De populairste activiteiten van Kansai

Kyoto: ontdek de verborgen wereld van de Japanse Maiko

1. Kyoto: ontdek de verborgen wereld van de Japanse Maiko

Verken het Gion-district van Kyoto met een deskundige gids en krijg exclusief inzicht in maiko (leerling geiko) en geikocultuur. Bezoek een privétheehuis, woon een traditionele maiko-voorstelling bij, maak een praatje met je gastheer en geniet van een diner met onbeperkt bier en sake. Ontmoet je gids in het hart van Gion en leer over de geschiedenis van maiko en geiko. Stop bij de Yasaka-jinja-schrijn en leer meer over het restaurant waar de maikotraditie is ontstaan. Geniet van de ambiance van het oude Japan en slenter door straten met machiyaherenhuizen en wuivende papieren lantaarns. Nadat je wat van de sfeer van de omgeving hebt opgesnoven, stap je achter de norengordijnen van een traditioneel theehuis waar privé-maikooptredens plaatsvinden. Geniet van een heerlijk diner met typisch Japanse gerechten en trakteer uzelf op onbeperkt bier, sake of frisdrank voordat uw gastheer arriveert. Begroet je maiko en beleef daarna een authentiek optreden, meestal gereserveerd voor gasten met een privé-uitnodiging. Leer na de voorstelling wat meer over de kunst van het hosten van dichtbij terwijl je naar lokale muziek luistert en leuke drinkspelletjes speelt. Je zult ook genieten van de zeldzame kans om uit de eerste hand meer te weten te komen over maiko en geiko geschiedenis en tradities met een Q&A-sessie met je gastheer. Voel je vrij om vragen te stellen over het beroep van je gastheren en krijg een zeldzaam inzicht in een verborgen en vaak verkeerd begrepen wereld.

Kyoto: Maak snoepjes met een bekroonde chef-kok in Ninna-ji

2. Kyoto: Maak snoepjes met een bekroonde chef-kok in Ninna-ji

Begeef je voor een once-in-a-lifetime tour vóór sluitingstijd door de iconische Ninna-ji-tempel van Kyoto en ontdek de geschiedenis achter elke bocht. Maak je eigen heerlijke wagashi-snoepjes met een bekroonde banketbakker, geniet van een exclusief bezoek aan de Grote Zaal en wees getuige van een authentieke theeceremonie. Kom 's ochtends voor openingstijden aan bij de Ninna-ji-tempel en ontmoet je gids en inwonende monnik. Ontgrendel vervolgens de hoofdpoort van de tempel, die dateert uit de 17e eeuw, en stap dit vredige park binnen, omgeven door kleurrijke bomen en weelderige tuinen. Ga naar de Grote Zaal, die normaal gesloten is voor het publiek. Verken het zorgvuldige interieur en bewonder de rijkdom aan traditionele Japanse kunst en houtwerk. Leer meer over de geschiedenis om je heen met verhelderend commentaar van je gids. Leer vervolgens wagashi maken van een van de beste banketbakkers van Japan - en de officiële snoepleverancier van Ninna-ji. Proef eerst wat heerlijke wagashi voordat je je eigen smakelijke traktatie maakt onder begeleiding van je bekroonde instructeur. Ga verder naar een afgelegen theehuis en ontmoet een theeceremoniemeester. Neem even de tijd om de sierlijke tuinen om je heen te bewonderen, voordat je deelneemt aan een traditionele theeceremonie met je wagashi. Ontdek de betekenis achter de gebaren en de geschiedenis die in dit ritueel is geworteld. Ninna-ji is een door UNESCO beschermde boeddhistische tempel in het westen van Kyoto, bekend om zijn prachtige tuinen, traditionele architectuur en brede collectie klassieke kunst en houtwerk. Geniet van een exclusieve kans om deze nationale schat bij zonsopgang te ervaren tijdens een tour voor uw groep alleen.

Kyoto: oefen een geleide meditatie met een zenmonnik

3. Kyoto: oefen een geleide meditatie met een zenmonnik

Bezoek de serene Jōju-ji-tempel in Kyoto met een deskundige gids en krijg uit de eerste hand inzicht in het boeddhisme en meditatie. Neem op deze buiten de gebaande paden gelegen locatie deel aan een authentieke zen-meditatiesessie met de inwonende monnik en geniet van een lichte lunch met typisch boeddhistische Shojin-gerechten. Ontmoet je deskundige gids bij de ingang van de Jōju-ji-tempel. Volg een korte rondleiding door een rustige tempel, weg van de drukte van het belangrijkste toeristengebied. Leer over het boeddhisme met behulp van alle 5 de zintuigen en ontdek het belang van meditatie voor zijn aanhangers. Maak dan kennis met de inwonende monnik, die je door een zen-meditatiesessie zal leiden met meditatief zingen. Oefen essentiële Zen-technieken en voel je spanning en stress wegsmelten in de rustige omgeving. Geniet daarna van exclusieve toegang tot de woonvertrekken van de tempel voor een Q&A-gesprek met de monnik. Leer meer over de kernconcepten en overtuigingen van het boeddhisme met je gids die optreedt als je tolk, en krijg een zeldzame kans om uit de eerste hand inzicht te krijgen in de levensstijl van een boeddhistische monnik. Je ervaring wordt afgesloten met een lichte lunch van traditionele boeddhistische lunch van Shojin-eten en thee. In overeenstemming met religieus gebruik is de lunch vrij van vlees of vis, voornamelijk bestaande uit seizoensgroenten en bergplanten. Na je ervaring kun je je nieuw aangeleerde meditatietechnieken in je levensstijl opnemen. Wees gerust in de wetenschap dat deze ervaring dient om de tempel te ondersteunen, zodat deze de omliggende gemeenschap nog generaties lang van dienst kan zijn.

Kyoto: ontdek de oude kunst van het Noh-theater

4. Kyoto: ontdek de oude kunst van het Noh-theater

Ontdek de eeuwenoude kunst van het noh tijdens een once-in-a-lifetime tour net buiten Kyoto. Wandel door het bergdorpje Ohara, ervaar noh-zang en -dans en drink thee met een lokale delicatesse in de tuin van de noh-meester. Ontmoet je gids, Julia, bij de bushalte in het pittoreske bergdorpje Ohara. Begeef je op een korte begeleide wandeling door het platteland van Ohara om meer te weten te komen over de geschiedenis van noh terwijl je je verwondert over het weelderige berglandschap, glooiende landschappen en traditionele houten architectuur. Kom aan bij de privéwoning van een noh-meester en stap zijn atelier binnen. Trek een paar "tabi"-sokken aan en ga op de grond zitten. Wees dan getuige van een privéuitvoering van deze traditionele kunst, compleet met authentieke kleding en maskers die honderden jaren oud zijn. Leer meer over deze kostbare kunst van de meester en ontdek hoe het door de eeuwen heen is geëvolueerd en aangepast. Bewonder het vakmanschap van de maskers en kostuums van dichtbij voordat je enkele van de methodische en ritmische bewegingen van noh met de meester uitprobeert. Ga dan de tuin in en verfris je zintuigen met wat thee en Japanse zoetigheden ("wagashi"). Kom tot rust in de stilte en frisse lucht voordat u afscheid neemt van uw gids. Verken aan het einde van je ervaring het pittoreske stadje Ohara voordat je terugkeert naar het station. Noh is een klassieke theatrale danskunst die voor het eerst werd uitgevoerd in de 14e eeuw en wordt erkend op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid door UNESCO. Dompel jezelf onder in de wereld van traditionele kunst en Japans erfgoed tijdens deze exclusieve ervaring samengesteld door GetYourGuide.

Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

5. Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

Je neemt plaats op de tatami, de traditionele Japanse vloermat, en ontmoet je Engelssprekende gastheer of -vrouw, een bevoegde theemeester van Urasenke, de grootste theeceremonieschool in Japan. Kijk hoe het ceremoniële mengsel van matcha (groene thee in poedervorm) wordt gebracht. Daarna krijg je de kans om zelf thee te maken, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en de spirituele rol van de theeceremonie, en de effecten die elke methode van thee maken heeft op de smaak. Daarna geniet je van traditionele Japanse zoetigheden. Als de ceremonie is voltooid, kun je foto's maken en voorbeelden zien van kimono's en prachtig geweven textiel, gemaakt in het Nishjin-district van Kioto. Als je tijdens de ervaring een kimono wilt dragen, kun je deze tijdens het boeken  als een extra selecteren en foto's maken als herinnering van de ervaring.

Tokio: Mount Fuji, Hakone, boottocht Lake Ashi en Bullet Train

6. Tokio: Mount Fuji, Hakone, boottocht Lake Ashi en Bullet Train

Ervaar Mount Fuji, de hoogste berg in Japan die sinds 2013 op de Werelderfgoedlijst staat. Geniet van een lunch voordat je Hakone bezoekt, beroemd om zijn natuurlijke schoonheid en adembenemende uitzichten over Lake Ashi. Stap eerst aan boord van een comfortabele bus met airconditioning en wifi die je naar het 5e station van de berg Fuji brengt, op 2.000 meter hoogte. Stap uit en adem de natuur van Mount Fuji en de heilige sfeer bij de Japanse Shinto-shrijn diep in. Daarna brengt de bus je naar 'Oshino Shinobi no Sato', een ninja-dorp voor een lunchbuffet. Geniet van een Japans lunchbuffet met lokale verse ingrediënten en maak vervolgens een wandeling door een traditionele Japanse tuin met een Japans landschap van Mount Fuji. Vervolgens brengt de bus je naar de omgeving van Hakone. Begin bij Owakudani, een vallei die ooit de 'Vallei van de Hel' werd genoemd, ooit en nog steeds een actieve vulkaan. Ervaar de geur van zwavel en probeer een 'Kuro Tamago' oftewel een zwart ei – er wordt van gezegd dat je er langer door zult leven. Vervolgens maak je een ritje met de Hakone-kabelbaan, een opwindende ervaring met een geweldig uitzicht op de Hakone. Bekijk de rijke natuur van de berg, en op een heldere dag helemaal tot aan Mount Fuji. Deze kabelbaan brengt je naar Lake Ashi, een calderameer. Sluit ten slotte bij de Hakone-shrijn je tour af. Bekijk de fotogenieke rode torii-poort die op het water drijft en 'Torii van vrede' wordt genoemd. Ga naar het belangrijkste heiligdom, bid voor je gezondheid en haal wat bronwater waarvan wordt gezegd dat het je van slechte geesten zuivert. Stap vervolgens in de bus richting Odawara Station en reis met de Japanse kogeltrein, Shinkansen. Aan het einde van de tour kom je rond 18:00 uur weer in Tokio aan.

Vanuit Osaka/Kyoto: dagtrip met de bus naar Kyoto en Nara

7. Vanuit Osaka/Kyoto: dagtrip met de bus naar Kyoto en Nara

Vertrek vanuit de exclusieve vip-wachtkamers van Osaka of Kyoto, op weg naar Fushimi Inari Taisha.Het hoofdgebouw is een verzameling van vijf altaren en in Japan benoemd tot belangrijk cultureel erfgoed. Deze vijf altaren van Fushimi Inari Taisha zijn opgedragen aan de grote deugden van Inari Okami die zij belichamen. Inari Okmi is bekend als de godheid van de zakelijke voorspoed, de industriële voorspoed, de bescherming van het huishouden, veiligheid in het verkeer en de verbetering van de performatieve kunsten. De 'Senbon Torii' of 1.000 toriipoorten zijn donaties van individuen of bedrijven. Je vindt de naam van de donateur en de datum van de donatie op de achterkant van elke poort. Dan ga je naar Arashiyama, dat verandert met de seizoenen en waar je elk moment van het jaar kunt genieten van het landschap, met kersenbloesems in de lente, bootfeesten in de zomer, rode bladeren in de herfst en sneeuwwitte bergen in de winter. Arashiyama staat ook vol met tempels en altaren, waaronder het altaar voor het vinden van een geschikte partner. Je kunt hier een bezoek aan brengen tijdens je wandeling door het beroemde bamboebos. Er zijn verschillende restaurants bij de Togetsukyo-brug waar je kunt gaan eten, met onder andere veganistische en halal-restaurants. Ga verder naar het symbool van Kyoto, Kinkakuji, het Gouden Paviljoen, ook wel Rakuon-ji genoemd: een van de populairste gebouwen van Japan.Ten slotte ga je verder naar de oude hoofdstad van Japan, Nara: je krijgt de tijd om het park te verkennen, het wereldberoemde hert te knuffelen en het grootste houten gebouw van de planeet binnen te gaan, de Todai-ji Tempel, ook een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Hier sta je voor het grootste Boeddhabeeld van Japan, 15 meter hoog.

Osaka: Shinsekai-voedseltour

8. Osaka: Shinsekai-voedseltour

Verken de verborgen parel van Shinsekai met je gidsen en ontdek het echte Osaka. De wijk Shinsekai in Osaka is een levendige plek waar moderne en traditionele gerechten worden gecombineerd. Vul je buik met het beste eten dat je in Japan zult hebben. Ontdek verborgen, originele etablissementen die zijn gekozen door twee lokale deskundige gidsen. Dwaal in en rond de markten die traditionele Osakan-gerechten serveren voor een authentieke lokale ervaring. Baan je een weg naar de eerste eetgelegenheid, een takoyaki of gehavende octopusballen, kraam. Bezoek dan een Izakaya-restaurant en proef wat authentieke Osakan kitsune Udon samen met kippenvleugels in Japanse stijl. Proef ook de lokaal uitgevonden kushikatsu , licht gefrituurde groenten, vlees en zeevruchten op spiesjes. Ga buiten de gebaande paden en bezoek een gezellig, traditioneel Japans restaurant waar je gerechten krijgt van overheerlijke nikudoufu of Stoofpot van rundvlees en tofu, originele yakitori- of spiesjes met rundvlees, plus een alcoholische/niet-alcoholische drank. Bezoek dan een gespecialiseerde, heerlijke gyoza- knoedelzaak. De laatste gerechten van de avond zijn bij een uniek Japans eetcafé. Geniet van een tonpeiyaki, of varkensomelet plus een overvloed aan edamame en karaage, Japanse gebakken kip met kruiden. Een ander drankje naar keuze is hier inbegrepen. Sluit de avond af op een markt en eet Japanse castellacake in de vorm van de lokale mascotte van Shinsekai.

Kyoto: 3 uur durende all-inclusive tour in de wijk Gion, inclusief eten & cultuur

9. Kyoto: 3 uur durende all-inclusive tour in de wijk Gion, inclusief eten & cultuur

Verken de wijk Gion in de avond met een ervaren Engels-, Duits-, Frans- of Spaanstalige gids die je alles kan vertellen over deze buurt. De tour begint bij de rivier de Kamo, waar je meer te weten komt over hoe de traditie van geisha's is ontstaan. Na een korte wandeling door een drukke winkelstraat, ga je een rustig gebied binnen en breng je een bezoek aan het Yasaka Jinja-heiligdom. Na een vleugje educatie ga je verder naar de wijk Gion.   In de geishawijk Gion zijn de geheimen en geschiedenis verspreid over de smalle straatjes, maar het is tevens een moderne uitgaanswijk. Hoogste tijd dus voor een diepe duik in wat zich hier afspeelt. De gids houdt het luchtig en leuk, en vertelt je meer over een aantal van de interessante culturele mores van de wijk. Stap een restaurant binnen en geniet van een overdaad aan kleine gerechtjes met een soort Japanse tapaservaring. Geniet ook van een drankje, voordat de tour weer verdergaat.   Tussen de restaurantstops door bezoek je Kiyamachi, Ponto-cho en een aantal andere winkel- en uitgaansstraten. De gids laat je zowel het moderne als het historische Kyoto zien, zodat je een volledig beeld van de stad krijgt. De tour is met een kleine groep en omvat eten en drinken, zodat je een zorgeloze avond kunt hebben alsof je hebt afgesproken met iemand die de buurt kent. Naast het gebruikelijke eten en drinken is er een heerlijke kobe (of een lokaal geproduceerde) optie met vlees beschikbaar. Deze ticketoptie is voor boekingen die ten minste 10 uur van tevoren zijn gemaakt.

Fuji en Kawaguchimeer: 1-daagse sightseeing-bustocht

10. Fuji en Kawaguchimeer: 1-daagse sightseeing-bustocht

Ontdek het landschap en de historische bezienswaardigheden rond het Kawaguchimeer tijdens een tour met gids vanuit Tokio. Bewonder het uitzicht op de berg Fuji terwijl je de traditionele huizen, prachtige pagodes en de kleurrijke bloemen en planten van Oishi Park ziet. Stap in de pendelbus of voeg je bij de excursie op het vertrekpunt in Shinjuku en ga op weg naar de omgeving van de berg Fuji. Op heldere dagen kun je Fuji tijdens de busrit al van verre zien. De eerste halte is bij één van de meest markante plekken in Japan: Arakurayama Sengen Park. Bewonder het fotogenieke uitzicht op de vijf symbolische pagodes met de berg Fuji op de achtergrond. Vervolgens rijd je vanaf de berg Arakurayama door naar het Kawaguchiko Craft Park, naast het Kawaguchimeer. Als je wilt, kun je hier de tijd nemen om te lunchen of langs het meer te wandelen met de berg Fuji weerspiegeld in het wateroppervlak. Daarna vertrek je richting het park Oishi, met seizoensgebonden natuur en veel verschillende soorten bloemen. Ten slotte stop je bij Saiko Iyashi no Sato Nenba, gelegen aan de oevers van het Saikomeer. Maak een wandeling door het dorp en bewonder de huizen met rieten daken, die je een kijkje in het leven in het oude Japan bieden. De dagtocht eindigt om 18:15 uur, wanneer je wordt afgezet in Shinjuku.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Kansai

Topactiviteiten

Kansai: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

513 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 33

Voor ieder wat wils

In de buurt van Kansai

Meer zien

Veelgestelde vragen over Kansai

Andere activiteiten in Kansai

Wil je alle activiteiten in Kansai bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kansai

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.353 beoordelingen

Een rondleiding die de moeite waard is! Mardi was onze fantastische gids - zo deskundig en knap. We kwamen weg van dit gevoel alsof we een goed overzicht hebben van de lokale geschiedenis en de eetcultuur. De verscheidenheid aan gerechten die voor ons werden gekozen om te proeven was uitstekend, en we genoten van de locaties waar we aten - we hadden deze ervaring niet kunnen hebben zonder Mardi.

We were looking to add some depth to our travels to Kyoto, by learning more about its culture and history. We’re more than satisfied with this tour, given to us by our amazing guide Andres, who had an answer to every question and follow up we threw at him. The food we had and locations we went to were also a great and delicious experience. 10/10 would recommend to go on this tour!!

Zeer mooie dag met zeer mooi uitzicht op de berg Fuji, uitzonderlijke panorama's... De enige kleine spijt is de tijd die ik te lang heb doorgebracht om te winkelen (1u30...) Ik had liever bijvoorbeeld 15-30 minuten meer besteed aan het meer van Kawaguchi ...het was zo mooi!! Mijn beoordeling van 4 sterren en niet daarom 5... Verder was het perfect, gids Aan de top!