Kies data

Kaapstad Sightseeingrondvaarten

Kaapstad Sightseeingrondvaarten: Onze meest aanbevolen

Kaapstad: 1,5 uur luxe cruise bij zonsondergang met Prosecco

1. Kaapstad: 1,5 uur luxe cruise bij zonsondergang met Prosecco

Ervaar de Zuid-Afrikaanse zonsondergang aan boord van een luxe catamarancruise en bewonder de kustgezichten van de Kaap terwijl je naar de horizon vaart. Vertrek vanaf het levendige V&A Waterfront en vaar richting Tafelbaai. Geniet van een adembenemend uitzicht op het Tafelberggebergte met uitzicht op de uitgestrekte Atlantische Oceaan en baan je een weg naar de horizon. Geniet tijdens het varen van 2 gratis glazen mousserende wijn en geniet van het adembenemende uitzicht op de zon die aan de horizon smelt. Houd het onderwaterleven in de gaten, met dolfijnen, walvissen en pinguïns die regelmatig worden waargenomen. Zodra de zon achter de horizon verdwijnt, kunt u genieten van een soepele cruise terug naar het V&A Waterfront met zijn levendige bars en restaurants.

Vanuit Hermanus of Kaapstad: duiken in kooi met haaien

2. Vanuit Hermanus of Kaapstad: duiken in kooi met haaien

Zuid-Afrika heeft het geluk om grote witte haaien te kunnen zien... als je weet waar je heen moet gaan en wanneer. Het grote publiek kan ook grote witte haaien ontmoeten, zelfs face-to-face. Het observeren en duiken met deze dieren onder de juiste voorwaarden en begeleiding is een prachtige ervaring. Zelfs mensen die niets met haaien hebben komen enthousiast terug van een expeditie of duikreis met zeker respect voor grote witte haaien. Deze activiteit is zonder twijfel de meest succesvolle tour van witte haaiduiken in de wereld: door het werk in het unieke mariene gebied voor de zuidelijke kust van de Kaap hebben onze schippers meer contact met grote witte haaien dan wie dan ook wereldwijd. Routebeschrijving: · Ontbijt in de prachtige Lodge Het continentale ontbijt bestaat uit vers gemaakte muffins, quiches, yoghurt, ontbijtgranen, toast en vleeswaren, thee en koffie. · Je dag op zee en een lezing aan boord De schipper van de dag geeft een korte lezing over de grote witte haai en legt uit hoe de lokale partner met de haaien in het gebied werkt. Je brengt 2 tot 4 uur door op zee, afhankelijk van hoe vaak de haaien de boot bezoeken. Stel zoveel vragen als je kunt bedenken! · Duiken en bezichtigen In de kooi kunnen 6 personen tegelijk. Elke persoon besteedt ongeveer 20 minuten in de kooi. Alle duikuitrusting, met inbegrip van 7 mm wetsuits, staan ter beschikking en je hebt geen duikbevret nodig om in een kooi te duiken. · Hapjes in de middag Bij je terugkeer op het droge keer je terug naar de lobby voor een lichte lunch. · Een dvd van je reis Een professionele videograaf filmt je reis.

Kaapstad: zeilboottocht naar de Waterfront en Baai

3. Kaapstad: zeilboottocht naar de Waterfront en Baai

Met de wind in het zeil vaar je over de Tafelbaai via de vuurtoren Milnerton terug naar het Waterfront (zuidoostenwind in de zomer) of noordoost naar het Robbeneiland (noordwestenwind in de winter). Vertrouw op je schipper om de meest comfortabele koers te kiezen - meestal met halve wind. Als je niet weet wat "halve wind" betekent, zal de attente bemanning je graag de basisprincipes van het zeilen uitleggen. Mocht het te onveilig en hobbelig worden tijdens het varen in de gewenste richting, dan zal de tour plaatsvinden per motorboot. Afwijkingen van de tour (weergerelateerd) Voor alle schepen geldt: op een te hoge zee of bij een ongewoon sterke wind, gaat de zeilboottocht in plaats van de Tafelbaai, naar de haven van Kaapstad voor een rondvaart in de haven. Dit veilige en perfecte alternatief biedt een magisch uitzicht op de haven, Kaapstad en de Tafelberg, evenals de lichten van Kaapstad en de haven in de avond. In extreme omstandigheden zal de schipper alle aspecten in overweging nemen en zelfs aan de kade blijven om de veiligheid van de passagiers te waarborgen.

Gansbaai: ecologische kooiduikbelevenis met haaien

4. Gansbaai: ecologische kooiduikbelevenis met haaien

Als je de optie met vervoer kiest, begint je avontuur met ophaalservice bij je hotel in Kaapstad. Vervolgens geniet je van een 2,5 uur durende, mooie route naar jouw bestemming - het Great White House. Eenmaal aangekomen krijg je een ontbijt of lunch geserveerd, voordat je een veiligheidsbriefing krijgt over wat je kunt verwachten. Hierna wandel je naar de haven om aan boord te gaan van een speciale boot voor het duiken naar haaien. In 20 minuten vaar je naar Dyer Island, waar je voor anker gaat en de haaien zich bevinden. Je boot heeft alle nodige voorzieningen, inclusief drankjes en snacks. Je pakt je waterdichte tas met je duikerskit en krijgt dan de kans om deze geweldige dieren in hun natuurlijke omgeving te zien, veilig beschermd dankzij een kooi. Je zult volkomen veilig zijn, maar de adrenaline zal als een gek door je lichaam pompen! Dit is een ervaring om nooit te vergeten. Als de omstandigheden het toelaten, vaar je door de Shark Alley, voordat je terugkeert naar het vasteland voor een nabespreking en een warme kom soep. Vervolgens profiteer je tijdens de terugreis naar Kaapstad van gratis toegang tot een opvangcentrum voor Afrikaanse pinguïns en zeevogels (als je deze optie selecteert).

Kaapstad: ochtend Prosecco Cruise & Mimosa-ontbijt

5. Kaapstad: ochtend Prosecco Cruise & Mimosa-ontbijt

Begin uw dag met een ontspannen kustcruise van 1 uur aan boord van een luxe catamaran onder de ochtendzon, onder het genot van heerlijke Prosecco om u trek te geven. Bekijk de oceaandieren van dichtbij en persoonlijk zonder binnen te dringen. Met de catamaran die glinstert onder de vroege ochtendzon, heb je de perfecte gelegenheid om op je gemak de natuur op zijn mooist te observeren. De cruise wordt gevolgd door een voortreffelijk ontbijt in een iconisch champagnerestaurant in het V&A Waterfront. Kies uit drie heerlijke ontbijtmaaltijden met koffie en vers fruitsap.

Kaapstad: boottocht bij zonsondergang met champagne

6. Kaapstad: boottocht bij zonsondergang met champagne

Geniet tijdens deze boottocht bij zonsondergang van een uniek uitzicht op de kust van Kaapstad vanaf zee, terwijl je heerlijk kunt ontspannen met een glas lokale mousserende wijn in de hand. Bewonder de zonsondergang over de Atlantische Oceaan die zich uitstrekt van de majestueuze Tafelberg. De zeilboten Esperance en Serenity One volgen tijdens deze boottocht de wind. De bestemming hangt daarom af van het weer tijdens de boottocht. De kapitein laat je voor vertrek de verwachte richting weten, maar in de zomer komt de wind in Kaapstad meestal uit het zuidoosten. Eerst vaar je de haven uit. Vervolgens vaar je over de Tafelbaai richting de vuurtoren Milnerton. Daarna keer je terug naar de beschermde Grangerbaai in de luwte van de Tafelberg om de zonsondergang te zien. Ten slotte vaar je op de motor weer terug naar Waterfront. In de wintermaanden, wanneer de noordwestenwind overheerst, vaart de boot waarschijnlijk in de richting van de kust van Clifton of Robbeneiland. Deze boottocht keert ook terug naar Grangerbaai en Waterfront. In sommige gevallen kan het vanwege het weer nodig zijn om de motor te gebruiken. In dat geval vaart de boot langzaam langs de Atlantische kust in de richting van Clifton en dan weer terug. Bij alle boottochten doen de kapitein en de bemanning hun best om, afhankelijk van het weer, jouw het optimale uitzicht op de zonsondergang boven de zee te bieden - je gelooft niet hoe mooi dit is, totdat je het zelf beleeft. Wanneer de zee te ruig is en de wind te sterk vaart de boot alternatief door de Tafelbaai met als eindbestemming de haven van Kaapstad; een perfect alternatief aanbod met een magisch uitzicht op de Tafelberg en de lichtjes van Kaapstad in het donker. In extreme omstandigheden zal de schipper alle aspecten in overweging nemen en zelfs aan de kade blijven om de veiligheid van de passagiers te waarborgen.

Houtbaai: Duiker Island Zeehondenkolonie Cruise

7. Houtbaai: Duiker Island Zeehondenkolonie Cruise

Kies uit 40 cruises van 60 minuten en zeil naar Duiker Island om duizenden Kaapse pelsrobben in hun natuurlijke omgeving te zien. Geniet van enkele van de meest spectaculaire landschappen die het Kaapse Schiereiland te bieden heeft terwijl je langs de ruige kustlijn vaart vanuit de haven van Hout Bay. Terwijl je over het water vaart, krijg je een adembenemend uitzicht op de beroemde Chapman's Peak Drive en de Sentinel Mountain, naast de kans om ander zeeleven te zien, waaronder dolfijnen en walvissen. 40 minuten durende zeehondenkoloniecruise: kindvriendelijke cruise van de haven van Houtbaai naar Duiker Island, de zeehondenkolonie, waar u duizenden wilde Kaapse pelsrobben van dichtbij kunt zien in hun prachtige natuurlijke habitat. 60-minuten durende zeehonden- en scheepswrakcruise: bekijk de Kaapse pelsrobben op Duiker Island en ga dan verder onder de Kabonkelberg-bergketen naar Moari Bay, berucht om zijn scheepswrakken die in 1994 aan de grond liepen tijdens een van de beroemde Kaapse winterstormen. 60 minuten durende Chapmans Peak Cruise: vertrek vanuit de haven van Hout Bay naar Duiker Island om de Kaapse pelsrobben te bekijken. Vanaf daar zal de boot de baai oversteken en terugreizen naar de haven langs de kliffen en grotten van Chapmans Peak.

Van Kaapstad: boottocht zeehonden met glazen bodem

8. Van Kaapstad: boottocht zeehonden met glazen bodem

Nadat u bent vertrokken uit de haven van Hout Bay, voert de cruise u langs 300 jaar oude vestingwerken die werden gebruikt om het strand van Hout Bay te beschermen tegen vijandelijke troepen. Vervolgens vaart de cruise onder de verticale kliffen van de iconische Sentinal Mountain met Chapmans Peak over de baai voordat de tour aankomt op onze bestemming, Duiker Island; Beter bekend als "zeehondeneiland", waar duizenden Kaapse pelsrobben leven en de spectaculaire kelpbossen die onder de boot te zien zijn via onze kijkpoorten met glazen bodem. Na ongeveer 10 minuten met de zeehonden te hebben doorgebracht, keert de tour terug naar de haven en wijst u op eventuele dieren in het wild die ze onderweg kunnen tegenkomen. Dolfijnen, walvissen en maanvissen worden vaak waargenomen. De ervaren en deskundige bemanning staat altijd aan dek om al uw vragen te beantwoorden.

Kaapstad: combinatie boottocht kust & 2-gangen lunch

9. Kaapstad: combinatie boottocht kust & 2-gangen lunch

Begeef je op een  ontspannen schilderachtige kustvaart van 1 uur of een zeiltocht door de baai gevolgd door een heerlijke 2-gangenmaaltijd aan wal - de ideale manier om je lunch door te brengen in Kaapstad. Ga aan boord van een stevig maar luxueus schip met twee dekken of een iconisch zeilschip dat je van het historische V&A Waterfront-gebied naar zee brengt om langs de Atlantische kust te varen of afhankelijk van de windrichting naar Tafelbaai voor een spectaculair uitzicht op de Tafelberg vanaf een Mariners perspectief. Voor alle schepen, wanneer de zeeën te hoog zijn of de wind onaangenaam sterk is, in plaats van naar Tafelbaai te gaan, is de bestemming de haven van Kaapstad voor een haven dagvaart. Krijg na de boottocht de vrijheid om te kiezen tussen 3 restaurants: het Meloncino Restaurant voor Italiaans, de City Grill voor lokale smaak en de Greek Fisherman.

Kaapstad: 30 minuten Harbor Boat Cruise met Seal Watching

10. Kaapstad: 30 minuten Harbor Boat Cruise met Seal Watching

Verken de schoonheid van het iconische Victoria and Alfred Waterfront van Kaapstad op deze korte, maar leuke boottocht rond de haven. Geniet van close-up uitzicht op zeehonden stoeien in het water, en bewonder het scala aan schepen en boten aangemeerd in de haven. Bewonder vanaf de boot de ongeëvenaarde bezienswaardigheden van de Victoria and Alfred Waterfront en leer meer over het belang van deze haven voor de gemeenschap. Ontspan terwijl u over het water vaart en maak kennis met de charmes van deze historische locatie. Van de beroemde zeehonden tot de verbazingwekkende schepen die aan de verschillende kades zijn afgemeerd, er is genoeg te bewonderen terwijl de boot de haven rondvaart.

  • Wateractiviteiten
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Kaapstad

Welke topattracties zijn een must-see in Kaapstad?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kaapstad?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Stellenbosch

Overzicht activiteiten in Kaapstad

Wil je alle activiteiten in Kaapstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kaapstad

Ik raad het ten zeerste aan: je MOET deze tour doen! De zonsondergang boven zee in Kaapstad is een waar spektakel! Een adembenemend kleurenpalet presenteert zich in de lucht. Over de tour: de speedboot is breed en comfortabel. Super beleefd en behulpzaam personeel. Hoogtepunt voor Daniel, altijd met een glimlach op zijn gezicht en op zoek naar manieren om te helpen, zoals aanbieden om foto's te maken van koppels en mensen die alleen waren, zoals ik. Alles afgemaakt met een prachtige soundtrack die op de juiste momenten van soul naar pop ging! Als suggestie voor verbetering is het de moeite waard om te investeren in bewegwijzering in Porto, wat nogal verwarrend is, en het virtuele ticket niet te hoeven omwisselen voor het gedrukte (als het geen zin heeft om het digitale ticket te hebben). Bovendien is de aangeboden mousserende wijn zoet, oneetbaar. Ik bestelde een brut en kreeg te horen dat deze apart in rekening werd gebracht voor het exorbitante bedrag van R 200 per fles. Verder i

Geweldige ervaring, niet alleen vanwege de context en de waarnemingen, maar omdat de gidsen zeer gemotiveerde mensen zijn die alles weten over mariene biologie. Daarom is er veel aandacht om het ecosysteem niet te verstoren. Het landschap is adembenemend, inclusief de transfer, stipt en ontspannend in een zeer comfortabel busje.

Ik heb dit geboekt voor de verjaardag van mijn man omdat hij gewoon iets ontspannends wilde doen. Het weer was perfect! Gastheren waren perfect! De lunch in Sevruga daarna was geweldig omdat ze een extra stap deden om mijn man te verrassen met een verjaardagsdessert?

Samen met mijn moeder gedaan. Goed geregeld, super vriendelijk personeel, en kregen bij aanvang meteen royaal champagne ingeschonken. Echt een dikke vette aanrader voor in Kaapstad! Had het niet willen missen.

Zeer deskundig. Ik was doodsbang om te gaan, maar voelde me heel veilig?