Datums kiezen

Ontdek het beste van
Kandy

Onze aanbevelingen voor Kandy

Vanuit Colombo: Dagtocht Kandy en Pinnawala

1. Vanuit Colombo: Dagtocht Kandy en Pinnawala

Profiteer van de pick-up bij je hotel in Colombo en ontspan vervolgens in comfort met airconditioning tijdens de reis naar Kandy. Bezoek bij aankomst de Tempel van de Tand om de heilige tand van Boeddha te zien, een symbool van status dat de waardigheid van de oude koningen van Sri Lanka bewees. Bewonder de prachtige architectuur van het paleis en bekijk de gouden beeldjes in het heiligdom. ''Pinnawala'' Je mist nooit de olifantenbijeenkomst in de rivier Ontdek vervolgens enkele van de oude ambachten van traditionele ambachtslieden, waaronder edelstenen, houtsnijwerk en batik. Bekijk ambachtsdemonstraties en koop souvenircadeaus voordat je op eigen kosten gaat lunchen in een plaatselijk restaurant. Ga verder naar de Royal Botanical Gardens van Peradeniya en maak een wandeling over het 147 hectare grote terrein. Bekijk meer dan 4000 verschillende plantensoorten, waaronder een exclusieve collectie orchideeën, kruiden en geneeskrachtige planten. Leer de geschiedenis van de 19e-eeuwse tuinen en bekijk beroemde planten zoals de kanonskogelboom, de reuzenvijgenboom en de 40 meter hoge Birma-bamboe.

Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (2e klas gereserveerde zitplaatsen)

2. Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (2e klas gereserveerde zitplaatsen)

Reis met gemak door het schilderachtige platteland tussen Ella en Kandy met deze tweedeklas treintickets. Laat een agent je ontmoeten met je gereserveerde tickets op het treinstation of laat ze afleveren bij je hotel. Vermijd de stress van het boeken van tickets in persoon op het treinstation en de noodzaak om je tickets vooraf te reserveren met deze vooraf gereserveerde service. Laat je tickets naar je hotel sturen of haal ze gewoon op bij het treinstation. Stap in Ella op een comfortabele trein en reis naar Kandy op een van de mooiste treinritten ter wereld. Kijk toe terwijl je langs de schitterende groene tapijten van de theeplantages glijdt. Bekijk charmante dorpjes en passeer magische heuvel- en berglandschappen. Zie diepe, donkere bossen en prachtige watervallen aan je raam voorbij razen voordat je veilig aankomt op het treinstation van Kandy. Je wordt verzocht om de originele tickets te laten zien op het moment van de reis en de originele tickets kunnen worden opgehaald bij de aangewezen locatie om je tickets op te halen, toon dan je Ref-nummer en paspoort of NIC in persoon aan de balie van het station. let op: de tickets worden niet geannuleerd en er wordt geen geld teruggegeven. als er iets onduidelijk is, neem dan contact op met ons kantoor.

Kandy: Privérondleiding door de stad per Tuk-Tuk

3. Kandy: Privérondleiding door de stad per Tuk-Tuk

Verken de meest iconische plekken van Kandy terwijl je je gids en hun woonplaats leert kennen. Neem voordat de tour begint contact op met de gids om de tour aan te passen en de plekken te kiezen die je het liefst wilt zien. Bezoek de Heilige Tempel van de Tand, gelegen in het Koninklijk Paleiscomplex van het voormalige Koninkrijk Kandy. Rijd naar het Queen's Bathing Pavilion en het Nationaal Museum van Kandy. Ga naar de boeddhistische tempel op de top van een heuvel met een adembenemend uitzicht. Stop hier om foto's te maken en het uitzicht over de stad en de omgeving te bewonderen. Onderweg naar een theeplantage passeer je de oevers van de rivier Mahawali. Hopelijk krijg je tijdens de tocht apen te zien en mogelijk spot je in de verte een jaguar langs de rivier. Neem een pauze om wat te eten in een plaatselijk restaurant op aanraden van de gids. Bespreek de rest van je plannen voor de dag terwijl je tips vraagt over plaatsen die je tijdens je verblijf kunt bezoeken.

Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (3e klas gereserveerde zitplaatsen)

4. Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (3e klas gereserveerde zitplaatsen)

Je hebt het geluk te kunnen genieten van een prachtige treinreis van Ella naar Kandy. Hoe doen we dat? We boeken treinkaartjes voor je op voorhand en onze agent overhandigt je kaartjes op het station of we overhandigen ze aan je hotel. We informeren je via e-mail of telefoon over de treintijden en alle details. Wat je moet doen? Je boekt gewoon ons pakket waar je nu naar op zoek bent en laat ons je hotelgegevens en route weten (van Ella naar Kandy) en eventuele andere vereisten. Tickets zijn afhankelijk van beschikbaarheid. In geval van onbeschikbaarheid boeken we de volgende best beschikbare optie voor je. Je gaat akkoord met bovenstaande suggestie door verder te gaan met boeken. Opmerkingen, voorwaardenGeen annulerings- en restitutiebeleid van toepassing.Maximaal 5 tickets worden gereserveerd per paspoort.Standaard klantverificatie en andere voorwaarden zijn van toepassing.Raadpleeg de bijgevoegde kopie van het paspoort voor meer informatie. De treinreis van Ella naar Kandy in Sri Lanka wordt beschouwd als een van de mooiste treinreizen ter wereld. Je treinreis neemt je mee op een schilderachtige rit door enkele van de mooiste hooglandgebieden in Sri Lanka. Bekijk de briljante groene tapijten van de theeplantages. Zie de pittoreske dorpjes met op de achtergrond mistige bergen aan u voorbij trekken. Kijk door de motregen en mist naar de magische landschappen van het heuvellandschap. Geniet van de verbazingwekkende aanblik van intimiderende bergen, diepe en donkere bossen en prachtige watervallen terwijl ze aan je ramen voorbijtrekken.Ella naar Kandy (reistijd 6 tot 7 uur) bedankt.

Van Kandy: schilderachtige treinrit naar Ella

5. Van Kandy: schilderachtige treinrit naar Ella

De treinreis van Kandy naar Ella in Sri Lanka wordt beschouwd als een van de mooiste treinreizen ter wereld. Tijdens je treinreis maak je een mooie rit door enkele van de mooiste hooglandgebieden van Sri Lanka. Bekijk de schitterende groene tapijten van de theeplantages. Zie de pittoreske dorpjes met op de achtergrond mistige bergen aan u voorbij trekken. Kijk door de motregen en mist naar de magische landschappen van Hill Country. Geniet van de verbazingwekkende aanblik van intimiderende bergen, diepe en donkere bossen en prachtige watervallen terwijl ze aan je voorbijglijden. Kandy naar Ella (reistijd 6 tot 7 uur) Opmerking: Zitplaatsen voor treintickets zijn gereserveerd in de 1e of 2e klas, op basis van beschikbaarheid.

Eerste klas Ella van/naar Kandy Scenic Train Ticket

6. Eerste klas Ella van/naar Kandy Scenic Train Ticket

Boek deze activiteit niet als je binnen de komende 72 uur reist! We kunnen geen last-minute boekingen accepteren vanwege de grote vraag naar het beperkte aantal tickets! Voorkom teleurstelling door vroeg te boeken! Heb je er ooit van gedroomd om per trein door een schilderachtige bergketen met eindeloos groen te reizen? Wij hebben het werkelijkheid gemaakt! De Ella treinreis wordt beschreven door Lonely Planet - "Er zijn treinreizen, en dan zijn er Sri Lankaanse treinreizen. Het traanvormige eiland in de Indische Oceaan mag dan klein zijn, maar het bevat een aantal van de spannendste treinreizen ter wereld." Onze ervaring geeft je de mogelijkheid om Sri Lanka te ontdekken en verkennen als nooit tevoren. Maximaal 4 tickets per groep. Boek niet voor grote groepen, want daar kunnen we niet aan voldoen. Let op: dit is alleen een service voor het boeken van tickets en boek ten minste 72 uur voor vertrek, want we hebben beperkte plaatsen beschikbaar per trein.

Vanuit Kandy: Dagtrip Sigiriya en Dambulla

7. Vanuit Kandy: Dagtrip Sigiriya en Dambulla

Laat je direct ophalen bij je accommodatie en reis naar de stad Sigiriya, een oud rotsfort. Bewonder de 200 meter hoge Sigiriya-rots, die volgens een oude Sri Lankaanse kroniek door koning Kasyapa werd uitgekozen als locatie voor zijn nieuwe hoofdstad. Bewonder vervolgens schilderijen van historische koninginnen, prinsessen en dienstmeisjes in het rotsfort voordat u stopt voor de lunch. Bekijk vervolgens enkele van de traditionele ambachten van de regio, zoals houtsnijwerk en batiktextiel, een verftechniek die in de oudheid is ontwikkeld. U kunt een stuk traditioneel handwerk mee naar huis nemen als souvenir. Reis vervolgens naar Dambulla en verken het grootste en best bewaarde grottempelcomplex in Sri Lanka. Ontdek de magnifieke Boeddhabeelden en levendig gekleurde rotsschilderingen, geschilderd tussen de 2e eeuw voor Christus en het 18e-eeuwse Kandyan-tijdperk. Sluit uw dag af door u terug te laten brengen naar uw accommodatie in Kandy.

Sri Lanka: eSIM-gegevensabonnement

8. Sri Lanka: eSIM-gegevensabonnement

Maak uw reis naar Sri Lanka zorgeloos met uw handige eSIM. Blijf verbonden tijdens uw reizen met snelle dekking in Sri Lanka, evenals in Cambodja, Japan en Bangladesh. Koop en installeer uw eSIM altijd en overal en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking in andere landen. Scan gewoon de eSIM QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps tijdens uw reis. Vermijd de moeite van het beheren van meerdere simkaarten met deze afvalvrije oplossing. Ontvang één eSIM per apparaat en herlaad door simpelweg extra eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. Alle iPhone-modellen die buiten de iPhone XS zijn gelanceerd, kunnen eSIM ondersteunen. Voor Android, als u het niet zeker weet, controleer dan de foto van de richtlijn om in aanmerking te komen. Als je geen verbinding kunt maken met internet nadat je deze eSIM hebt geïnstalleerd, volg dan de handleiding voor het oplossen van problemen met zelfhulp in je GYG-voucher. APN (naam toegangspunt): smartone Info lokale operator: Sri Lanka: dialoog Cambodja: Hallo Axiata Japan: softbank Bangladesh: Robi

Van Colombo: dagexcursie naar Kandy, Pinnawala en theefabriek

9. Van Colombo: dagexcursie naar Kandy, Pinnawala en theefabriek

Duik in de geschiedenis, religie en industrie van Sri Lanka tijdens een dagexcursie van Colombo naar Kandy en Pinnawala. Breng wat tijd door met olifanten in Pinnawala Elephant Sanctuary, bezoek de Tempel van de Heilige Tand en ontdek edelstenen-, ambachts- en theefabrieken. Begin de tour met ophalen bij je hotel in Colombo of Negombo en reis vervolgens comfortabel met airconditioning naar Pinnawala Elephant Orphanage. Maak daar charmante foto's van groepen olifanten die zich voeden en baden in de rivier. Ga vervolgens verder naar Kandy om de Tempel van de Heilige Tand te verkennen, een UNESCO-werelderfgoedlocatie waar de linker hoektand van de Boeddha staat. Neem de tijd om je te vergapen aan een van de meest heilige en beroemde plekken in Sri Lanka voordat je het laatste koninkrijk van Sri Lanka ontdekt. Stop daarna op eigen kosten voor de lunch in een restaurant met uitzicht over Kandy. Na de lunch bezoekt u een edelstenenfabriek en leert u meer over de producten en processen ervan. Ga vervolgens naar een ambachtsfabriek en een batikfabriek, waar je de kans krijgt om souvenirs te kopen. Op de terugweg naar Colombo stop je bij een theefabriek en hoor je over de theeplantage. Geniet van de kans om thee te proberen en te kopen voordat je terugkeert naar je accommodatie in Colombo of Negombo.

Van Kandy naar Pinnawala Tour per Tuk Tuk Pinnawala Sri Lanka

10. Van Kandy naar Pinnawala Tour per Tuk Tuk Pinnawala Sri Lanka

Start @8.45 in Kandy ➾ (18km) Kadugannawa View Point ➾ (22km) Pinnawala ➾ (29km) Ceylon Tea Factory ➾ (5km) Thilona Wood Carving ➾(1km) Royal Botanical Garden ➾ (4km) Spice Walk ➾(100m) Ceylon Gems Museum ➾ (5km) Kandy City View Point ➾ (600m) Kandyan Culture Dancing ➾ (1km) Tempel van het Heilige Tandrelikwie ➾ (1km) Drop-van uw hotel 🔚 🛑 Pinnawala Elephantage is een fok- en behoudsinstituut voor wilde Aziatische olifanten in Pinnawala village, 13 km ten noordoosten van de stad Kegalle in de provincie Sabaragamuwa in Sri Lanka. Pinnawala heeft de grootste kudde olifanten in gevangenschap ter wereld. In 2023 leefden er 71 olifanten in Pinnawala, waaronder 30 mannetjes en 41 vrouwtjes van 3 generaties. Het weeshuis is opgericht om de vele verweesde, ongespeende wilde olifanten te verzorgen en te beschermen die in en nabij de bossen van Sri Lanka rondzwerven. Het werd in 1975 opgericht door het Sri Lankaanse Department of Wildlife Conservation (DWC). Op 31 augustus 2021 beviel een 25 jaar oude olifant genaamd Surangi in het weeshuis van een tweeling mannelijke babyolifanten. Het was ook het eerste geval van de geboorte van tweelingolifanten in Sri Lanka na een gat van 80 jaar sinds 1941.

Alle activiteiten

355 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Kandy

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Kandy?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Sigiriya

Andere activiteiten in Kandy

Wil je alle activiteiten in Kandy bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.