Kies data

Casa di Giulietta

Casa di Giulietta: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Verona: Verona Card met snelle toegang tot Arena

1. Verona: Verona Card met snelle toegang tot Arena

Treed in de voetsporen van Romeo en Julia en de Romeinse keizers en ontdek de stad Verona op je eigen tempo met een Veronakaart. Deze kaart is 24  of 48 uur geldig (afhankelijk van de gekozen optie) en geeft je gratis toegang of korting op de toegangsprijs voor verschillende musea en monumenten, plus onbeperkt gebruik van het ATV-vervoer. Bespaar tijd en geld terwijl je door de stad reist, alles ziet en lange rijen overslaat. De Veronakaart is een all-inclusiveticket: jouw persoonlijke paspoort tot deze historische stad. Bekijk de Arena van Verona, waar nog steeds opera's plaatsvinden tijdens speciale avonden. Bewonder Julia's balkon en lees de liefdesbrieven die aan de muur bevestigd zijn in Casa di Guilietta. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de top van Torre dei Lamberti (de Lambertitoren). Dit zijn slechts een aantal attracties die je kunt bezichtigen. Pas jouw reis aan aan jouw interesses en rijd van de ene plek naar de andere met de bussen van ATB. Gratis toegang tot musea en monumenten: • Arena van Verona (voorrangsticket) • Museo Lapidario Maffeiano • Casa di Giulietta and Juliet's Balcony • Torre dei Lamberti • Museo di Castelvecchio • Basilica di San Zeno Maggiore • Complesso del Duomo • Chiesa di Santa Anastasia • Arche Scaligere • Galleria d'arte moderna Achille Forti - GAM Palazzo della Ragione • Chiesa di San Fermo Maggiore • Museo Civico di Storia Naturale • Museo degli Affreschi and Tomba di Giulietta • Museo Archeologico al Teatro Romano (MATR) • Museo della Radio Guglielmo Marconi Korting op toegang tot: • Fondazione Museo Miniscalchi Erizzo • Museo Africano • Giardino Giusti • MusALab - Franca Rame Dario Fo

Verona: hop on, hop off-tour met 24- of 48-uurs ticket

2. Verona: hop on, hop off-tour met 24- of 48-uurs ticket

Stap aan boord van een dubbeldekker met open dak en verken de bezienswaardigheden van Verona, terwijl je meer te weten komt over de historische stad met behulp van het meertalige audiocommentaar aan boord. Maak gebruik van 2 routes die speciaal zijn ontworpen om je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te laten zien. Beide routes beginnen op Piazza Brà, het plein van de Arena. Je kunt op je gemak de stad verkennen, en zo vaak als je wilt in- en uitstappen met je 24- of 48-uurs ticket. Het historische Verona is bekend als de locatie voor het verhaal van Romeo en Julia, en biedt een rijke mix tussen geschiedenis en moderne industrie. Dit was een van de machtigste steden aan het begin van het Romeinse Rijk, en tegenwoordig een van de best bewaarde steden in Italië. Bussen rijden elke 60 minuten. Haltes langs de rode route: • Piazza Bra • Corso Porta Nuova Giardini Pradaval • Stazione FS Porta Nuova • Piazza Pozza • Basilica S. Zeno Castelvecchio • Via Diaz Porta Borsari • Teatro Romano • Porta Leoni • Piazza Leoni (Huis van Julia) Haltes op de blauwe route: • Piazza Bra • Via Pallone Tomba Giulietta • Via G. Giusti • S. Stefano Teatro Romano • Castel S Pietro • Duomo • Piazza delle Erbe Casa Giulietta • Porta Leoni • Piazza Leoni (Huis van Julia)

Ontdek Verona: begeleide stadswandeling met gids

3. Ontdek Verona: begeleide stadswandeling met gids

Ontmoet je officiële gids in het centrum van de stad en maak je klaar om de geneugten van deze Noord-Italiaanse stad te ontdekken. Verken de straten van het historische centrum van Verona en bewonder de kerken en paleizen die ertoe hebben bijgedragen dat deze stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je eerste hoogtepunt is het huis van Romeo en het huis van Julia. Bewonder ze van buitenaf terwijl je meer te weten komt over de romantische tragedie van Shakespeare die elk jaar honderden mensen inspireert om te trouwen. Maar Verona gaat niet alleen over romantiek en liefde ⁠– het is ook de belangrijkste en machtigste Romeinse stad die ooit is gebouwd, en de Arena is het bewijs. Gebouwd in 30 na Christus, is de Arena opmerkelijk goed bewaard gebleven voor zijn leeftijd. Leer meer over de geschiedenis en hoe het al die jaren heeft overleefd. Geniet daarna van het verhaal van Piazza Dane, de familie Scala en alle historische figuren die hebben bijgedragen aan het maken van Verona tot wat het is. Maak een selfie met een Romeinse soldaat in de Arena, aan de rivier de Adige, voor een glas wijn op het centrale plein en meer.

Verona: fietstocht, het klassieke en het onbekende

4. Verona: fietstocht, het klassieke en het onbekende

Ontmoet de gids op je ontmoetingsplaats in het centrum van Verona, ontvang fiets en helm van je gids en begin je 3-uur durende reis. Ontdek de belangrijkste pleinen van Verona en de oude monumenten, fiets door de omliggende wijken, langs oude stadsmuren en het oude centrum van Verona. Je luistert naar interessante verhalen en nuttige informatie van de professionele gids en je neemt een pauze voor een cappuccino of wat vers water (niet inbegrepen). Bezoek de Romeinse brug van Ponte Pietra en andere lokale Romeinse ruïnes. Herbeleef het liefdesverhaal van Romeo en Julia met een korte halte in de tuin van het Capuleti-huis om het beroemde balkon van Julia te bewonderen. Tot slot, bereik je de prachtige Ponte Pietra om een aantal fantastische foto's te maken van de heuvel van San Pietro voordat je terugkeert naar ons startpunt.

Verona: wandeltocht geschiedenis en verborgen juweeltjes

5. Verona: wandeltocht geschiedenis en verborgen juweeltjes

Wandel door het stadscentrum van Verona op een informatieve wandelervaring met een lokale gids . Volg de verschillende tijdperken van de geschiedenis van de stad terwijl je door de belangrijkste bezienswaardigheden loopt, waaronder het centrale plein, het Palazzo del Capitano en de oude Romeinse ruïnes. Ontmoet je gids en geniet van live commentaar terwijl je aan je tour begint. Begin terug in het Romeinse tijdperk, met een wandeling door de oude brug, poort, dreigende boog en archeologische vindplaats. Ga verder naar de middeleeuwen en wandel door de Piazza Bra, Piazza dei Signori en Piazza delle Erbe. Stop bij de enorme Arena van Verona en leer over zijn geschiedenis. Bekijk de paleizen van Verona, zoals Palazzo della Ragione, Palazzo Della Scala en Palazzo del Capitano. Bewonder de decadent ingerichte Loggia del Consiglio en Arche Scaligere. Ga naar Julia's balkon, ontdek het beroemde verhaal van twee door sterren gekruiste geliefden en hoor lokale geheimen over hen. Loop ten slotte door de hoofdstraten van Mazzini, Cappello en il Corso en steek de middeleeuwse kasteelbrug over voordat je terugkeert naar het startpunt.

Verona: begeleide stadswandeling van 2,5 uur

6. Verona: begeleide stadswandeling van 2,5 uur

Begin aan een begeleide wandeling van 2,5 uur door de oude straten van Verona. Bezoek historische bezienswaardigheden uit de Romeinse, middeleeuwse en renaissancetijd en leer de geschiedenis achter elke bocht van je deskundige gids. Begin je begeleide wandelavontuur op de Piazza Bra, omringd door de eerste middeleeuwse stadsmuur, en bekijk het Renaissance Palazzo Della Gran Guardia en het Romeinse amfitheater. Geniet van een korte wandeling via Mazzini en arriveer bij de overblijfselen van de Romeinse stadsmuur en poort, genaamd "Porta Borsari". Bewonder vanaf de rivier de Adige het enorme middeleeuwse Castelvecchio en de brug, een herinnering aan dit eens zo machtige militaire bolwerk. Stop bij het oude Forum Romanum, in de middeleeuwen omgevormd tot een marktplein. Zie de oude "Corte Sgarzerie", waar wol werd gekaard, gestempeld en verkocht. Ga verder naar het Piazza delle Erbe, omringd door het prachtige barokke Maffei-paleis en de beschilderde gevels van de huizen van de Mazzanti. Ga vervolgens langs Julia's huis en bewonder het vanaf de straat. Kom aan op Piazza dei Signori en bewonder het standbeeld van Dante in het centrum. Achter de Della Scala-paleizen zie je de goed bewaarde grafstenen van de oude heren van Verona en blijf je Romeo's huis zien. Bij via Sottoriva passeert u oude portieken en bruisende lokale restaurants en gaat u richting Bra Molinari. Bezoek de enige overgebleven Romeinse brug en geniet van het uitzicht op het platteland van Verona. Vanaf de oever van de rivier zie je de berg Saint Peter, een Oostenrijks fort, en de overblijfselen van het Romeinse theater bovenop.

Verona: culinaire rondleiding met wijnproeverij

7. Verona: culinaire rondleiding met wijnproeverij

Maak kennis met je lokale gids (en echte foodie!) en begin je dag met gebak en uitstekende espresso. Daarna wandel je door de straten van de oude stad van locatie naar locatie, en bezoek je onder meer een echte bottega om huisgemaakte kaas en salami te proeven in combinatie met zelfgebakken brood. Bezoek vervolgens andere lokale eetgelegenheden om typisch Italiaanse producten te proeven, inclusief wijn. Dit is belangrijk. Want Verona is de wijnhoofdstad van Italië. Probeer enkele Valpolicella wijnen, terwijl je luistert naar interessante verhalen over de verschillende smaken. Je sluit je eetavontuur af met heerlijk Italiaans ijs. Tot slot voorziet je gids je nog van enkele tips over ander lokaal eten, en historisch plaatsen om te bezoeken. Hier kun je meer leren over de Veronese en Italiaanse eet- en wijntradities. Tijdens de rondleiding ontdek je de historische oude stad terwijl je door verborgen kleine straatjes wandelt net als de lokale bevolking, en op zoek gaat naar speciale plekken die je nooit alleen zou vinden.

Verona: hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en stadstour

8. Verona: hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en stadstour

Verken Verona met een interactieve smartphone-speurtocht en een zelfgeleide wandeling. Leer de stad kennen terwijl je locatiegebaseerde raadsels oplost. Wandel over de bogen van de Castelvecchio-brug boven de rivier de Adige en bekijk het Romeinse amfitheater. Na het downloaden van de tour-app op je mobiele apparaat (instructies ontvangen via e-mail na boeking), word je op een interactief avontuur geleid om 10 attracties in Verona te ontdekken (toegang tot attracties met een ticket niet inbegrepen). Gebruik aanwijzingen bij elke attractie om je volgende bestemming te vinden en daag jezelf uit om logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest te gebruiken om het spel te voltooien. Ontdek lokale informatie en feiten over de stad terwijl je de stad verkent. Geniet onderweg van de vrijheid om de tour te pauzeren of te hervatten wanneer je maar wilt. Begin op elk moment met spelen en bewonder de stad in je eigen tempo. Stop om zoveel foto's te maken als je wilt, of neem tussendoor een lunchpauze. Begin je tour in de imposante Arena van Verona, het handelsmerk van Verona! Bezoek Porta Borsari met zijn betoverende beeld. Fotografeer Julia's huis rechtstreeks uit de mooiste droom en bewonder Piazza Delle Erbe met zijn unieke architectuur. Sta versteld van Piazza Dei Signori, een van de belangrijkste symbolen van Verona. Ga vervolgens naar de Basilica di Santa Anastasia, de belangrijkste gotische kerk in Verona. Blik op de rustige Ponte Pietra, een Romeinse boogbrug. Bewonder de Cattedrale di Santa Maria Matricolare met zijn prachtige interieur. De op één na beroemdste brug van Verona is de Ponte Della Vittoria, een 111 meter lange boogbrug uit de jaren 1920. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour de Ponte di Castelvecchio is, een plek die altijd druk en betoverend is.

Verona: hoogtepunten en panoramische fietstocht

9. Verona: hoogtepunten en panoramische fietstocht

Doe mee aan een fietstocht om Verona te zien, beschouwd als de meest romantische Italiaanse stad dankzij de fascinatie van een van de belangrijkste toneelstukken van Shakespeare, Romeo en Julia. Stel je tijdens het fietsen de prachtige geschiedenis en fictie van deze stad voor. Bereik Piazza Bra, het grootste plein van heel Verona. Bekijk de Arena van Verona, een Romeins amfitheater gebouwd rond 30 na Christus. Fiets door Piazza Erbe en zijn openluchtmarkt, Piazzale Castel San Pietro en de prachtige San Zeno-basiliek. Geniet vanaf Brà Molinari van een prachtig uitzicht op de rivier en de heuvels van de stad. Nadat je voor de Duomo bent gestopt en de oude Romeinse boogbrug Ponte Pietra bent overgestoken, bereid je je benen voor: je laat je fietsen een tijdje staan om via een panoramische trap naar Castel San Pietro te klimmen. Beklim 231 treden naar een uitkijkpunt op de skyline van Verona. Wees gerust: je wordt zeer beloond voor je kleine moeite door de spectaculaire ruïnes van het Romeinse theater en door een adembenemend uitzicht over Verona. Halverwege de panoramische trap stop je ook om het uitzicht op de ruïnes van het Romeinse theater te bewonderen.

Vanuit Venetië: daguitstap Verona & Amarone

10. Vanuit Venetië: daguitstap Verona & Amarone

Ontdek de magie van de prachtige stad Verona en de regio's Amarone en Valpolicella. Tijdens deze uitstap bezoek je de Middeleeuwse stadjes van de regio Valpolicella. In San Giorgio bezoek je de 13e-eeuwse kerk met het prachtige altaar dat al in 712 werd gebouwd. Hier heb je geweldig uitzicht over Sirmione en het Gardameer. Hiervandaan rij je naar een wijngaard, voor een begeleide rondleiding om meer te weten te komen over de beroemde Amaronewijn. Je proeft verschillende wijnen die hier worden geproduceerd en je hebt de mogelijkheid enkele flessen aan te schaffen, zoals Amarone en Recioto della Valpolicella. Vervolgens reis je naar Piazza Bra in Verona, waar het op 2 na grootste Romeinse amfitheater van Italië is gesitueerd. Het theater stamt uit de 1e eeuw na Christus en is met zijn 22.000 zitplaatsen perfect voor opera's en concerten in de buitenlucht. Je hebt 3 uur vrije tijd, (met optionele lunch) waarin je het huis van Julia (uit Shakespeare's Romeo & Juliet) kunt bezoeken, alsmede het historische Piazza delle Erbe en enkele exclusieve winkels. Vervolgens maak je de ontspannen terugreis naar Venetië.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Andere belevingen
  • Citycards
36 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 36

Sitemap Casa di Giulietta

Wil je alle activiteiten in Casa di Giulietta ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Casa di Giulietta

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.372 beoordelingen

Hele leuke vrouwelijke gids, die veel wist te vertellen over haar stad. Groep was lekker klein (6) en het fietsen was zeker niet vermoeiend. Goede tips na afloop. Een fietstocht is ideaal om een goede indruk van stad te krijgen.

De vrijheid om te reizen wanneer we willen en met een goede uitleg van alles wat we zien. Goede ervaring om aan te bevelen!

Hele leuke fietstocht, hele leuke gids. Zeer snel en vlot geregeld allemaal. Ook hele goede fietsen!

Geweldige manier om veel van een stad in verschillende talen te krijgen!

Zeer goede kennis van het Duits door de uitstekende gids?