Kaapstad
Boot- & zeiltochten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kaapstad Boot- & zeiltochten: Onze meest aanbevolen

Kaapstad: boottocht bij zonsondergang met champagne

1. Kaapstad: boottocht bij zonsondergang met champagne

Kaapstad heeft een van de beste locaties om de zon onder te zien gaan vanaf het water. De Atlantische Oceaan strekt zich tot ver achter de majestueuze Tafelberg uit. Deze boottocht moet je als local en als reiziger zeker een keer gedaan hebben. Je krijgt vanaf de zee een uniek panorama op de kust van Kaapstad en ontspant ondertussen met een lokale bubbeltjeswijn. De zeilboten Esperance en Serenity One volgen tijdens deze boottocht de wind. De bestemming hangt daarom af van het weer tijdens de boottocht. De kapitein laat je voor vertrek de verwachte richting weten, maar in de zomer komt de wind in Kaapstad meestal uit het zuidoosten. Eerst vaar je de haven uit. Vervolgens vaar je over de Tafelbaai richting de vuurtoren Milnerton. Daarna keer je terug naar de beschermde Grangerbaai in de luwte van de Tafelberg om de zonsondergang te zien. Tenslotte ga je op de motor weer terug naar Waterfront. In de wintermaanden, wanneer de noordwester wind overheerst, vaart de boot waarschijnlijk in de richting van de kust van Clifton of Robbeneiland. Deze boottocht keert ook terug naar Grangerbaai en Waterfront. In sommige gevallen kan het vanwege het weer nodig zijn de motor te gebruiken. In dat geval vaart de boot langzaam langs de Atlantische kust in de richting van Clifton en dan weer terug. Bij alle boottochten doen de kapitein en de bemanning hun best om, afhankelijk van het weer, jouw het optimale uitzicht op de zonsondergang boven de zee te bieden - je gelooft niet hoe mooi dit is, totdat je het zelf beleeft. Wanneer de zee te ruig is en de wind te sterk vaart de boot alternatief door de Tafelbaai met als eindbestemming de haven van Kaapstad; een perfect alternatief aanbod met een magisch uitzicht op de Tafelberg en de lichtjes van Kaapstad in het donker. In extreme omstandigheden zal de schipper alle aspecten in overweging nemen en zelfs aan de kade blijven om de veiligheid van de passagiers te waarborgen.

...
V&A Waterfront: zeehonden kijken tijdens een havencruise

2. V&A Waterfront: zeehonden kijken tijdens een havencruise

Vertrek vanaf de pier bij Two Oceans Aquarium en ervaar de V&A Waterfront, de beroemde waterkant van Kaapstad, tijdens een rondvaart vanuit de haven. Ontdek iconen van de zeevaartgeschiedenis, zie belangrijke bezienswaardigheden en bewonder unieke uitzichten op het natuurlijke landschap rondom Kaapstad. Hoogtepunten zijn de SAS Somerset, 's werelds laatst overgebleven bevoorradingsschip, en de Basculebrug, de grootste gesynchroniseerde beweegbare brug op het zuidelijk halfrond. Tijdens de rondvaart zie je ook de Tafelberg, de Nelson Mandela Gateway, het Chavonnes Battery-museum en de beroemde Klokkentoren. Het is echt een bijzonder hoogtepunt om de bruisende waterwegen van Kaapstad vanaf de boot te ervaren. Deze havenrondvaart geeft je het uitzicht vanuit een uniek perspectief dat geen enkele andere tour je kan bieden.

...
Kaapstad: zeilboottocht naar de Waterfront en Baai

3. Kaapstad: zeilboottocht naar de Waterfront en Baai

Met de wind in het zeil vaar je over de Tafelbaai via de vuurtoren Milnerton terug naar het Waterfront (zuidoostenwind in de zomer) of noordoost naar het Robbeneiland (noordwestenwind in de winter). Vertrouw op je schipper om de meest comfortabele koers te kiezen - meestal met halve wind. Als je niet weet wat "halve wind" betekent, zal de attente bemanning je graag de basisprincipes van het zeilen uitleggen. Mocht het te onveilig en hobbelig worden tijdens het varen in de gewenste richting, dan zal de tour plaatsvinden per motorboot. Afwijkingen van de tour (weergerelateerd) Voor alle schepen geldt: op een te hoge zee of bij een ongewoon sterke wind, gaat de zeilboottocht in plaats van de Tafelbaai, naar de haven van Kaapstad voor een rondvaart in de haven. Dit veilige en perfecte alternatief biedt een magisch uitzicht op de haven, Kaapstad en de Tafelberg, evenals de lichten van Kaapstad en de haven in de avond. In extreme omstandigheden zal de schipper alle aspecten in overweging nemen en zelfs aan de kade blijven om de veiligheid van de passagiers te waarborgen.

...
Houtbaai: Duiker Island Zeehondenkolonie Cruise

4. Houtbaai: Duiker Island Zeehondenkolonie Cruise

Kies uit 40 cruises van 60 minuten en zeil naar Duiker Island om duizenden Kaapse pelsrobben in hun natuurlijke omgeving te zien. Geniet van enkele van de meest spectaculaire landschappen die het Kaapse Schiereiland te bieden heeft terwijl je langs de ruige kustlijn vaart vanuit de haven van Hout Bay. Terwijl je over het water vaart, krijg je een adembenemend uitzicht op de beroemde Chapman's Peak Drive en de Sentinel Mountain, naast de kans om ander zeeleven te zien, waaronder dolfijnen en walvissen. 40 minuten durende zeehondenkoloniecruise: kindvriendelijke cruise van de haven van Houtbaai naar Duiker Island, de zeehondenkolonie, waar u duizenden wilde Kaapse pelsrobben van dichtbij kunt zien in hun prachtige natuurlijke habitat. 60-minuten durende zeehonden- en scheepswrakcruise: bekijk de Kaapse pelsrobben op Duiker Island en ga dan verder onder de Kabonkelberg-bergketen naar Moari Bay, berucht om zijn scheepswrakken die in 1994 aan de grond liepen tijdens een van de beroemde Kaapse winterstormen. 60 minuten durende Chapmans Peak Cruise: vertrek vanuit de haven van Hout Bay naar Duiker Island om de Kaapse pelsrobben te bekijken. Vanaf daar zal de boot de baai oversteken en terugreizen naar de haven langs de kliffen en grotten van Chapmans Peak.

...
Kaapstad naar Gansbaai: duiken in kooi met haaien

5. Kaapstad naar Gansbaai: duiken in kooi met haaien

Je wordt opgehaald bij je hotel in Kaapstad of Hermanus in een luxe bus met airconditioning, die je naar de faciliteiten van de lokale partner brengt, tegenover de trailerhelling van de haven. Krijg een ongerept uitzicht op zee met je gratis continentaal ontbijt tijdens de veiligheidsbriefing. Pak je 5 mm wetsuits terwijl je nog aan land bent en ga naar Shark Alley op Megalodon II. Eenmaal verankerd, worden de haaien per loklijn naar de kooi gelokt. Kijken vanaf het dek van de boot is bijna net zo opwindend als in de kooi stappen voor een onvergetelijke ontmoeting. Ongeveer 3 uur op zee zorgt voor meer dan één duik. De kooi neemt 4 of 5 personen tegelijk op rotatiebasis mee. Er zijn drankjes en snacks aan boord om van te genieten terwijl je opwarmt op het dek, voordat je weer een ontmoeting onder water tegenkomt met deze ontzagwekkende toproofdieren. Er is geen duikervaring nodig voor deze oppervlaktekooiduik, het is net zo eenvoudig als je adem inhouden. De cameraman aan boord is er om deze onvergetelijke ervaring voor je vast te leggen en na het bekijken van de beelden van de dag terug op het land, terwijl je geniet van een warme lunch, kun je ervoor kiezen om een souvenir USB te kopen. Ervaar walvis spotten op land onderweg naar Kaapstad of luchthaventransfers zonder extra kosten.

...
Gansbaai: ecologische kooiduikbelevenis met haaien

6. Gansbaai: ecologische kooiduikbelevenis met haaien

Als je de optie met vervoer kiest, begint je avontuur met ophaalservice bij je hotel in Kaapstad. Vervolgens geniet je van een 2,5 uur durende, mooie route naar jouw bestemming - het Great White House. Eenmaal aangekomen krijg je een ontbijt of lunch geserveerd, voordat je een veiligheidsbriefing krijgt over wat je kunt verwachten. Hierna wandel je naar de haven om aan boord te gaan van een speciale boot voor het duiken naar haaien. In 20 minuten vaar je naar Dyer Island, waar je voor anker gaat en de haaien zich bevinden. Je boot heeft alle nodige voorzieningen, inclusief drankjes en snacks. Je pakt je waterdichte tas met je duikerskit en krijgt dan de kans om deze geweldige dieren in hun natuurlijke omgeving te zien, veilig beschermd dankzij een kooi. Je zult volkomen veilig zijn, maar de adrenaline zal als een gek door je lichaam pompen! Dit is een ervaring om nooit te vergeten. Als de omstandigheden het toelaten, vaar je door de Shark Alley, voordat je terugkeert naar het vasteland voor een nabespreking en een warme kom soep. Vervolgens profiteer je tijdens de terugreis naar Kaapstad van gratis toegang tot een opvangcentrum voor Afrikaanse pinguïns en zeevogels (als je deze optie selecteert).

...
Gansbaai: boottocht Marine Big 5

7. Gansbaai: boottocht Marine Big 5

Bezoek het ecosysteem van Dyer Island en krijg de gelegenheid om de Marine Big 5 te spotten, de 5 grootste bewoners in de zee: walvissen, haaien, zeehonden, dolfijnen en pinguïns. Elk jaar komen tussen juni en december de Zuidkapers, de Australische Walvissen, naar Gansbaai om te paren en te kalven. Zie hoe de walvissen paren, boven het water uit springen, met hun staartvinenn slaan en nog veel meer. Misschien zie je ook wel Brydevinvissen, bultruggen, zeldzame Sousa dolfijnen en gewone dolfijnen. Je ziet gegarandeerd een ongelooflijke diversiteit aan zeevogels en een kolonie van bijna 60.000 pelsrobben op Geyser Rock, terwijl de boot over de beroemde Shark Alley vaart. Aan boord vertelt een mariene bioloog je meer over de indrukwekkende dieren die deze kusten bezoeken. Op de dag van je trip word je opgehaald bij je hotel in Kaapstad of Hermanus, als je een optie hebt gekozen met vervoer inbegrepen. Bij aankomst in Gansbaai geniet je van koffie of thee met muffins terwijl je luistert naar de veiligheidsinstructies. Nadat je wordt uitgerust met opblaasbare reddingsvesten en waterbestendige kleding, loop je 200 meter naar de haven om aan boord te gaan van de walvis-observatieboot. Gemiddeld breng je 2 uur door  op zee, afhankelijk van het weer en de activiteit van het zeeleven.  Bij terugkeer aan land wordt je nog meer verteld over wat je gezien hebt tijdens de tocht en geniet je van warme soep en brood. Je kunt na de tocht professionele foto's kopen, zodat altijd kunt terugkijken op deze reis. Als je de optie met vervoer vanuit Kaapstad kiest, dan is een bezoek aan het African Penguin and Seabird Sanctuary op de terugweg inbegrepen. Hier zie je wat er wordt gedaan om gewonde en zieke dieren te rehabiliteren.

...
Kaapstad: oceaansafari naar de Big 5 van de zee

8. Kaapstad: oceaansafari naar de Big 5 van de zee

Verruil de drukte van de stad voor de frisse oceaanlucht en kom alles te weten over het unieke ecosysteem van de Atlantische kust. Je schippers en gids zijn ervaren en kunnen vol passie vertellen over hun ervaringen op zee. Op de boot heb je een prachtig uitzicht op de uitgestrekte oceaan en de Atlantische kustlijn van Kaapstad. Zo zie je de stad vanuit een heel nieuw perspectief. Afhankelijk van het seizoen kun je dolfijnen, Kaapse pelsrobben, walvissen, pinguïns, maanvissen en ander dieren spotten.Terwijl je langs Sea Point, Clifton, Camps Bay en Oudekraal vaart, zie je in de verte de toppen van de 12 Apostelen, Signaalheuvel, Leeukop en de Tafelberg liggen.   

...
Hout Bay: boottocht naar Seal Island met pelsrobben

9. Hout Bay: boottocht naar Seal Island met pelsrobben

Ga op weg vanuit Hout Bay en vaar langs Sentinal Mountain op weg naar Duiker Island. Eenmaal aangekomen kun je 4000 pelsrobben live op Duiker Island bewonderen en meer leren over deze dieren en hun geschiedenis dankzij je gids. Vervolgens ga je naar het schilderachtige en fotogenieke gebied De Jossie, onder Chapman's Peak Je vaart langs Chapman's Peak terwijl je gids je vertelt over het graniet en de grotten Om je tour af te sluiten krijg je nog een kleine adrenalineshot. Ervaar een snelheidsrun op je boot, waarbij deze 360 graden draait om terug te keren naar de haven.

...
Kaapstad: Champagne-cruise vóór zonsondergang

10. Kaapstad: Champagne-cruise vóór zonsondergang

Een Champagne-cruise vóór zonsondergang is een extreem populaire cruise, ideaal voor gezinnen met kinderen die de reguliere zonsondergangcruise te laat vinden. Terwijl je op het water bent, kun je de zon zien zinken in de horizon en genieten van het "gouden uur", wat zorgt voor prachtige foto's. Je krijgt een fantastisch uitzicht over de hele stad Kaapstad en de altijd indrukwekkende Tafelberg. Aan boord van uw schip kunt u genieten van een glas gratis mousserende wijn die vergezeld gaat van commentaar van de bemanning aan boord van de boot. Deze cruise is de voorlaatste van de dag en keert terug naar de V&A Harbour voorafgaand aan de laatste zonsondergang Champagne-cruise.

...

Sitemap Kaapstad

Wil je alle activiteiten in Kaapstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kaapstad

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 481 beoordelingen

Het was echt een geweldige ervaring. Toen we aankwamen, werden we begroet met ontbijt, kregen we een korte briefing (in het Engels) en Nepor-pakken, omdat het water nu alleen in de zomer 10 tot 14 ° C wordt. Daarna zijn we ongeveer 5 km met de boot vertrokken. Zodra de eerste haai opdook, konden de eerste 5 mensen de kooi betreden. Beetje bij beetje kwamen er steeds meer haaien in de buurt van de kooi. - krankzinnigheid! Zelfs als je ervoor koos om niet in de kooi te komen, had je een goed zicht. Uiteindelijk verscheen er ook een babyzeehond. Na ongeveer een half uur was er een verandering en de volgende 5 mensen konden de kooi in. Ten slotte werd de vraag gesteld wie geïnteresseerd zou zijn in een tweede ronde. Na in totaal ongeveer 2-3 uur op het water reden we terug en kregen een heerlijke lunch. De duik werd ook gefilmd. We hadden geluk met het weer. Echt een aanrader!

Omdat we lokale Capetonians waren en thuis bleven zitten met 2 junior schoolgaande kinderen (op een langere vakantie), besloten we dat we moesten ontsnappen aan de eentonigheid van thuis en eropuit moesten trekken. We besloten om een zeiltocht naar Tafelbaai te maken. Nadat we de haven uit waren met de motor werden de zeilen gehesen en vorderden we verder onder windenergie, een heerlijke ervaring. Naast de alomtegenwoordige zeehonden zagen we ook pannenkoekhaaien (nog nooit eerder door ons gezien). Thr-gidsen waren professioneel, informatief en hielden ons bezig met hun eigenzinnige humor. De kinderen hielden van de reis en waren vooral geïnteresseerd in het bezoeken van de hoofden!

Geweldige ervaring! In het begin waren bronzen haaien snel op de boot, maar ze waren heel snel verdwenen. Na ongeveer 1 uur wachten verschenen er 2 witte haaien - een van hen ongeveer 4,5-5 meter lang. Onvergetelijke momenten, zowel in een haaienkooi als vanaf een boot. Daar hadden we enorm veel geluk mee! Het bedrijf doet voornamelijk onderzoek naar zee / haaien en doet alleen de toeristische reizen voor financiering.

De tour was geweldig, het is goed georganiseerd en we hadden 20 bronzies / koperen haaien in de papaboot. Iedereen kon twee keer in de kooi komen. Het is echt een adembenemende ervaring die ik iedereen kan aanbevelen. Het was een fantastische tour, opnieuw en opnieuw!

gezellige crew en met de Grote zeilen heel er speciaal