Kies data
Kaapstad

Dolfijn- & walvisspotten

Kaapstad Dolfijn- & walvisspotten: Onze meest aanbevolen

Kaapstad: boottocht met catamaran langs de kust

1. Kaapstad: boottocht met catamaran langs de kust

Geniet van een 1-uur durende boottocht per luxe power-catamaran langs de kust, met prachtige uitzichten. Het schip neemt je van het historische W&A Waterfront-gebied mee op avontuur op zee. Tijdens de boottocht reis je langs de Atlantische kustlijn naar het Green Point Lighthouse, en dan weer terug naar de haven. Deze boottocht biedt spectaculaire uitzichten op bergen, stad, en oceaan; je ziet veel van de hoogtepunten van Kaapstad. Je 1-uur durende boottocht vertrekt elke dag, op regelmatige tijden, vanaf Kade 5. Er is een bar aan boord waar je contant kunt betalen voor drankjes, en de service is geweldig; dit is een tocht die je niet wilt missen.

Kaapstad: V&A Waterfront Champagne Cruise

2. Kaapstad: V&A Waterfront Champagne Cruise

Ga naar het iconische Victoria & Alfred Waterfront van Kaapstad voor een onvergetelijke cruise langs de Atlantische kust. Geniet van de zon op de ruime trampolines op het voordek of ga lekker liggen op de kussens onder het overdekte gedeelte. Nip aan uw gratis glas champagne terwijl u geniet van een spectaculair uitzicht op de Tafelberg en het Twaalf Apostelen-gebergte. Houd het onderwaterleven in de wateren rond Kaapstad in de gaten, inclusief zeehonden, dolfijnen, pinguïns en zelfs walvissen.

Vanuit Kaapstad: boottocht walvisspotten bij Hermanus

3. Vanuit Kaapstad: boottocht walvisspotten bij Hermanus

Ga mee op de beste walvissentocht rond Hermanus en vertrek vanuit de vissershaven van Gansbaai. Vaar langs de rotsen van De Kelders, het gebied dat bekend staat als de beste plek om walvissen te spotten langs de kust van Zuid-Afrika. Onderweg hoor je lokale verhalen over walvissen en feiten over zuidkapers. Leer over de habitats en hun voedingsprocessen. Zoek naar de zuidkapers in hun natuurlijke omgeving, samen met dolfijnen, Kaapse pelsrobben en andere zeedieren. Let op de bultruggen, dwergvinvissen en Brydewalvissen die in de oceaan stoeien. Van een glimp op van de prachtige orka's, valse orka's en betoverende Afrikaanse pinguïns. Deze tour biedt een grote selectie van het mariene leven, waarbij je wilde zeedieren van dichtbij meemaakt. Ontspan zonder ethische dilemma als je bedrijven ondersteunt die dieren in het wild vieren. Keer terug naar de haven aan het eind van je boot-avontuur.

Kaapstad: zeedierenexcursie vanaf het V&A Waterfront

4. Kaapstad: zeedierenexcursie vanaf het V&A Waterfront

Ga aan boord en probeer het zeeleven te spotten in het ecosysteem van de Tafelbaai tijdens een ecoboottocht van 1,5 uur vanaf Kaapstad. Je ziet de soorten in hun natuurlijke omgeving, zoals bultruggen en zuidkapers, afhankelijk van het seizoen. Je krijgt de kans om dicht bij de boot scholen dolfijnen te zien en hun acrobatische kunstjes te bewonderen. Je ziet de prachtige Kaapse pelsrobben ontspannen op de pier en komt dicht bij ongewone diersoorten, zoals de maanvis. Je ziet Afrikaanse pinguïns die duiken om vis te vangen om mee te nemen naar hun broedkolonies op Robbeneiland.  Je komt vogels tegen zoals sternen, genten, aalscholvers en prachtige wenkbrauwalbatrossen.

Gansbaai: boottocht Marine Big 5

5. Gansbaai: boottocht Marine Big 5

Bezoek het ecosysteem van Dyer Island en krijg de gelegenheid om de Marine Big 5 te spotten, de 5 grootste bewoners in de zee: walvissen, haaien, zeehonden, dolfijnen en pinguïns. Elk jaar komen tussen juni en december de Zuidkapers, de Australische Walvissen, naar Gansbaai om te paren en te kalven. Zie hoe de walvissen paren, boven het water uit springen, met hun staartvinenn slaan en nog veel meer. Misschien zie je ook wel Brydevinvissen, bultruggen, zeldzame Sousa dolfijnen en gewone dolfijnen. Je ziet gegarandeerd een ongelooflijke diversiteit aan zeevogels en een kolonie van bijna 60.000 pelsrobben op Geyser Rock, terwijl de boot over de beroemde Shark Alley vaart. Aan boord vertelt een mariene bioloog je meer over de indrukwekkende dieren die deze kusten bezoeken. Op de dag van je trip word je opgehaald bij je hotel in Kaapstad of Hermanus, als je een optie hebt gekozen met vervoer inbegrepen. Bij aankomst in Gansbaai geniet je van koffie of thee met muffins terwijl je luistert naar de veiligheidsinstructies. Nadat je wordt uitgerust met opblaasbare reddingsvesten en waterbestendige kleding, loop je 200 meter naar de haven om aan boord te gaan van de walvis-observatieboot. Gemiddeld breng je 2 uur door  op zee, afhankelijk van het weer en de activiteit van het zeeleven.  Bij terugkeer aan land wordt je nog meer verteld over wat je gezien hebt tijdens de tocht en geniet je van warme soep en brood. Je kunt na de tocht professionele foto's kopen, zodat altijd kunt terugkijken op deze reis. Als je de optie met vervoer vanuit Kaapstad kiest, dan is een bezoek aan het African Penguin and Seabird Sanctuary op de terugweg inbegrepen. Hier zie je wat er wordt gedaan om gewonde en zieke dieren te rehabiliteren.

Kaapstad: Champagne-cruise vóór zonsondergang

6. Kaapstad: Champagne-cruise vóór zonsondergang

Een Champagne-cruise vóór zonsondergang is een extreem populaire cruise, ideaal voor gezinnen met kinderen die de reguliere zonsondergangcruise te laat vinden. Terwijl je op het water bent, kun je de zon zien zinken in de horizon en genieten van het "gouden uur", wat zorgt voor prachtige foto's. Je krijgt een fantastisch uitzicht over de hele stad Kaapstad en de altijd indrukwekkende Tafelberg. Aan boord van uw schip kunt u genieten van een glas gratis mousserende wijn die vergezeld gaat van commentaar van de bemanning aan boord van de boot. Deze cruise is de voorlaatste van de dag en keert terug naar de V&A Harbour voorafgaand aan de laatste zonsondergang Champagne-cruise.

Kaapstad: oceaansafari naar de Big 5 van de zee

7. Kaapstad: oceaansafari naar de Big 5 van de zee

Verruil de drukte van de stad voor de frisse oceaanlucht en kom alles te weten over het unieke ecosysteem van de Atlantische kust. Je schippers en gids zijn ervaren en kunnen vol passie vertellen over hun ervaringen op zee. Op de boot heb je een prachtig uitzicht op de uitgestrekte oceaan en de Atlantische kustlijn van Kaapstad. Zo zie je de stad vanuit een heel nieuw perspectief. Afhankelijk van het seizoen kun je dolfijnen, Kaapse pelsrobben, walvissen, pinguïns, maanvissen en ander dieren spotten.Terwijl je langs Sea Point, Clifton, Camps Bay en Oudekraal vaart, zie je in de verte de toppen van de 12 Apostelen, Signaalheuvel, Leeukop en de Tafelberg liggen.   

Kaapstad: kustcruise & 14-delige sushimaaltijd

8. Kaapstad: kustcruise & 14-delige sushimaaltijd

Geniet van een schilderachtige kustcruise van 1 uur vanuit Kaapstad. Geniet van een spectaculair uitzicht op de stad en de Tafelberg vanuit het perspectief van oude zeelieden. Houd het onderwaterleven in de gaten, zoals walvissen, dolfijnen, pinguïns en zeehonden. Duik daarna in een sushi-maaltijd aan de wal in een lokaal restaurant. Geniet van een geweldig uitzicht op de haven tijdens een 14-delige sushimaaltijd.

Kaapstad: begeleide Marine Wildlife Cruise en Cape Point Tour

9. Kaapstad: begeleide Marine Wildlife Cruise en Cape Point Tour

Dompel jezelf onder in het bloeiende centrum van de 'Moederstad' en ervaar een leuke combinatietour door het land en de zee. De tour begint met een reis naar de waterkant voor een 1,5 uur durende cruise van de Tafelbaai. Je kunt je vergapen aan het verbazingwekkende leven in de zee dat hier leeft, zoals zeehonden, pinguïns en dolfijnen, en als je geluk hebt, kun je zelfs een walvis spotten. Vanaf hier kunt u ook genieten van het prachtige uitzicht op de Tafelberg en Robbeneiland vanaf het water en kunt u een aantal ongelooflijke foto's maken terwijl de dieren in het wild voor u verschijnen. Na de boottocht kunt u genieten van een wandeling langs de overdekte voedselmarkt van het water en de smaken van de regio proeven met een selectie lokale delicatessen en traditionele lekkernijen. Als de lunch is afgelopen, keer je op tijd terug naar je gids voor de middagtour op het schiereiland. Je rijdt langs het prachtige landschap van de Twelve Apostles voordat je voor de eerste keer langskomt bij Hout Bay, de vissersstad. Rijd vervolgens door de meest iconische weg van Afrika, Chapman's Peak, en houd een oogje open als je het Cape Point National Park binnengaat, zoals je zebra's, struisvogels, bavianen en elanden kunt spotten. Op je weg terug naar Kaapstad maak je een laatste stop in Simon's Town in False Bay voor een niet-opdringerig bezoek om de beroemdste inwoners, de Jackass Penguins on Boulder's Beach (optioneel) te zien.

Kaapstad: 1 uur Sunrise Ocean Safari

10. Kaapstad: 1 uur Sunrise Ocean Safari

Vertrek vanaf de Victoria & Alfred Waterfront voor een vroege ochtendsafari op zee. Je avontuur van 1 uur is aan boord van een opblaasboot met stijve romp, die ideaal is om van dichtbij de oceaan in het wild te bekijken zonder in te dringen. Met de Atlantische Oceaan die glinstert onder de vroege ochtendzon, hebt u de perfecte gelegenheid om de natuur op zijn mooist te observeren. Ongetwijfeld de beste tijd van de dag om dieren in het wild te zien, geeft deze zonsopkomst oceaansafari je de kans om een aantal zee- en watersoorten te zien, variërend van walvissen zoals orka's en zuidelijke rechten, vrolijke pinguïns, sierlijke dolfijnen, lome zonnevis en nog veel meer. Verken de natuur van de Atlantische Oceaan van onderaf in het water, aan de oppervlakte en in de lucht boven. Geniet tijdens deze oceaansafari bij zonsopgang ook van een prachtig uitzicht op de kustlijn van Kaapstad.

  • Wateractiviteiten
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 18

Veelgestelde vragen over Dolfijn- & walvisspotten in Kaapstad

Welke andere activiteiten dan Dolfijn- & walvisspotten zijn de moeite waard in Kaapstad?

Andere onmisbare dingen om te doen in Kaapstad:

Welke Dolfijn- & walvisspotten in Kaapstad nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Kaapstad

Wil je alle activiteiten in Kaapstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kaapstad

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 105 beoordelingen

Ik heb deze activiteit lang van tevoren geboekt. Een week voordat ze me een herinnering stuurden, en een paar dagen voordat ze me het bedrag in rekening brachten. De dag ervoor was ik erg bezorgd omdat ik niet wist hoe ze me op de hoogte zouden brengen van de ophaaltijd. Omdat ik buiten mijn land was, had de mobiele telefoon hem gedeactiveerd. Bij aankomst op de hotelkamer hadden ze een briefje voor me achtergelaten. We vertrokken om 9 uur 's ochtends uit Kaapstad, dus vroeg opstaan was niet nodig. Met een minibus is het 2,5 uur rijden naar Gansbaii. We hadden een badkamerstop. Bij aankomst in het centrum word je begroet met koffie en een cupcake. Goede uitleg, de boot is snel. We zagen veel walvissen, zeehonden. De pinguïns ver weg en de haaien waar een andere activiteit waar gekke mensen in een kooi kruipen. Wat we niet zagen waren dolfijnen. Bij terugkomst werden we begroet met groentebouillon. Niet aanbevolen voor mensen die zeeziek worden, zelfs als ze pillen nemen, zal het ee

We werden opgehaald door een privéchauffeur in een voor ons in eerste instantie onbekende buitenwijk van Kaapstad. Hij bleek echter een goede chauffeur te zijn die ons op de twee uur durende rit naar Gaansbai op verschillende manieren informeerde over zijn vaderland. Het walvissen spotten begint en eindigt in Gaansbai, dat is nog een half uur rijden van Hermanus.Op de twee uur durende boottocht hebben we 4 verschillende walvissen en talloze zeehonden kunnen zien. Het hoogtepunt was een moeder die met haar kalf recht onder onze boot dook. De excursie is niet goedkoop, maar de gidsen doen er veel tijd over voordat ze echt verschillende walvissen kunnen zien.

Ondanks het feit dat we alleen zeehonden en pinguïns hebben gezien hebben we een super ervaring gehad! We waren maar samen op de catamaran + 3 man personeel. Het was een hele mooie, nette boot waar we zowel binnen als op het dek konden zitten. We kregen muffins, warme chocomel, leuke muziek en zijn heel goed behandeld. Ze waren super aardig tegen ons, wilden foto's voor ons maken (dat stelde ze zelf steeds voor!) en hebben echt hun best gedaan meer dieren te zien maar aan de natuur verander je niets. Alsnog was het een fijne boottocht dus zeker een aanrader!

Très sympa , la traversée dure assez longtemps, notre guide Olivia a été très gentille et nous a appris beaucoup de chooses , on a la chance d'observer 4 des 5 animaux du big 5 (et même une raie à la fin). Je beveelt een tout les amoureux des animaux aan.

Het was een geweldige ervaring, de dolfijnen zwommen en sprongen naast ons, dat was mijn persoonlijke hoogtepunt en Wahle, evenals pinguïns en zeehonden die we ook zagen.