Kies data

Kaapstad Voor regenachtige dagen

Kaapstad Voor regenachtige dagen: Onze meest aanbevolen

Kaapstad: Tafelberg, Robbeneiland en Aquarium Tour

1. Kaapstad: Tafelberg, Robbeneiland en Aquarium Tour

Doe mee met een rondleiding en bezoek de topattracties van Kaapstad, waaronder de Tafelberg, Robbeneiland, het V&A Waterfront en het Two Oceans Aquarium. Geniet van het gemak van een ophaalservice bij het hotel en reis in het comfort van een voertuig met airconditioning. Begin je dag met het verkennen van Kaapstad met een vroege pick-up rechtstreeks vanuit je accommodatie en ga op pad om de meest iconische attractie van de stad, de Tafelberg, te zien. Koop je kaartjes en stap in een van de kabelbanen om naar de top van de berg te gaan. Breng wat tijd door met genieten van het adembenemende uitzicht op de stad Kaapstad, Signal Hill en Lion's Head. Sluit je dan aan bij je gids terwijl je naar een ander uitkijkpunt loopt en wordt beloond met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan, Camps Bay en de Twelve Apostles Mountains. Rijd met de kabelbaan terug de berg af en ga naar het V&A Waterfront waar je aan boord gaat van een veerboot naar Robbeneiland. Stap uit bij Murray's Bay Harbor aan de oostkust van het eiland en stap aan boord van een bus die je naar alle historische bezienswaardigheden brengt. Krijg een rondleiding door de gevangenis terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de strijd tegen onderdrukking en de duizenden vrijheidsstrijders die gevangen zaten op Robbeneiland, waaronder voormalig president Nelson Mandela. Keer met de veerboot terug naar het V&A Waterfront en geniet van wat vrije tijd om te winkelen of een hapje te eten in een van de vele restaurants (kosten niet inbegrepen). Sluit uw dag af met een bezoek aan het Two Oceans Aquarium. Verken de wonderen van de oceaan van dichtbij terwijl je de pinguïntentoonstelling, de haaiententoonstelling, de oceaantentoonstelling en nog veel meer bezoekt. Stap ten slotte terug in uw voertuig met airconditioning en geniet van een comfortabele rit terug naar uw accommodatie.

Kaapstad: rondleiding door townships van een halve dag

2. Kaapstad: rondleiding door townships van een halve dag

Op reis ontdek je een cultuur pas echt als je met de lokale bevolking in contact komt. Tijdens deze tour van een halve dag leer je Kaapstad van dichtbij kennen door door de ogen van de lokale bevolking te kijken. Tijdens de tour krijg je de kans om meer te weten te komen over de multiculturele kant van Kaapstad en persoonlijke verhalen te horen over de hardhandige uitzettingen uit District Six en het rijke culturele leven van het township. De tour begint om 08:00 of 13:00 uur, en is ongeveer 4,5 uur later afgelopen. Je begint in District Six, bij het museum (gesloten op zondagen). Hier kun je meer te weten komen over de hardhandige uitzetting van 60.000 inwoners in de jaren 70 door het apartheidsregime. Deze ooit levendige gemeenschap van voormalige slaven, ambachtslieden en kooplui was ooit de woonplaats van 1/10e van de populatie van Kaapstad, voordat de wreedheden plaatsvonden. Na jezelf geïnformeerd te hebben ga je naar Langa, het oudste formele township van Zuid-Afrika. Deze buitenwijk werd in 1927 opgericht, en werd vóór de tijd van de apartheid al speciaal aangelegd voor zwarte Afrikanen. Dit township kent een geschiedenis van gewelddadige opstanden, en je bezoek wordt verrijkt door de verhalen en perspectieven van de lokale bevolking. Vanuit hier gaan we verder naar Shebeen (de pub van het township), waar je traditioneel bier kunt proeven! Hoe kun je nou nee zeggen tegen een biertje met de locals? Tot slot gaan we naar Khayelitsha, vandaag de dag het grootste en snelstgroeiende township van Zuid-Afrika. De lokale naam ervoor is Xhosa, dat 'nieuw thuis' betekent. Hier ontmoet je een paar van de entrepreneurs van het township, die deze historische plaatsen nieuw leven inblazen. Als je geluk hebt en op een zondag deelneemt aan de tour krijg je zelfs de kans om een charismatische kerkdienst bij te wonen in de townships! Dat is werkelijk een ervaring die je niet mag missen!

Kaapstad: voorrangsticket Two Oceans Aquarium

3. Kaapstad: voorrangsticket Two Oceans Aquarium

In het Two Oceans Aquarium wonen meer dan 3000 zeewezens. Ervaar zelf hoe divers het leven in de Atlantische en Indische Oceaan is. Verken de verschillende onderwatersoorten uit het Ocean Basket Kelp Forest, zoals de kelp die op de stranden van Kaapstad groeit. Leg het zeeleven onder de microscoop en ga op ontdekkingsreis door de Indische Oceaan. De verbluffende tentoonstellingen laten je betoverende gekleurde vissen, doorzichtige kwallen, verlegen octopussen en Knysna-zeepaardjes zien. Sla ook de nieuwe I&J-tentoonstelling niet over, een tunnel van 10 meter lang waar je prachtige subtropische soorten kunt bewonderen. Het Two Oceans Aquarium huist ook een paar soorten die je in geen enkel ander aquarium ter wereld kunt vinden. Daaronder de uitzonderlijke, kronkelende slijmprikken. Deze vis is als een paling en kan als het bang is wel 5 liter slijm aanmaken. Het is een eeuwenoude vis zonder ogen, vinnen of schubben en je kunt hem alleen in Kaapstad zien...

Kaapstad: V&A Waterfront Champagne Cruise

4. Kaapstad: V&A Waterfront Champagne Cruise

Ga naar het iconische Victoria & Alfred Waterfront van Kaapstad voor een onvergetelijke cruise langs de Atlantische kust. Geniet van de zon op de ruime trampolines op het voordek of ga lekker liggen op de kussens onder het overdekte gedeelte. Nip aan uw gratis glas champagne terwijl u geniet van een spectaculair uitzicht op de Tafelberg en het Twaalf Apostelen-gebergte. Houd het onderwaterleven in de wateren rond Kaapstad in de gaten, inclusief zeehonden, dolfijnen, pinguïns en zelfs walvissen.

Museum of Contemporary African Art: toegang met voorrang

5. Museum of Contemporary African Art: toegang met voorrang

Krijg toegang met voorrang tot het grootste museum voor hedendaagse Afrikaanse kunst ter wereld in het midden van V&A Waterfront. Het museum bevat 6.500 vierkante meter aan tentoonstellingsruimtes verdeeld over 100 galerijen, een beeldentuin op het dak, innovatieve opslag- en conservatieruimtes, een boekwinkel, een restaurant, een bar en verschillende leeszalen. Verken de galerijen en het atrium dat in het midden van Zeitz MOCAA ligt. Kom erachter hoe de galerijen gecreëerd werden uit het dichte netwerk van 42 buizen waaruit het voormalige graanpakhuis bestond. Ontdek waarom dit museum een belangrijk cultureel monument is en hoe het bijdraagt aan een sterkere waardering van het culturele erfgoed van Afrika.

Robbeneiland & Tafelberg Tickets & Pick-up & Drop off

6. Robbeneiland & Tafelberg Tickets & Pick-up & Drop off

We beginnen deze geweldige ervaring met een pick-up van je hotel om ongeveer 08.00 uur op weg naar de Nelson Mandela Gateway naar Robbeneiland voor een ervaring van 3 tot 4 uur om te zien waar Nelson Mandela en zoveel andere burgers, politici werden opgesloten tijdens de Apartheidsregime. Sla de wachtrij over bij het kopen van de tickets, want deze tour heeft uw vooraf geboekte ticket van tevoren. Houd er rekening mee dat het Robbeneilandmuseum zich het recht voorbehoudt om een bepaalde tour naar eigen goeddunken te annuleren. In het geval van annulering heeft u recht op een volledige terugbetaling of een optie om een nieuwe afspraak te maken. Je gids-chauffeur zal je niet naar het eiland begeleiden omdat ze hun eigen gidsen hebben. Je zult met andere mensen op de boot zijn. U krijgt een volledige rondleiding door een ex-gedetineerde. Kort na terugkomst van je Robbeneiland Tour-ervaring, kun je op eigen kosten een broodje of lichte lunch pakken in een nabijgelegen restaurant. Onze volgende stop voordat we bij de Tafelberg aankomen, we laten je een stop van 15 minuten maken voor een fotomoment in de Bo-Kaap (de kleurrijke huizen). Vanaf hier rijden we naar het kabelbaanstation, waar u uw retourticket krijgt van uw gids. De gids begeleidt je voor maximale ervaring. Vanaf hier zetten we je af bij je accommodatie in Kaapstad.

Kaapstad: ticket voor The Cape Wheel

7. Kaapstad: ticket voor The Cape Wheel

Geniet van spectaculaire 360-graden panoramische uitzichten op de Moederstad vanaf het iconische en levendige V&A Waterfront, op The Cape Wheel. Dit reuzenrad heeft 30 volledig gesloten, van airco voorziene cabines die op rustige, veilige, en comfortabele wijze tot 40 meter boven de grond stijgen; leuk voor de hele familie, het hele jaar door. Vanuit het uitkijkpunt hoog in de lucht worden er prachtige uitzichten onthuld op de Tafelberg, Robbeneiland, de skyline van Kaapstad, en de lokale bergen. Je kunt 4 keer per rit ronddraaien en genieten van deze adembenemende vertoning; de rit duurt ongeveer 15 minuten. Er zijn 2 rolstoeltoegankelijke cabines, dus iedereen kan zich welkom voelen bij deze attractie. The Wheel of Excellence, nu bekend als The Cape Wheel, is ontworpen door Ronald Bussink, en werd in 2007 in Duitsland gebouwd. Het wiel is 50 meter hoog en het duurt een week om hem in elkaar te zetten. Het is de hele wereld rond geweest, heeft 2 keer België bezocht, 2 keer Duitsland, en van 2009-2010 Zweden. Het eerste bezoek aan Kaapstad was in 2010, en zou in eerste instantie 6 maanden duren, tijdens de FIFA World Cup. Sindsdien heeft het een permanent thuis gevonden op het V&A Waterfront, de oudste in gebruik zijnde haven van Kaapstad.

Robbeneiland: prachtige helikoptervlucht

8. Robbeneiland: prachtige helikoptervlucht

Kom naar het V&A Waterfront-helikopterplatform. Check 15 tot 20 minuten van tevoren in en beleef een onvergetelijke groepsvlucht over de stad en de kust. Na je veiligheidsinstructies kun je doorlopen naar het mooie vluchtdek om de voorbereidingen van dichtbij te bekijken, terwijl je wacht totdat je zelf kunt boarden. Klim aan boord van een helikopter en begin je avontuur met een complete rondvlucht over Robbeneiland. Zodra je in de lucht bent laat je de stad achter je en vlieg je over de Atlantische Oceaan, recht op het historische Robbeneiland af. Je piloot bestuurt met veel zelfvertrouwen de helikopter rond het eiland, zodat je het beste uitzicht hebt op de gevangenis, het dorp en al het andere dat het eiland zo uniek maakt. Onderweg terug naar het vasteland zie je het prachtige uitzicht op Kaapstad en de Tafelberg, met de Leeuwenkop en Camps Bay in de verte. Tijdens het dalen vlieg je over de haven van de Tafelbaai, en krijg je een laatste blik op de Tafelberg.

Kaapstad: Wandeltocht met koffie en cultuur door District Six

9. Kaapstad: Wandeltocht met koffie en cultuur door District Six

Bezoek District Six en ontdek de overblijfselen van wat ooit een gemengde gemeenschap was van bevrijde slaven, kooplieden, ambachtslieden, immigranten en arbeiders. Ontdek hoe meer dan 60.000 van de niet-blanke inwoners in de jaren zeventig onder het apartheidsregime van Zuid-Afrika met geweld werden verwijderd. Moderne koffiecultuur ontmoet aangrijpende verhalen tijdens deze rondleiding. Begin je ervaring met een kopje koffie in een van de meest eigenzinnige koffiehuizen van Kaapstad, bekend om zijn futuristische steampunk-outfits en industriële sfeer. Neem deel aan een mini-barista-workshop en maak een rondleiding door de branderij voordat je eropuit trekt om de geschiedenis van District Six te ontdekken. Betreed het District Six Museum om meer te weten te komen over de bewoners die met geweld zijn verwijderd en hun huizen verwoest door bulldozers. Ga vervolgens naar het beroemde Table Mountain Frame en maak foto's met de muurschildering van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela op de achtergrond. Geniet van een zoete traktatie van een nabijgelegen bakkerij om je energie te geven voor het volgende deel van de tour, een straatkunstwandeling. Kom meer te weten over de kunstenaar die de muren van District Six schildert met krachtige boodschappen. Mak1One is een van Kaapstads beroemdste autodidactische pioniers op het gebied van graffitikunst en streefde graffiti na als een platform om zijn gedachten te uiten en anderen te inspireren om het bestuur van die tijd in twijfel te trekken. Beëindig je tour in echte lokale stijl door een lokale taxi te nemen voor de korte rit terug naar het stadscentrum.

Een nacht in Kaapstad: jazzavonden en verborgen juweeltjes

10. Een nacht in Kaapstad: jazzavonden en verborgen juweeltjes

Ontdek de best verborgen juweeltjes in Kaapstad, met local! Laat ons je een paar van onze favoriete bars en locaties in verschillende delen van de stad laten zien, en geniet van een lokale avond, Ontmoeting in de Hidden Gin Bar, een trendy pub in een levendig en creatief deel van de stad, beïnvloed door mode en cultuur!. De avond eindigen in het centrum van CBD, waar locals en internationals elkaar ontmoeten in een van de beste live jazzpodia van Kaapstad en de hele nacht dansen. *Wat is inbegrepen* Welkomstdrankje op de ontmoetingsplek. Lichte snack tijdens livemuziek. Toegangsbewijs

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Avonturen
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Kaapstad

Welke topattracties zijn een must-see in Kaapstad?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kaapstad?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Stellenbosch

Overzicht activiteiten in Kaapstad

Wil je alle activiteiten in Kaapstad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kaapstad

Deze tour is echt een eye-opening ervaring die je niet mag missen als je Kaapstad bezoekt! We hadden twee gidsen tijdens de tour en beiden waren erg gepassioneerd en gaven ons veel informatie. Onze gids Jaja, die ons rondleidde in de gemeente Langa, groeide daar op en kende iedereen in de buurt. Hij gaf ons interessante inzichten over het leven daar en hun cultuur. De mensen in Langa waren erg gastvrij en we voelden ons de hele tour volkomen veilig. Onze andere gids bleef ook altijd dichtbij in de auto waardoor we ons ook veilig voelden. We konden beide gidsen alle vragen stellen die we hadden en het was erg verrijkend om met beiden te praten!

zeer veilige en goed rondleiding. erg informatief. de gids woont zelf in township en de chauffeur ook. het is zeker de moeite waard om deze kant van Kaapstad te leren kennen. we namen ballenboekjes, pennen en pakjes gummyberen mee in plaats van fooien en verdeelden die in de stad. je had de ogen van de kinderen moeten zien, dus in deze tijd zou je een diamanten horloge weggeven. adembenemend en zo mooi

Het bezoek aan Langa is zeer opvallend en laat je de realiteit van de stad Kaapstad en de gevolgen van Apartheid zien. Onze gids in Langa was erg aardig en heeft ons veel geleerd. Er moet echter worden opgemerkt dat Khayelitsha niet echt wordt bezocht, het is gewoon een rit door. De autogids was niet erg spraakzaam en legde ons niet veel uit.

Ging vroeg om de lange wachtrijen te vermijden. Zeer goed georganiseerd en geweldige Covid-19-voorschriften. Aquarium was zeer gedetailleerd en ik heb veel exotische vissen, planten enz. gezien. We raden het zeker aan bij familie. Ik moet aquarium zien

Dit was een zeer goed georganiseerde inzending met werkende scanners voor mobiele tickets. Zeer goede ervaring voor kinderen.