De populairste activiteiten van Karlovy Vary

Vanuit Praag: Karlovy Vary-dagtour

1. Vanuit Praag: Karlovy Vary-dagtour

Karlovy Vary is het bekendste kuuroord in de Tsjechische Republiek en de geschiedenis gaat terug tot de 14e eeuw en het bewind van Karel IV. De geneeskrachtige werking van de plaatselijke bronnen lokte notabelen als de Russische tsaar Peter de Grote en de Duitse dichter Goethe. Het kuuroord staat ook bekend om de productie van het wereldberoemde Moser-kristal, Carlsbad-porselein en de traditionele Tsjechische kruidenlikeur Becherovka. Tijdens deze dagexcursie vanuit Praag geniet je van een rondleiding door het stadscentrum en bewonder je de beroemdste geiser, Vřídlo Sprudel, die zijn mineraalwater tot een hoogte van bijna 12 meter spuit! Hierna ben je vrij om de stad op eigen houtje te verkennen.

Van Praag: dagtocht naar Karlovy Vary met bezoek aan het spahuis

2. Van Praag: dagtocht naar Karlovy Vary met bezoek aan het spahuis

Tijdens deze 9,5 uur durende excursie wordt u opgehaald bij uw hotel in Praag (afhankelijk van de geselecteerde optie) en rijdt u naar het grootste en populairste kuuroord van Tsjechië. De geschiedenis van deze Boheemse stad gaat terug tot de 14e eeuw. Tegenwoordig staat Karlovy Vary ook bekend om zijn filmfestival, dat elk jaar plaatsvindt. Geniet van een wandeling langs de colonnade door het historische centrum, waar je de thermale bronnen vindt. De beroemdste van de bronnen, Vřídlo, spuit kokend heet water tot een hoogte van 12 meter. De tour omvat een bezoek aan een traditioneel spa-huis waar u 2 uur kunt ontspannen bij het zwembad, de whirlpool of de sauna. Aan het einde van de tour ga je terug naar Praag en zet de chauffeur je af in het stadscentrum of bij je hotel. (afhankelijk van de gekozen optie)

Vanuit Praag: Dagtocht Karlovy Vary met gids en lunch

3. Vanuit Praag: Dagtocht Karlovy Vary met gids en lunch

Vertrek vanuit Praag en reis naar het legendarische kuuroord Karlovy Vary in de regio West-Bohemen in Tsjechië. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de 14e eeuw en de tijd van Karel IV, en de genezende effecten van de lokale minerale bronnen werden gebruikt als behandelingen voor figuren als Peter de Grote en Goethe. Een van de meest bekende attracties is de warmwaterbron die heet thermaal water uitspuugt tot een hoogte van 12 meter. Bezoek een breed scala aan historische en moderne colonnades waar de stad bekend om staat en proef het water uit verschillende natuurlijke minerale bronnen.

Karlovy Vary-tour vanuit Praag met lunch

4. Karlovy Vary-tour vanuit Praag met lunch

Reis naar de grootste, meest bekende Tsjechische spa - Karlovy Vary - op slechts 2 uur rijden van Praag. De oprichting van deze stad, ook wel bekend als Carlsbad, wordt sinds 1358 in verband gebracht met keizer Karel IV, toen hij hier een jachthuis bouwde. Kom meer te weten over de 12 beroemde bronnen met temperaturen van 40°C tot 72°C, waarvan Vridlo de bekendste is. Karlovy Vary is ook beroemd om zijn lokale porselein- en glasindustrie. Bewonder deze producten na de lunch tijdens een bezoek aan de Moser Glass Shop en de Thun Porcelain Shop. Bezoek ten slotte het Moser Glass Museum.

Karlovy Vary & Marianske Lazne Tour vanuit Praag met lunch

5. Karlovy Vary & Marianske Lazne Tour vanuit Praag met lunch

Ervaar de grootste, meest bekende Tsjechische spa - Karlovy Vary - op 2 uur rijden van Praag. De oprichting van deze stad, ook wel bekend als Carlsbad, wordt sinds 1358 in verband gebracht met keizer Karel IV, toen hij hier een jachthuis bouwde. Ervaar enkele van de 12 beroemde bronnen met temperaturen van 40°C tot 72°C, de bekendste is Vridlo, terwijl je langs de rivier de Tepla en de majestueuze neorenaissancistische colonnades loopt. Geniet van monsters van de verschillende mineraalwatersoorten en koop souvenirs voor de lunch. Bewonder vervolgens het beroemde glas en porselein van de stad tijdens een bezoek aan de Moser Glass Shop en de Thun Porcelain Shop. Geniet van een rondleiding door het Moser Glass Factory Museum Reis vervolgens naar de beroemde Marianske Lazne, met zijn geneeskrachtige bronnen. Volg een rondleiding door de spa met zijn unieke historische architectuur, een staaltje van het spa-water van de beroemde Cross Spring en bezoek ten slotte de oude colonnades.

Vanuit Praag: Karlovy Vary-dagtour

6. Vanuit Praag: Karlovy Vary-dagtour

Vertrek vanuit Praag en reis naar het prachtige kuuroord Karlovy Vary, ongeveer 100 kilometer ten westen van de Tsjechische hoofdstad. Profiteer bij aankomst van de kans om een wandeling te maken langs de betoverende promenade. Karlovy Vary, gesticht door koning Karel IV in 1358, staat bekend om zijn minerale bronnen die vele beroemdheden hebben genezen, waaronder de Duitse dichter Goethe en de Russische tsaar Peter de Grote. Wandel langs de colonnades van de spa en proef zelf de warmwaterbronnen. De stad staat bekend als de locatie van de Moser-glasfabriek, opgericht door Ludwig Moser in 1893. Moser staat wereldwijd bekend om zijn glaswerk van hoge kwaliteit. Tot de voormalige klanten van Moser behoren het hof van de Britse koning Edward VII, de sjah van Perzië en Onder andere keizer Franz Josef I van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Volg een begeleide wandeling door het historische stadscentrum. Profiteer van wat vrije tijd om te winkelen en geniet van een eigen wandeling voordat u terugreist naar Praag.

Van Praag: privérondleiding door Karlovy Vary & Crystal Factory

7. Van Praag: privérondleiding door Karlovy Vary & Crystal Factory

De stad Praag werd in de 14e eeuw gesticht door de Tsjechische koning en Romeinse keizer Karel IV. Volgens de legende liet de keizer de stad bouwen kort na de toevallige ontdekking van thermale bronnen door zijn jachtgezelschap. De bronnen en het kuuroord in Karlovy Vary (Carlsbad) bleven een populaire plek in heel Europa, waar grote namen uit de wetenschap, politiek en kunst werden ontvangen, waaronder Beethoven, Paganini, Chopin, Mozart, Freud en vele anderen. Tegenwoordig zijn hier 12 warmwaterbronnen in gebruik en krijg je de kans om ze zelf te ervaren. De bekendste bron heet Vřídlo - de Sprudel, die zijn warme water tot een hoogte van 17 meter spuit. Als u wilt, kunt u gaan zwemmen in het zwembad van het Thermal hotel, dat in de klif boven de stad is gebouwd. Het zwembad bestaat voor 1/3 uit warm bronwater en voor 2/3 uit vers drinkwater. We bieden ook een bezoek aan de wereldberoemde Moser-glasfabriek aan. Je leert meer over het blazen van glas in mallen en het met de hand vormgeven van producten. De rondleidingen in de Moser-glasfabriek zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag. In het weekend kunnen we als alternatief het Becherovka (beroemde likeur) museum bezoeken.

Karlovy Vary - het wereldberoemde kuuroord

8. Karlovy Vary - het wereldberoemde kuuroord

Wij nodigen u uit voor een dagtocht naar het kuuroord Karlovy Vary, ongeveer 100 km ten westen van Praag. Het wereldberoemde kuuroord werd in 1358 gesticht door de Tsjechische koning Karel IV en de lokale minerale bronnen hebben vele beroemdheden genezen, zoals de Duitse dichter Goethe en de Russische tsaar Peter de Grote. Terwijl je langs de colonnade loopt, krijg je ook de kans om de warmwaterbronnen te proeven. De reis omvat een begeleide wandeling door het historische centrum. De lunch wordt verzorgd in een lokaal restaurant.

Vanuit Praag: een dagtocht naar Karlovy Vary

9. Vanuit Praag: een dagtocht naar Karlovy Vary

De legende zegt dat Karlovy Vary (Karlsbad) in de 14e eeuw werd gesticht door de Tsjechische koning en heilige Romeinse keizer Karel IV. Er wordt gezegd dat de heerser hier een unieke bron ontdekte tijdens de jacht op herten. Door de eeuwen heen heeft zich hier een kuuroord ontwikkeld waarvan de bekendheid de grenzen van Bohemen heeft overschreden, waarbij Karlovy Vary synoniem is geworden voor charme en sociale status. Het heeft figuren als Goethe, Beethoven, Gogol, Paganini, Casanova en Mozart verwelkomd, samen met tientallen staatshoofden, terwijl het de afgelopen tijd vele filmsterren heeft ontvangen dankzij het filmfestival, dat een van de belangrijkste Europese festivals is. . U ervaart een echte spa-sfeer tijdens aangename wandelingen door de betoverende historische kern, die de Teplá-stroom volgt. Je vult een spa-kruik uit verschillende plaatselijke geneeskrachtige bronnen en wandelt in de schaduw van elegante colonnades, zoals de Mlýnská- en Tržní-colonnades. Je ziet het prachtige theater, Císařské lázně en de kerk van St. Maria Magdalena. De heetste van de bronnen – de Vřídlo – komt vlakbij uit de grond. Maar wees voorzichtig! Het water heeft een ongelooflijke temperatuur van 72 graden! Je maakt je dag in het sprookjesstadje nog aangenamer door een bezoek te brengen aan een van de uitkijkpunten van Karlovy Vary: de Diana-toren, van waaruit het lijkt alsof de stad in de palm van je hand ligt. En wat voor soort reis naar Karlovy Vary zou het zijn als je niet wat lokale waren mee naar huis zou nemen?! De bekendste zijn de producten van de wereldberoemde Moser-glasfabriek, Thun Karlovy Vary-porselein of de uitstekende Becherovka-kruidenlikeur, die vaak de 13e lente van de stad wordt genoemd.

Privétour door Karlovy Vary van een hele dag vanuit Praag

10. Privétour door Karlovy Vary van een hele dag vanuit Praag

Loop met onze privégids door dezelfde straten als de Duitse dichter Johann Wolfgang Goethe, die zijn laatste liefde ontmoette terwijl hij ontspande in de Boheemse kuuroorden, en de Russische tsaar Peter I, die Karlovy Vary drie keer bezocht. Bewonder de plek waar Antonin Dvorak voor het eerst zijn symfonie 'From the New World' uitvoerde of voel je als James Bond terwijl je door de gangen van Grand Hotel Pupp loopt waar de film Casino Royale uit 2006 werd opgenomen. Warmwaterbronnen, verbazingwekkende colonnades en nog veel meer! We bezoeken ook de Moser Crystal-fabriek en zien hoe het beroemde Tsjechische kristal wordt gemaakt.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Karlovy Vary

Karlovy Vary
12 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Karlovy Vary

Meer zien

Veelgestelde vragen over Karlovy Vary

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Karlovy Vary?

Andere activiteiten in Karlovy Vary

Wil je alle activiteiten in Karlovy Vary bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.