Jüdisches Museum Berlin

Jüdisches Museum Berlin: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Berlijn: toegangsticket Joods Museum Berlijn

1. Berlijn: toegangsticket Joods Museum Berlijn

Laat het grootste Joodse museum van Europa indruk op je maken met zijn symbolische architectuur en uitzonderlijke tentoonstellingen. Ontdek hoe het zigzagvormige gebouw, ontworpen door Daniel Libeskind, zijn eigen taal schept voor de Joodse geschiedenis in Duitsland, met schuine muren, scherpe hoeken en gapende holtes. De nieuwe kerntentoonstelling "Joods leven in Duitsland: verleden & heden" strekt zich uit van het begin van de vroege middeleeuwen tot heden. Tijdens de chronologische rondleiding is een grote ruimte gewijd aan het nationaal-socialisme en de tijd sinds het einde van WO II. De tentoonstelling wisselt tussen historische perioden en culturele inzichten. Wat is heilig in het Judaïsme? Is er specifieke Joodse kunst? Hoe beoefenen mensen het Jodendom in de huidige maatschappij? Naast de schatten uit de collectie van het museum, waaronder alledaagse voorwerpen en kunst, zijn er video- en audio-installaties. Er zijn ook interactieve stations die verrassende inzichten verschaffen. Je ticket bevat ook toegang tot de tijdelijke tentoonstelling Yael Bartana - Redemption Now. Ontdek het vroege en recente werk van deze hedendaagse videokunstenaar, die ideeën over identiteit, geheugenpolitiek, naties en sociale bewegingen verkent. Haar bekendste werk, "And Europe Will Be Stunned", is ook te zien. Het museum ligt centraal in de bruisende wijk Berlijn-Kreuzberg, op loopafstand van Checkpoint Charlie. Met je JMB-ticket krijg je op de dag van je museumbezoek en de 2 daaropvolgende dagen tegen gereduceerd tarief toegang tot de aangrenzende Berlinische Galerie. De Berlinische Galerie ligt op slechts 5 minuten lopen van het JMB.

Berlijn: Speurtocht door Kreuzberg in het Duits

2. Berlijn: Speurtocht door Kreuzberg in het Duits

Verken Berlijn alleen - met gamekaarten die je naar verschillende plaatsen in Kreuzberg leiden. Geniet van een gevarieerde tour die je naar eigen behoefte kunt vormgeven. Los kleine puzzels op en geniet van leuke verhalen. Kies waar je wilt blijven hangen en geniet op een speelse manier van een interessante tour. Begin bij Passionskirche op Marheinekeplatz en volg de Bergmannstraße. De drukte, internationale keuken en meer exotische geneugten wachten op u. In de buurt van de Bergmannstraße, net achter Mehringdamm, wenkt het populaire Viktoriapark. Daar vind je ook de Kreuzberg, waarna de bekende wijk is vernoemd. In 1821 werd het nationaal monument (Nationaldenkmal), bekroond door het Pruisische 'IJzeren Kruis', door Schinkel ingehuldigd op de voormalige Tempelhofberg (Tempelhofer Berg). Vanaf daar kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de hele stad. Ga daarna verder naar de Tempodrom met zijn buitengewone en spectaculaire architectuur. Onderweg passeert u het Joods Museum en Prinzessinnengarten - een geweldig project in het midden van Kreuzberg. Hoe het spel werkt: De doos bevat 16 verzegelde en genummerde enveloppen. Hierin vindt u kleine taken die moeten worden opgelost. Duidelijke en eenduidige aanwijzingen leiden je op weg door de stad. Los de puzzels op en laat je leiden naar de volgende bezienswaardigheid in Berlijn. Gedetailleerde achtergrondinformatie over de geschiedenis, het huidige gebruik en nog veel meer worden voor elk zicht gegeven. U beslist, wanneer u uw speurtocht door Berlijn wilt beginnen en ook hoe lang u blijft rondhangen in de bezienswaardigheden. Geniet van een raadselachtige en buitengewone tour.

Berlijn: minibustour van een halve dag met architectuur

3. Berlijn: minibustour van een halve dag met architectuur

Dompel jezelf onder in de gevarieerde architectuur van Berlijn tijdens een tour van een halve dag per minibus. Je gids zal de fascinerende details van elke bezienswaardigheid uitleggen, waardoor je inzicht krijgt in de geschiedenis van de stad. Begin je tour met het zien van de woning en kantoorresidentie van de Duitse president: het neoklassieke Bellevue Palace. Genesteld tussen de stromende rivier de Spree en de lommerrijke Tiergarten, zijn de gebouwen een prachtig voorbeeld van oude en jonge architectuur die naast elkaar bestaan. Ga vervolgens naar het nabijgelegen Duitse parlement, de Reichstag. Bewonder deze indrukwekkende architectonische structuur en zijn nieuwe glazen koepel, voordat je naar de vele omringende moderne parlementaire gebouwen gaat kijken. Leer vervolgens over het met glas bedekte centraal station van Berlijn, ontworpen door Von Gerkan, Marg und Partner. Ga verder naar de iconische Brandenburger Tor en hoor over Frank Gehry's visontwerp van het interieur van de DZ Bank. Bekijk de Galeries Lafayette en zijn torenhoge balkons, het Duitse Historisch Museum, het architecturale wonder van het Joods Museum, vele indrukwekkende ambassades en meer.

  • Toegangstickets
  • Andere belevingen
  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Jüdisches Museum Berlin

Wil je alle activiteiten in Jüdisches Museum Berlin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jüdisches Museum Berlin

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 250 beoordelingen

Een museum voor ontspannen sightseeing, liever zonder kleine kinderen. Interessante, symbolische architectuur plus een tuin (betonnen blokken). Alle spullen (rugzakken, water) moeten in de garderobe worden achtergelaten. Parkeren in de buurt langs de straat, in een woonwijk. Ik heb daar zaterdag gewoon gratis geparkeerd en op de EasyPark-applicatie stond buiten de zone (informatie dat het gratis te controleren is). Veel plezier met de bezienswaardigheden

We hielden echt van het Joods Museum. Het aantal bezoekers werd zo beheerst dat er geen grote files waren. Het museum toont de volledige wreedheid van de Holocaust op een nuchtere manier die nog steeds een gevoel van angst en verdriet creëert over wat er is gebeurd. Zoiets mag nooit meer gebeuren, maar ik vrees dat het zal gebeuren.

Geweldige gids die ons met zijn verhalen meenam in de geschiedenis van Berlijn . Echt een leuke tour

Zeer indrukwekkend museum. Als je in Berlijn bent, mag je dit museum niet missen.

Eenvoudig te boeken ,toegangsbewijs als qr in je mail