Dagtocht

Kaapstad: rondleiding door townships van een halve dag

Kaapstad: rondleiding door townships van een halve dag

Vanaf € 41,35 per persoon

Beleef het multiculturele en spannende District Six vanuit het perspectief van de lokale bewoners. Krijg de kans om lokale entrepreneurs en inwoners te ontmoeten en met hen te praten tijdens je bezoek aan de historische townships van Zuid-Afrika.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 4 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe boekingsbevestiging
Tourgids
Engels
Inclusief ophaalservice
Je accommodatie in Kaapstad
Kleine groep
Beperkt tot 10 deelnemers

Belevenis

Highlights
 • Ontdek het rijke culturele leven van de townships
 • Bezoek het museum in District Six om deze historische stad beter te leren begrijpen
 • Praat met de lokale bewoners in Khayelithsa, het grootste en snelstgroeiende township van Zuid-Afrika
 • Krijg de kans om traditioneel bier uit de regio te proeven
Volledige beschrijving
Op reis ontdek je een cultuur pas echt als je met de lokale bevolking in contact komt. Tijdens deze tour van een halve dag leer je Kaapstad van dichtbij kennen door door de ogen van de lokale bevolking te kijken. Tijdens de tour krijg je de kans om meer te weten te komen over de multiculturele kant van Kaapstad en persoonlijke verhalen te horen over de hardhandige uitzettingen uit District Six en het rijke culturele leven van het township. De tour begint om 08:00 of 13:00 uur, en is ongeveer 4,5 uur later afgelopen. Je begint in District Six, bij het museum (gesloten op zondagen). Hier kun je meer te weten komen over de hardhandige uitzetting van 60.000 inwoners in de jaren 70 door het apartheidsregime. Deze ooit levendige gemeenschap van voormalige slaven, ambachtslieden en kooplui was ooit de woonplaats van 1/10e van de populatie van Kaapstad, voordat de wreedheden plaatsvonden. Na jezelf geïnformeerd te hebben ga je naar Langa, het oudste formele township van Zuid-Afrika. Deze buitenwijk werd in 1927 opgericht, en werd vóór de tijd van de apartheid al speciaal aangelegd voor zwarte Afrikanen. Dit township kent een geschiedenis van gewelddadige opstanden, en je bezoek wordt verrijkt door de verhalen en perspectieven van de lokale bevolking. Vanuit hier gaan we verder naar Shebeen (de pub van het township), waar je traditioneel bier kunt proeven! Hoe kun je nou nee zeggen tegen een biertje met de locals? Tot slot gaan we naar Khayelitsha, vandaag de dag het grootste en snelstgroeiende township van Zuid-Afrika. De lokale naam ervoor is Xhosa, dat 'nieuw thuis' betekent. Hier ontmoet je een paar van de entrepreneurs van het township, die deze historische plaatsen nieuw leven inblazen. Als je geluk hebt en op een zondag deelneemt aan de tour krijg je zelfs de kans om een charismatische kerkdienst bij te wonen in de townships! Dat is werkelijk een ervaring die je niet mag missen!
Inbegrepen
 • Reisgids
 • Toegangskosten
 • Vervoer in een voertuig met airconditioning
 • Wifi aan boord
  Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19

  Je moet deze activiteit online boeken aangezien het loket gesloten is

  Geldende veiligheidsmaatregelen
  • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
  • Je moet afstand houden in de voertuigen
  • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
  Vereisten voor deelnemers
  • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
  • Je moet een reisformulier invullen

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Bereid je voor op je activiteit

  Belangrijke informatie

  Goed om te weten

  • Optionele proeverij van traditioneel bier
  • De vertrektijd is bij benadering en hangt af van de locatie van je accommodatie. De precieze vertrektijd wordt een dag voor de excursie doorgegeven
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4,6 /5

  gebaseerd op 98 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • Gids
   4,6/5
  • Vervoer
   4,7/5
  • prijs / kwaliteit
   4,4/5
  • veiligheid
   4,7/5

  Sorteer op:

  Soort reiziger:

  Beoordeling:

  Iets boven gemiddelde ervaring. De gids was echt een aardige en gepassioneerde man, hij hielp me te begrijpen wat er tegenwoordig aan de hand was en hoe de townships werden geboren. De tour zelf was oké, het was behoorlijk commercieel. Ze lopen je rond in de gemeente maar het mist een beetje diepte in het leven van mensen. Zou andere mensen aanraden om erachter te komen wat er echt aan de hand is in de townships.

  Verder lezen

  11 januari 2020

  Leuke chauffeur en tevens ook gids. De locale persoon die ons rondleidde in de township was super enthousiast en heeft ons veel leuke dingen getoond. Hij kon ons het leven in de township vertellen alsof we er zelf woonden. Het is een super leuke uitstap en doet ons nadenken over de mensen die daar wonen. De chauffeur heeft ons terug afgezet waar we werden opgehaald. Dit staat anders vermeld op de gegevens van Get your guide, daar wordt verteld dat de uitstap eindigt in de township en dat je op eigen manier terug moet naar je hotel. Dit doet wel twijfelen om deze trip te boeken, maar geen nood de chauffeur brengt je terug in je hotel.

  Verder lezen

  28 september 2019

  Interessante tour om enig inzicht te krijgen in het andere Zuid-Afrika

  16 oktober 2018

  Georganiseerd door

  Product ID: 12503