Kaapstad Rolstoeltoegankelijk

Kaapstad Rolstoeltoegankelijk: Onze meest aanbevolen

Robbeneiland: veerbootticket en tour met ophaalservice

1. Robbeneiland: veerbootticket en tour met ophaalservice

Je chauffeur haalt je op in het centrum van Kaapstad met een gedeelde bus en brengt je naar het V&A Waterfront, niet ver van het Robben Island Museum, waar de veerboot naar het eiland vertrekt. Pas nadat je je ticket hebt ontvangen van de lokale operator, ga je naar de Nelson Mandela Gateway naar Robbeneiland.  De overtocht duurt ongeveer 45 minuten: bij aankomst rij je eerst met de bus over het eiland en dan krijg je de gelegenheid om de gevangenis en de cel waar Nelson Mandela 18 van zijn 27 gevangenisjaren heeft doorgebracht, te bezoeken. Je komt meer te weten over de dramatische geschiedenis van Zuid-Afrika door de stem van een voormalige gevangene. Na de rondleiding vaar je met een retourboot naar Kaapstad en wordt je afgezet bij het V&A Waterfront. Je bent hier vrij om zelfstandig naar je accommodatie terug te keren of door te gaan met het verkennen van de prachtige stad.

Kaapstad: tandem-paraglidingavontuur

2. Kaapstad: tandem-paraglidingavontuur

Na een korte uitleg stijgen jij en je piloot op vanaf een berghelling onder een scherm dat op een parachute lijkt. Zodra het boven je is opgeblazen, loop of ren je slechts een paar stappen om op te stijgen vanaf de lichte helling; de wind zal het scherm vangen en je zult door de lucht gedragen worden. In de lucht heeft je piloot de complete controle over de richting en snelheid, wat hem de vrijheid geeft om over bergkammen te scheren, op te stijgen op warme luchtstromen en afstanden af te leggen. De aanbieders hebben van meet af aan een bewezen veiligheidsrecord, een verdienste van de bedrijfsprotocollen. Elk seizoen begint met gloednieuwe uitrustingen die ook gedurende het jaar goed onderhouden worden. Alle piloten zijn internationaal erkende tandemvlucht-instructeurs. Elke passagier wordt kort voorgelicht en van een helm voorzien. Alle piloten zijn uitgerust met een compleet veiligheids- en communicatiesysteem; de weersomstandigheden worden zorgvuldig beoordeeld voordat je mee omhoog wordt genomen en opnieuw vlak voor de vlucht. Je wordt bij het opstijgen en landen door het personeel ondersteund. Maak je klaar om een menselijke oerdroom in vervulling te brengen: vrij door de lucht vliegen. Neem een aanloop – je mag nu volledig opgaan in een persoonlijke en pure vliegervaring met een paraglider. Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben om te gaan tandemparagliden. Duizenden tandemvluchten zijn uitgevoerd met kinderen zo jong als 10 jaar en volwassenen zo oud als maar liefst 87. Na de korte voorlichting ren je slechts een paar stappen; de rest is in handen van je volledig gequalificeerde piloot. Ontspan gewoon en geniet van je vlucht. Reserveren is noodzakelijk; stel het niet uit tot je laatste dag, want de activiteit is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Kaapstad: boottocht bij zonsondergang en 3-gangendiner

3. Kaapstad: boottocht bij zonsondergang en 3-gangendiner

Kaapstad heeft een van de beste locaties om de zon onder te zien gaan vanaf het water. De Atlantische Oceaan strekt zich tot ver achter de majestueuze Tafelberg uit. Deze boottocht moet je als local en als reiziger zeker een keer gedaan hebben. Je krijgt vanaf de zee een uniek panorama op de kust van Kaapstad en ontspant ondertussen met een lokale bubbeltjeswijn. De zeilboten Esperance en Serenity One volgen tijdens deze boottocht de wind. De bestemming hangt daarom af van het weer tijdens de boottocht. De kapitein laat je voor vertrek de verwachte richting weten, maar in de zomer komt de wind in Kaapstad meestal uit het zuidoosten. Eerst vaar je de haven uit. Vervolgens zeil je over de Tafelbaai richting de vuurtoren Milnerton. Daarna keer je terug naar de beschermde Grangerbaai in de luwte van de Tafelberg om de zonsondergang te zien. Tenslotte ga je op de motor weer terug naar de waterkant. Dit is een combipakket met een boottocht met champagne bij zonsondergang en een avondmaaltijd aan wal na afloop van de 90 minuten durende boottocht. Je kunt kiezen uit 3 restaurants: Meloncino voor Italiaans, City Grill voor lokaal eten en de Greek Fisherman. De vertrektijd van de boottocht hangt af van het seizoen en varieert van 17:00 uur in de winter tot 19:00 uur in de zomer. Na de boottocht kun je een korte wandeling langs de waterkant maken naar het restaurant waar je gaat eten. Dit is een 3-gangenmaaltijd en elk restaurant heeft een ander menu. Mogelijke aanpassingen vanwege het weer:  Bij slechte weers- en zeecondities of als de wind te sterk is, is de bestemming van de boottocht de haven van Kaapstad in plaats van de Tafelbaai. Je kunt genieten van een zogenaamde Harbour Lights Cruise: een perfect alternatief waarbij je geweldig uitzicht hebt op de Tafelberg en de lichtjes van Kaapstad en de haven in het donker van de avond. In extreme omstandigheden zal de schipper alle aspecten in overweging nemen en kan er zelfs voor worden gekozen om de boottocht te annuleren om de veiligheid van de passagiers te waarborgen.

Kaapstad: 3-urige Maleisische kookcursus en lunch in Bo-Kaap

4. Kaapstad: 3-urige Maleisische kookcursus en lunch in Bo-Kaap

Faldela Tolker, een lokale voedselliefhebber, staat klaar om je te begroeten op de drempel van haar nette, lila gekleurde huis. Ze verwelkomt je in haar keuken, waar een grote metalen pot op het fornuis suddert, met een pittig aroma. Chef Faldela kookles in haar huis in Bo-Kaap, Kaapstad. Het eten dat in deze overwegend Mousseline-buurt wordt gekookt, is net zo pikant als de hete roze en verbrand oranje-oranje huizen die zachtjes stijgen op de lagere hellingen van Signal Hill, onderdeel van de Tafelberg. Uniek aan de West-Kaap van Zuid-Afrika, combineert de keuken van Cape Malay de Afrikaanse traditie met die van Maleisische en Indonesische slaven, overgebracht door de Nederlanders in de 17e en 18e eeuw. Een mix van kruiden - gember, venkel, steranijs, tamarinde en, het belangrijkst, kurkuma - geeft het voedsel een uitgesproken aromatische kwaliteit. Stoofpotten, braadstukken en saus-zware curries zijn populair in de Maleisische keuken, net als vleespasteitjes, melk en broodpudding.

Aquila privéwildreservaat: zonsondergangsafari

5. Aquila privéwildreservaat: zonsondergangsafari

Je komt aan in Aquila privéwildreservaat vóór 15.00 uur. Bij aankomst ontvang je een welkomstdrankje, gevolgd door een selectie van thee, koffie en snacks. Om 15:15 uur start je safari van 2-3 uur. Na een hete dag in de Afrikaanse wildernis komen de dieren net in beweging. Ze komen de schaduw uit om zich richting de waterplaatsen te bewegen. De safari wordt geleid door een ervaren gids die spannende verhalen en feiten over je omgeving zal vertellen, die gemakkelijk je eigen wilde kant naar voren laten komen. Tijdens het bezoek aan het reservaat kun je genieten van een aantal aanvullende activiteiten. Je kunt aan het zwembad ontspannen, rondneuzen in de curiosawinkel, het Aquilalabyrint bezoeken of een potje schaken. Volg deze rondleiding om wilde dieren te zien en te genieten van een magische zonsondergang. 

Kaapstad: excursie halve dag door de townships

6. Kaapstad: excursie halve dag door de townships

Stel jezelf voor als een gast die door de straten van townships van Kaapstad wandelt, met je eigen persoonlijke gids die je door de huizen, scholen en tuinen van de levendige townships van Zuid-Afrika leidt. Met je persoonlijke gids, Camissa, word je een deel van de gemeenschap. De ervaring van een halve dag begint met een inzichtelijk bezoek aan District Six. Deze voormalige woonwijk in de binnenstad is vooral bekend vanwege de krachtige verwijdering van meer dan 60.000 inwoners tijdens het apartheidsregime van de jaren zeventig. Sinds 2003 is er echter nieuw leven ingeblazen door de voormalige president Nelson Mandela en je zult de voordelen van dit werk vandaag zien. Tijdens je verblijf in District Six krijg je een intiem inkijkje in het dagelijks leven. Camissa's deskundigheid maakt de ervaring alleen nog maar leuker. Rijd in alle comfort verder naar Langa, de oudste township van Kaapstad. Hier krijg je de kans om de inwoners te leren kennen. Bij elke nieuwe ontmoeting komt je ervaring meer tot leven. Je rijdt door Bonteheuwel – een gemeente die is voortgekomen uit de bewoners van District Six, die werden geclassificeerd als 'gekleurd'. Dan kom je aan in Gugulethu, een stad die vandaag de dag ongeveer 300.000 inwoners telt. De naam is afgeleid van 'igugu lethu', wat zich in Xhosa vertaalt als 'onze trots'. Je zult snel ontdekken waarom deze trots Zuid-Afrika heeft helpen transformeren van de donkere dagen naar de levendige gemeenschappen die je tijdens je dag hebt gezien. De dag culmineert met de kans om Creche te bezoeken, met het Gugulethu Seven Memorial en Amy Bichel Memorial. De eerste van deze werken werd gebouwd ter herdenking van de dood van zeven jongeren die vochten tegen Apartheid. Je zult echter al snel zijn magie ontdekken, terwijl het licht door de lege ruimte schijnt, die iedereen die is gestorven, op een krachtige manier tot leven brengt. De dag eindigt met een aangename rit terug naar je hotel.

Kaapstad: privéluchthaventransfer van of naar de stad

7. Kaapstad: privéluchthaventransfer van of naar de stad

Geniet van een probleemloze en handige vertrek van of aankomst in Kaapstad met een privétransfer van of naar Kaapstad Airport. Bij aankomst op Kaapstad Airport ontmoet je je chauffeur in de aankomsthal die een bord met je naam erop vasthoudt. Word begeleid naar uw voertuig en ontvang assistentie bij uw bagage. U hoeft zich geen zorgen te maken als uw vlucht vertraagd is, omdat uw bestuurder regelmatig wordt bijgewerkt met vluchtwijzigingen. Als u Kaapstad verlaat, wordt u opgehaald bij uw hotel en met voldoende tijd naar het vliegveld gebracht om uw vlucht te halen. Uw chauffeur is gekwalificeerd, Engels sprekend en zorgvuldig gekozen om u de beste overstapervaring te bieden. Tijdens de schilderachtige urenlange rit geven ze je graag lokale informatie, evenals suggesties voor plaatsen om te bezoeken en dingen te zien tijdens je verblijf in Kaapstad.

Kaapstad: voorrangsticket Two Oceans Aquarium

8. Kaapstad: voorrangsticket Two Oceans Aquarium

In het Two Oceans Aquarium wonen meer dan 3000 zeewezens. Ervaar zelf hoe divers het leven in de Atlantische en Indische Oceaan is. Verken de verschillende onderwatersoorten uit het Ocean Basket Kelp Forest, zoals de kelp die op de stranden van Kaapstad groeit. Leg het zeeleven onder de microscoop en ga op ontdekkingsreis door de Indische Oceaan. De verbluffende tentoonstellingen laten je betoverende gekleurde vissen, doorzichtige kwallen, verlegen octopussen en Knysna-zeepaardjes zien. Sla ook de nieuwe I&J-tentoonstelling niet over, een tunnel van 10 meter lang waar je prachtige subtropische soorten kunt bewonderen. Het Two Oceans Aquarium huist ook een paar soorten die je in geen enkel ander aquarium ter wereld kunt vinden. Daaronder de uitzonderlijke, kronkelende slijmprikken. Deze vis is als een paling en kan als het bang is wel 5 liter slijm aanmaken. Het is een eeuwenoude vis zonder ogen, vinnen of schubben en je kunt hem alleen in Kaapstad zien...

Gansbaai: ecologische kooiduikbelevenis met haaien

9. Gansbaai: ecologische kooiduikbelevenis met haaien

Als je de optie met vervoer kiest, begint je avontuur met ophaalservice bij je hotel in Kaapstad. Vervolgens geniet je van een 2,5 uur durende, mooie route naar jouw bestemming - het Great White House. Eenmaal aangekomen krijg je een ontbijt of lunch geserveerd, voordat je een veiligheidsbriefing krijgt over wat je kunt verwachten. Hierna wandel je naar de haven om aan boord te gaan van een speciale boot voor het duiken naar haaien. In 20 minuten vaar je naar Dyer Island, waar je voor anker gaat en de haaien zich bevinden. Je boot heeft alle nodige voorzieningen, inclusief drankjes en snacks. Je pakt je waterdichte tas met je duikerskit en krijgt dan de kans om deze geweldige dieren in hun natuurlijke omgeving te zien, veilig beschermd dankzij een kooi. Je zult volkomen veilig zijn, maar de adrenaline zal als een gek door je lichaam pompen! Dit is een ervaring om nooit te vergeten. Als de omstandigheden het toelaten, vaar je door de Shark Alley, voordat je terugkeert naar het vasteland voor een nabespreking en een warme kom soep. Vervolgens profiteer je tijdens de terugreis naar Kaapstad van gratis toegang tot een opvangcentrum voor Afrikaanse pinguïns en zeevogels (als je deze optie selecteert).

Kaapstad: gedeelde tour Tafelberg, pinguïns & Kaappunt

10. Kaapstad: gedeelde tour Tafelberg, pinguïns & Kaappunt

Begin je dagtocht in de wijk Bo-Kaap (Maleisisch kwartier) met haar kleurrijke huizen en ga op weg naar het kabelbaanstation op de Tafelberg. Neem de kabelbaan naar boven en geniet van het onvergetelijke uitzicht. Je rijdt vervolgens langs de Atlantische kust en maak je een tussenstop bij Maiden's Cove. Hier kun je souvenirfoto's nemen met de bergketen van de 12 apostelen op de achtergrond. Geniet van het uitzicht vanaf Chapmans Peak-rijlaan, een van de mooiste panoramische routes ter wereld. Bezoek de pinguïnkolonie op Boulders Beach in Simon Town en het natuurreservaat op Kaap de Goede Hoop. Volg een rondleiding door het bekende beschermde gebied. Ga door naar Kaappunt. Wandel naar de vuurtoren of neem de Flying Dutchman, een kabelbaan, omhoog.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
  • Dagtochten
60 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Kaapstad

Welke topattracties zijn een must-see in Kaapstad?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kaapstad?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Stellenbosch

Sitemap Kaapstad

Wil je alle activiteiten in Kaapstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kaapstad

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.713 beoordelingen

Wow! Heerlijke dagtocht met rustige chauffeur met veel kennis. Met 3 personen in een luxe personenauto. Onderweg op verzoek een koffiestop bij een farmer Market. Daarna op de boot om walvissen te zien. En we zagen ze, het was al einde seizoen maar we hebben 2 soorten walvissen gezien. Waaronder twee met kalf. Daarna na hermanus voor een heerlijke lunch met prachtig uitzicht. Om via Betty's pinguïns en een prachtige foto stop, en nog een paar baboons weer in kaapstad bij het guesthouse afgezet te worden. Ontzettend e moeite waard!

Met je online tickets kun je de wachtrij van de aankoop ter plaatse overslaan en direct naar de kabelbaan gaan. Met de 1ste bus om 8u was er geen wachtrij aan de kabelbaan. Later stond er wel een enorme wachtrij. Een aanrader op deze manier.

Geweldige ervaring met een fantastisch uitzicht. Geweldige windcondities en een onvergetelijke vlucht van 15 minuten van Signal Hill via Kaapstad naar het strand!

We had a lovely tour with tourguide Reagan. He was very nice and spontaneously. He gave us a lot of information and it was worth every dollar.

Vanwege de wind is het plan op korte termijn gewijzigd. Informatie kwam een beetje laat maar voldoende tijd. Verder prima organisatie.