Belevingen in
Judería de Córdoba

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Judería de Córdoba: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Cordoba: tour Mezquita, synagoge en Judería met tickets

1. Cordoba: tour Mezquita, synagoge en Judería met tickets

Verken de Mezquita van Córdoba, één van de meest bezochte monumenten in Spanje. De constructie begon in de 8e eeuw en werd de op één na grootste moskee ter wereld. Tijdens deze rondleiding van 2 uur ga je het interieur verkennen, met de talloze zuilen met dubbele bogen, de maqsura, de mihrab en het indrukwekkende koor bij de grote koepel. In de 13e eeuw werd de moskee onder Ferdinand III omgebouwd tot een katholieke kathedraal. Daarnaast verken je de historische Judería van de stad. Gelegen in de buurt van de moskee-kathedraal, het is één van de meest bezochte gebieden in Cordoba. Je bekijkt de synagoge, de joodse straat, de Arabische markt (Zoco) en het bronzen standbeeld van Maimonides.

...
Córdoba: complete tour van 4 uur

2. Córdoba: complete tour van 4 uur

Begin je tour door Córdoba op Plaza del Cardenal Salazar en kom meer te weten over de geschiedenis van het Sefardische Jodenkwartier. Zo ontdek je er een oude synagoge die werd omgebouwd tot een kapel in Arabische stijl. Daarna ga je naar de soek. Het gebouw doet denken aan de 18e-eeuwse Arabische bazaars of typische Córdobaanse ambachtsmarkten. Vervolgens neem je een kijkje bij de middeleeuwse Synagoge van Córdoba, gebouwd in de 14e eeuw. Krijg een idee van hoe mensen ooit leefden in de 12e-eeuwse stad bij Casa Andalusí. Verken daarna het Jodenkwartier en laat je gids je meer vertellen over Al-Andalus en Córdoba. Betreed de Doña Leonor-baden  van het Arabische paleis voordat je een rondleiding door de Alcazar van de katholieke vorsten krijgt. Bekijk de officiële verblijfplaatsen van de christelijke koningen en kom meer te weten over de vele geheimen ervan. Krijg een adembenemend uitzicht over de stad en zijn betoverende tuinen. Bewonder tot slot de verbluffend mooie Mezquita (de moskee-kathedraal van Córdoba).

...
Córdoba: rondleiding joodse wijk en Mezquita

3. Córdoba: rondleiding joodse wijk en Mezquita

Ontmoet je ervaren gids buiten de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding tot de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos genaamd. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument probleemloos te betreden. Volg je gids terwijl ze je rond de moskee leiden. Bewonder de gebedshal, de Mihrab en de beroemde rood-witte bogen en maak foto's terwijl je rondloopt. Je gids vertelt je over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur. Neem vervolgens deel aan een wandeltocht door de historische Joodse wijk, een must als je in Córdoba bent. Begin in Calleja de la Hoguera, waar je gids het Joodse erfgoed van het gebied en het belang ervan voor de ontwikkeling van de stad zal bespreken. Slenter over de ambachtsmarkt El Zoco, het pittoreske Plaza del Cardenal Salazar en de smalle Calleja de la Luna. Bekijk de souk, de kapel van Sint-Bartholomeus en het standbeeld van een van de belangrijkste denkers ter wereld: Maimónides. Ga ook naar binnen in de synagoge, een van de best bewaarde synagogen in Spanje.

...
Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

4. Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

Kijk in de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een  rondleiding van 4 uur om meer te ontdekken over de christelijke, islamitische en joodse invloed in de stad. Je slaat de lange rijen over bij de moskee-kathedraal uit de 8e eeuw van Córdoba en bewondert het woud van zuilen en dubbele bogen. Bewonder de mihrab (apsis) van de voormalige moskee en maak een wandeling door de Joodse wijk om de synagoge, Arabische markt en het bronzen standbeeld van de middeleeuwse Sefardische filosoof Maimonides te zien. Sluit af met een rondleiding door de Alcázar de los Reyes Cristianos, één van de belangrijkste residenties van Isabella I van Castilla en Ferdinand II van Aragon.

...
Vanuit Sevilla: daguitstap Córdoba en moskee-kathedraal

5. Vanuit Sevilla: daguitstap Córdoba en moskee-kathedraal

Je vertrekt vanuit Sevilla voor een 1,5 uur durende, schilderachtige rit naar Córdoba, waarbij je onderweg prachtige plekken passeert. Vervolgens kom je aan in de stad, die ooit, vanwege de culturele schatten en vele bibliotheken, medische scholen en universiteiten, als het licht van de wereld werd beschouwd. In de 8e eeuw werd de stad veroverd door de islamitische legers, waarna het de hoofdstad van het Islamitische Emiraat en het Kalifaat van Córdobaat werd, dat vooral onder de tweede kalief, Al-Hakam II, opbloeide. Bewonder de Mezquita van Córdoba met je voorrangsticket en zie de gouden mozaïeken en eindeloze rijen aan rood-wit gestreepte bogen. Wandel langs honderden gestreepte suikerrietzuilen en neem de kerkelijke elegantie van de Moorse moskee in je op. Bekijk de elegante koepels terwijl je gids boeiend vertelt over Córdoba's beroemdste bezienswaardigheid. Daarna ga je naar het Alcázar de los Reyes Cristianos waar je over de verschrikkelijke geschiedenis van deze plek als de zetel van de Spaanse Inquisitie leert en de prachtige tuinen bewondert. Loop vervolgens door de smalle straatjes van de Joodse wijk en zie de witgekalkte huizen vol bloemen. Ontdek de enige synagoge van Andalusië en wandel over de Calle de las Flores om een van de mooiste straten van Córdoba te bekijken. Profiteer van wat vrije tijd om in je eentje rond te lopen, te winkelen en te genieten van een traditionele lunch. Vervolgens rijd je terug naar Sevilla, waar je wordt afgezet bij je hotel.

...
Vanuit Sevilla: dagexcursie naar Córdoba en Carmona

6. Vanuit Sevilla: dagexcursie naar Córdoba en Carmona

Vertrek om ongeveer 09:00 uur vanuit Sevilla en reis naar Córdoba, waar je onderweg het dorp Carmona bezoekt. Je bezoekt Carmona, gebouwd op een heuvelrug met uitzicht op de centrale vlakte van Andalusië en geniet van het adembenemende uitzicht op het omliggende platteland. Volg in de voetsporen van de vele beschavingen die daar hebben gewoond die sporen achtergelaten hebben zoals het Moorse alcázar, de Marchenapoort van de Almohaden overheersing van Spanje en de overblijfselen van de Romeinse Via Augusta. Je gaat verder naar Córdoba, ooit de thuisbasis van Romeinen, Moren, Katholieken en andere beschavingen.  In 1984 uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed, omvatten de attracties van de stad onder andere een Romeinse brug, de Torre de la Calahorra en de straten van de Joodse wijk. Je ontdekt bezienswaardigheden zoals de Synagoge van Córdoba en het natuurwonder van de Sotos de la Albolaifa. Je bezoekt de moskee-kathedraal van Córdoba en ontdekt een juweel van islamitische kunst. Binnenin de moskee (toegang inbegrepen), haal je het beste uit een complete audiogids in de taal naar keuze. Geniet daarna van wat vrije tijd voor de lunch en winkel of bekijk de andere bezienswaardigheden van Córdoba.

...
Cordoba: rondleiding Joodse wijk en moskee-kathedraal

7. Cordoba: rondleiding Joodse wijk en moskee-kathedraal

Verken de geschiedenis van Cordoba tijdens een ongeveer 2 uur durende wandeling langs de belangrijkste monumenten. De rondleiding is beschikbaar in het Spaans, Engels en Frans en vertrekt vanaf het Monument voor de geliefden in het historische hart van de stad. Bezoek de synagoge, waar de hoofdingang rijkelijk versierd is met Mudejar-pleisterwerk, en 3 kleine balkons die een klaverbladboog vormen met inscripties uit de psalmen. Wandel door het complexe netwerk van kleine straatjes die deel uitmaken van de historische Joodse wijk, geniet van de typisch Andalusische smaak en stop op decoratieve pleinen en straten om de bezienswaardigheden te bewonderen. Beëindig je tour bij de Grote Moskee-kathedraal van Cordoba, waar de mix van architecturale stijlen 9 eeuwen geschiedenis van Cordoba onthult. Ga naar binnen om het labyrint van prachtige zuilen, dubbele arcades en hoefijzerbogen te zien. Ontdek hoe een katholieke kathedraal werd gebouwd in de islamitische moskee, met Byzantijnse mozaïeken gemaakt van marmer. Aan het einde van de tour, om ongeveer 14.30 uur, zal je gids je graag wijzen in de richting van lokale restaurants en tavernes als je authentieke Andalusische tapas wilt proeven.

...
Córdoba Rondleiding door de moskee, de Joodse wijk en Alcazar

8. Córdoba Rondleiding door de moskee, de Joodse wijk en Alcazar

Krijg een grondige inleiding tot de rijke geschiedenis van Córdoba tijdens een uitgebreide rondleiding door de belangrijkste monumenten met een Engels- of Spaanstalige gids. Wandel door de kronkelende straatjes van de oude Joodse wijk (La Judería) om de soek van de ambachtslieden, het monument voor Maimonides en de 14e-eeuwse synagoge van Córdoba te zien. Bewonder vervolgens de sierlijke tegels en rijke mudejar-decoraties van de kapel van San Bartolomé. Bezoek de voormalige residentie van de christelijke koningen en koninginnen in het prachtige Alcázar de los Reyes Cristianos. Sluit af met een kijkje in de prachtige moskee-kathedraal van Córdoba.

...
Córdoba: rondleiding Mezquita, Judería en Alcazar

9. Córdoba: rondleiding Mezquita, Judería en Alcazar

Ontmoet je gids in het kantoor in Calle Ángel de Saavedra, 5. Begin met een bezoek aan de Mezquita en ontdek alle details en hoeken van dit monument en wandel door de Patio de los Naranjos. Ga dan verder naar de Joodse wijk. Begin bij Plaza del Cardenal Salazar en kom meer te weten over de geschiedenis van de Joods Sefardische-wijk. Zo ontdek je een oude synagoge die werd omgebouwd tot een kapel in Arabische stijl. Ga vervolgens naar de soek, een 18-eeuws gebouw in de stijl van een Arabische bazaar of een typische Córdoba ambachtsmarkt. Ga verder naar de 14e-eeuwse Cordoba-synagoge, gebouwd in de middeleeuwen. Verken daarna de Joodse wijk en leer meer over Al-Andalus en Córdoba van je gids. Betreed de Doña Leonor-baden van het Arabische paleis voordat je een rondleiding door het Alcazar van de katholieke vorsten neemt. Bekijk de officiële residentie van de christelijke koningen en luister naar haar vele geheimen. Sluit de tour af in de prachtige tuinen van het paleis Alcázar.

...
Vanuit Sevilla: dagtrip naar Cordoba

10. Vanuit Sevilla: dagtrip naar Cordoba

Je dagtrip naar Cordoba begint in Sevilla, waar je in een minibus de stad verlaat. In Cordoba bezoek je de belangrijkste monumenten van de stad, waaronder de schitterende moskee-kathedraal uit de tijd van het Kalifaat. Je verkent ook de joodse wijk met haar karakteristieke straten en prachtige synagoge. Op het plein dat is vernoemd naar de grote Maimonides bewonder je de wat verborgen synagoge. Aan het einde van je excursie is er tijd om zelf door de stad te slenteren. Verken de voetgangersstraten van de joodse wijk en proef de heerlijke lokale keuken.

...

Sitemap Judería de Córdoba

Wil je alle activiteiten in Judería de Córdoba ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Judería de Córdoba

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.056 beoordelingen

Een hele mooie tour, goede uitleg van de gids. Heel fijn dat iedereen een kastje met oortjes krijgt. zo kan iedereen de gids verstaan, zonder dat je vooraan moet gaan staan. ideaal.

Mooie rondleiding. Onze gids Helena nam ons mee op een prachtige tour. Ze was historisch zeer goed op de hoogte. Bracht dit op een leuke manier over.

Leuke en interessante trip, met gids Manuel die met zijn uitgebreide kennis het nog extra boeiend maakte.

Interessante toer. Je kijkt anders tegen de stad aan als je dit gedaan hebt.

Zeer bevlogen gidsen! Heel veel info gehad, was super interessant!