Datums kiezen

Kabelbaan Etna

Kabelbaan Etna: tours en activiteiten die je niet wilt missen

De Etna: Ticket voor kabelbaan en 4x4 bus heen en terug

1. De Etna: Ticket voor kabelbaan en 4x4 bus heen en terug

Ga met de kabelbaan de Etna op en geniet van een rondleiding op de bodem van de kraters op de top. Verken het gebied in een 4x4-bus die is ontworpen om het terrein te beheren. Stap uit de bus om meer te weten te komen over de vulkaan tijdens een korte wandeling met je gids. Laat uw ticket valideren bij het loket "Priority pass" dat zich bij de ingang van het station "Funivia dell'Etna" bevindt. Je avontuur begint op een hoogte van ongeveer 6.300 voet (1.900 m) bij het vertrekstation "Funivia dell'Etna". Bereik het bergstation op ongeveer 8.200 voet boven zeeniveau (2.500 m). Bij sterke wind wordt uw beklimming uitgevoerd door de 4x4-bussen. Als u het bergstation bereikt, stapt u aan boord van een speciale 4x4-bus om de maximaal toegestane hoogte van de top te bereiken (ongeveer 2.900 meter). Vervolg uw ervaring met een alpine-vulkaangids om de omgeving te verkennen. Samen met je gids waardeer je het betoverende landschap op de bodem van de centrale krater dat je, met volledige zichtbaarheid, laat verdwalen in het uitzicht op een groot deel van Oost-Sicilië. In geval van sneeuw wordt uw beklimming uitgevoerd met speciale rupsvoertuigen (snowcat). Na ongeveer 30 minuten te hebben verkend, keert u terug naar het kabelbaanstation en gaat u terug de vulkaan af met uw retourticket.

Mount Etna: Summit Crater Trek met kabelbaan en 4x4-optie

2. Mount Etna: Summit Crater Trek met kabelbaan en 4x4-optie

Wandel naar de top van Europa's hoogste actieve vulkaan met een vulkanologische gids. Ontdek het uitzicht vanaf de kraters op de top, verken een lavatunnel en de Valle del Bove. Ontmoet je gids bij het kantoor van de lokale partner tegenover het station van de zuidelijke Etna-kabelbaan. Vanaf de top van de kabelbaan doorkruis je maanlandschappen aan boord van een 4x4 tot een hoogte van 2850 meter in het Torre del Filosofo-gebied. Begin je tocht tot we de rand van de Bocca Nuova (3300 meter) bereiken, een krater die in 1968 werd geopend en een van de meest indrukwekkende in de omgeving is. Wandel naar de top en geniet van 360°-panorama's en, als het weer het toelaat, kunt u zelfs de Eolische eilanden en bijna heel Noord-Sicilië zien. Daal af van de kraters op de top en passeer de kraters van de uitbarsting van 2002, loop vervolgens een lavatunnel binnen en bewonder het vulkanische amfitheater van de Valle del Bove, een spectaculaire caldera van 8 km lang en 4 km breed. Terugkeer per 4x4 en kabelbaan naar het startpunt.

Funivia dell'Etna: voorrangsticket kabelbaanretour

3. Funivia dell'Etna: voorrangsticket kabelbaanretour

Boek je ticket voor de kabelbaan Funivia dell'Etna van tevoren en verzeker je van een zitplaats voor deze unieke kabelbaanervaring. Valideer je QR-code bij het "Priority pass" loket dat zich bevindt bij de ingang van het "Funivia dell'Etna" station op 1923 meter hoogte. Reis in stijl aan boord van een nieuwe generatie kabelbaan en bereik het bovenste station op 2500 meter. Op die hoogte sta je voor een uniek panorama, klaar om de topkraters van de vulkaan van onderaf en de Ionische kustlijn te bewonderen. Ervaar de ruige schoonheid van de Etna en de omgeving, voordat je ontspannen terugkeert met de kabelbaan naar beneden.

Etna 3000m

4. Etna 3000m

5 uur/erts - PARTENZA ORE 8:30 / VERTREK 8:30 Tijdens deze tour bereik je 3000 meter met de kabelbaan + minibus en zie je verbazingwekkende en unieke maanlandschappen, zoals de actieve kraters op de top met stoom, ontgassing en kleine explosies. onze gidsen en chauffeurs zijn gediplomeerd. In deze periode is de maximaal te bereiken hoogte om veiligheidsredenen 2750 meter. zodra je aankomt bij de sapienza-hut krijg je het kaartje, de kabelbaan verlaat je op 2500 meter en vanaf daar is er de Etna-bus die je naar 2750 meter brengt

ETNA BASIC TOUR (2.000 MT) vertrek vanuit Taormina

5. ETNA BASIC TOUR (2.000 MT) vertrek vanuit Taormina

Vertrek naar de Etna, de hoogste actieve vulkaan van Europa. Vervoer per Bus Gran Turismo. Excursie met lokale meertalige gids. Tijdens de reis, ongeveer een uur rijden, zal de gids u vermaken met een diepgaande historisch-geologische en vulkanologische uitleg van de Etna en zult u verschillende soorten vegetatie zien zoals: citrusboomgaarden, wijngaarden, kastanjebossen en dennenbossen. Aankomst bij Rifugio Sapienza (2.000 meter). Je hebt ongeveer twee en een half uur waarin je zelfstandig de Silvestri-kraters kunt verkennen, of je hebt vrije tijd om souvenirs te kopen of een mooie wandeling te maken. Mogelijkheid om de maximale hoogte te bereiken die door de relevante autoriteiten is toegestaan in het topgebied, momenteel vastgesteld op 2.750 meter, dat kan worden bereikt met een kabelbaan en een 4x4-minibus. Ticketprijs niet inbegrepen, ter plaatse te betalen aan de loketten van de Etna-kabelbaan. Keer terug naar Taormina in de vroege namiddag. Opmerkingen: wij raden aan om aangepaste kleding en wandelschoenen mee te nemen.

Etna: Rondleiding door de top en krater van de zonsondergang

6. Etna: Rondleiding door de top en krater van de zonsondergang

Start om 14:30 uur bij de bar "La Terrazza dell'Etna"; Na een korte briefing met de gids beginnen we met de excursie. We nemen de kabelbaan (€. 50,00 p.p. voor het ticket niet inbegrepen) van 2000 m naar 2500 m boven zeeniveau; We beginnen de trektocht die ons aan de voet van de topkraters brengt, op 3000 m boven zeeniveau (maximaal begaanbare hoogte vanwege de gemeentelijke verordening), door uitgestrekte vulkanische zandvlakten en recente en oude lavastromen; Aan de voet van de topkraters zien we de suggestieve en unieke achtergrond van de hele wereld, waar je de grootsheid van deze ongelooflijke vulkaan kunt waarnemen; Met behulp van fakkels dalen we weer af naar het beginpunt. De lichtjes van de stad zullen de uiteindelijke achtergrond vormen van deze emotionele en fantastische ervaring.

Nicolosi:Etna Centrale Krater Trektocht kabelbaan & jeep

7. Nicolosi:Etna Centrale Krater Trektocht kabelbaan & jeep

De excursie die wij voorstellen vindt plaats op de zuidelijke helling van de vulkaan en stelt u in staat om, in een bijna maanachtig maar uniek landschap, de centrale krater van de Etna te bereiken op een hoogte van ongeveer 3345 m boven de zeespiegel. Vertrek vanaf een hoogte van 1900 meter per kabelbaan en off-road minibussen tot aan de toegestane hoogte, vanaf dit punt gaan we volledig te voet verder met de gids tot aan het maximale bezoekpunt van het topgebied van de vulkaan (centrale krater ). Vanaf hier heb je het echte gevoel op een levende en pulserende vulkaan te lopen, omringd door dampen, gassen en de intense kleur van de zwavel. Vanaf hier heb je ook de mogelijkheid om een prachtig panorama van de Ionische kust en de verschillende dorpen onder deze majestueuze vulkaan te bewonderen. Deze route omvat ook de oversteek en het bezoek van oude uitbarstende kegels en enorme uitgestrekte lava, evenals de doorgang door een panoramisch gebied, vanwaar het mogelijk zal zijn om de prachtige Valle del Bove te bewonderen, een grote depressie, zetel van de oude uitbarstende kegels van de Etna. Keer terug naar het startpunt (hoogte 1900 meter).

Etna trektocht sulle quote sommitali del vulcano con funivia

8. Etna trektocht sulle quote sommitali del vulcano con funivia

Arriva in cima all'Etna in piena sicurezza accompagnato da guide alpine e vulcanologiche autorizzate per vivere un'esperienza unica sul vulcano attivo più alto d'Europa. Parti dalla zona del Rifugio Sapienza, a 1900 metri di quota circa, prendi la funivia che ti porterà a quota 2500 metri circa. Begin met de trektocht langs de plaatsen waar je recentere en belangrijkere eruzioni hebt meegemaakt, zodat je op het hoogste punt komt waar je toestemming hebt gekregen van de bevoegde autoriteiten, die je op basis van het risico van vulkaanuitbarstingen moeten informeren en waar je kosten moet maken. Dopo aver fatto una sosta di circa 30 minuti per mangiare qualcosa, ammirare il paesaggio circostante e scattare qualche foto, saliremo sui crateri Barbagallo (eruzione 2002/03) scenderemo sul fianco est di questi, ed andremo in direzione della spettacolare Valle del Bove, che è un'antica caldera e che come evidenziato da recenti studi si è formata circa 9000 anni fa, dal collasso dei vecchi centri eruttivi dell'Etna. Di seguito proseguiremo in direzione sud, fino a giungere alla base del cratere che si formò durante la grande eruzione del 2001. Attraversato questo andremo in direzione della funivia che ci riporterà al punto di partenza.

Van Sciacca: Etna met kabelbaanrit en bezoek aan Taormina

9. Van Sciacca: Etna met kabelbaanrit en bezoek aan Taormina

Je begint de dag met onze chauffeur die je met aandacht en professionaliteit naar je bestemming brengt Je komt aan bij de Etna, om precies te zijn bij de berghut Sapienza, waar je de Etna kunt beklimmen en naar keuze de hoogste bestemmingen bereikt met 4x4 en kabelbaan. 's Middags neemt de chauffeur u mee naar het prachtige Taormina, zodat u de nodige tijd heeft om van de stad te genieten. Uiteindelijk keert u terug naar Sciacca op het voor u meest geschikte punt.

Vanuit Catania: Picknick en wijnproeverij op de Etna

10. Vanuit Catania: Picknick en wijnproeverij op de Etna

In tegenstelling tot de reguliere standaardtour in onze gastronomiereis, wordt u begeleid door een lokale chef-kok die u niet alleen meeneemt naar een trektocht op de adembenemende Mt.Etna, maar ook een bezoek brengt aan de lokale boer en wijnmakerij. Dankzij de vruchtbare grond van lava is de Etna-regio een van de meest uitstekende landbouwproducten, zoals pistacho, Etna-wijnen, amandel, olijfolie en ricotta. We bezoeken de kaaswerkplaats om de lokale ambachtsman te zien hoe ricottakaas op traditionele wijze kan worden geproduceerd Bezoek een plaatselijke kantine om Etna-wijn te proeven. Daarna gaan we naar het Etna-park om te picknicken in het natuurlijke dennenbos, we zullen een picknickset klaarmaken met een assortiment kleine hapjes die je kunt proeven van de verschillende typische lokale gerechten. we zijn rond 15.00 uur terug in Catania

11 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Kabelbaan Etna: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Kabelbaan Etna

Wil je alle activiteiten in Kabelbaan Etna bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.