Belevingen in
Kalwaria Zebrzydowska

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kalwaria Zebrzydowska: De beste dingen die je niet wil missen

Van Krakau: Johannes Paulus II-dagtour - privévervoer

1. Van Krakau: Johannes Paulus II-dagtour - privévervoer

Om het meeste uit uw dag te halen, is de aanbevolen ophaaltijd rond 9.00 uur. Breng ongeveer 2 uur door in Wadowice, 1 uur in Kalwaria Zebrzydowska en 1 uur in het heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid en het centrum van Johannes Paulus II in Krakau - Lagiewniki. Eindelijk wordt u afgezet bij uw hotel of appartement in het centrum van Krakau. De eerste stop van je tour is in Wadowice Town van Johannes Paulus II, gelegen in het zuiden van Polen, waar Johannes Paulus II werd geboren. Verken het Johannes Paulus II-museum, gevestigd in het ouderlijk huis van de paus, met een interactieve tentoonstelling over zijn leven van een peuter, door zijn studies, de Tweede Wereldoorlog, zijn periode als priester en de aanslag op zijn leven. Op de terugreis naar Krakau, stop bij Kalwaria Zebrzydowska Sancturay, het op een na meest bezochte bedevaartsoord in Polen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Jaarlijks komen er meer dan een miljoen bezoekers naar deze heilige plaats. Reis naar het heiligdom van de goddelijke barmhartigheid en het centrum van Johannes Paulus II in Łagiewniki. Breng hulde aan de relieken van de paus en St. Faustyna Kowalska, die heilig werd verklaard door Johannes Paulus II, en bewonder de indrukwekkende basiliek die in 2002 door de paus werd ingewijd.

Van Krakau: John Paul II Routetour

2. Van Krakau: John Paul II Routetour

Word 's ochtends opgehaald en ga naar Wadowice, de stad waar John Paul II werd geboren en getogen. Bezoek de locatie waar in zijn geheugen een museum werd geopend. Zijn tijdloze boodschap is overgebracht aan mensen over de hele wereld en vertoont zijn ongelooflijke wijsheid en begrip van hedendaagse problemen, waardoor deze plek een populaire bestemming is voor veel katholieken. Natuurlijk, mis ook in Wadowice de beroemde pauselijke fondant niet. De volgende stop is Kalwaria Zebrzydowska Sanctuary and Park, die te vinden is op de UNESCO-lijst van werelderfgoedlocaties. Het wordt beschouwd als de Poolse Calvary Hill. De laatste stop is in Krakau bij Divine Mercy Sanctuary, een locatie dicht bij het hart van de paus, terwijl de overblijfselen van Saint Faustina Kowalska daar rusten. Na de tour word je 's middags in je hotel in Krakau afgezet.

De voetsporen van Johannes Paulus II & Divine Mercy Private Tour

3. De voetsporen van Johannes Paulus II & Divine Mercy Private Tour

Volg de voetsporen van paus Johannes Paulus II en bezoek de dichtstbijzijnde plaatsen naar zijn hart in Krakau en omgeving. De excursie bevat drie hoofdpunten: • Het familiehuis van Karol Wojtyła in Wadowice Bezoek het eerste huis van de toekomstige paus, de plaats waar alles begon. Zie waar hij werd geboren en zijn jeugd doorbracht tijdens een audiorondleiding met een professionele gids. Verken het museum, dat ongeveer 1.200 vierkante meter groot is, verdeeld over vier verdiepingen en bekijk bezienswaardigheden zoals animaties, multimediashows en authentieke dingen van Karol Wojtyla en zijn familie. Breng na een bezoek aan het museum wat vrije tijd door op het marktplein in Wadowice. Proef de fondant - de favoriete zoete snack van de paus in zijn favoriete zoetwaren. • Heiligdom in Kalwaria Zebrzydowska, basiliek en klooster op het Johannes Paulus II-pad. Bekijk het nu UNESCO-werelderfgoed dat bijzonder dicht bij het hart van Johannes Paulus II lag en de cultus van de Lijdende Jezus Christus en Onze-Lieve-Vrouw combineert. • Heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid in Łagiewniki, Kraków Bezoek het heilige complex dat verband houdt met het leven en de activiteit van zuster Faustyna Kowalska. Een bedevaartsoord verbonden met de aanwezigheid van het beeld van Barmhartige Jezus en het graf van Zuster Faustyna Kowalska.  

Wadowice en Kalwaria: John Paul II-route

4. Wadowice en Kalwaria: John Paul II-route

Wadowice is een kleine stad op 50 kilometer van Krakau. Hier Karol Wojtyła, de toekomstige paus Johannes Paulus II werd geboren. De tour omvat een bezoek aan het Family Home van John Paul II, nu een museum dat exposities van het toekomstige huiselijke leven van Pope biedt. De volgende plaats die u zult bezoeken, is de Basiliek van het Aanbod van de Heilige Maagd Maria - een sierlijke kerk waar Karol Wojtyła werd gedoopt en bevestigd. Ga naar Kalwaria Zebrzydowska, een bedevaartsoord gesticht in 1601 en vooral bekend om het Bernardine (Gray Friar) klooster en het complex van 42 kapellen en kerken. Ofwel het Cultureel & Landschapscomplex van het klooster en bedevaartspark van de Bernardine Fathers, deze geweldige plek werd in 1999 toegevoegd aan de UNESCO World Cultural and Natural Heritage List. Breng zeker een bezoek aan de 17e-eeuwse barokke kerk die beroemd is om zijn wonderbaarlijke schilderij van de Heilige Maagd Maria van Kalwaria (Pools voor Golgotha).

In de voetsporen van Johannes Paulus II

5. In de voetsporen van Johannes Paulus II

Je tour begint met een bezoek aan Łagiewniki, dat verbonden is met de cultus van de goddelijke genade, het graf van St. Faustina Kowalska en St. John Paul II. Hier vind je het Divine Mercy Sanctuary en het "Have No Fear!" John Paul II Center, een centrum in Krakau gewijd aan het leven en werk van paus Johannes Paulus II, die ook zijn relikwie herbergt, een glazen capsule van zijn bloed. Op weg naar Wadowice, "de plaats waar het allemaal begon", bezoekt u het Heiligdom in Kalwaria Zebrzydowska, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat in 1999. In Wadowice, de geboorteplaats van de paus, zul je de plaatsen zien die het liefste zijn voor Karol Wojtyła tijdens zijn jeugd en adolescentie, inclusief de parochiekerk waar hij werd gedoopt en het huis waar hij werd geboren, dat nu een museum is. Bezoek ten slotte het paleis van de aartsbisschop, dat de laatste residentie van Wojtyła was, voordat je naar het Vaticaan vertrok in 1978. Daar kun je het beroemde "pauselijke raam" zien, waar Johannes Paulus II altijd kwam opdagen om te kletsen en te chanten met de jeugd van Krakau tijdens al zijn bezoeken en waar duizenden mensen kaarsen staken en baden tijdens zijn laatste dagen.

Van Krakau: Wadowice + Częstochowa Zwarte Madonna

6. Van Krakau: Wadowice + Częstochowa Zwarte Madonna

Wadowice is een kleine stad op 50 km van Krakau. Hier Karol Wojtyła, de toekomstige paus Johannes Paulus II werd geboren. De tour omvat een bezoek aan het Family Home van John Paul II, nu een museum dat exposities van het toekomstige huiselijke leven van Pope biedt. De volgende plaats is de Basiliek van het Aanbod van de Heilige Maagd Maria - een sierlijke kerk waar Karol Wojtyła werd gedoopt en bevestigd. Kalwaria Zebrzydowska, deze bedevaartsstad gesticht in 1601, is het best bekend voor het Bernardine (Gray Friar) klooster en het complex van 42 kapellen en kerken. Ofwel het Cultureel & Landschapscomplex van het klooster en bedevaartspark van de Bernardine Fathers, deze geweldige plek werd in 1999 toegevoegd aan de UNESCO World Cultural and Natural Heritage List. Breng zeker een bezoek aan de 17e-eeuwse barokke kerk die beroemd is om zijn wonderbaarlijke schilderij van de Heilige Maagd Maria van Kalwaria (Pools voor Golgotha). Bezoek de basiliek en het klooster in de stad Jasna Góra en ontdek het heilige overblijfsel van de Zwarte Madonna van Częstochowa. Częstochowa is een van de belangrijkste centra voor religieuze erediensten in Polen, het wordt door velen beschouwd als de spirituele hoofdstad van Polen en het is al honderden jaren een pelgrimsoord voor Polen. Hoog op de bergtop, het klooster heeft het meest beroemde heiligdom voor de Maagd Maria in Polen en het is de thuisbasis van de Zwarte Madonna-schilderij - het gerucht gaat dat hij is geschilderd door St. Luke op een tafelblad gebouwd door Jezus. De Zwarte Madonna, die de Moeder van God afschildert met het Christuskind, wordt verondersteld wonderbaarlijke krachten te hebben door degenen die haar bezoeken.

Van Krakau: Wadowice en Kalwaria Zebrzydowska Tour

7. Van Krakau: Wadowice en Kalwaria Zebrzydowska Tour

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van het katholicisme tijdens deze dagtour door de belangrijkste religieuze bezienswaardigheden van Polen. Ontmoet je gids in je hotel in Krakau en stap in de auto die je rechtstreeks naar de stad Wadowice brengt. Bezoek hier het ouderlijk huis van paus Johannes Paulus II, dat nu is omgebouwd tot een museum, en leer meer over het vroege leven van de Poolse paus. Ga vervolgens naar Kalwaria Zebrzydowska, een bedevaartsoord waar u het Bernardine-klooster en het complex van 42 kapellen en kerken kunt bezoeken. Treed in de voetsporen van belangrijke figuren zoals Johannes Paulus II, de Oostenrijkse keizer en lid van de koninklijke familie, die deze site in de loop der jaren allemaal hebben bezocht. Op de terugweg naar Krakau stop je bij het heiligdom van de goddelijke barmhartigheid in Łagiewniki. Betaal uw respect voor de heilige relikwieën van Saint Faustyna Kowalska en bewonder de architectuur van de moderne basiliek.

Dagtocht: Sporen van paus Johannes Paulus II bij Krakau

8. Dagtocht: Sporen van paus Johannes Paulus II bij Krakau

Geniet van het gemak om opgehaald te worden uit Krakau. Rijd naar het heiligdom van de goddelijke barmhartigheid in Łagiewniki, de rustplaats van Saint Faustina Kowalska en een bedevaartsoord. In 1997 bezocht paus Johannes Paulus II de kerk om te bidden bij het graf van Sint Faustina. Ga verder naar het kleine stadje Kalwaria Zebrzydowska. Bezoek het heiligdom waar paus Johannes Paulus II verschillende bedevaarten maakte. Reis naar de provincie Wadowice en bezoek het huis Johannes Paulus II waar hij is geboren en getogen. Leer meer over zijn leven tijdens een rondleiding. Na de rondleiding heb je tijd om de omgeving te verkennen en te stoppen bij een plaatselijk café voor pauselijke crèmecakes en koffie. Daarna zal uw chauffeur u terug naar Krakau begeleiden.

Krakau: leven van paus Johannes Paulus II Dagtrip naar Wadowice

9. Krakau: leven van paus Johannes Paulus II Dagtrip naar Wadowice

Vertrek vanuit Krakau voor een rondleiding door het leven van paus Johannes Paulus II. Treed in de voetsporen van de paus terwijl je stopt bij belangrijke locaties uit zijn kindertijd. Bekijk het door UNESCO beschermde Sanktuarium Pasyjno-Maryjne en het heiligdom van de goddelijke barmhartigheid. Bezoek Wadowice, de geboorteplaats van paus Johannes Paulus II. Bekijk plaatsen die belangrijk voor hem waren tijdens zijn jeugd, zoals het huis waar hij werd geboren en de parochiekerk waar hij werd gedoopt. Stop bij het Sanktuarium Pasyjno-Maryjne, bezocht door de paus toen hij jonger was. Bewonder het park en de rijen bomen die de religieuze plek omringen. Bij aankomst in Krakau brengt u een bezoek aan de wijk Łagiewniki om het heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid te zien. Nadat je de sereniteit van het heiligdom hebt opgesnoven, ga je het Johannes Paulus II-centrum binnen, waar je verschillende relikwieën van de paus zult vinden, waaronder een flesje met zijn bloed.

Wadowice, Kalwaria en Lagiewniki: John Paul II Tour

10. Wadowice, Kalwaria en Lagiewniki: John Paul II Tour

Ontdek het leven van Karol Wojtyła, de toekomstige paus Johannes Paulus II, die werd geboren in het kleine stadje Wadowice. Begin je rondleiding in zijn ouderlijk huis in Wadowice, waar je tentoonstellingen over het toekomstige leven van toekomstige pausen zult ontdekken. Zie dan de Basiliek van het Aanbod van de Heilige Maagd Maria, de sierlijke kerk waar Karol Wojtyła werd gedoopt en bevestigd. Ontdek vervolgens Kalwaria Zebrzydowska, een bedevaartsoord gesticht in 1601 en vooral bekend door het Bernardine (Gray Friar) klooster en het complex van 42 kapellen en kerken. Deze geweldige plek werd in 1999 toegevoegd aan de UNESCO World Cultural and Natural Heritage List. Bewonder de 17e-eeuwse barokke kerk die beroemd is om zijn miraculeuze schilderij van de Heilige Maagd Maria van Kalwaria (Calvarie). Ga vervolgens verder naar de Łagiewniki-wijk van Krakau, waar u het heiligdom van de goddelijke genade zult vinden. Elk jaar zoeken miljoenen pelgrims van over de hele wereld naar genade. Bekijk het uitgestrekte heiligdom, de congregatie van de zusters van Gods moeder van barmhartigheid, de hoofdkerk en een reeks kapellen. Je ziet ook het standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Barmhartigheid, beelden van St. Stanisław Kostka en St. Maria Magdalena, een foto van St. Jozef met het Kind, en een kist met relikwieën van St. Sister Faustina. U kunt vanaf de uitkijktoren genieten van een panoramisch uitzicht op de stad.

Sitemap Kalwaria Zebrzydowska

Wil je alle activiteiten in Kalwaria Zebrzydowska ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.