Toegangsticket

Berlijn: toegangsticket Joods Museum Berlijn

Berlijn: toegangsticket Joods Museum Berlijn

Vanaf € 0 per persoon

Bezoek het grootste Joodse museum van Europa, gehuisvest in een symbolisch zigzagvormig gebouw. Ontdek de nieuwe kerntentoonstelling over de geschiedenis van het jodendom in Duitsland.

Over dit ticket

Annuleringsbeleid
Deze activiteit is niet-restitueerbaar
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie.
Duur 2 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Je belevenis

Highlights
 • Ontdek de Joodse geschiedenis in Duitsland, van de middeleeuwen tot nu
 • Verdiep je in de diversiteit van de Joodse cultuur
 • Kom meer te weten over dieetwetten, Shabbat, Joodse feestdagen en meer
 • Beleef architectuur rijk aan symboliek
Volledige beschrijving

Laat het grootste joodse museum van Europa indruk op u maken met zijn symbolische architectuur en uitzonderlijke tentoonstellingen. Ontdek hoe het zigzagvormige gebouw, ontworpen door Daniel Libeskind, zijn eigen taal creëert voor de Joodse geschiedenis in Duitsland, met schuine muren, scherpe hoeken en gapende leegten. De nieuwe kerntentoonstelling "Joods leven in Duitsland: verleden en heden" bestrijkt de periode van het begin van de vroege middeleeuwen tot heden. Tijdens de chronologische rondleiding wordt een grote ruimte gewijd aan het nationaal-socialisme en de tijd sinds het einde van WO II. De tentoonstelling wisselt historische periodes af met culturele inzichten. Wat is heilig in het jodendom? Is er specifieke joodse kunst? Hoe praktiseren mensen het jodendom in de huidige samenleving? Naast de schatten van de collectie van het museum, waaronder alledaagse voorwerpen en kunst, zijn er video- en audio-installaties. Er zijn ook interactieve stations die verrassende inzichten geven. Speciale tentoonstelling (ticket vereist): Van 25 januari tot 1 mei 2023 is er een speciale tentoonstelling te zien. De Paris Magnétique van de JMB. 1905-1940 is de eerste grootschalige tentoonstelling in Duitsland gewijd aan Joodse kunstenaars van de 'School van Parijs'. In tien hoofdstukken en ongeveer 120 werken volgt het de manieren waarop migrerende, vaak gemarginaliseerde, posities binnen de Parijse avant-garde de hedendaagse ideeën over westerse modernistische kunst hebben gevormd. Bezoekers zullen werken zien van zowel gevierde als minder bekende kunstenaars, waaronder Marc Chagall, Amedeo Modigliani, Chana Orloff, Sonia Delaunay, Jacques Lipchitz en anderen. Het museum is centraal gelegen in de levendige wijk Berlin-Kreuzberg en op loopafstand van Checkpoint Charlie. Met uw JMB-ticket komt u op de dag van uw museumbezoek en de twee volgende dagen in aanmerking voor toegang tegen gereduceerd tarief tot de naburige Berlinische Galerie. De Berlinische Galerie ligt op slechts 5 minuten lopen van het JMB.

Inbegrepen
 • Toegangsprijs
 • Gratis download van de JMP-app
 • Eten en drinken
 • Parkeerkosten
 • Vervoer van en naar het museum
 • Rondleiding met gids/audio

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Ga naar de hoofdingang van het Joods Museum Berlijn

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet vergeten mee te nemen

 • Koptelefoon

Goed om te weten

 • Het museum sluit dagelijks om 19:00 uur. De gemiddelde duur van een bezoek is 2 uur.
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,5 /5

gebaseerd op 785 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • prijs / kwaliteit
  4,8/5
 • dienstverlening
  4,4/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Een museum voor ontspannen sightseeing, liever zonder kleine kinderen. Interessante, symbolische architectuur plus een tuin (betonnen blokken). Alle spullen (rugzakken, water) moeten in de garderobe worden achtergelaten. Parkeren in de buurt langs de straat, in een woonwijk. Ik heb daar zaterdag gewoon gratis geparkeerd en op de EasyPark-applicatie stond buiten de zone (informatie dat het gratis te controleren is). Veel plezier met de bezienswaardigheden

Verder lezen

5 september 2022

Het riep veel emoties bij me op. Dergelijke ervaringen zouden iedereen moeten worden gegeven, maar het waren zeer eigenaardige ervaringen. Een plek die een verhaal vertelt dat van generatie op generatie moet worden doorgegeven. Ik denk dat deze twee uur me hebben verrijkt met een nieuwe theoretische visie en me emotioneel hebben ontwikkeld. Hartelijk dank voor de mogelijkheid om het museum gratis te bezoeken. Deze kans betekent veel voor mij.

Verder lezen

27 augustus 2022

Als u een apparaat gebruikt, kunt u het apparaat opnieuw instellen. התערוכות מגוונות וחדשניות, נותנות מבט מגוון על העם היהודי , חשבתי שזה מוזיאון שואה, אבל החלק של השואה היה רק אחד בקומת המרתף של הבניין והיא היתה מרתקת , מאוד שונה ועוצמתית, יצירות אומנות גאוניות ממש בתוך פרוזדורים ארוכים של בטון. Als u een apparaat gebruikt, kunt u het beste het apparaat gebruiken.

Verder lezen

25 augustus 2022

Product ID: 390845