Kaapstad
Musea & tentoonstellingen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kaapstad Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

 • Kaapstad: rondleiding door townships van een halve dag

  1. Kaapstad: rondleiding door townships van een halve dag

  Op reis ontdek je een cultuur pas echt als je met de lokale bevolking in contact komt. Tijdens deze tour van een halve dag leer je Kaapstad van dichtbij kennen door door de ogen van de lokale bevolking te kijken. Tijdens de tour krijg je de kans om meer te weten te komen over de multiculturele kant van Kaapstad en persoonlijke verhalen te horen over de hardhandige uitzettingen uit District Six en het rijke culturele leven van het township. De tour begint om 08:00 of 13:00 uur, en is ongeveer 4,5 uur later afgelopen. Je begint in District Six, bij het museum (gesloten op zondagen). Hier kun je meer te weten komen over de hardhandige uitzetting van 60.000 inwoners in de jaren 70 door het apartheidsregime. Deze ooit levendige gemeenschap van voormalige slaven, ambachtslieden en kooplui was ooit de woonplaats van 1/10e van de populatie van Kaapstad, voordat de wreedheden plaatsvonden. Na j...

  Leuke chauffeur en tevens ook gids. De locale persoon die ons rondleidde in de township was super enthousiast en heeft ons veel leuke dingen getoond. Hij kon ons het leven in de township vertellen alsof we er zelf woonden. Het is een super leuke uitstap en doet ons nadenken over de mensen die daar wonen. De chauffeur heeft ons terug afgezet waar we werden opgehaald. Dit staat anders vermeld op de gegevens van Get your guide, daar wordt verteld dat de uitstap eindigt in de township en dat je op eigen manier terug moet naar je hotel. Dit doet wel twijfelen om deze trip te boeken, maar geen nood de chauffeur brengt je terug in je hotel.

 • Museum of Contemporary African Art: toegang met voorrang

  2. Museum of Contemporary African Art: toegang met voorrang

  Krijg toegang met voorrang tot het grootste museum voor hedendaagse Afrikaanse kunst ter wereld in het midden van V&A Waterfront. Het museum bevat 6.500 vierkante meter aan tentoonstellingsruimtes verdeeld over 100 galerijen, een beeldentuin op het dak, innovatieve opslag- en conservatieruimtes, een boekwinkel, een restaurant, een bar en verschillende leeszalen. Verken de galerijen en het atrium dat in het midden van Zeitz MOCAA ligt. Kom erachter hoe de galerijen gecreëerd werden uit het dichte netwerk van 42 buizen waaruit het voormalige graanpakhuis bestond. Ontdek waarom dit museum een belangrijk cultureel monument is en hoe het bijdraagt aan een sterkere waardering van het culturele erfgoed van Afrika.

 • Kaapstad: privé Robbeneiland, Tafelberg & stadstour

  3. Kaapstad: privé Robbeneiland, Tafelberg & stadstour

  Begin je reis door Kaapstad met het ophalen van een hotel, waar je wordt begroet door je gids die de hele dag voor je zal zorgen. Ga rechtstreeks naar de veerhaven om uw boot naar Robbeneiland te pakken, waar Nelson Mandela tijdens het apartheidstijdperk 27 jaar in de gevangenis doorbracht. Bezoek de voormalige gevangenis tijdens een rondleiding en hoor verhalen over het verleden van het beroemde eiland. Ga vervolgens terug over het water naar de waterkant van Victoria en Alfred, waar je gids je meeneemt op een historische rondleiding door Kaapstad. Bekijk een aantal iconische monumenten en bezienswaardigheden, waaronder de parlementsgebouwen, de Company's Garden, de Slave Auction Tree, het Apartheid Museum in District Six, het Slave Museum, het Castle - het oudste gebouw in Zuid-Afrika, gebouwd tussen 1666- 1679. De laatste stop van uw Zuid-Afrikaanse excursie is een bezoek aan de Ta...

 • Kaapstad: District Six Museum Skip-the-Line Entreeticket

  4. Kaapstad: District Six Museum Skip-the-Line Entreeticket

  Kom meer te weten over de schrijnende geschiedenis van Zuid-Afrika tijdens de apartheid in het District Six Museum in Kaapstad. Ontdek hoe dit levendige multiraciale centrum voor muzikanten en artiesten door het apartheidsregime werd ontmanteld door middel van gedwongen verhuizingen. Ga aan de slag met foto's, opnames en getuigenissen, die meer inzicht geven in de verschrikkingen van het apartheidssysteem. Deel de verhalen van District Six met boeiende en vriendelijke medewerkers. Velen waren zelf ontheemde bewoners en hebben intieme en persoonlijke verhalen te vertellen.

 • Robbeneiland: tickets, pinguïns en Kaap de Goede Hoop

  5. Robbeneiland: tickets, pinguïns en Kaap de Goede Hoop

  Na de ophaalservice om 08:00 uur bij je hotel in Kaapstad of omgeving, is je eerste halte een bezoek aan de klokkentoren aan de waterkant. Maak daarna om 09:00 uur een groepstocht per boot naar het museum van de gevangenis op Robbeneiland. Op het eiland zal een voormalig gevangene je gids zijn en je een rondleiding door de gevangenis geven, waar je de cel te zien krijgt waarin Nelson Mandela zoveel jaren doorbracht. Je keert om ongeveer 13:00 uur weer terug van het eiland en je gids wacht je op bij de klokkentoren. Na een korte pauze voor een snelle hap ga je met je groep verder langs de Atlantische kust, vanwaar je de bergen aan de ene kant en de oceaan aan de andere kant kunt bewonderen. Neem de tijd bij Maiden's Cove om foto's te maken met de bergketen van de Twaalf Apostelen op de achtergrond. Passeer Clifton, Kampsbaai, Llundadno en Houtbaai en maak foto's langs één van de mooiste ...

  Helaas ging de excursie naar Robben eiland niet door maar we hebben een fantastische dag gehad en veel gezien

 • Kaapstad: begeleide fietstocht

  6. Kaapstad: begeleide fietstocht

  Ervaar enkele van de hoogtepunten die Kaapstad te bieden heeft terwijl u fit blijft en een frisse neus haalt. Ontmoet elkaar op Lookout Hill en maak deze fietstocht onder begeleiding van een professionele gids, waarbij je meer te weten komt over de rijke geschiedenis en cultuur van een van de beroemdste steden van Zuid-Afrika. Tijdens de tour bezoekt u de Indlovini Informal Settlement, drinkt u koffie bij Sikis Coffee Shop, proeft u spinaziebrood bij Khayelitsha's eerste groene bakkerij, gaat u in gesprek met hervormde gevangenen in het 18 Gangster Museum en probeert u vervolgens de Zuid-Afrikaanse BBQ voor de lunch bij Rands. Kaapstad staat bekend als de moederstad en is de tweede meest bevolkte stad van Zuid-Afrika. Volg deze spannende tour om enkele verborgen juweeltjes en lokale cultuur te ontdekken terwijl je de lokale bevolking ontmoet. Misschien leer je onderweg zelfs wat Afrika...

 • Kaapstad: Guided Contemporary Art Experience

  7. Kaapstad: Guided Contemporary Art Experience

  Ervaar beeldende kunst in een unieke omgeving die een multi-zintuiglijke ervaring biedt. Je bezoekt het spectaculaire Zeitz MOCAA (Museum voor Hedendaagse Kunst Afrika), het grootste museum voor hedendaagse Afrikaanse kunst ter wereld. Terwijl u daar bent, neemt u deel aan een rondleiding onder leiding van curatoriaal personeel, met hoogtepunten uit de huidige tentoonstellingen van het museum. Uw ontdekkingsreis gaat verder met een bezoek aan de Norval Foundation, die een van de grootste privécollecties van hedendaagse Zuid-Afrikaanse kunst herbergt en wordt beschouwd als een centrum voor kunst en culturele expressie. Je curator-personeel zal je door een aantal van de tentoonstellingen leiden, terwijl ze werken bespreken en achtergrondinformatie geven over zowel de show als de artiesten.

Sitemap Kaapstad

Wil je alle activiteiten in Kaapstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kaapstad

Leuke chauffeur en tevens ook gids. De locale persoon die ons rondleidde in de township was super enthousiast en heeft ons veel leuke dingen getoond. Hij kon ons het leven in de township vertellen alsof we er zelf woonden. Het is een super leuke uitstap en doet ons nadenken over de mensen die daar wonen. De chauffeur heeft ons terug afgezet waar we werden opgehaald. Dit staat anders vermeld op de gegevens van Get your guide, daar wordt verteld dat de uitstap eindigt in de township en dat je op eigen manier terug moet naar je hotel. Dit doet wel twijfelen om deze trip te boeken, maar geen nood de chauffeur brengt je terug in je hotel.

Exclusieve en zeer informatieve tour. Absoluut een goede prijs-kwaliteitverhouding. Onze gids, Seraphin, is de beste ter wereld. Erg geduldig en gastvrij! Zal deze privétour zeker aanbevelen aan vrienden en familie. De kaart van Zuid-Afrika is veel logischer dan ooit tevoren. Robbeneiland was erg verdrietig en intens!

Fantastisch museum

Let op: er worden ook gratis rondleidingen gegeven. Die zijn goed en geven veel uitleg, wat hierben daar zeker nodig is om het beter te begrijpen!

Helaas ging de excursie naar Robben eiland niet door maar we hebben een fantastische dag gehad en veel gezien

Prachtig museum

Heel mooi museum. Wel heel rustig bij de ingang.Eigenlijk niet nodig om ticket op voorhand te kopen.