Kies data

Dingen om te doen Kalampaka

Vanuit dit Griekse juweeltje zit je zo bij de kliffen van Meteora en de kloosters die op de UNESCO-lijst staan.

Kalampaka: De beste dingen die je niet wil missen

Thessaloniki: busreis van een hele dag naar Meteora

1. Thessaloniki: busreis van een hele dag naar Meteora

Maak een busreis van een hele dag naar Meteora vanuit Thessaloniki. Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie en bewonder het unieke landschap. Vertrek in de ochtend vanuit Thessaloniki naar de geweldige kloosters van Meteora, en bezoek twee van de zes kloosters - afhankelijk van de openingstijden. Bezoek heilige plekken, zoals de het vrouwenklooster van Agios Stefanos met haar indrukwekkende uit hout gesneden iconostase. Of neem een kijke bij het Klooster van de Heilige Drie-eenheid, gelegen op een rotsachtige afgrond van meer dan 400 meter hoog. Ook kun je de toren van het oude bewaard gebleven net in het klooster van Varlaam verkennen, of verken het grootste van de kloosters, het Mega Meteoronklooster. Bewonder het panoramische uitzicht vanaf deze geweldige constructies en het prachtige landschap. Geniet van een traditionele Griekse lunch in Kastraki, vlak bij het stadje Kalampaka, waarna je weer terugrijdt naar Thessaloniki.

Kalabaka: majestueuze Meteoratour bij zonsondergang met gids

2. Kalabaka: majestueuze Meteoratour bij zonsondergang met gids

De 4 uur durende tour bij zonsondergang begint met een ophaalservice vanaf je hotel in Kalambaka of Kastraki, en een rit per VIP limo-minibus naar de nabijgelegen UNESCO-Werelderfgoedlocatie Meteora. Reis comfortabel en veilig in een luxe VIP-minibus met airconditioning naar de unieke en wereldberoemde rotsformatie Meteora. Neem deel aan een uitgebreide rondleiding door alle 6 de kloosters en bekijk er 1 of 2 van binnen. De reisleider blijft de hele tijd bij je, en voorziet je van informatie over het gebied in jouw taal. Aan het einde van de kloostertocht kun je genieten van een van de beste zonsondergangen van Griekenland vanaf het beste uitkijkpunt in Meteora.

Athene: dagtour per trein naar Meteora & Kluizenaarsgrotten

3. Athene: dagtour per trein naar Meteora & Kluizenaarsgrotten

Reis per trein door het platteland op een dagtocht van Athene naar de Meteora-kloosters en de grotten van de Kluizenaars, met de optie om te upgraden naar eersteklas tickets. Maak een schilderachtige rit vanuit Kalambaka en bezoek 3 van de kloosters op hun rotspieken en de grotten van Badovas met een gids. Je neemt 's ochtends de trein naar Kalambaka vanaf het station van Athene. Tijdens de reis kun je het mooie platteland bewonderen. Kom rond het middaguur aan in Kalambaka, een klein stadje gebouwd aan de voet van de majestueuze grijze rotsen, en druk door de Meteora-kloosters. Ontmoet je chauffeur en stap aan boord van een VIP Mercedes-minibus om over te stappen naar de door UNESCO beschermde klifkloosters van Meteora. Reis door een landschap van groene valleien tot je de rotsformaties bereikt. Bezoek 3 actieve kloosters in de 5 uur daarna (entreeprijs niet inbegrepen). Ontdek vervolgens de grotten van Badovas, waar de laatste kluizenaarmonniken van Meteora meer dan 2 eeuwen geleden leefden. Stop bij elke bezienswaardigheid voor foto's om in te lijsten, leer de verhalen en legenden kennen en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de meest panoramische plekken. Aan het eind van de dag word je teruggereden naar Kalambaka. Geniet van een uur vrije tijd om door het centrum van de stad te wandelen of om een lichte lunch te eten (op eigen kosten) voordat je op de trein terug naar Athene springt.

Athene: dagtrip Meteora per trein in het Engels of Spaans

4. Athene: dagtrip Meteora per trein in het Engels of Spaans

Maak een dagtocht van Athene naar Meteora met een gids, inclusief treinkaartjes naar Kalambaka en aansluitend vervoer. Geniet van een panoramisch uitzicht op alle zes de heilige kloosters, en bekijk drie van de populairste kloosters van binnen. Bezoek tijdens het verkennen van de verborgen juweeltjes van de regio de kluizenaarsgrotten van Badovas. Verzilver je e-ticket voor het vertrek in de vroege ochtend vanuit Athene, en reis naar Kalambaka met de treintickets die je vooraf zijn toegestuurd. Ga lekker zitten en bewonder onderweg het mooie landschap.  De treinrit duurt ongeveer 4 uur, het is aan te raden om je eigen eten en drinken mee te nemen. Bij aankomst in Kalambaka ontmoet je je gids op het treinstation en begin je met de op maat gemaakte rondleiding door Meteora. Bekijk in 5 uur tijd alle zes de kloosters op de schitterende rotsformaties. Neem een kijkje in drie UNESCO-Werelderfgoedmonumenten en ontdek wat er achter de imposante muren verborgen ligt. Maak foto's van locaties die alleen de lokale bevolking kent. Na de rondleiding kun je een wandeling maken door Kalabaka en je voorbereiden op de terugreis met de trein. Je wordt afgezet bij het treinstation van Kalambaka voor de treinreis naar Athene eind van de middag.

Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

5. Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

Begin aan een tweedaagse tour naar de archeologische vindplaats Delphi en de historische orthodoxe kloosters gebouwd op de rotsen van Meteora. Leer meer over de mythen en geschiedenis die aan deze sites zijn gekoppeld vanuit je gids tijdens deze rondleiding vanuit Athene. Dag 1: Vertrek vanuit Athene naar de oude site van het Orakel van Delphi. Reis per bus met airconditioning door de mooie steden en dorpen Thebe, Levadia en Arachova op de hellingen van de berg Parnassus. Aankomst in Delphi en verken de ruïnes van het oude heiligdom van Pythia, de hogepriesteres van de tempel van Apollo. Verken de tempel en leer meer over de betekenis ervan in je gids. Ga vervolgens verder naar de prachtige stad Kalabaka voor het diner en uw overnachting. Dag 2: Na het ontbijt ga je naar Meteora, beroemd om zijn prachtige rotsformaties. Bezoek de kloosters die zijn gebouwd om de monniken en nonnen te dienen volgens de leer van de oosters-orthodoxe kerk. Keer terug naar Athene via Trikala en Lamia. Stop bij Thermopylae om het monument te bewonderen voor de Griekse krijger-koning Leonidas I, die daar stierf in 480 voor Christus. Aan het begin van de avond terug in Athene.

Vanuit Athene: Meteora-tour van een hele dag per trein met Griekse lunch

6. Vanuit Athene: Meteora-tour van een hele dag per trein met Griekse lunch

Verzilver uw e-treintickets (deze worden na uw boeking via e-mail aan u bezorgd) voor het vertrek van de ochtendtrein om 07:57 uur vanaf het centraal station van Athene (Stathmos Larisis) naar Kalambaka en reis op eigen gelegenheid. Ga mee op een schilderachtige treinreis door het Griekse platteland en bewonder de prachtige landschappen. Je arriveert om 12:03 uur op het treinstation van Kalambaka, waar je gids op je wacht met een bord met je naam erop. Je stapt dan aan boord van een comfortabele minibus om een onvergetelijke reis te beginnen naar dit ware wonder genaamd Meteora. Tijdens deze rondleiding krijgt u de gelegenheid om alle zes prachtige kloosters te zien en het interieur van drie ervan te bewonderen. Bekijk enkele van de meest spectaculaire verborgen juweeltjes van Meteora, zoals de oude kluizenaarsgrotten, de kapel van Doupiani en de magnifieke grot van St. George Mandilas. Je ontdekt ook de andere kant van Meteora, zoals de waarheid over waarom de kluizenaars zich duizend jaar geleden in deze imposante grotten vestigden en hoe de monniken het onmogelijke bereikten. Last but not least krijg je de kans om te genieten van adembenemende panoramische uitzichten en geweldige foto's te maken die je voor altijd zult koesteren. Rond 16:45 uur ga je terug naar het treinstation van Kalambaka. De trein terug naar Athene vertrekt om 18:22 uur, dus je hebt ongeveer anderhalf uur vrije tijd om het nabijgelegen centrum van Kalambaka (te voet) te verkennen, een van de vele cafés of restaurants te bezoeken, lunchen en relaxen.

Van Athene: 2-daagse rondleiding door Delphi en Meteora

7. Van Athene: 2-daagse rondleiding door Delphi en Meteora

Begin aan een tweedaagse tour die je meeneemt naar de oude stad Delphi en over de schilderachtige vlakte van Thessalië naar Kalambaka. Verken het pittoreske stadje aan de voet van Meteora, de locatie van een van de belangrijkste groepen Grieks-orthodoxe kloosters. Gedetailleerd reisplan Dag 1 Begin de dag met een ontspannen rit door het prachtige Griekse platteland, langs de steden Thebe, Levadia en Arachova, voordat je rond het middaguur in Delphi aankomt. Bij Delphi heb je de mogelijkheid om deze belangrijke site te bezoeken die voorkomt in de Griekse mythologie. In de oudheid werd Delphi beschouwd als het centrum van het universum en werd het bewaakt door een python-draak die werd gedood door Apollo. Bekijk de ruïnes van de tempel van Apollo, die werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus en werd verwoest door keizer Theodosius I in 390 na Christus. Het was ook hier dat de priesteres Pythia de toekomst zou voorspellen vanuit het beroemde Orakel van Delphi. Bezoek het theater dat plaats bood aan 5.000 toeschouwers en waar toneelstukken, poëzievoordrachten en festivals werden gehouden. In het nabijgelegen stadion werden om de 4 jaar de Pythische Spelen gehouden. Atleten uit de hele Griekse wereld zouden komen om te strijden, en deze spelen zouden de voorloper worden van de moderne Olympische Spelen. Aan het eind van de dag rijdt u naar Kalambaka, een mooie stad met prachtige tuinen en een prachtig uitzicht op de Meteora-rotsen. Overnachting in Kalambaka. Dag 2 Ga 's ochtends naar Meteora voor een rondleiding door de fascinerende kloosters op de kliffen. Sta versteld van de kliffen, die gemiddeld 300 meter hoog zijn, en voor het eerst werden bewoond in de 9e eeuw door een groep kluizenaarsmonniken die op de rotstorens woonden Vandaag de dag zijn er nog 6 kloosters van de oorspronkelijke 20. Uitzicht op de hele vallei vanaf de prachtige rotstorens, en de rust van de omgeving, maken dit een unieke plek om te bezoeken. Op de terugweg naar Athene maak je een korte stop bij het monument voor Leonidas, de koning van Sparta die sneuvelde in 480 voor Christus tijdens de beroemde slag bij Thermopylae.

Meteora: ochtendtour van een halve dag vanuit Kalampaka

8. Meteora: ochtendtour van een halve dag vanuit Kalampaka

Bezoek de 3 belangrijkste kloosters van Meteora en ontdek de natuurlijke schoonheid en het culturele erfgoed van dit gebied. Reis terug naar de middeleeuwen tijdens deze ochtendtour en luister naar het verhaal van de eerste kluizenaars en monniken die de basis legden van wat later de kloostergemeenschap van Meteora werd. Ontdek welk klooster als eerste werd gesticht en de ware motivaties achter de beslissing van de monniken om te proberen de steile rotsen van Meteora te beklimmen en de kloosters daar te bouwen. Leer alles, zie alles en maak vervolgens een aantal ongelooflijke foto's van de beste plekken voor een fantastisch uitzicht.

Van Athene: 4-daagse klassieke tour met Meteora

9. Van Athene: 4-daagse klassieke tour met Meteora

Dag 1: Vertrek via de kustweg naar het Kanaal van Korinthe (korte stop). Rijd verder en bezoek het theater van Epidaurus, beroemd om zijn opmerkelijke akoestiek. Ga dan verder naar de stad Nafplio (korte fotostop), rijd door naar Mycene en bezoek de archeologische vindplaats en het graf van Agamemnon. Vertrek vervolgens naar Olympia door centraal Peloponnesos en de steden Tripolis en Megalopolis. Overnachting in Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen (diner) Dag 2: Bezoek 's ochtends de archeologische vindplaats met het heiligdom van Olympische Zeus, het oude stadion, de plek waar de fakkel van de moderne Olympische Spelen wordt aangestoken en het Archeologisch Museum. Rijd vervolgens door de vlakten van Ilia en Achaia tot aan de prachtige brug die de Korinthische baai oversteekt van Rion naar Antirion. Passeer de pittoreske stadjes Nafpactos (Lepanto) en Itea. Aankomst in Delphi (diner en overnachting) Dag 3 : Bezoek 's ochtends de archeologische vindplaats en het Museum van Delphi, het beroemdste orakel van de antieke wereld. Vertrek naar Kalambaka, een klein stadje aan de voet van het verbazingwekkende complex van Meteora, omringd door gigantische rotsen (diner en overnachting) Dag 4: Bezoek Meteora, een opvallend landschap boven op enorme rotsen die in de lucht lijken te hangen, met tijdloze kloosters, waar u prachtige exemplaren van Byzantijnse kunst kunt zien. Keer terug naar Athene via Trikala, Lamia, Thermopylae (korte stop om aan de overkant van de weg naar Leonida's Monument te kijken). Kom vroeg in de avond aan in Athene.

Vanuit Kalampaka: Hiking Tour in Meteora van 5 uur

10. Vanuit Kalampaka: Hiking Tour in Meteora van 5 uur

De ideale manier om Meteora's unieke schoonheid en grillige rotsformaties te ervaren is door er te wandelen; je ziet dan pas echt hoe indrukwekkend de rotspartijen zijn met hun vreemde patronen. Tijdens deze wandeltocht met gids van een halve dag ga je mee om deze formaties te bekijken en bezoek je de beste uitkijkunten van het gebied. Na te zijn opgehaald in Kalampaka begint de wandeltocht vanaf Kastraki plein richting Dupiani Hermitage. Loop onder het verwoeste Pantokratoros klooster door aan de noordkant van Dupiani's gebergte en kom vervolgens aan bij het Ypapanti klooster en de ruïnes van St. Dimitrios; een klooster dat door de Ottomanen in 1808 tijdens een lokale opstand werd verwoest. Vanaf daar gaat de route helemaal tot aan de indrukwekkende Grote Meteoro en Varlaam kloosters; 2 van de 6 Oosters-orthodoxe kloosters in het gebied die allemaal deel uitmaakt van het UNESCO Wereld Erfgoed. Neem een kijkje op het terrein en daal vervolgens af van Varlaam naar St. George de Madilas om de plek te zien waar plaatselijke kinderen met slechts een touw als uitrusting klimmen om offers aan St. George te brengen.

Beschikbare activiteiten

  • Meteora verkennen
  • Per trein of te voet naar Meteora
  • Dagtochten vanuit Athene
  • Dagtochten vanuit Thessaloniki
98 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Veelgestelde vragen over Kalampaka

Welke topattracties zijn een must-see in Kalampaka?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kalampaka?

Overzicht activiteiten in Kalampaka

Wil je alle activiteiten in Kalampaka ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kalampaka

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.872 beoordelingen

Ik gooide het doen van deze tour alleen op basis van 8 uur treinreizen, maar ik ben zo blij dat mijn man en ik, beide actieve 70-jarigen, besloten het te doen. Ik herinnerde mezelf eraan dat het me een plezierige 4 uur kost om met de trein van Canberra naar Sydney te gaan en dat doe ik regelmatig... leun achterover en geniet, neem snacks en water en een goed boek of je eigen mobiele modem om wifi te krijgen.. er zijn stopcontacten achter de gordijnen in de trein bij elk paar stoelen. Dus de moeite waard om te doen en we hadden niet de optie van twee dagen. Geen eersteklas tickets gekregen omdat ze uitverkocht waren, maar tweede klas prima! Waarschuwing toilet werkte niet in onze koets - niet goed ... maak een toiletstop voor de trein en je hebt schone toiletten aan de comfort- / lunchstop aan het einde van de treinreis.

Ik heb een geweldige tijd gehad en veel geleerd met onze gids, die buitengewoon goed geïnformeerd was en deelde over de geschiedenis van Meteora en het Grieks-orthodoxe christendom. Het is een erg lange dag met weinig tijd voor eten, dus bereid wat snacks en eten voor onderweg, maar de reis en inzichten zijn het allemaal waard! De gids gaf ons ook veel fotoplekken en bood aan om foto's voor ons te maken, dus het was echt een leuke en mooie reis.

Meteora is een must als je in Griekenland bent, de reis vanuit Athene met de trein is lang en niet comfortabel, maar toch absoluut de moeite waard. Onze gids Kate was geweldig, ze is zeer deskundig, vriendelijk en behulpzaam. Fantastische uitzichten en landschappen maken de ervaring compleet. Ik zou zeker meer dan een halve dag aanraden om de plaats te bezoeken.

Echt een geweldige tour om de kloosters van Meteora te zien als je weinig tijd hebt op vakantie. De trein was in beide richtingen ongeveer 40 minuten te laat, maar onze gids Katarina maakte dat meer dan goed! Ze paste ons schema aan zodat het niet voelde alsof er iets werd gemist en ze was zeer informatief en goed in het maken van foto's voor je!

Ben je in de buurt, dan raad ik iedereen deze trip zeker aan. De treinreis van gemiddeld 8u (heen en terug) is het zeker waard? Je krijgt er mooie foto's en indrukken voor in de plaats, die je niet snel zult vergeten.