Kies data

Kaapstad Rondvaarten & boottochten

Kaapstad Rondvaarten & boottochten: Onze meest aanbevolen

Kaapstad: duik met natuurvriendelijke haaienkooi in Gansbaai

1. Kaapstad: duik met natuurvriendelijke haaienkooi in Gansbaai

Ontdek de sensatie van het duiken met haaien in de veilige omgeving van een kooi tijdens een tour vanuit Kaapstad. Geniet van een stevig ontbijt en ga vervolgens naar Dyer Island om bij de haaien in het water te springen. Geniet aan boord van de boot van hapjes en drankjes en sluit de tour af met toegang tot het Afrikaanse pinguïn- en zeevogelreservaat. Als je voor de optie met vervoer hebt gekozen, begint je avontuur met een ophaalservice vanaf je hotel in Kaapstad. Maak een rit langs een schilderachtige route om bij je bestemming te komen - het Grote Witte Huis.  Eenmaal daar aangekomen kun je eerst genieten van een ontbijt of lunch, waarna je een veiligheidsbriefing krijgt over wat je kunt verwachten. Daarna wandel je naar de haven om aan boord te gaan van een speciale boot voor het kooiduiken met haaien. Reis naar Dyer Island en ga voor anker waar de haaien verblijven. De boot is uitgerust met alle nodige voorzieningen, inclusief drankjes en snacks.  Pak je waterdichte tas met je duikerskit en krijg de kans om de geweldige dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien, veilig beschermd dankzij een kooi. Je bent volkomen veilig, maar toch zal de adrenaline als een gek door je lichaam pompen. Dit is een ervaring om nooit te vergeten. Als de omstandigheden het toelaten, vaar je door de Shark Alley, voordat je terugkeert aan land voor een debriefing en een kop warme soep. Geniet vervolgens op de terugweg naar Kaapstad van gratis toegang tot het Afrikaanse pinguïn- en zeevogelreservaat (indien optie gekozen).

Vanuit Hermanus of Kaapstad: kooiduiken met een witte haai

2. Vanuit Hermanus of Kaapstad: kooiduiken met een witte haai

Tijdens deze dagtocht ontdek je de sensatie van een ontmoeting met een grote witte haai. Je kunt kiezen voor een tour met ophaalservice vanaf je hotel in Hermanus of Kaapstad of een tour waarbij je rechtstreeks naar de boot in Gansbaai komt. Geniet van een heerlijk ontbijt en een lunch, en ontvang een certificaat voor het kooiduiken met de witte haai. Geniet eerst van een ontbijt in de prachtige Lodge. Het continentale ontbijt bestaat uit vers gebakken muffins, quiches, yoghurt, ontbijtgranen, toast en koude vleeswaren, thee en koffie. Maak kennis met de schipper van dienst, die veel ervaring heeft in het unieke zeegebied voor de zuidkust van Kaap. De schippers registreren meer contact met grote witte haaien dan wie ook ter wereld. Je krijgt een korte inleidende presentatie over de grote witte haai en komt te weten hoe de lokale partner in het gebied met haaien werkt. Vervolgens breng je 2 tot 4 uur op zee door, afhankelijk van hoe vaak de haaien de boot bezoeken. Stel zoveel vragen als je wilt. Spring in de kooi, waar 6 mensen tegelijkertijd in kunnen. Iedereen heeft ongeveer 20 minuten in de kooi. Alle duikuitrusting, inclusief de 7 mm dikke wetsuits, staan ter beschikking en je hebt geen duikbrevet nodig om in een kooi te duiken. Bij terugkeer op het droge ga je weer terug naar de Lodge voor een lichte lunch.

Kaapstad: combinatie boottocht kust & 2-gangen lunch

3. Kaapstad: combinatie boottocht kust & 2-gangen lunch

Begeef je op een  ontspannen schilderachtige kustvaart van 1 uur of een zeiltocht door de baai gevolgd door een heerlijke 2-gangenmaaltijd aan wal - de ideale manier om je lunch door te brengen in Kaapstad. Ga aan boord van een stevig maar luxueus schip met twee dekken of een iconisch zeilschip dat je van het historische V&A Waterfront-gebied naar zee brengt om langs de Atlantische kust te varen of afhankelijk van de windrichting naar Tafelbaai voor een spectaculair uitzicht op de Tafelberg vanaf een Mariners perspectief. Voor alle schepen, wanneer de zeeën te hoog zijn of de wind onaangenaam sterk is, in plaats van naar Tafelbaai te gaan, is de bestemming de haven van Kaapstad voor een haven dagvaart. Krijg na de boottocht de vrijheid om te kiezen tussen 3 restaurants: het Meloncino Restaurant voor Italiaans, de City Grill voor lokale smaak en de Greek Fisherman.

Kaapstad: boottocht bij zonsondergang en 3-gangendiner

4. Kaapstad: boottocht bij zonsondergang en 3-gangendiner

Kaapstad heeft een van de beste locaties om de zon onder te zien gaan vanaf het water. De Atlantische Oceaan strekt zich tot ver achter de majestueuze Tafelberg uit. Deze boottocht moet je als local en als reiziger zeker een keer gedaan hebben. Je krijgt vanaf de zee een uniek panorama op de kust van Kaapstad en ontspant ondertussen met een lokale bubbeltjeswijn. De zeilboten Esperance en Serenity One volgen tijdens deze boottocht de wind. De bestemming hangt daarom af van het weer tijdens de boottocht. De kapitein laat je voor vertrek de verwachte richting weten, maar in de zomer komt de wind in Kaapstad meestal uit het zuidoosten. Eerst vaar je de haven uit. Vervolgens zeil je over de Tafelbaai richting de vuurtoren Milnerton. Daarna keer je terug naar de beschermde Grangerbaai in de luwte van de Tafelberg om de zonsondergang te zien. Tenslotte ga je op de motor weer terug naar de waterkant. Dit is een combipakket met een boottocht met champagne bij zonsondergang en een avondmaaltijd aan wal na afloop van de 90 minuten durende boottocht. Je kunt kiezen uit 3 restaurants: Meloncino voor Italiaans, City Grill voor lokaal eten en de Greek Fisherman. De vertrektijd van de boottocht hangt af van het seizoen en varieert van 17:00 uur in de winter tot 19:00 uur in de zomer. Na de boottocht kun je een korte wandeling langs de waterkant maken naar het restaurant waar je gaat eten. Dit is een 3-gangenmaaltijd en elk restaurant heeft een ander menu. Mogelijke aanpassingen vanwege het weer:  Bij slechte weers- en zeecondities of als de wind te sterk is, is de bestemming van de boottocht de haven van Kaapstad in plaats van de Tafelbaai. Je kunt genieten van een zogenaamde Harbour Lights Cruise: een perfect alternatief waarbij je geweldig uitzicht hebt op de Tafelberg en de lichtjes van Kaapstad en de haven in het donker van de avond. In extreme omstandigheden zal de schipper alle aspecten in overweging nemen en kan er zelfs voor worden gekozen om de boottocht te annuleren om de veiligheid van de passagiers te waarborgen.

Kaapstad: boottocht bij zonsondergang met champagne

5. Kaapstad: boottocht bij zonsondergang met champagne

Geniet tijdens deze boottocht bij zonsondergang van een uniek uitzicht op de kust van Kaapstad vanaf zee, terwijl je heerlijk kunt ontspannen met een glas lokale mousserende wijn in de hand. Bewonder de zonsondergang over de Atlantische Oceaan die zich uitstrekt van de majestueuze Tafelberg. De zeilboten Esperance en Serenity One volgen tijdens deze boottocht de wind. De bestemming hangt daarom af van het weer tijdens de boottocht. De kapitein laat je voor vertrek de verwachte richting weten, maar in de zomer komt de wind in Kaapstad meestal uit het zuidoosten. Eerst vaar je de haven uit en dan vaar je door de Tafelbaai richting de vuurtoren Milnerton. Daarna keer je terug naar de beschermde Grangerbaai in de luwte van de Tafelberg om de zonsondergang te bewonderen. Ten slotte vaar je op de motor weer terug naar Waterfront. In de wintermaanden, wanneer de noordwestenwind overheerst, vaart de boot waarschijnlijk in de richting van de kust van Clifton of Robbeneiland. Deze boottocht keert ook terug naar Grangerbaai en Waterfront. In sommige gevallen kan het vanwege het weer nodig zijn om de motor te gebruiken. In dat geval vaart de boot langzaam langs de Atlantische kust in de richting van Clifton en dan weer terug. Bij alle boottochten doen de kapitein en de bemanning hun best om, afhankelijk van het weer, jouw het optimale uitzicht op de zonsondergang boven de zee te bieden - je gelooft niet hoe mooi dit is, totdat je het zelf beleeft. Wanneer de zee te ruig is en de wind te sterk vaart de boot alternatief door de Tafelbaai met als eindbestemming de haven van Kaapstad; een perfect alternatief aanbod met een magisch uitzicht op de Tafelberg en de lichtjes van Kaapstad in het donker. In extreme omstandigheden zal de schipper alle aspecten in overweging nemen en zelfs aan de kade blijven om de veiligheid van de passagiers te waarborgen.

Kaapstad: 1,5 uur luxe cruise bij zonsondergang met Prosecco

6. Kaapstad: 1,5 uur luxe cruise bij zonsondergang met Prosecco

Ervaar de Zuid-Afrikaanse zonsondergang aan boord van een luxe catamarancruise en bewonder het uitzicht op de kust van de Kaap terwijl je naar de horizon vaart. Vertrek vanaf het levendige V&A Waterfront en vaar richting de Tafelbaai. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Tafelberg met uitzicht op de uitgestrekte Atlantische Oceaan en baan je een weg naar de horizon. Geniet tijdens het zeilen van 2 gratis glazen mousserende wijn en geniet van het adembenemende uitzicht op de zon die aan de horizon smelt. Houd het onderwaterleven in de gaten, met regelmatig dolfijnen, walvissen en pinguïns. Zodra de zon achter de horizon verdwijnt, kunt u genieten van een vlotte cruise terug naar het V&A Waterfront met zijn levendige bars en restaurants.

Kaapstad: boottocht met catamaran langs de kust

7. Kaapstad: boottocht met catamaran langs de kust

Geniet van een 1-uur durende boottocht per luxe power-catamaran langs de kust, met prachtige uitzichten. Het schip neemt je van het historische W&A Waterfront-gebied mee op avontuur op zee. Tijdens de boottocht reis je langs de Atlantische kustlijn naar het Green Point Lighthouse, en dan weer terug naar de haven. Deze boottocht biedt spectaculaire uitzichten op bergen, stad, en oceaan; je ziet veel van de hoogtepunten van Kaapstad. Je 1-uur durende boottocht vertrekt elke dag, op regelmatige tijden, vanaf Kade 5. Er is een bar aan boord waar je contant kunt betalen voor drankjes, en de service is geweldig; dit is een tocht die je niet wilt missen.

Houtbaai: zeehondenkoloniecruise Duikereiland

8. Houtbaai: zeehondenkoloniecruise Duikereiland

Kies uit 40 tot 60 minuten durende cruise en vaar naar Duiker Island om duizenden Kaapse pelsrobben in hun natuurlijke omgeving te zien. Geniet van enkele van de meest spectaculaire landschappen die het Kaapse Schiereiland te bieden heeft terwijl je langs de ruige kustlijn vaart vanuit de haven van Hout Bay. Terwijl je over het water vaart, krijg je een adembenemend uitzicht op de beroemde Chapman's Peak Drive en de Sentinel Mountain, naast de kans om ander zeeleven te zien, waaronder dolfijnen en walvissen. Zeehondenkoloniecruise van 40 minuten: kindvriendelijke cruise van de haven van Houtbaai naar Duiker Island, de zeehondenkolonie, waar u duizenden wilde Kaapse pelsrobben van dichtbij kunt bekijken in hun prachtige natuurlijke habitat. Zeehonden- en scheepswrakcruise van 60 minuten: bekijk de Kaapse pelsrobben op Duiker Island en ga dan verder onder de Kabonkelberg-bergketen naar Moari Bay, berucht om zijn scheepswrakken die in 1994 aan de grond liepen tijdens een van de beroemde Kaapse winterse stormen. 60 minuten durende Chapmans Peak Cruise: vertrek vanuit de haven van Hout Bay naar Duiker Island om de Kaapse pelsrobben te bekijken. Van daaruit steekt de boot de baai over en vaart terug naar de haven langs de kliffen en grotten van Chapmans Peak.

Vanuit Kaapstad: tour om zeehonden met glazen bodem te spotten

9. Vanuit Kaapstad: tour om zeehonden met glazen bodem te spotten

Na vertrek uit de haven van Houtbaai voert de cruise u langs 300 jaar oude vestingwerken die werden gebruikt om het strand van Houtbaai te beschermen tegen vijandelijke troepen. Vervolgens vaart de cruise onder de verticale kliffen van de iconische Sentinal Mountain met Chapmans Peak over de baai voordat de tour aankomt op onze bestemming, Duiker Island; Beter bekend als "zeehondeneiland", waar duizenden Kaapse pelsrobben leven en de spectaculaire kelpbossen die onder de boot te zien zijn door onze kijkpoorten met glazen bodem. Na ongeveer 10 minuten met de zeehonden te hebben doorgebracht, keert de tour terug naar de haven en wijst op eventuele dieren in het wild die ze onderweg tegenkomen. Dolfijnen, walvissen en maanvissen worden vaak waargenomen. De ervaren en deskundige bemanning staat altijd aan dek om al uw vragen te beantwoorden.

Kaapstad: champagnecruise vóór zonsondergang

10. Kaapstad: champagnecruise vóór zonsondergang

Een champagnecruise vóór zonsondergang is een zeer populaire cruise, ideaal voor gezinnen met kinderen die de reguliere cruise bij zonsondergang te laat vinden. Terwijl u op het water bent, kunt u de zon achter de horizon zien zakken en genieten van het "gouden uur", wat prachtige foto's oplevert. Je krijgt fantastische uitzichten over de hele stad Kaapstad en de altijd indrukwekkende Tafelberg. Aan boord van uw schip bent u van harte welkom om te genieten van een glas gratis mousserende wijn, vergezeld van commentaar van de bemanning aan boord van de boot. Deze cruise is de voorlaatste van de dag en keert terug naar de V&A Harbour voorafgaand aan de laatste champagnecruise bij zonsondergang.

30 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Veelgestelde vragen over Kaapstad

Welke topattracties zijn een must-see in Kaapstad?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kaapstad?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Stellenbosch

Andere activiteiten in Kaapstad

Wil je alle activiteiten in Kaapstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kaapstad

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 409 beoordelingen

Ik had een fantastische ervaring met deze excursie. Ik was de enige passagier en de kapitein besloot toch te gaan. Het werd een cadeautje om nooit te vergeten. Een prive tour, waarin we honderden dolfijne hebben gespot, 14 walvissen hebben geteld, heel veel diversiteit aan vogels, zeehonden, een paar bruinvissen onder prachtige luchten. Een aanrader voor iedereen die Kaapstad bezoekt. Je moet natuurlijk ook wel een beetje geluk hebben. Maar de kapitein Francois, weet precies waar hij naar op zoek is. Bij bij ieder verschil op het water, gooit hij het roer om en gaat recht op zijn doel af. Verbazend om dit mee te maken. Ik zag in de verste verte niet dat er uberhaupt iets te zien zou zijn, maar werd compleet verrast! En dat meerdere keren. In een woord GEWELDIG!!!!

Zeer goede oceaansafari, die ik absoluut kan aanbevelen. De bootbemanning was aardig en moest alles vertellen over de natuur. Voor de start werden redelijke veiligheidsinstructies gegeven. Helaas geen walvissen, maar wel goed zicht op maanvissen, dolfijnen en zeehonden. Het uitzicht op de oceaan op Kaapstad vanaf de boot was geweldig!

What a fantastic trip this was! After 40 minutes, we thought we wouldn’t find any animals and then all of a sudden, encountered a group of whales and a Moonfish (!). Even managed to see a few whales breaching. The guys took more time out on the water to experience the whales which made this more than worth. Would definitely recommend!

Samen met mijn moeder gedaan. Goed geregeld, super vriendelijk personeel, en kregen bij aanvang meteen royaal champagne ingeschonken. Echt een dikke vette aanrader voor in Kaapstad! Had het niet willen missen.

zo'n spannende ervaring! we zagen pelsrobben, pinguïns, maanvissen, walvissen en dolfijnen. extreem gelukkige dag :) 1,5 uur durende tour maar we waren weg van 1130 tot 1400 uur. zeer de moeite waard!