Kies data

Jüdisches Museum Berlin

Jüdisches Museum Berlin: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Berlijn: toegangsticket Joods Museum Berlijn

1. Berlijn: toegangsticket Joods Museum Berlijn

Laat het grootste Joodse museum van Europa indruk op je maken met zijn symbolische architectuur en uitzonderlijke tentoonstellingen. Ontdek hoe het zigzagvormige gebouw, ontworpen door Daniel Libeskind, zijn eigen taal schept voor de Joodse geschiedenis in Duitsland, met schuine muren, scherpe hoeken en gapende holtes. De nieuwe kerntentoonstelling "Joods leven in Duitsland: verleden & heden" strekt zich uit van het begin van de vroege middeleeuwen tot heden. Tijdens de chronologische rondleiding is een grote ruimte gewijd aan het nationaal-socialisme en de tijd sinds het einde van WO II. De tentoonstelling wisselt tussen historische perioden en culturele inzichten. Wat is heilig in het Judaïsme? Is er specifieke Joodse kunst? Hoe beoefenen mensen het Jodendom in de huidige maatschappij? Naast de schatten uit de collectie van het museum, waaronder alledaagse voorwerpen en kunst, zijn er video- en audio-installaties. Er zijn ook interactieve stations die verrassende inzichten verschaffen. Je ticket bevat ook toegang tot de tijdelijke tentoonstelling Yael Bartana - Redemption Now. Ontdek het vroege en recente werk van deze hedendaagse videokunstenaar, die ideeën over identiteit, geheugenpolitiek, naties en sociale bewegingen verkent. Haar bekendste werk, "And Europe Will Be Stunned", is ook te zien. Het museum ligt centraal in de bruisende wijk Berlijn-Kreuzberg, op loopafstand van Checkpoint Charlie. Met je JMB-ticket krijg je op de dag van je museumbezoek en de 2 daaropvolgende dagen tegen gereduceerd tarief toegang tot de aangrenzende Berlinische Galerie. De Berlinische Galerie ligt op slechts 5 minuten lopen van het JMB.

Berlijn Kreuzberg: zelfgeleide speurtocht

2. Berlijn Kreuzberg: zelfgeleide speurtocht

Verken Berlijn op eigen houtje - met behulp van spelkaarten die je naar verschillende plaatsen in Kreuzberg leiden. Geniet van een gevarieerde tour die je naar eigen behoefte kunt vormgeven. Los kleine puzzels op en geniet van leuke verhalen. Kies waar je wilt blijven hangen en geniet op een speelse manier van een interessante rondleiding. Begin bij Passionskirche op Marheinekeplatz en ga verder naar de Bergmannstraße. Gezelligheid, internationale keuken en meer exotische lekkernijen wachten op je. Dichtbij de Bergmannstraße, net achter de Mehringdamm, lonkt het populaire Viktoriapark. Daar vind je ook de Kreuzberg, waarnaar de bekende wijk vernoemd is. In 1821 werd op de voormalige Tempelhof-berg (Tempelhofer Berg) het rijksmonument (Nationaldenkmal), bekroond door het Pruisische "IJzeren Kruis", door Schinkel ingehuldigd. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Ga daarna verder naar het Tempodrom met zijn buitengewone en spectaculaire architectuur. Onderweg kom je langs het Joods Museum en de Prinzessinnengarten - een geweldig project midden in Kreuzberg. Hoe het spel werkt: De doos bevat 16 verzegelde en genummerde enveloppen. Hierin vind je kleine taken die moeten worden opgelost. Duidelijke en eenduidige aanwijzingen leiden je op weg door de stad. Los de puzzels op en laat je leiden naar de volgende bezienswaardigheid in Berlijn. Bij elke bezienswaardigheid wordt gedetailleerde achtergrondinformatie gegeven over de geschiedenis, het huidige gebruik en nog veel meer. U bepaalt zelf wanneer u aan uw speurtocht door Berlijn wilt beginnen en ook hoe lang u bij de bezienswaardigheden blijft hangen. Geniet van een raadselachtige en buitengewone tour.

2 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Jüdisches Museum Berlin

Wil je alle activiteiten in Jüdisches Museum Berlin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jüdisches Museum Berlin

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 741 beoordelingen

Uitzonderlijke plaats van herinnering. De vooringenomenheid van de architectuur nodigt uit tot een diepe reflectie over de totalitaire mechanica en de versnellingen van terreur. De museografie is buitengewoon in de eerste zin van het woord, het is bevorderlijk voor het creëren van een klimaat van reflectie of zelfs introspectie over de diepe betekenis van de plicht om te herinneren. Afgezien van dit perspectief bevat het museum schatten aan informatie over de geschiedenis en identiteit van het joods zijn in een land als Duitsland en daarbuiten in alle landen die diep in hun ziel hebben geleden onder de Holocaust. Om absoluut te bezoeken, plan minstens twee tot drie uur.

Zeer de moeite waard. Het leven van de joden, altijd achtervolgd en/of verdreven is hier goed en “mooi” samengevat. Zeker bezoeken!!

Fantastisch is ms niet het goede woord maar indrukwekkend en niet te bevatten

Indrukwekkend maar door de rust kan je alles goed tot je nemen

Erg aangrijpend en op een bijzonder mooie manier gebracht.