De populairste activiteiten van Kanchanaburi

Opvangcentrum voor olifanten & hoogtepunten Kanchanaburi

1. Opvangcentrum voor olifanten & hoogtepunten Kanchanaburi

Deze dagtour gaat van start wanneer je de groep ontmoet en naar ElephantsWorld rijdt. Kom meer te weten over dit toevluchtsoord voor oude en geredde olifanten, die hun resterende jaren goed verzorgd zullen doorbrengen in een natuurlijke omgeving. Help de dieren verzorgen door ze te voeren, voedsel te verzamelen en te wassen. Geniet rond het middaguur van een lunchbuffet voordat je erop uittrekt om de belangrijkste bezienswaardigheden van Kanchanaburi te bekijken. Bezoek de brug over de rivier de Kwai, die deel uitmaakt van het beruchte Dode Spoor, gebouwd door gevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vervolg je rondreis met een stop op de Kanchanaburi Oorlogsbegraafplaats, de laatste rustplaats van 6.982 geallieerde gevangenen die zijn omgekomen tijdens de aanleg van de spoorweg.

Vanuit Bangkok: kleine groepstour Erawan Park & Kanchanaburi

2. Vanuit Bangkok: kleine groepstour Erawan Park & Kanchanaburi

Bezoek tijdens een dagexcursie met gids de regio Kanchanaburi in het westen van Thailand en kom meer te weten over de plaatselijke geschiedenis. Tijdens deze onvergetelijke dagexcursie vanuit Bangkok bezoek je de Dodenspoorlijn die bekend is geworden door de film 'Bridge over the River Kwai' uit 1957. Begin bij een van de meest geliefde nationale parken van het land, Erawan National Park. Kom in contact met de ongerepte natuur bij de Erawan Waterval met zeven niveaus, turquoise poelen en een reeks kalksteengrotten aan de voet van de waterval.  Ga dan verder naar het JEATH-museum, dat in het teken staat van de geallieerde oorlogsslachtoffers die gestorven zijn tijdens de bouw van de Birmese spoorlijn. Dit museum is een trieste maar belangrijke herinnering aan de geschiedenis van Thailand. In deze periode zijn er waarschijnlijk meer dan 100.000 levens verloren gegaan.  Bezoek ten slotte de historische brug over de River Kwai. Wandel over de brug, bewonder het indrukwekkende landschap en neem een moment om terug te denken aan het verleden, voordat je in de avond weer terugkeert naar je accommodatie of naar het ontmoetingspunt.

Vanuit Bangkok: dagtour in kleine groep door Kanchanaburi

3. Vanuit Bangkok: dagtour in kleine groep door Kanchanaburi

Kom meer te weten over de aanleg van de Birmaspoorweg, ook wel de Dodenspoorlijn genoemd, tijdens deze historische rondleiding van 10 uur naar Kanchanaburi, ongeveer 130 kilometer ten westen van Bangkok. Bij aankomst reis je rond de goed onderhouden War Cemetery, waar de graven van naar schatting 9000 geallieerde soldaten zich bevinden. Ze kwamen om terwijl ze de beruchte Dodenspoorlijn aanlegden, waarvan de Japanners gehoopt hadden dat deze helemaal tot aan de Birmese grens zou reiken. Je ontdekt de vreselijke geschiedenis van de spoorweg in het JEATH Museum dat zijn naam dankt aan de eerste letters van de woorden Japan, Engeland, Amerika/Australië, Thailand en Holland. Bekijk hoe de geschiedenis is nagebouwd en herleefd met foto's en artefacten. Je rijdt ook per trein langs de originele spoorlijn tot het laatste station, waar een uitgebreide lunch je opwacht. Daarna keer je terug naar Bangkok in de late namiddag voor de terugbrengservice naar het hotel.

Vanuit Bangkok: privétour Death Railway & River Kwai Bridge

4. Vanuit Bangkok: privétour Death Railway & River Kwai Bridge

Profiteer van het ophalen in de vroege ochtend bij uw hotel in Bangkok en reis vervolgens per privévoertuig met airconditioning naar Kanchanaburi, aan het einde van de 18e eeuw gesticht door koning Rama I als een defensieve buitenpost tegen aanvallen vanuit Birma. Bezoek het interactieve Birmese Spoorwegmuseum, gewijd aan de presentatie van de geschiedenis van de Thailand-Birma-spoorlijn die in 1943 door het Japanse rijk werd gebouwd. Bekijk historische foto's en modellen om een beter begrip te krijgen van de achtergrond van wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurde. Betaal je respect op de oorlogsbegraafplaats en bezoek het monument voor zo'n 6.000 geallieerde krijgsgevangenen. Maak vervolgens een schilderachtige treinrit op de beruchte Dodenspoorweg, gebouwd door krijgsgevangenen in opdracht van de Japanners. Pauzeer voor een lokale lunch in een restaurant, voordat je terugreist naar Bangkok.

Bangkok: rondleiding olifantenopvang en Erawan-waterval

5. Bangkok: rondleiding olifantenopvang en Erawan-waterval

Je begint je avontuur met een vroege pick-up voordat je naar het olifantenreservaat gaat. ElephantsWorld is een natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor het helpen van deze intelligente en trotse wezens. Eenmaal daar luister je naar een inleiding en veiligheidsbriefing voordat je voedsel voor de olifanten klaarmaakt. Maak je vuil en geef de olifanten een modderbad voordat je naar de rivier gaat om ze af te spoelen. Er is wat tijd om te douchen voordat je je tegoed doet aan een heerlijk lunchbuffet. Nadat je jezelf hebt geholpen met heerlijke Thaise gerechten, voer je de olifanten het voedsel dat je eerder hebt bereid. In Erawan National Park trek je door de weelderige bossen en grotten voordat je aankomt bij de Erawan-waterval. Deze beroemde schoonheid met zeven niveaus en zijn smaragdgroene poelen is een geweldige plek om een duik te nemen of gewoon te ontspannen en te genieten van het landschap.

Vanuit Bangkok: privétour Erawan Park & olifanten voeren

6. Vanuit Bangkok: privétour Erawan Park & olifanten voeren

Geniet 's morgens vroeg van het prachtige landschap tijdens de ontspannende rit naar Erawan National Park. Het park bestaat uit 7 niveaus van watervallen. Wandel naar het hoogste niveau, via een junglepad en ontdek de natuurlijke viskuuroorden, bekijk de natuurlijk gevormde glijbanen en neem een verfrissende duik. Na een smakelijke lunch bezoek je een lokaal olifantenkamp en heb je de mogelijkheid om een lokaal olifantenkamp te bezoeken. Interageer en voed deze majestueuze dieren en maak herinneringen die een leven lang meegaan. Op de terugweg naar Bangkok geniet je van een korte stop bij de brug over de rivier de Kwai om je benen te strekken en wat foto's te maken.

Vanuit Bangkok: Erawan & hoogtepunten van Kanchanaburi

7. Vanuit Bangkok: Erawan & hoogtepunten van Kanchanaburi

Geniet van een privé dagtocht vanuit Bangkok naar Kanchanaburi met jouw persoonlijke gids. Je begint de dag om 07:00 uur met de ophaalservice bij je hotel in Bangkok. Met een privéwagen met airconditioning wordt je naar de topbestemmingen in Kanchanaburi gebracht. Eerst  bezoek je de brug over de rivier de Kwai, een brug in Kanchanaburi die beroemd werd dankzij de film The Bridge over the River Kwai. Vervolgens bezoek je de waterval in het Erawan Nationaal Park, een van de mooiste watervallen in Thailand met een hoogte van 500 meter boven de zeespiegel. Hier kun je ontspannen of een optionele wandeltocht naar de top van de waterval maken (ongeveer 1,5 km). Na het bezoek aan de waterval kun je genieten van een optionele lunch in een lokaal restaurant. Hierna bezoek je de grot van de Krasae Boeddha en stap je in een trein om gedurende ongeveer 30 minuten de voormalige Spoorlijn des Doods te volgen. Vervolgens stap je weer in je wagen met airconditioning om terug te rijden naar je hotel in Bangkok.

Glamping in de jungle van Kanchanabury en Erawan-watervallen 2 dagen

8. Glamping in de jungle van Kanchanabury en Erawan-watervallen 2 dagen

Dag 1: Het avontuur begint We vertrekken vanuit Bangkok en leggen een afstand van 90 kilometer af naar onze eerste stop. Ontdek de wonderen van de beroemde spoorwegmarkt: we zullen het spannende moment zien waarop de verkopers haastig hun kraampjes inpakken vlak voordat de trein passeert. Geniet van een ritje op een typische lange tegelboot door de drijvende markt: we nemen de typische lange tegelboot om naar de markt langs de grachten te gaan (klongs in het Thais) Verken de levendige drijvende markt: vrije tijd om door de smalle straatjes te wandelen, de typische producten te proeven, de omgeving te verkennen en op je gemak te genieten vanaf deze fantastische plek. Bezoek de brug over de rivier de Kwai: van de hand van onze gids zullen we leren over de interessante historische gebeurtenissen die in dit gebied plaatsvonden. We hebben tijd voor foto's en video's. Neem een geweldige lunch in een traditioneel restaurant in Kanchanaburi: we zullen authentieke en heerlijke Thaise gerechten proeven in een gezellig restaurant aan de rivier. Slaap in de jungle van Kanchanaburi. Glamping-ervaring. Bij aankomst in onze junglelodge wordt u verwelkomd in uw luxe glampingkamp. Stel je voor dat je verblijft in een ruime tent voorzien van een comfortabel bed, elektriciteit, stromend water, een gezellige zithoek en een eigen badkamer. De winkels zijn prachtig ingericht en zorgen voor een serene en rustige sfeer, een unieke ervaring die je minstens één keer in je leven moet meemaken. Genesteld in het hart van de jungle van Kanchanaburi, omringd door torenhoge bomen en de rustige geluiden van de natuur, wordt u 's ochtends wakker met het melodieuze getjilp van vogels en het ritselen van bladeren in de wind. Wanneer u uw tent uitstapt, wordt u begroet door een prachtig uitzicht op weelderig groen dat zich uitstrekt zover het oog reikt. Geniet van een heerlijke typisch Thaise barbecue: Beleef een Feest van Smaken Een van de hoogtepunten van glamping in Kanchanaburi is de spannende barbecuedinerervaring. Verras uw smaakpapillen met een grote verscheidenheid aan voortreffelijke gegrilde producten, bereid door lokale Thaise experts in de lokale keuken. Van lekker vlees tot heerlijke lokale groenten. Dag 2 Ontdek de schoonheid van de watervallen in Erawan National Park Na het wonderlijke ontbijt geserveerd in een natuurlijke en schoonheidsomgeving, maak je je klaar om betoverd te worden door de prachtige Erawan-watervallen, een reeks indrukwekkende watervallen genesteld in de jungle. Neem een verfrissende duik in de smaragdgroene poelen, wandel over weelderige paden en bewonder het kristalheldere water dat door de kalksteenformaties stroomt. Het is de perfecte plek voor natuurliefhebbers en avonturiers. Bezoek Asitique, een bruisende en iconische avondmarkt in Bangkok, en begin aan een cruise op de Chao Phraya-rivier, een dinerbuffet en een open bar met Thais bier en frisdranken. Eindig in het Samsen Street Hotel.

Bangkok: 2-daagse tour Kwai-rivier & Nationaal Park Erawan

9. Bangkok: 2-daagse tour Kwai-rivier & Nationaal Park Erawan

Dag 1: Je persoonlijke gids en chauffeur ontmoet je vroeg in de morgen om 07:30 uur in de lobby van je hotel in Bangkok. Je begint met een bezoek aan de drijvende markt in Damnoen Saduak. Dicht bij de markt ga je aan boord van een snelle langstaartboot, die je door de smalle 'khlongs' naar de markt brengt. Op de markt kun je boeren fruit en talloze andere lokale producten zien verkopen vanuit hun boot. Als je wilt, kun je met een van de waterfietsen de markt verkennen (optioneel). Na deze geweldige ervaring ga je verder naar de brug over de Kwai-rivier, de begraafplaats van de geallieerden en het JEATH-Oorlogsmuseum. Je reist dan nogmaals per langstaartboot naar de Jungle Raft, een uniek, drijvend hotel in het midden van de jungle, gemaakt van hout en bamboe. Dit resort is een unieke accommodatie, direct aan de Kwai Noi-rivier. Alle drijvende kamers zitten in een drijvende bamboelodge die in de historische Kwai Noi-rivier ligt en omgeven wordt door weelderige groene bergen en jungle. In dit 'floatel' stroomt de historische Kwai Noi-rivier onder je bed door. De muren zijn gemaakt van lokale bamboe en er is houten meubilair, dat de leefstijl van de Mon reflecteert (hotel afhankelijk van beschikbaarheid). Dag 2: na het ontbijt brengt je gids je met een langstaartboot terug naar je privévoertuig. Na een rit van 45 minuten tot 1 uur bereik je Nationaal Park Erawan, waar je de mooiste waterval van Thailand vindt: de Erawan-waterval. De waterval bestaat uit 7 plateaus. Via een smal pad door de jungle kun je naar het bovenste niveau wandelen. Op de top heb je ruim de tijd om de natuurlijke vissenspa's te ontdekken, natuurlijke glijbanen te zien en te zwemmen. Na de lunch word je teruggebracht naar je hotel in Bangkok.

Bangkok: Kanchanaburi River Kwai & Hellfire Pass privétour

10. Bangkok: Kanchanaburi River Kwai & Hellfire Pass privétour

Je gids komt om 07:00 uur naar de lobby van je hotel in Bangkok. Begin je privé dagtrip naar de highlights van de provincie Kanchanaburi en de belangrijkste plekken uit de Tweede Wereldoorlog. De rit naar de provincie Kanchanaburi duurt ongeveer 2 uur. Eerst bezoek je het JEATH oorlogsmuseum, de oorlogsbegraafplaats en de brug over de River Kwai. Leer hoe de beruchte Burma-Siam spoorweg, gebouwd door Britse, Nederlandse en Amerikaanse krijgsgevangenen, een Japanse project was, gedreven door de behoefte aan betere communicatie om het grote Japanse leger te ondersteunen in Burma. Ontdek alle geschiedenis rond de brug in het museum. Daarna maak je een treinrit over de Death Railway. Na de lunch en nog 45 minuten rijden ga je naar de Hell Fire Pass en leer je over de geschiedenis. Sluit de dag af met een bezoek aan een van de mooiste watervallen van het land, Saiyoke Noi. Geniet van tijd om te ontspannen en neem de prachtige omgeving in je op. Tot slot ga je terug naar je accommodatie in Bangkok.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Kanchanaburi

Topactiviteiten

Kanchanaburi: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

32 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 2

Voor ieder wat wils

In de buurt van Kanchanaburi

Meer zien

Veelgestelde vragen over Kanchanaburi

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Kanchanaburi?

Andere activiteiten in Kanchanaburi

Wil je alle activiteiten in Kanchanaburi bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kanchanaburi

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 907 beoordelingen

We hebben een geweldige dag met onze gids gehad. We werden al vroeg opgehaald en de uitleg was super. Veel gezien en gedaan en zelfs toen wij aangaven dat we gek op apen waren, zorgde de gids en onze chauffeur ervoor dat wij ook deze live konden bekijken. Beide markten waren een bijzondere ervaring. Vooral het gedeelte aan de River Kwai was bijzonder. Zeker onze wandeltocht over een stuk spoor en later onze treinreis. Kortom een echte aanrader.

Schitterende reis. Ik raad aan. De gids was zoals het hoort, niet te smakeloos, maar interessant. Hij stopt met praten als hij ziet dat we moe waren...

Geweldige ervaring, zeer goede en enthousiaste gids, goed georganiseerd en veel gezien op korte tijd zonder gehaast te zijn.. must do!!!

Zeer de moeite waard! Onze gids Lek was fantastisch ook de chauffeur was erg goed. We zijn erg in de watten gelegd! Echte aanrader.

Best tour ! Special thanks to Lek our guide and Jo our driver..super friendly and very informative!