Toegangsticket

Berlijn: toegangsticket Joods Museum Berlijn

Berlijn: toegangsticket Joods Museum Berlijn

Snel uitverkocht Gisteren 20 keer geboekt

Vanaf € 0 per persoon

Snel uitverkocht Gisteren 20 keer geboekt

Bezoek het grootste Joodse museum van Europa, gehuisvest in een symbolisch zigzagvormig gebouw. Ontdek de nieuwe kerntentoonstelling over de geschiedenis van het jodendom in Duitsland.

Over dit ticket

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie. Meer informatie
Duur 2 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Belevenis

Highlights
 • Ontdek de Joodse geschiedenis in Duitsland, van de middeleeuwen tot nu
 • Verdiep je in de diversiteit van de Joodse cultuur
 • Kom meer te weten over dieetwetten, Shabbat, Joodse feestdagen en meer
 • Beleef architectuur rijk aan symboliek
Volledige beschrijving

Laat het grootste Joodse museum van Europa indruk op je maken met zijn symbolische architectuur en uitzonderlijke tentoonstellingen. Ontdek hoe het zigzagvormige gebouw, ontworpen door Daniel Libeskind, zijn eigen taal schept voor de Joodse geschiedenis in Duitsland, met schuine muren, scherpe hoeken en gapende vides. De nieuwe kerntentoonstelling "Jewish Life in Germany: Past & Present" strekt zich uit van het begin van de vroege middeleeuwen tot heden. Tijdens de chronologische rondleiding is een grote ruimte gewijd aan het nationaal-socialisme en de tijd sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling wisselt historische periodes af met culturele inzichten. Wat is heilig in het jodendom? Is er specifieke joodse kunst? Hoe praktiseren mensen het jodendom in de huidige samenleving? Naast de schatten van de museumcollectie, waaronder alledaagse voorwerpen en kunst, zijn er video- en audio-installaties. Ook zijn er interactieve stations die voor verrassende inzichten zorgen. Het museum is centraal gelegen in de bruisende wijk Berlijn-Kreuzberg en op loopafstand van Checkpoint Charlie. Met uw JMB-ticket krijgt u op de dag van uw museumbezoek en de twee volgende dagen gereduceerde toegang tot de naburige Berlinische Galerie. De Berlinische Galerie ligt op slechts 5 minuten lopen van het JMB.

Inbegrepen
 • Entreegeld
 • Gratis download van de JMP-app
 • Eten en drinken
 • Parkeerkosten
 • Vervoer van en naar het museum
 • Rondleiding met gids/audio
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19

Je moet deze activiteit online boeken aangezien het loket gesloten is

Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Ga naar de hoofdingang van het Joods Museum Berlijn

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Koptelefoon

Goed om te weten

 • Het museum sluit dagelijks om 19:00 uur. De gemiddelde duur van een bezoek is 2 uur.
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,5 /5

gebaseerd op 519 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • prijs / kwaliteit
  4,8/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Een museum voor ontspannen sightseeing, liever zonder kleine kinderen. Interessante, symbolische architectuur plus een tuin (betonnen blokken). Alle spullen (rugzakken, water) moeten in de garderobe worden achtergelaten. Parkeren in de buurt langs de straat, in een woonwijk. Ik heb daar zaterdag gewoon gratis geparkeerd en op de EasyPark-applicatie stond buiten de zone (informatie dat het gratis te controleren is). Veel plezier met de bezienswaardigheden

Verder lezen

5 september 2022

We hielden echt van het Joods Museum. Het aantal bezoekers werd zo beheerst dat er geen grote files waren. Het museum toont de volledige wreedheid van de Holocaust op een nuchtere manier die nog steeds een gevoel van angst en verdriet creëert over wat er is gebeurd. Zoiets mag nooit meer gebeuren, maar ik vrees dat het zal gebeuren.

7 juli 2022

Exceptional Architecture heeft een symboliek die je zintuigen doet trillen. Prachtige plek die de geschiedenis maar ook de Joodse gebruiken benadrukt. Ervaringsmuseum en gedenkteken voor spirituele grootsheid en soberheid. Voor een betere ervaring, neem je koptelefoon mee om de inleidende en interactieve cursus te volgen dankzij de gratis museum-app (in meerdere talen)

Verder lezen

24 april 2022

Product ID: 390845