Julische Alpen

Julische Alpen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Ljubljana: dagtocht naar Bled en Vintgarkloof

1. Vanuit Ljubljana: dagtocht naar Bled en Vintgarkloof

Na de ophaalservice vanuit Ljubljana reis je comfortabel naar de prachtige badplaats Bled in de uitlopers van de Julische Alpen Ga naar boven naar het kasteel op de top van een steile klif boven het meer Bled. Profiteer van een spectaculair uitzicht op het meer en het kleine eiland vanaf de terrassen en stap aan boord van een traditionele pletna boot en vaar naar het enige echte eiland in Slovenië. Je kunt ook de Vintgarklif bezoeken en de houten paden bewandelen om je te verwonderen terwijl de rivier Radovna door de kloof stroomt en eindigt bij de verbazingwekkende waterval van Šum. Geniet van lunch in een typisch alpine restaurant voordat je naar het gletsjermeer bij Bohinj in het Triglav National Park gaat. Je koelt af met een duik of verkent het meer te voet of per kano als je dat liever hebt. Sluit af met een bezoek aan de goed bewaarde stad Skofja Loka. Je loopt door het middeleeuwse stadscentrum met een historisch kasteel en klooster.

Dagexcursie naar Ljubljana en het meer van Bled vanuit Zagreb

2. Dagexcursie naar Ljubljana en het meer van Bled vanuit Zagreb

Je excursie van een hele dag (11 uur) begint met een pick-up bij je centraal gelegen hotel of Zrinjevac Park. Leun achterover en ontspan in een voertuig met airconditioning voor de rit van 2 uur naar Ljubljana. Onderweg vertelt je gids over de geschiedenis van Kroatië en Slovenië. Je hoort over de verborgen juweeltjes van beide landen en de historische dynamiek die hen heeft uitgehouwen in de landen die ze nu zijn. Begin uw bezoek in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, waar de schoonheid van deze kleine maar grootmoedige stad u zal betoveren. Let op de verscheidenheid aan bouwstijlen en eigenzinnige bruggen met hun gebeeldhouwde draken. Je gids leidt je op een ontspannende wandeltocht en vertelt je alle interessante dingen over deze Sloveense parel. Sluit je Ljubljana-ervaring af bij het kasteel van Ljubljana en bereik het kasteel met een kabelbaanrit van 60 seconden. Geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Na de tour heb je vrije tijd voor de lunch. Vervolg uw bezoek aan het meer van Bled in het indrukwekkende middeleeuwse kasteel dat dateert uit de 11e eeuw. Gelegen bovenop een steile klif die 130 meter boven het gletsjermeer uitsteekt, is het een symbool van Bled en Slovenië. Geniet van het betoverende uitzicht op de Julische Alpen, de Maria-Hemelvaartkerk op het rotsachtige eilandje en de omliggende natuurlijke schoonheid. Kom dicht bij het meer en geniet van een wandeling om van nog meer adembenemende vergezichten te genieten. Keer terug naar Zagreb.

Vanuit Bled: excursie Nationaal Park Triglav

3. Vanuit Bled: excursie Nationaal Park Triglav

Ga terug naar de natuur en ontdek het Nationaal Park Triglav tijdens een dagexcursie met een minibus met airconditioning vanuit Bled. Je reist naar het hart van de Julische Alpen met de auto voor ongeveer 3,5 uur met pauzes om de 10-30 minuten om prachtige uitzichten te zien. Maak 3 wandelingen door de natuur van ongeveer 30-45 minuten. Je kiest ervoor om één  of alle van deze wandelingen over te slaan als je dat wilt en wacht bij het minibusje op een schilderachtige plek. Krijg de kans om te zwemmen om jezelf op te frissen. Je bezoekt belangrijke bezienswaardigheden, zoals het Meer van Bled, het Meer van Bohinj en het Pokljuka-plateau. Sta versteld van de Vintgarkloof, de Alpine Radovna-vallei en het mooie dorpje Mojstrana. Geef aan welke bijzondere attractie je wilt zien en de gids past zich graag aan tijdens de dag.

Ljubljana: excursie naar het Triglav National Park

4. Ljubljana: excursie naar het Triglav National Park

Ga terug naar de natuur en ontdek het Nationaal Park Triglav tijdens een dagexcursie met een minibus met airconditioning. Je maakt een 3,5-uur durende reis naar het hart van de Julische Alpen, waarbij je onderweg voor 10 of 30 minuten pauzeert om van het prachtige uitzicht te genieten. Maak 3 wandelingen door de natuur van ongeveer 30-45 minuten. Je kiest ervoor om één  of alle van deze wandelingen over te slaan als je dat wilt en wacht bij het minibusje op een schilderachtige plek. Profiteer onderweg van de gelegenheid om een verfrissende duik in het water te maken. Je bezoekt belangrijke bezienswaardigheden zoals het Meer van Bled, het Meer van Bohinj en het Pokljuka-plateau. Laat je verrassen door de Vintgarkloof, de Alpine Radovna-vallei, de Pericnik-waterval en het mooie dorpje Mojstrana. Geef aan welke bijzondere attractie je wilt zien en de gids past het programma op de dag graag voor je aan.

Van Ljubljana: boottocht op het meer van Bled en dagtocht met gids door het kasteel

5. Van Ljubljana: boottocht op het meer van Bled en dagtocht met gids door het kasteel

We doen een tour van een paar uur. Wanneer we op Bled aankomen, beginnen we op het punt waar we op een traditionele boot zitten, gemaakt door de lokale bevolking die alleen in Bled bekend is. Na de boottocht heb je wat tijd om het kleine eiland te verkennen en te genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving. De reis volgt de tour op de top van een rots, vanwaar we het kasteel binnengaan. Het kasteel van Bled biedt het mooiste uitzicht op het eiland Bled, de stad Bled en het wijdere landschap van de regio Gorenjska. Ervaar de pittoreske architectuur van het kasteel en de museumcollectie, die de historische ontwikkeling van Bled vertegenwoordigt.

Vanuit Zagreb: Ljubljana en het meer van Bled met dagtrip met minibus

6. Vanuit Zagreb: Ljubljana en het meer van Bled met dagtrip met minibus

Neem een dag de tijd om de geest van het magische Slovenië vast te leggen en bezoek de twee meest waargenomen Sloveense edelstenen. Maak een mooie rit vanuit Zagreb en ontdek het platteland, voordat u Ljubljana en het Alpenresort Bled gaat verkennen. Vertrek in een kleine groep (max. 8 personen) vanuit de hoofdstad Zagreb en geniet van een mooie rit door het prachtige Kroatische en Sloveense platteland. Maak kennis met het reisschema van de dag, evenals informatie over de sites die u bezoekt en de algemene geschiedenis van Kroatië en Slovenië. Aankomst in Ljubljana. Bij aankomst neemt uw gids u mee op een wandeltocht door het stadscentrum. Naast het zien van vele historische gebouwen en monumenten klim je met de kabelbaan omhoog naar het 13e-eeuwse middeleeuwse fort, een symbool van de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Daar heb je een spectaculair uitzicht op de stad en de Alpen in de verte. Krijg een beter begrip van de bezienswaardigheden van de stad en meer vertrouwen om de komende 1 uur van uw vrije tijd alleen te navigeren. Ga verder naar het Alpenresort Bled. Bij aankomst rijd je naar de top van de klif met het oudste kasteel van Slovenië. Laat u hypnotiseren door het uitzicht op het meer van Bled, omgeven door stoïcijnse bergen. Het hele kasteel is één groot museum waar je alles te weten komt over de cultuur en geschiedenis van Bleds. Na ongeveer 45 minuten bij het kasteel daal je af naar de stad Bled, die aan de rand van het meer ligt. Ga op verkenning, ga zitten voor een kopje koffie, bestel de beroemde slagroomtaart van Bled, of als je meer avontuurlijk bent, huur een fiets en maak een rondje rond het meer. Maak het u gemakkelijk en geniet van een mooie rit terug naar Zagreb.

Sitemap Julische Alpen

Wil je alle activiteiten in Julische Alpen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Julische Alpen

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 153 beoordelingen

We had a lovely tour in the triglav NP. The tourguide Primo is sure to show you around some of the best spots and views on the northeast side of the park. The walks were relatively easy and rewarding. There was a nice balance between hiking and driving. Primo is very knowledgable about the area and it was great learning from him. He took care to check if everyone was happy and content throughout the tour and even took some great pictures. All in all a very nice tour, we would be happy to book another tour next time we visit!

Als je zelfs maar twijfelt over deze tour, DOE HET dan GEWOON. Dit is eerlijk gezegd de beste tour die we ooit hebben gedaan. De gids was geweldig en zoooo goed geïnformeerd en de schilderachtige routes zijn gewoon krankzinnig. Had de beste tijd die we in lange tijd hebben gehad, kon niets fout vinden. Dank u!

Ik heb deze reis voor mij en mijn broers geboekt en het bleek de beste beslissing ooit te zijn! We hebben zoveel mooie natuur gezien, watervallen, valleien.. En de wandelingen zijn leuker dan zwaar. We hadden een perfecte dag en raden aan om deze reis te boeken voor een avontuur! !

Zeer vriendelijke begeleider op onze bestemming opgehaald en terug afgezet ,gewoon de moeite waard om te doen .Een echte aanrader

Aanrader ! Genieten van de prachtige natuur van Slovenië.