Kies data

Kaapstad Activiteiten voor het hele gezin

Kaapstad Activiteiten voor het hele gezin: Onze meest aanbevolen

Vanuit Kaapstad: retourtrip naar Aquila met safari

1. Vanuit Kaapstad: retourtrip naar Aquila met safari

Ontdek dieren zoals leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en Kaapse buffels tijdens een dagtrip vanuit Kaapstad naar het Aquila Private Game Reserve. Maak een gametour in een terreinwagen met open dak. Pauzeer voor een heerlijke lunch in de lodge van het reservaat.  Je vertrekt in de ochtend en gaat de N1-snelweg op. Je rijdt door de spectaculaire Hexvallei en arriveert vervolgens bij het Aquila Private Game Reserve. Het reservaat kent een grote biodiversiteit, dus voor de fanatieke wild- en vogelspotter is er genoeg te zien. Spot giraffen, blesbokken, zwarte en blauwe gnoes, zebra's, springbokken, gemsbokken, klipspringers, duikers, grijze bokken, steenbokken, struisvogels, bavianen, karakoelen, vossen, jakhalzen en meer. Spot tot wel 172 vogelsoorten, waaronder de majestueuze zwarte adelaar. Geniet van een gamedrive met een goed geïnformeerde ranger, en smul een heerlijke lunch in de lodge.

Kaapstad: tandem-paraglidingavontuur

2. Kaapstad: tandem-paraglidingavontuur

Na een korte uitleg stijgen jij en je piloot op vanaf een berghelling onder een scherm dat op een parachute lijkt. Zodra het boven je is opgeblazen, loop of ren je slechts een paar stappen om op te stijgen vanaf de lichte helling; de wind zal het scherm vangen en je zult door de lucht gedragen worden. In de lucht heeft je piloot de complete controle over de richting en snelheid, wat hem de vrijheid geeft om over bergkammen te scheren, op te stijgen op warme luchtstromen en afstanden af te leggen. De aanbieders hebben van meet af aan een bewezen veiligheidsrecord, een verdienste van de bedrijfsprotocollen. Elk seizoen begint met gloednieuwe uitrustingen die ook gedurende het jaar goed onderhouden worden. Alle piloten zijn internationaal erkende tandemvlucht-instructeurs. Elke passagier wordt kort voorgelicht en van een helm voorzien. Alle piloten zijn uitgerust met een compleet veiligheids- en communicatiesysteem; de weersomstandigheden worden zorgvuldig beoordeeld voordat je mee omhoog wordt genomen en opnieuw vlak voor de vlucht. Je wordt bij het opstijgen en landen door het personeel ondersteund. Maak je klaar om een menselijke oerdroom in vervulling te brengen: vrij door de lucht vliegen. Neem een aanloop – je mag nu volledig opgaan in een persoonlijke en pure vliegervaring met een paraglider. Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben om te gaan tandemparagliden. Duizenden tandemvluchten zijn uitgevoerd met kinderen zo jong als 10 jaar en volwassenen zo oud als maar liefst 87. Na de korte voorlichting ren je slechts een paar stappen; de rest is in handen van je volledig gequalificeerde piloot. Ontspan gewoon en geniet van je vlucht. Reserveren is noodzakelijk; stel het niet uit tot je laatste dag, want de activiteit is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Aquila Game Reserve: namiddagsafari

3. Aquila Game Reserve: namiddagsafari

Kom aan in het reservaat om 12:00 uur voor de lunch, voordat je begint aan je safari van 2 tot 3 uur onder leiding van een ervaren gids. Daarna geniet je van vrije tijd om de rest van de faciliteiten te verkennen. Middagsafari:  12:00 uur: welkomst drankje geserveerd bij aankomst 12:15 uur: buffetlunch 13:30 uur: safari  16:00 uur: vertrek

Aquila privéwildreservaat: zonsondergangsafari

4. Aquila privéwildreservaat: zonsondergangsafari

Je komt aan in Aquila privéwildreservaat vóór 15.00 uur. Bij aankomst ontvang je een welkomstdrankje, gevolgd door een selectie van thee, koffie en snacks. Om 15:15 uur start je safari van 2-3 uur. Na een hete dag in de Afrikaanse wildernis komen de dieren net in beweging. Ze komen de schaduw uit om zich richting de waterplaatsen te bewegen. De safari wordt geleid door een ervaren gids die spannende verhalen en feiten over je omgeving zal vertellen, die gemakkelijk je eigen wilde kant naar voren laten komen. Tijdens het bezoek aan het reservaat kun je genieten van een aantal aanvullende activiteiten. Je kunt aan het zwembad ontspannen, rondneuzen in de curiosawinkel, het Aquilalabyrint bezoeken of een potje schaken. Volg deze rondleiding om wilde dieren te zien en te genieten van een magische zonsondergang. 

Kaapstad: zeedierenexcursie vanaf het V&A Waterfront

5. Kaapstad: zeedierenexcursie vanaf het V&A Waterfront

Ga aan boord en probeer het zeeleven te spotten in het ecosysteem van de Tafelbaai tijdens een ecoboottocht van 1,5 uur vanaf Kaapstad. Je ziet de soorten in hun natuurlijke omgeving, zoals bultruggen en zuidkapers, afhankelijk van het seizoen. Je krijgt de kans om dicht bij de boot scholen dolfijnen te zien en hun acrobatische kunstjes te bewonderen. Je ziet de prachtige Kaapse pelsrobben ontspannen op de pier en komt dicht bij ongewone diersoorten, zoals de maanvis. Je ziet Afrikaanse pinguïns die duiken om vis te vangen om mee te nemen naar hun broedkolonies op Robbeneiland.  Je komt vogels tegen zoals sternen, genten, aalscholvers en prachtige wenkbrauwalbatrossen.

Houtbaai: Duiker Island Zeehondenkolonie Cruise

6. Houtbaai: Duiker Island Zeehondenkolonie Cruise

Kies uit 40 cruises van 60 minuten en zeil naar Duiker Island om duizenden Kaapse pelsrobben in hun natuurlijke omgeving te zien. Geniet van enkele van de meest spectaculaire landschappen die het Kaapse Schiereiland te bieden heeft terwijl je langs de ruige kustlijn vaart vanuit de haven van Hout Bay. Terwijl je over het water vaart, krijg je een adembenemend uitzicht op de beroemde Chapman's Peak Drive en de Sentinel Mountain, naast de kans om ander zeeleven te zien, waaronder dolfijnen en walvissen. 40 minuten durende zeehondenkoloniecruise: kindvriendelijke cruise van de haven van Houtbaai naar Duiker Island, de zeehondenkolonie, waar u duizenden wilde Kaapse pelsrobben van dichtbij kunt zien in hun prachtige natuurlijke habitat. 60-minuten durende zeehonden- en scheepswrakcruise: bekijk de Kaapse pelsrobben op Duiker Island en ga dan verder onder de Kabonkelberg-bergketen naar Moari Bay, berucht om zijn scheepswrakken die in 1994 aan de grond liepen tijdens een van de beroemde Kaapse winterstormen. 60 minuten durende Chapmans Peak Cruise: vertrek vanuit de haven van Hout Bay naar Duiker Island om de Kaapse pelsrobben te bekijken. Vanaf daar zal de boot de baai oversteken en terugreizen naar de haven langs de kliffen en grotten van Chapmans Peak.

Kaapstad: voorrangsticket Two Oceans Aquarium

7. Kaapstad: voorrangsticket Two Oceans Aquarium

In het Two Oceans Aquarium wonen meer dan 3000 zeewezens. Ervaar zelf hoe divers het leven in de Atlantische en Indische Oceaan is. Verken de verschillende onderwatersoorten uit het Ocean Basket Kelp Forest, zoals de kelp die op de stranden van Kaapstad groeit. Leg het zeeleven onder de microscoop en ga op ontdekkingsreis door de Indische Oceaan. De verbluffende tentoonstellingen laten je betoverende gekleurde vissen, doorzichtige kwallen, verlegen octopussen en Knysna-zeepaardjes zien. Sla ook de nieuwe I&J-tentoonstelling niet over, een tunnel van 10 meter lang waar je prachtige subtropische soorten kunt bewonderen. Het Two Oceans Aquarium huist ook een paar soorten die je in geen enkel ander aquarium ter wereld kunt vinden. Daaronder de uitzonderlijke, kronkelende slijmprikken. Deze vis is als een paling en kan als het bang is wel 5 liter slijm aanmaken. Het is een eeuwenoude vis zonder ogen, vinnen of schubben en je kunt hem alleen in Kaapstad zien...

Aquila privéwildreservaat: vroege ochtendsafari

8. Aquila privéwildreservaat: vroege ochtendsafari

Kijk uit naar verbazingwekkende dieren in de natuur op het meest actieve tijdstip van de dag op een safari in de vroege ochtend door het prachtige privéreservaat Aquila. Start uiterlijk om 07:00 uur om te zorgen dat je de dieren ziet zodra ze wakker worden aan het begin van de dag. Je profiteert van de diensten van een ervaren ranger die spannende verhalen en feiten over je omgeving zal delen om je innerlijke wilde kant te laten ontwaken! Ontvang thee of koffie en beschuiten bij aankomst voor je safari van 2 tot 3 uur. Geniet van een voorverpakt continentaal ontbijt in de ochtend in de wildernis. Verleng je verblijf in het reservaat met voorafgaande kennisgeving, als je wilt genieten van één van de andere aangeboden faciliteiten. Profiteer van verschillende spabehandelingen, waaronder manicures, pedicures en massages of geniet op je gemak van de verwarmde zwembaden, het stoombad en de sauna. Maak van de gelegenheid gebruik van een paardrijtocht of verken de omgeving met een quad.

Kaapstad Ocean Safari: speedbootavontuur in Tafelbaai

9. Kaapstad Ocean Safari: speedbootavontuur in Tafelbaai

Onze tochten vertrekken vanaf kade 5 in de waterkant. Met een beetje geluk krijg je de kans om Kaapse pelsrobben, dolfijnen, walvissen, pinguïns en zonnevissen en mogelijk nog veel meer te zien terwijl we de baai afzoeken op zeeleven. De bestemming van de trip is niet altijd hetzelfde, omdat deze reis eigenlijk gaat over tijd doorbrengen op het water en op zoek gaan naar het rijke zeeleven dat te vinden is in de buurt van Kaapstad. Je kunt er echter zeker van zijn dat je een fantastisch uitzicht heeft op de Tafelbaai en dat je vanaf het water enkele van de meest verbazingwekkende bezienswaardigheden van Kaapstad kunt zien: Tafelberg, Signal Hill, Leeuwenkop, Camps Bay en Clifton Beaches, Robbeneiland. Je kunt natuurlijk foto's maken wanneer de speedboot af en toe stopt om er zeker van te zijn dat je een ongelooflijke ervaring hebt. De trip begint met veiligheidsinstructies door de schipper en het passen van reddingsvesten en het ondertekenen van de vrijwaring in onze kantoren op kade 5. Kinderen zijn welkom, zo lang als ze worden begeleid door volwassenen. Onze activiteiten zijn weerafhankelijk en de route hangt af van de verwachte weersomstandigheden voor de dag.

Kaapstad: Silvermist Estate Wine Tasting & Drumstruck Show

10. Kaapstad: Silvermist Estate Wine Tasting & Drumstruck Show

Ga naar Silvermist Vineyards in Kaapstad, ontmoet de eigenaar van het landgoed en bezoek de wijngaard. Geniet van een panoramisch uitzicht op de Tafelberg en de Twaalf Apostelen en proef 4 geweldige wijnen. Sluit je ervaring ten slotte af met een live Afrikaanse show. Ga naar het landgoed en reis de berg op om het Silvermist House te bereiken dat uitkijkt over de Constantia-vallei. Hier ontmoet je Gregory Louw, de eigenaar en wijnmaker van het Silvermist Organic Wine Estate. Proef je eerste wijn voor vandaag, een Constantia Royale 2021, een beperkte productie Sauvignon Blanc. Geniet van het uitzicht op de boerderij en leer hoe de wijngeschiedenis van Zuid-Afrika begon in de Constantia-vallei. Volg vervolgens uw gastheer de wijngaard in en proef uw tweede wijn, een biologische Sauvignon Blanc 2021, geproduceerd van druiven die uitsluitend op het landgoed worden geteeld. Raak de wijnstokken aan en voel de grond terwijl je leert hoe de verschillende oriëntatie van het land de druivensoorten en wijnen beïnvloedt. Je derde proeverij voor vandaag is een rode wijn van het landgoed Groot Constantia, de oudste wijnboerderij van Zuid-Afrika. Reis over de heuvel naar het grasveld en bewonder het uitzicht op de achterkant van de Tafelberg, het Twaalf Apostelen-gebergte en het natuurreservaat Orange Kloof. Hier proef je je vierde en laatste wijn van de dag, de zeldzame en exclusieve Biologische Cabernet Sauvignon 2017. Van deze wijn zijn slechts 1.500 flessen geproduceerd. Ga ten slotte naar het Silvermist House, waar je de grootste privécollectie Zuid-Afrikaanse muziekinstrumenten zult zien. Bereid je dan voor op een authentieke Zuid-Afrikaanse show terwijl je naar Drumstruck kijkt. Laat de meester Drumstruck-muzikanten je meenemen op een reis door de muziekgeschiedenis van Zuid-Afrika. Zie hoe oude bogen en koedoe-hoorns werden gespeeld. Leer hoe de trommel is uitgevonden en speel je eigen trommel.

  • Toegangstickets
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
  • Privétours
17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Kaapstad

Welke topattracties zijn een must-see in Kaapstad?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kaapstad?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Stellenbosch

Overzicht activiteiten in Kaapstad

Wil je alle activiteiten in Kaapstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kaapstad

Ik had een fantastische ervaring met deze excursie. Ik was de enige passagier en de kapitein besloot toch te gaan. Het werd een cadeautje om nooit te vergeten. Een prive tour, waarin we honderden dolfijne hebben gespot, 14 walvissen hebben geteld, heel veel diversiteit aan vogels, zeehonden, een paar bruinvissen onder prachtige luchten. Een aanrader voor iedereen die Kaapstad bezoekt. Je moet natuurlijk ook wel een beetje geluk hebben. Maar de kapitein Francois, weet precies waar hij naar op zoek is. Bij bij ieder verschil op het water, gooit hij het roer om en gaat recht op zijn doel af. Verbazend om dit mee te maken. Ik zag in de verste verte niet dat er uberhaupt iets te zien zou zijn, maar werd compleet verrast! En dat meerdere keren. In een woord GEWELDIG!!!!

What a fantastic trip this was! After 40 minutes, we thought we wouldn’t find any animals and then all of a sudden, encountered a group of whales and a Moonfish (!). Even managed to see a few whales breaching. The guys took more time out on the water to experience the whales which made this more than worth. Would definitely recommend!

De safari was waanzinnig mooi en we hebben onder andere de Big Five gezien. Onze gids was erg aardig en vertelde interessante dingen over de dieren. Aan het begin en tussendoor was er een gratis koud drankje. De transfer van en naar Kaapstad werkte perfect! Alleen de lunch in Aquila was niet bijzonder goed, maar oké.

Geweldige ervaring met een fantastisch uitzicht. Geweldige windcondities en een onvergetelijke vlucht van 15 minuten van Signal Hill via Kaapstad naar het strand!

Vanwege de wind is het plan op korte termijn gewijzigd. Informatie kwam een beetje laat maar voldoende tijd. Verder prima organisatie.