Kies data

Dingen om te doen Kaapstad

Ontdek een smeltkroes van cultuur, gewaagde avonturen en fusiongerechten in deze kustplaats.

Kaapstad: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Kaapstad: retourtrip naar Aquila met safari

1. Vanuit Kaapstad: retourtrip naar Aquila met safari

Ontdek dieren zoals leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en Kaapse buffels tijdens een dagtrip vanuit Kaapstad naar het Aquila Private Game Reserve. Maak een gametour in een terreinwagen met open dak. Pauzeer voor een heerlijke lunch in de lodge van het reservaat.  Je vertrekt in de ochtend en gaat de N1-snelweg op. Je rijdt door de spectaculaire Hexvallei en arriveert vervolgens bij het Aquila Private Game Reserve. Het reservaat kent een grote biodiversiteit, dus voor de fanatieke wild- en vogelspotter is er genoeg te zien. Spot giraffen, blesbokken, zwarte en blauwe gnoes, zebra's, springbokken, gemsbokken, klipspringers, duikers, grijze bokken, steenbokken, struisvogels, bavianen, karakoelen, vossen, jakhalzen en meer. Spot tot wel 172 vogelsoorten, waaronder de majestueuze zwarte adelaar. Geniet van een gamedrive met een goed geïnformeerde ranger, en smul een heerlijke lunch in de lodge.

Robbeneiland: veerbootticket en tour met ophaalservice

2. Robbeneiland: veerbootticket en tour met ophaalservice

Je chauffeur haalt je op in het centrum van Kaapstad met een gedeelde bus en brengt je naar het V&A Waterfront, niet ver van het Robben Island Museum, waar de veerboot naar het eiland vertrekt. Pas nadat je je ticket hebt ontvangen van de lokale operator, ga je naar de Nelson Mandela Gateway naar Robbeneiland.  De overtocht duurt ongeveer 45 minuten: bij aankomst rij je eerst met de bus over het eiland en dan krijg je de gelegenheid om de gevangenis en de cel waar Nelson Mandela 18 van zijn 27 gevangenisjaren heeft doorgebracht, te bezoeken. Je komt meer te weten over de dramatische geschiedenis van Zuid-Afrika door de stem van een voormalige gevangene. Na de rondleiding vaar je met een retourboot naar Kaapstad en wordt je afgezet bij het V&A Waterfront. Je bent hier vrij om zelfstandig naar je accommodatie terug te keren of door te gaan met het verkennen van de prachtige stad.

Kaapstad: tandem-paraglidingavontuur

3. Kaapstad: tandem-paraglidingavontuur

Na een korte uitleg stijgen jij en je piloot op vanaf een berghelling onder een scherm dat op een parachute lijkt. Zodra het boven je is opgeblazen, loop of ren je slechts een paar stappen om op te stijgen vanaf de lichte helling; de wind zal het scherm vangen en je zult door de lucht gedragen worden. In de lucht heeft je piloot de complete controle over de richting en snelheid, wat hem de vrijheid geeft om over bergkammen te scheren, op te stijgen op warme luchtstromen en afstanden af te leggen. De aanbieders hebben van meet af aan een bewezen veiligheidsrecord, een verdienste van de bedrijfsprotocollen. Elk seizoen begint met gloednieuwe uitrustingen die ook gedurende het jaar goed onderhouden worden. Alle piloten zijn internationaal erkende tandemvlucht-instructeurs. Elke passagier wordt kort voorgelicht en van een helm voorzien. Alle piloten zijn uitgerust met een compleet veiligheids- en communicatiesysteem; de weersomstandigheden worden zorgvuldig beoordeeld voordat je mee omhoog wordt genomen en opnieuw vlak voor de vlucht. Je wordt bij het opstijgen en landen door het personeel ondersteund. Maak je klaar om een menselijke oerdroom in vervulling te brengen: vrij door de lucht vliegen. Neem een aanloop – je mag nu volledig opgaan in een persoonlijke en pure vliegervaring met een paraglider. Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben om te gaan tandemparagliden. Duizenden tandemvluchten zijn uitgevoerd met kinderen zo jong als 10 jaar en volwassenen zo oud als maar liefst 87. Na de korte voorlichting ren je slechts een paar stappen; de rest is in handen van je volledig gequalificeerde piloot. Ontspan gewoon en geniet van je vlucht. Reserveren is noodzakelijk; stel het niet uit tot je laatste dag, want de activiteit is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Kaapstad: gedeelde tour Tafelberg, pinguïns & Kaappunt

4. Kaapstad: gedeelde tour Tafelberg, pinguïns & Kaappunt

Begin je dagtocht in de wijk Bo-Kaap (Maleisisch kwartier) met haar kleurrijke huizen en ga op weg naar het kabelbaanstation op de Tafelberg. Neem de kabelbaan naar boven en geniet van het onvergetelijke uitzicht. Je rijdt vervolgens langs de Atlantische kust en maak je een tussenstop bij Maiden's Cove. Hier kun je souvenirfoto's nemen met de bergketen van de 12 apostelen op de achtergrond. Geniet van het uitzicht vanaf Chapmans Peak-rijlaan, een van de mooiste panoramische routes ter wereld. Bezoek de pinguïnkolonie op Boulders Beach in Simon Town en het natuurreservaat op Kaap de Goede Hoop. Volg een rondleiding door het bekende beschermde gebied. Ga door naar Kaappunt. Wandel naar de vuurtoren of neem de Flying Dutchman, een kabelbaan, omhoog.

Vanuit Kaapstad: 2-daagse safari Garden Route Game Lodge

5. Vanuit Kaapstad: 2-daagse safari Garden Route Game Lodge

Tijdens deze tweedaagse safaritocht vanuit Kaapstad krijg je de kans om leeuwen, olifanten, neushoorns, nijlpaarden, giraffen en meer te zien. Geniet van 2 gamedrives en een overnachting inclusief diner en ontbijt. Op de eerste dag vertrek je vanuit Kaapstad en rijd je langs de schilderachtige kustweg naar Kaap Agulhas. Onderweg kom je langs Hermanus, de walvishoofdstad van de wereld. Maak een stop bij het zuidelijkste puntje van Afrika om de prachtige vuurtoren te bewonderen. Ga verder naar de Garden Route Game Lodge. Hier begin je aan een safari bij zonsondergang in een voertuig met open dak. Je ziet een verscheidenheid aan inheemse dieren, waaronder olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffen, nijlpaarden en meer. Na de safari schuif je aan voor een driegangendiner. Breng de nacht door in een van de prachtige, houten 4-sterrenchalets en bewonder de heldere hemel boven de lodge. In de ochtend ga je op zoek naar de dieren die je de avond ervoor misschien hebt gemist. Na de gamedrive kun je genieten van een ontbijt. 's Avonds ga je weer terug naar Kaapstad.

Kaapstad: champagnecruise vóór zonsondergang

6. Kaapstad: champagnecruise vóór zonsondergang

Een champagnecruise vóór zonsondergang is een zeer populaire cruise, ideaal voor gezinnen met kinderen die de reguliere cruise bij zonsondergang te laat vinden. Terwijl u op het water bent, kunt u de zon achter de horizon zien zakken en genieten van het "gouden uur", wat zorgt voor prachtige foto's. Je krijgt fantastische uitzichten over de hele stad Kaapstad en de altijd indrukwekkende Tafelberg. Aan boord van uw schip bent u van harte welkom om te genieten van een glas gratis mousserende wijn, vergezeld van commentaar van de bemanning aan boord van de boot. Deze cruise is de voorlaatste van de dag en keert terug naar de V&A Harbour voorafgaand aan de laatste champagnecruise bij zonsondergang.

Kaapstad: wandeling Leeukop bij zonsopgang of -ondergang

7. Kaapstad: wandeling Leeukop bij zonsopgang of -ondergang

Ontmoet je gids bij de het vertrekpunt van de Leeukop-wandeling. Er is parkeergelegenheid langs Signal Hill Road als je met de auto komt. Begeef je op de route naar de top en klim 400 meter langs het steile en rotsachtige pad. Houd een langzaam en gelijkmatig tempo aan en neem de tijd om onderweg het uitzicht te bewonderen en foto's te maken. Je krijgt uitzicht op de stad en de Atlantische Oceaan op de top met snacks en koffie voordat je de berg afdaalt naar het ontmoetingspunt.

Kaapse Schiereiland: dagtrip pinguïns kijken in kleine groep

8. Kaapse Schiereiland: dagtrip pinguïns kijken in kleine groep

Je wordt 's ochtends door een erkende gids/chauffeur met een luxe minibus opgehaald bij je accommodatie in Kaapstad voor deze all-inclusive dagtour naar het Kaapse Schiereiland. Rij langs de schilderachtige kustroute, beter bekend als de Kaapse Rivièra, met aan de ene kant de bergen en aan de andere kant de oceaan, om met eigen ogen te zien waarom deze kustlijn zo bijzonder is. Je rijdt langs de Bantrybaai, Clifton, Camps Bay en de stranden van Llundadno tijdens deze rit langs Chapman's Peak en geniet van de gelegenheid om foto's te maken bij Maiden's Cove. In Hout Bay kun je met de boot naar Seal Island gaan om de zeehonden te zien (niet inbegrepen). Nadat je de haven van Hout Bay hebt verkend, gaat de tour door naar het dorp Noordhoek voor een optionele onderbreking om de beste koffie aan deze kant van de Kaap te proeven (tegen meerprijs). Hierna breng je een bezoek aan het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop en Kaappunt om het reservaat te verkennen, het Dias Beacon te bewonderen en de plek te zien waar twee stromingen samenkomen. Wandel naar de top om de vuurtoren van Kaappunt te zien of neem de kabelbaan (tegen een meerprijs). Vanuit Kaappunt ga je naar Boulders Beach om de pinguïns van dichtbij te bewonderen. Geniet vervolgens van de prachtige Boyes Drive en aanschouw Kalk Bay en Muizenberg. De route terug naar Kaapstad loopt via de Old Cape Road en aan het eind van de dag word je afgezet bij je accommodatie.

Kaapstad: excursie halve dag door de townships

9. Kaapstad: excursie halve dag door de townships

Stel jezelf voor als een gast die door de straten van townships van Kaapstad wandelt, met je eigen persoonlijke gids die je door de huizen, scholen en tuinen van de levendige townships van Zuid-Afrika leidt. Met je persoonlijke gids, Camissa, word je een deel van de gemeenschap. De ervaring van een halve dag begint met een inzichtelijk bezoek aan District Six. Deze voormalige woonwijk in de binnenstad is vooral bekend vanwege de krachtige verwijdering van meer dan 60.000 inwoners tijdens het apartheidsregime van de jaren zeventig. Sinds 2003 is er echter nieuw leven ingeblazen door de voormalige president Nelson Mandela en je zult de voordelen van dit werk vandaag zien. Tijdens je verblijf in District Six krijg je een intiem inkijkje in het dagelijks leven. Camissa's deskundigheid maakt de ervaring alleen nog maar leuker. Rijd in alle comfort verder naar Langa, de oudste township van Kaapstad. Hier krijg je de kans om de inwoners te leren kennen. Bij elke nieuwe ontmoeting komt je ervaring meer tot leven. Je rijdt door Bonteheuwel – een gemeente die is voortgekomen uit de bewoners van District Six, die werden geclassificeerd als 'gekleurd'. Dan kom je aan in Gugulethu, een stad die vandaag de dag ongeveer 300.000 inwoners telt. De naam is afgeleid van 'igugu lethu', wat zich in Xhosa vertaalt als 'onze trots'. Je zult snel ontdekken waarom deze trots Zuid-Afrika heeft helpen transformeren van de donkere dagen naar de levendige gemeenschappen die je tijdens je dag hebt gezien. De dag culmineert met de kans om Creche te bezoeken, met het Gugulethu Seven Memorial en Amy Bichel Memorial. De eerste van deze werken werd gebouwd ter herdenking van de dood van zeven jongeren die vochten tegen Apartheid. Je zult echter al snel zijn magie ontdekken, terwijl het licht door de lege ruimte schijnt, die iedereen die is gestorven, op een krachtige manier tot leven brengt. De dag eindigt met een aangename rit terug naar je hotel.

Kaapstad: Atlantis Dunes Quadbike-avontuur

10. Kaapstad: Atlantis Dunes Quadbike-avontuur

Traverse zachte zandduinen op de rug van een quad, ook wel ATV genoemd, op dit buitenavontuur in de Atlantis Dunes net ten noorden van Kaapstad. Maak een korte rit langs de prachtige westkust van Afrika en u vindt het Witzands Aquifer Nature Reserve. Een belangrijk beschermd gebied dat de Atlantis Aquifer en inheemse flora en fauna beschermt, het reservaat is ook de thuisbasis van enkele van de beste plekken voor quadrijden met duinen tot 50 meter hoog. Check in bij het Parks-kantoor zodra u aankomt en ontmoet uw instructeur en gids, die u zullen helpen bij het verkrijgen van uw parkvergunning. Zodra het papierwerk is afgehandeld, neemt je instructeur je mee door een inleiding tot quadrijden en een grondige veiligheidsbriefing. Nu je vertrouwd bent met de quad, volg je je gids de duinen in om te genieten van een urenlange adrenaline-pompende rit in het zachte zand. Verken de duinen en bewonder het omliggende landschap, inclusief uitzicht op de Tafelberg terwijl je je ATV-avontuur voltooit.

Beschikbare activiteiten

  • Atlantische wateravonturen
  • Zuid-Afrikaanse safari's
  • Kaapse Schiereiland & meer
  • Afrikaanse wijnhuizen & meer
  • Op verkenning in Kaapstad
258 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 17

Veelgestelde vragen over Kaapstad

Welke topattracties zijn een must-see in Kaapstad?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kaapstad?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Stellenbosch

Overzicht activiteiten in Kaapstad

Wil je alle activiteiten in Kaapstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kaapstad

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 13.493 beoordelingen

Lutho en Shaun zijn een geweldige tandem om deze tour te begeleiden. Ze vertellen zoveel over het leven in Masiphumelele zodat je een echt beeld krijgt hoe het er aan toe gaat in een township. Ze staan ook open voor alle vragen en gaan geen dialoog uit de weg. Van mij mocht dit gerust nog langer duren. Een aanrader voor iedereen die wil zien wat de Apartheid gecreëerd heeft en hoe de mensen er toch het beste van maken!

De safari was waanzinnig mooi en we hebben onder andere de Big Five gezien. Onze gids was erg aardig en vertelde interessante dingen over de dieren. Aan het begin en tussendoor was er een gratis koud drankje. De transfer van en naar Kaapstad werkte perfect! Alleen de lunch in Aquila was niet bijzonder goed, maar oké.

De city pas is geweldig. Vindt alleen niet duidelijk waar de activiteiten te vinden waren die je met de pas kunt doen adres gegevens en zo en welk deel je ze kon vinden

You experience the city from a different perspective. The guide was very honest and passionate and knew a lot to tell about the history and present day Cape Town.

We had a lovely tour with tourguide Reagan. He was very nice and spontaneously. He gave us a lot of information and it was worth every dollar.