1. Zuid-Afrika
 2. West-Kaap
 3. Kaapstad
 4. District Six

Kaapstad: excursie halve dag door de townships

Product ID: 11063
Bekijk gallery
Bezoek de Townships van Zuid-Afrika met je eigen persoonlijke gids. Je loopt door de straten, praat met de lokale bevolking en bezoekt de scholen. Met je gids Camissa ben je geen reiziger, maar gast.
Over deze activiteit
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Duur 3 uur
Begintijden 08:30, 08:45, 09:00
Directe bevestiging
Tourgids
Engels
Brochures
Engels

Inclusief ophaalservice

Een ophaalservice is beschikbaar vanaf hotels in het centrum en aan de oever van Kaapstad en vanaf de wijken aan de Atlantische kust, waaronder Camps Bay.
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Selecteer deelnemers en datum:

Laden...

Belevenis

Highlights
 • Geniet van een persoonlijk rondleiding door de townships van Kaapstad
 • Maak een boeiende wandeling door Langa
 • Pauzeer in Gugulethu
 • Kom meer te weten over het Seven Memorial
 • Bezoek het Amy Bichel Monument, een eerbetoon aan de nationale strijd tegen geweld
Volledige beschrijving
Stel jezelf voor als een gast die door de straten van townships van Kaapstad wandelt, met je eigen persoonlijke gids die je door de huizen, scholen en tuinen van de levendige townships van Zuid-Afrika leidt. Met je persoonlijke gids, Camissa, word je een deel van de gemeenschap.

De ervaring van een halve dag begint met een inzichtelijk bezoek aan District Six. Deze voormalige woonwijk in de binnenstad is vooral bekend vanwege de krachtige verwijdering van meer dan 60.000 inwoners tijdens het apartheidsregime van de jaren zeventig. Sinds 2003 is er echter nieuw leven ingeblazen door de voormalige president Nelson Mandela en je zult de voordelen van dit werk vandaag zien. Tijdens je verblijf in District Six krijg je een intiem inkijkje in het dagelijks leven. Camissa's deskundigheid maakt de ervaring alleen nog maar leuker.

Rijd in alle comfort verder naar Langa, de oudste township van Kaapstad. Hier krijg je de kans om de inwoners te leren kennen. Bij elke nieuwe ontmoeting komt je ervaring meer tot leven.

Je rijdt door Bonteheuwel – een gemeente die is voortgekomen uit de bewoners van District Six, die werden geclassificeerd als 'gekleurd'. Dan kom je aan in Gugulethu, een stad die vandaag de dag ongeveer 300.000 inwoners telt. De naam is afgeleid van 'igugu lethu', wat zich in Xhosa vertaalt als 'onze trots'. Je zult snel ontdekken waarom deze trots Zuid-Afrika heeft helpen transformeren van de donkere dagen naar de levendige gemeenschappen die je tijdens je dag hebt gezien.

De dag culmineert met de kans om Creche te bezoeken, met het Gugulethu Seven Memorial en Amy Bichel Memorial. De eerste van deze werken werd gebouwd ter herdenking van de dood van zeven jongeren die vochten tegen Apartheid. Je zult echter al snel zijn magie ontdekken, terwijl het licht door de lege ruimte schijnt, die iedereen die is gestorven, op een krachtige manier tot leven brengt.

De dag eindigt met een aangename rit terug naar je hotel.
Inbegrepen
 • Voertuig en chauffeur
 • Toegangsprijzen
 • Brandstof en passagiersaansprakelijkheidsverzekering
Niet inbegrepen
 • Lunch

Bereid je voor op je activiteit

Belangrijke informatie
Niet toegestaan
 • Bagage of grote tassen
Goed om te weten
● Bepaalde locaties tijdens het weekend wellicht niet beschikbaar zijn.
● Onze reizen zijn voor een minimum van twee gasten
● Gasten worden geadviseerd om kleine bedragen voor donaties aan mensen mee te geven als ze foto's van hen maken en voor het kopen van kleine kunst en kunstnijverheid ter ondersteuning van kleine bedrijven

Vanaf € 37,78 per persoon

Klantenbeoordelingen
Gemiddelde beoordeling
4,6 / 5
gebaseerd op 136 beoordelingen
Beoordelingsoverzicht
dienstverlening
4,8/5
organisatie
4,8/5
prijs / kwaliteit
4,6/5
veiligheid
4,9/5

Georganiseerd door

Camissa Travel and Marketing

Product ID: 11063