Datums kiezen

Jüdisches Museum Berlin

Jüdisches Museum Berlin

Jüdisches Museum Berlin: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Berlijn: Toegangsticket Joods Museum Berlijn

1. Berlijn: Toegangsticket Joods Museum Berlijn

Laat het grootste Joodse museum van Europa indruk op je maken met zijn symbolische architectuur en uitzonderlijke tentoonstellingen. Ontdek hoe het zigzagvormige gebouw, ontworpen door Daniel Libeskind, zijn eigen taal creëert voor de Joodse geschiedenis in Duitsland, met schuine wanden, scherpe hoeken en gapende leegtes. De nieuwe kerntentoonstelling "Joods leven in Duitsland: Past & Present" loopt van het begin van de vroege middeleeuwen tot nu. Tijdens de chronologische rondgang is een grote ruimte gewijd aan het nationaalsocialisme en de tijd sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling wisselt af tussen historische perioden en culturele inzichten. Wat is heilig in het Jodendom? Bestaat er specifieke Joodse kunst? Hoe praktiseren mensen het Jodendom in de huidige samenleving? Naast de schatten uit de museumcollectie, waaronder alledaagse voorwerpen en kunst, zijn er video- en audio-installaties. Er zijn ook interactieve stations die verrassende inzichten geven. Het museum ligt centraal in de levendige wijk Berlijn-Kreuzberg en is op loopafstand van Checkpoint Charlie. Met je JMB ticket krijg je op de dag van je museumbezoek en de twee daaropvolgende dagen korting op de toegang tot de naastgelegen Berlinische Galerie. De Berlinische Galerie ligt op slechts 5 minuten lopen van de JMB. Speciale tentoonstelling van 9 februari tot 26 mei (geen extra ticket nodig) "Mijn verzen zijn als dynamiet" uit Curt Blochs Het Onderwater Cabaret. Tussen augustus 1943 en april 1945 produceerde de tot dan toe onbekende Duits-Joodse auteur Curt Bloch een uniek werk van creatief verzet tijdens zijn onderduik in Nederland: Het Onderwater Cabaret. Het bestaat uit 95 boekjes met handgeschreven satirische gedichten die gaan over nazi-propaganda, het verloop van de oorlog en andere hedendaagse onderwerpen. Bloch illustreerde elk boekje met artistieke titelcollages. Naast alle originele en gedigitaliseerde uitgaven en andere werken die ook ondergronds werden geschreven, introduceert de tentoonstelling zijn helpers en degenen die bij hem in de onderduik waren, vergezeld van interviews met ooggetuigen en inzichten in Blochs creatieve proces. p>

Berlijn: Champagne Fine Dining-ontbijt in Kreuzberg

2. Berlijn: Champagne Fine Dining-ontbijt in Kreuzberg

Haal het meeste uit uw reis naar Berlijn en vier de belangrijkste maaltijd van de dag. Ga naar een van de populairste ontbijtbars van de stad in het hart van Kreuzberg en begin uw dag met een luxe ontbijt. Het ontbijt bestaat uit gerechten naar keuze van het menu (met uitzondering van kaviaar-, kreeft- en oestergerechten, waarvoor een extra vergoeding geldt). Hoogtepunten van het menu zijn alle ontbijtklassiekers en enkele verrassende nieuwe favorieten. Terwijl je eet, geniet je van champagne en koffie, die met de hand wordt gebrand in het trendy Kreuzberg.

Berlijn: Joods Museum Rondleiding door het museum

3. Berlijn: Joods Museum Rondleiding door het museum

De nieuwe kerntentoonstelling vertelt over het Joodse verleden en heden in Duitsland - vijf historische hoofdstukken en acht zalen over kunst en cultuur behandelen de gespannen relatie tussen erbij horen en uitsluiting vanaf de middeleeuwen tot nu, met de nadruk op de nazitijd en de jaren na 1945. De rondleiding biedt je een eerste overzicht van de tentoonstelling, verteld vanuit Joods perspectief aan de hand van geselecteerde stations en objecten. Deze reis door de tijd neemt meerstemmige, soms tegenstrijdige posities in. Historische voorwerpen, mediastations, video-installaties en kunstwerken uit de collectie nodigen je uit om de bewogen geschiedenis te volgen en meer te leren over wat het betekent om vandaag de dag Joods te zijn.

Berlijn: Rondleiding door de Joodse wijk in het Spaans +Museo Judío

4. Berlijn: Rondleiding door de Joodse wijk in het Spaans +Museo Judío

Verken de belangrijkste plekken in de geschiedenis van de Berlijnse Joodse gemeenschap tijdens deze 4-uur durende tour door de Joodse wijk met een Spaanssprekende gids en toegang tot het joodse museum. De tour neemt je mee langs de interessante plekken in de wijk, van de Hackesche Höfe en Hackescher Markt tot Tacheles, de Nieuwe Synagoge, Rosenstrasse en het Museum Otto Weidt. Kom meer te weten over de beruchte 'Nacht van het gebroken glas', de Wannsee-conferentie en het wonder van de vrouwen in de Rosenstrasse, en het effect dat ze elk hadden op de Joodse bevolking van Berlijn. Kom meer te weten over de bewogen geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Berlijn. Sinds de oprichting van de stad is er altijd een joodse aanwezigheid geweest die gedwongen is om goede en slechte tijden door te maken. In de tijd sinds hun verdrijving tijdens de Pruisische monarchie werd de Joodse bevolking afwisselend wel en niet toegestaan in Berlijn te blijven, totdat het nazisme het meest trieste hoofdstuk van hun geschiedenis schreef.

Berlijn Kreuzberg: zelfgeleide speurtocht

5. Berlijn Kreuzberg: zelfgeleide speurtocht

Verken Berlijn op eigen houtje - met behulp van spelkaarten die je naar verschillende plaatsen in Kreuzberg leiden. Geniet van een gevarieerde tour die je naar eigen behoefte kunt vormgeven. Los kleine puzzels op en geniet van leuke verhalen. Kies waar je wilt blijven hangen en geniet op een speelse manier van een interessante rondleiding. Begin bij Passionskirche op Marheinekeplatz en ga verder naar de Bergmannstraße. Gezelligheid, internationale keuken en meer exotische lekkernijen wachten op je. Dichtbij de Bergmannstraße, net achter de Mehringdamm, lonkt het populaire Viktoriapark. Daar vind je ook de Kreuzberg, waarnaar de bekende wijk vernoemd is. In 1821 werd op de voormalige Tempelhof-berg (Tempelhofer Berg) het rijksmonument (Nationaldenkmal), bekroond door het Pruisische "IJzeren Kruis", door Schinkel ingehuldigd. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Ga daarna verder naar het Tempodrom met zijn buitengewone en spectaculaire architectuur. Onderweg kom je langs het Joods Museum en de Prinzessinnengarten - een geweldig project midden in Kreuzberg. Hoe het spel werkt: De doos bevat 16 verzegelde en genummerde enveloppen. Hierin vind je kleine taken die moeten worden opgelost. Duidelijke en eenduidige aanwijzingen leiden je op weg door de stad. Los de puzzels op en laat je leiden naar de volgende bezienswaardigheid in Berlijn. Bij elke bezienswaardigheid wordt gedetailleerde achtergrondinformatie gegeven over de geschiedenis, het huidige gebruik en nog veel meer. U bepaalt zelf wanneer u aan uw speurtocht door Berlijn wilt beginnen en ook hoe lang u bij de bezienswaardigheden blijft hangen. Geniet van een raadselachtige en buitengewone tour.

6 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Jüdisches Museum Berlin: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Jüdisches Museum Berlin

Wil je alle activiteiten in Jüdisches Museum Berlin bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jüdisches Museum Berlin

Gemiddelde beoordeling

4.5
(926 beoordelingen)

Unieke ervaring en een must do als je op reis gaat naar Berlijn! Het immense museum is geheel gratis toegankelijk, wellicht om zoveel mogelijk mensen te informeren en de pijn en het lijden niet te vergeten, ronduit ontroerend en spannend!

Zeer indrukwekkend museum, zeer modern, je kunt er uren doorbrengen, soms is de geschiedenis natuurlijk gewoon verschrikkelijk, maar je kunt je ogen er niet voor sluiten. Vooral in deze tijd.

Ik en mijn vrienden hebben erg genoten van de geschiedenis en de verhalen van het Joods museum. Zou het zeker aanbevelen en het heeft ook veel interactieve kunst:)

Zeer informatief museum dat een bezoek waard is. Misschien duurt het meer dan 2 uur om alles rustig te bekijken.

Het was een interessante museum, waas kunst en informatie goed samen kwamen.