Kies data
Kaapstad

Extreme sports & adrenaline

Kaapstad Extreme sports en adrenaline: Onze meest aanbevolen

Kaapstad: Atlantis Dunes Quadbike-avontuur

1. Kaapstad: Atlantis Dunes Quadbike-avontuur

Doorkruis zachte zandduinen op de rug van een quad, ook wel bekend als een ATV, tijdens dit buitenavontuur in de Atlantis Dunes net ten noorden van Kaapstad. Maak een korte rit langs de prachtige westkust van Afrika en je zult het Witzands Aquifer Nature Reserve vinden. Een belangrijk beschermd gebied dat de Atlantis Aquifer en inheemse flora en fauna beschermt, het reservaat herbergt ook enkele van de beste plekken voor quadrijden met duinen tot 50 meter hoog. Check-in bij het Parks-kantoor zodra je aankomt en ontmoet je instructeur en gids, die je zullen helpen met het verkrijgen van je parkvergunning. Zodra het papierwerk is afgehandeld, zal je instructeur je door een inleiding tot quadrijden en een grondige veiligheidsbriefing leiden. Nu je vertrouwd bent met de quad, volg je je gids de duinen in om te genieten van een adrenaline-pompende rit van een uur in het zachte zand. Verken de duinen en bewonder het omringende landschap, inclusief uitzicht op de Tafelberg terwijl je je ATV-avontuur voltooit.

Kaapstad: tandem-paraglidingavontuur

2. Kaapstad: tandem-paraglidingavontuur

Na een korte uitleg stijgen jij en je piloot op vanaf een berghelling onder een scherm dat op een parachute lijkt. Zodra het boven je is opgeblazen, loop of ren je slechts een paar stappen om op te stijgen vanaf de lichte helling; de wind zal het scherm vangen en je zult door de lucht gedragen worden. In de lucht heeft je piloot de complete controle over de richting en snelheid, wat hem de vrijheid geeft om over bergkammen te scheren, op te stijgen op warme luchtstromen en afstanden af te leggen. De aanbieders hebben van meet af aan een bewezen veiligheidsrecord, een verdienste van de bedrijfsprotocollen. Elk seizoen begint met gloednieuwe uitrustingen die ook gedurende het jaar goed onderhouden worden. Alle piloten zijn internationaal erkende tandemvlucht-instructeurs. Elke passagier wordt kort voorgelicht en van een helm voorzien. Alle piloten zijn uitgerust met een compleet veiligheids- en communicatiesysteem; de weersomstandigheden worden zorgvuldig beoordeeld voordat je mee omhoog wordt genomen en opnieuw vlak voor de vlucht. Je wordt bij het opstijgen en landen door het personeel ondersteund. Maak je klaar om een menselijke oerdroom in vervulling te brengen: vrij door de lucht vliegen. Neem een aanloop – je mag nu volledig opgaan in een persoonlijke en pure vliegervaring met een paraglider. Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben om te gaan tandemparagliden. Duizenden tandemvluchten zijn uitgevoerd met kinderen zo jong als 10 jaar en volwassenen zo oud als maar liefst 87. Na de korte voorlichting ren je slechts een paar stappen; de rest is in handen van je volledig gequalificeerde piloot. Ontspan gewoon en geniet van je vlucht. Reserveren is noodzakelijk; stel het niet uit tot je laatste dag, want de activiteit is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Kaapstad: schilderachtige helikoptervlucht

3. Kaapstad: schilderachtige helikoptervlucht

Kom naar het V&A Waterfront-helikopterplatform en check 15-20 minuten van tevoren in voor je geplande gedeelde helikoptervlucht over de stad en de kust. Krijg bij aankomst eerst veiligheidsinstructies en ga dan door naar het mooie vluchtdek om het gebeuren van dichtbij te bekijken terwijl je wacht tot je zelf aan boord kunt gaan. Klim aan boord van de helikopter en begin je avontuur met een volledige rondvlucht om de Tafelberg. Daarna vlieg je over de stad om het stadion van Kaapstad te bekijken, een van de locaties van het WK van 2010. Reis verder langs de kust van de Atlantische Oceaan, langs Seinheuwel, Kampsbaai en het strand van Clifton. Op weg naar de Karbonkelberg kun je je in vogelvlucht vergapen aan riante villa's en de bergen van de Twaalf Apostelen. Luister naar het informatieve commentaar van je piloot, terwijl je enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Kaapstad ontdekt vanuit de lucht.

Kaapstad: tandem parachutespringen

4. Kaapstad: tandem parachutespringen

Laat je adrenaline pompen met een tandem-skydive op misschien wel de meest schilderachtige skydive-locatie van Zuid-Afrika. Bewonder het panoramische uitzicht over het Kaapse Schiereiland en de wijnlanden. Bij aankomst in het skydivingcentrum van de lokale partner, krijg je een volledige veiligheidsbriefing voordat je aan boord gaat van hun speciale vliegtuig voor een vliegtuigrit van 20-30 minuten naar hoogte. Spring dan uit het vliegtuig met je tandeminstructeur en geniet van een spannende vrije val gedurende 30-35 seconden. Zodra je instructeur de parachute heeft ingezet, zweef je terug naar de grond terwijl ze je door alle lokale hoogtepunten praten. Bekijk op vaste grond de HD-video en hoogwaardige foto's die tijdens uw skydive zijn gemaakt en koop ze, als u wilt, om uw herinneringen met vrienden en familie te delen.

Kaapstad: helikoptervlucht over 2 oceanen + ticket boottocht

5. Kaapstad: helikoptervlucht over 2 oceanen + ticket boottocht

Geniet van een helikoptervlucht vanaf het V&A Waterfront van Kaapstad met informatief commentaar.Vlieg rond de Tafelberg om de Atlantische Oceaan aan de ene kant van het Kaapse Schiereiland te zien en ga verder tot je aan de andere kant bij de Indische Oceaan komt. Krijg een ticket voor de Table Bay Boat Safari bij deze tour. Kom naar het V&A Waterfront-helikopterplatform en check 15-20 minuten van tevoren in voor je geplande gedeelde helikoptervlucht over de stad en de kust. Krijg bij aankomst eerst veiligheidsinstructies en ga dan door naar het mooie vluchtdek om het gebeuren van dichtbij te bekijken terwijl je wacht tot je zelf aan boord kunt gaan. Klim aan boord van de helikopter en begin je avontuur met een volledige rondvlucht om de Tafelberg. Daarna vlieg je over de stad om het stadion van Kaapstad te bekijken, een van de locaties van het WK van 2010. Reis verder langs de kust van de Atlantische Oceaan, langs Seinheuwel, Kampsbaai en het strand van Clifton. Op weg naar de Karbonkelberg kun je je in vogelvlucht vergapen aan riante villa's en de bergen van de Twaalf Apostelen. Je zweeft over de historische Houtbaai en steekt daarna het Kaapse Schiereiland over om van de ene oceaan naar de andere te gaan. Kijk of je kunt zien waar de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan bij elkaar komen in de buurt van de Valsbaai. Het terrein onder je verandert langzaam van zandstranden naar glooiende heuvels, die op hun beurt weer overlopen in ruige kliffen. Vlieg door over het strand van Muizenberg. Houd je ogen open voor schaduwen in het water – dat zouden wel eens witte haaien kunnen zijn. Je keert terug naar Kaapstad langs de andere kant van de Tafelberg en krijgt de kans om dit beroemde baken van de stad en het omliggende landschap vanuit een andere hoek te bekijken. Op weg terug naar het V&A Waterfront-helikopterplatform zweef je nog over de mooie wijngaarden van de Constantiavallei: een schilderachtige afsluiting van je tocht.

Kaapstad: ballonvaart met ontbijt

6. Kaapstad: ballonvaart met ontbijt

Je wordt welkom geheten door een vriendelijke medewerker die je inschrijft en je naar het lanceerplatform brengt waar je kunt opwarmen met een warme kop koffie of thee. Terwijl de ballon wordt klaargemaakt voor de vlucht kun je wat foto's en video's maken. Denk aan extra batterijen voor uw camera. We vertrekken dan op een onvergetelijk avontuur terwijl we vliegen waar de wind ons heen wil brengen. Na een vlucht van ongeveer een uur zullen we landen en genieten van een verfrissend glas mousserende wijn en wat sap. We sluiten de excursie af met een heerlijk warm ontbijt in de exotische bistro van waaruit we vertrokken.

Kaapstad: duovlucht parapente

7. Kaapstad: duovlucht parapente

Je ontmoet je persoonlijke ‘opstijgmanager’ bij aankomst en na de veiligheidsinstructies ben je ‘ready for take-off’. Je wordt veilig vastgegespt, neemt enkele kleine stapjes en … hup … je vliegt! Met een vakkundige piloot achter je kun je je ontspannen en genieten van het adembenemende uitzicht. Paragliden geeft je een onbeschrijflijk gevoel van vrijheid. Zodra je in de lucht bent, zul je verbaasd zijn dat je zo ontspannen bent. Je zit rechtop, ongeveer zoals thuis op de bank, en hebt helemaal niet het gevoel dat je zakt of valt. Geniet voor een ogenblik van de wereld van de arenden terwijl je door de lucht glijdt met ongeveer 40 kilometer per uur. Als het weer het toelaat, mag je de paraglider zelf besturen! De instructeur plaatst zijn handen op de jouwe om je te laten zien hoe je stuurt. Het is echt heel simpel en een fantastisch gevoel. Dit is volledig optioneel natuurlijk, net als de acrobatische touren voor het landen.

Vanuit Kaapstad: Scenic Scenic Helicopter Flight Cape Peninsula

8. Vanuit Kaapstad: Scenic Scenic Helicopter Flight Cape Peninsula

Start van de V & A Waterfront Helipad voor een spectaculair uitzicht op de 'Moederstad' en de Tafelberg. Beweeg over de locatie voor het WK 2010 en reis dan langs de kust voor een vogelvlucht over Lion's Head, Camps Bay en de stranden van Clifton. Ga naar Karbonkelberg Mountain en zweef over Hout Bay naar het Cape Nature Reserve. Maak foto's van de Kaap de Goede Hoop en zie hoe het terrein verandert als je False Bay nadert en op zoek gaat naar grote witte haaien in de oceaan. Keer terug naar de andere kant van de Tafelberg voor een ander uitzicht op het landschap, langs de wijngaarden van de Constantia-vallei voordat je terugkeert naar het helikopterplatform.

Robbeneiland: prachtige helikoptervlucht

9. Robbeneiland: prachtige helikoptervlucht

Kom naar het V&A Waterfront-helikopterplatform. Check 15 tot 20 minuten van tevoren in en beleef een onvergetelijke groepsvlucht over de stad en de kust. Na je veiligheidsinstructies kun je doorlopen naar het mooie vluchtdek om de voorbereidingen van dichtbij te bekijken, terwijl je wacht totdat je zelf kunt boarden. Klim aan boord van een helikopter en begin je avontuur met een complete rondvlucht over Robbeneiland. Zodra je in de lucht bent laat je de stad achter je en vlieg je over de Atlantische Oceaan, recht op het historische Robbeneiland af. Je piloot bestuurt met veel zelfvertrouwen de helikopter rond het eiland, zodat je het beste uitzicht hebt op de gevangenis, het dorp en al het andere dat het eiland zo uniek maakt. Onderweg terug naar het vasteland zie je het prachtige uitzicht op Kaapstad en de Tafelberg, met de Leeuwenkop en Camps Bay in de verte. Tijdens het dalen vlieg je over de haven van de Tafelbaai, en krijg je een laatste blik op de Tafelberg.

Kaapstad: Sandboarden aan de westkust

10. Kaapstad: Sandboarden aan de westkust

Begin aan een sandboard-ervaring in Kaapstad met een live-instructeur. Geniet van de adrenalinestoot van je leven. Rijd een korte 45 minuten rijden van Kaapstad, langs de westkust, naar de duinen van Atlantis. Een Aquifer-reservaat en een speeltuin voor sandboarden. Hier zal je instructeur je door de stappen van het sandboarden leiden. Alle apparatuur is aanwezig en uw ervaring van twee uur zal onvergetelijk zijn. Zoef door het zand en geniet van de rit. Maak herinneringen in Kaapstad die je niet snel zult vergeten.

  • Meerdaagse tours
  • Avonturen
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
33 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 33

Veelgestelde vragen over Extreme sports en adrenaline in Kaapstad

Welke andere activiteiten dan Extreme sports en adrenaline zijn de moeite waard in Kaapstad?

Andere onmisbare dingen om te doen in Kaapstad:

Welke Extreme sports en adrenaline in Kaapstad nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Kaapstad

Wil je alle activiteiten in Kaapstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kaapstad

Vanwege de verkeerde windrichting en/of -snelheid is onze activiteit 4x doorgeschoven. Gelukkig waren we 2 weken in Kaapstad dus was dit geen probleem ookal was het natuurlijk wel enigszins vervelend omdat de wind kort van te voren ineens kan veranderen. Toen het eenmaal door ging, kregen we genoeg informatie van de host en werden we goed ontvangen bovenop de Signal Hill. Voordat we het wisten vlogen we al! Het was een super ervaring. De ervaren paragliders waarmee we in tandem zweefden, deden er alles aan om mooie beelden te maken met de GoPro en ons op het gemak te stellen. Na de landing konden we gemakkelijk de foto's overzetten op onze iPhone en afrekenen met creditcard. Kaapstad is echt super mooi om te zien vanuit de lucht. Zeker een aanrader!

Het was echt geweldig. Ook al ben je een persoon met hoogtevrees, de start is zo soepel dat je niet eens de angst voelt om zo hoog te zijn. De spanning is onverklaarbaar gewoon echt geweldig. Het uitzicht dat je vanuit de lucht krijgt is ook iets om te ervaren. Hield van elke minuut, ik wou dat het iets langer dan 15 minuten kon zijn. Iets wat je echt moet uitproberen

Neem wel wat tijd mee, want het hangt van de wind af of je kunt glijden of niet. Het werd voor ons een halve dag uitgesteld, daarvoor was het twee dagen geleden geannuleerd. Helaas kan ook niemand iets voor de natuur doen. Maar als het werkt, is het geweldig. En de bemanning is super aardig. Ik kan het iedereen alleen maar aanraden!

Het was echt een geweldige ervaring! Steve mijn piloot nam mijn angsten weg en landde me veilig

Eenvoudig boeken, eenvoudig inchecken, begrijpelijke veiligheidsinstructies.