Karl-Marx-Allee

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wat anderen zeggen over Karl-Marx-Allee

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.749 beoordelingen

Van groot historisch belang bij het ontstaan van de DDR. De Frankfurter allee werd, na de bezetting van de Russen, de Stalinallee. Later werd en is nu nog altijd Karl Marxallee. Deze allee moest visitekaartje worden voor de nieuwe DDR worden en zijn. Langs beide zijden prachtige, imposante gebouwen in typische architectuur. Desondanks opvallend weinig interesse van toeristen, wat op zich helemaal niet erg is. Prima en interessante rondleiding per voet van Tobias. Enthousiaste gids die veel achtergrondinformatie geeft. Echte aanrader voor geïnteresseerden van de DDR-geschiedenis.

Goede manier om de hoogtepunten van de stad te leren kennen

Gemakkelijk om op de eerste dag alle hoogtepunten van de stad te leren kennen. Ik vond wel dat de laatste bus al heel vroeg viel. Op de B-toer kon ik dan ook nergens uitstappen, want dan was er geen bus meer om terug on te hoppen en dat was al voor 17u.

The tour was amazing. I loved it. Rogier the guide gave us so much interesting information, ‘outside of the box’. It’s the next best thing to do here in Berlin, if you want do dive deeper, in a fun way. Enjoy!

Prima tour met overzicht van alle belangrijke bezienswaardigheden

De tour bvestond uit meerdere varianten, wij hadden 2 dagen geboekt. Omdat alles vrij snel ging, zijn wij bij de eerste tour langer blijven zitten om alles te laten doordringen.

Gemakkelijk en veilig, talen goed verstaanbaar.

Gemakkelijk aan te schaffen, mooie rondrit(ten), de verschillende maatschappijen mogen wel duidelijker van elkaar te onderscheiden zijn.