Kaapstad Duiken met haaien

Kaapstad Duiken met haaien: Onze meest aanbevolen

Kaapstad naar Gansbaai: duiken in kooi met haaien

1. Kaapstad naar Gansbaai: duiken in kooi met haaien

Je wordt opgehaald bij je hotel in Kaapstad of Hermanus in een luxe bus met airconditioning, die je naar de faciliteiten van de lokale partner brengt, tegenover de trailerhelling van de haven. Krijg een ongerept uitzicht op zee met je gratis continentaal ontbijt tijdens de veiligheidsbriefing. Pak je 5 mm wetsuits terwijl je nog aan land bent en ga naar Shark Alley op Megalodon II. Eenmaal verankerd, worden de haaien per loklijn naar de kooi gelokt. Kijken vanaf het dek van de boot is bijna net zo opwindend als in de kooi stappen voor een onvergetelijke ontmoeting. Ongeveer 3 uur op zee zorgt voor meer dan één duik. De kooi neemt 4 of 5 personen tegelijk op rotatiebasis mee. Er zijn drankjes en snacks aan boord om van te genieten terwijl je opwarmt op het dek, voordat je weer een ontmoeting onder water tegenkomt met deze ontzagwekkende toproofdieren. Er is geen duikervaring nodig voor deze oppervlaktekooiduik, het is net zo eenvoudig als je adem inhouden. De cameraman aan boord is er om deze onvergetelijke ervaring voor je vast te leggen en na het bekijken van de beelden van de dag terug op het land, terwijl je geniet van een warme lunch, kun je ervoor kiezen om een souvenir USB te kopen. Ervaar walvis spotten op land onderweg naar Kaapstad of luchthaventransfers zonder extra kosten.

Gansbaai: ecologische kooiduikbelevenis met haaien

2. Gansbaai: ecologische kooiduikbelevenis met haaien

Als je de optie met vervoer kiest, begint je avontuur met ophaalservice bij je hotel in Kaapstad. Vervolgens geniet je van een 2,5 uur durende, mooie route naar jouw bestemming - het Great White House. Eenmaal aangekomen krijg je een ontbijt of lunch geserveerd, voordat je een veiligheidsbriefing krijgt over wat je kunt verwachten. Hierna wandel je naar de haven om aan boord te gaan van een speciale boot voor het duiken naar haaien. In 20 minuten vaar je naar Dyer Island, waar je voor anker gaat en de haaien zich bevinden. Je boot heeft alle nodige voorzieningen, inclusief drankjes en snacks. Je pakt je waterdichte tas met je duikerskit en krijgt dan de kans om deze geweldige dieren in hun natuurlijke omgeving te zien, veilig beschermd dankzij een kooi. Je zult volkomen veilig zijn, maar de adrenaline zal als een gek door je lichaam pompen! Dit is een ervaring om nooit te vergeten. Als de omstandigheden het toelaten, vaar je door de Shark Alley, voordat je terugkeert naar het vasteland voor een nabespreking en een warme kom soep. Vervolgens profiteer je tijdens de terugreis naar Kaapstad van gratis toegang tot een opvangcentrum voor Afrikaanse pinguïns en zeevogels (als je deze optie selecteert).

Vanuit Hermanus of Kaapstad: duiken in kooi met haaien

3. Vanuit Hermanus of Kaapstad: duiken in kooi met haaien

Zuid-Afrika heeft het geluk om grote witte haaien te kunnen zien... als je weet waar je heen moet gaan en wanneer. Het grote publiek kan ook grote witte haaien ontmoeten, zelfs face-to-face. Het observeren en duiken met deze dieren onder de juiste voorwaarden en begeleiding is een prachtige ervaring. Zelfs mensen die niets met haaien hebben komen enthousiast terug van een expeditie of duikreis met zeker respect voor grote witte haaien. Deze activiteit is zonder twijfel de meest succesvolle tour van witte haaiduiken in de wereld: door het werk in het unieke mariene gebied voor de zuidelijke kust van de Kaap hebben onze schippers meer contact met grote witte haaien dan wie dan ook wereldwijd. Routebeschrijving: · Ontbijt in de prachtige Lodge Het continentale ontbijt bestaat uit vers gemaakte muffins, quiches, yoghurt, ontbijtgranen, toast en vleeswaren, thee en koffie. · Je dag op zee en een lezing aan boord De schipper van de dag geeft een korte lezing over de grote witte haai en legt uit hoe de lokale partner met de haaien in het gebied werkt. Je brengt 2 tot 4 uur door op zee, afhankelijk van hoe vaak de haaien de boot bezoeken. Stel zoveel vragen als je kunt bedenken! · Duiken en bezichtigen In de kooi kunnen 6 personen tegelijk. Elke persoon besteedt ongeveer 20 minuten in de kooi. Alle duikuitrusting, met inbegrip van 7 mm wetsuits, staan ter beschikking en je hebt geen duikbevret nodig om in een kooi te duiken. · Hapjes in de middag Bij je terugkeer op het droge keer je terug naar de lobby voor een lichte lunch. · Een dvd van je reis Een professionele videograaf filmt je reis.

Kaapstad: kooiduiken met haaien

4. Kaapstad: kooiduiken met haaien

Ontdek het hele jaar door een verscheidenheid aan haaiensoorten, afhankelijk van het seizoen, het weer, de watertemperatuur en andere factoren. Kijk uit naar een uniek avontuur tijdens een tour van een halve dag voor de kust van Kaapstad. Maak een uitstapje naar Robeiland of Kaappunt en kijk naar gevlekte breedneus zevenkieuwshaaien, kortvinnige makohaaien, blauwe haaien en, natuurlijk, de beruchte grote witte haai. Afhankelijk van de zeeomstandigheden en de activiteit van de haaien, wordt de duiklocatie flexibel bepaald en bevestigd op de dag vóór je tour. Verheug je op een persoonlijke ervaring in een kleine groep en profiteer van de beste observatiemogelijkheden en een langere duik in de kooi. De kooi is comfortabel geschikt voor 4 personen en is direct boven het wateroppervlak aan de boot bevestigd.

Kaapstad: begeleid snorkelen in het Great African Sea Forest

5. Kaapstad: begeleid snorkelen in het Great African Sea Forest

Sluit je aan bij een team van mariene biologen in het Great African Sea Forest om ongelooflijk onderwaterleven te spotten en te helpen met hun onderzoek naar haaien. Tijdens deze begeleide snorkeltocht leer je van experts over het onderwaterbos en krijg je een glimp van een verscheidenheid aan prachtige zeedieren. Je gids leidt je door het Zeewoud, terwijl je leert hoe octopussen jagen, de favoriete schuilplaatsen van shysharks vindt en ontdekt waarom zee-egels 'hoeden' dragen. Vervolgens krijg je een rol in het lopende onderzoek naar haaien, terwijl je foto-identificatie van een vriendelijke endemische haaiensoort vindt en verzamelt.

Kaapstad: Shark Diving bij Gansbaai Harbor Private Tour

6. Kaapstad: Shark Diving bij Gansbaai Harbor Private Tour

Geniet van een dag duiken in een haaienkooi en het bekijken van angstaanjagende grote witte haaien in hun natuurlijke omgeving. Laat je vroeg in de ochtend ophalen bij je hotel in Kaapstad en ga naar de haven van Gansbaai. Ontbijt en krijg een veiligheidsoverzicht voordat u eropuit trekt om diverse vogels, haaien, walvissen en zeehonden te zien. Stap in de kooi en duik naar beneden om dichtbij het zeeleven te komen en een certificaat te krijgen dat je moed herdenkt. Bekijk een dvd van de duiken van de dag tijdens de lunch. Geniet van een dag vol zee, zonneschijn en majestueus zeeleven in een van de weinige nog werkende vissersdorpen in de West-Kaap.

Veelgestelde vragen over Kaapstad

Welke topattracties zijn een must-see in Kaapstad?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kaapstad?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Stellenbosch

Sitemap Kaapstad

Wil je alle activiteiten in Kaapstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kaapstad

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 75 beoordelingen

Geweldige ervaring, niet alleen vanwege de context en de waarnemingen, maar omdat de gidsen zeer gemotiveerde mensen zijn die alles weten over mariene biologie. Daarom is er veel aandacht om het ecosysteem niet te verstoren. Het landschap is adembenemend, inclusief de transfer, stipt en ontspannend in een zeer comfortabel busje.

Gekke ploeg!! Het was een uitzonderlijke dag met geweldige zon! We zagen 5 bronzen haaien en twee grote kortstaartroggen. Sensatie gegarandeerd!! Kleine warme chocolademelk tussen elke "duik" in de kooi:) Alle uitrusting was aanwezig:) Met respect voor de dieren en vooral voor onderzoek:) Ik raad het ten zeerste aan!

De daadwerkelijke aanbieder had problemen met de boot, dus stuurde hij ons door naar een ander bedrijf (project met witte haaien). Het was heel goed! Er waren veel haaien, hoewel geen witte haaien (zeer zelden in september). We hadden een licht ontbijt en een soep na afloop.

De hele tour was gewoon geweldig! Ik zou het elk moment opnieuw doen. De mensen waren buitengewoon aardig en het is een ongelooflijke ervaring om een haai in de ogen te kijken terwijl hij naar je toe zwemt!

Zeer deskundig. Ik was doodsbang om te gaan, maar voelde me heel veilig?