Belevingen in
Kandy

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Kandy: De beste dingen die je niet wil missen

Sri Lanka: vijfdaagse sightseeingtour door meerdere steden

1. Sri Lanka: vijfdaagse sightseeingtour door meerdere steden

Verken het beste van Sri Lanka met deze tour naar de Gouden Tempel van Dambulla, de Tempel van de Heilige Tand, de Peradeniya Royal Botanical Gardens, glooiende theeplantages in Ella, de kans om wilde olifanten te zien in het Udawalawe National park. Laat je hotels, diners en ontbijten voor je regelen in dit fantastische tourpakket. Dag 1: Je wordt verwelkomd door je gids op de internationale luchthaven van Colombo, waar je gids je naar je hotel in Negombo brengt. Doe een PCR-test bij aankomst in het hotel en geniet van een heerlijk diner en een comfortabele overnachting in afwachting van uw testresultaten. Dag 2: Reis van Colombo naar Sigiriya nadat je je negatieve testresultaten hebt gekregen en een stevig ontbijt hebt gegeten. Bezoek de Gouden Tempel van Dambulla, het grootste en best bewaarde grottempelcomplex in Sri Lanka. Ontspan voordat je naar het oude rotsfort Sigiriya gaat voordat je gaat dineren en verblijft in een 4-sterrenhotel in Sigiriya. Dag 3: Reis naar Kandy na een stevig ontbijt om de Tempel van de Heilige Tand te bezoeken, die het belangrijkste boeddhistische relikwie in Sri Lanka bevat. Neem de tijd om te ontspannen in uw hotel voordat u de verbazingwekkende flora in de Peradeniya Royal Botanical Gardens gaat bekijken. Dineren en overnachten in een viersterrenhotel in Kandy. Dag 4: Neem vervolgens een uitgebreid ontbijt voordat je naar Ella gaat om tussen de weelderige theeplantages te wandelen. Leer meer over de koloniale geschiedenis van Sri Lanka en geniet van het adembenemende uitzicht op het landschap. Keer terug naar uw hotel in Ella voor het diner en om uit te rusten. Dag 5: Na het ontbijt rijdt u naar Udawalawe National park waar u olifanten in hun natuurlijke habitat kunt spotten.

Van Kandy: Nuwara Eliya met de trein

2. Van Kandy: Nuwara Eliya met de trein

Begin uw tour om 07:30 uur vanuit uw hotel in Kandy, waar u wordt opgehaald door uw chauffeur. U wordt om ongeveer 8:00 uur naar het treinstation van Kandy of Peradeniya gebracht, afhankelijk van de beschikbaarheid. De trein vertrekt om ongeveer 08:30 uur. Geniet van een schilderachtige rit van ongeveer 3 uur door enkele van de mooiste hooglandplattelandse gebieden in Sri Lanka. Zie de uitgestrekte groene heuvels van de theeplantages en spot de pittoreske dorpjes met mistige bergachtergronden. Geniet van de verbazingwekkende bezienswaardigheden van intimiderende bergen, diepe en donkere bossen en prachtige watervallen terwijl ze langs uw raam gaan. Kom om 12:15 uur aan in Nanuoya waar je gids je zal ontmoeten op het station, dat al meer dan een eeuw Nuwara Eliya bedient. Nadat je je benen een beetje hebt gestrekt, neemt je gids je mee naar Nuwara Eliya. Geniet van het spannende half uur rijden op de bochtige weg. Geniet van wandelen door de straten met hun mooie kleine huisjes, schilderachtige villa's en prachtige herenhuizen. Geniet vervolgens op ongeveer 13:30 uur van een lunch in een restaurant naar keuze. Nadien laat je gids je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zien, waaronder Lake Gregory. Bekijk het tijdloze postkantoor en maak van de gelegenheid gebruik om er een paar te kopen als souvenir. Begin de reis terug naar Kandy rond 15.00 uur. Bezoek onderweg de pittoreske Ramboda-watervallen en de Blue Field Tea Factory, waar je zou zien waar de wereldberoemde 'Ceylon Tea' wordt vervaardigd. Lees meer over de geschiedenis van de fabriek, die werd opgericht in 1824. Hierna vertrek je om 17:00 uur om de terugreis naar Kandy te voltooien, waar je om ongeveer 19:30 uur bij je hotel wordt afgezet.

Van Colombo: dagtour Pinnawala en Kandy

3. Van Colombo: dagtour Pinnawala en Kandy

Begin je reis om 0600 uur vanuit Colombo en ga verder naar Kandy, pauzeer bij Pinnawala voor een bezoek aan Pinnawala Elephant Orphanage. Dit is het tehuis voor jonge olifanten die uit hun natuurlijke habitat zijn verdreven in het dorp Pinnawala in de provincie Sabaragamuwa in Sri Lanka. Pinnawala, die nu 70 olifanten huisvest, is de thuisbasis van de grootste groep olifanten in gevangenschap ter wereld. Bezoek vervolgens de Royal Botanical Gardens, Peradeniya, bekend om zijn verscheidenheid aan sier-, decoratieve en medicinale planten, meer dan 4000 soorten. Deze tuin is vooral bekend om zijn collectie orchideeën, de grootste van Azië. Bezoek daarna de Tempel van de Tand, een UNESCO-werelderfgoed, gebouwd in de 16e eeuw als de plaats van verering en bescherming voor de heilige tand van Lord Buddha. Loop door de prachtig versierde gangen en rijkelijk beschilderde zalen. Lounge tussen fijn bewerkte pilaren en sta versteld van de prachtige gouden beelden. Aansluitend een lunchpauze op een locatie naar keuze. Culturele dansshow - Laat u begeleiden naar een uitvoering van de traditionele Kandyan-dans, begeleid door tumultueus drummen. Dansen omvatten de cobradans, maskerdans, de Ginisisila, die macht over vuur toont. Dit hele hectische en kleurrijke spektakel vindt zijn climax met de geweldige vuurloopact. Ten slotte begint u om ongeveer 1930 uur aan uw reis terug naar uw hotel in Colombo. Onderweg stop je bij Ambepussa (restaurant naar keuze) en dineer je.

Van Kandy: Sigiriya en Dambulla Private Day Tour

4. Van Kandy: Sigiriya en Dambulla Private Day Tour

Maak een dagexcursie naar Sigiriya, waar je twee fascinerende locaties bezoekt: de Gouden Tempel van Dambulla, een grottencomplex vol boeddhistische beelden, en Sigiriya Rock Fortress, een enorme rotskolom die is veranderd in een fort. Nadat je om 7:00 uur bent opgehaald bij je hotel in Kandy, ga je de stad uit richting de eerste locatie. Onderweg bewonder je het platteland en de dorpen van Sri Lanka terwijl je reist naar dit sfeervolle grotcomplex met kliffen boordevol boeddhistische beelden en fresco's. Betreed de historische grotten van de Gouden Tempel van Dambulla, die dateert uit de 1e eeuw voor Christus. Bekijk de oude muurschilderingen die het levensverhaal van Lord Guatama Boeddha uitbeelden. Bewonder de honderden beeldjes van de Boeddha en andere goden verspreid over de 5 belangrijkste grotten. Bezoek de Grot van de Goddelijke Koning, de Grot van de Grote Koning en het Grote Nieuwe Klooster, evenals het gigantische gouden Boeddhabeeld op slechts een kleine afstand buiten het grottencomplex. Geniet 's middags van een lunch in een restaurant naar keuze voordat je ongeveer 45 minuten reist om Sigiriya Rock Fortress te bezoeken. De iconische rots van Sigirya, die oprijst uit de centrale vlakten, is misschien wel het meest dramatische gezicht van Sri Lanka. Bijna verticale muren stijgen naar een platte top die de ruïnes van een oude beschaving bevat. Beklim het 5e-eeuwse rotsfort en loop door de ingang omlijst door de poten van een leeuw (die het fort zijn naam "The Lion Rock" geeft). Bekijk de prachtige niet-vervaagde muurschilderingen die Sigiriya zijn bekendheid hebben gegeven, beklim de steile trap naar de terrastuinen en loop door de tunnels door het paleis. Je krijgt een griezelig gevoel van lang vervlogen tijden. Sluit je tour om 17:00 uur af, waarna je teruggaat naar Kandy om rond 20:00 uur te worden afgezet. Stop onderweg om te dineren in een restaurant naar keuze.

Kandy: Sigiriya Fortress & Cave Temple All-inclusive tour

5. Kandy: Sigiriya Fortress & Cave Temple All-inclusive tour

Na de vroege ochtend op te halen bij uw hotel in Kandy, reist u met een chauffeur naar Sigiriya. Bij aankomst beklim je de rotsvesting van goudgeplukt graniet, door koning Kasyapa uitgekozen ter plekke voor zijn nieuwe hoofdstad. Krijg een prachtig uitzicht op de omliggende vlaktes, die in het regenseizoen kunnen veranderen in een heerlijke watertuin. Ga verder naar het grottencomplex in Dambulla, gebouwd door de 1e-eeuwse koning Walagambahu als plaats van aanbidding na zijn ballingschap vanuit Anuradhapura. Geniet van de lunch voor de rit terug naar Kandy en stop onderweg in de kruidentuin in Matale.

Kandy: historische all-inclusive tour met drie tempels

6. Kandy: historische all-inclusive tour met drie tempels

Een bezoek aan drie van de oudste en historisch belangrijke tempels die op loopafstand van elkaar liggen, is een gedenkwaardige expeditie voor een liefhebber van erfgoed. De drie tempels (Embekke, Lankathilaka, Gadaladeniya) zijn gebouwd in de 14e eeuw voordat het Kandyan-koninkrijk volledig was gevestigd. Deze rondleiding is om ongeveer 12:30 uur afgelopen, wanneer je terugkeert naar je hotel. Laat je om 08.00 uur ophalen bij je hotellobby in Kandy. Kom om 9.00 uur aan bij je eerste tempel. Embekke is een vervaardigd werk van houten toewijding. Kijk naar de pilaren of drumhal met unieke ontwerpen aan elke kant. Waardeer de zorg en moeite om zwanen, piekmensen, worstelaars, draken en meer te breken. Hoor over de geschiedenis van deze tempel en het belang dat deze heeft getoond voor de cultuur. Bezoek de Lankatilake-tempel om 9.45 uur. Lankatilake is misschien wel de mooiste tempel in de wijk. Een indrukwekkend solide ogende structuur gebouwd op een enorme rotspunt en een lichtblauw geschilderd in plaats van het gebruikelijke wit. Vervolgens bezoekt u de Gadaladeniya-tempel, gebouwd op een rotspunt en bedekt met kleine poelen. De tempel wordt bereikt door een reeks treden die in de rots zijn uitgehouwen. Deze boeddhistische tempel met een hindoe-extensie is van dezelfde leeftijd als de Lankatilake-tempel en de Embekka Devale.

Kandy: Tempels, tuinen en culturele show City Highlights Tour

7. Kandy: Tempels, tuinen en culturele show City Highlights Tour

Geniet van een volledige dag van Kandyan-cultuur die je van tuinen naar tempels naar een culturele show brengt. Begin uw dag met het ophalen van het hotel om 9:00 uur in Kandy en ga naar uw eerste stop, de Royal Botanical Gardens van Peradeniya. Deze tuinen hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot het Britse tijdperk en werden tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt als hoofdkwartier van de geallieerden voor de Aziatische regio. Nu herbergt de tuin duizenden prachtige plantensoorten, dus u wilt de volledige 2 uur besteden die hier aan de tuinen wordt besteed. Ga daarna verder met het bezoeken van de Sri Maha Bodhi Vihara in Bahiravakanda. Dit klooster op een heuvel wordt gebruikt als een ontmoetingscentrum voor nationale en internationale boeddhistische relaties en heeft een gigantisch Boeddhabeeld dat vanuit heel Kandy te zien is. Klim omhoog om een gezichtspunt te bereiken dat je het ultieme panoramische uitzicht op Kandy geeft en neem wat foto's. Ga terug naar Kandy voor de lunch, waar je ongeveer een uur vrije tijd krijgt. 'S Middags bezoekt u een UNESCO-werelderfgoed, de Tempel van de Tand. Deze tempel heeft een ontluikende geschiedenis van verschillende eeuwen en is de thuisbasis van de Sacred Tooth Relic of Buddha. Voorheen een paleiscomplex voor Kandyan-koningen, tonen deze prachtige gebouwen hun koninklijke wortels door hun architectuur. Geniet om 4:30 uur van een spectaculaire Kandy Culturele Show, waarmee je verschillende traditionele Kandyan-dansen en -acts kunt bekijken, zoals de demondans, de vuurdans en nog veel meer. Zodra de show voorbij is, keert u rond 5.30 uur terug naar uw hotel, waardoor deze volledige dag is voltooid.

Van Kandy: The Temple Run Tour

8. Van Kandy: The Temple Run Tour

Breng een dag door ondergedompeld in de geschiedenis van Sri Lanka: bekijk 's ochtends een reeks heel verschillende tempels, gevolgd door een bezoek aan de heilige tempel van de tand. Nadat je om 8:00 uur bent opgehaald bij je hotel, ga je naar je eerste stop: Embekke Temple. Bewonder de prachtig gesneden houten panelen die de pilaren, muren en het dak van deze unieke tempel bedekken. Vertrek vervolgens naar Gadaladeniya Vihara, een tempel gebouwd net vóór Embekke in de vroege 14e eeuw. Feest je ogen op het prachtige gigantische gouden Boeddhabeeld. Je volgende stop is de Lankatilaka-tempel, gebouwd in dezelfde periode als de Gadaladeniya-tempel door dezelfde koning. Bewonder de paleisachtige architectuur van de tempel; het beeldhuis is bijzonder mooi. Ga vervolgens naar de Degaldoruwa-grottempel, een tempel gebouwd in een grot in een grote rots. Bekijk de kleurrijke boeddhistische schilderijen uit het Kandyan-tijdperk die de binnenkant van de tempel volledig bedekken. Na het weken in deze fascinerende en prachtige tempels, ga je rond 13.00 uur terug naar Kandy City. Terug in Kandy pauzeer je voor de lunch in het restaurant van je keuze. Bezoek daarna de UNESCO-werelderfgoedsite, de Tempel van de Tand. Deze tempel was ooit een koninklijk paleiscomplex en herbergt wat een tand van Boeddha wordt genoemd. Ontdek de koninklijke wortels van het complex met witte, gouden en houten architectuur. Laat u om 17:00 uur in uw hotel achter, net op tijd voor het diner.

Van Colombo: 4-daagse essentie van Sri Lanka Heritage Tour

9. Van Colombo: 4-daagse essentie van Sri Lanka Heritage Tour

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Colombo, Negombo of Mount Lavinia, rijd je naar Dambulla. Bezoek de Dambulla-grottempel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en breng vervolgens een nacht door in Sigiriya. Op dag twee krijgt u een vroege start en rijdt u naar de stad Polonnaruwa, die op de Werelderfgoedlijst staat. Maak een fietstocht door de goed bewaard gebleven oude stad om de prachtige stoepa's of dagobas, maanstenen, parken, gebouwen en prachtige standbeelden te zien. 'S Middags wordt u overgebracht naar de 5e-eeuwse rotsvesting Sigiriya, die wordt beschouwd als een van de wonderen van de wereld en een UNESCO-werelderfgoed. Breng 's nachts door in Sigiriya. Op dag drie na een ontspannen ontbijt, bezoek je een archetypisch Sri Lankaans dorp. Ervaar een ossenkar, bekijk traditionele cultivatiemethoden, geniet van een boottocht en een authentieke Sri Lankaanse lunch in een dorpshuis. Ga na de lunch verder naar Kandy en stop bij een houtsnijcentrum en een kruidentuin in Matale. Neem bij aankomst een rondleiding door Kandy, inclusief een bezoek aan de tempel van het heilige tandrelict, de oprijlaan van het bovenste meer, het marktplein en meer. Breng 's nachts door in Kandy.   Na het ontbijt op de vierde dag vertrekt u vanuit Kandy en wordt u teruggebracht naar uw hotel in Colombo, Negombo of Mount Lavinia, of afgezet op Bandaranaike International Airport in Colombo.

Kandy: all-inclusive stadstour

10. Kandy: all-inclusive stadstour

Je wordt om 8.00 uur opgehaald bij je accommodatie. Je eerste stop is de Giragama-theefabriek. Hier ziet u de sorteer-, maal- en drooggereedschappen en vervolgens de verpakkingsmachines. Leer hoe thee wordt verwerkt van glanzend groen blad tot de inhoud van uw theezakje. Na het genieten van een kopje hoog gegroeide verwerkte thee, ga je op pad om de plantage te verkennen. Vervolg uw reis en ga naar de botanische tuin van Peradeniya, die bekend staat om de bundels van variëteiten van planten, waaronder orchideeën, kruiden, medicinale planten en palmbomen. Bezoek dan het Bahirawakanda Boeddhabeeld dat bekend staat als de grote Boeddha, een van de meest schilderachtige plekken in de stad. Neem om 13.00 uur een pauze om te genieten van de lunch in restaurant Oak Ray. Na de lunch bezoekt u de houtsnijwerkfabriek en het edelsteentapijt. Ga vervolgens naar Kandy Lake, dat in 1807 werd gebouwd door koning Sri Wickrama Rajasinghe. Het is een van de belangrijkste hoogtepunten van de stad en de rit is een schilderachtige en memorabele rit. Om 16.00 uur bent u getuige van een culturele show in een van de vele theaters in de stad Kandy. Bezoek dan de Tempel van de Tand. Voor de boeddhisten van Sri Lanka en de rest van de wereld is Kandy een van de meest heilige locaties omdat het de thuisbasis is van de Tempel van het Heilig Tand relikwie van Boeddha. Je wordt om 19.00 uur teruggebracht naar je hotel.

Veelgestelde vragen over Kandy

Welke topattracties zijn een must-see in Kandy?

De topattracties in Kandy zijn:

Sitemap Kandy

Wil je alle activiteiten in Kandy ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.