijn in het door Unesco beschermde wadi rum gebied. Daarna gaat je reis verder door enkele van de mooiste landschappen en uitzichtpunten in de rode woestijn. Bezoek de topattracties in het gebied dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, het spectaculaire landschap van de woestijnnatuur is ongelooflijk. Aanschouw de ontzagwekkende vergezichten van ongerepte natuurlijke landschappen terwijl je tijdens de reis fascinerende inzichten over het park krijgt. Je ziet de mooiste hoogtepunten tijdens deze reis met een glimp van het traditionele bedoeïenenleven, waar je een ruig landschap aantreft en inclusief sand boarding. Onze gidsen zijn vriendelijk en alles wat ze doen is om je een veilig gevoel te geven terwijl je een geweldige tijd hebt. Inclusief chauffeur-gids, ontbijt, lunch, diner en een overnachting in privé-accommodatie in het beschermde gebied Wadi Rum. Ervaar de geschiedenis en natuurlijke schoonheid van Wadi Rum met een informatieve gids Tour in kleine groep zorgt voor persoonlijke aandacht van je gids Geniet van een spectaculaire melkweg en sterrenkijken in het kamp Voordelige keuze voor onafhankelijke budgetreizigers Optionele upgrade naar een extra nacht, inclusief extra ontbijt en diner Als je niet op de starttijd kunt komen, kun je op elk moment voor 20.00 uur komen, dan begint de tour de volgende dag.

Aqaba: privéduiken in de Rode Zee voor beginners of gevorderden

Aqaba: privéduiken in de Rode Zee voor beginners of gevorderden

Deze tour is ontworpen voor duikers van alle niveaus, van beginners tot ervaren enthousiastelingen, en is de perfecte manier om het kristalheldere water van de Rode Zee te verkennen. We bieden alle benodigde duikuitrusting, inclusief wetsuits, flessen en ademautomaten, zodat u zich kunt concentreren op het genieten van de duik. Onze ervaren en gecertificeerde duikinstructeurs zullen u bij elke stap begeleiden en zorgen voor een veilige en opwindende ervaring. Tijdens de tour heb je de mogelijkheid om fantastische documentaire foto's en video's te maken van het adembenemende onderwaterlandschap, waar je nog jaren van kunt genieten. Dit is een privétour, dus je hebt de vrijheid om de duikplekken in je eigen tempo te verkennen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over andere duikers. Je bezoekt 2 verschillende duikplekken in één duik, waardoor je een breed scala aan onderwaterlandschappen hebt om te verkennen. Onze duiklocaties zijn zorgvuldig geselecteerd om duikers van alle niveaus de best mogelijke ervaring te bieden. Of je nu een beginner of een ervaren duiker bent, je zult iets vinden dat bij je past. Je zult een ongelooflijk scala aan zeeleven tegenkomen, van kleurrijke tropische vissen tot ondergedompelde wrakken. Mis de kans niet om de wonderen van de Rode Zee in Aqaba te ervaren. Boek vandaag nog uw duiktour bij ons en ontdek de schoonheid van deze ongelooflijke onderwaterwereld!

Petra Hele dag privétour vanuit Amman

Petra Hele dag privétour vanuit Amman

Ontwaak voor zonsopgang in Amman, terwijl de hartslag van de stad nog sluimert. Je wagen wacht, een gestroomlijnde luchtspiegeling tegen de zonovergoten horizon. Samen slinger je door landschappen die zijn beschilderd met oker en goud, op zoek naar de fluisteringen van een rozerood wonder in de verte - Petra. Als je dichterbij komt, ontvouwt de woestijn zich als een wandtapijt - oude ruïnes die verhalen van vergeten rijken fluisteren, bedoeïenententen die zich vastklampen aan de wind. Dan schildert de Siq, een smalle kloof die door de tijd is uitgeslepen, de lucht met duizend tinten oker. Elke bocht is een stille belofte, elke voetstap een puls van verwachting. Plotseling barst de kloof open en onthult een zonovergoten amfitheater. Daar, badend in de roze kus van de dageraad, staat de Schatkist - een meesterwerk geëtst in levend gesteente, de gevel blozend met de geheime verlangens van de woestijn. Kies je avontuur: zadel je op voor een majestueuze rit te paard door de Siq, waarbij de wind verhalen door je haar giert, of geniet te voet van de eeuwenoude fluisteringen, waarbij elke stap een echo is van vergeten voetstappen. Petra ontvouwt zich. Dwaal door de Straat van Gevels, waar de tijd stilstaat te midden van tombes en tempels versierd met ingewikkelde dromen. Aanschouw de majesteit van de Koninklijke graftombes, die als stille schildwachten boven op de kliffen staan, hun aanwezigheid een bewijs van een beschaving die danste met de woestijnwind. Ontrafel de diepere geheimen met een deskundige gids (te huur bij het bezoekerscentrum met hulp van je chauffeur). Laat hun verhalen leven blazen in de steen, de fluisteringen van de geschiedenis onthullen en de levendige cultuur die ooit floreerde binnen deze heilige muren. Ontdek de ingenieuze waterkanalen die dit woestijnjuweel voedden, de verborgen tombes die in geheime nissen zijn verborgen en de echo's van handelsroutes die ooit door de canyons stroomden. Dit is jouw Petra, een symfonie van stilte en wind, die zich in je eigen tempo ontvouwt. Geniet van een ontspannen lunch onder de Jordaanse zon, leg met elke klik tijdloze herinneringen vast en verlies jezelf in de omhelzing van de woestijn. Onthoud dat de belofte van het klooster kan wachten - laat het een gefluister in de wind zijn, een uitnodiging voor een nieuw avontuur. Terwijl de zon Petra in vurige kleuren schildert, is het tijd om terug te keren naar Amman. Maar draag dit rozerode wonder in je, een geheim dat je alleen deelt met de woestijnwind. Klaar om jouw Petra te ervaren? Laat het me weten en laten we er een avontuur van maken dat voor altijd in je ziel gegrift staat.

Amman: Privétour naar Madaba, de berg Nebo en de doopplaats

Amman: Privétour naar Madaba, de berg Nebo en de doopplaats

Begin met een ophaalservice vanaf je hotel in Amman en stap in een voertuig met klimaatbeheersing met een Engelssprekende privéchauffeur en Wi-Fi-toegang. Geniet van het uitzicht op de woestijnlandschappen van Jordanië terwijl je zuidwaarts naar Madaba reist. Bekijk bezienswaardigheden en bijzondere informatie over de reis. Bij aankomst in Madaba ontdek je de oude mozaïekstad met een geschiedenis die teruggaat tot de 2e eeuw. Bekijk de 6e-eeuwse mozaïekkaart van Jordanië en het Heilige Land in de Grieks-orthodoxe kerk van St. George; gemarkeerd met punten die verband houden met historische verhalen die in de bijbel worden genoemd. De St. Johannes de Doper rooms-katholieke kerk in Madaba, Jordanië, is een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden! Deze charmante kerk is niet zo bekend als een aantal iconische plekken in de stad, zoals de kerk van St. George, maar biedt een unieke mix van geschiedenis, religieuze betekenis en architectonische schoonheid. Historisch juweeltje: De kerk werd gebouwd in de 19e eeuw en getuigt van het rijke christelijke erfgoed van Jordanië. De elegante stenen gevel en de gebrandschilderde ramen vertellen verhalen van toewijding en geloof door de generaties heen. Architectonische Intriges: Het ontwerp van de kerk combineert Westerse en Oosterse invloeden en laat een sierlijke mix zien van Romaanse en Byzantijnse bouwstijlen. Bekijk de delicate bogen, de ingewikkelde details rond de ingang en de vredige binnenplaats versierd met groen. Religieuze betekenis: Opgedragen aan St. Johannes de Doper, een centrale figuur in zowel het christendom als de islam, biedt de kerk een ruimte voor stille contemplatie en gebed voor bezoekers van alle geloven Dan de Mount Nebo, een heilige berg in Jordanië die ongeveer 817 meter boven zeeniveau ligt. De berg Nebo heeft een grote religieuze betekenis als belangrijk joods-christelijk bedevaartsoord. Het is de plek waar Mozes voor het eerst het Beloofde Land zag vanaf de top en waar de profeet Mozes zou zijn gestorven. Bezoek de basiliek op de top van de berg, gebouwd door Egyptische monniken in de 4e eeuw. Bekijk binnen een verzameling goed bewaard gebleven Byzantijnse mozaïeken, die afbeeldingen van wilde dieren en de jacht illustreren. Geniet ook van een panoramisch uitzicht over het Heilige Land en de Jordaanvallei vanaf de top. Ga vervolgens naar de doopplaats van Jezus Christus, gelegen aan de Jordaanzijde van de rivier de Jordaan. Het stond in Bijbelse tijden bekend als Bethanië achter de Jordaan en wordt beschouwd als een van de drie heiligste plaatsen van het christendom. Hier kun je bidden of gewoon dit belangrijke bedevaartsoord verkennen dat naar verluidt door vele profeten is bezocht. De plaats van de doop, in het Arabisch bekend als 'Maghtas', is een van de belangrijkste recente ontdekkingen in de bijbelse archeologie, die pas in 1996 werd ontdekt. Nadat je deze heilige bezienswaardigheden hebt gezien en van het fantastische uitzicht hebt genoten, ontmoet je je chauffeur weer voor de terugreis, die eindigt met een terugbrengservice naar je hotel in Amman.

Vanuit Amman: Dode Zee Dagtocht

Vanuit Amman: Dode Zee Dagtocht

Bezoek het laagste punt op aarde, de Dode Zee op 420 meter onder zeeniveau. Geniet van een unieke zwemervaring terwijl je op je gemak drijft in het mineraalrijke water. Zorg ervoor dat je de klassieke houding aanneemt van achterover leunen en zweven. Laat de stad Amman achter je en rijd in 1 uur naar de Dode Zee, een van de meest ongelooflijke plekken ter wereld. Het zoutmeer is het laagste punt op aarde en de bijzondere klimatologische omstandigheden hebben positieve effecten op dermatologische en reumatische aandoeningen. De mineraalconcentratie in de modder wordt gebruikt voor therapeutische en schoonheidsbehandelingen. Wanneer u op zeeniveau aankomt, stopt de chauffeur om u de kaart te laten zien voordat u doorrijdt naar 420 meter onder zeeniveau. Op dit moment zult u de verandering in het weer voelen De Dode Zee spreekt voor zich, er zijn geen levende vissen. Het kalme glanzende water staat bekend om zijn concentratie van zout en mineralen, waardoor het therapeutische eigenschappen krijgt, evenals een unieke zwemervaring die u niet mag missen Ga bij aankomst naar het hotel (Holiday Inn of Crowne Plaza) en geniet van vrije tijd om te genieten van het water en de omgeving zoals u wilt. Maak gebruik van de beschikbare handdoeken en kluisjes en ontspan op de mineraalstranden. Koester u in de zon en het landschap, bedek uzelf met modder voor een revitaliserende natuurlijke spa en geniet van het dobberen in het water. Zorg ervoor dat je de klassieke houding aanneemt van achterover leunen en zweven terwijl je een krant of boek leest.

Van Wadi Rum: 5-uur durende jeep tour met maaltijden en overnachting

Van Wadi Rum: 5-uur durende jeep tour met maaltijden en overnachting

Na de ophaalservice van je Wadi Rum dorp, dat 5 km verderop in het Visitor Center ligt. Ontmoet je gids en klim aan boord van een speciaal gebouwd voertuig met vierwielaandrijving. Beleef de reis per jeep door het Wadi Rum gebergte en begin aan een off-road avontuur. Rijd over wegen met een adembenemend uitzicht op de verschillende spectaculaire uitzichten en de omgeving waar andere normale voertuigen niet bij kunnen. Probeer wat zoete bedoeïenenthee en onze heerlijke traditionele lunch, maak foto's van de uitzichtpunten te voet of een korte wandeling bij elk hoogtepunt en bewonder de prachtige Vallei van Rum met een rondleiding per jeep van 5 uur voor ongeveer 5-7 hoogtepunten. Aan het einde van de tour brengen we je terug naar onze camping en kun je genieten van een heerlijk buffetdiner, zittend voor het kampvuur, oude verhalen uitwisselend terwijl je 's nachts naar duizend sterren kijkt in het hart van de Unesco Wadi Rum. Als je klaar bent, ga je naar je bedoeïenenkamp voor een gezellige overnachting in de woestijn. De volgende ochtend serveren we een heerlijk ontbijt voordat we je terugbrengen naar ons ophaalpunt voor je volgende avontuur.

Vanuit Amman: Privétour van een hele dag naar Petra

Vanuit Amman: Privétour van een hele dag naar Petra

Ga op een verbazingwekkende reis met onze dagvullende privétour naar Petra vanuit Amman. Geniet van het comfort van ons voertuig, compleet met airconditioning, terwijl we je meenemen op dit onvergetelijke avontuur. Je dag begint met een ophaalservice vanaf je hotel in Amman. Ons comfortabele en ruime voertuig zorgt voor een ontspannen rit op weg naar Petra. Leun achterover, ontspan en geniet van de schilderachtige uitzichten onderweg. Bij aankomst in Petra zul je versteld staan van de schoonheid. Wandel door de smalle Siq kloof en vang je eerste glimp op van het prachtige Treasury gebouw dat in de rotsen is uitgehouwen. Terwijl je Petra verkent, zie je eeuwenoude tombes, tempels en het indrukwekkende Romeinse theater. Hoogtepunten van de tour zijn de Schatkamer en het Klooster, beide ontzagwekkende bouwwerken die de rijke geschiedenis van Petra laten zien. Tijdens de hele tour zal onze vriendelijke chauffeur je helpen om je ervaring aangenaam te maken. Na een volle dag verkennen keren we comfortabel terug naar Amman en laten we je achter met herinneringen om te koesteren. Ervaar Petra in stijl met onze dagvullende tour, waar comfort en avontuur hand in hand gaan.

Alle activiteiten

637 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Jordanië

Topattracties in Jordanië

Rondleidingen in Jordanië

Wat te doen in Jordanië

Regio's in Jordanië

Andere activiteiten in Jordanië

Wil je alle activiteiten in Jordanië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jordanië

Gemiddelde beoordeling

4.5
(1.841 beoordelingen)

Ik moet zeggen dat ik in eerste instantie een beetje bang was dat een etappetour de hele dag zou duren, maar naarmate de dag verstreek en hoe meer dingen we meemaakten, veranderde ik van mening. een van de beste ervaringen die ik ooit heb gehad. alladin was zo deskundig, zo attent van ons en behulpzaam. het was een absolute eer om deel uit te maken van deze tour.

We hadden een tweedaagse tour. We verbleven in het Desert Moon Camp in Wadi Rum. Het ontbijt en diner was zeer goed, veel keuzes. De kamer en de gedeelde badkamer waren erg schoon. Zeer vriendelijke mensen. Sterk aanbevolen. Het enige was dat we wat entertainment verwachtten in de nachtelijke uren. Onze gids was de beste, erg vriendelijk en grappig.

Over het algemeen was de reis niet al te lang, verdeeld over stops en overstapjes. het enige minpunt was dat we het museum niet konden zien vanwege een misverstand met de gids. Hoewel ik geen Russisch ken, merkte ik het verschil in de uitleg van de Russische gids vergeleken met de Engelse.

De lange reis vanuit Sharm werd verwacht. Petra was het wachten meer dan waard. De gidsen waren deskundig en vriendelijk, samen met de organisatoren onderweg. Had een geweldige tijd.

Nogmaals bedankt voor alle arrangementen. De tour was uitzonderlijk goed uitgevoerd. Ga zo door met het goede werk