Dingen om te doen Kandy

Kandy: De beste dingen die je niet wil missen

Sri Lanka: vijfdaagse sightseeingtour door meerdere steden

1. Sri Lanka: vijfdaagse sightseeingtour door meerdere steden

Verken het beste van Sri Lanka met deze tour naar de Gouden Tempel van Dambulla, de Tempel van de Heilige Tand, de Peradeniya Royal Botanical Gardens, glooiende theetheeplantages in Ella, de kans om wilde olifanten te zien in het Udawalawa National park. Laat je hotels, diners en ontbijten voor je regelen in dit fantastische rondreispakket. Dag 1 - U wordt verwelkomd door uw gids op de internationale luchthaven van Colombo, waar uw gids u naar uw hotel in Colombo brengt. Dag 2 - Reis van Colombo naar Sigiriya na het nuttigen van een stevig ontbijt. Bezoek de Gouden Tempel van Dambulla, het grootste en best bewaarde grottempelcomplex in Sri Lanka. Ontspan voordat je naar het oude rotsfort Sigiriya gaat voordat je dineert en verblijft in een 4-sterrenhotel in Sigiriya. Dag 3 - Reis na een stevig ontbijt naar Kandy om de Tempel van de Heilige Tand te bezoeken, die het belangrijkste boeddhistische relikwie in Sri Lanka bevat. Neem de tijd om te ontspannen in uw hotel voordat u verder gaat met het bekijken van de verbazingwekkende flora in de Peradeniya Royal Botanical Gardens. Diner en overnachting in een viersterrenhotel in Kandy. Dag 4 - Neem vervolgens een uitgebreid ontbijt voordat u naar Ella gaat om tussen de weelderige theeplantages te wandelen. Leer meer over de koloniale geschiedenis van Sri Lanka en geniet van het adembenemende uitzicht op het landschap. Keer terug naar uw hotel in Ella voor het diner en om uit te rusten. Dag 5 - Na het ontbijt rijdt u naar het Udawalawa National park waar u olifanten in hun natuurlijke omgeving kunt spotten.

Kandy: Sigiriya Fortress & Cave Temple All-inclusive tour

2. Kandy: Sigiriya Fortress & Cave Temple All-inclusive tour

Na de vroege ochtend op te halen bij uw hotel in Kandy, reist u met een chauffeur naar Sigiriya. Bij aankomst beklim je de rotsvesting van goudgeplukt graniet, door koning Kasyapa uitgekozen ter plekke voor zijn nieuwe hoofdstad. Krijg een prachtig uitzicht op de omliggende vlaktes, die in het regenseizoen kunnen veranderen in een heerlijke watertuin. Ga verder naar het grottencomplex in Dambulla, gebouwd door de 1e-eeuwse koning Walagambahu als plaats van aanbidding na zijn ballingschap vanuit Anuradhapura. Geniet van de lunch voor de rit terug naar Kandy en stop onderweg in de kruidentuin in Matale.

Van Kandy: Nuwara Eliya met de trein

3. Van Kandy: Nuwara Eliya met de trein

Begin uw tour om 07:30 uur vanuit uw hotel in Kandy, waar u wordt opgehaald door uw chauffeur. U wordt om ongeveer 8:00 uur naar het treinstation van Kandy of Peradeniya gebracht, afhankelijk van de beschikbaarheid. De trein vertrekt om ongeveer 08:30 uur. Geniet van een schilderachtige rit van ongeveer 3 uur door enkele van de mooiste hooglandplattelandse gebieden in Sri Lanka. Zie de uitgestrekte groene heuvels van de theeplantages en spot de pittoreske dorpjes met mistige bergachtergronden. Geniet van de verbazingwekkende bezienswaardigheden van intimiderende bergen, diepe en donkere bossen en prachtige watervallen terwijl ze langs uw raam gaan. Kom om 12:15 uur aan in Nanuoya waar je gids je zal ontmoeten op het station, dat al meer dan een eeuw Nuwara Eliya bedient. Nadat je je benen een beetje hebt gestrekt, neemt je gids je mee naar Nuwara Eliya. Geniet van het spannende half uur rijden op de bochtige weg. Geniet van wandelen door de straten met hun mooie kleine huisjes, schilderachtige villa's en prachtige herenhuizen. Geniet vervolgens op ongeveer 13:30 uur van een lunch in een restaurant naar keuze. Nadien laat je gids je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zien, waaronder Lake Gregory. Bekijk het tijdloze postkantoor en maak van de gelegenheid gebruik om er een paar te kopen als souvenir. Begin de reis terug naar Kandy rond 15.00 uur. Bezoek onderweg de pittoreske Ramboda-watervallen en de Blue Field Tea Factory, waar je zou zien waar de wereldberoemde 'Ceylon Tea' wordt vervaardigd. Lees meer over de geschiedenis van de fabriek, die werd opgericht in 1824. Hierna vertrek je om 17:00 uur om de terugreis naar Kandy te voltooien, waar je om ongeveer 19:30 uur bij je hotel wordt afgezet.

Sri Lanka heuvelland treinreis, Kandy, Nuwara Eliya 2-daagse

4. Sri Lanka heuvelland treinreis, Kandy, Nuwara Eliya 2-daagse

Twee gedenkwaardige dagen om de belangrijkste toeristische attracties in het heuvelland van Sri Lanka te bezoeken. De tour omvat de twee belangrijkste steden in het heuvelland, Kandy en Nuwara Eliya. De tour begint met de stad Kandy en een wandeltocht om de tandrelikwietempel, de Kandy-markt, het handwerkcentrum, de botanische tuin van Peradeniya en de culturele show van Kandyan te bezoeken. De tour omvat ook vele andere hoogtepunten van de oude hoofdstad Kandy en het Engelse koloniale heuvelstation Nuwara Eliya. Gedetailleerd reisplan Dag 1: Colombo – Kegalle – Kandy Je verlaat Colombo na het ontbijt en maakt een stop bij een kruidentuin op weg naar Kandy. U kunt deelnemen aan een wandeltocht door de kruiden-/kruidentuin en meer te weten komen over de specerijen en kruiden die in Sri Lanka groeien. Specerijen en kruiden worden zowel in Sri Lankaanse keukens als in de Ayurveda-geneeskunde/inheemse geneeskunde gebruikt. Een groot deel van de specerijen wordt echter geëxporteerd. Kandy was het laatste koninkrijk van het oude Sri Lanka en is de meest pittoreske stad van het eiland, genesteld in de bergen en omringd door theeplantages. Van de 3 botanische tuinen van Sri Lanka zijn de tuinen van Peradeniya de grootste, verspreid over 60 hectare en met meer dan 8.000 verschillende soorten bomen en planten. Bezoek daarna de Temple of Tooth Relic in Kandy en geniet van een diner en een typisch Sri Lankaanse culturele show met drumdansmuziek en vuurlopen. Overnachting in Kandy. Dag 2: Kandy – Nuwara Eliya – Colombo Na een ontspannen ontbijt begint de reis terug naar Colombo via Nuwara Eliya. Je krijgt de kans om het ontzagwekkende landschap te waarderen op weg naar Nuwara Eliya, terwijl je door valleien, de bergen en langs prachtige stukken bos reist. Nuwara Eliya is het hoogste van de 3 heuvelstations van Sri Lanka, gelegen op meer dan 6000 voet boven de zeespiegel. Bekend als Little England, is het waar de Britse kolonisten een thuis weg van huis bouwden. Volg de kronkelende weg die naar het heuvelland leidt door theeplantages, langs de watervallen die door de heuvels naar beneden stromen en in mistige valleien. Je krijgt de gelegenheid om een theefabriek te bezoeken en een kopje ongemengde, verse Ceylon-thee te proeven, voordat je terugkeert naar Colombo.

Van Colombo: dagtour Pinnawala en Kandy

5. Van Colombo: dagtour Pinnawala en Kandy

Begin je reis om 0600 uur vanuit Colombo en ga verder naar Kandy, pauzeer bij Pinnawala voor een bezoek aan Pinnawala Elephant Orphanage. Dit is het tehuis voor jonge olifanten die uit hun natuurlijke habitat zijn verdreven in het dorp Pinnawala in de provincie Sabaragamuwa in Sri Lanka. Pinnawala, die nu 70 olifanten huisvest, is de thuisbasis van de grootste groep olifanten in gevangenschap ter wereld. Bezoek vervolgens de Royal Botanical Gardens, Peradeniya, bekend om zijn verscheidenheid aan sier-, decoratieve en medicinale planten, meer dan 4000 soorten. Deze tuin is vooral bekend om zijn collectie orchideeën, de grootste van Azië. Bezoek daarna de Tempel van de Tand, een UNESCO-werelderfgoed, gebouwd in de 16e eeuw als de plaats van verering en bescherming voor de heilige tand van Lord Buddha. Loop door de prachtig versierde gangen en rijkelijk beschilderde zalen. Lounge tussen fijn bewerkte pilaren en sta versteld van de prachtige gouden beelden. Aansluitend een lunchpauze op een locatie naar keuze. Culturele dansshow - Laat u begeleiden naar een uitvoering van de traditionele Kandyan-dans, begeleid door tumultueus drummen. Dansen omvatten de cobradans, maskerdans, de Ginisisila, die macht over vuur toont. Dit hele hectische en kleurrijke spektakel vindt zijn climax met de geweldige vuurloopact. Ten slotte begint u om ongeveer 1930 uur aan uw reis terug naar uw hotel in Colombo. Onderweg stop je bij Ambepussa (restaurant naar keuze) en dineer je.

Van Kandy: Sigiriya en Dambulla Private Day Tour

6. Van Kandy: Sigiriya en Dambulla Private Day Tour

Maak een dagexcursie naar Sigiriya, waar je twee fascinerende locaties bezoekt: de Gouden Tempel van Dambulla, een grottencomplex vol boeddhistische beelden, en Sigiriya Rock Fortress, een enorme rotskolom die is veranderd in een fort. Nadat je om 7:00 uur bent opgehaald bij je hotel in Kandy, ga je de stad uit richting de eerste locatie. Onderweg bewonder je het platteland en de dorpen van Sri Lanka terwijl je reist naar dit sfeervolle grotcomplex met kliffen boordevol boeddhistische beelden en fresco's. Betreed de historische grotten van de Gouden Tempel van Dambulla, die dateert uit de 1e eeuw voor Christus. Bekijk de oude muurschilderingen die het levensverhaal van Lord Guatama Boeddha uitbeelden. Bewonder de honderden beeldjes van de Boeddha en andere goden verspreid over de 5 belangrijkste grotten. Bezoek de Grot van de Goddelijke Koning, de Grot van de Grote Koning en het Grote Nieuwe Klooster, evenals het gigantische gouden Boeddhabeeld op slechts een kleine afstand buiten het grottencomplex. Geniet 's middags van een lunch in een restaurant naar keuze voordat je ongeveer 45 minuten reist om Sigiriya Rock Fortress te bezoeken. De iconische rots van Sigirya, die oprijst uit de centrale vlakten, is misschien wel het meest dramatische gezicht van Sri Lanka. Bijna verticale muren stijgen naar een platte top die de ruïnes van een oude beschaving bevat. Beklim het 5e-eeuwse rotsfort en loop door de ingang omlijst door de poten van een leeuw (die het fort zijn naam "The Lion Rock" geeft). Bekijk de prachtige niet-vervaagde muurschilderingen die Sigiriya zijn bekendheid hebben gegeven, beklim de steile trap naar de terrastuinen en loop door de tunnels door het paleis. Je krijgt een griezelig gevoel van lang vervlogen tijden. Sluit je tour om 17:00 uur af, waarna je teruggaat naar Kandy om rond 20:00 uur te worden afgezet. Stop onderweg om te dineren in een restaurant naar keuze.

Sri Lanka: eSIM-gegevensabonnement

7. Sri Lanka: eSIM-gegevensabonnement

Maak uw reis naar Sri Lanka zorgeloos met uw handige eSIM. Blijf verbonden tijdens uw reizen met snelle dekking in Sri Lanka, evenals in Cambodja, Japan en Bangladesh. Koop en installeer uw eSIM altijd en overal en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking in andere landen. Scan gewoon de eSIM QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps tijdens uw reis. Vermijd de moeite van het beheren van meerdere simkaarten met deze afvalvrije oplossing. Ontvang één eSIM per apparaat en herlaad door simpelweg extra eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. Alle iPhone-modellen die buiten de iPhone XS zijn gelanceerd, kunnen eSIM ondersteunen. Voor Android, als u het niet zeker weet, controleer dan de foto van de richtlijn om in aanmerking te komen. Als je geen verbinding kunt maken met internet nadat je deze eSIM hebt geïnstalleerd, volg dan de handleiding voor het oplossen van problemen met zelfhulp in je GYG-voucher. APN (naam toegangspunt): smartone Info lokale operator: Sri Lanka: dialoog Cambodja: Hallo Axiata Japan: softbank Bangladesh: Robi

Kandy: all-inclusive stadstour

8. Kandy: all-inclusive stadstour

Je wordt om 8.00 uur opgehaald bij je accommodatie. Je eerste stop is de Giragama-theefabriek. Hier ziet u de sorteer-, maal- en drooggereedschappen en vervolgens de verpakkingsmachines. Leer hoe thee wordt verwerkt van glanzend groen blad tot de inhoud van uw theezakje. Na het genieten van een kopje hoog gegroeide verwerkte thee, ga je op pad om de plantage te verkennen. Vervolg uw reis en ga naar de botanische tuin van Peradeniya, die bekend staat om de bundels van variëteiten van planten, waaronder orchideeën, kruiden, medicinale planten en palmbomen. Bezoek dan het Bahirawakanda Boeddhabeeld dat bekend staat als de grote Boeddha, een van de meest schilderachtige plekken in de stad. Neem om 13.00 uur een pauze om te genieten van de lunch in restaurant Oak Ray. Na de lunch bezoekt u de houtsnijwerkfabriek en het edelsteentapijt. Ga vervolgens naar Kandy Lake, dat in 1807 werd gebouwd door koning Sri Wickrama Rajasinghe. Het is een van de belangrijkste hoogtepunten van de stad en de rit is een schilderachtige en memorabele rit. Om 16.00 uur bent u getuige van een culturele show in een van de vele theaters in de stad Kandy. Bezoek dan de Tempel van de Tand. Voor de boeddhisten van Sri Lanka en de rest van de wereld is Kandy een van de meest heilige locaties omdat het de thuisbasis is van de Tempel van het Heilig Tand relikwie van Boeddha. Je wordt om 19.00 uur teruggebracht naar je hotel.

Kandy: historische all-inclusive tour met drie tempels

9. Kandy: historische all-inclusive tour met drie tempels

Een bezoek aan drie van de oudste en historisch belangrijke tempels die op loopafstand van elkaar liggen, is een gedenkwaardige expeditie voor een liefhebber van erfgoed. De drie tempels (Embekke, Lankathilaka, Gadaladeniya) zijn gebouwd in de 14e eeuw voordat het Kandyan-koninkrijk volledig was gevestigd. Deze rondleiding is om ongeveer 12:30 uur afgelopen, wanneer je terugkeert naar je hotel. Laat je om 08.00 uur ophalen bij je hotellobby in Kandy. Kom om 9.00 uur aan bij je eerste tempel. Embekke is een vervaardigd werk van houten toewijding. Kijk naar de pilaren of drumhal met unieke ontwerpen aan elke kant. Waardeer de zorg en moeite om zwanen, piekmensen, worstelaars, draken en meer te breken. Hoor over de geschiedenis van deze tempel en het belang dat deze heeft getoond voor de cultuur. Bezoek de Lankatilake-tempel om 9.45 uur. Lankatilake is misschien wel de mooiste tempel in de wijk. Een indrukwekkend solide ogende structuur gebouwd op een enorme rotspunt en een lichtblauw geschilderd in plaats van het gebruikelijke wit. Vervolgens bezoekt u de Gadaladeniya-tempel, gebouwd op een rotspunt en bedekt met kleine poelen. De tempel wordt bereikt door een reeks treden die in de rots zijn uitgehouwen. Deze boeddhistische tempel met een hindoe-extensie is van dezelfde leeftijd als de Lankatilake-tempel en de Embekka Devale.

Van Kandy: The Temple Run Tour

10. Van Kandy: The Temple Run Tour

Breng een dag door ondergedompeld in de geschiedenis van Sri Lanka: bekijk 's ochtends een reeks heel verschillende tempels, gevolgd door een bezoek aan de heilige tempel van de tand. Nadat je om 8:00 uur bent opgehaald bij je hotel, ga je naar je eerste stop: Embekke Temple. Bewonder de prachtig gesneden houten panelen die de pilaren, muren en het dak van deze unieke tempel bedekken. Vertrek vervolgens naar Gadaladeniya Vihara, een tempel gebouwd net vóór Embekke in de vroege 14e eeuw. Feest je ogen op het prachtige gigantische gouden Boeddhabeeld. Je volgende stop is de Lankatilaka-tempel, gebouwd in dezelfde periode als de Gadaladeniya-tempel door dezelfde koning. Bewonder de paleisachtige architectuur van de tempel; het beeldhuis is bijzonder mooi. Ga vervolgens naar de Degaldoruwa-grottempel, een tempel gebouwd in een grot in een grote rots. Bekijk de kleurrijke boeddhistische schilderijen uit het Kandyan-tijdperk die de binnenkant van de tempel volledig bedekken. Na het weken in deze fascinerende en prachtige tempels, ga je rond 13.00 uur terug naar Kandy City. Terug in Kandy pauzeer je voor de lunch in het restaurant van je keuze. Bezoek daarna de UNESCO-werelderfgoedsite, de Tempel van de Tand. Deze tempel was ooit een koninklijk paleiscomplex en herbergt wat een tand van Boeddha wordt genoemd. Ontdek de koninklijke wortels van het complex met witte, gouden en houten architectuur. Laat u om 17:00 uur in uw hotel achter, net op tijd voor het diner.

Sitemap Kandy

Wil je alle activiteiten in Kandy ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.