Kaapstad Cultuur & geschiedenis

Kaapstad Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Kaapstad: Tafelberg, Robbeneiland en Aquarium Tour

1. Kaapstad: Tafelberg, Robbeneiland en Aquarium Tour

Doe mee met een rondleiding en bezoek de topattracties van Kaapstad, waaronder de Tafelberg, Robbeneiland, het V&A Waterfront en het Two Oceans Aquarium. Geniet van het gemak van een ophaalservice bij het hotel en reis in het comfort van een voertuig met airconditioning. Begin je dag met het verkennen van Kaapstad met een vroege pick-up rechtstreeks vanuit je accommodatie en ga op pad om de meest iconische attractie van de stad, de Tafelberg, te zien. Koop je kaartjes en stap in een van de kabelbanen om naar de top van de berg te gaan. Breng wat tijd door met genieten van het adembenemende uitzicht op de stad Kaapstad, Signal Hill en Lion's Head. Sluit je dan aan bij je gids terwijl je naar een ander uitkijkpunt loopt en wordt beloond met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan, Camps Bay en de Twelve Apostles Mountains. Rijd met de kabelbaan terug de berg af en ga naar het V&A Waterfront waar je aan boord gaat van een veerboot naar Robbeneiland. Stap uit bij Murray's Bay Harbor aan de oostkust van het eiland en stap aan boord van een bus die je naar alle historische bezienswaardigheden brengt. Krijg een rondleiding door de gevangenis terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de strijd tegen onderdrukking en de duizenden vrijheidsstrijders die gevangen zaten op Robbeneiland, waaronder voormalig president Nelson Mandela. Keer met de veerboot terug naar het V&A Waterfront en geniet van wat vrije tijd om te winkelen of een hapje te eten in een van de vele restaurants (kosten niet inbegrepen). Sluit uw dag af met een bezoek aan het Two Oceans Aquarium. Verken de wonderen van de oceaan van dichtbij terwijl je de pinguïntentoonstelling, de haaiententoonstelling, de oceaantentoonstelling en nog veel meer bezoekt. Stap ten slotte terug in uw voertuig met airconditioning en geniet van een comfortabele rit terug naar uw accommodatie.

Kaapstad: rondleiding door townships van een halve dag

2. Kaapstad: rondleiding door townships van een halve dag

Op reis ontdek je een cultuur pas echt als je met de lokale bevolking in contact komt. Tijdens deze tour van een halve dag leer je Kaapstad van dichtbij kennen door door de ogen van de lokale bevolking te kijken. Tijdens de tour krijg je de kans om meer te weten te komen over de multiculturele kant van Kaapstad en persoonlijke verhalen te horen over de hardhandige uitzettingen uit District Six en het rijke culturele leven van het township. De tour begint om 08:00 of 13:00 uur, en is ongeveer 4,5 uur later afgelopen. Je begint in District Six, bij het museum (gesloten op zondagen). Hier kun je meer te weten komen over de hardhandige uitzetting van 60.000 inwoners in de jaren 70 door het apartheidsregime. Deze ooit levendige gemeenschap van voormalige slaven, ambachtslieden en kooplui was ooit de woonplaats van 1/10e van de populatie van Kaapstad, voordat de wreedheden plaatsvonden. Na jezelf geïnformeerd te hebben ga je naar Langa, het oudste formele township van Zuid-Afrika. Deze buitenwijk werd in 1927 opgericht, en werd vóór de tijd van de apartheid al speciaal aangelegd voor zwarte Afrikanen. Dit township kent een geschiedenis van gewelddadige opstanden, en je bezoek wordt verrijkt door de verhalen en perspectieven van de lokale bevolking. Vanuit hier gaan we verder naar Shebeen (de pub van het township), waar je traditioneel bier kunt proeven! Hoe kun je nou nee zeggen tegen een biertje met de locals? Tot slot gaan we naar Khayelitsha, vandaag de dag het grootste en snelstgroeiende township van Zuid-Afrika. De lokale naam ervoor is Xhosa, dat 'nieuw thuis' betekent. Hier ontmoet je een paar van de entrepreneurs van het township, die deze historische plaatsen nieuw leven inblazen. Als je geluk hebt en op een zondag deelneemt aan de tour krijg je zelfs de kans om een charismatische kerkdienst bij te wonen in de townships! Dat is werkelijk een ervaring die je niet mag missen!

Robbeneiland ferryticket & townships combitour

3. Robbeneiland ferryticket & townships combitour

Op deze tour bezoek je District Six, waar tijdens de apartheid in de jaren '70 rond de 60.000 mensen gedwongen hun huis moesten verlaten. Vervolgens rijd je naar Langa, de oudste township. Leer over de historie van het gebied bij plaatsen als het Old Pass Office en het monument voor Robert Sobukwe. Op een wandeling tussen hostels en hutjes leer je over het leven tijdens apartheid. Bezoek een shebeen (bar) en proef wat zelfgebrouwen bier. Zie een traditionele heler en rijd door Bonteheuvel, een township die tijdens apartheid gereserveerd was voor de 'gekleurde' gemeenschap. Leer hoe de toenmalige categorisering van mensen op ras nog altijd doorwerkt in de gemeenschappen van vandaag. Het Gugulethu 7 monument herdenkt een anti-apartheidgroep die in 1986 werd gedood door de Zuid-Afrikaanse politie. Ook de Amerikaanse studente Amy Biehl, die in 1993 door PAC-aanhangers werd vermoord, heeft een monument in haar eer. Na afloop word je afgezet op de V&A Waterfront en pak je de ferry naar Robbeneiland.

Museum of Contemporary African Art: toegang met voorrang

4. Museum of Contemporary African Art: toegang met voorrang

Krijg toegang met voorrang tot het grootste museum voor hedendaagse Afrikaanse kunst ter wereld in het midden van V&A Waterfront. Het museum bevat 6.500 vierkante meter aan tentoonstellingsruimtes verdeeld over 100 galerijen, een beeldentuin op het dak, innovatieve opslag- en conservatieruimtes, een boekwinkel, een restaurant, een bar en verschillende leeszalen. Verken de galerijen en het atrium dat in het midden van Zeitz MOCAA ligt. Kom erachter hoe de galerijen gecreëerd werden uit het dichte netwerk van 42 buizen waaruit het voormalige graanpakhuis bestond. Ontdek waarom dit museum een belangrijk cultureel monument is en hoe het bijdraagt aan een sterkere waardering van het culturele erfgoed van Afrika.

Kaapstad: stadstour van een halve dag en Afrikaanse lunch

5. Kaapstad: stadstour van een halve dag en Afrikaanse lunch

Ontmoet je lokale gids en bereid je voor op interessante verhalen over de rijke geschiedenis en het erfgoed van de stad. Ga naar het Bartolomeu Dias-monument in Kaapstad (centrum). Leer meer over belangrijke figuren in de geschiedenis van Zuid-Afrika. Ontdek het Kasteel de Goede Hoop. Verken dit vijfhoekige fort dat wordt beschouwd als het oudste koloniale gebouw in Zuid-Afrika. Dompel je vervolgens onder in de geschiedenis van Nelson Mandela. Bezoek het stadhuis waar hij zijn eerste toespraak hield als vrij man. Maak ook een wandeling langs het Parlement, de Slave Lodge, Company Gardens, Cathedral, St. Georges Mall en Greenmarket Square. Maak tot slot wat foto's van de felgekleurde huizen van Bo-Kaap. De tour wordt afgesloten met een lunch bij AfroDeli Eatery in Long Street. Ervaar de authentieke Afrikaanse keuken uit Zimbabwe en Nigeria.

Kaapstad: stadsrondleiding van een halve dag

6. Kaapstad: stadsrondleiding van een halve dag

Kaapstad, de Moederstad, is een prachtige plek doordrongen van geschiedenis. Deze halfdaagse tour neemt je mee langs alle belangrijke plekken die je gezien móet hebben. Een erkende gids neemt je op sleeptouw en weet alles over Kaapstad. Je bezoekt de belangrijkste plekken in de stad, waaronder het Zuid-Afrikaans Museum en de mooie Compagniestuin. Ook bekijk je de parlementsgebouwen, het stadhuis en Kasteel de Goede Hoop. Als je de kleurrijke straten van Bo-Kaap nadert, waait de geur van Maleisische curry je al tegemoet. Je bezoekt ook het Groentemarkplein, Seinheuwel, Kampsbaai en Clifton. En als je interesse hebt kun je ook mee met een korte rondleiding door de diamantfabriek – een unieke kans. Aan het einde van je stadstour kun je kiezen uit 2 opties. Ofwel je neemt de kabelbaan naar de top van Tafelberg (weersafhankelijk). Ofwel je kunt naar boven naar de Table View, voor een perfect panorama van de stad.

Kaapstad: privérondleiding door het diamantmuseum van Kaapstad

7. Kaapstad: privérondleiding door het diamantmuseum van Kaapstad

Volg een privérondleiding door het Cape Town Diamond Museum, gelegen aan het V&A Waterfront. Bezoek het museum gedurende 45 minuten met je gids, die fascinerend commentaar zal geven en alle vragen zal beantwoorden die in je opkomen. Begin met een welkomstdrankje bij aankomst, frisdrank of wat Zuid-Afrikaanse wijn, die ook tijdens de tour verkrijgbaar zijn. Ontdek de 3 miljard jaar oude diamantgeschiedenis van Zuid-Afrika; hoe Shimansky met de hand hun diamanten selecteert en ethisch betrekt; en hoe ze worden gesneden en gepolijst tot hun esthetische eindstaat. Bekijk meer dan 3000 stukken in de diamantslijperij en het sieradenatelier. Het beste van alles is dat u de mogelijkheid heeft om uw eigen diamant te kopen en te ontwerpen met uw eigen persoonlijke ontwerper ter plaatse en GIA-certificaat.

Kaapstad: District Six Museum Skip-the-Line Entreeticket

8. Kaapstad: District Six Museum Skip-the-Line Entreeticket

Kom meer te weten over de schrijnende geschiedenis van Zuid-Afrika tijdens de apartheid in het District Six Museum in Kaapstad. Ontdek hoe dit levendige multiraciale centrum voor muzikanten en artiesten door het apartheidsregime werd ontmanteld door middel van gedwongen verhuizingen. Ga aan de slag met foto's, opnames en getuigenissen, die meer inzicht geven in de verschrikkingen van het apartheidssysteem. Deel de verhalen van District Six met boeiende en vriendelijke medewerkers. Velen waren zelf ontheemde bewoners en hebben intieme en persoonlijke verhalen te vertellen.

Kaapstad: inleidende stadstour te voet en per minibus

9. Kaapstad: inleidende stadstour te voet en per minibus

Deze stadstour door Kaapstad begint met een stop bij het Victoria & Alfred Waterfront, de meest bezochte bestemming van Zuid-Afrika, die elk jaar miljoenen bezoekers trekt met zijn enorme aanbod aan restaurants, winkels, activiteiten en gratis entertainment. Rijd langs de residentiële buitenwijken van Clifton en Camps Bay, gelegen langs de Atlantische kust, dit gebied is de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden ter wereld. Bezoek daarna de Bo-Kaap, een gebied dat voorheen bekend stond als de Malay Quarter, beroemd om zijn felgekleurde huizen en romantische geplaveide straten. Terwijl er een tussenstop is in het museum, dat dateert uit de jaren 1760, en het oudste huis in het gebied is dat nog steeds in zijn oorspronkelijke vorm is. Het benadrukt de culturele bijdrage van vroege moslimkolonisten. Maak een wandeling in de beroemde Company Gardens, het beroemde park en erfgoed in het centrum van Kaapstad. De tuinen zijn in de 17e eeuw aangelegd om verse producten te produceren en de Europese schepen die door de Kaap varen opnieuw in te richten. Geniet van een snel bezoek aan het Zuid-Afrikaanse museum. Ga naar het Kasteel de Goede Hoop, het oudste nog bestaande gebouw in Zuid-Afrika. Dit vijfhoekige fort, gebouwd tussen 1666 en 1679, verving een klein fort van klei en hout dat in 1652 door commandant Jan van Riebeeck werd gebouwd bij de oprichting van een maritiem bevoorradingsstation in Kaap de Goede Hoop (Kaapstad) voor de Nederlandse Oost-Indische Compagnie. De tour wordt afgesloten met een kort bezoek aan een van de diamantfabrieken van Kaapstad. Verken de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse diamantkoorts en waar het allemaal begon. Ontdek 's werelds beroemdste diamanten met tentoongestelde levensgrote replica's. Zie uit de eerste hand hoe ruwe diamanten worden getransformeerd in creaties van vuur en licht.

Kaapstad: toegangsticket medisch museum Hart van Kaapstad

10. Kaapstad: toegangsticket medisch museum Hart van Kaapstad

Ontdek het Heart of Cape Town Museum dat alle mensen eert die een belangrijke rol hebben gespeeld bij 's werelds eerste succesvolle harttransplantatie. Vier deze chirurgische prestatie die de grenzen van de wetenschap verlegde naar het begin van een nieuw medisch tijdperk. Ervaar het drama van de operatie, geleid door professor Christiaan Neethling Barnard, die zich afspeelde binnen de muren van het Charles Saint Theatre, in het Groote Schuur-ziekenhuis op 3 december 1967. Dit museum biedt een verhelderende kijk op de dag dat dit medische wonder plaatsvond.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Kaapstad

Welke topattracties zijn een must-see in Kaapstad?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kaapstad?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Stellenbosch

Sitemap Kaapstad

Wil je alle activiteiten in Kaapstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kaapstad

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.677 beoordelingen

Deze tour is echt een eye-opening ervaring die je niet mag missen als je Kaapstad bezoekt! We hadden twee gidsen tijdens de tour en beiden waren erg gepassioneerd en gaven ons veel informatie. Onze gids Jaja, die ons rondleidde in de gemeente Langa, groeide daar op en kende iedereen in de buurt. Hij gaf ons interessante inzichten over het leven daar en hun cultuur. De mensen in Langa waren erg gastvrij en we voelden ons de hele tour volkomen veilig. Onze andere gids bleef ook altijd dichtbij in de auto waardoor we ons ook veilig voelden. We konden beide gidsen alle vragen stellen die we hadden en het was erg verrijkend om met beiden te praten!

Cape Town is Waterfront, Table Mountain, Lion’s Head, Green Point, Clifton, but it is also the townships which are also a huge part of the history of South Africa and Cape Town. The tour we did with Sam was one of the tours you won’t forget. You can ask him any question and he will tell you all about the history from the 1900’s till now. We had an impressive morning walking through Langa and driving through Gugulethu. A lot to process and think about… Unfortunately due to the weather our Robben Island tour got cancelled, but Sam informed us very quick so we could re-schedule our plans.

zeer veilige en goed rondleiding. erg informatief. de gids woont zelf in township en de chauffeur ook. het is zeker de moeite waard om deze kant van Kaapstad te leren kennen. we namen ballenboekjes, pennen en pakjes gummyberen mee in plaats van fooien en verdeelden die in de stad. je had de ogen van de kinderen moeten zien, dus in deze tijd zou je een diamanten horloge weggeven. adembenemend en zo mooi

Het bezoek aan Langa is zeer opvallend en laat je de realiteit van de stad Kaapstad en de gevolgen van Apartheid zien. Onze gids in Langa was erg aardig en heeft ons veel geleerd. Er moet echter worden opgemerkt dat Khayelitsha niet echt wordt bezocht, het is gewoon een rit door. De autogids was niet erg spraakzaam en legde ons niet veel uit.

Mooie combinatie : townships van Kaapstad met een lokale gids en Robbeneiland. Vele impressies op 1 dag.