1. Zuid-Afrika
 2. West-Kaap
 3. Kaapstad
 4. District Six

Kaapstad: rondleiding door townships van een halve dag

Product ID: 12503
Bekijk gallery
Beleef het multiculturele en spannende District Six vanuit het perspectief van de lokale bewoners. Krijg de kans om lokale entrepreneurs en inwoners te ontmoeten en met hen te praten tijdens je bezoek aan de historische townships van Zuid-Afrika.
Over deze activiteit
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Duur 4 uur
Begintijden 08:00, 13:00
Directe bevestiging
Tourgids
Engels

Inclusief ophaalservice

Je accommodatie in Kaapstad

Selecteer deelnemers en datum:

Laden...

Belevenis

Highlights
 • Ontdek het rijke culturele leven van de townships
 • Bezoek het museum in District Six om deze historische stad beter te leren begrijpen
 • Praat met de lokale bewoners in Khayelithsa, het grootste en snelstgroeiende township van Zuid-Afrika
 • Krijg de kans om traditioneel bier uit de regio te proeven
Volledige beschrijving
Op reis ontdek je een cultuur pas echt als je met de lokale bevolking in contact komt. Tijdens deze tour van een halve dag leer je Kaapstad van dichtbij kennen door door de ogen van de lokale bevolking te kijken. Tijdens de tour krijg je de kans om meer te weten te komen over de multiculturele kant van Kaapstad en persoonlijke verhalen te horen over de hardhandige uitzettingen uit District Six en het rijke culturele leven van het township.

De tour begint om 08:00 of 13:00 uur, en is ongeveer 4,5 uur later afgelopen. Je begint in District Six, bij het museum (gesloten op zondagen). Hier kun je meer te weten komen over de hardhandige uitzetting van 60.000 inwoners in de jaren 70 door het apartheidsregime. Deze ooit levendige gemeenschap van voormalige slaven, ambachtslieden en kooplui was ooit de woonplaats van 1/10e van de populatie van Kaapstad, voordat de wreedheden plaatsvonden.

Na jezelf geïnformeerd te hebben ga je naar Langa, het oudste formele township van Zuid-Afrika. Deze buitenwijk werd in 1927 opgericht, en werd vóór de tijd van de apartheid al speciaal aangelegd voor zwarte Afrikanen. Dit township kent een geschiedenis van gewelddadige opstanden, en je bezoek wordt verrijkt door de verhalen en perspectieven van de lokale bevolking. Vanuit hier gaan we verder naar Shebeen (de pub van het township), waar je traditioneel bier kunt proeven! Hoe kun je nou nee zeggen tegen een biertje met de locals?

Tot slot gaan we naar Khayelitsha, vandaag de dag het grootste en snelstgroeiende township van Zuid-Afrika. De lokale naam ervoor is Xhosa, dat 'nieuw thuis' betekent. Hier ontmoet je een paar van de entrepreneurs van het township, die deze historische plaatsen nieuw leven inblazen.

Als je geluk hebt en op een zondag deelneemt aan de tour krijg je zelfs de kans om een charismatische kerkdienst bij te wonen in de townships! Dat is werkelijk een ervaring die je niet mag missen!
Inbegrepen
 • Reisgids
 • Toegangskosten
 • Vervoer in een voertuig met airconditioning
 • Wifi aan boord

Bereid je voor op je activiteit

Belangrijke informatie
Goed om te weten
• Optionele proeverij van traditioneel bier
• De vertrektijd is bij benadering en hangt af van de locatie van je accommodatie. De precieze vertrektijd wordt een dag voor de excursie doorgegeven

Vanaf € 40,04 per persoon

Klantenbeoordelingen
Gemiddelde beoordeling
4,6 / 5
gebaseerd op 94 beoordelingen
Beoordelingsoverzicht
dienstverlening
4,6/5
organisatie
4,6/5
prijs / kwaliteit
4,4/5
veiligheid
4,7/5

Georganiseerd door

African Eagle Daytours

Product ID: 12503