Kies data
Kaapstad

Couleur locale & buurttours

Kaapstad Couleur locale & buurttours: Onze meest aanbevolen

Kaapstad: rondleiding door townships van een halve dag

1. Kaapstad: rondleiding door townships van een halve dag

Op reis ontdek je een cultuur pas echt als je met de lokale bevolking in contact komt. Tijdens deze tour van een halve dag leer je Kaapstad van dichtbij kennen door door de ogen van de lokale bevolking te kijken. Tijdens de tour krijg je de kans om meer te weten te komen over de multiculturele kant van Kaapstad en persoonlijke verhalen te horen over de hardhandige uitzettingen uit District Six en het rijke culturele leven van het township. De tour begint om 08:00 of 13:00 uur, en is ongeveer 4,5 uur later afgelopen. Je begint in District Six, bij het museum (gesloten op zondagen). Hier kun je meer te weten komen over de hardhandige uitzetting van 60.000 inwoners in de jaren 70 door het apartheidsregime. Deze ooit levendige gemeenschap van voormalige slaven, ambachtslieden en kooplui was ooit de woonplaats van 1/10e van de populatie van Kaapstad, voordat de wreedheden plaatsvonden. Na jezelf geïnformeerd te hebben ga je naar Langa, het oudste formele township van Zuid-Afrika. Deze buitenwijk werd in 1927 opgericht, en werd vóór de tijd van de apartheid al speciaal aangelegd voor zwarte Afrikanen. Dit township kent een geschiedenis van gewelddadige opstanden, en je bezoek wordt verrijkt door de verhalen en perspectieven van de lokale bevolking. Vanuit hier gaan we verder naar Shebeen (de pub van het township), waar je traditioneel bier kunt proeven! Hoe kun je nou nee zeggen tegen een biertje met de locals? Tot slot gaan we naar Khayelitsha, vandaag de dag het grootste en snelstgroeiende township van Zuid-Afrika. De lokale naam ervoor is Xhosa, dat 'nieuw thuis' betekent. Hier ontmoet je een paar van de entrepreneurs van het township, die deze historische plaatsen nieuw leven inblazen. Als je geluk hebt en op een zondag deelneemt aan de tour krijg je zelfs de kans om een charismatische kerkdienst bij te wonen in de townships! Dat is werkelijk een ervaring die je niet mag missen!

Franschhoek & Stellenbosch: wijntour van een hele dag

2. Franschhoek & Stellenbosch: wijntour van een hele dag

Proef de lokale cultuur met deze uitstap langs diverse wijnkelders. Alle wijnproeverijen gaan gepaard met passende kaas, chocolade en vleeswaren. Bezoek 4 verschillende wijnhuizen in beide regio's: beroemde wijnhuizen en enkele verborgen juweeltjes die alleen bij de lokale bewoners bekend zijn. Je leert hoe wijn gemaakt wordt, hoe je wijn moet proeven, welk eten en welke wijn het beste samengaan en welke wijn je in een restaurant moet bestellen. Geniet van een heerlijke lichte lunch die midden in het wijnlandschap geserveerd wordt met uitzicht op de Franschhoekvallei.  Je krijgt diverse typen wijn, lokale vleeswaren die bij de wijnen passen, ambachtelijke chocolade en kunt over de mooie hoofdweg van Franschhoek wandelen.

Vanuit Kaapstad: dagtrip wijnstreek met proeverij

3. Vanuit Kaapstad: dagtrip wijnstreek met proeverij

Op deze tour verken je het gebied rond de Kaap en al het lekkers dat er wordt gemaakt. De eerste stop is  het strand van Blaauwberg, waar je schitterend uitzicht hebt op de Tafelberg. Vervolgens ga je de wijnstreek in voor een bezoek aan het  Backsberg Wine Estate (afhankelijk van beschikbaarheid). Hier krijg je een informatieve tour door de wijnmakerij en de kelder. Proef de klassieke witte en rode wijn, gepaard met een kaasje. Verken het plaatsje Franschhoek en eet een lekkere lunch in het hart van de wijnstreek. De combinatie van het prachtige landschap. De gastvrijheid, de topcuisine en de beste wijn geeft je momenten die je nooit zal vergeten. s Middags ga je naar Stellenbosch, de op één na oudste Europese nederzetting in de Kaap. Hier maak je een korte stadstour voordat je verder gaat naar Vergenoegt Wine Estate, waar je hun beste wijnen proeft. Zie hun 900 loopeenden in formatie langsparaderen.

Kaapstad: The Cape Point Instagram Groepstour

4. Kaapstad: The Cape Point Instagram Groepstour

Begin aan een leuke dagtocht in Kaapstad - een van de meest unieke steden ter wereld met prachtige oceaan- en bergachtige tochten, spectaculaire landschappen en iconische erfgoedmonumenten. Deze tour is bedoeld voor diegenen die de meest iconische en pittoreske locaties in de stad willen bezoeken. Naast het maken van enkele Instagram-waardige foto's, leer je over de cultuur en geschiedenis van Kaapstad achter die sites. Je gids is beschikbaar om foto's voor je te maken terwijl je de perfecte pose aanneemt. Bezoek de kleurrijke huizen in de Kaap Maleisische wijk die bekend staat als de Bo Kaap en leer over het erfgoed en de culturen. Rijd langs de Atlantische kust met de oceanen aan de ene kant en de bergen aan de andere kant en stop bij Maiden's Cove met 12 apostelen op de achtergrond. Neem een boot naar Seal Island om de zeehondenkolonie te bezoeken. Stop bij het uitkijkpunt langs de Chapmans Peak Drive, een van de mooiste routes ter wereld. Bezoek de kolonie Boulders Penguins en maak een selfie met deze betoverende zeedieren. Een reis naar Kaap de Goede Hoop biedt u niet alleen een fotomoment, maar ook om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit monumentale natuurgebied. U kunt een baviaan tegenkomen, dus pas op dat u niet te dichtbij komt, want dit zijn wilde dieren en kunnen gevaarlijk zijn. Neem vervolgens de kabelbaan naar de vuurtoren van Cape Point en kijk waar de twee oceaanstromingen elkaar ontmoeten. Sluit de dag af met een momentopname voor de gekleurde hutten aan het strand van St. James. Het inleveren is tussen 18.00 en 18.30 uur.

Kaapstad: fietstocht van 3 uur

5. Kaapstad: fietstocht van 3 uur

Kom meer te weten over het erfgoed van Kaapstad tijdens een fietstocht van de levendige Victoria & Alfred Waterfront naar de bruisende binnenstad en kom dichtbij lokale inwoners. Bewonder het stedelijke landschap en zie oude en huidige bezienswaardigheden terwijl je het historische fort van Castle of Good Hope bezoekt, door Adderley Street reist en naar de voormalige gemeente Bo-Kaap gaat. Fiets naar Company Gardens en St. George's Mall en bekijk het indrukwekkende Green Point Stadium, waar de FIFA World Cup 2010 werd gehouden. Verken het nieuw aangelegde Green Point-ecopark en bewonder de oudste werkende vuurtoren in Zuid-Afrika.

Kaapstad: stadstour met een lokale gids

6. Kaapstad: stadstour met een lokale gids

Krijg een lokale deskundige inzicht in de topattracties van Kaapstad en zijn omgeving tijdens een excursie van een halve dag. Leer fascinerende feiten over de Moederstad en enkele van de indrukwekkende monumenten, waaronder het 17e-eeuwse kasteel van de goede hoop, gebouwd door de Verenigde Oostindische Compagnie aan de rand van het CBD (Central Business District). Verken de levendige Cape Malay-wijk Bo-Kaap, die wordt gekenmerkt door kleurrijke huisjes en geplaveide straatjes. Duik dieper in de geschiedenis van Zuid-Afrika in het South African Museum in Company Gardens, waar je ook het parlementsgebouw en de standbeelden van veel van de vroegere leiders van het land zult vinden. Bezoek de Blue Flag-stranden van de gebieden Clifton en Camps Bay, op slechts enkele minuten van het stadscentrum. Ontdek waar de groet van de Noon Gun wordt afgevuurd op Signal Hill. Berijd de kabelbaan naar de Tafelberg, of geniet van een geweldig uitzicht op de iconische berg vanuit de buitenwijk Table View.

Welkom in Kaapstad: privéwandeltocht met een lokaal

7. Welkom in Kaapstad: privéwandeltocht met een lokaal

Transformeer de manier waarop je reist en maak het net zoveel over de mensen die je ontmoet als de plaatsen die je ziet. Ontvang een welkom in Kaapstad van een lokale gastheer die graag alle tips en trucs deelt om u te helpen alles uit uw verblijf te halen. Ontmoet in uw hotel of accommodatie en maak kennis met uw lokale omgeving. Lees meer over de beste plekken om te eten, boodschappen te doen en de eenvoudigste manieren om je te verplaatsen. Hoor over de belangrijkste dingen om te zien en te doen, aangepast aan uw interesses. Aan het einde van de tour voel je je comfortabeler in je eigen stad, uitgerust met alle informatie die je nodig hebt om het meeste uit je verblijf te halen.

Kaapstad: Peninsula Vibes Boulders Beach & Cape Point

8. Kaapstad: Peninsula Vibes Boulders Beach & Cape Point

Ontmoet je lokale gids bij een lokale koffieplek om je avontuur te beginnen. Nadat je je groep hebt ontmoet, ga je naar de oostkant van het Kaapse schiereiland. Breng uw dag door met het verkennen van schilderachtige dorpjes en ongerepte stranden en het ontdekken van lokale geheimen. Je eerste stop is het prachtige St. James Beach dat beroemd is om zijn funky, kleurrijke huizen. De volgende stop is het prachtige vissersdorpje Kalk Bay, waar u het Empire Café, kunstgalerijen, modeboetieks, Cape Fur Seals, Kalkies Fish and Chips en meer kunt bezoeken. Vanaf hier ga je naar het prachtige Boulders Beach, hopelijk om Afrikaanse pinguïns te zien. Stop bij het uitkijkplatform en het Boulders Beach om te genieten van een lunchpakket bereid door The Strangers Club Café. Bezoek na de lunch Cape Point Reserve en de iconische vuurtoren. Geniet van het panoramische uitzicht en stop bij een geweldige zonsondergang. Drink een paar drankjes en sluit de dag in stijl af voordat je wordt gedropt op de Mojo Market.

Kaapstad: ochtendcruise met Prosecco

9. Kaapstad: ochtendcruise met Prosecco

Breng een vroeg ochtenduurtje door aan boord van een luxe powercatamaran tijdens deze unieke cruise. Vertrek vanaf de V&A-waterkant en geniet van een ontspannen cruise terwijl u geniet van 2 gratis glazen Prosecco. Bewonder de prachtige achtergrond van de Tafelberg terwijl je uitkijkt naar het onderwaterleven zoals walvissen, dolfijnen, pinguïns en maanvissen. Breng gelijkgestemde vrienden en familie mee om van het avontuur te genieten. Er is niets spannender of sprankelender om de perfecte dag mee te beginnen.

Cape Peninsula & Boulders Beach Private Day Tour

10. Cape Peninsula & Boulders Beach Private Day Tour

Maak eerst een korte stop in het hart van het centrum van Kaapstad om de kleurrijke gemeenschap bekend als Bo-kaap te ontdekken. Ga dan rechtdoor naar de kustlijn. Passeer welgestelde buitenwijken met enkele van de beste stranden in de buurt van de stad en stop voor foto's bij Camps Bay. Vervolg uw weg naar Houtbaai tussen gigantische bergen en de Atlantische Oceaan. Geniet van een optionele schilderachtige boottocht van 40 minuten naar Seal Island. Hervat uw tour via de wereldberoemde Chapman's Peak Drive. Bewonder deze prestatie op het gebied van wegenbouw terwijl je over de rand van de bergen slingert; deze schilderachtige rit is niet voor angsthazen. Kom vervolgens net na de middag aan bij het natuurreservaat Cape of Goodhope. Ontdek het rijke plantenleven van de Kaap, vroege menselijke geschiedenis, maritieme geschiedenis en als je geluk hebt, kun je misschien een minisafari hebben. Bereik het zuidwestelijke punt van het continent - Kaap de Goede Hoop - en maak een foto met het bord. Wandelen wordt aanbevolen, maar niet zwemmen vanwege pure riptides. Ga door naar Cape Point en loop 20 minuten een manier omhoog naar een historische vuurtoren. Je kunt ook een kabelbaan voor je eigen rekening nemen als je geen zin hebt om te wandelen. Stop voor de lunch in het visrestaurant van wereldklasse met uitzicht op zee of neem een snelle hap in de naastgelegen food shop. Ga vervolgens op reis naar Simon's Town voor een speciale date met de bedreigde Afrikaanse pinguïns op Boulders Beach. Breng ongeveer 45 minuten door bij de pinguïnkolonie voordat u terugkeert naar Kaapstad langs de kustlijn. Ga door de schilderachtige stadjes op deze historisch bekende Millionaire's Mile. Hoor leuke weetjes over de marine en Just Hinder - de enige hond ter wereld die een bekwame zeeman is geweest. Ontdek ten slotte Kalk Bay en Muizenberg Beach, de hoek van de surfer voordat je terugkeert naar het startpunt.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Meerdaagse tours
23 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 23

Veelgestelde vragen over Couleur locale & buurttours in Kaapstad

Welke andere activiteiten dan Couleur locale & buurttours zijn de moeite waard in Kaapstad?

Andere onmisbare dingen om te doen in Kaapstad:

Welke Couleur locale & buurttours in Kaapstad nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Kaapstad

Wil je alle activiteiten in Kaapstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kaapstad

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 325 beoordelingen

Super leuke tour met leuke hoogtepunten en een geweldige gids (Bram). We proefden geweldige wijnen en kregen ook heerlijke culinaire proeverijen van chocolade en hartige schotels aangeboden. De prijs-kwaliteitverhouding is hier echt geweldig! Ik deed alleen mee en had zoveel plezier met de rest van de groep. Kan de tour alleen maar aan iedereen aanbevelen.

Het bezoek aan Langa is zeer opvallend en laat je de realiteit van de stad Kaapstad en de gevolgen van Apartheid zien. Onze gids in Langa was erg aardig en heeft ons veel geleerd. Er moet echter worden opgemerkt dat Khayelitsha niet echt wordt bezocht, het is gewoon een rit door. De autogids was niet erg spraakzaam en legde ons niet veel uit.

zeer leuke manier om Kaapstad te leren kennen op een andere manier. We fietsten met onze 3 kinderen langs de highlights. Zeer mooie afwisseling. Peter etait vraiment un guide formidable et tres patient par rapport les efants. Je recommande ce tour surtout si vous travaillez avec des enfants. C’est une maniere dynamique a decouvrir ce ville.

Fantastische ervaring. In totaal hebben we 14 glazen uitstekende wijn geproefd, twee wijnhuizen bezocht en de stad Franschoek. Het landschap gezien vanuit de bus is erg mooi. De gids was erg aardig en vertelde ons veel interessante dingen. Ik raad deze reis aan iedereen aan!

Was geweldig. Goede organisatie, heerlijke wijnen.