Rondleiding

Kaapstad: excursie halve dag door de townships

Kaapstad: excursie halve dag door de townships

Vanaf € 44,84 per persoon

Bezoek de Townships van Zuid-Afrika met je eigen persoonlijke gids. Je loopt door de straten, praat met de lokale bevolking en bezoekt de scholen. Met je gids Camissa ben je geen reiziger, maar gast.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 3 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe boekingsbevestiging
Tourgids
Engels
Inclusief ophaalservice
Een ophaalservice is beschikbaar vanaf hotels in het centrum en aan de oever van Kaapstad en vanaf de wijken aan de Atlantische kust, waaronder Camps Bay.
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Belevenis

Highlights
 • Geniet van een persoonlijk rondleiding door de townships van Kaapstad
 • Maak een boeiende wandeling door Langa
 • Pauzeer in Gugulethu
 • Kom meer te weten over het Seven Memorial
 • Bezoek het Amy Bichel Monument, een eerbetoon aan de nationale strijd tegen geweld
Volledige beschrijving
Stel jezelf voor als een gast die door de straten van townships van Kaapstad wandelt, met je eigen persoonlijke gids die je door de huizen, scholen en tuinen van de levendige townships van Zuid-Afrika leidt. Met je persoonlijke gids, Camissa, word je een deel van de gemeenschap. De ervaring van een halve dag begint met een inzichtelijk bezoek aan District Six. Deze voormalige woonwijk in de binnenstad is vooral bekend vanwege de krachtige verwijdering van meer dan 60.000 inwoners tijdens het apartheidsregime van de jaren zeventig. Sinds 2003 is er echter nieuw leven ingeblazen door de voormalige president Nelson Mandela en je zult de voordelen van dit werk vandaag zien. Tijdens je verblijf in District Six krijg je een intiem inkijkje in het dagelijks leven. Camissa's deskundigheid maakt de ervaring alleen nog maar leuker. Rijd in alle comfort verder naar Langa, de oudste township van Kaapstad. Hier krijg je de kans om de inwoners te leren kennen. Bij elke nieuwe ontmoeting komt je ervaring meer tot leven. Je rijdt door Bonteheuwel – een gemeente die is voortgekomen uit de bewoners van District Six, die werden geclassificeerd als 'gekleurd'. Dan kom je aan in Gugulethu, een stad die vandaag de dag ongeveer 300.000 inwoners telt. De naam is afgeleid van 'igugu lethu', wat zich in Xhosa vertaalt als 'onze trots'. Je zult snel ontdekken waarom deze trots Zuid-Afrika heeft helpen transformeren van de donkere dagen naar de levendige gemeenschappen die je tijdens je dag hebt gezien. De dag culmineert met de kans om Creche te bezoeken, met het Gugulethu Seven Memorial en Amy Bichel Memorial. De eerste van deze werken werd gebouwd ter herdenking van de dood van zeven jongeren die vochten tegen Apartheid. Je zult echter al snel zijn magie ontdekken, terwijl het licht door de lege ruimte schijnt, die iedereen die is gestorven, op een krachtige manier tot leven brengt. De dag eindigt met een aangename rit terug naar je hotel.
Inbegrepen
 • Voertuig en chauffeur
 • Toegangsprijzen
 • Brandstof en passagiersaansprakelijkheidsverzekering
 • Lunch
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Belangrijke informatie

Niet toegestaan

 • Bagage of grote tassen

Goed om te weten

 • ● Bepaalde locaties tijdens het weekend wellicht niet beschikbaar zijn.
 • ● Onze reizen zijn voor een minimum van twee gasten
 • ● Gasten worden geadviseerd om kleine bedragen voor donaties aan mensen mee te geven als ze foto's van hen maken en voor het kopen van kleine kunst en kunstnijverheid ter ondersteuning van kleine bedrijven
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,6 /5

gebaseerd op 139 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,8/5
 • Vervoer
  4,8/5
 • prijs / kwaliteit
  4,6/5
 • veiligheid
  4,9/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Nelson, onze gids, was uiterst informatief en vriendelijk. We waren een mix van leeftijden van 13 tot 70 jaar oud, en iedereen kreeg een nieuwe en opmerkelijke aanzet tot de geschiedenis en de echte aspecten van de townships. We maakten ook kennis met Sakhe, die ons zijn eigen accommodatie liet zien met een positieve en opbeurende boodschap. Dank aan beiden. De reis waard.

Verder lezen

17 december 2019

Dit moet je gezien hebben!

Zeer indrukwekkend en aangrijpend. Het is niet voor te stellen dat mensen zo leven. Je ziet het wel eens op tv voorbij komen maar dat vergeet je zo weer. Dit vergeet ik niet meer. Goed georganiseerde trip met een fijn gids die over de tijd voor nam en alles duidelijk uitlegde. Als je in Cape Town bent moet je dit beslist doen en je steunt er de townships mee.

Verder lezen

16 december 2016

Godfrey picked us up at our stay in Woodstock and then we drove to Langa with the rest of the group, while he explained us a bit of the townships history. Once arrived we visited a local kindergarden with very cute kids. Our walking tour guide, Simo, was very knowledgeable and approachable. He took us to the house he grew up in, where we had the chance to talk to some locals. Right next to the complex was a small market where we could buy some cool locally handmade art. We then continued walking through Langa and saw a few very different parts of the township. The whole time Simo explained a lot about everything and we could ask questions at any moment. We walked around for some time and then were handed back to Godfrey, who drove us around Langa a little more and then quickly through Bonteheuwel, before dropping us back off. All in all it was a very cool experience, taking pictures often seemed a bit weird, plus the end seemed a bit rushed, but we enjoyed the overall tour. :D

Verder lezen

30 januari 2020

Vertalen
Georganiseerd door

Product ID: 11063