Belevingen in
Kalwaria Zebrzydowska

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Kalwaria Zebrzydowska: De beste dingen die je niet wil missen

De voetsporen van Johannes Paulus II & Divine Mercy Private Tour

1. De voetsporen van Johannes Paulus II & Divine Mercy Private Tour

Volg de voetsporen van paus Johannes Paulus II en bezoek de dichtstbijzijnde plaatsen naar zijn hart in Krakau en omgeving. De excursie bevat drie hoofdpunten: • Het familiehuis van Karol Wojtyła in Wadowice Bezoek het eerste huis van de toekomstige paus, de plaats waar alles begon. Zie waar hij werd geboren en zijn jeugd doorbracht tijdens een rondleiding met een professionele gids. Verken het museum, dat ongeveer 1200 vierkante meter groot is, verdeeld over vier verdiepingen en bekijk bezienswaardigheden zoals animaties, multimediashows en authentieke dingen van Karol Wojtyla en zijn familie. Breng na een bezoek aan het museum wat vrije tijd door op het marktplein in Wadowice. Proef de fondant - de favoriete zoete snack van de paus in zijn favoriete zoetwaren. • Heiligdom in Kalwaria Zebrzydowska, basiliek en klooster op het Johannes Paulus II-pad. Bekijk het nu UNESCO-werelderfgoed dat bijzonder dicht bij het hart van Johannes Paulus II lag en de cultus van de Lijdende Jezus Christus en Onze-Lieve-Vrouw combineert. • Heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid in Łagiewniki, Kraków Bezoek het heilige complex dat verband houdt met het leven en de activiteit van zuster Faustyna Kowalska. Een bedevaartsoord verbonden met de aanwezigheid van het beeld van Barmhartige Jezus en het graf van Zuster Faustyna Kowalska.  

...
Van Krakau: Wadowice + Częstochowa Zwarte Madonna

2. Van Krakau: Wadowice + Częstochowa Zwarte Madonna

Wadowice is een kleine stad op 50 km van Krakau. Hier Karol Wojtyła, de toekomstige paus Johannes Paulus II werd geboren. De tour omvat een bezoek aan het Family Home van John Paul II, nu een museum dat exposities van het toekomstige huiselijke leven van Pope biedt. De volgende plaats is de Basiliek van het Aanbod van de Heilige Maagd Maria - een sierlijke kerk waar Karol Wojtyła werd gedoopt en bevestigd. Kalwaria Zebrzydowska, deze bedevaartsstad gesticht in 1601, is het best bekend voor het Bernardine (Gray Friar) klooster en het complex van 42 kapellen en kerken. Ofwel het Cultureel & Landschapscomplex van het klooster en bedevaartspark van de Bernardine Fathers, deze geweldige plek werd in 1999 toegevoegd aan de UNESCO World Cultural and Natural Heritage List. Breng zeker een bezoek aan de 17e-eeuwse barokke kerk die beroemd is om zijn wonderbaarlijke schilderij van de Heilige Maagd Maria van Kalwaria (Pools voor Golgotha). Bezoek de basiliek en het klooster in de stad Jasna Góra en ontdek het heilige overblijfsel van de Zwarte Madonna van Częstochowa. Częstochowa is een van de belangrijkste centra voor religieuze erediensten in Polen, het wordt door velen beschouwd als de spirituele hoofdstad van Polen en het is al honderden jaren een pelgrimsoord voor Polen. Hoog op de bergtop, het klooster heeft het meest beroemde heiligdom voor de Maagd Maria in Polen en het is de thuisbasis van de Zwarte Madonna-schilderij - het gerucht gaat dat hij is geschilderd door St. Luke op een tafelblad gebouwd door Jezus. De Zwarte Madonna, die de Moeder van God afschildert met het Christuskind, wordt verondersteld wonderbaarlijke krachten te hebben door degenen die haar bezoeken.

...
Van Krakau: paus Johannes Paulus II dagtour

3. Van Krakau: paus Johannes Paulus II dagtour

Om het meeste uit uw dag te halen, is de aanbevolen ophaaltijd rond 9.00 uur. Breng ongeveer 2 uur door in Wadowice, 1 uur in Kalwaria Zebrzydowska en 1 uur in het heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid en het centrum van Johannes Paulus II in Krakau - Lagiewniki. Eindelijk wordt u afgezet bij uw hotel of appartement in het centrum van Krakau. De eerste stop van je tour is in Wadowice Town van Johannes Paulus II, gelegen in het zuiden van Polen, waar Johannes Paulus II werd geboren. Verken het Johannes Paulus II-museum, gevestigd in het ouderlijk huis van de paus, met een interactieve tentoonstelling over zijn leven vanaf een peuter, door zijn studies, de Tweede Wereldoorlog, zijn periode als priester en de aanslag op zijn leven. Op de terugreis naar Krakau stop je bij Kalwaria Zebrzydowska Sancturay, het op een na meest bezochte bedevaartsoord in Polen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Jaarlijks komen er meer dan een miljoen bezoekers naar deze heilige plaats. Reis naar het heiligdom van de goddelijke barmhartigheid en het centrum van Johannes Paulus II in Łagiewniki. Breng hulde aan de relieken van de paus en St. Faustyna Kowalska, die heilig werd verklaard door Johannes Paulus II, en bewonder de indrukwekkende basiliek die in 2002 door de paus werd ingewijd.

...
Van Krakau: 7-uur durende Johannes Paulus II & Saint Faustina Tour

4. Van Krakau: 7-uur durende Johannes Paulus II & Saint Faustina Tour

Geniet van een 7 tot 8 uur durende pelgrimstocht vanuit Krakau en bezoek vele religieuze bezienswaardigheden in Polen tijdens deze ongeveer 100 kilometer lange rondreis vanuit Krakau. Je bezoekt eerst de wijk Lagiewniki van Krakau, beroemd gemaakt door de heilige zuster Faustina Kowalska die in de 19e-eeuwse kerk van St. Joseph ligt. De kerk is een bedevaartsoord geworden waar mensen uit heel Europa komen bidden en het graf van St. Faustina bezoeken. Je zult ook het heiligdom van zuster Faustina zien, het heiligdom van de goddelijke barmhartigheid en het Johannes Paulus II-centrum waar zijn relikwie ligt. Je bezoekt ook de UNESCO-site van Kalwaria Zebrzydowska, een populaire bestemming voor toeristen en pelgrims waar je een deel van de beroemde kruisweg kunt zien met 42 kapellen die de passie van Christus illustreren. Je zult ook andere opmerkelijke historische bezienswaardigheden bezoeken, waaronder de kerk en het klooster van de Friars Observants, daterend uit de 17e eeuw en de naar verluidt wonderbaarlijke afbeelding van de Moeder Gods van Kalwaria die daar sinds 1641 staat. Elk jaar op Goede Vrijdag is er een kruispunt met levende karakters. Uiteindelijk kom je aan in de stad Wadowice, waar Karol Wojtyła (paus Johannes Paulus II) werd geboren. Hier bezoekt u zijn familiehuis met modern multimediamuseum naast de parochiekerk uit de 15e eeuw waar hij werd gedoopt. De volgorde van de rondleiding kan veranderen.

...
Wadowice, Kalwaria en Lagiewniki: John Paul II Tour

5. Wadowice, Kalwaria en Lagiewniki: John Paul II Tour

Ontdek het leven van Karol Wojtyła, de toekomstige paus Johannes Paulus II, die werd geboren in het kleine stadje Wadowice. Begin je rondleiding in zijn ouderlijk huis in Wadowice, waar je tentoonstellingen over het toekomstige leven van toekomstige pausen zult ontdekken. Zie dan de Basiliek van het Aanbod van de Heilige Maagd Maria, de sierlijke kerk waar Karol Wojtyła werd gedoopt en bevestigd. Ontdek vervolgens Kalwaria Zebrzydowska, een bedevaartsoord gesticht in 1601 en vooral bekend door het Bernardine (Gray Friar) klooster en het complex van 42 kapellen en kerken. Deze geweldige plek werd in 1999 toegevoegd aan de UNESCO World Cultural and Natural Heritage List. Bewonder de 17e-eeuwse barokke kerk die beroemd is om zijn miraculeuze schilderij van de Heilige Maagd Maria van Kalwaria (Calvarie). Ga vervolgens verder naar de Łagiewniki-wijk van Krakau, waar u het heiligdom van de goddelijke genade zult vinden. Elk jaar zoeken miljoenen pelgrims van over de hele wereld naar genade. Bekijk het uitgestrekte heiligdom, de congregatie van de zusters van Gods moeder van barmhartigheid, de hoofdkerk en een reeks kapellen. Je ziet ook het standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Barmhartigheid, beelden van St. Stanisław Kostka en St. Maria Magdalena, een foto van St. Jozef met het Kind, en een kist met relikwieën van St. Sister Faustina. U kunt vanaf de uitkijktoren genieten van een panoramisch uitzicht op de stad.

...
In de voetsporen van Johannes Paulus II

6. In de voetsporen van Johannes Paulus II

Je tour begint met een bezoek aan Łagiewniki, dat verbonden is met de cultus van de goddelijke genade, het graf van St. Faustina Kowalska en St. John Paul II. Hier vind je het Divine Mercy Sanctuary en het "Have No Fear!" John Paul II Center, een centrum in Krakau gewijd aan het leven en werk van paus Johannes Paulus II, die ook zijn relikwie herbergt, een glazen capsule van zijn bloed. Op weg naar Wadowice, "de plaats waar het allemaal begon", bezoekt u het Heiligdom in Kalwaria Zebrzydowska, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat in 1999. In Wadowice, de geboorteplaats van de paus, zul je de plaatsen zien die het liefste zijn voor Karol Wojtyła tijdens zijn jeugd en adolescentie, inclusief de parochiekerk waar hij werd gedoopt en het huis waar hij werd geboren, dat nu een museum is. Bezoek ten slotte het paleis van de aartsbisschop, dat de laatste residentie van Wojtyła was, voordat je naar het Vaticaan vertrok in 1978. Daar kun je het beroemde "pauselijke raam" zien, waar Johannes Paulus II altijd kwam opdagen om te kletsen en te chanten met de jeugd van Krakau tijdens al zijn bezoeken en waar duizenden mensen kaarsen staken en baden tijdens zijn laatste dagen.

...
Van Krakau: dagbezoek Kalwaria Zebrzydowska & Wadowice

7. Van Krakau: dagbezoek Kalwaria Zebrzydowska & Wadowice

Bezoek sites van belangrijke religieuze en historische waarde voor Polen tijdens een dagexcursie vanuit Krakau. Je eerste stop is in Kalwaria Zebrzydowska, een UNESCO-werelderfgoed. Dit is het kloostercomplex van de Bernardines Franciscanen. Het is een uitzonderlijk cultureel monument in een natuurlijke omgeving dat vanaf het begin duizenden pelgrims heeft aangetrokken. Loop door het kloostercomplex met de vroegbarokke kerk en tientallen kapellen verspreid in een prachtig landelijk landschap. Ga dan verder naar Wadowice, gelegen aan de rivier de Skawa aan de samenvloeiing van de Wisla, in het oostelijke deel van de uitlopers van Silezië (Pogórze Śląskie). Het is vooral bekend als de geboorteplaats van paus Johannes Paulus II en herbergt een basiliek uit de 15e eeuw. Aan het einde van je tour ga je terug naar Krakau.

...
Van Krakau: Johannes Paulus II Tour

8. Van Krakau: Johannes Paulus II Tour

Bezoek tijdens deze tour vanuit Krakau de belangrijke en geliefde plaatsen van Johannes Paulus II. In Wadowice, de geboorteplaats van de paus, zie je de plaatsen die Karol Wojtyła het meest dierbaar waren tijdens zijn kindertijd en adolescentie, inclusief de parochiekerk waar hij werd gedoopt en het huis waar hij werd geboren, dat nu een museum is. Bezoek Kalwaria Zebrzydowska met zijn prachtige klooster en kerk en ontdek waarom deze plek zo belangrijk was voor Johannes Paulus II. Ga naar Krakau's Łagiewniki, het graf van St. Faustina Kowalska en St. Johannes Paulus II. Hier vindt u het heiligdom van de goddelijke barmhartigheid en de "Have No Fear!" John Paul II Center, een centrum in Krakau gewijd aan het leven en werk van paus Johannes Paulus II.

...
Krakau: volg de voetsporen van Johannes Paulus II

9. Krakau: volg de voetsporen van Johannes Paulus II

Er zijn veel plaatsen over de hele wereld die geliefd waren bij Johannes Paulus II. Maar onder hen zijn er drie die ongetwijfeld als de meest betekenisvolle kunnen worden beschouwd. In Wadowice, de geboorteplaats van de paus, ziet u de plaatsen die Karol Wojtyła het meest dierbaar waren tijdens zijn kindertijd en adolescentie, inclusief de parochiekerk waar hij werd gedoopt en het huis waar hij werd geboren, dat nu een museum is. We zullen ook Kalwaria Zebrzydowska bezoeken, met zijn prachtige klooster en kerk, die JPII ons vroeg te verkennen "tijdens zijn leven en na zijn dood". Daarna gaan we verder naar de wijk Łagiewniki in Krakau, die verbonden is met de cultus van de Goddelijke Barmhartigheid, het graf van St. Faustina Kowalska en St. Johannes Paulus II. Hier vind je het Divine Mercy Sanctuary en de 'Have No Fear!' John Paul II Center, gewijd aan zijn leven en werk, dat ook een glazen capsule van zijn bloed en relikwie herbergt.

...
Wadowice en Kalwaria: John Paul II-route

10. Wadowice en Kalwaria: John Paul II-route

Wadowice is een kleine stad op 50 kilometer van Krakau. Hier Karol Wojtyła, de toekomstige paus Johannes Paulus II werd geboren. De tour omvat een bezoek aan het Family Home van John Paul II, nu een museum dat exposities van het toekomstige huiselijke leven van Pope biedt. De volgende plaats die u zult bezoeken, is de Basiliek van het Aanbod van de Heilige Maagd Maria - een sierlijke kerk waar Karol Wojtyła werd gedoopt en bevestigd. Ga naar Kalwaria Zebrzydowska, een bedevaartsoord gesticht in 1601 en vooral bekend om het Bernardine (Gray Friar) klooster en het complex van 42 kapellen en kerken. Ofwel het Cultureel & Landschapscomplex van het klooster en bedevaartspark van de Bernardine Fathers, deze geweldige plek werd in 1999 toegevoegd aan de UNESCO World Cultural and Natural Heritage List. Breng zeker een bezoek aan de 17e-eeuwse barokke kerk die beroemd is om zijn wonderbaarlijke schilderij van de Heilige Maagd Maria van Kalwaria (Pools voor Golgotha).

...

Sitemap Kalwaria Zebrzydowska

Wil je alle activiteiten in Kalwaria Zebrzydowska ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.