Kies data
Dingen om te doen

Kalampaka

Vanuit dit Griekse juweeltje zit je zo bij de kliffen van Meteora en de kloosters die op de UNESCO-lijst staan.

Kalampaka: De beste dingen die je niet wil missen

Thessaloniki: Meteora privé- of gedeelde bustour van 1 dag

1. Thessaloniki: Meteora privé- of gedeelde bustour van 1 dag

Verlaat Thessaloniki in de ochtend om naar de geweldige kloosters van Meteora te reizen, en bezoek 2 van de 6 kloosters - afhankelijk van hun openingstijden. De kloosters zijn gebouwd op immense natuurlijke pilaren en afgeronde rotsblokken die veel voorkomen in het gebied. De gebouwen dateren uit de 14e eeuw, nadat monniken er al in de 11e eeuw een nederzetting stichtten. Krijg toegang tot heilige plekken, zoals de het vrouwenklooster van Agios Stefanos met haar indrukwekkende uit hout gesneden iconostase. Of bezoek het Klooster van de Heilige Drie-eenheid, dat bovenop een rotsige afgrond van 400 meter geplaatst is. Als alternatief bezoek je de toren met het oude geconserveerde net bij het Varlaamklooster, of kun je naar het grootste klooster, het Mega Meteoronklooster, ingewijd ter ere van de transfiguratie van Christus. Bewonder het panoramische uitzicht vanaf deze geweldige constructies en het prachtige landschap. Geniet van een traditionele Griekse lunch in Kastraki, vlakbij het stadje Kalampaka, en ga daarna weer terug naar Thessaloniki.

Athene: dagtour per trein naar Meteora & Kluizenaarsgrotten

2. Athene: dagtour per trein naar Meteora & Kluizenaarsgrotten

Reis per trein door het platteland op een dagtocht van Athene naar de Meteora-kloosters en de grotten van de Kluizenaars, met de optie om te upgraden naar eersteklas tickets. Maak een schilderachtige rit vanuit Kalambaka en bezoek 3 van de kloosters op hun rotspieken en de grotten van Badovas met een gids. Je neemt 's ochtends de trein naar Kalambaka vanaf het station van Athene. Tijdens de reis kun je het mooie platteland bewonderen. Kom rond het middaguur aan in Kalambaka, een klein stadje gebouwd aan de voet van de majestueuze grijze rotsen, en druk door de Meteora-kloosters. Ontmoet je chauffeur en stap aan boord van een VIP Mercedes-minibus om over te stappen naar de door UNESCO beschermde klifkloosters van Meteora. Reis door een landschap van groene valleien tot je de rotsformaties bereikt. Bezoek 3 actieve kloosters in de 5 uur daarna (entreeprijs niet inbegrepen). Ontdek vervolgens de grotten van Badovas, waar de laatste kluizenaarmonniken van Meteora meer dan 2 eeuwen geleden leefden. Stop bij elke bezienswaardigheid voor foto's om in te lijsten, leer de verhalen en legenden kennen en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de meest panoramische plekken. Aan het eind van de dag word je teruggereden naar Kalambaka. Geniet van een uur vrije tijd om door het centrum van de stad te wandelen of om een lichte lunch te eten (op eigen kosten) voordat je op de trein terug naar Athene springt.

Vanuit Kalampaka: panoramische tour naar de Meteorakloosters

3. Vanuit Kalampaka: panoramische tour naar de Meteorakloosters

Je wordt opgehaald bij je hotel in Kalampaka of Kastraki en reist vanaf Kalampaka  een paar kilometer naar het noordwesten, naar de Meteora. De imposante rotsen van Meteora torenen boven de vlaktes van Thessalië uit en vormen zo een van de bijzonderste plekken van Griekenland. Honderden jaren geleden werd op deze enorme rotsen met hoogtes van tot bijna 600 meter een van de belangrijkste kloostergemeenschappen van Griekenland gevormd. Tijdens deze tour van 4 uur beleef je het indrukwekkende landschap en bewonder je de Byzantijnse kloosters die bovenop de steile rotsen staan. Vandaag de dag zijn er nog maar 6 kloosters in gebruik; deze gebouwen worden gebruikt door een kleine hoeveelheid monikken en nonnen die in Meteora wonen. Tijdens deze tour krijg je alle 6 de kloosters te zien en breng je aan 3 ervan een bezoek, waarbij je de voorwerpen van onschatbare waarde die er bewaard worden kunt bekijken. Onderweg krijg je ruim de gelegenheid om foto's te maken zodat je je ervaringen vast kunt leggen. Geniet tijdens de excursie ook van een paar korte wandelingen.

Athene: dagtrip Meteora per trein in het Engels of Spaans

4. Athene: dagtrip Meteora per trein in het Engels of Spaans

Maak een dagtocht van Athene naar Meteora met een gids, inclusief treinkaartjes naar Kalambaka en aansluitend vervoer. Krijg panoramisch zicht op alle 6 heilige kloosters en ga 3 van de populairste binnen. Bezoek tijdens het verkennen van de verborgen juweeltjes van de regio de kluizenaarsgrotten van Badovas. Verzilver je e-ticket voor het vertrek in de vroege ochtend vanuit Athene en reis naar Kalambaka met de treintickets die je vooraf zijn toegestuurd. Ga lekker zitten en bewonder onderweg het mooie landschap.  De treinrit duurt ongeveer 4 uur; het is aan te raden om je eigen eten en drinken mee te nemen. Bij aankomst in Kalambaka ontmoet je je gids op het treinstation en begin je je op maat gemaakte rondleiding door Meteora. Bekijk in 5 uur alle 6 de kloosters op de schitterende rotsformaties. Neem een kijkje in drie UNESCO-Werelderfgoedmonumenten en ontdek wat er achter hun imposante muren verborgen ligt. Maak foto's van locaties die alleen de lokale bevolking kent. Na de rondleiding kun je een wandeling maken in Kalabaka en je voorbereiden op het vertrek van de trein. We zetten je af bij het treinstation van Kalambaka voor het vertrek naar Athene in de late namiddag.

Vanuit Athene: dagtrip naar Meteora met de trein

5. Vanuit Athene: dagtrip naar Meteora met de trein

Laat de bezienswaardigheden van Athene een dagje voor wat ze zijn en bezoek de ontzagwekkende Meteora-kloosters tijdens een 14 uur durende excursie. Je pakt om 07:20 uur vanaf het treinstation van Athene de trein naar Kalambaka en bewondert onderweg de schoonheid van het landschap. Rond 11:30 uur arriveer je in Kalambaka, een klein stadje gebouwd aan de voet van majestueuze grijze rotsachtige kliffen die worden gekroond door de kloosters van Meteora. Deze zijn door de UNESCO geklasseerd als Werelderfgoed. Wanneer je aankomt in Kalambaka, wacht een Engelssprekende chauffeur op je met een bord met je naam erop. Je wordt naar het voertuig gebracht dat je naar de kloosters brengt, waar je ongeveer 4 uur de tijd hebt om 2 kloosters en de heremietgrotten van Badovas te bezoeken. Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar Kalambaka en heb je wat tijd om de stad te verkennen en te genieten van een lichte lunch (niet inbegrepen in de excursieprijs). De trein vertrekt om 17:15 uur vanuit Kalambaka en arriveert om 21:25 uur in Athene.

Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

6. Van Athene: Delphi en Meteora 2-daagse tour met hotel

Begin aan een tweedaagse tour naar de archeologische vindplaats Delphi en de historische orthodoxe kloosters gebouwd op de rotsen van Meteora. Leer meer over de mythen en geschiedenis die aan deze sites zijn gekoppeld vanuit je gids tijdens deze rondleiding vanuit Athene. Dag 1: Vertrek vanuit Athene naar de oude site van het Orakel van Delphi. Reis per bus met airconditioning door de mooie steden en dorpen Thebe, Levadia en Arachova op de hellingen van de berg Parnassus. Aankomst in Delphi en verken de ruïnes van het oude heiligdom van Pythia, de hogepriesteres van de tempel van Apollo. Verken de tempel en leer meer over de betekenis ervan in je gids. Ga vervolgens verder naar de prachtige stad Kalabaka voor het diner en uw overnachting. Dag 2: Na het ontbijt ga je naar Meteora, beroemd om zijn prachtige rotsformaties. Bezoek de kloosters die zijn gebouwd om de monniken en nonnen te dienen volgens de leer van de oosters-orthodoxe kerk. Keer terug naar Athene via Trikala en Lamia. Stop bij Thermopylae om het monument te bewonderen voor de Griekse krijger-koning Leonidas I, die daar stierf in 480 voor Christus. Aan het begin van de avond terug in Athene.

Vanuit Kalampaka: zonsondergang 'on the rocks' bij Meteora

7. Vanuit Kalampaka: zonsondergang 'on the rocks' bij Meteora

Je excursie bij zonsondergang begint wanneer je wordt opgehaald bij je hotel in Kalambaka of Kastraki en in een VIP-limousinebusje naar het UNESCO Werelderfgoed Meteora wordt gebracht. Reis veilig en comfortabel in een luxe VIP-minibus met airconditioning naar de unieke, wereldberoemde rotsformatie Meteora. Neem deel aan een uitgebreide rondleiding door alle 6 de kloosters en bekijk er 1 of 2 van binnen. Je tourleider blijft bij je en geeft je informatie over de omgeving in je eigen taal. Aan het einde van de rondleiding bij de kloosters kun je genieten van de mooiste zonsondergang in Griekenland vanaf het beste uitkijkpunt van Meteora.

Athene: dagtour Meteora per trein met lunch

8. Athene: dagtour Meteora per trein met lunch

Wissel uw e-treintickets in (ze worden u na uw boeking via e-mail bezorgd) voor het vertrek van de ochtendtrein van 07:57 uur vanaf het Centraal Station van Athene (Stathmos Larisis) naar Kalambaka en reis op eigen gelegenheid. Begin aan een schilderachtige treinrit door het Griekse platteland en bewonder de prachtige landschappen. Je komt om 12:03 uur aan op het treinstation van Kalambaka, waar je gids op je wacht met een bord met je naam. Je gaat dan aan boord van een comfortabele minibus om een onvergetelijke reis te beginnen naar dit ware wonder genaamd Meteora. Tijdens deze rondleiding krijgt u de gelegenheid om alle zes de prachtige kloosters te zien en het interieur van drie ervan te bewonderen. Bekijk enkele van de meest spectaculaire verborgen juweeltjes van Meteora, zoals de oude kluizenaarsgrotten, de kapel van Doupiani en de prachtige St. George Mandilas-grot. Je zult ook de andere kant van Meteora ontdekken, zoals de waarheid over waarom de kluizenaars zich duizend jaar geleden in deze imposante grotten vestigden en hoe de monniken het onmogelijke bereikten. Last but not least krijgt u de kans om te genieten van adembenemende panoramische uitzichten en fantastische foto's te maken die u voor altijd zult koesteren. Rond 16.45 uur ga je terug naar het treinstation van Kalambaka. De trein terug naar Athene vertrekt om 18:22 uur, dus je hebt ongeveer anderhalf uur vrije tijd om (te voet) het nabijgelegen centrum van Kalambaka te verkennen, een van de vele cafés of restaurants te bezoeken, lunchen en ontspannen.

Van Athene: 2-daagse rondleiding door Delphi en Meteora

9. Van Athene: 2-daagse rondleiding door Delphi en Meteora

Begin aan een tweedaagse tour die je meeneemt naar de oude stad Delphi en over de schilderachtige vlakte van Thessalië naar Kalambaka. Verken het pittoreske stadje aan de voet van Meteora, de locatie van een van de belangrijkste groepen Grieks-orthodoxe kloosters. Gedetailleerd reisplan Dag 1 Begin de dag met een ontspannen rit door het prachtige Griekse platteland, langs de steden Thebe, Levadia en Arachova, voordat je rond het middaguur in Delphi aankomt. Bij Delphi heb je de mogelijkheid om deze belangrijke site te bezoeken die voorkomt in de Griekse mythologie. In de oudheid werd Delphi beschouwd als het centrum van het universum en werd het bewaakt door een python-draak die werd gedood door Apollo. Bekijk de ruïnes van de tempel van Apollo, die werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus en werd verwoest door keizer Theodosius I in 390 na Christus. Het was ook hier dat de priesteres Pythia de toekomst zou voorspellen vanuit het beroemde Orakel van Delphi. Bezoek het theater dat plaats bood aan 5.000 toeschouwers en waar toneelstukken, poëzievoordrachten en festivals werden gehouden. In het nabijgelegen stadion werden om de 4 jaar de Pythische Spelen gehouden. Atleten uit de hele Griekse wereld zouden komen om te strijden, en deze spelen zouden de voorloper worden van de moderne Olympische Spelen. Aan het eind van de dag rijdt u naar Kalambaka, een mooie stad met prachtige tuinen en een prachtig uitzicht op de Meteora-rotsen. Overnachting in Kalambaka. Dag 2 Ga 's ochtends naar Meteora voor een rondleiding door de fascinerende kloosters op de kliffen. Sta versteld van de kliffen, die gemiddeld 300 meter hoog zijn, en voor het eerst werden bewoond in de 9e eeuw door een groep kluizenaarsmonniken die op de rotstorens woonden Vandaag de dag zijn er nog 6 kloosters van de oorspronkelijke 20. Uitzicht op de hele vallei vanaf de prachtige rotstorens, en de rust van de omgeving, maken dit een unieke plek om te bezoeken. Op de terugweg naar Athene maak je een korte stop bij het monument voor Leonidas, de koning van Sparta die sneuvelde in 480 voor Christus tijdens de beroemde slag bij Thermopylae.

Tweedaagse treinreis naar Meteora vanuit Athene

10. Tweedaagse treinreis naar Meteora vanuit Athene

Dag 1 Neem de trein naar Kalambaka vanaf het treinstation van Athene en geniet van een reis die je de kans geeft om de schoonheid van het Griekse platteland te bewonderen. Bij uw aankomst in Kalambaka wacht de Engels sprekende chauffeur u op bij het treinstation, met een bord met uw naam erop om u naar uw hotel te brengen. 'S Avonds ga je mee met de Meteora Sunset Tour om adembenemende uitzichten op Meteora te bewonderen en alle verborgen juweeltjes van deze plek te ontdekken. Dag 2 De volgende ochtend heeft u de mogelijkheid om de activiteit van uw voorkeur te kiezen, de Meteora-wandeltocht of de ochtendtour van een halve dag. De gids zal je ontmoeten in de lobby om samen Meteora te verkennen, en de natuurlijke schoonheid en het culturele erfgoed van dit gebied te ontdekken. Geniet van een reis terug in de tijd en leer de verhalen van de eerste kluizenaars en monniken die de basis legden van de kloostergemeenschap van Meteora. Rond 17.00 uur haalt de chauffeur je op om je naar het treinstation te brengen. Om 17.22 uur vertrekt de trein vanuit Kalambaka en arriveert rond 21.30 uur terug in Athene.

Sitemap Kalampaka

Wil je alle activiteiten in Kalampaka ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kalampaka

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.885 beoordelingen

Geweldige ervaring! Onze gids Rita (Margarita) was briljant! - aangenaam, vriendelijk en zeer behulpzaam. Ze legde de achtergrondinformatie voor de tour zo goed uit. De reis, uitzichtpunten, meteora-ervaring en lunch allemaal geweldig! We hadden onze telefoon in de taxi achtergelaten, we kwamen bij het ontmoetingspunt - Rita deed haar uiterste best om ons te helpen contact te leggen met de taxichauffeur en ze regelde ook een taxi voor ons terug toen de reis was afgelopen - heel erg bedankt. Reis en bedrijf volledig aanbevelen.

De treinrit is lang, maar comfortabel genoeg, zelfs in de tweede klas. Het is absoluut de moeite waard. De landschappen en de kloosters zijn absoluut geweldig. Het is echt iets dat je in het echt moet zien - foto's geven het geen recht. De gidsen zijn leuk en deskundig, en ze geven je je onafhankelijkheid in de eigenlijke kloosters. De bus is voorzien van airconditioning, maar in de hete zomermaanden is de reis nog steeds erg vermoeiend. Hoe dan ook, 5/5, zou het aanraden!

De reis is erg lang, daar moet rekening mee worden gehouden maar alles wordt beloond. Ik denk dat het de beste oplossing is om de plaats te bewonderen zonder na te denken over waar de auto en bergroutes moeten worden achtergelaten. De gidsen vertrekken op het juiste moment, ik zou meer uitleg op prijs hebben gesteld, maar ze zijn genoeg om verrijkt naar huis te gaan

Echt een prachtige dag, prachtige landschappen! Een dag uit Athene nemen is erg nuttig en zal een van onze beste momenten blijven. De trein was bijna een uur te laat, maar het maakt niet uit dat de tour van de meteoren rustig in 4-5 uur kan worden gedaan. Het hebben van een gids is een pluspunt ter plaatse.

Excelente viaje a este maravilloso lugar. La guía Maria excelente. Un buen conocimiento de las historia del lugar y un excelente español. inclusief problemen met moneda ya que los monasterios no aceptan otra cosa que Euros y ella muy amablemente nos brindó su ayuda