Kies data

Kapuzinergruft

Kapuzinergruft: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: rondleiding keizerin Sisi & keizerlijke appartementen

1. Wenen: rondleiding keizerin Sisi & keizerlijke appartementen

Maak kennis met het leven van keizerin Elisabeth (algemeen bekend als Sisi) uit Oostenrijk-Hongarije tijdens een rondleiding door Wenen. Ontmoet je gids bij de Albertina en ga direct naar Hofburg, waar je de voormalige keizerlijke appartementen zult verkennen. Kom meer te weten over het dagelijkse leven van de keizerin. Bezoek dan de Augustijnenkerk, waar de Beierse prinses in 1854 met keizer Franz Josef trouwde. Bezoek dan haar favoriete patisserie, favoriete juwelier en andere winkels waar Sisi graag winkelde. Luister naar anekdotes en curiosa uit het leven van de beroemde keizerin en verwonder je over haar complexe karakter en persoonlijkheid. Ten slotte heb je de mogelijkheid om een extra bezoek aan de keizerlijke grafkelder te boeken. Onder de Kapucijnenkerk zijn de laatste rustplaats van Sisi en de graven van andere beroemde persoonlijkheden uit het Oostenrijks-Hongaarse rijk.

Wenen: entreeticket Kapuzinergruft

2. Wenen: entreeticket Kapuzinergruft

Ontdek de Kapuzinergruft, ook wel bekend als de keizerlijke grafkelder, in het centrum van Wenen, net onder de bescheiden kerk en het klooster van de Orde van de kapucijnen. Kijk waar het stoffelijk overschot van de Habsburgse keizers, keizerinnen, en familieleden zijn laatste rustplaats heeft. Bezoek het buitengewone gewelvensysteem dat nog altijd onder de voogdij van de kapucijner Orde is, en ontdek de geschiedenis van de beroemde Habsburgers. In een tijdspanne van meer dan 4 eeuwen werden meerdere uitbreidingen en wijzigingen aangebracht aan de crypte. Vandaag de dag bestaat het systeem uit in totaal  tien gewelven met daarin de sarcofagen, urnen en grafmonumenten  van de Habsburgers. Leer ook over de ontwerpers en makers van de kamers van de crypte. Alle kamers roepen de keizerlijke macht en grandeur van de dynastie op. Het stoffelijk overschot van 150 Habsburgse persoonlijkheden, zoals Maria Theresia, Franz Joseph, zijn geliefde vrouw Elisabeth, ook wel bekend als Sisi, hun zoon Rudolph, evenals Oostenrijk laatste Keizer Karl I, rust in de Kapuzinergruft.

Wenen: rondleiding door de keizerlijke crypte in het Duits

3. Wenen: rondleiding door de keizerlijke crypte in het Duits

Geniet van een rondleiding in het Duits onder de straten van Wenen en duik in de keizerlijke crypte. Stap voorzichtig door kamers met prachtig ontworpen architectuur en studeer sarcofagen gemaakt van tin en koper. Luister naar het commentaar van je gids over de bewoners van dit graf. Baan je een weg naar de lobby van de keizerlijke crypte en vind je gids en groep daar wachten. Laat de straten van de stad achter je als je het graf binnengaat en wind door de prachtige gangen. Volg je gids door spelonkachtige kamers met mooie architectuur en leer over de verhalen achter de sierlijk vervaardigde stenen beelden. Staar in de gezichten van de geschiedenis en kom oog in oog te staan met de heersers uit het verleden van Wenen.

Wenen: Private Walking Tour

4. Wenen: Private Walking Tour

Kies een rondleiding in Wenen met een duur van 1 tot 4 uur en leer meer over zijn geschiedenis, architectuur, cultuur en mensen. Maak kennis met Wenen vanuit een ander perspectief en loop door de smalle straatjes en prachtige boulevards naar bekende gebouwen en monumenten met uw gecertificeerde gids. U kunt beslissen welke van de hoogtepunten van Wenen u wilt zien. U kunt bijvoorbeeld Michaelerplatz bezoeken met zijn Romeinse en middeleeuwse uitgravingen en zie het interieur van St. Michael's Church. Bewonder de schatten van het Hofburgse paleis en luister naar echte verhalen over keizerin Sisi. Wandel over Heldenplatz en verhaal verhalen over de Oostenrijkse helden. Luister naar verhalen over Josef II op Josefsplatz en leer meer over de Nationale Bibliotheek, de Spaanse Rijdschool, de Augustinense Kerk en de Habsburgs. Loop langs de Albertina, naar de grootste grafische collectie ter wereld, en zie het Monument tegen de Oorlog en het fascisme. Ontdek waarom de architect van de Staatsoperaag zelfmoord heeft gepleegd, waar Sachertorte uitgevonden was en welk gebouw voorheen op het terrein van Hotel Sacher stond. Bij Neuer Markt kunt u de vreemde Imperial Crypt begrafenisritualen van de Habsburgs ontdekken en leren waar Mozart overleed. Hoor over het belang van het huis op Franziskanerplatz en verken Blutgasse om te ervaren hoe de mensen van Wenen leefden en hoe ze vandaag leven. Luister naar de legendes van St. Stephan, bezoek Figlmüller met het beroemde Wiener Schnitzel, en verken de oude universiteitswijk. Bewonder de prachtige barokke kerk van de jezuïeten, ontdek de wandelingen van de stad en verken de Griekse wijk. Ontdek de oudste kerk van Wenen, de kerk van St. Rupert, en onderdompel je in de gevorderde geschiedenis van de Romeinen en Joden in Wenen. Hoor anekdotes over King Richard the Lionheart als je langs de prachtige Barok Pestsäule op de Graben loopt voordat je de Kohlmarkt bereikt met de Demel-gebak. U kunt dan een wandeling terug naar het startpunt.

Sitemap Kapuzinergruft

Wil je alle activiteiten in Kapuzinergruft ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kapuzinergruft

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.640 beoordelingen

Zeer goede ervaring, onze gids zeer attent, vriendelijk en te allen tijde in afwachting dat ons bezoek de moeite waard was. Zeer professioneel. Ik raad dit bezoek aan het paleis en de kamers van Sissi aan, je leert veel over zijn geschiedenis

Een sterk aanbevolen bezoek. Maximale stiptheid. De gids verdient een 10. Ze was te allen tijde zeer attent, heel dichtbij en zeer professioneel, en ze verduidelijkte verschillende twijfels die niets met de excursie te maken hadden.

Omdat de kapucijner crypte niet al te druk was, mochten we eerder binnen dan de geboekte tijd. Heel interessant. zeer vriendelijk personeel

Hadden veel geluk, waren slechts een groep van vier. De rondleiding vond sowieso plaats, wat niet vanzelfsprekend is. De gids nam de tijd.

Bezienswaardig, zeer informatief met een zeer mooie gids, ook geschikt voor kinderen.