De populairste activiteiten van Kaapse Schiereiland

Vanuit Kaapstad: Kaap de Goede Hoop en Pinguïns Tour met gids

1. Vanuit Kaapstad: Kaap de Goede Hoop en Pinguïns Tour met gids

Je wordt 's ochtends opgehaald bij je accommodatie in Kaapstad door een gekwalificeerde gids/chauffeur in een luxe minibus, en je wordt meegenomen op een volledige dagtour door Kaap Schiereiland. We beginnen met een rondrit door het centrum van Kaapstad en een stop in de Bo-Kaap voor foto's van de kleurrijke huizen. Vervolgens rijden we langs de schilderachtige kustroute met de bergen aan de ene kant en de oceaan aan de andere kant en zien we wat deze kustlijn zo bijzonder maakt. Rijd langs de stranden van Bantry Bay, Clifton, Camps Bay en Llandudno langs de Chapman's Peak drive en geniet van een fotostop bij Maiden's Cove. In Hout Bay kun je een boot nemen naar Seal Island om de zeehondenpopulatie van dichtbij te bekijken (niet inbegrepen in de excursieprijs). De boottocht duurt ongeveer 45 minuten en we bekijken de zeehondenkolonie vanaf de boot. Nadat je de haven in Hout Bay hebt verkend, gaat je tour verder naar Noordhoek Village voor een optionele stop om de beste koffie te proeven die aan deze kant van de Kaap wordt gebrand (kosten niet inbegrepen). De volgende stop is bij het Kaap de Goede Hoop Natuurreservaat en Cape Point, waar je het reservaat verkent, het Dias baken ziet en ook waar de twee stromen samenkomen. Je kunt naar de top wandelen om de vuurtoren van Cape Point te zien of de kabelbaan nemen (kosten niet inbegrepen). Vanaf Cape Point ga je verder naar Boulders Beach en stop je om de pinguïnkolonie te bekijken. Geniet van de schilderachtige Boyes Drive en bekijk Kalk Bay en St. James Beach met zijn kleurrijke strandcabana's voor optionele foto's. De terugweg naar Kaapstad gaat via Old Cape Road en eindigt met een drop-off bij je accommodatie.

Kaapstad: Tafelberg, pinguïns & Cape Point gedeelde tour

2. Kaapstad: Tafelberg, pinguïns & Cape Point gedeelde tour

Begin je dagtour op de Tafelberg, de pinguïns en Kaap de Goede Hoop/Kaap Punt met een pick-up bij je hotel in Kaapstad, gevolgd door een korte oriëntatietour door de stad en een stop in de Bo Kaap voor foto's met de kleurrijke huizen en informatie over hun geschiedenis. Van daaruit gaan we naar het kabelbaanstation van de Tafelberg om de kabelbaan naar de top van de berg te nemen voor een onvergetelijk uitzicht vanaf dit 7de natuurwonder. Rijd langs de Atlantische kust en stop bij Maiden's Cove voor foto's met op de achtergrond de bergketen van de 12 Apostelen. Geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf Chapman's Peak Drive, een van de mooiste routes ter wereld en maak een fotostop bij het uitkijkpunt. Bezoek Boulder's Penguins Colony bij Boulder's Beach en zie ongeveer 2500 Afrikaanse pinguïns, voordat je het Kaap de Goede Hoop Natuurreservaat bereikt. Eenmaal in Kaap de Goede Hoop kun je genieten van een rondleiding bij deze zeer populaire bezienswaardigheid en een foto nemen achter het Kaap de Goede Hoop naambord. Van daaruit reizen we naar Cape Point, waar je naar de top van de vuurtoren kunt wandelen of de Vliegende Hollander kabelbaan naar de top kunt nemen. Dit is het officiële ontmoetingspunt van de Twee Oceaanstromen: Koude Benguela Stroming en de Warme Agulhas Stroming. Onze tour eindigt met een stop bij St. James Beach voor foto's met de kleurrijke strandcabana's voordat je terugkeert naar je accommodatie in Kaapstad om te worden afgezet.

Vanuit Kaapstad: dagtrip Kaappunt en Boulders Beach

3. Vanuit Kaapstad: dagtrip Kaappunt en Boulders Beach

Ontdek Kaappunt en Kaap de Goede Hoop tijdens een dagtrip met gids vanuit Kaapstad. Bewonder de schoonheid van de natuur tijdens een stop bij Boulders Beach om walvissen, struisvogels en andere dieren die er leven te spotten. Deze dagvullende tour vertrekt in de ochtend vanuit Kaapstad en brengt je naar het schitterende landschap van het Kaapse Schiereiland. Geniet van een schilderachtige rit naar Boulders Beach waarbij je langs Muizenberg en Vishoek komt. Pauzeer bij Boulders Beach om de pinguïns te bekijken en ga daarna door naar Kaappunt in natuurreservaat Kaap de Goede Hoop. Houd je ogen open voor antilopes, struisvogels en andere wilde dieren. Laat je ogen tijdens het walvisseizoen ook over de oceaan glijden (van juli tot en met november). Geniet (op eigen kosten) van een lunch en maak als je wilt ook een wandeltocht van Kaappunt naar het voorland van Kaap de Goede Hoop (voor deze wandeling is een gemiddelde conditie vereist). Ga lekker zitten voor de terugrit naar Kaapstad en geniet van het uitzicht over de kust en vanuit de bergpas Ou Kaapse Weg.

Vanuit Kaapstad: dagtrip Cape Point & Boulders Beach

4. Vanuit Kaapstad: dagtrip Cape Point & Boulders Beach

Ontdek de verbluffende schoonheid van Kaap de Goede Hoop tijdens een dagtour in een voertuig met airconditioning vanuit Kaapstad. Zie de zeehonden in de haven van Houtbaai. Bezoek Maidens Cove en de Cape Point Lighthouse voor adembenemende uitzichten. Stop om de Afrikaanse pinguïn te zien op Boulders Beach en geniet van een lunch en wandeling in Simons Town. Laat je ophalen bij je hotel in Kaapstad en ontspan tijdens de comfortabele rit naar de eerste stop bij Maidens Cove. Geniet van het uitzicht op Camps Bay Beach, de 12 Apostles Mountain Range en Lion's Head. Vervolg over Victoria Road, langs exclusieve woonwijken naar Hout Bay Harbour. Op weg naar Chapman's Peak Drive voor 2 fotostops. Bij aankomst in het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop geeft uw gids een overzicht van het park. Koop een kaartje voor de kabelbaan naar de vuurtoren van Cape Point of maak een wandeling van 15 minuten naar boven langs een spectaculair uitkijkpunt. Ga naar de pinguïnkolonie van Boulders Beach om zeevogels te zien en te leren kennen. Maak een lunchstop in de haven van Simon's Town, waar u lekker lokaal eten kunt kopen en de 18e-eeuwse gebouwen kunt bewonderen. Op de rit terug naar het hotel, stop je om haaienspotters te zien, die haaienaanvallen op Muizenberg Beach helpen voorkomen.

Houtbaai: zeehondenkoloniecruise Duikereiland

5. Houtbaai: zeehondenkoloniecruise Duikereiland

Kies uit 40 tot 60 minuten durende cruise en vaar naar Duiker Island om duizenden Kaapse pelsrobben in hun natuurlijke omgeving te zien. Geniet van enkele van de meest spectaculaire landschappen die het Kaapse Schiereiland te bieden heeft terwijl je langs de ruige kustlijn vaart vanuit de haven van Hout Bay. Terwijl je over het water vaart, krijg je een adembenemend uitzicht op de beroemde Chapman's Peak Drive en de Sentinel Mountain, naast de kans om ander zeeleven te zien, waaronder dolfijnen en walvissen. Zeehondenkoloniecruise van 40 minuten: kindvriendelijke cruise van de haven van Houtbaai naar Duiker Island, de zeehondenkolonie, waar u duizenden wilde Kaapse pelsrobben van dichtbij kunt bekijken in hun prachtige natuurlijke habitat. Zeehonden- en scheepswrakcruise van 60 minuten: bekijk de Kaapse pelsrobben op Duiker Island en ga dan verder onder de Kabonkelberg-bergketen naar Moari Bay, berucht om zijn scheepswrakken die in 1994 aan de grond liepen tijdens een van de beroemde Kaapse winterse stormen. 60 minuten durende Chapmans Peak Cruise: vertrek vanuit de haven van Hout Bay naar Duiker Island om de Kaapse pelsrobben te bekijken. Van daaruit steekt de boot de baai over en vaart terug naar de haven langs de kliffen en grotten van Chapmans Peak.

Kaapstad: tandemparachutespringen

6. Kaapstad: tandemparachutespringen

Laat je adrenaline pompen met een tandem-skydive op misschien wel de mooiste skydive-locatie van Zuid-Afrika. Bewonder het panoramische uitzicht over het Kaapse Schiereiland en de Wijnlanden. Bij aankomst in het parachutespringcentrum van de lokale partner krijg je een volledige veiligheidsbriefing voordat je aan boord gaat van hun speciale vliegtuig voor een vliegreis van 20-30 minuten naar hoogte. Spring dan uit het vliegtuig met je tandeminstructeur en geniet van een spannende vrije val van 30-35 seconden. Zodra je instructeur de parachute heeft ingezet, zweef je terug naar de grond terwijl ze je door alle lokale kijkhoogtepunten leiden. Bekijk op vaste grond de HD-video en hoogwaardige foto's die tijdens uw skydive zijn gemaakt en koop ze, als u wilt, om uw herinneringen met vrienden en familie te delen.

Kaapstad: helikoptervlucht over 2 oceanen + ticket boottocht

7. Kaapstad: helikoptervlucht over 2 oceanen + ticket boottocht

Geniet van een helikoptervlucht vanaf het V&A Waterfront van Kaapstad met informatief commentaar.Vlieg rond de Tafelberg om de Atlantische Oceaan aan de ene kant van het Kaapse Schiereiland te zien en ga verder tot je aan de andere kant bij de Indische Oceaan komt. Krijg een ticket voor de Table Bay Boat Safari bij deze tour. Kom naar het V&A Waterfront-helikopterplatform en check 15-20 minuten van tevoren in voor je geplande gedeelde helikoptervlucht over de stad en de kust. Krijg bij aankomst eerst veiligheidsinstructies en ga dan door naar het mooie vluchtdek om het gebeuren van dichtbij te bekijken terwijl je wacht tot je zelf aan boord kunt gaan. Klim aan boord van de helikopter en begin je avontuur met een volledige rondvlucht om de Tafelberg. Daarna vlieg je over de stad om het stadion van Kaapstad te bekijken, een van de locaties van het WK van 2010. Reis verder langs de kust van de Atlantische Oceaan, langs Seinheuwel, Kampsbaai en het strand van Clifton. Op weg naar de Karbonkelberg kun je je in vogelvlucht vergapen aan riante villa's en de bergen van de Twaalf Apostelen. Je zweeft over de historische Houtbaai en steekt daarna het Kaapse Schiereiland over om van de ene oceaan naar de andere te gaan. Kijk of je kunt zien waar de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan bij elkaar komen in de buurt van de Valsbaai. Het terrein onder je verandert langzaam van zandstranden naar glooiende heuvels, die op hun beurt weer overlopen in ruige kliffen. Vlieg door over het strand van Muizenberg. Houd je ogen open voor schaduwen in het water – dat zouden wel eens witte haaien kunnen zijn. Je keert terug naar Kaapstad langs de andere kant van de Tafelberg en krijgt de kans om dit beroemde baken van de stad en het omliggende landschap vanuit een andere hoek te bekijken. Op weg terug naar het V&A Waterfront-helikopterplatform zweef je nog over de mooie wijngaarden van de Constantiavallei: een schilderachtige afsluiting van je tocht.

Vanuit Kaapstad: Cape Peninsula & Boulders Penguin Beach Tour

8. Vanuit Kaapstad: Cape Peninsula & Boulders Penguin Beach Tour

Maak eerst een korte stop in het hart van het stadscentrum van Kaapstad om de kleurrijke gemeenschap Bo-kaap te ontdekken. Ga vervolgens rechtdoor naar de kustlijn. Passeer welvarende buitenwijken met enkele van de beste stranden in de buurt van de stad en stop voor foto's in Camps Bay. Ga verder richting Hout Bay, gelegen tussen gigantische bergen en de Atlantische Oceaan. Geniet van een optionele schilderachtige boottocht van 40 minuten naar Seal Island. Hervat je tour via de wereldberoemde Chapman's Peak Drive. Bewonder deze prestatie op het gebied van wegenbouw terwijl je over de rand van de bergen slingert; deze schilderachtige rit is niet voor angsthazen. Kom vervolgens net na de middag aan bij het natuurreservaat Kaap de Goodhope. Ontdek het rijke plantenleven van de Kaap, de vroege menselijke geschiedenis, maritieme geschiedenis en als je geluk hebt, kun je misschien een minisafari maken. Bereik het meest zuidwestelijke punt van het continent - Kaap de Goede Hoop - en maak een foto met het bord. Wandelen wordt aanbevolen, maar niet zwemmen vanwege steile vloedgolven. Ga verder naar Cape Point en loop 20 minuten in één richting naar een historische vuurtoren. U kunt ook op eigen kosten een kabelbaan nemen als u niet in de stemming bent om te wandelen. Stop gerust voor de lunch in het visrestaurant van wereldklasse met uitzicht op zee of neem een snelle hap in de levensmiddelenwinkel ernaast. Ga vervolgens op reis naar Simon's Town voor een speciale date met de bedreigde Afrikaanse pinguïns op Boulders Beach. Breng ongeveer 45 minuten door bij de pinguïnkolonie voordat je langs de kustlijn terugkeert naar Kaapstad. Ga door de schilderachtige stadjes aan deze historisch bekende Millionaire's Mile. Luister naar leuke weetjes over de marine en Just Nuisance - de enige hond ter wereld die een bekwaam zeeman is geweest. Ontdek ten slotte Kalk Bay en Muizenberg Beach, de hoek van de surfer voordat je terugkeert naar het startpunt.

Kaapstad: Hele dag privétour door Kaap de Goede Hoop

9. Kaapstad: Hele dag privétour door Kaap de Goede Hoop

Ontdek de hoogtepunten van het Kaapse Schiereiland tijdens een privétrip vanuit Kaapstad. Wees camera-klaar als je plekken bezoekt zoals Kaap de Goede Hoop, Chapman's Peak, Cape Point, Camps Bay, Llandudno en meer. Geniet van optionele activiteiten zoals een bezoek aan een struisvogelboerderij, wijnproeverijen en een cruise naar Seal Island. U wordt direct vanaf uw adres in Kaapstad opgehaald en ontmoet uw persoonlijke gids voor de dag. Als dit je eerste keer in Kaapstad is, begin dan met een rondleiding van 30 minuten over de stad voordat je eropuit trekt om het Kaapse Schiereiland te verkennen. Reis langs de Atlantische kust, rijd tussen de bergen en de oceaan, en passeer Bantry Bay, Clifton, Camps Bay, Llandudno en Chapman's Peak. Maak een fotostop bij Maiden's Cove en stop vervolgens in Hout Bay, waar je de mogelijkheid hebt om een boot naar Seal Island te nemen. Voor de lunch kunt u kiezen voor verse zeevruchten in een van de havenrestaurants of voor een lichte maaltijd in Noordhoek village, waar u de beste koffie aan deze kant van de Kaap kunt proeven bij Roast Village (eten en drankkosten niet inbegrepen). Vertrek vervolgens naar het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop en de vuurtoren van Cape Point, een populaire stopplaats voor foto's. Bekijk de monumenten van Dias en da Gama en ontdek de lokale fauna en flora. U kunt ook enkele bavianen en andere dieren in het wild tegenkomen. Geniet van een optionele wijnproeverij van de beste Sauvignon Blanc uit de regio bij Cape Point Vineyard of stop bij de Cape Point struisvogelboerderij. Ga verder naar Simon's Town om het monument te zien van de Duitse Dog die zijn eigen geschiedenis schreef bij de Zuid-Afrikaanse marine. Bezoek Boulder's Beach en bekijk de pinguïnkolonie. Keer terug naar Kaapstad en passeer Fish Hoek en Muizenburg via de Old Cape Road. Maak voordat u wordt afgezet een optionele stop bij Kirstenbosch Botanical Gardens als de tijd het toelaat.

Kaapse Schiereiland: gedeelde rondrit van een halve dag

10. Kaapse Schiereiland: gedeelde rondrit van een halve dag

Het Kaapse Schiereiland volgt één van de spectaculairste routes die je kunt nemen en tijdens deze rondrit van een halve dag krijg je alle ongerepte schoonheid van dit weelderige gebied te zien. Het schiereiland zelf is voornamelijk rotsachtig en steekt vanuit het zuidwestelijkste punt van het Afrikaanse continent 75 kilometer de Atlantische Oceaan in. Op het zuidelijk deel van het schiereiland liggen Kaappunt en Kaap de Goede Hoop. Aan de noordelijke kant ligt de Tafelberg, die uitkijkt over Kaapstad van Zuid-Afrika. De rondrit van vandaag neemt je mee langs de smetteloze stranden van Clifton en Kampsbaai, vanwaar je de bijzondere bergtoppen van de Twaalf Apostelen kunt zien. Van daar ga je vervolgens naar de haven van Houtbaai en rijd je over de prachtige Chapmans Peak Drive. Deze spectaculaire weg loopt langs de vrijwel verticale bergwand van Houtbaai naar Noordhoek. Toen de weg tussen 1915 en 1922 uit de rotswand werd gehouwen, werd het als een technisch hoogstandje beschouwd. Je zult versteld staan van zowel de technische wonderen als de natuurlijke schoonheid om je heen. Uiteindelijk kom je aan bij het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop. Hier kun je van de ruige flora en fauna genieten, terwijl je zicht hebt op het punt waar de Atlantische en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Tot slot rijd je terug naar Kaapstad via Valsbaai en Simonstad, waar je ook nog de mogelijkheid krijgt om de buitengewone Afrikaanse pinguïnkolonie te bezoeken. De dag wordt afgesloten met een rit door de wereldberoemde wijnstreek van Constantia, waarna je Kaapstad bereikt.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Kaapse Schiereiland

Alle activiteiten

64 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Kaapse Schiereiland

Meer zien

Andere activiteiten in Kaapse Schiereiland

Wil je alle activiteiten in Kaapse Schiereiland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kaapse Schiereiland

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.598 beoordelingen

Onze gids Regean was bijzonder goed op de hoogte van de geschiedenis vanaf de Portugezen tot nu. Bijzonder mooie rondreis ondanks dat de Tafelberg niet door ging vanwege de wind. Houdt wel rekening met extra kosten van zo’n 90 euro voor entree Tafelberg,( kaartje nog 7 dagen geldig) reservaat pinguïns en lunch. Weet niet hoe gedetailleerd andere gidsen vertellen, maar deze was zeer gepassioneerd en breed georiënteerd en wist alle jaartallen uit zijn hoofd.

Een geweldige dagtrip. Heel veel gezien, en geleerd! Goede rustige chauffeur, lieve dame en leuke gids. De pinguïns waren leuk, Cape Point en Kaap de goede hoop bijzonder. De hike was echt super, wat een uitzichten!!

We had a lovely tour with tourguide Reagan. He was very nice and spontaneously. He gave us a lot of information and it was worth every dollar.

Super toffe ervaring! Zeker een aanrader als je in Kaapstad bent. De medewerkers van de Tour (Rico, Kyle & Julien) waren ook enorm vriendelijk

Leuke daguitstap met voldoende tijd om de plaats te ontdekken en een paar leuke hikes