Dingen om te doen Kanchanaburi

Kanchanaburi: De beste dingen die je niet wil missen

Elephant Sanctuary & Kanchanaburi hoogtepunten privétour

1. Elephant Sanctuary & Kanchanaburi hoogtepunten privétour

Deze privétour van een hele dag begint met een ophaalservice bij je hotel en een rit naar ElephantsWorld. Je komt meer te weten over dit reservaat voor oude en geredde olifanten, die hun resterende jaren goed verzorgd zullen doorbrengen in een natuurlijke omgeving. Help de dieren verzorgen door ze te voeren, voedsel te verzamelen en te wassen. Geniet rond het middaguur van een lunchbuffet voordat je eropuit trekt om de belangrijkste bezienswaardigheden van Kanchanaburi te bekijken. Bezoek de brug over de rivier de Kwai, die deel uitmaakt van het beruchte Dode Spoor, gebouwd door gevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vervolg je rondreis met een stop op de Kanchanaburi Oorlogsbegraafplaats, de laatste rustplaats van 6.982 geallieerde gevangenen die zijn omgekomen tijdens de aanleg van de spoorweg.

Vanuit Bangkok: dagtour in kleine groep door Kanchanaburi

2. Vanuit Bangkok: dagtour in kleine groep door Kanchanaburi

Kom meer te weten over de aanleg van de Birmaspoorweg, ook wel de Dodenspoorlijn genoemd, tijdens deze historische rondleiding van 10 uur naar Kanchanaburi, ongeveer 130 kilometer ten westen van Bangkok. Bij aankomst reis je rond de goed onderhouden War Cemetery, waar de graven van naar schatting 9000 geallieerde soldaten zich bevinden. Ze kwamen om terwijl ze de beruchte Dodenspoorlijn aanlegden, waarvan de Japanners gehoopt hadden dat deze helemaal tot aan de Birmese grens zou reiken. Je ontdekt de vreselijke geschiedenis van de spoorweg in het JEATH Museum dat zijn naam dankt aan de eerste letters van de woorden Japan, Engeland, Amerika/Australië, Thailand en Holland. Bekijk hoe de geschiedenis is nagebouwd en herleefd met foto's en artefacten. Je rijdt ook per trein langs de originele spoorlijn tot het laatste station, waar een uitgebreide lunch je opwacht. Daarna keer je terug naar Bangkok in de late namiddag voor de terugbrengservice naar het hotel.

Bangkok: Elephant Sanctuary & Erawan Waterfall Tour

3. Bangkok: Elephant Sanctuary & Erawan Waterfall Tour

Je begint je avontuur met een vroege pick-up voordat je naar het olifantenreservaat gaat. ElephantsWorld is een natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor het helpen van deze intelligente en trotse wezens. Eenmaal daar luister je naar een introductie en veiligheidsbriefing voordat je eten klaarmaakt voor de olifanten. Ga naar beneden en vies en geef de olifanten een modderbad voordat je naar de rivier gaat om ze af te spoelen. Er is wat tijd om te douchen voordat je je tegoed doet aan een heerlijk lunchbuffet. Nadat je jezelf hebt geholpen met heerlijke Thaise gerechten, geef je de olifanten het voedsel dat je eerder hebt bereid. In Erawan National Park trek je door de weelderige bossen en grotten voordat je aankomt bij de Erawan-waterval. Deze beroemde schoonheid met zeven niveaus met zijn smaragdgroene poelen is een geweldige plek om een duik te nemen of gewoon te ontspannen en te genieten van het landschap.

14 uur Erawan Nationaal Park + Kanchanaburi in kleine groep

4. 14 uur Erawan Nationaal Park + Kanchanaburi in kleine groep

Geschiedenisliefhebbers die Thailand bezoeken kunnen gebruikmaken van deze mogelijkheid om de regio Kanchanaburi in West-Thailand te verkennen. Tijdens deze onvergetelijke dagexcursie vanuit Bangkok bezoek je de Dodenspoorlijn die bekend is geworden door de film Bridge Over the River Kwai uit 1957. Aan het begin van de dag dompel je je onder in Thailands rijke natuur in een van de populairste nationale parken van het land, Nationaal Park Erawan. Dit vreedzame gebied wordt gekenmerkt door wandelpaden, waterwegen en in het wild levende dieren. De Erawan-waterval heeft 7 verdiepingen. Aan de voet liggen diverse kalksteengrotten. Je bent die drukke straten van Bangkok zo vergeten! Dit natuurlijke paradijs is de perfecte plek om de frisse lucht van de natuur op te snuiven. Je gaat door naar het JEATH-museum, dat in het teken staat van de geallieerde oorlogsslachtoffers die gestorven zijn tijdens het bouwen van de Birmese spoorlijn. Dit museum is een droevige maar belangrijke herinnering aan de Thaise geschiedenis: er wordt geschat dat er in deze periode meer dan 100.000 levens verloren zijn gegaan. JEATH is een acroniem van de belangrijkste nationaliteiten die betrokken waren bij de bouw van de spoorlijn: Japans, Engels, Australisch, Amerikaans, Thais en Hollands. Uiteindelijk bezoek je de historische brug over de Kwai-rivier. Je krijgt de kans om over de brug te wandelen, de indrukwekkende omgeving in je op te nemen en een even de geschiedenis te herdenken. Daarna keer je rond 20:00 uur weer terug naar je accommodatie/trefpunt.

Bangkok: 2-daagse tour Kwai-rivier & Nationaal Park Erawan

5. Bangkok: 2-daagse tour Kwai-rivier & Nationaal Park Erawan

Dag 1: Je persoonlijke gids en chauffeur ontmoet je vroeg in de morgen om 07:30 uur in de lobby van je hotel in Bangkok. Je begint met een bezoek aan de drijvende markt in Damnoen Saduak. Dicht bij de markt ga je aan boord van een snelle langstaartboot, die je door de smalle 'khlongs' naar de markt brengt. Op de markt kun je boeren fruit en talloze andere lokale producten zien verkopen vanuit hun boot. Als je wilt, kun je met een van de waterfietsen de markt verkennen (optioneel). Na deze geweldige ervaring ga je verder naar de brug over de Kwai-rivier, de begraafplaats van de geallieerden en het JEATH-Oorlogsmuseum. Je reist dan nogmaals per langstaartboot naar de Jungle Raft, een uniek, drijvend hotel in het midden van de jungle, gemaakt van hout en bamboe. Dit resort is een unieke accommodatie, direct aan de Kwai Noi-rivier. Alle drijvende kamers zitten in een drijvende bamboelodge die in de historische Kwai Noi-rivier ligt en omgeven wordt door weelderige groene bergen en jungle. In dit 'floatel' stroomt de historische Kwai Noi-rivier onder je bed door. De muren zijn gemaakt van lokale bamboe en er is houten meubilair, dat de leefstijl van de Mon reflecteert (hotel afhankelijk van beschikbaarheid). Dag 2: na het ontbijt brengt je gids je met een langstaartboot terug naar je privévoertuig. Na een rit van 45 minuten tot 1 uur bereik je Nationaal Park Erawan, waar je de mooiste waterval van Thailand vindt: de Erawan-waterval. De waterval bestaat uit 7 plateaus. Via een smal pad door de jungle kun je naar het bovenste niveau wandelen. Op de top heb je ruim de tijd om de natuurlijke vissenspa's te ontdekken, natuurlijke glijbanen te zien en te zwemmen. Na de lunch word je teruggebracht naar je hotel in Bangkok.

Vanuit Bangkok: privétour Death Railway & River Kwai Bridge

6. Vanuit Bangkok: privétour Death Railway & River Kwai Bridge

Profiteer van het ophalen in de vroege ochtend in je hotel in Bangkok en reis vervolgens per privévoertuig met airconditioning naar Kanchanaburi, aan het einde van de 18e eeuw opgericht door koning Rama I als verdedigingspost tegen aanvallen vanuit Birma. Bezoek het interactieve Birmese spoorwegmuseum, gewijd aan de presentatie van de geschiedenis van de Thailand-Birma-spoorweg gebouwd door het Rijk van Japan in 1943. Zie historische foto's en modellen om een beter inzicht te krijgen in de achtergrond van wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurde. Betuig je respect op de oorlogsbegraafplaats en bezoek het monument voor ongeveer 6.000 geallieerde krijgsgevangenen. Maak vervolgens een prachtige treinreis op de beruchte Death Railway, gebouwd door krijgsgevangenen in opdracht van de Japanners. Pauzeer voor een lokale lunch in een restaurant voordat je de lokale gemeenschap van Pak Preak verkent. Bezoek het huis van een voormalig lid van de ondergrondse V-organisatie uit de dagen van de Japanse bezetting voordat je terugreist naar Bangkok.

Bangkok: Kanchanaburi River Kwai & Hellfire Pass privétour

7. Bangkok: Kanchanaburi River Kwai & Hellfire Pass privétour

Je gids komt om 07:00 uur naar de lobby van je hotel in Bangkok. Begin je privé dagtrip naar de highlights van de provincie Kanchanaburi en de belangrijkste plekken uit de Tweede Wereldoorlog. De rit naar de provincie Kanchanaburi duurt ongeveer 2 uur. Eerst bezoek je het JEATH oorlogsmuseum, de oorlogsbegraafplaats en de brug over de River Kwai. Leer hoe de beruchte Burma-Siam spoorweg, gebouwd door Britse, Nederlandse en Amerikaanse krijgsgevangenen, een Japanse project was, gedreven door de behoefte aan betere communicatie om het grote Japanse leger te ondersteunen in Burma. Ontdek alle geschiedenis rond de brug in het museum. Daarna maak je een treinrit over de Death Railway. Na de lunch en nog 45 minuten rijden ga je naar de Hell Fire Pass en leer je over de geschiedenis. Sluit de dag af met een bezoek aan een van de mooiste watervallen van het land, Saiyoke Noi. Geniet van tijd om te ontspannen en neem de prachtige omgeving in je op. Tot slot ga je terug naar je accommodatie in Bangkok.

Vanuit Bangkok: Erawan & hoogtepunten van Kanchanaburi

8. Vanuit Bangkok: Erawan & hoogtepunten van Kanchanaburi

Geniet van een privé dagtocht vanuit Bangkok naar Kanchanaburi met jouw persoonlijke gids. Je begint de dag om 07:00 uur met de ophaalservice bij je hotel in Bangkok. Met een privéwagen met airconditioning wordt je naar de topbestemmingen in Kanchanaburi gebracht. Eerst  bezoek je de brug over de rivier de Kwai, een brug in Kanchanaburi die beroemd werd dankzij de film The Bridge over the River Kwai. Vervolgens bezoek je de waterval in het Erawan Nationaal Park, een van de mooiste watervallen in Thailand met een hoogte van 500 meter boven de zeespiegel. Hier kun je ontspannen of een optionele wandeltocht naar de top van de waterval maken (ongeveer 1,5 km). Na het bezoek aan de waterval kun je genieten van een optionele lunch in een lokaal restaurant. Hierna bezoek je de grot van de Krasae Boeddha en stap je in een trein om gedurende ongeveer 30 minuten de voormalige Spoorlijn des Doods te volgen. Vervolgens stap je weer in je wagen met airconditioning om terug te rijden naar je hotel in Bangkok.

3-daagse Khwae Yai, drijvende markt en Erawan-watervallen

9. 3-daagse Khwae Yai, drijvende markt en Erawan-watervallen

In de vroege ochtend op de eerste dag om 07:30 uur ontmoet je de gids en chauffeur in je hotellobby in Bangkok. Eerst bezoek je de drijvende markt van Damnoen Saduak. Dicht bij de markt ga je aan boord van een snelle longtailboot die je ongeveer een half uur door de smalle khlongs naar de markt brengt. Kijk naar de boeren die fruit en vele soorten lokale producten verkopen in hun boten. Als je wilt, kun je met een van de waterfietsen de markt verkennen (optioneel). Na deze geweldige ervaring, vervolg je je reis naar de Hellfire Pass, waar je meer zult zien en leren over de geschiedenis bij het Hell Fire Pass Memorial en wandel je door de pas. Daarna reis je per longtailboot naar de Jungle Raft, een uniek, drijvend hotel in het midden van de jungle, gemaakt van hout en bamboe. River Kwai Jungle Rafts Resort biedt een unieke accommodatie, direct aan de stromende rivier de Kwai Noi. Alle drijvende kamers zitten in een drijvende bamboelodge die in de historische Kwai Noi-rivier ligt, omgeven door weelderige groene bergen en jungle. In je 'floatel' stroomt de historische Kwai Noi-rivier onder je bed door. De muren zijn gemaakt van lokale bamboe en er is houten meubilair, dat de leefstijl van de Mon reflecteert. Na het ontbijt op dag 2 neemt je gids je per longtailboot terug naar je privévoertuig. Na nog eens 45 minuten tot 1 uur bereik je het nationaal park Erawan, dit zijn de mooiste watervallen in Thailand: de Erawan-watervallen. De waterval bestaat uit 7 plateaus. Via een smal pad door de jungle kun je naar het bovenste niveau wandelen. Op de top heb je ruim de tijd om de natuurlijke vissenspa's te ontdekken, natuurlijke glijbanen te zien en te zwemmen. Na de lunch wordt je naar het Pungwaan Resort en Spa gebracht en heb je de rest van de middag vrije tijd om de stad Kanchanaburi te verkennen of gewoon te loungen bij het zwembad van je hotel met een prachtig uitzicht over de rivier. Op dag 3 na het uitchecken vanuit het hotel, bezoek je één van de hoogtepunten van dit gebied: de brug over de rivier de Khwae Yai, het geallieerde kerkhof en het JEATH oorlogsmuseum. In de vroege namiddag ga je terug naar Bangkok, dit duurt ongeveer 2 uur.

Vanuit Bangkok: 2-daagse reis Rivier Kwai & drijvend hotel

10. Vanuit Bangkok: 2-daagse reis Rivier Kwai & drijvend hotel

Je wordt opgehaald bij je hotel in Bangkok en reist naar het westen van Thailand, naar de provincie Kanchanaburi. Je avontuur begint.  Eerst breng je een bezoek aan het Thailand-Birmaspoorwegcentrum, een interactief museum en onderzoeks- en informatiecentrum gewijd aan de geschiedenis van de Thailand-Birmaspoorweg. Vervolgens bekijk je de geallieerde militaire begraafplaats waar 6.000 geallieerde krijgsgevangenen liggen die langs de spoorweg het leven lieten en na de oorlog naar deze laatste rustplaats werden gebracht. Je volgende bestemming is de wereldberoemde Brug over de Kwai, een deel van de dodenspoorweg, die door de geallieerde krijgsgevangenen werd gebouwd. Hierna vaar je in een langstaartboot over de rivier de Kwai naar het drijvende hotel op de River Kwai Jungle Rafts om te lunchen. Na de lunch reis je verder stroomafwaarts naar de Phu Takian Pier waar je het Hellfire Pass-monument bezoekt. Terug op de vlotten kun je genieten van een avondmaaltijd, gevolgd door een Mon-dansvoorstelling van 45 minuten. Je tweede dag begint met een bezoek aan een dorp van de Mon-stam. Hier kom je meer te weten over de lokale tradities en gebruiken. Je trekt een stuk door de jungle en geniet van een lunch in een lokaal restaurant. Dan is het tijd om in een historische trein een rit te maken over de dodenspoorlijn. Je rijdt over een houten viaduct heen dat door de geallieerde krijgsgevangenen werd gebouwd. 's Avonds word je teruggebracht naar je hotel in Bangkok en kun je nagenieten van je 2-daagse reis.

Topactiviteiten

Veelgestelde vragen over Kanchanaburi

Welke topattracties zijn een must-see in Kanchanaburi?

Sitemap Kanchanaburi

Wil je alle activiteiten in Kanchanaburi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kanchanaburi

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 597 beoordelingen

Mijn gids was Tick Tack en mijn chauffeur was Eddie. Ik kan beide niet meer dankbaar zijn, ze vormen zonder twijfel een uitstekend team. Tick Tack had de leiding om ons allemaal meer dan 3 uur onderweg te vermaken en een stop te maken om de badkamer te gebruiken waarin hij me hielp mijn ontbijt te kiezen, waarbij hij elk detail van de beschikbare maaltijden uitlegde. Tick Tack houdt ongetwijfeld van en geniet van zijn werk. Zijn Engels is uitstekend, in feite een van de beste die ik op al mijn tours heb gehoord. Het stelde ons in staat om bijna 3 uur van de watervallen te genieten zonder ons te haasten, hij gaf ons ook onze ruimte en de rest werd verzorgd door de Erawan-watervallen, het is een magische plek die iedereen die het bezoekt buiten adem zal laten als ze de wonderen van deze prachtige plek. Dit was de beste tour van mijn hele week in Bangkok. Bedankt Tick Tack, Eddie en Trip Guru voor het bieden van zo'n uitstekende service aan ons allemaal.

We hebben een geweldige dag met onze gids gehad. We werden al vroeg opgehaald en de uitleg was super. Veel gezien en gedaan en zelfs toen wij aangaven dat we gek op apen waren, zorgde de gids en onze chauffeur ervoor dat wij ook deze live konden bekijken. Beide markten waren een bijzondere ervaring. Vooral het gedeelte aan de River Kwai was bijzonder. Zeker onze wandeltocht over een stuk spoor en later onze treinreis. Kortom een echte aanrader.

Het was geweldig, alle georganiseerde bard, ach. onze chauffeur, de gids, was erg sociaal, hij vertelde ons veel, hij keek naar alles. Een geweldige dag met de olifanten die geweldig, geweldig en tegelijkertijd erg vriendelijk zijn en wachten op contact met jou. Daarnaast is het mogelijk om historische steden te bezoeken, de brug over de Kwai en de begraafplaats van gevangenen die de Thailand Biram-spoorlijn aanleggen.

We hadden een geweldige tour met onze gids TicTac en onze chauffeur Mr. Jo. Als je een dag weg wilt van de drukte van Bangkok, dan is dit de plek voor jou. Op verzoek werden we zelfs buiten de aangegeven straal van het hotel opgehaald. De rit duurde lang, maar het was het absoluut waard. Klim zeker naar het 7e niveau, er zijn hier minder toeristen en het water is heerlijk koel. Bedankt voor de geweldige dag!

Schitterende reis. Ik raad aan. De gids was zoals het hoort, niet te smakeloos, maar interessant. Hij stopt met praten als hij ziet dat we moe waren...