Kaapstad
Activiteiten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kaapstad Activiteiten: Onze meest aanbevolen

Kaapstad: boottocht met catamaran langs de kust

1. Kaapstad: boottocht met catamaran langs de kust

Geniet van een 1-uur durende boottocht per luxe power-catamaran langs de kust, met prachtige uitzichten. Het schip neemt je van het historische W&A Waterfront-gebied mee op avontuur op zee. Tijdens de boottocht reis je langs de Atlantische kustlijn naar het Green Point Lighthouse, en dan weer terug naar de haven. Deze boottocht biedt spectaculaire uitzichten op bergen, stad, en oceaan; je ziet veel van de hoogtepunten van Kaapstad. Je 1-uur durende boottocht vertrekt elke dag, op regelmatige tijden, vanaf Kade 5. Er is een bar aan boord waar je contant kunt betalen voor drankjes, en de service is geweldig; dit is een tocht die je niet wilt missen.

...
Kaapstad: tandem-paraglidingavontuur

2. Kaapstad: tandem-paraglidingavontuur

Na een korte uitleg stijgen jij en je piloot op vanaf een berghelling onder een scherm dat op een parachute lijkt. Zodra het boven je is opgeblazen, loop of ren je slechts een paar stappen om op te stijgen vanaf de lichte helling; de wind zal het scherm vangen en je zult door de lucht gedragen worden. In de lucht heeft je piloot de complete controle over de richting en snelheid, wat hem de vrijheid geeft om over bergkammen te scheren, op te stijgen op warme luchtstromen en afstanden af te leggen. De aanbieders hebben van meet af aan een bewezen veiligheidsrecord, een verdienste van de bedrijfsprotocollen. Elk seizoen begint met gloednieuwe uitrustingen die ook gedurende het jaar goed onderhouden worden. Alle piloten zijn internationaal erkende tandemvlucht-instructeurs. Elke passagier wordt kort voorgelicht en van een helm voorzien. Alle piloten zijn uitgerust met een compleet veiligheids- en communicatiesysteem; de weersomstandigheden worden zorgvuldig beoordeeld voordat je mee omhoog wordt genomen en opnieuw vlak voor de vlucht. Je wordt bij het opstijgen en landen door het personeel ondersteund. Maak je klaar om een menselijke oerdroom in vervulling te brengen: vrij door de lucht vliegen. Neem een aanloop – je mag nu volledig opgaan in een persoonlijke en pure vliegervaring met een paraglider. Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben om te gaan tandemparagliden. Duizenden tandemvluchten zijn uitgevoerd met kinderen zo jong als 10 jaar en volwassenen zo oud als maar liefst 87. Na de korte voorlichting ren je slechts een paar stappen; de rest is in handen van je volledig gequalificeerde piloot. Ontspan gewoon en geniet van je vlucht. Reserveren is noodzakelijk; stel het niet uit tot je laatste dag, want de activiteit is afhankelijk van de weersomstandigheden.

...
Kaapstad: begeleide kajakken in Hout Bay

3. Kaapstad: begeleide kajakken in Hout Bay

Deze tour biedt je de mogelijkheid om het uitzicht op Hout Bay vanaf de kust te verkennen - herinneringen maken die je nooit zult vergeten. Je leert over het erfgoed van Hout Bay, ervaart een van de meest iconische kustlijnen van Kaapstad en bekijkt het onderwaterleven - zoals de Kaapse pelsrob. De tour duurt twee uur en biedt je als geen ander een adrenalinestoot. Deze tochten zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde kajakkers. De minimumleeftijd om aan deze activiteit deel te nemen is 7 jaar - en alle kinderen moeten worden begeleid door een volwassene. Alle reizen zijn weersafhankelijk - als er slecht weer wordt voorspeld, kan de leverancier niet naar buiten omdat de veiligheid van de klant de hoogste prioriteit heeft. Het is belangrijk dat u uw contactnummer en e-mailadres opgeeft, aangezien de leverancier u op deze gegevens moet kunnen bereiken als ze uw boeking opnieuw moeten plannen. De dresscode is normale strandkleding - neem echter wel een warme jas mee. De leverancier zorgt voor alle benodigde uitrusting, evenals een reddingsvest. U dient voor vertrek een vrijwaringsformulier te ondertekenen.

...
Kaapstad: zeilboottocht naar de Waterfront en Baai

4. Kaapstad: zeilboottocht naar de Waterfront en Baai

Met de wind in het zeil vaar je over de Tafelbaai via de vuurtoren Milnerton terug naar het Waterfront (zuidoostenwind in de zomer) of noordoost naar het Robbeneiland (noordwestenwind in de winter). Vertrouw op je schipper om de meest comfortabele koers te kiezen - meestal met halve wind. Als je niet weet wat "halve wind" betekent, zal de attente bemanning je graag de basisprincipes van het zeilen uitleggen. Mocht het te onveilig en hobbelig worden tijdens het varen in de gewenste richting, dan zal de tour plaatsvinden per motorboot. Afwijkingen van de tour (weergerelateerd) Voor alle schepen geldt: op een te hoge zee of bij een ongewoon sterke wind, gaat de zeilboottocht in plaats van de Tafelbaai, naar de haven van Kaapstad voor een rondvaart in de haven. Dit veilige en perfecte alternatief biedt een magisch uitzicht op de haven, Kaapstad en de Tafelberg, evenals de lichten van Kaapstad en de haven in de avond. In extreme omstandigheden zal de schipper alle aspecten in overweging nemen en zelfs aan de kade blijven om de veiligheid van de passagiers te waarborgen.

...
Kaapstad: combinatie boottocht kust & 2-gangen lunch

5. Kaapstad: combinatie boottocht kust & 2-gangen lunch

Begeef je op een  ontspannen schilderachtige kustvaart van 1 uur of een zeiltocht door de baai gevolgd door een heerlijke 2-gangenmaaltijd aan wal - de ideale manier om je lunch door te brengen in Kaapstad. Ga aan boord van een stevig maar luxueus schip met twee dekken of een iconisch zeilschip dat je van het historische V&A Waterfront-gebied naar zee brengt om langs de Atlantische kust te varen of afhankelijk van de windrichting naar Tafelbaai voor een spectaculair uitzicht op de Tafelberg vanaf een Mariners perspectief. Voor alle schepen, wanneer de zeeën te hoog zijn of de wind onaangenaam sterk is, in plaats van naar Tafelbaai te gaan, is de bestemming de haven van Kaapstad voor een haven dagvaart. Krijg na de boottocht de vrijheid om te kiezen tussen 3 restaurants: het Meloncino Restaurant voor Italiaans, de City Grill voor lokale smaak en de Greek Fisherman.

...
Kaapstad: V&A Waterfront Champagne Cruise

6. Kaapstad: V&A Waterfront Champagne Cruise

Ga naar het iconische Victoria & Alfred Waterfront van Kaapstad voor een onvergetelijke cruise langs de Atlantische kust. Geniet van de zon op de ruime trampolines op het voordek of ga lekker liggen op de kussens onder het overdekte gedeelte. Nip aan uw gratis glas champagne terwijl u geniet van een spectaculair uitzicht op de Tafelberg en het Twaalf Apostelen-gebergte. Houd het onderwaterleven in de wateren rond Kaapstad in de gaten, inclusief zeehonden, dolfijnen, pinguïns en zelfs walvissen.

...
Kaapstad: Tandemskydiven

7. Kaapstad: Tandemskydiven

Laat je adrenaline pompen met een tandemskydive op de meest schilderachtige skydivinglocatie van Zuid-Afrika. Bewonder het panoramische uitzicht over het Kaapse schiereiland en de wijnlanden, en upgrade je ervaring met het ophalen en inleveren van hotels bij Kaapstad CBD voor maximaal gemak. Bij aankomst in het skydivingcentrum van de lokale partner krijg je een volledige veiligheidsbriefing voordat je aan boord gaat van hun toegewijde vliegtuig voor een 20-30 minuten durende rit naar hoogte. Spring dan uit het vliegtuig met je tandeminstructeur en geniet 30-35 seconden van een spannende vrije val. Zodra je instructeur de parachute heeft ingezet, zweef je terug naar de grond terwijl ze je door alle lokale hoogtepunten praten. Bekijk op een solide ondergrond de HD-video en foto's van hoge kwaliteit die tijdens je skydive zijn gemaakt en koop ze, als je wilt, om je herinneringen met vrienden en familie te delen.

...
Kaapstad: luxe cruise bij zonsondergang van 1,5 uur met wijn

8. Kaapstad: luxe cruise bij zonsondergang van 1,5 uur met wijn

Ervaar de Zuid-Afrikaanse zonsondergang aan boord van een luxe catamarancruise en bewonder de kustgezichten van de Kaap terwijl je naar de horizon vaart. Vertrek vanaf het levendige V&A Waterfront en vaar richting Tafelbaai. Geniet van een adembenemend uitzicht op het Tafelberggebergte met uitzicht op de uitgestrekte Atlantische Oceaan en baan je een weg naar de horizon. Geniet tijdens het varen van 2 gratis glazen mousserende wijn en geniet van het adembenemende uitzicht op de zon die aan de horizon smelt. Houd het onderwaterleven in de gaten, met dolfijnen, walvissen en pinguïns die regelmatig worden waargenomen. Zodra de zon achter de horizon verdwijnt, kunt u genieten van een soepele cruise terug naar het V&A Waterfront met zijn levendige bars en restaurants.

...
Houtbaai: Duiker Island Zeehondenkolonie Cruise

9. Houtbaai: Duiker Island Zeehondenkolonie Cruise

Kies uit 40 cruises van 60 minuten en zeil naar Duiker Island om duizenden Kaapse pelsrobben in hun natuurlijke omgeving te zien. Geniet van enkele van de meest spectaculaire landschappen die het Kaapse Schiereiland te bieden heeft terwijl je langs de ruige kustlijn vaart vanuit de haven van Hout Bay. Terwijl je over het water vaart, krijg je een adembenemend uitzicht op de beroemde Chapman's Peak Drive en de Sentinel Mountain, naast de kans om ander zeeleven te zien, waaronder dolfijnen en walvissen. 40 minuten durende zeehondenkoloniecruise: kindvriendelijke cruise van de haven van Houtbaai naar Duiker Island, de zeehondenkolonie, waar u duizenden wilde Kaapse pelsrobben van dichtbij kunt zien in hun prachtige natuurlijke habitat. 60-minuten durende zeehonden- en scheepswrakcruise: bekijk de Kaapse pelsrobben op Duiker Island en ga dan verder onder de Kabonkelberg-bergketen naar Moari Bay, berucht om zijn scheepswrakken die in 1994 aan de grond liepen tijdens een van de beroemde Kaapse winterstormen. 60 minuten durende Chapmans Peak Cruise: vertrek vanuit de haven van Hout Bay naar Duiker Island om de Kaapse pelsrobben te bekijken. Vanaf daar zal de boot de baai oversteken en terugreizen naar de haven langs de kliffen en grotten van Chapmans Peak.

...
Kaapstad: stand-up paddleboard-ervaring

10. Kaapstad: stand-up paddleboard-ervaring

Leer een nieuwe vaardigheid of perfectioneer je stand-up paddle-techniek door over het water te glijden bij het V&A Waterfront van Kaapstad. Oefen op het kalme water van het kanaal met 30 of 60 minuten boardhuur. Geniet van enkele van de mooiste uitzichten van het prachtige Kaapstad vanaf de beschermde grachten van het V&A Waterfront. Begin met een korte les van een deskundige instructeur voordat je het water op gaat.

...

Sitemap Kaapstad

Wil je alle activiteiten in Kaapstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kaapstad

Omdat we lokale Capetonians waren en thuis bleven zitten met 2 junior schoolgaande kinderen (op een langere vakantie), besloten we dat we moesten ontsnappen aan de eentonigheid van thuis en eropuit moesten trekken. We besloten om een zeiltocht naar Tafelbaai te maken. Nadat we de haven uit waren met de motor werden de zeilen gehesen en vorderden we verder onder windenergie, een heerlijke ervaring. Naast de alomtegenwoordige zeehonden zagen we ook pannenkoekhaaien (nog nooit eerder door ons gezien). Thr-gidsen waren professioneel, informatief en hielden ons bezig met hun eigenzinnige humor. De kinderen hielden van de reis en waren vooral geïnteresseerd in het bezoeken van de hoofden!

Geweldige ervaring! In het begin waren bronzen haaien snel op de boot, maar ze waren heel snel verdwenen. Na ongeveer 1 uur wachten verschenen er 2 witte haaien - een van hen ongeveer 4,5-5 meter lang. Onvergetelijke momenten, zowel in een haaienkooi als vanaf een boot. Daar hadden we enorm veel geluk mee! Het bedrijf doet voornamelijk onderzoek naar zee / haaien en doet alleen de toeristische reizen voor financiering.

Ray onze gids was geweldig. Hij maakte de ervaring echt leuk en boeiend. Ik heb echt genoten van alle plaatsen waar we zijn geweest, waaronder Boulders, Cape Point, Table Mountain, Cape of Good Hope en andere kleinere gebieden. Ik raad Kabura Travel & Tours aan voor iedereen die de Westkaap wil toeren.

Hele mooie helikoptervlucht gehad. Over Robbeneiland gevlogen waarbij uitleg gegeven werd. Vriendelijke medewerkers. Echt een aanrader!

Was een top dag, erg leuk en divers. Aardige tour guide met veel kennis. Perfecte timing van alles.