Datums kiezen

Ontdek het beste van
Kanchanaburi

Onze aanbevelingen voor Kanchanaburi

Vanuit Bangkok: Erawan Park & Kanchanaburi Tour in kleine groep

1. Vanuit Bangkok: Erawan Park & Kanchanaburi Tour in kleine groep

Bezoek de regio Kanchanaburi in West-Thailand en ontdek de plaatselijke geschiedenis tijdens deze dagtrip met gids. Bezoek tijdens deze gedenkwaardige dagtrip vanuit Bangkok de Dodenspoorweg die in 1957 op de kaart werd gezet door de film 'Bridge Over the River Kwai'. Begin bij het JEATH Museum, gewijd aan de geallieerde krijgsgevangenen die stierven bij de bouw van de Birmese spoorweg. Dit museum is een trieste maar belangrijke herinnering aan de geschiedenis van Thailand. Men denkt dat er in deze periode meer dan 100.000 levens verloren zijn gegaan. Bezoek de historische Bridge over the River Kwai voor je volgende stop. Wandel over de brug, bewonder het indrukwekkende landschap en neem een moment om terug te denken aan het verleden, voordat je 's avonds terugkeert naar je accommodatie/ trefpunt. Ga verder naar een van de meest geliefde nationale parken van het land, Erawan National Park. Kom in contact met de ongerepte natuur bij de Erawan Waterval met zeven niveaus, turquoise poelen en een reeks kalksteengrotten aan de voet. Geniet van het indrukwekkende landschap en neem een moment om terug te denken aan het verleden, voordat je 's avonds terugkeert naar je accommodatie/ trefpunt. Geniet van een low-impact manier van verkennen. Op deze tour verken je duurzame ervaringen waarbij het verstrekken van water in glazen flessen en het compenseren van koolstofuitstoot bij elke tour prioriteit heeft, zodat je milieu-impact en koolstofvoetafdruk worden verminderd.

Opvangcentrum voor olifanten & hoogtepunten Kanchanaburi

2. Opvangcentrum voor olifanten & hoogtepunten Kanchanaburi

Deze dagtour gaat van start wanneer je de groep ontmoet en naar ElephantsWorld rijdt. Kom meer te weten over dit toevluchtsoord voor oude en geredde olifanten, die hun resterende jaren goed verzorgd zullen doorbrengen in een natuurlijke omgeving. Help de dieren verzorgen door ze te voeren, voedsel te verzamelen en te wassen. Geniet rond het middaguur van een lunchbuffet voordat je erop uittrekt om de belangrijkste bezienswaardigheden van Kanchanaburi te bekijken. Bezoek de brug over de rivier de Kwai, die deel uitmaakt van het beruchte Dode Spoor, gebouwd door gevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vervolg je rondreis met een stop op de Kanchanaburi Oorlogsbegraafplaats, de laatste rustplaats van 6.982 geallieerde gevangenen die zijn omgekomen tijdens de aanleg van de spoorweg.

Van Bangkok: historische dagtour naar River Kwai

3. Van Bangkok: historische dagtour naar River Kwai

Kom meer te weten over de aanleg van de Birma-spoorlijn, ook wel bekend als de 'Dodenspoorlijn', tijdens deze historische tour van 10 uur naar Kanchanaburi, ongeveer 130 kilometer ten westen van Bangkok. Bij aankomst maakt u een rondleiding op de goed onderhouden oorlogsbegraafplaats, waar de graven van naar schatting 9.000 geallieerde soldaten worden verzorgd. Ze kwamen om tijdens de aanleg van de beruchte "Dodenspoorlijn", waarvan de Japanners hadden gehoopt dat deze zich helemaal tot aan de Birmese grens zou uitstrekken. Ontdek de verschrikkelijke geschiedenis van de spoorweg in het Thailand-Birma Railway Centre, een interactief museum, onderzoeks- en informatiecentrum gewijd aan de presentatie van het verhaal van de Thailand-Birma Railway, gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zie het verleden herschapen en herbeleefd met foto's en artefacten. Je rijdt ook met een trein langs het originele Death Railway-spoor, met een uitgebreide lunch die wacht op het ontschepingsstation. Keer in de late namiddag terug naar Bangkok voor het inleveren van uw hotel.

Bangkok: Olifantenopvang & Erawan Waterval Tour

4. Bangkok: Olifantenopvang & Erawan Waterval Tour

Je begint je avontuur met een vroege ophaalservice voordat je naar het olifantenreservaat gaat. ElephantsWorld is een natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor deze intelligente en trotse dieren. Eenmaal daar luister je naar een introductie en veiligheidsbriefing voordat je voedsel voor de olifanten bereidt. Maak je helemaal vuil en geef de olifanten een modderbad voordat je naar de rivier gaat om ze af te spoelen. Er is wat tijd om te douchen voordat je aanschuift voor een heerlijk lunchbuffet. Nadat je jezelf heerlijke Thaise gerechten hebt voorgezet, voer je het voedsel dat je eerder hebt bereid aan de olifanten. In het Erawan National Park trek je door de weelderige bossen en grotten voordat je aankomt bij de Erawan Waterval. Deze beroemde schoonheid met zeven niveaus en smaragdgroene poelen is een geweldige plek om een duik te nemen of gewoon te ontspannen en te genieten van het landschap. Geniet van een low-impact manier van verkennen. Op deze tour verken je duurzame ervaringen waarbij water in glazen flessen de prioriteit heeft en de CO2-uitstoot bij elke tour wordt gecompenseerd, zodat je milieu-impact en CO2-voetafdruk worden verkleind.

Luchthavens Bangkok: transfer Pattaya, Hua Hin en meer

5. Luchthavens Bangkok: transfer Pattaya, Hua Hin en meer

Reis tussen Suvarnabhumi Airport en Don Mueang Airport. Geniet van een privétransfer in een comfortabel busje of auto. Reis van de luchthaven naar grote vakantiebestemmingen zoals Pattaya, Hua Hin, Ayutthaya, Kanchanaburi, Koh Samet, Koh Chang of Laem Chabang. Vermijd het ongemak van het navigeren in het openbaar vervoer met zware tassen. Reis in plaats daarvan in het comfort van een voertuig met airconditioning rechtstreeks naar de gewenste bestemming. Zodra u aankomt op de luchthaven wordt u opgewacht door een professionele chauffeur die u zal helpen met uw bagage. Deze service omvat snelwegkosten, verzekeringen en gratis mineraalwater aan boord.

Vanuit Bangkok: privétour Death Railway & River Kwai Bridge

6. Vanuit Bangkok: privétour Death Railway & River Kwai Bridge

Profiteer van het ophalen in de vroege ochtend bij uw hotel in Bangkok en reis vervolgens per privévoertuig met airconditioning naar Kanchanaburi, aan het einde van de 18e eeuw gesticht door koning Rama I als een defensieve buitenpost tegen aanvallen vanuit Birma. Bezoek het interactieve Birmese Spoorwegmuseum, gewijd aan de presentatie van de geschiedenis van de Thailand-Birma-spoorlijn die in 1943 door het Japanse rijk werd gebouwd. Bekijk historische foto's en modellen om een beter begrip te krijgen van de achtergrond van wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurde. Betaal je respect op de oorlogsbegraafplaats en bezoek het monument voor zo'n 6.000 geallieerde krijgsgevangenen. Maak vervolgens een schilderachtige treinrit op de beruchte Dodenspoorweg, gebouwd door krijgsgevangenen in opdracht van de Japanners. Pauzeer voor een lokale lunch in een restaurant, voordat je terugreist naar Bangkok.

Bangkok: 2-daagse tour Kwai-rivier & Nationaal Park Erawan

7. Bangkok: 2-daagse tour Kwai-rivier & Nationaal Park Erawan

Dag 1: Vroeg in de ochtend tussen 07:00 en 07:30 uur ontmoeten je persoonlijke gids en chauffeur je in de lobby van je hotel in Bangkok. Je begint met een bezoek aan de drijvende markt van Damnoen Saduak. Vlakbij de markt ga je aan boord van een snelle long-tail boot, die je door de smalle "khlongs" naar de markt brengt. Op de markt kun je genieten van het kijken naar boeren die fruit en vele soorten lokale producten verkopen in hun boten. Als je wilt, kun je een van de waterfietsen nemen om door de markt te varen (optioneel). Na deze geweldige ervaring vervolg je je reis naar de brug over de River Kwai, de begraafplaats van de Geallieerde Strijdkrachten en het JEATH oorlogsmuseum. Daarna reis je opnieuw per longtailboot naar het Jungle Raft, een uniek, drijvend hotel midden in de jungle, gemaakt van hout en bamboe. Het resort biedt een unieke accommodatie-ervaring direct aan de stromende Kwai Noi rivier. Alle drijvende kamers liggen verscholen in een drijvende bamboe lodge die is aangemeerd langs de historische rivier de Kwai Noi en wordt omringd door weelderig groene bergen en jungle. In deze "floatel" stroomt de historische rivier Kwai Noi onder je bed door. De muren zijn geweven van lokaal bamboe en versierd met houten meubels die de leefstijl van de Mon weerspiegelen (hotel afhankelijk van beschikbaarheid). Dag 2: Na het ontbijt brengt je gids je per long-tail boot terug naar je privévoertuig. Na nog eens 45 minuten tot 1 uur reizen ga je naar het Erawan National Park, waar je de mooiste watervallen van Thailand vindt: de Erawan Waterfalls. De waterval bestaat uit 7 plateaus en je kunt via een klein junglepad naar het hoogste niveau wandelen. Na het bereiken van de top heb je nog genoeg tijd om de natuurlijke visbaden te ontdekken, de natuurlijk gevormde glijbanen te bekijken en te gaan zwemmen. Na de lunch word je teruggebracht naar je hotel in Bangkok.

Van Bangkok: privé-autohuur naar de provincie Kanchanaburi

8. Van Bangkok: privé-autohuur naar de provincie Kanchanaburi

Verlaat de drukke stad Bangkok een dagje om Kanchanaburi te verkennen, een stad vol prachtige natuur en historische bezienswaardigheden uit de periode van de Tweede Wereldoorlog. Geniet van een privétour met de flexibiliteit om uw bezoek te ontwerpen op basis van 3 routes. Na een lange dag sightseeing, wordt u 's avonds teruggebracht naar uw hotel in Bangkok. Programma 1: alleen autohuur voor bezienswaardigheden in de stad Kanchanaburi Bezoek met dit programma de oorlogsbegraafplaats van Kanchanaburi, de belangrijkste begraafplaats voor slachtoffers van Japanse gevangenschap tijdens de aanleg van de Thailand-Birma-spoorweg, en de echte brug over de rivier de Kwai. Kom meer te weten over de beruchte spoorlijn in het Death Railway Museum en het JEATH War Museum. Programma 2: Autoverhuur naar bezienswaardigheden in de stad Kanchanaburi en de Erawan-watervallen Naast de bezienswaardigheden die in programma 1 zijn bezocht, kun je met dit programma ook de Erawan-watervallen verkennen en wat vrije tijd doorbrengen met erin zwemmen. Programma 3 - Autoverhuur voor bezienswaardigheden in de stad Kanchanaburi & Hellfire Pass Naast de bezienswaardigheden die in programma 1 zijn bezocht, neemt dit programma je ook mee naar de Hellfire Pass, een doorsnijding van de voormalige Birmaspoorweg, ook wel de Dodenspoorweg genoemd, in Thailand.

Bangkok: Kanchanaburi, 2-Dagen Glamping in de Jungle & Erawan

9. Bangkok: Kanchanaburi, 2-Dagen Glamping in de Jungle & Erawan

Dag 1: Het avontuur begint We vertrekken vanuit Bangkok en leggen een afstand van 90 kilometer af naar onze eerste stop. Ontdek de wonderen van de beroemde spoorwegmarkt: we zullen het spannende moment zien waarop de verkopers haastig hun kraampjes inpakken vlak voordat de trein passeert. Geniet van een ritje op een typische lange tegelboot door de drijvende markt: we nemen de typische lange tegelboot om naar de markt langs de grachten te gaan (klongs in het Thais) Verken de levendige drijvende markt: vrije tijd om door de smalle straatjes te wandelen, de typische producten te proeven, de omgeving te verkennen en op je gemak te genieten vanaf deze fantastische plek. Bezoek de brug over de rivier de Kwai: van de hand van onze gids zullen we leren over de interessante historische gebeurtenissen die in dit gebied plaatsvonden. We hebben tijd voor foto's en video's. Neem een geweldige lunch in een traditioneel restaurant in Kanchanaburi: we zullen authentieke en heerlijke Thaise gerechten proeven in een gezellig restaurant aan de rivier. Slaap in de jungle van Kanchanaburi. Glamping-ervaring. Bij aankomst in onze junglelodge wordt u verwelkomd in uw luxe glampingkamp. Stel je voor dat je verblijft in een ruime tent voorzien van een comfortabel bed, elektriciteit, stromend water, een gezellige zithoek en een eigen badkamer. De winkels zijn prachtig ingericht en zorgen voor een serene en rustige sfeer, een unieke ervaring die je minstens één keer in je leven moet meemaken. Genesteld in het hart van de jungle van Kanchanaburi, omringd door torenhoge bomen en de rustige geluiden van de natuur, wordt u 's ochtends wakker met het melodieuze getjilp van vogels en het ritselen van bladeren in de wind. Wanneer u uw tent uitstapt, wordt u begroet door een prachtig uitzicht op weelderig groen dat zich uitstrekt zover het oog reikt. Geniet van een heerlijke typisch Thaise barbecue: Beleef een Feest van Smaken Een van de hoogtepunten van glamping in Kanchanaburi is de spannende barbecuedinerervaring. Verras uw smaakpapillen met een grote verscheidenheid aan voortreffelijke gegrilde producten, bereid door lokale Thaise experts in de lokale keuken. Van lekker vlees tot heerlijke lokale groenten. Dag 2 Ontdek de schoonheid van de watervallen in Erawan National Park Na het wonderlijke ontbijt geserveerd in een natuurlijke en schoonheidsomgeving, maak je je klaar om betoverd te worden door de prachtige Erawan-watervallen, een reeks indrukwekkende watervallen genesteld in de jungle. Neem een verfrissende duik in de smaragdgroene poelen, wandel over weelderige paden en bewonder het kristalheldere water dat door de kalksteenformaties stroomt. Het is de perfecte plek voor natuurliefhebbers en avonturiers. Bezoek Asitique, een bruisende en iconische avondmarkt in Bangkok, en begin aan een cruise op de Chao Phraya-rivier, een dinerbuffet en een open bar met Thais bier en frisdranken. Eindig in het Samsen Street Hotel.

Vanuit Bangkok: 2-daagse reis Rivier Kwai & drijvend hotel

10. Vanuit Bangkok: 2-daagse reis Rivier Kwai & drijvend hotel

Je wordt opgehaald bij je hotel in Bangkok en reist naar het westen van Thailand, naar de provincie Kanchanaburi. Je avontuur begint.  Eerst breng je een bezoek aan het Thailand-Birmaspoorwegcentrum, een interactief museum en onderzoeks- en informatiecentrum gewijd aan de geschiedenis van de Thailand-Birmaspoorweg. Vervolgens bekijk je de geallieerde militaire begraafplaats waar 6.000 geallieerde krijgsgevangenen liggen die langs de spoorweg het leven lieten en na de oorlog naar deze laatste rustplaats werden gebracht. Je volgende bestemming is de wereldberoemde Brug over de Kwai, een deel van de dodenspoorweg, die door de geallieerde krijgsgevangenen werd gebouwd. Hierna vaar je in een langstaartboot over de rivier de Kwai naar het drijvende hotel op de River Kwai Jungle Rafts om te lunchen. Na de lunch reis je verder stroomafwaarts naar de Phu Takian Pier waar je het Hellfire Pass-monument bezoekt. Terug op de vlotten kun je genieten van een avondmaaltijd, gevolgd door een Mon-dansvoorstelling van 45 minuten. Je tweede dag begint met een bezoek aan een dorp van de Mon-stam. Hier kom je meer te weten over de lokale tradities en gebruiken. Je trekt een stuk door de jungle en geniet van een lunch in een lokaal restaurant. Dan is het tijd om in een historische trein een rit te maken over de dodenspoorlijn. Je rijdt over een houten viaduct heen dat door de geallieerde krijgsgevangenen werd gebouwd. 's Avonds word je teruggebracht naar je hotel in Bangkok en kun je nagenieten van je 2-daagse reis.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Kanchanaburi

Alle activiteiten

41 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Kanchanaburi

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kanchanaburi?

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Kanchanaburi?

Andere activiteiten in Kanchanaburi

Wil je alle activiteiten in Kanchanaburi bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kanchanaburi

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 907 beoordelingen

Onze gids Ken heeft ons echt in de watten gelegd. We konden er alles aan vragen en deed er alles aan om het naar onze zin te maken. Hij regelde telkens de beste tafeltjes wanneer we iets wilden eten (in de floating river hotel kregen we steeds het beste plekje aan het water). Hij bracht ons vroeg in de morgen naar een coconut village (onvoorzien), we waren er als eerste en hadden daardoor alle tijd en plaats om alles te kunnen zien én proeven. Heel tof! Voor het bezoek aan de floating markt zorgde hij voor de juiste timing. Het bezoek aan de Erawan watervallen was ook heel tof, we kregen alle tijd om helemaal naar boven te wandelen en te gaan zwemmen waar we wilden. Het beste van al was dat hij ons na afloop nog zelfs heeft begeleid tot op het treinstation van Bangkok! Als dat geen topgids was!!! Een dikke 10, we voelden ons zonder hem ineens toch eventjes alleen. Ken, you’re the best

Het was een zeer plezierige reis, ondanks de afstand (vooral op de terugreis). Een bezoek aan een River Kwai-brug is absoluut een groot probleem voor fans van geschiedenis (en de film). Degenen die zich niet bewust zijn van de geschiedenis achter de aanleg ervan als onderdeel van de Dodenspoorlijn krijgen een schoktherapie. Het mooiste deel van de reis is echter het bezoek aan het Erawan National Park en zijn zeven watervallen. De klim is niet al te zwaar en we bereikten de laatste in minder dan 2 uur. Echt een onvergetelijke ervaring. Je kunt in de vijvers zwemmen, dus neem een zwempak mee :)

Geweldige keuze voor een pne-dagtocht! Pop (de gids) was erg aardig, legde een beetje uit de geschiedenis van Thailand in de Tweede Wereldoorlog in het JEATH-museum voor kleine oorlogen. We stopten even bij de brug over de rivier de Kwae. De Erawan-waterval is prachtig, maar houd er rekening mee dat het toeristisch is. Tip: trek op het tweede niveau je zwempak aan en loop dan naar het 7e niveau. Op weg naar beneden kun je zwemmen op welk niveau je maar wilt. Ik wou dat we daar wat meer tijd hadden, maar het is een lange rit vanuit Bangkok.

Echt geweldig! Ik hield van de interactie met de olifanten! De gids ter plaatse was erg grappig en maakte onze dag geweldig! De olifanten worden goed behandeld en ze hebben zo'n mooie ruimte om in te lopen (bergen, rivieren, velden,)

Het was erg leuk. Veel gedaan op een dag. De reisleider was erg goed geïnformeerd en wist heel veel te vertellen. De lunch was ook lekker. De bus zat niet lekker. De rugleuning zat veel te veel naar voren (niet verstelbaar)