Belevingen in
Kakopetria

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Kakopetria: De beste dingen die je niet wil missen

Van Paphos: Dagtrip naar de smaak van Cyprus

1. Van Paphos: Dagtrip naar de smaak van Cyprus

Ervaar de beste bezienswaardigheden en smaken van Cyprus op één dag tijdens deze multi-stopreis die begint met ophalen in Paphos. Maak foto's in het pittoreske dorpje Lania, doe mee aan een wijnproeverij, bezoek de Agros Rose Factory en ervaar het groen op de Troodos-berg. Ga eerst naar Lania, het dorp van kunstenaars en een van de belangrijkste wijnproducerende dorpen van het land. Loop door een van de meest pittoreske dorpjes van Cyprus en vertrek met een flink aantal mooie foto's. Bezoek vervolgens de beroemde rozenfabriek in het dorp Agros. Maak kennis met allerlei producten van damast rozenblaadjes. Ga naar de lokale rokerij en het traditionele jamhuis, waar bewoners heerlijk gerookt vlees en unieke jam maken van een verscheidenheid aan groenten en fruit. Aan de voet van het Troodos-gebergte, omgeven door groene bossen en beekjes, stop bij het kleurrijke dorp Kakopetria. Maak een wandeling, ontspan en lunch (op eigen kosten). Bezoek een lokale taverne om forel te proberen die in bergrivieren wordt gevonden. Op de terugweg ga je naar een wijnmakerij om Cypriotische wijnen en andere sterke dranken te proeven.

...
Kakopetria en Agios Nicolaos tis Stegis: rondleiding

2. Kakopetria en Agios Nicolaos tis Stegis: rondleiding

Bezoek een 11e-eeuws UNESCO-werelderfgoed in Agios Nicolaos tis Stegis geschilderde kerk, een voormalig klooster waar alleen de kapel overleeft. De fresco's zijn prachtig, daterend uit de 11e eeuw. Dwaal door het pittoreske oude gedeelte van het dorp Kakopetria - bezoek de oude olijfpers, een oude kerk en watermolen. Maak een korte wandeling langs een schaduwrijk beekje tegenover het oude gedeelte van het dorp Kakopetria. Cyprus-koffie op de veranda van een coffeeshop met uitzicht op de beek wordt sterk aanbevolen, net als een verse forelmaaltijd in een nabijgelegen restaurant. Geniet van een aanpasbare route, waarbij u kunt kiezen tussen Panagia tis Asinou Unesco Werelderfgoedkerk en Agios Nicolaos tis Stegis; een maaltijd nuttigen in Kakopetria of een gemakkelijke Artemis-wandeling van 7 kilometer maken op de top van Cyprus, of zelfs het Caledonia-wandelpad boven het dorp Platres.

...
Nicosia: Kakopetria en Pelendri-dagtour

3. Nicosia: Kakopetria en Pelendri-dagtour

Ga op deze dagtour vanuit Nicosia naar de charmante dorpjes Kakopetria Pelendri in het Troodos-gebergte. Geniet van het landschap, historische gebouwen en een optionele rondleiding door de wijnmakerij. Bezoek de populaire zomervakantieplaats Kakopetria, bekend om zijn charme en het adembenemende dennenboslandschap van de Solea-vallei. Verken de oude wijk van het dorp, met zijn smalle, geplaveide steegjes. Ga verder naar het nabijgelegen dorp Pelendri en de indrukwekkende 14e-eeuwse kerk van het Heilig Kruis. Overweeg een optioneel bezoek aan een lokale wijnmakerij om uw leven in de bergdorpen van Cyprus compleet te maken.

...

Sitemap Kakopetria

Wil je alle activiteiten in Kakopetria ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.